+358 40 866 8800 caddiemaster@messilagolf.fi

PÄIJÄT-HÄME SAA KESKIKESÄLLÄ VIERAAKSI NUORIA
KOTI- JA ULKOMAISIA GOLFLUPAUKSIA

Messilässä pelataan golfin SM-mitaleista 14- ja 16-vuotiaiden sarjoissa juhannuksen jälkeisellä viikolla. Lisää junioritähtiä nähdään Vierumäen European Young Mastersissa heinäkuun jälkipuolella. Messilän omakin junioritoiminta on voimissaan.

Golf on koronaturvallisena lajina kulkenut vahvalla aallonharjalla viime vuoden keväästä lähtien. Kilpailullistakin menestystä on tullut, ja harrastajia on enemmän kuin koskaan. Kasvu on ollut suhteellisesti suurinta lasten ja nuorten ikäryhmissä.

Lajin vetovoima näkyy myös Messilä Golfissa, jossa junioritoiminnalle ollaan pian kahden vuoden ajan haettu uusia muotoja juniorivastaava Liisa Ruudan johdolla.

Ruudalle lasten ja nuorten golf on parhaimmillaan ennen kaikkea yhdessä oppimista ja yhdessä kasvamista. Varsinaisten lajitaitojen ohella painotetaan sosiaalisia taitoja ja monipuolisten liikunnallisten valmiuksien omaksumista.

”Haluamme tarjota innostavan harrastuksen eri ikäisille ja tasoisille lapsille ja nuorille heidän hyvinvointiaan tukien”, Ruuda tiivistää.

Jos liikkuu Messilän suunnalla vaikkapa maanantai-iltaisin, voi nähdä kuinka Starttiryhmän 5–8-vuotiaat haastavat itseään omista lähtökohdistaan käsin, onnistumisista iloiten ja kokemuksia ikätovereiden kanssa jakaen. Oppia tulee kuin varkain leikin varjolla.

”Messilä Golfin junioritoiminnan fokus on tällä hetkellä harrastajamäärien kasvattamisessa ja perustan rakentamisessa pitkäjänteiselle toiminnalle”, Ruuda sanoo.

”Tartuntapintaa on haettu myös muihin lajeihin. Lajiesittelyjä on suunnattu muun muassa koripalloilijoille ja jalkapalloilijoille. Ilahduttavaa on, että olemme saaneet mukaan useita innokkaita kouluttautumiseen valmiita ohjaajia. Kasvulle alkaa olla hyvät edellytykset.”

Ohjatuissa harjoituksissa käy tällä hetkellä yli 40 lasta ja nuorta. Määrä on viime kaudesta tuplaantunut.

Junioritoiminta on ympärivuotista, ja kesäisin aktiivisimmat ryhmät harjoittelevat kahdesti viikossa. Lauantai-iltapäivisin junioreille on varattu kentälle yhteisiä lähtöaikoja. Alueellinen matalan kynnyksen Ryder Cup -henkinen mestaruuskilpailu juniorijoukkueille viiden päijäthämäläisen seuran yhteistyönä on myös suunnitelmissa.

Varsinaisiin Suomen Golfliiton järjestämiin kilpailuihin ja kilpasarjoihin osallistumisesta kiinnostuneita autetaan kilpailumaksuissa ja muissa kilpailemiseen kytkeytyvissä kuluissa.

”Kymmenkunta messiläläistä kiertää tänä kesänä Golfliiton Future Touria, valtaosa ensimmäistä kertaa”, Ruuda kertoo. ”Näiden Haastajaryhmään kuuluvien pelaajien kanssa käydään kilpailujen jälkeen palautekeskustelut tai vaihdetaan viestejä, joissa kilpailukokemuksen parhaat annit noukitaan eväiksi matkalle pelaajan polulla eteenpäin.”

Huomisen tähtiä matkalla maineeseen

Messilä Golf on rutinoitunut kansallisten ja kansainvälisten arvokilpailujen järjestäjä. Niinpä kentällä kesä- ja heinäkuun vaihteessa 30.6.–2.7. käytävät 14- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut tarjoavat seuran omille kasvateille tilaisuuden seurata läheltä oman ikäluokan kotimaisia huippuja, rohkeimmille myös tilaisuuden omien kykyjen mittaamiseen.

Ruudan mukaan golfseura haluaa tarjota kilpailuun osallistuville junioreille elämysrikkaan kokemuksen hyväkuntoisella ja tasokkaalla kentällä. Omia junioreja tapahtuman toivotaan innostavan tavoitteelliseen harjoitteluun ja kilpailuihin osallistumiseen.

Mukana mitaleista kamppailemassa on mitä todennäköisimmin huomispäivän tähtiä. Ikäkausimestaruuksia ovat aiemmin napsineet muun muassa ammattilais- ja amatöörikentillä pitkälle päässeet Sami Välimäki, Oliver Lindell, Anna Backman ja Elina Saksa.

”Nuoremmissa juniori-ikäluokissa on nyt hyvä buusti”, luonnehtii kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen Golfliitosta. ”Future Tourilla on ollut niin paljon kilpailijoita, että kilpailukalenteria on kauden aikana täydennetty kaikkien halukkaiden saamiseksi mukaan.”

Juvosen mukaan Messilän kilpailuviikko on myös oiva paikka antaa viimeisiä näyttöjä Vierumäellä 22.–24.7. käytävään alle 16-vuotiaiden European Young Masters -kilpailuun, jossa ikäluokka pelaa maanosan mestaruuksista. Jokainen osallistujamaa voi ilmoittaa kilpailuun kaksi tyttö- ja kaksi poikajunioria.

”Mukaan on tulossa ikäluokkansa parhaita pelaajia 30 maasta. Kilpailemisesta kiinnostuneiden junioreiden kannattaa suunnata Vierumäen Cooke Courselle vähän kauempaakin ottamaan oppia ja seuraamaan parhaiden pelaajien edesottamuksia ennen mahdollista läpimurtoa suurempiin otsikoihin. European Young Masters -mestaruuteen ovat aikoinaan yltäneet muun muassa ammattilaishuiput Sergio Garcia ja Suzann Pettersen.”

Teksti ja kuvat: Janne Tarmio