Golfin suosio kasvaa

Tiesitkö, että jo lähes 145 000 suomalaista harrastaa golfia? Golf sopii kaikenikäisille ja kuka tahansa voi tulla kokeilemaan golfia.

Pelatakseen golfia täysimittaisella kentällä, tulee pelaajalla olla green card. Tämän golfin ”ajokortin” voi suorittaa käymällä green card -kurssin, joita Messilässä järjestää Golfkoulu Marko Kumm. Lisää greencard-kursseista voit lukea tästä.

Junioreiden ohjauksesta Messilässä vastaa Juha Ranivaara ja junioreiden kesän ohjelmasta löydät tietoa juniorisivuilta.

 

Golfin polku

 

1. Golfia kokeilemaan

Kuka tahansa voi tulla kokeilemaan golfia. Kun saavut golfkentälle,  kysy klubitalon/ ravintolan palvelupisteistä neuvoa ja kerro, että haluaisit kokeilla golfia.

Jos sinulla on ystävä, joka jo pelaa, kannattaa kysäistä pääsisitkö mukaan golfkierrokselle tutustumaan lajiin. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä golfopettajaan eli Messilässä pro Marko Kummiin [email protected] tai junioriohjauksesta vastaavaan Juha Ranivaaraan, [email protected].

Kokeileminen on edullista, sillä pallopoletti rangelle (harjoituslyöntialueelle) maksaa vain 2 euroa ja mailan saat klubilta pyytämällä lainaksi veloituksetta.

Lisätietoja Caddie-masterilta puh +358 40 866 8800. 

2. Kurssille tai juniorina mukaan opetusryhmään

Kun golf alkaa kiinnostaa, ilmoittaudu alkeiskurssille ja suorita green card (golfin ajokortti). Messilässä Golfkoulu Marko Kummin opetuksen avulla opit oikean lyöntitekniikan, sekä ymmärtämään peliä paremmin. Tämän jälkeen olet valmis aloittamaan lajin harrastamisen. 

3. Suorita green card,  ilmoittaudu kurssille, ohjeet tästä.

4. Liity golfseuran jäseneksi

Jokaisen pelaajan tulee olla jonkin golfseuran jäsen. Liittymällä golfseuraan saat Golfliiton jäsenkortin, joka mahdollistaa pelaamisen eri kentillä kierroskohtaisen green feen tai kausipelimaksun hinnalla. Lisäksi olet mukana kotiseurasi ylläpitämässä kansainvälisessä tasoitusjärjestelmässä.  Golfseurojen liittymis- ja jäsenmaksut vaihtelevat kenttäkohtaisesti. Jäseneksi kannattaa liittyä sille kentälle, jolla pelaa eniten ja jolle hankkii pelioikeutta.

Jos suoritat green cardin Messilä golfin kurssilla, saat suoritusvuoden jäsenyyden automaattisesti Messilän golf ry -golfseurassa sisältyen kurssihintaan, ilman liittymismaksuja.

5. Alkeiskurssin jälkeen: kehittyminen

Green cardin suorittamisen jälkeen saat klubitasoituksen (hcp 54), jolla voit pelata kotikentälläsi.

Tavoitteena on tasoitus hcp 36, jolloin olet virallisen tasoituksen omaava pelaaja. Se oikeuttaa pelaamaan valtaosalla maailman kentistä sekä halutessasi osallistumaan kilpailuihin.

Tähän päästäksesi ota lisäoppia Markolta, sillä oikean tekniikan oppiminen lisää pelin nautintoa ja viihtyvyyttä kentällä. 

Tärkeimmät varustehankinnat ovat sinulle sopivat golfmailat, golfkengät sekä lajiin sopiva säänmukainen vaatetus.  

Lataa esite tästä.