Lahdessa vietettiin maanantai-iltana jalkapallojuhlaa, kun FC Lahti syvensi HJK:n tuskaa 3–0-kotivoitolla.

Yli kolmetuhatpäinen yleisö sai kohtaamisen edellä maistiaisen golfista, kun Anna Backman ja Mikko Lehtovuori ottivat mittaa toisistaan tarkkuuslyöntikilpailussa, jossa kohdealueena oli jalkapallokentän keskiympyrä.

Amatööri päihitti tällä kerralla ammattilaisen, kun ensimmäisenä lyöntivuorossa ollut Backman löi kaikki lähestymisensä ”lipun” tuntumaan eikä Lehtovuori onnistunut pistämään paremmaksi.

Anna Backman nähdään myös Messilässä kesäkuussa.

Hyvää mainosta golfille ja Viaplay Ladies Finnish Openille. Kenttäkuulutus muistutti tapahtumasta moneen kertaan, ja kiertueen logo tuli valotaululta tutuksi.

Kilpailun lähestyminen on pantu merkille myös matkailunedistämistä tekevässä Lahti Regionissa. Toimitusjohtaja Raija Forsmanin mielestä Messilän kilpailu ja Vierumäki Finnish Challenge ovat hyviä esimerkkejä matkailua palvelevista tapahtumista.

”Urheilumatkailun merkitys on Suomessa vasta alettu ymmärtää. Erilaiset tapahtumat ja liikunnalliset aktiviteetit tuovat Päijät-Hämeeseen jo nyt runsaasti pitkään viipyviä matkailijoita. Aluetaloudellinen vaikuttavuus kertyy matkailutuloina seudulle. Lisäbonuksena saadaan parhaassa tapauksessa arvokasta kansainvälistä näkyvyyttä.”

Golftapahtumista Forsmanilla on myös omakohtaista kokemusta.

”Olin itse seuraamassa Messilän kilpailua viime vuonna. Se oli monessa mielessä kaunis ja lämmintunnelmainen tapahtuma. Golf on fiksu laji seurata.”

Kuvat: Jukka Nikkanen