+358 40 866 8800 caddiemaster@messilagolf.fi

Kevytrakenne Open ja kauniin helteinen sää houkutteli Messilän kentälle mukavasti pelaajia. Pelaajat palkittiin vain yhdessä sarjassa paremman sijoituksen mukaan.

Scratchin voittoon ylsi Pasi Kilpinen tuloksella 75. Toisena samoin lukemin Erkki Soppela ja kolmanneksi suoriutui Juha Lindqvist tuloksella 80.

Tasoituksellisen lyöntipelisarjan korkeimmalle palkintopallille kiipesi Juha Ranivaara tuloksella 65. Toiseksi tiensä selvitti Kari Nurminen tuloksella 69 ja kolmanneksi Joonas Ehrukainen tuloksellaan 73. Juha Ranivaaralla oli onnistumisia jo ennen tämän päivän kilpailun voittoa. Eilen Messilän neljänneltä väylältä saaliina Hole-in-one.

– Se oli itseasiassa jo toinen. Tein aikanaan Jyväskylässä ensimmäisen. En tiedä johtuiko hyvä pelifiilis tänään holarista, mutta meillä oli hyvä ryhmä ja sattui sellainen pöljä päivä,  että tänään onnistui kaikki. Tietysti tällaisella kelillä, kun tulee kentälle, niin onhan se kivempaa kuin vesisateella.

Tänään 9,2:een tasoituksensa tiputtanut Ranivaara luonnehtii, ettei ole koskaan osallistunut kummempiin kisoihin ja voitto on tämän tason kisoissa hänen ensimmäisensä. Kovin montaa osallistumista avoimiin kilpailuihin ei miehen tasoitushistoriasta löydy. Joukkuekilpailuna pelattava Mid Night golf by Golfpoint -juhannuskilpailu tulevalla viikolla on seuraava etappi.

Pistebogey voiton vei Teemu Häyrinen pisteillä 44. Toisena Petri Hyvönen pisteillä 40 ja kolmantena Iiro Summa 39.

Naisten pistebogeysarjan voittoon löi Sirpa Ekola-Toivanen pisteillä 36, samalla tuloksella toisena Helena Koivula ja kolmantena Marja Heino tuloksella 33. Sirpa Ekola-Toivanen kertoo lähteneensä kisaan mukaan hieman yllättäen vasta tänä aamuna. Hän kertoo, että olo tuntui alusta asti hyvältä.

– Voi olla, että se siivitti sellaiseen tasaiseen tulokseen. Tänä kesänä en ole kyennyt pelaamaan omaan tasoitukseeni, mutta nyt siihen pystyin ja olen kyllä tyytyväinen

Ekola-Toivanen ei ole ensikertalainen kilpakentillä ja menestystä on tullut aiemminkin, mutta viimeisimmästä voitosta on ehtinyt kulua hieman aikaa.

– Olen osallistunut kisoihin vuosikausia silloin tällöin ja aion edelleen. Senioriliiton naisten 60/70V sarjan kilpailu on täällä Messilässä 11.7  ja siihen aion osallistua. Toivoisin, että sinne tulisi muitakin messiläläisiä.

Ekola-Toivanen kertoo harjoitelleensa viime viikolla Vierumäellä lähipeliään ja arvelee sen edesauttaneen tämän päivän menestystä.

– Huomasin, että lähipeli kulki hyvin. Kehittymisen varaa minulla olisi mentaalipuolella, että saisi säilymään sellaisen tasaisen hyvän fiiliksen koko kierroksen ajan.

Palkintojen jaossa läsnä olleiden kesken arvottiin vielä tapahtuman päätteeksi yllätyspalkintona Matkapoikien lahjoittama 200 euron lahjakortti ja tällä kertaa onni suosi Mohamed El-Ghaouita.

Teksti ja kuvat Jenny Mäkinen