Aura Golf ei antanut Tarinagolfin uusia viimevuotista temppuaan, vaan vei voiton lopulta melko selkeästi torstain finaaliottelussa. Pelit päättyivät finaalikierroksella turkulaisten hyväksi 3-1.

Finaalipelien reikäpelin tulokset olivat Venhomaa & Katjajisto – Loimas & Koistinen 6&5, Haaslahti – Seppälä 4&2, Kulmala – Weckman 3&2, Aalto – Roth 4&3.

Kuten Aura Golfin joukkueen kapteeni Ville Sirkiä totesi, joukkue oli tasainen ja hyvä joukkue, jossa pelaajat olivat hyvin samantasoisia keskenään, joka avasi myös mahdollisuuksia peluuttaa pelaajia eri järjestyksessä ja kokoonpanolla. Joukkueessa pelasi myös Aada Rissanen, joka suoriutui puolivälierissä voitokkaasti ja oli tiistain lajittelussa koko porukan kuudenneksi paras.

Pelaajista, jotka pelasivat kaikki kolme reikäpeliottelua ainoa voitosta voittoon kulkenut pelaaja oli Eino Haaslahti. Max Aallon suoriutuminen peleissä on myös noston arvoinen, sillä hän oli jo lajittelupäivän paras pelaaja tuloksella -4. Hän voitti oman välieränsä keskiviikkona Anastasia Hekkosta vastaa 5&4 ja hoiti välieräpaikan lopulta vielä uusinnan kautta, jossa vastassa oli Talin Rami Korhonen. Finaalipäivänä hän voitti ratkaisevassa pelissään Tarinan Anton Rothin tuloksella 4&3.

”On ollut siinä mielessä helppo tehtävä, että ei ole tarvinnut stressata sitä miten peli kulkee kun tiesi että siellä on hyviä pelaajia kaikki. Tänään kääntyi meille, kun pelaajat piti huolen siitä mitä oltiin sovittu”, totesi kapteeni vahvasta joukkueesta.

”Jännitys on ollut enemmän mun (kuin pelaajien) puolella, varsinkin siinä eilisessä uusinnassa vaikka luottavainen olo olikin. Kyllä se jännittävämpi on kapteenina olla kuin pelaajana kun molemmat puolet on kokenu itse”, kertasi Sirkiä omien tuntemusten kautta.

Finaalipelin kokoonpanoon ja pelijärjestykseen tehtiin joukkueen kesken yhteinen päätös, johon kaikki olivat tyytyväisiä ja se toimi hienosti, kun mestaruus tuli kotiin.

Tarinagolfin ainoan finaalipelivoiton vienyt pelaaja oli June Weckman. Hänen suoritus oli mainio koko kisojen ajan, kun hän ei hävinnyt ainoatakaan henkilökohtaista peliä ja oli karsintapäivänäkin koko porukan toinen.

Tarinagolfin pääsy finaaliin oli kovan taistelun takana, kun he joutuivat tiukoille jo puolivälierissä Aurinko Golfia vastaan. Anton Roth onnistui kuitenkin kääntämään uusinnassa kelkan samaista vastustajaa Saku Ellilää vastaa, jolle hävisi oman ottelunsa aamulla. Uusinnasta hän sai selvän itseluottamusboostin välieriin, jossa kaatui melkoisen birdie-ilottelun jälkeen Severi Soutolahti lukemin 9&7.

Välierissä niukan uusintatappion kokenut Helsingin Golfklubi taisteli itsensä sisukkaasti pronssille torstaina. Kaksikko Sandra Palin – Luka Liukonen löysi yhteisen sävelen, eivätkä he hävinneet peliäkään näissä kisoissa. Joukkueen panos riitti pronssiin, vaikka he pystyivät lopulta panemaan tiukimmin kampoihin mestari Aura Golfin kanssa. Reikäpelit ovat kuitenkin välillä hyvinkin pienestä kiinni, etenkin kun pelataan monta ottelua joukkueena.

Pronssiottelussa kaatui Nokia River Golf tiukan väännön jälkeen lukemin 2.5-1.5. Tämäkin ottelu olisi voinut mennä yhdenkin reiän eri tuloksella vähintään uusintoihin.

Finaalipäivän muissa otteluissa viime vuoden finalisti Lahden Golf, joka lähti kisoihin suurin odotuksin kukisti Nurmijärven ottelussa viidennestä sijasta 3.5-0.5. Oulun Golfkerho sijoittui seitsemänneksi hoitaen Aurinko Golfin torstaina 3-1.

Karsintapäivänä pettymyksen kokeneista joukkueista ”alakaavion” vahvin oli nuorella joukkueella liikkeellä ollut Pickala Golf. Viime viikolla henkilökohtaisen reikäpelikullan vienyt Fanni Grönlund toi uusinnassa joukkueelle yhdeksännen sijan Viipurin Golfin nenän edestä. HIFK voitti Karelia Golfin, kun pelattiin sijasta 11.

Junioreiden joukkue SM on ilmiselvästi monen pelaajan suosikkitapahtumia, joka tuo joukkueita ja pelaajia yhtenäisemmäksi porukaksi ja kentältä kuului paljon sitä, miten hauskaa oli voitosta tai tappiosta riippumatta. Messilä Golf tarjosi pelaajille hienot olosuhteet ja torstaille tilattiin onnistuneesti myös aurinkoista säätä keskiviikon kovienkin vesisateiden jäljiltä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden tulevia junnukisoja, sillä vielä on toivon mukaan kesäpäiviä ja aurinkoakin jäljellä. Onnittelut vielä kaikille mitalisteille ja seuroille menestyksestä ja hienosti hoidetusta juniorityöstä! Näissä kisoissa ja viimeistään tulevaisuudessa se työ palkitaan.

Alla olevista linkeistä näet jokaisen ottelun tulokset ja turnauskaavion kokonaisuudessaan.

Lopputulokset sijat 1-8

Lopputulokset sijat 9-12

TEKSTI Roni Pitkonen