Keskiviikon pro-am on ohi ja on aika keskittyä itse kilpailuun. Aattopäivänä Messilän kentästä nauttivat yhteistyökumppaneiden edustajat ja vieraat jääkiekon MM-kultajoukkueessa pelanneiden Juhani Tyrväisen ja Jussi Olkinuoran johdolla. Torstaina on ammattilaisten ja kilpailussa mukana olevien amatöörien vuoro.

Mukana kilpailussa on 91 pelaajaa, joista suomalaisia 32. Viime vuoden top kympistä mukana on peräti seitsemän kilpailijaa, joukossa kaksi Suomen osakilpailun jo voittanutta pelaajaa: Ursula Wikström (2017) ja Malesian Ainil Bakar (2016). 

Wikströmin ja Bakarin kanssa kakkostilaa viime vuonna uusinnan jälkeen jakaneet Sanna Nuutinen ja Emma Nilsson ovat myös onnistuneet voittamaan haastajakiertueella. Nuutisen toistaiseksi ainoa ykköstila on vuodelta 2016, Nilssonilla voittoja on jo neljä kolmelta eri kaudelta. Nilsson oli myös haastajakiertueen ranking-ykkönen viime kaudella.

Nuutinen on ollut Suomessa kahdesti toinen. Suomeen hän saapui edellisviikon kilpailun kakkosena. Wikströmin vahvoista otteista haastajakiertueella kielii se, että neljässä viime kauden startissa hän oli aina viiden kärkipelaajan joukossa.

Viime vuoden kymppikärjestä mukana ovat lisäksi Englannin Hayley Davis ja Cloe Frankish sekä Suomen Emilia Tukiainen. Tukiainen oli jaetulla kymmenennellä sijallaan kilpailun korkeimmalle sijoittunut amatööri.

”Viime vuoden kilpailusta jäi paljon hyvää”, Tukiainen kommentoi kilpailun aattotunnelmissa. 

”On hienoa nähdä, kuinka ammattilaiset toimivat. Nämä kilpailut ovat meille amatööreille kuin unelmaa.”

Tukiainen on pelannut tällä kaudella Finnish Tourilla kaksi kilpailua. Tuloksina on voitto ja kakkostila. Huhtikuisessa Scottish Women’s Open Championshipissa Tukiainen oli viides.

”Lyönti on kulkenut, mutta tekniikkaa hiotaan koko ajan.”

Sanna Nuutiselle Messilän kenttä sopii.

”Hyvä kenttä, jolla täytyy välillä myös ajatella. Istuu hyvin omaan peliin.”

Nuutinen luonnehti esityksiään viime aikoina nousujohteisiksi ja painotti pitkäjänteisen työn merkitystä.

”Meillä on valmentajani David da Silvan kanssa selkeät suunnitelmat. Niiden merkeissä mennään eteenpäin.

”Kuumat ryhmät”

Lauantai päätöskierrokselle pääsee mukaan 45 parasta ammattilaista ja heidän kanssaan saman tuloksen jakaneet. Cut-raja määrää myös jatkoon pääsevien amatöörien määrän.

Torstain ja perjantai lähtöajat löytyvät täältä: http://finnishtour.fi/kilpailut/#/competition/1957617/teetimes.

Suomalaisittain mielenkiintoinen kolmen lähtöryhmän rypäs löytyy torstai-iltapäivästä ja perjantaiaamusta. 

Torstaina kello 13.14 kymppitiiltä lähtee ensimmäisenä liikkeelle Caroline Romingerin, Kerttu Hiltusen ja Ursula Wikströmin muodostama kolmikko. Peräänsä he saavat Natasha Fearin, Elina Saksan ja Noora Komulaisen. Kello 13.36 vuorossa ovat Mireia Prat, Sanna Nuutinen ja Rachael Goodall. Torstaina näiden suomalaisryhmien lähtöajat ovat kello yhdeksän molemmin puolin, tuolloin ykköstiiltä.

Prat voitti haastajakiertueen rankingin kaudella 2013, Goodall voitti yhden kauden 2018 osakilpailuista.

Olosuhteet kunnossa

Messilä Golfin kenttä on kilpailun edellä saatu hyvään kuntoon. Kiitosta aattopäivänä tuli useasta suusta. Ursula Wikströmkin otti asian puheeksi voittoisan pro-am-ryhmän kiitospuheessa.

Kenttämestari Marko Suokas on varautunut sovittamaan kentänhoitotoimet odotettavissa olevan lämpöaallon mukaan.

”Jos lämpö ja tuuli alkavat kuivattaa pintoja, jyräämisen ja leikkaamisen kanssa on oltava tarkkana. Tärkeintä on, että viheriöt saadaan keskenään mahdollisimman samankaltaisiksi.”

Tavoitteena on hieman alle kolmen metrin Stimpmeter-lukema. Se mahdollistaa tarpeellisen määrän vaihtelevia lipunpaikkoja.

”Lipunpaikat ovat paikoin haasteellisia, mutta oikeudenmukaisuudesta ei tingitä”, luonnehtii kilpailujohtaja Mika Wikström.