Kausi on käynnistynyt, liput liehuvat jälleen Messilässä, avauslyönnit on lyöty ja avajaiskisakin kisailtu. Onnea voittajille ja kaikille itsensä voittaneille. Meitä oli kisassa ennätysmäärä ja luonnollisesti kisan läpivienti otti aikaa, onneksi keli suosi tällä kertaa. Kisa päättyi maittavaan ruokaan, kiitos keittiöön.

Kapteenin rooliin kuuluu hieman muistutella, etenkin näin keväällä, muutamista perusasioista. Aloitetaan vaikka tuosta ajankäytöstä. Golf on kaikkinensa hyvin aikaa vievä laji, kuten hyvin tiedämme. Ei pitkitetä kierrosta omalla toiminnallamme turhaan. Ollaan valmiina omalla lyöntivuorolla, laitetaan varapalloa peliin tarvittaessa ja jätetään se metsissä samoilu sen lajin taitajille. Silloin kun kentällä on lähdöt täysiä, tulisi pysyä sen edellisen ryhmän rytmissä. Tyhjä väylä edessä kertoo, että nyt on tahtia kiristettävä. Tarvittaessa palloa taskuun ja töppöstä toisen eteen etenkin, jos ne pisteet on jo väylältä menetetty.

Tämä ei tarkoita juoksugolfia, joka on sitten ihan oma lajinsa, reipasta etenemistä se kylläkin tarkoittaa. Näin kenttä ”vetää” eikä tule niitä yli viiden tunnin kierroksia.

Toinen asia mistä minua on pyydetty muistuttamaan, on kentän siisteys. Meillä on hieno kenttä ja henkilökunta tekee hyvää työtä sen kunnossa pitämiseksi. Ikävä ja useita pelaajia harmittava juttu on tupakantumpit ja nuuskapussit, joita tuntuu kentälle putoilevan kiihtyvään tahtiin. Entisenä nuuskahuulena en rupea asiassa sen enempää moralisoimaan, jokaisen oma juttu, mutta pidetään kenttä siistinä ja roskat sinne, minne ne kuuluvat.

Elämme ajassa myös golfissa ja lajin pariin on tullut paljon uusia harrastajia. Etiketit ovat saaneet kyytiä jne. Kapteenina toivon teidän kaikkien kuitenkin muistavan muutamia vanhoja juttuja. Lajiin liittyy paljon sääntöjä, niitä emme todellakaan osaa läpikotaisin, mutta muistetaan niistä kuitenkin turvallisuuteen liittyvä FORE -huuto. Etenkin niitä pitkälyöntisiä nuoria miehiä tässä nyt muistuttelen, todeten samalla, että ihan aina ei ole paikkaa hyökätä kakkosella päälle…ymmärrätte mitä tarkoitan. Se tarpeeton odottelukin jumittaa kenttää, kun se kruunataan epäonnisen hyökkäyksen jälkeen pitkällä etsinnällä.

Aikaan liittyy myös keskustelu pukeutumisesta. Tiivistän sanomani siihen, että pukeudutaan urheilullisesti, lajia ja muita pelaajia kunnioittavasti. Säästetään farkut muihin tapahtumiin.

Erikseen haluan nostaa vielä esiin tulevaisuuteen tähdäten Liisan työn pienten pelureiden kanssa ja Rikun aloittaman työn nuorten aikuisten kanssa. Seura pysyy elinvoimaisena, kun kaikissa ikäluokissa on sopivat määrät pelureita.

Hyvää ja nautinnollista golf kesää kaikille.

Jouni

Kapteeni