Kenttä Messilässä avattiin 10.5. kaudella 2022 ja suljettiin 16.11. Pelipäiviä kertyi 190 ja kierrosmäärä oli kaikkiaan 31.500, keskimäärin siis 166 kierrosta per päivä. Kaudella eniten pelanneelle miehelle kierroksia kertyi 159 ja naiselle 129.

Kauden aikana kerättiin asiakaspalautetta vieraspelaajilta ja omilta jäseniltä. Eniten kehitystoivetta esitettiin hiekkaesteille. Syksyllä käynnistetty uudistustyö on siten toivottu ja tarpeellinen investointi. Suunnitelman mukaisesti etuysi saatiin viimeistelyä vaille valmiiksi ja takaysi valmistuu viimeistään syksyllä 2023.

Kenttään, klubitaloon, ravintolaan, caddiemasteriin ja opetustoimintaan oltiin palautteen perusteella tyytyväisiä. Vieraspelaajien antamat NPS-pisteet (kuinka todennäköisesti suosittelisit kenttää muille) olivat erittäin korkeat ja kokonaisarvosana huomattavasti valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella. Suurimpana kehitysehdotuksena, hiekkaesteiden lisäksi, oli vieraspelaamisen näkökulmasta ohjauksen parantaminen ja erityisesti seuraavalle lyöntipaikalle siirtymissä väylille 5, 8 ja 12.

Sen sijaan omien jäsenten antamat suosituspisteet kokonaistoiminnasta alittivat valtakunnallisen keskiarvon. Golf-yhteisön tunnelmaa ei oltu aina koettu mukavaksi. Uskon, että tunnelma on ollut pohjimmiltaan ihan hyvä, mutta kauan toimineessa yhteisössä syntyy väkisinkin ystäväpiirejä, joiden suhteen uusi tulokas voi tuntea itsensä ulkopuoliseksi. Koetetaan siten jokainen vaikuttaa tunnelmaan jatkossa ja kiinnittää erityisesti huomiota uusien pelaajien mukaansaamiseksi yhteisön toimintaan. Itsekin sain muutaman palautteen siitä, etten ole tervehtinyt, vaikka pyrkimykseni on tietenkin aina tervehtiä kaikkia. Sovitaan niin, että ensi kesänä minua saa potkaista nilkkaan, jos en huomaa tervehtiä tai vastata tervehdykseen. Omien jäsenten osalta ehkä suurin tyytymättömyys kohdistui kuitenkin yhtiöjärjestyksen vaikutuksiin toiminnassa.

Tiedottamisen kanavat ja tiedon ohjautuminen käyttäjälle oikealla hetkellä on jatkuva haaste. Tiedottaminen on keskitetty nettisivuillemme. Tilastojen mukaan käyntejä sivuilla on tänä vuonna, aikavälillä 1.1.–15.11., ollut kaikkiaan 230.792. Käyntien keskiarvo per päivä 723. Tiedottamiseen oltiin kohtuullisen tyytyväisiä. Somekanaville toivottiin kuitenkin lisää aktiivisuutta.

Kilpailuja pelattiin Messilässä seuraavasti: Avoimia kilpailuja oli 11, senioreille suunnattuja omia kilpailuja 32, naisten tapahtumia 11. Lisäksi järjestettiin viikkokilpailusarja, mestaruuskilpailut ja klubitoimikunnan järjestämät tapahtumat. Kilpailukierroksia kertyi kaikkiaan 2.836, joista omien jäsenten pelaamia 2.164 ja vieraspelaajien 672. Yritystapahtumia ja yksityiskilpailuja oli yhteensä 21 ja niissä pelikierroksia 386, joista osa oli omien yritysosakakkaiden järjestämiä. Myös nämä 386 kierrosta sisältyvät edellä mainittuun kilpailukierrosten kokonaismäärään 2.836. Erityisesti avoimiin kilpailuihin osallistuminen oli aktiivista ja kilpailumuodoista pari- sekä joukkuekilpailut olivat suosittuja.

Green card -suorituksia kirjattiin kaudella 140. Jäsenmäärä on 1.144, joista 779 miestä ja 365 naista. Jäsenistä 107 on alle 22 vuotiaita junioreita ja 755 seniori-ikäistä, eli 50 v. tai yli. Jäsenmäärä on vaihdellut vuosittain + – 50 vuodesta 2012 lähtien, jolloin määrä oli sama kuin nyt. Osakkeen omistajien määrä on kasvanut ja on tällä hetkellä 829. Osakkeista 32 kpl vaihtoi omistajaa tänä vuonna, edellisenä vuonna 39.

Junioritoiminta oli aktiivista ja kaikki 54 tuettua junioripelioikeutta olivat käytössä. Kaikkiaan 43 eri ikäistä junioria treenasi viidessä eri harjoitusryhmässä, harjoitusalueilla sekä kentällä pelaten. Golfleirejä järjestettiin kesän aikana kaksi, joille osallistui kaikkiaan 19 pikkujunnua. Lisäksi koululaisryhmät, kaikkiaan 215 oppilasta 7-9 -luokilta vieraili Messilässä syksyn aikana tutustumassa lajiin.

Iso kiitos aktiivisuudestanne kuluneella kaudella ja iloisin odotuksin kohti kevättä 2023,
tj Arja Byman