Golfkausi 2021 lähestyy loppuaan. Pelikierroksia on kertynyt lähes 34 000, josta 10–tiiltä lähtöjä reilu tuhat. Valtaosa pelikierroksista on omien jäsentemme pelaamia. Vieraspelaajien kierroksia kertyi hieman yli viisi tuhatta, sisältäen green fee–kierrokset, peliliput, vieraiden kilpailukierrokset ja osakasyhteistyön vaihtokierrokset. Messilä golfin osakeomistuksen vaihto on kääntynyt muutaman heikomman vuoden jälkeen nousuun. Kaudella on tähän mennessä vaihtanut omistajaa lähes 40 osaketta.

Uusia pelaajia koulutettiin green card kursseilla lähes 200. Junioritoiminta oli aktiivista, kaikkiaan 54 kpl Meg Juniorituki Oy:n tarjoamia tuettuja pelioikeuksia oli käytössä ja kesän junioriryhmiin osallistui 50 eri ikäistä junioria. Junioreiden toiminta jatkuu myös talvikaudella. Ohjaustyössä on mukana kaikkiaan kymmenen ohjaajaa.

Kauden alussa paluu kentän alkuperäiseen pelijärjestykseen oli pelin sujuvuuden ja kioskipalvelun näkökulmasta toimiva muutos. Jonkin verran asiakaspalautteessa otettiin kantaa ysin jälkeen pidettävän tauon venymiseen ja peliajan pitkittymiseen. Tauon venyminen koettiin ongelmaksi myös edellisessä mallissa, jossa kioski sijaitsi 10–tiin vieressä. Kaikki pelaajat eivät taukoa halua pitää, mutta monelle se on tärkeä osa elämystä. Tauon pituutta avustavan merkkivalon käytössä oli vielä pientä epävarmuutta, mutta monella kentällä vastaava systeemi on todettu toimivaksi ja varmasti se löytää paikkansa myös Messilässä. Kokonaiskierrosaika pysyi pääosin tavoitteen mukaisena. Entistä tehokkaampi peli–avustus kentän valvojan toimesta koettiin positiiviseksi ja edisti pelin etenemistä.

Uusi klubiravintoloitsijamme on saanut ilahduttavan paljon positiivista palautetta niin omilta, kuin vieraspelaajiltakin. Erityistä kiitosta ravintolamme sai  kehitysvalmiudesta ja reagointinopeudesta haasteisiin. Ensimmäinen kesä oli väistämättä tutkimista, kokeilua ja odotusten kartoitusta. Seuraava kausi on jo paljon helpompi suunnitella ja käynnistää. Hyvä yhteistyömme jatkuu ja talvikaudella palvelut osakasetuineen ovat tarjolla myös Upseerikerholla.

Messilän golfkenttä on ollut loistavassa kunnossa koko kauden. Kiitosta upealle kenttähenkilökunnallemme on satanut kaikilta käyttäjäryhmiltä. Kentän kunnossapito on jatkuvaa ennakointia, säännöllistä maaperätutkintaa, lannoittamisen, kosteustasapainon ja kasvun säätelyä ja tasapainottamista. Suunnitelmallisuudella ja hoito–ohjelman päivittämisellä hoitovelkaa ei pääse muodostumaan. Myös kentän konekannan tulee vastata hoidon haasteisiin. Konehankintojen kustannukset pysyvät vuositasolla maltillisina käyttöikään ja vaihtoaikatauluun perustuvalla kierto–ohjelmalla. Kentän päivitystyön osalta lähivuosien tavoitteena on päivittää hiekkaesteiden sijainteja ja uusia niiden pohjarakenteet estämään irtokivien nousu maaperästä. Kausihoidon osalta kentän syystyöt ovat jo täysillä käynnissä ja kenttää valmistellaan kestämään talven haasteet kohti seuraavaa pelikautta.

tj Arja Byman