Kilpailuviikko avattiin Messilässä leppoisissa tunnelmissa. Ensimmäiset pelaajat ja vapaaehtoiset tulivat hakemaan tuntumaa olosuhteisiin, mainostauluja ja telttoja pystyteltiin, hyvää säätä lupailevasta ennusteesta iloittiin.

Kilpailun kansainvälisyys näkyi jo ensimmäisenä ilmoittautumassa käyneiden pelaajien kansallisuuskirjossa: Argentiinan Lili Cammisa, Venäjän Nina Pegova, Norjan Tina Mazarino ja Nigerian Georgia Oboh. Suomalaisista joukossa olivat Niina Liias, Tiia Koivisto ja Leena Makkonen.

Kilpailujohtaja Mika Wikström kertoi Obohin olevan tuttu suomalaispelaajille.

”Ranskan yhteiskilpailussa Georgia oli mukana samassa kilpailuviikolla järjestetyssä meikkikoulussa Ursulan, (Wikström), Nooran (Komulainen) ja Elinan (Nummenpää) kanssa.”

Driving rangella oli vielä rauhallista. Iltapäivän puolella Leena Makkonen ja häntä valmentava Mikael Mustonen saivat jonkin aikaa pitää alueen kokonaan itsellään muiden häiritsemättä.

Treenisessiossa haettiin muun muassa lisää painetta osumaan.

”Haemme purevampaa lentorataa, sellaista joka toimii hyvin myös tuulessa”, Mikael Mustonen kertoi.

”Trackmanista on hyvä apu, varsinkin kun käytössä on rangepalloja. Voin seurata puhelimesta esimerkiksi dynaamisen loftin määrää.”

Viime viikolla neljänneksi sijoittunut Niina Liias oli tyytyväinen olosuhteisiin harjoituskierroksella.

”Hienoa päästä välillä pelamaan liukkailla griineillä. Viime viikolla viheriöt olivat märkyydenkin vuoksi aika tahmeat. Eivätköhän pinnat täällä vielä kuivu lisää viikonloppuun mennessä.”

Oma peli on Liiaksen mukaan ollut jo jonkin aikaa asettumassa uomiinsa. 

”Hyviä merkkejä on ollut ilmassa. Viime viikolla palaset loksahtivat lopultakin paikoilleen.”

Pelikaverina harjoituskierroksella oli kaudella jo kahdesti kuudetta tilaa jakanut Tiia Koivisto. 

”Tutustuin Messilän kenttään ensimmäistä kertaa vasta viime vuoden kilpailussa. Kenttä kyllä sopii minulle, sillä luonteessa on paljon samaa kuin kotikentässäni Hirvihaaran Golfissa.”