+358 40 866 8800 caddiemaster@messilagolf.fi

Lähes lumeton talvi toi omat haasteensa kentän talvihoitoon. Onneksi syksyllä ja talven aikana tehdyt hoitotoimenpiteet suojasivat kenttää hyvin. Talven aikana jäätymisvaaran aiheuttaneita sulamis- ja sadeveden kertymiä johdettiin pois ja estettiin jääkerrosten muodostumisia. Kenttä on kokonaisuudessaan talvehtinut hyvin.

Routa on kuitenkin ollut syvässä ja viimepäivien kylmät säät ovat edelleen jarruttaneet kentän sulamista. Nyt viheriöille levitellyt harsot nopeuttavat ruohon kasvuun lähtöä ja lämpimiä säitä toivotaan sulattamaan kenttä pian. Alueen mikroilmasto ja Messilän sijainti merenpinnasta korkealla, aiheuttavat vuosittain viivettä keväällä, mutta syksyisin kenttämme on pitkään hyvässä pelikunnossa ja hyvin harvoin se joudutaan sulkemaan kovien sateiden takia.

Kenttä avataan heti kun mahdollista ja kun avauspäivä on tiedossa, se kerrotaan muutamia päiviä etukäteen nettisivuillamme. Toistaiseksi golfkauden Messilässä on voinut käynnistää normaalia aikaisemmalla range harjoittelulla.

Suomen Golfliitto on ohjeistanut kenttiä ja pelaajia koronaviruksen leviämistä ehkäisevillä ohjeilla ja toimenpiteillä. Näihin ohjeisiin on hyvä tutustua golf.fi -sivuilla.

Tässä alustavia pelaajan ohjeita Messilä golfissa. Ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa kentän avaushetkellä ja päivitetään myös jatkossa. Ohjeistus on tiukka, mutta toivon kaikkien ymmärtävän, että kannamme osaltamme vastuun siitä, että voimme jatkaa golfin harrastamista turvallisesti yli epidemiakauden.

 

Range:

Messilän rangella on toistaiseksi vain 10 lyöntipaikkaa ja Nexgolf­–ajanvaraus, jolla pyritään ehkäisemään jonotusryhmien muodostuminen. Rangepalloja voi ostaa korttimaksulla suoraan palloautomaatista. Pallokorit on toistaiseksi poistettu käytöstä, varaa siis mukaan oma kassi tai astia.

Rangepallojen e-range lataus käynnistyy klubilla, kun kenttä aukeaa ja caddiemaster–palvelupiste sen myötä. Lataus vanhasta napista tulee ensin käyttää loppuun, koska nappi vaihtuu uuteen latauksen yhteydessä, eikä jäljellä olevaa saldoa voida siirtää. Koronaviruksen takia vanha nappi jätetään palvelupisteen keräilyastiaan ja uusi nappi ladataan tilalle. Napin jäljellä olevan saldon voi tarkastaa rangen pallokoneelta, klubilla tarkastuksia ei tehdä. Pienin kerralla ladattavissa oleva määrä on 20 pallokoria. Toistaiseksi poletteja ei ole tarjolla.

 

Klubi:

Klubin pääovi toimii sisäänkäyntinä ja takasalin ovi uloskäyntinä. Siirry sisälle vasta kun edellinen asiakas on poistunut palvelupisteestä. Ravintolan tilat, pukuhuoneet ja wc-tilat klubilla ovat suljetut. Lähin wc sijaitsee 1-teen viereisessä rakennuksessa. Ainakin toukokuun ajan ravintolatoiminta on suljettu, mutta cm–piste myy kahvia ja virvokkeita mahdollisuuksien mukaan.

 

Maksutavat:

Korttimaksu, käteistä ei oteta vastaan toistaiseksi.

 

Gofkärryt ja autot:

Golfkärryt ovat toistaiseksi pois käytöstä, mutta omien kärryjen käyttö on sallittu. Golf Auton voi vuokrata yhdelle henkilölle tai samassa taloudessa asuville. Oman golfauton tai vastaavan käyttö on sallittu vain lääkärintodistuksella.

 

Bägipaikat ja pukukaapit:

Toistaiseksi emme voi ottaa vuokrapaikkoja käyttöön. Tiedotamme, kun käyttöönotto on jälleen mahdollista.

 

WC-tilat avataan seuraavasti:

Klubialueella miesten ja naisten wc–tilat tulevat sijaitsemaan 1-teen vieressä olevassa rakennuksessa. Kentällä wc:t väylällä 5/14 ja 9/11 ovat naisten käytössä. Wc:t saadaan avattua, kun vesi on mahdollista roudan sulamisen jälkeen johtaa putkiin.

 

Ajanvaraus:

Käytä nettiajanvarausta ja gsm-vahvistusta.

Pelaaminen 1–2 hengen ryhmässä. Älä lisää omaa varaustasi toisen varaamaan lähtöaikaan. Hyväksymme kahden hengen varauksen vain saman henkilön tai caddiemasterin tekemänä, jolloin varaus on pelaajien kesken sovittu.

 

Pelaaminen kentällä:

Huolehdi riittävästä etäisyydestä kaikissa tilanteissa. Käsittele vain omaa palloasi. Viheriöllä lippua ei nosteta kupista. Kupin pohja on normaalia korkeammalla, nosta vain oma pallosi.

 

Tuloskortti:

Paperisen tuloskortin saa cm–pisteestä pyytämällä. Paperikortteja ei kuitenkaan toistaiseksi oteta palvelupisteessä vastaan, vaan tulokset on syötettävä OmaNexgolfiin kierroksen jälkeen itse.

Vaivattomin tapa on käyttää gsm eBirdie > Gamebook–sovellusta.

Kiitos, että luit tämän hetkisen alustavan ohjeistuksen. Tarkistathan mahdollisesti päivitetyt ohjeet vielä kentän avausvaiheessa,

Iloista golfkauden alkua koronasta huolimatta!
Tj Arja Byman