Messilän ja Hartolan senioreiden välisiä otteluita on pelattu jo vuodesta 2007. Siitä lähtien on käyty vuorovuosin vieraissa. Torstaina 6. kesäkuuta kohtasimme 18. kerran, tällä kertaa Messilässä.

Pitkä hellejakso oli jo väistynyt, silti kamppailu käytiin enimmäkseen hienossa kesäsäässä. Lievä sateenuhka ei toteutunut (kyllä yr.no tietää) ja niin sateenvarjo pysyi tiiviisti bagin uumenissa niin kuin tähänkin asti. Iltapäivälehtien mukaan hyttyset ovat jo ajaneet Suomen kriisin partaalle. Minua lähestyi yksi (1) hyttynen koko kierroksen aikana aiheuttamatta varsin lievällä aggressiivisuudellaan vähän haittaa, jos ollenkaan.

Kentän kunto on puhuttanut tänä keväänä. Kenttä tunnetuista syistä (huonoa tuuria) ei ole samassa kunnossa kuin viime tai sitä edeltävänä keväänä. Hyvää työtä on kuitenkin tehty ja kunto kohenee silmissä. On eri porukoissa todettu, että kenttämestarin tärkein hyve tällaisessa tilanteessa on kärsivällisyys. Pitää uskoa omaan tekemiseen. Kenttämestari Marko Suokas on ollut uskossaan luja ja tulokset näkyvät.

Kiertopalkinnon kyljessä on kymmenen kaiverrusta Hartolan voiton merkiksi. Hartolan kapteeni Hannu Pietilä oli teettänyt tuoreimman kaiverruksen viime vuonna hankitun voiton merkiksi vain pari päivää sitten Sysmässä. Messilän nimi näkyy pytyn kyljessä vain seitsemän kertaa.

Hartola tuli kamppailuun vahvalla joukkueella. Sen välttämiseksi, että seuraavakin kaiverrus tehtäisiin Sysmässä, Messilän piti yltää aivan parhaimpaan peliinsä. Joukkueemme vastasi hienosti huutoon. Henkilökohtaisen pistebogeyn kymmenessä kärjessä olikin kuusi isäntäseuran edustajaa, niinpä Messilä vei kiertopalkinnon haltuunsa vuodeksi eteenpäin. Seuraava kaiverrus oletettavasti tehdään voiton merkiksi Hollolan Salpakankaalla. Lopputulos oli, kun seitsemän parasta miesten tulosta ja kolme parasta naisten tulosta otettiin huomioon; Messilä 341 pistettä – Hartola 334 pistettä. Komeat keskiarvot.

Päivän aikana nähtiin muutama upea tulos. Messilän Matti Laitinen ja Arja Mäki sekä Hartolan kapteeni Hannu Pietilä ylsivät kaikki huikeaan 43 pisteeseen. Hartolan Pirjo Lehtonen ja Jyrki Nurmisto pelasivat 38 ja 37 pistettä. Kaikkiaan 19 pelaajaa 24:stä pääsi 30 pisteeseen. Onnellisin voittaja – ja oikein hyvästä syystä – oli ’elämänsä kierroksen’ pelannut Arja Mäki. 

Hartolan kanssa on aina mukava pelata. Niin oli nytkin. Kentällä riitti juttua ennen lyöntejä ja lyöntien jälkeen (vaan ei lyöntien aikana). Ja juttu jatkui jääkiekkokieltä lainaten ’samalla intensiteetillä’ klubitalolla. Odotamme jo seuraavaa kohtaamista vuoden kuluttua.

Reippaasti yli 36 pistettä ’pelasi’ myös Messilän mainio keittiö. Aamiainen oli runsas ja monipuolinen ja kaiken lisäksi terveellinen. Lounaaksi tarjottiin suussa sulavia lihapullia, ja niitä oli riittävästi. Kyllä kelpasi! Palvelupäällikkömme Anna Ristkari hoiti tulospalvelun teholla ja tarkkuudella. Messilä on!

Historiankirjoitusta varten,Messilän joukkueessa pelasivat: Kankaanpää, Airi; Koivula, Helena; Mäki, Arja; Torikka-Jaatinen, Leena; Anttila, Hannu; Forsström, Kari; Hämäläinen, Veijo; Keskitalo, Heikki; Laitinen, Matti; Munne, Kari; Sivonen, Mikko ja Store, Jan. 

Jan Store