Messilä Golfissa Hollolassa pelattu LETAS Viaplay Ladies Finnish Open huipentui viiden pelaajan uusintaan. Siitä muodostui varsinainen ”Finnkampen”, sillä Malesian Ainil Bakarin lisäksi voitosta kamppailivat suomen Ursula Wikström sekä Sanna Nuutinen ja Ruotsin Emma Nilsson sekä Julia Engstrom. Viisikko päätyi varsinaisessa kilpailussa kaikki tulokseen 214, kaksi alle. Voitto ratkesi lopulta toisella uusintareiällä, missä nyt ensimmäistä vuottaan LET-kiertueella pelaava Engström upotti pitkän birdieputtinsa viheriön ulkopuolelta.

”En uskonut itsekään sen menevän reikään. Pelasin koko kilpailun tasaisesti ja se vei minut lopulta mukaan uusintaan, vaikka viimeiselle väylälle teinkin bunkkerin kautta bogeyn, iloitsi nyt jo kolmannen kerran Suomessa voittanut Engstrom. ”Tämä oli nyt ensimmäinen voittoni ammattilaisena. Kaksi edellistä tulivat amatöörinä ja niistä viimeisin EM-joukkuekilpailusta muutama vuosi sitten. Voisi kai jo sanoa, että rakastan Suomea, hymyili Engstrom.

Kisan viimevuotista voittoa puolustaneella Wikströmillä oli mahdollisuudet ratkaista viimeisellä viheriöllä, mutta nelimetrinen birdieputti lipui niukasti ohi reiän.

”Siinä oli vielä hyvä paikka hoitaa homma kotiin, mutta nyt ei vaan pudonnut. Muutenkin oli tänään aika rankkaa. Löin tiiltä palloa huonosti, eikä saanut lähestymisiäkään oikein birdiepaikoille. Kisa itsessään oli todella hienosti järjestetty ja oli hienoa nähdä noin iso joukko talkoolaisia mukana kisan järjestelyissä. Kiitokset myös caddielleni Olivialle”, summasi Wikström.

Toinen voitossa kiinni ollut suomalainen, Sanna Nuutinen oli sen sijaan melko tyytyväinen peliinsä, vaikka ensimmäinen LETAS-voitto jäikin vielä
odottamaan itseään.

”Pelillisesti olen näihin kolmeen päivään ihan tyytyväinen ja onhan tämä tähän saakka kauden paras sijoitukseni, Nuutinen kommentoi.

Kilpailun parhaaksi amatööriksi nousi Karelia Golfia edustava Emilia Tukiainen. Kierrostulokset 72, 73 ja 73 pelannut Tukiainen jakoi kymmenettä sijaa yhteistuloksellaan 218 (+2). Päätöskierroksensa tulokseen 70 (-2) pelannut Elina Nummenpää (219, +3) nousi jakamaan sijaa 12.

Tulokset
Viaplay Finnish Ladies Open (3/3 päivä),
Messilä Golf, (par 72), Hollola

1) Julia Engstrom (214, -2) Voitto toisella uusinta reiällä
T 2) Ursula Wikström (214, -2)
T 2) Sanna Nuutinen, Suomi (214, -2)
T 2) Emma Nilsson, Ruotsi (214, -2)
T 2) Ainil Bakar, Malesia (214, -2)
6) Hayley Davis, Englanti (215, -1)

Suomalaisten sijoituksia
T 10) Emilia Tukiainen (a) (218, +2)
T 12) Elina Nummnepää (219, +3)
T 12) Krista Junkkari (a) (220, +4)
Kaikki tulokset
https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/default.asp?language=2057#/competition/1552974/teetimes