LET Access Seriesin, Ladies European Tourin alaisen haastajakiertueen, kausi 2019 näyttää vahvemmalta kuin koskaan. Kalenterissa on 20 kilpailua, joista kaksi järjestetään yhdessä pääkiertueen kanssa.

Palkintorahaa kilpailuissa on jaossa 35 000 eurosta aina 150 000 euroon asti. Kesäkuussa Messilässä pelattavassa Viaplay Ladies Finnish Openissa palkintosumma on 40 000 euroa, mikä edustaa keskikastia.

Kun pääkiertue pysähtyy entistä harvemmin Euroopassa, haastajakiertue on houkutteleva vaihtoehto kilpailutuntuman ylläpitämiseen myös Ladies European Tourille pelioikeuden lunastaneille pelaajille.

Suomen ranking-kärki paikalla

Messilän osakilpailu osuu sopivasti pääkiertueen osakilpailujen väliin. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker ja Sanna Nuutinen tulevat kotimaan kamaralle kamppailemaan jaossa olevista olympiaranking-pisteistä kotiyleisön edessä. 

Kirittäjiksi ja haastajiksi odotetaan koko suomalaisen golfin kermaa amatööreistä ammattilaisiin. Näillä näkymin joukosta puuttuu vain nippu Yhdysvaltoihin asettuneita pelaajia: Matilda Castren, Linda Henriksson, Emily Penttilä. Myös college-opintonsa aloittaneen Anna Backmanin ehtiminen ajoissa Suomeen lukuvuoden päätteeksi on toistaiseksi auki. Minea Blomqvist-Kakko aloittaa kautensa vasta myöhemmin kesällä.

Wikström taas mukana voittotaistelussa?

Ursula Wikströmin jälki haastajakiertueen puolella on ollut vakuuttavaa. Vuonna 2017 hän otti voiton kotiyleisön edessä. Viime vuonna Messilässä tulokseksi tuli jaettu kakkostila muun muassa Sanna Nuutisen kanssa. Neljässä kaudella pelaamassaan haastajakiertueen kilpailussa Wikström sijoittui aina top viiteen.

Nuutinenkin on jo onnistunut voittamaan, Ranskassa 2016. Tasapainoiseen kauteen mahtui tuolloin myös kaksi kolmostilaa. Viides sija rankingissä tiesi kauden päätteeksi nousua pääkiertueelle.

Muita suomalaisvoittajia LETASilla ovat Krista Bakker (2015), Oona Vartiainen (2015) ja Linda Henriksson (2017).

Wikström on tällä hetkellä vahvasti kiinni paikasta Tokion kesän 2020 olympialaisiin. Mahdollisesta toisesta paikasta kamppailevat tiukimmin Noora Komulainen (sijoitus maailmanlistalla 439:s), Krista Bakker (453.) ja Sanna Nuutinen (540.).

Viaplay Ladies Finnish Open järjestetään Messilässä torstaista lauantaihin 6.–8. kesäkuuta. Keskiviikkona pelataan pro–am, johon paikkoja on vielä saatavissa.

Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.