Suomessa pelataan naisten henkilökohtaiset EM-kilpailut kesällä 2024. Tämän euroopan huippuamatöörien kohtaamisen olemme saaneet kunniaksi järjestää Messilä golfissa. Alunperin haimme kilpailua vuodelle 2025, mutta Euroopan Golfliitto oli jo ehtinyt neuvotella toisen tahon kanssa tuosta tapahtumasta, mutta tarjosi sen sijaan meille jo vuoden 2024 kisaa.

Messilä on tullut tunnetuksi huippukilpailujen järjestäjänä, kun vuosina 2018–2019 Messilässä pelattiin LET:n haastajakiertue LETAS:n osakilpailu, Viaplay Ladies Finnish Open ja vuonna 2021 alle 16-vuotiaiden junioreiden kansainvälinen huippukilpailu Finnish International Junior Championship. Lisäksi tänä vuonna 1.–3.8. Messilässä järjestetään Junioreiden Joukkue SM-kilpailut.

Naisten henkilökohtaiset EM-kisat on pelattu Suomessa vain kerran aikaisemmin, Aura Golfissa vuonna 2013. Nyt pelattava kilpailu tuo Messilän viheriöille 144 eurooppalaista amatöörihuippua, joukossa vähintään neljä suomalaista. Kilpailu pelataan 24.–27. heinäkuuta 2024. Kilpailun järjestämisessä Golfliitto luottaa Messilän hyväkuntoiseen kenttään, mutta ennen kaikkea jo monessa merkittävässä kilpailussa sitoutumisensa ja korkean ammattitaitonsa osoittaneisiin vapaaehtoisiin.