Messilässä saavutetaan kaikkien aikojen ennätyskesä kierrosmäärissä, kun 36000 kierroksen raja on jo ylitetty. Mennyt golfkausi 2020 oli normaalia pidempi, kun lumettoman talven jälkeen kenttä avattiin poikkeuksellisen aikaisin, jo 22.4. Valtaosa Messilässä pelatuista pelikierroksista oli omien osakkaiden ja jäsenten pelaamia. Vieraspelikierroksia kertyi kaikkiaan hieman alle 5000. Uusia pelaajia koulutettiin Messilässä reilut 170. Sekin on kentällämme ennätysmäärä.

Ravintolan osalta palvelujen käyttö kasvoi merkittäväsi 10-kioskilla. Samalla klubiravintolassa kysyntä romahti edellisestä kaudesta. Monivuotisen yhteistyökumppanimme Mamma Marian yhteistyö Messilä golfin kanssa päättyi tähän kauteen.

Messilä golfin ravintolapalvelujen järjestäminen mietitään kokonaisuudessaan uudelleen. 10-kioskin rakennus on vanha ja huonokuntoinen ja osaltaan se on rajoittanut kioskipalvelun kehittämistä. Vanha rakennus poistetaan talven aikana ja toimivaa vaihtoehtoa mietitään tilalle. Vaihtoehtona on mietitty palvelujen keskittämistä nykyiseen kurssitilaan rakennettavalla kioskilla. Klubiravintola toimisi ryhmä- ja tilausravintolana. Jos tämä vaihtoehto toteutuu, muuttuu kentän pelijärjestys siten, että etuysi päättyy klubille.

Avointen kilpailujen määrä oli viime vuosia suurempi. Erityisesti parikilpailujen määrää nostettiin kaudella pelaajien toivomuksesta. Osallistujamäärät niihin olivat korkeat, reilut kolmetuhatta kilpailukierrosta kaikkiaan. Valtaosa osallistujista oli omia osakkaita ja jäseniämme. Koronan takia joukkotilaisuuksia välteltiin ja lähes kaikki kilpailut pelattiin väliaikalähdöin. Seuratoiminnan osalta korona vaikutti yhteistoimintaan ja yhteisiä tilaisuuksia olikin vain rajoitetusti koko kauden.

Ennätyksellisestä kierrosmäärästä huolimatta kentän kunto oli erittäin hyvä koko kauden. Viheriöt olivat auki 200 päivää ja kierrosmäärien keskiarvo 182,7 per päivä. Luvussa on mukana vain 1–tiiltä varatut kierrokset, joiden lisäksi aamuisin 9r 10–tii lähtöjä kertyi 1300. 1–tiin vajaasta 37000 kierroksesta viitisen tuhatta oli varattu 9r kierroksena.

Talven sääolosuhteet voivat vuosittain vaikuttaa kentän kevätkuntoon monella tavalla. Kentän suunnitelmallisella, pitkän aikavälin hoito-ohjelmalla on suuri merkitys kentän kuntoon. Messilässä panostaminen kenttään, sen jatkuvaan kehittämiseen ja kunnossapitoon, on aina ollut ykköstavoite. Kenttäämme hoitaa motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta, jonka työpanoksesta voimme olla ylpeitä. Kuluvalla kaudella saimme nauttia tosi hienosta kentän kunnosta. Kenttä saikin koko kauden pelaajilta erinomaista palautetta. Kenttähenkilökunnan toimenpiteet eivät kuitenkaan aina riitä. Me pelaajat voimme omalla toiminnallamme auttaa kentän ylläpitoa mm. paikkaamalla lyöntijäljet viheriöillä.  On hyvä muistaa, että paikkaamatta jätetyt jäljet voivat aiheuttaa kevätviheriöille pitkäänkin kestäviä vaurioita.

Kentän perusparannuksen suhteen listalla on vielä muutamia viheriöille tehtäviä korjauksia, kuten kolmosviheriön uudelleen muotoilu ja pienempinä töinä muutamalla muulla viheriöllä pinnan uudistaminen siirtonurmella. Viheriöltä seitsemän siirtyminen kahdeksikon miesten tiille helpotettiin jo syksyn aikana lisäämällä uusi kulkureitti viheriön oikean reunan kautta.

Väylän kahdeksan alkupäässä sijaitsee pelaamisen kannalta tarpeeton kumpare, joka peittää näkyvyyden sen takana oleviin väylän esteisiin. Kumpare on suunniteltu purettavaksi ja maa-aines hyödynnettäväksi väylän seitsemän naisten tiin edessä vasemmalla olevan, myös peliä hidastavan montun täyttämiseen.

Suurimpana haasteena tulevaisuudessa on hiekkaesteiden kunnostus ja niiden sijainnin tarkistus, sillä lyöntimitat ovat vuosien varrella muuttuneet. Lassi-Pekka Tilander onkin syksyn aikana käynyt arvioimassa tilannetta ja laatinut suunnitelman muutoksista, joita bunkkereiden korjaustöiden yhteydessä voidaan toteuttaa. Osa esteistä todettiin nykyisellään täysin tarpeettomaksi tai jopa kohtuuttomaksi, myös näkyvyyden suhteen. Tämän syksyn aikana on jo peitetty väylän seitsemän tiiltä katsottuna keskimmäinen väyläbunkkeri ja väylältä kymmenen vasemmassa reunassa oleva este. Irtokivien nousu maaperästä vaatii ainakin osalla bunkkereista suuremmat pohjatyöt ongelman poistamiseksi. Esteitä voidaan suunnitelman ja budjetin mukaan korjata vuosittain.

Kiitos kuluneesta kaudesta ja hyvää syksyn jatkoa,

tj Arja Byman