Huoltohallin rakennustyö on valmistumassa tällä viikolla 3/2014. Nyt maanantaina 13.1 käynnissä on toimisto- ja sosiaalitilojen kaakelilattioiden saumaus. Sisäseinät ja katot ovat jo valmiit, yleisilme viimeistelyä vaille valmis.

Jo ennen joulua käynnistettiin Oilonin RE55 lämpöpumppujärjestelmä, jossa kalliopohjaan poratuista energiakaivoista tuotettu maalämpö ohjataan nestekiertoiseen lattialämmitykseen. Lämmitystä ohjataan huonekohtaisesti siten, että koneiden säilytystilojen lämpötilan, huolto-osan ja toimisto- sekä sosiaalitilojen lämpötilat ovat kunkin osalta optimaaliset ja energiataloudelliset.

Hallin rakennustyöt etenivät kokonaisuudessaan suunnitelman mukaisesti, vaikka alunperin joulukuulle suunniteltu vastaanottopäivä siirtyi tammikuun puolelle.

Hallin pääurakoitsija on Rakennus & Muuraus Tyyskä Oy, lvi-urakoitsija Lahden Putkihuolto Oy, sähköurakoitsija LSK Electrics Oy. Ulkoseinä- ja väliseinälementtien toimittaja on Lahden Kestobetoni Oy ja ontelolaattojen Pielisen Betoni Oy. Elementtiasennusurakoitsija on Asennuspalvelu Huuhka Oy. D-pisteen teräsrungon toimittaja on Lahden Tasopalvelu Oy.

Rakennussuunnittelusta vastaa Arkkitehtitsto Sipponen & Teerenmaa Oy, rakennesuunnittelusta Ins.tsto Pekka Pankka Oy, LVI-suunnittelusta PAM-Energia Oy ja sähkösuunnittelusta Sähköneliö Oy.

Rakennuttajan edustajana ja ulkopuolisena asiantuntijana sopimusten kilpailuttamisessa, urakkaneuvotteluissa, sopimusten valmistelussa, työn valvonnassa, työmaakokouksissa ja viranomaistarkastuksissa on toiminut MIP Rakennuttajapalvelu Oy.

Kuluvan viikon perjantaina 17.1 pidetään hallin osalopputarkastus ja palotarkastus. Mikäli saamme viranomaisen hyväksynnän, on hallin osalta vastaanottotarkastus iltapäivällä.

D-pisteen loppuosan valmistuminen jäänee huhtikuulle. Sen pohja, teräsrunko ja seinät ovat jo valmiit, peltikatto puuttuu. Katto-osuudella ei ole kiire, koska koneiden pesupisteen rakenteet kestävät säävaihtelut.

Hallialuetta ympäröivä puuaitaus on suurelta osin jo rakennettu ja työ saatetaan loppuun kuluvalla kaudella. Rangen parkkialue saadaan kuntoon heti keväällä ja range heti kauden alusta toimintaan. Rangekatoksen rakentamiseen on olemassa suunnitelma ja rakentaminen voidaan toteuttaa erikseen sovitussa aikataulussa myös vaiheittain.

Toteutuneiden investointien rahoittamiseksi yhtiö on ottanut 1,2 milj. euron pitkäaikaisen lainan (15 v). Lainaa lyhennetään vuosittain 80 000 euron tasalyhennyksin, joka tarkoittaa 70 euron lyhennysosuutta per vuosi per pelioikeus.

Lainalla rahoitettava kokonaisinvestointi tulee jakautumaan seuraavasti: huoltohallin investointi n. 600 000 €, D-pisteen rakennus n. 100 000, huoltohallialueen pohjatyöt n. 80 000, rangen siirto- ja uudelleen rakennuskuluja n. 100 000, kentän muutostyöt väylillä 5 ja 6 sekä muut kentän rakentamisen kulut (viheriö 9) 200 000 € sekä käytössä olleen talvikauden limiitin poismaksu.

Terveisin tj