Hyvää alkanutta golfkautta ja yhtiön kahdennenkymmenennen kahdeksannen toimintavuoden alkua. Kulunut talvi on tähän mennessä ollut leuto ja vähäluminen. Tässä vaiheessa on vaikea ennustaa tuleeko kevät aikaisin, vai saammeko vielä kevään aikana paksumman lumipeitteen.

Syksyn ja talven aikana golfkentän alueelta on kaadettu ja poistettu huomattava määrä kuusia, lehtipuuta sekä risukkoa. Mäntymaisemastaan tunnettu kenttäämme on taas maineensa mukainen.  Edellisen kerran reuna-alueiden sekapuustoa harvennettiin vuonna 2003, joten metsiköt olivat kasvaneet tukkoiseksi, estäen ilman liikkumista ja valon pääsyä kenttäalueella. Nyt mäntymaisema on valoisa ja kun kaikki kaadetut risukot on saatu korjattua ja kannot kenttäalueen lähistöltä jyrsittyä, on lopputulos varmasti hyvä.

Parhaillaan klubitalon ravintolatiloissa ja kurssitiloissa on meneillään pienimuotoinen ”facelift”, jolla tilojen viihtyisyyttä ja käytännöllisyyttä parannetaan. Klubiravintolan etuosan asiakaspaikkamäärä kasvaa entisestään ja koko salin ilme muutetaan yhdenmukaiseksi. Uusien huonekalujen asennus suoritetaan tammikuun loppuun mennessä.  Kurssitiloista purettiin vanhat väliseinät pois, sekä käytöstä poistettu simulaattori. Lopputuloksena saimme avaran ja valoisan tilan, joka tarjoaa opetustoimintaan ja n. 10 hengen ryhmälle viihtyisät kokoustilat.

Messilä Golf Oy:n yhtiökokous pidetään 14.2 klo 18:00. Yhtiökokousmateriaali ja ilmoittautumisohjeet löytyvät www.messilagolf.fi / ajankohtaista –sivulta. Kaudella 2016 talous onnistui hieman budjetoitua paremmin, vaikka tulokseen vaikuttavia kustannuseriä tuli jonkin verran budjetin ulkopuolelta, kuten kasteluveden pumppaamon saneeraustyöstä. Kustannusten kurissa pitäminen on luonnollisesti jatkuva tavoitteemme.

Kaudelle 2017 esitetään edellisen vuoden suuruista käyttömaksua halli-investointilainan korotusosuus ja korot sisältyen, eli kokonaisuudessaan 720 euroa. Tulevan kauden rahoitussuunnitelmaan on huomioitu kuusi lyöntipaikkaa sisältävän katoksen rakentaminen range-alueelle kevään aikana. Katoksen rakentaminen on tärkeää opetustoiminnan kannalta ja viime kaudelta saadun suoran asiakaspalautteen perusteella.

Vanha huoltohallialue luovutetaan Messilän Kylänraitille kevään aikana, kun maa-alueen puhdistus on suoritettu.  Mm. ESS uutisoi nettisivuillaan 27.1 suoritettavasta toimenpiteestä tavalla, joka saattaa antaa lukijalle hieman virheellisen käsityksen ongelman laajuudesta. Koska myös itse halusimme tutkia maaperän virallista tietä mahdollisten vastuiden osalta ennen luovutusta, tuli tutkimuksesta julkinen ELY-keskuksen normaalin käytännön mukaan. On syytä huomioida, että puhdistettavaksi määrätty 100 m2 on 10 x 10 m alue entisen polttoainesäiliön edessä. Todellisuudessa puhdistettava alue on vielä huomattavasti pienempi ja rajoittuu polttoainesäiliön  ja tankkauspistoolin väliselle n. metrin mittaiselle alueelle. Polttoainesäiliön alla oleva alue on puhdas. Puhdistus suoritetaan massan vaihdolla normaalin käytännön mukaan siten, että ympäristötekninen asiantuntijakonsultti valvoo ja ohjeistaa työtä kenttä- ja laboratorioanalyysejä käyttäen.

Osakkaan edut 2017 päivitetään kevään aikana ja niistä tiedotamme vielä erikseen. GKS-kenttien välinen vaihtopäivä muuttuu osakkaalle joustavammaksi, ja GKS-kilpailujen hinnoittelu entistä edullisemmaksi suhteessa muihin pelaajiin.

Golfkauden alkua odotellen,
Tj Arja Byman