Tapahtui juuri se, mitä tasan vuosi sitten pahimmissa ennusteissa pelkäsimme, koronaa ei onnistuttu torjumaan, siitä tuli pelätty pitkäaikainen vieras. Onneksi kuitenkin tulevana keväänä golfkauden käynnistyessä eletään jo vaiheessa, jossa valtaosa iäkkäistä pelaajista on saanut rokotteen ja kesän mittaan sen saavat toivottavasti myös nuoremmat. Golf ulkoilulajina on suhteellisen turvallinen, joka on meille valtava etu. Käytännössä etäisyyksiin liittyvää ohjeistusta voidaan noudattaa ja lähikontakteja välttää myös kierroksen aikana. Maskit ja desinfiointiaineet ovat tulevalla kaudella jo tuttuja ja osataan ottaa käyttöön tilanteen niin vaatiessa.

Korona saattaa edelleen vaikuttaa golfkauden käynnistyessä monella tavalla. Klubilla on todennäköisesti ainakin alkukauden ”yksisuuntainen liikenne”, eli pääovesta sisään ja takasalin ovesta ulos.  Pukuhuoneiden ja saunatilojen käyttöön voi tulla rajoituksia. Rangen käyttötapa vahvistuu sen avausvaiheessa. Jos tiukat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa, otetaan jo viime keväänä käytössä ollut Nexgolf–ajanvaraus niiden ajaksi käyttöön. Käteistä rahaa ei käsitellä, kilpailujen lähtömuoto saattaa ainakin alkukaudesta vielä tapahtua väliaikalähdöin. Lähtömuotoja ja sarjoja muokataan kesän aikana tilanteen sallimalla tavalla. Kesä–heinäkuun vaihteessa pelattavaksi suunniteltu kansainvälinen junioreiden Finnish International Junior Championship (FIJC)–kilpailutapahtumasta saattaa kansainvälinen osuus jäädä kokonaan pois ja se pelataan pelkästään alle 14– ja alle 16–vuotiaiden SM–kilpailuna. Kansainvälisen osuuden poisjäänti tarjoaa siinä tapauksessa useammalle suomalaiselle nuorelle mahdollisuuden osallistua. Suomen Golfliitto tekee asiasta päätöksen lähitulevaisuudessa. 

 

Pelijärjestys muuttuu

Elinkaarensa päätöksen saavuttanut kioskirakennus 10–tiiltä purettiin pois viime syksynä. Tulevalla kaudella pelijärjestys muuttuu siten, että etuysi päättyy klubille ja 10 min. tauko pidetään klubilla, jonne varataan taukoa varten omat taukopöydät. Tiille 9 tulee mahdollisuus tilata gsm–viestillä välipala klubille jo valmiiksi. Vitriinituotteet pakataan siten, että ne ovat mahdollisimman helppoja ottaa mukaan.

Pelijärjestys on väylillä 1–4 entinen. Tästä eteenpäin väylä 14 muuttuu väyläksi 5. Siirtymä uudelle 5–tiille on rakennettu jo viime syksyn aikana ja se kulkee entisellä vitostiillä olevan wc:n ja entisen väylän 14 tiin välistä metsäkaistaleen läpi. Etuysi päättyy klubille ja tauon jälkeen peliä jatketaan entisillä väylillä 10–13. Väylältä 10 on syksyn aikana poistettu vasemmalla ollut pelillisesti ehkä kohtuuton hiekkaeste, jota ei nähnyt lyöntipaikalta. Väylältä 13 siirrytään entiselle väylälle 5, joka on uusi väylä 14. Kulkureitin varrelle vasemmalle jää wc. Väylältä 16 (vanha 7) poistettiin syksyllä kolmesta väyläbunkkerista keskimmäinen. Väylän 16 naisten tiiauspaikan edestä vasemmalta peitettiin syvä ja pelin kannalta turha notkelma. Maa-aines siihen siirrettiin uudelta väylältä 17 (vanha 8), jonka alkupäästä purettiin pelin kannalta tarpeeton kumpare.

 

Ravintolaan uusi yrittäjä

Uusiksi ravintoloitsijoiksi saamme Upseerikerhon yrittäjät Virpi Kesosen ja Ilkka Koskisen, jotka moni Messilän jäsen tunteekin jo entuudestaan. Ravintolatoiminnan käynnistämistä eivät virustilanteen aiheuttamat rajoitukset helpota, mutta alkuvaiheessa toimitaan rajoitusten sallimassa laajuudessa ja tilanteen helpottuessa toimintaa laajennetaan tavoitteen mukaiseksi.

 

Vuosikokoukset

Messilä Golf Oy:n (24.3.) ja Messilän golf ry:n (25.3.) vuosikokoukset pidetään sähköpostilinkin välityksellä. Messilä Golf Oy:n yhtiökokouksessa esitetään käyttömaksut pidettäväksi edellisen vuoden tasolla, siis 740 euroa per pelioikeus. Yhdistyksen vuosikokouksessa valitaan uudet kapteenit ja muutaman toimikunnan vetäjäkin vaihtuu. Aineisto molempiin kokouksiin löytyy nettisivuiltamme.

 

Aurinkoista kevättä ja kohti golfkauden alkua,
tj Arja Byman