Kylmä, sateinen ja tuulinen alkukesä sai monen golfarin käynnistämään pelikautensa tavallista myöhemmin keväällä, siinä kun väylänurmi heräsi eloon viime vuosina totutusta aikataulusta piittaamatta vasta kesän vauhdittamana.

Vuosien varrella alkuperäinen väylänurmi on väistynyt yksivuotisen luonnostaan leviävän tieltä ja vaikka viime vuosina kasvu on lähtenyt hyvin käyntiin, on yksivuotinen kuitenkin herkempi sääolosuhteille ja vaurioille. Tällä kaudella tehtiinkin hallituksen päätös lähteä kylvämään monivuotista niin, että tulevina vuosina ongelma poistuu pikkuhiljaa. Jo tällä kaudella tehtiin kaksi kylvöä, keväällä ja syksyllä ja ainakin keväinen kylvö lähti hyvin kasvuun. Syksyn kylvö tehtiin vasta pari viikkoa sitten. Työtä on toistettava useampi vuosi tuloksen saavuttamiseksi.

Viheriöt saatiin kuntoon jo aikaisin keväällä, vaikka leikkuukorkeutta pidettiin suhteellisen korkeana alkukausi, jotta viimeinen keväällä korjattu viheriö 12, jolla vielä oli muista poikkeava ruoholaatu, saatiin tasalaatuisena peliin mukaan. Viheriölle tehtiin itse kasvatetulla siirtonurmella pikaremontti, joka onnistui hyvin, vaikka kasvukerrosten alta viheriö jäi toistaiseksi korjaamatta. Palataan asiaan joskus jos antaa aihetta, ainakin tällä kaudella viheriö toimi hyvin.

14.9 aloitetaan viheriöllä 2 vesiesteen reunapuiden lahoamisen johdosta kunnostustyö. Väylä suljetaan työn ajaksi kokonaan ja avataan talviviheriölle työn jälkeen loppukaudeksi.
Työ suoritetaan siten, että viheriön pintaa lasketaan metrin verran alaspäin ja viheriö nurmetetaan vesirajaan. Väylän kallistusta korjataan hiekkaesteiden yläpuolelta alkaen ja samalla levennetään teeltä katsottuna oikealla olevan hiekkaesteen ja vesiesteen välistä kannaketta leveämmäksi pelaamisen helpottamiseksi. Tulevien vuosien korjauslistalla ovat myös tee 2 lyöntipaikka ja väylä 1 painaumat, mutta tarkkaa aikataulua ei niiden suhteen vielä lyöty lukkoon.

Ravintolatoimintamme on tällä kaudella nostanut liikevaihtoaan edelliseen vuoteen verrattuna Mamma Marian hinta – laatusuhteessa suositun lounaslistan ansiosta, johon kehitykseen ravintoloitsijamme Markku Kuitunen on erittäin tyytyväinen. Laatu on tärkeää, eikä Italiasta kotoisin oleva kokkimme Giovanni etelä ­– eurooppalaiseen ajattelutapaansa hyväksy eineksiä tai valmisruokia keittiöönsä ja tavaa aamiaisella tarjottavien pikkunakkienkin tuoteselosteista sisällön tarkkaan ennen kuin hyväksyy valmismakkaroita aamiaispöydän valikoimaan.

10-kioskin myynti on muutaman tunnin päivässä kohtuullinen, mutta palkkakuluja sen myynnillä ei pystytä kattamaan edes hyvänä kesänä. Asiakastyytyväisyys kioskitoimintaan on ollut hyvä, kun päivittäistä palveluaikaa pidennettiin tällä kaudella kolme tuntia, mutta 11 tunnin päivätyön kustannukset kioskilla vievät ravintolan kokonaistoiminnan tappiolliseksi. Asiasta on keskusteltu myös hallituksessa ja hyvin todennäköistä on, että pari vuotta käytännöstä pois olleesta kioskituesta ravintoloitsijalle neuvotellaan ja palveluajat tarkistetaan seuraavaa kautta suunniteltaessa. Hallitus piti tärkeänä riittävän, mutta järkevän palvelutason ylläpitämistä jatkossakin.

Kioskitoiminnan kannattavuudesta kantoi kauden aikana huolta myös moni osakkaamme, joiden pyynnöstä kioskille lopulta ilmestyi pyyntö välttää omien eväiden tuonti kioskin palvelualueelle. Kuten kaikki säännöt, tämäkin sai muutaman pelaajamme antamaan negatiivista palautetta, mutta paljon tuli myös kiitosta ja ymmärrystä.  Ehkä suurin negatiivisen palautteen aihe oli erikoisruokavalioiden puuttuminen valikoimasta ja tästä johtuen omien eväiden tarve.  Jos tällaisen syyn vuoksi joutuu kuljettamaan omia eväitä, on hyvä informoida henkilökuntaa asiasta ja varmasti saa luvan nauttia omat eväät kahvikupin tai muun juoman lomassa kioskin alueella. Erikoisruokavalioiden kysyntä on kokonaisuudessaan hyvin pieni, mutta esimerkiksi gluteiinittomista tuotteista otamme mielellään vastaan myös ehdotuksia ensi kautta varten.

Osakkaalle suunnattuja etuja on kaudella ollut jo niin merkittävä määrä, että etukorttien menekki lähes tuplattiin edellisestä kaudesta. Alueellisten vaihtopäivien ja nyt voimassa olleiden alennusten lisäksi Mamma Maria tarjoaa Meg osakkaille syyskuun alusta keskustan ravintolassa alkuruoka- ja jälkiruokalistalta tuotteet puoleen hintaan pääruoan ostajalle. Osakaskortti kannattaa siis ehdottomasti pitää mukana myös talvikaudella.

Kentän kierrosmäärissä mentiin alkukesä noin kymmenen prosenttia alle viime kauden lukujen, mutta syksykesän hienot säät ovat korjanneet tilanteen viime vuoden tasolle, tällä hetkellä kierroksia on kertynyt reilut 24.000.
Iloisia syksyisiä pelikierroksia toivottavasti vielä pitkään,
toimitusjohtaja Arja Byman