Vähälumisen talven jälkeen odotamme sormet kihelmöiden golfkauden alkua. Innokkaimmat harjoittelijat ovat jo ilmestyneet vielä osittain lumiselle rangelle, keräten pallot toistaiseksi käsin itse. Tavoite rangen avaamispäiväksi on 10.4. maanantai (säävarauksella). Pääsiäisen jälkeen rangelle rakennetaan kuuden lyöntipaikan katos sen huoltohallin puoleiseen päätyyn. Katos saadaan valmiiksi kevään aikana.

Kentällä ei suuria muutoksia ole sen lisäksi, että talven aikana karsittiin lehtipuita ja kuusia huomattava määrä. Risuja ja oksia on kaadon jäljiltä alueella vielä paljon ja kevään aikana tullaan järjestämään talkoita niiden pois raivaamiseksi. Suuri osa puujätteestä haketetaan kentän reuna-alueille. Kantoja jyrsitään väylien läheisyydestä maisemoinnin ja pelaamisen olosuhteiden parantamiksi.Yhdistyksen vuosikokouksen 23.3. yhteydessä käydyissä keskusteluissa toivottiin kentälle uutta slope -mittausta. Perusparannuksen tuomat muutokset vuonna 2008 tehdyn slouppauksen jälkeen ovat ehkä muuttaneet kentän slope-arvoja. Hallituksen päätöksellä slope -mittaus suoritetaan kesän aikana ja uusi slope otetaan käyttöön kaudella 2018. Kustannukset itse mittaustyöhön eivät ole suuret, mutta kaikki materiaali väylätauluja ja kartastoja myöten menee uusiksi, joten nämä kustannukset huomioidaan seuraavan kauden budjettiin.

Hallituksen päätöksellä www -sivusto uudistetaan jo tälle kaudelle. Sivusto valmistuu WordPress -alustalle toukokuun aikana. Siihen asti päivitämme vielä nykyistä sivustoa.

Olemme tehneet Messilä golfissa pitkän rupeaman kehitystyötä, alkaen 2004 käynnistetystä kentän perusparannustyöstä, jonka loppupäässä vuonna 2014 saatiin valmiiksi ekotaloudellinen huoltohalli, jonka lattialämmitykseen käytettävä energia saadaan kalliopohjan maalämmöstä. Klubitalon eristystä parannettiin vuonna 2008, samalla kun keittiötilat saneerattiin. Vuonna 2015 pinta remontoitiin klubin sisätilat ja peruskorjattiin kaikki terassit kalusteineen. Kuluneen talven aikana ravintolan asiakastilat ja kurssitilat ovat saaneet uuden ilmeen.

Vuonna 2008 kaikki asiakaspalvelut keskitettiin klubitalolle, yhdistettiin tehtäviä ja vähennettiin henkilöstön määrää. Kenttähenkilökunnan työnkuvat ja –aikataulut kellotettiin ja dokumentoitiin kirjallisiksi työohjeiksi 2015. Ravintolapalvelut uudistettiin 2014 Mamma Marian myötä ja proshop –toiminta on laajentunut GolfPointin panostuksella ympärivuotiseksi harjoittelukeskukseksi Valo-talossa. Klubitalolla oleva proshop myymälä toimii edelleen, mutta suppeammalla valikoimalla pelaajien siirrettyä asioinnin painopistettä Valon liikkeeseen. Pro -toiminta on keskitetty Golfkoulu Marko Kummille.

Myös visuaalinen ilme on muuttunut. Vuonna 2008 uusittiin logo ja punamullan sävyinen ilme, joka istuu Messilä golfin mielikuvaan sen rakennuksista tutussa sävyssä. Sähköinen Uutiskirje otettiin käyttöön 2016. Kirjeen jakeluun voi liittyä www –sivuston kautta. Viime syksynä valmistui uusi kentän esittely video ja uudet markkinoinnin välineet. Tavoitteemme on, että uudistetulla www –sivustolla kenttää ja toimintaa palveluineen kuvaava sisältö selkeytyy, sivujen ylläpito yksinkertaistuu ja responsiivisuus eri laitteisiin paranee.  Sivusto on tärkein sisäisen ja ulkoisen viestinnän väline ja sen tulee antaa kasvot edellä kerrottujen muutosten mukana uudistuneelle kentällemme palveluineen.

Messilä golfin osakkeet vaihtavat omistajaa n. 30 osakkeen vauhdilla vuosittain. Ilmiön syynä on ensimmäisen sukupolven ikääntyminen ja luopuminen lajista. Tänä vuonna osakekauppoja on kirjattu tähän mennessä jo 12 kpl. Oma osake on järkevä vaihtoehto, nyt kun hankintahinta on alhainen ja omistajan oikeudet suhteessa muihin pelaajiin vahvistuvat jatkuvalla trendillä.

Vappu Brunssi käynnistää tapahtumakauden perinteiseen tapaan 1.5. Kaikki kaudelle vahvistuneet tapahtumat ovat jo julkaistuna Kilpailut ja tapahtumat –sivulle. GKS -alueen yhteiskilpailusarjoista johtuen kalenterissa näkyy myös paljon muiden kenttien GKS -kilpailuja ilmoittautumisohjeineen.

Osakkaille suunnatut vaihtopäivät ja muut edut julkaistaan kevään aikana vaiheittain Osakkaan edut –sivustolla. Viime vuonna käyttöön otettu osakaskortti on käytössä edelleen, korttia ei uusita vuosittain.

Ilmoitamme Ajankohtaista –sivulla tarkemmin rangen ja kentän avautumisesta.

Iloista uuden golfkauden alkua,

Messilä golf
tj Arja Byman