Kausi lähenee loppuaan

Kauden 2016 klubitapahtumista on jäljellä vielä päättäjäiskilpailu ja klubilipun lasku lauantaina 8.10. Päivän teemana on Star Wars – Golf Stars. Tervetuloa mukaan! Päättäjäistilaisuuden jälkeen pelataan vielä muutama senioritoimikunnan kilpailu, joista lisätietoja senioreiden omissa tiedotteissa.

Kenttää ja viheriötä pidetään auki niin kauan kuin sää sallii. Lokakuun puoliväliin mennessä siirrämme ykkösväylän tiiauspaikan kallion viereiselle kummulle, väylän alkupäässä tehtävien korjaustöiden takia. Tasoitamme väylän alkuosaan muodostuneita vajoamia. Muut väylät ovat auki normaalisti.

Kastelujärjestelmän saneeraustyö

Messilä golfilla on kentän kastelujärjestelmän osalta sopimus kiinteistöyhtiön kanssa, joka tuottaa talvikaudella Messilän rinteiden lumetuksen. Syksyn aikana järjestelmään tehdään laajamittainen saneeraustyö, jonka kustannuksista vastaamme sopimuksen mukaan 50% osuudella. Tällä hetkellä kustannusarvio meille tulevasta osuudesta on n. 30 000 euroa. Sopimus mahdollistaa meille suoran järviveden käytön kentän kasteluun, emmekä sen voimassaoloaikana ole joutuneet rakentamaan kentälle veden keruusäiliöitä. Sopimusta on uusittu kymmenen vuoden määräajoin ja se on nykyisellään voimassa vuoteen 2021. Yhteistyö ja järjestelmän kausiluontoinen vuorokäyttö on toiminut hyvin. Messilässä kenttä kastellaan yöaikaan pelaajia häiritsemättä.

Kauden kierrosmäärissä hienoista laskua

Kierrosmäärä kaudella on ollut hieman viimevuotista alhaisempi. Syyskuun puoliväliin mennessä kentällä oli pelattu hieman alle 25 000 kierrosta, mikä on 1 700 kierrosta vähemmän kuin vastaavana ajankohtana viime kaudella. Viimeisen kymmenen vuoden aikana alhaisin kauden kokonaiskierrosmäärä on ollut 24 194 ja korkein 30 106.

Osakkeiden vaihtuvuus

Messilä Golf Oy:n osakkeissa omistusmuutoksia on kauden aikana kirjattu 21 kpl C– ja 12 kpl B–osakesarjoissa. Viime vuosina on toteutuneiden kauppojen määrä ollut n. 30 per vuosi.

Golfosakkeiden hinnat Suomessa ovat tällä hetkellä ostajan näkökulmasta edullisia ja aktiiviharrastajan kannattaakin tilanne hyödyntää.

Golfyhtiöillä on yhteisiä ongelmia, joista suurin on varmasti osakkeenomistajien ikääntyminen ja siitä johtuva lajista luopuminen. Sen sijaan vakavaraisuuden suhteen golfyhtiöt eivät taistele samassa sarjassa, mikä on osaketta hankkiessa hyvä huomioida.

Perikunnille ja konkurssipesille joutuneiden osakkeiden aktivoiminen uuteen käyttöön on ratkaistava ennen varsinaisen ongelman syntymistä. Tätä asiaa pohditaan tulevan syksyn ja talven aikana myös Messilä Golf Oy:n hallituksessa. Ratkaisumalli tähän löytyy ennen pitkää varmasti niin meillä, kuin maamme muillakin kentillä.

Osakkeenomistajan edut

Messilä Golf Oy:n osakkaana saat jo nyt huomattavan määrän etuja golfin parissa sekä yhteistyökumppaneidemme tarjoamina. Olethan muistanut hyödyntää kaikki mahdollisuudet? Nettisivullamme www.messilagolf.fi – edut on lueteltu osakaskortin kuvan alla. Pelaamiseen ja vaihtopäiviin liittyviä etuja on käytetty paljon ja yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut ovat voimassa vielä ainakin vuoden loppuun.

Toivotaan lämpimiä syyssäitä ja pelimahdollisuuksien jatkumista vielä pitkään.

Messilä Golf Oy

Tj Arja Byman