Kauden alusta asti hyväkuntoinen kenttämme odottelee vielä säiden lämpiämistä kiriäkseen kiinni viimevuoden kierrosmäärät. Alkuviikosta kierrosmäärät olivat -3,5 % viime vuoden vastaavasta ja tähän mennessä kierroksia on kertynyt lähes 8000.

Talven aikana tehty lehtipuiden ja kuusien mittava harvennus on saanut moitetta ja kiitosta, kuten ymmärrettävää on. Kentän hoidon näkökulmasta valo ja ilma edesauttavat ruohon kasvua alueilla, jotka olivat jääneet katveeseen. Hakkeella siistityiltä alueilta pallo löytyy entistä paremmin, kun hake on painunut paikalleen eikä pallo enää uppoa siihen. Puun kaadosta saadusta tuotosta on tiedusteltu ja kirjanpito luonnollisesti avataan seuraavassa yhtiökokouksessa. Tuotosta saatu tulo sijoitetaan kentän kunnostamiseen ja pelkästään puun kaadon jälkityöt, kantojen ja koneen jälkien korjaamiset verottavat tuotosta merkittävän osan. Keväällä korjattiin myös asfaltti–siirtymien osalta puun juurikasvun pahimmin vahingoittaneet alueet.

Rangen lyöntikatos on lähes valmis ja saadaan käyttöön heti rakennustarkastuksen jälkeen. Jos kesä jatkuu sateisena, katokselle on varmasti kysyntää. Samassa yhteydessä on korjattu rangen tähtäyspisteitä tekonurmettamalla, joka toimenpide aikaistaa rangen käyttöönottoa keväisin.

Vanhan huoltohallin alue on puhdistettu ja luovutuskunnossa. Odotamme vielä kirjallista viranomaispäätöstä. Keväällä ESS julkaisi uutisen saastuneen maa–alueen puhdistus päätöksestä, josta ei ehkä saanut oikeaa käsitystä ongelman laajuudesta.  Liitteenä olevassa kuvassa on maamassa, joka todellisuudessa jouduttiin poistamaan. Muulta osin maa–aines oli puhdasta. Kustannuksia mittauksista ja lupapäätöksistä kertyi tuhansia euroja, mutta nyt on poissuljettu se mahdollisuus, että yllätyksiä tulisi joskus myöhemmin.

Uudistuneet ravintola- ja kokoustilamme ovat saaneet asiakkailtamme positiivisen vastaanoton. Ravintolan menu uusitaan vuosittain ja kauden vaihtuvat viikkolistat löytyvät nettisivuiltamme. Jos viikkolistan valikoimasta ei löydy mieleistä vaihtoehtoa, löytyy listalta paljon muutakin. Erilaiset simpukka- ja äyriäiskeitot ja paikallisesti tuotettu Salpausselän Kalan lämminsavulohisalaatti ovat tällä kaudella nousseet suosioon kevyempinä vaihtoehtoina.

Uusia nettisivujamme on päästy testaamaan jo muutamia viikkoja. Sivustoa kehitetään edelleen ja huomioita sekä toivomuksia otamme mielellämme vastaan: arja.byman@messilagolf.fi.

Messilä golfin osakkeet ovat vaihtaneet alkukaudesta hyvin omistajaa. Tällä hetkellä jo 26 osaketta on tänä vuonna vaihtanut osoitetta, kun viime vuosien tahti on ollut n. 30 osaketta vuodessa. Kun olen tiedustellut ostajilta päätökseen johtaneita syitä, ovat osakkaan edut suhteessa muihin pelaajiin olleet  riittävän korkeat ostopäätöksen tekemiseen.

Toivottavasti kausi on alkanut kohdallasi miellyttävillä golfkierroksilla Messilässä. Toivotaan, että Juhannuksen perinteisten säiden jälkeen saadaan lämmin pelikesä hyväkuntoisella kentällämme. Yhden toivomuksen haluaisin osoittaa sinulle ja kaikille pelaajillemme, erityisesti osakkaillemme ja jäsenillemme: Lyöntijälkien korjaaminen väylillä ja viheriöillä on tärkein asia, jolla pelaaja voi edesauttaa kentän kunnossa pitämistä. Osallistuthan sinäkin osaltasi talkoisiin? Kiitos siitä ja iloista Juhannuksen aikaa,

Tj Arja Byman