Hyvä osakkaamme,

Juhannusta odotellessa voi todeta, että takana on tavallista vaikeampi talvi ja historiallisen lämmin kevät. Mielenkiinnolla saa seurata millaisena kesän säät tulevat jatkumaan.

Kesäkuun alussa pelattu kansainvälinen golfkilpailu, Viaplay Ladies Finnish Open / Letas 2018, on tältä erää paketissa ja tilanne kentällä sekä palveluissa jo normaali.  Oli upeaa olla mukana toteuttamassa Suomen Golfliiton tämän kauden pääkilpailua ja meillä Messilässä tähän mennessä mittavimman kilpailun järjestelyjä. Omasta mielestäni parasta oli nähdä vapaaehtoistyöhön osallistuneiden omistautuminen ja onnistumisen halu. Kaikkiaan lähes sata Messilä golfin jäsentä ja osakasta osallistui talkoisiin. Ilahduttavaa on sekin, että palautekeskusteluissa moni jo suoraan ilmoitti olevansa mukana myös ensi vuoden kilpailujärjestelyissä. Se, mitä kilpailun järjestämisestä saimme, on varmasti golfyhteisön sisällä kasvanut talkoohenki ja yhdessä tekemisen ilo. Ulospäin kenttä sai positiivista näkyvyyttä ja huomiota mediassa luotettavana kilpailun järjestäjänä myös kansainvälisellä tasolla. Tapahtuma sai ja loi yleistä positiivisuutta golfin suuntaan harrastuslajina Lahden alueella. Kenttä hiottiin kuntoon ja kaikki järjestelyt kokonaisuudessaan onnistuivat niin hyvin, että tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden tapahtumaa.

Ensimmäinen jäsenpalaute on kerätty 29.5. Kysely lähetetään kauden aikana kolmessa osassa siten, että jokaiselle jäsenelle se menee vain kerran. Ensimmäisen kolmanneksen vastuksia saatiin hieman alle 90.  Yhteenvedon perusteella varmasti suurin pettymys oli viheriöiden alkukevään kunto. Talvi oli vaikea ja se näkyi erityisesti sellaisilla viheriöillä (1,3 ja 4), joille perusparannuksen yhteydessä oli siirretty entisen viheriön pinta. Ne viheriöt, joille oli kasvatettu tai ostettu uusi siirtonurmi, talvehtivat huomattavasti paremmin. Omalta siirtonurmen kasvatusalueelta saamme joka toinen vuosi uuden pinnan, jota oli jo alustavasti suunniteltu siirrettäväksi yhdelle näistä ongelmaviheriöistä.

Letas -kilpailun järjestäminen ei ollut jokaiselle  jäsenkyselyyn vastanneelle mieleen, vaikka valtaosan suhtautuminen oli positiivista. Kenttä oli proam- ja kilpailupäivien ajan suljettu (neljä arkipäivää ja osan lauantaista). Lauantaina kilpailun jälkeen klo 15 alkaen järjestettiin 1 + 10 -tee lähdöt, jolloin kaikki halukkaat pääsivät kentälle ja vapaita lähtöaikojakin jäi. Moni osakkaistamme käytti kilpailuviikolla GKS -kentille olevat vaihtopäivät hyväksi, joita riitti vaikka jokaiselle arkipäivälle. Vaihtopäivät saivatkin kiitosta juuri tämä kaltaisten tapahtumien pelimahdollisuutena.

Messilä golfin osake ja osakkaan edut ovat hyvässä maineessa ja haluttuja, vaikka osakkeen hinta on seurannut valtakunnallista trendiä. Alhainen hinta on nykytilanteessa ostajan etu ja pelkästään tämän vuoden alkupuoliskolla yhteensä jo 25 kpl Messilä golfin osaketta on vaihtanut omistajaa. Muutama vuokrapelioikeuden haltija oli tyytymätön osakkeen omistajan parempiin etuihin, joille neuvoksi, että markkinatilanne kannattaa nyt hyödyntää.

Kaikkia yksittäisiä mielipiteitä ei ole purettu tähän, mutta voin luvata, että kaikki kommentit luetaan ja käsitellään toiminnan kehittämiseksi. Kiitos myös positiivisesta palautteesta.

Juhannuksen aukioloajat löydät tästä.

Torstaina 21.6. pelataan perinteinen Juhannus Mid Night Sun by Golfpoint.

Tapahtumakalenterista löydät lisää tietoa tulevista tapahtumista, kuten 30.6. pelattavasta  24 H Openista. Viime vuoden malliin kilpailun palkintopöytä on todella runsas ja kilpailumaksuun sisältyy grilli buffet.

Ilmoittaudu lisäksi mukaan 24 H Juniorituki Tempaukseen, jossa jossa voit valita panoksen arvon 0,50 e / 1 e / 2 e kerrottuna par+birdie määrällä, jonka Pekka Kilpeläinen ja JP Vatanen lyövät 24 h kierroksilla 29.-30.6. Tai valitse kertasumma 30 euroa. Ilmoittautuminen Nexgolf -tunnuksin.

Hyvää Juhannusta ja iloisia pelikierroksia,

Messilä golf,
tj Arja Byman