Golfkausi 29.4­–22.10. oli ja meni kesäisiä säitä odotellen. Messilän golfareille ”hatun nosto” vain -819 kierroksen pudotuksesta edellisen kauden kierrosmäärään.  Monilla kentillä pudotus oli suuri, valtakunnallinen keskiarvo -7%. Pelaaminen Messilässä oli sateista huolimatta mahdollista, kun kenttä oli erinomaisessa kunnossa kauden alusta lähtien ja kestää kosteutta hyvin. Syksyn aikana kestävyyttä on parannettu entisestään kosteisiin paikkoihin vedetyillä salaojituksilla. Kentän hyvän kunnon lisäksi rangen käyttäjiltä saatiin positiivista palautetta. Heti ensimmäinen kesä osoitti uuden lyöntikatoksen tarpeellisuuden, eikä sateet rajoittaneet lyöntiharjoituksia tai golfkurssien järjestämistä.

Omat jäsenet pelasivat 23200 ja vieraspelaajat kaikkineen 3600 kierrosta. Kauden tarkka kokonaiskierrosmäärä oli 26836. Osakkaiden pelilippujen käyttö jakautui siten, että A-lippuja käytettiin 960 kpl ja B-lippuja 2161 kpl. Valtaosa pelikierroksistamme perustuu nimettynä käytettyihin, rajattomiin pelioikeuksiin.

Osakkaiden määrä on Messilä Golfissa tällä hetkellä 806 ja jäsenmäärä kaikkiaan 1080. Jäsenistön ikärakenne on seuraava: Alle 40 vuotiaita on yhteensä noin 200, 41–60 vuotiaita 400 ja yli 61 vuotiaita 500. Alle 22 vuotiaita junioreja meillä on alle sata. Tämän lisäksi on vajaat 20 pikkujunioria, jotka eivät vielä välttämättä ole jäseniä, mutta käyvät aktiivisesti kesän viikkoharjoituksissa, tähtäimessä green card ja mukaantulo lajiin. Junioreiden innostaminen mukaan golfharrastuksen pariin on Meg Juniorituki Oy:n tärkein tavoite ja tärkeä tavoite koko yhteisöllemme. Lajitutustumista järjestetään resurssien mukaan koulujen ja muiden harrastelajien kanssa. Tämän lisäksi Meg Juniorituki Oy tukee kilpailevien junioreiden kilpailukuluja ja junioreiden pelioikeuksien kustannuksia. Meg Juniorituki Oy saa tuloa harjoittamalla sponsori- ja yritysyhteistyötä. Perinteisesti juniorituen vuosibudjetti on ollut n. 20000 euroa. Sponsorivarojen niukkuus nykyisellään luo valtavat haasteet tukitoiminnan mahdollisuuksille jo nyt, eivätkä tulevaisuuden ennusteet näytä valoisammalta. Junioritoiminnan tuen järjestäminen on yksi suurista haasteista, johon talven aikana yritämme johtokunnan ja hallituksen yhteisvoimin löytää ratkaisua. Ikärakenteen toisessa ääripäässä haasteena on järjestää perikunnille jääneiden osakkeiden luovutusmenettely.

Osakkaan edut ovat kasvaneet viime vuosina merkittävästi ja tämä on kasvattanut myös osakkaiden määrää, kun moni vuokrapelioikeudella pelannut on ostanut oman osakkeen. GKS-kenttien välillä voimassa ollut vapaa vaihtopäivä oli suosittu ja Messilän osakkaat olivat aktiivisia edun käyttäjiä. Täsmennystä vaihtopäivien sääntöihin tulemme ensi kaudelle tekemään, nyt sattuneiden pienten väärinkäsitysten vuoksi. Kun vuosi sitten pöytäkirjasimme vaihtopäivän säännöt kunkin kentän vieraspelaajaehdoin, emme huomioineet, että Messilä oli ainoa GKS-kenttä, jolla vieraspelaaminen on viikonlopuilta pois suljettu. Messilä golfissa lauantaina ja sunnuntaina voidaan pelata vain yhtiöjärjestyksen määrittelemää osakkeeseen perustuvaa pelioikeutta käyttäen. Poikkeuksena meillä on seuran järjestämät avoimet kilpailut. Kaikki yrityskilpailut, ryhmävaraukset ja vieraspelaaminen ohjataan arkipäiville. Yksinkertainen syy tähän on, että Messilän kentällä aktiivisesti pelaavia osakkaita on paljon ja osakkailla etuoikeus kentän käytössä.

Osakkaalle on tarjolla upeita etuja myös talvikaudella. GolfPoint, Lumo ja uutena Lahden Kuntohoito tarjoavat useita erilaisia vaihtoehtoja. Syksyyn ja talveen voi hakea piristystä Kauneushoitola Sirkka Aitalan palveluista ja juhliin asusteet By Marjan tai Kekäleen valikoimasta. Kukkapiin tuotteilla piristät kotiasi syksyn harmaudelta ja löydät kukka-asetelmat merkkipäiviin ja joulun juhliin. Keskustan Mamma Marian ja muiden yhteistyökumppaneidemme päivitetyt edut löytyvät nettisivuiltamme.  Edut saat käyttöösi MeG-osakkaan etukortilla.

Kiitos kuluneesta kaudesta, tavataan talviharjoittelun parissa!
tj Arja Byman