Venäjän 25-vuotias Nina Pegova pelasi voittajaksi golfin Viaplay Ladies Finnish Openissa. Eroa kakkostilan jakaneisiin Ursula Wikströmiin ja amatööri Anna Backmaniin tuli neljä lyöntiä.

Pegova on vasta toinen venäläinen naisammattilainen, joka on yltänyt Let Access Seriesin osakilpailuvoittoon. Anastasia Kostina teki vuonna 2012 historiaa pelaamalla voittoon Ukainassa.

Vuonna 2017 Pegova ylsi Sveitsissä uusintaan asti, mutta joutui taipumaan Suomen Linda Henrikssonille.

Pegova on venäläisen urheilujärjestelmän kasvatti ja siirtyi golfiin teini-iässä panostettuaan sitä ennen tennikseen ja uintiin. Valmentaja löytyy kotikaupunki Moskovasta, mutta apuna on myös Floridassa toimiva tukitiimi. Caddienä Messilässä toimi oma äiti.

”Pitkä peli oli tänään hyvää ja löin lähestymiset tarkasti”, Pegova kuvaili kierrostaan voiton varmistuttua.

”Kilpailu oli erittäin hyvin organisoitu, enkä sano sitä ainoastaan kohteliaisuudesta. Kaiken lisäksi kenttä oli erinomaisessa kunnossa.”

Ursula Wikströmin hieno sarja kotimaan osakilpailussa sai jatkoa. Vuonna 2017 voitto, ja nyt toinen jaettu kakkostila viime vuoden jatkoksi.

”Minulla oli ensimmäisillä kierroksilla vaikeuksia wedge-lähestymisten kanssa, mutta tänään pelasin jo vähän parempaa golfia. Tulokseen olen luonnollisesti tyytyväinen. Kilpailu oli hyvää valmistautumista Ladies European Tourin Thaimaan osakilpailua varten. Sitä ennen tosin pelaan vielä Finnish Tourin osakilpailun.”

Anna Backman ja hänen kanssaan jälleen samassa ryhmässä pelannut Oona Vartiainen tuntuivat imevän voimaa toistensa seurasta.

”Oli vieläkin jossain määrin taistelua, mutta peli kulki jo paremmin kuin eilen”, kertoi Anna Backman, joka heti huomisaamuna suuntaa Pohjois-Irlantiin edustustehtäviin useiden muiden kilpailussa mukana olleiden amatöörien mukana. 

”Oli hienoa, että yleisöä oli mukana tukeaan antamassa.”

Kuudetta tilaa jakanut ja bägiään joka kierroksella kantanut Vartiainen otti menestyksen tyynesti vastaan.

”Tiesin, että osaan pelata, mutta en viitsinyt huudella mitään etukäteen. Nyt on välivuosi menossa, mutta koko ajan laitetaan taustoja kuntoon. Pitkän tähtäimen suunnitelma on tehty golfin ehdoilla. Fysiikkaa parannetaan ja taloudellisia edellytyksiä yritetään luoda.”

Sanna Nuutinen täydensi vahvaa suomalaisrintamaa jaetulla neljännellä sijallaan. Se oli jatkoa kahdelle kakkossijalle kahdelta edellisvuodelta. Vuonna 2016 Nuutinen oli Hill Side Golfissa kolmas. Tuolloin voittoon ylsi Ainil Bakar, joka on nyt Messilässä jakanut kahdesti Nuutisen sijoituksen.

Kilpailun promoottori Juha Juvonen oli iloinen kilpailuviikon hyvästä säästä ja mutkattomasti sujuneesta yhteistyöstä Suomen Golfliiton kilpailuorganisaation ja Messilä Golfin vapaaehtoisten kesken.

”Kisakoneisto pyöri hyvin ja kenttä otti pelaajista sopivalla tavalla mittaa. Ajoittainen tuuli toi hyvän lisämausteen. Myös amatöörien esiinmarssi laajalla rintamalla oli ilahduttavaa.”