Venäjän Nina Pegova säilytti perjantaina golfin Viaplay Ladies Finnish Openin kärkipaikan par’ia sivunneella 72 lyönnin kierroksella. Takana on tasaista. 12 pelaajaa vaanii enintään viiden lyönnin päässä.

”Vielä on 18 reikää jäljellä. Mitä tahansa voi tapahtua”, muistutti jaetulla kakkostilalla oleva Ruotsin Michaela Finn.

Ammattilaiseksi vastikään siirtynyt Finn valitteli huonoa puttipeliään. Myös Pegovalla oli griineillä alussa vaikeaa.

”En saanut tuntumaa viheriöiden nopeuteen ja sorruin useaan kolmen putin bogiin. Lopussa löin monta lähestymistä aivan lipun tuntumaan ja tein helppoja birdiejä. 17. reiän eagle tuli lyhyellä chipillä griinin reunalta.”

Anna Backman ja Oona Vartiainen ovat suomalaisista tuloslistalla korkeimmalla jaetulla kuudennella sijallaan. Päivän parhaan tuloksen, 69, pelannut Sanna Nuutinen jakaa yhdeksättä tilaa.

”Eilen vanha tendenssi rautapelissä nosti päätään”, Nuutinen kertoi kierroksen jälkeen.

”Pidimme illalla pitkän session Niklas Dahlgrenin kanssa ja saimme asian kuntoon. Se näkyi par kolmosilla, joista neljällä tein birdien. Pitkälyöntisenä pystyn myös tavoittamaan kaikki par viitoset kahdella lyönnillä. Se tuo hyviä birdiemahdollisuuksia.”

Nuutinen nousi tuloslistalla 24 sijaa. Toinen vahva suomalaisnousija oli 70 lyönnin kierroksen pelannut amatööri Elina Saksa.

”Vaikea ymmärtää, miten pelasin kaksi alle noilla lyönneillä”, Saksa kommentoi kierroksen jälkeen. 

”Oli hyviä pomppuja, ja otin paikoista kaiken mahdollisen irti. Todella raskasta, kun on oltava koko ajan hereillä ja kun on flunssakin päällä.”

LET Access Seriesin viime kauden ranking-ykkönen Emma Nilsson oli tyytyväinen kierrokseensa ja tähänastisiin esityksiinsä kauden aikana.

”Paras sijoitus Ladies European Tourilla on toistaiseksi jaettu kahdeksas tila. Ranking-sijoituskin (58.) on hyvä, kun ottaa huomioon, että en ole kategoriallani päässyt mukaan kaikkiin kilpailuihin.”

Nilsson oli mukana Messilässä jo viime vuonna ja ylsi aina uusintaan asti. Nyt eroa kärkeen on kolme lyöntiä.

”Toivottavasti pystyn tekemään kovan tuloksen huomenna. Ehkä se tuo tullessaan play off -paikan tänäkin vuonna.”

* Cut-rajaksi muodostui +10. Lauantain kierrokselle pääsee mukaan 58 pelaajaa, joista kymmenen on amatöörejä.

* Vain viisi pelaajaa rikkoi perjantaina par’in, joukossa neljä suomalaista.