Kevään yhtiökokouksen päätöksen mukainen hiekkaesteiden kaksivuotinen remontti käynnistyy syyskuun 7. päivänä. Uudistustyö perustuu Lassi-Pekka Tilanderin suunnitelmaan.Tämän syksyn aikana työn alla ovat ensimmäiset 9 väylää ja syksyllä 2023 loput. Se, missä järjestyksessä väylät ja hiekkaesteet korjataan, riippuu niiden keskinäisestä etäisyydestä, koneiden optimaalisesta  liikuttamisesta, massan kuljetustavasta jne. Kenttä on kuitenkin auki ja pelattavissa koko remontin ajan.

Hiekkaesteiden sijainnit tarkistetaan ja siirretään tarvittaessa nykyisiä lyöntimittoja vastaaviksi. Esteiden pohjat rakennetaan vettä läpäisevällä erikoisbetonilla (Capillary Concrete), joka jatkossa estää kivien nousun maaperästä. Bunkkereiden reunat rakennetaan keinonurmella (Durabunker repair). Työ pyritään suorittamaan syksyn aikana mahdollisimman pitkälle valmiiksi, mutta lumen tulosta riippuen osa reunanurmetuksesta ja liittymäalueesta väylänurmeen saatetaan toteuttaa vasta keväällä. Liittymät todennäköisimmin toteutetaan kylvöllä väyläesteiden ympäriltä ja tarvittaessa viheriöiden alueella käytetään siirtonurmea.

Remontin käynnistyessä tiedotamme opastein ja nettisivuilla kentän ja työn alla olevan väylän tilanteesta. Väylä, jolla työ on meneillään, saattaa hetkellisesti olla jopa suljettu kokonaan ja opastettu käveltäväksi pelaamatta läpi seuraavalle väylälle. Viheriöbunkkerilla tehtävän työn aikana saattaa väylällä olla käytössä talviviheriö. Kun työ on suoritettu ja pohjamassa paikallaan, merkitään hiekkaeste sinisin paaluin korjauksen alaiseksi, kunnes reunat ja liittymäkohdat on viimeistelty.

Työ pyritään suorittamaan mahdollisimman pienin vaikutuksin kentän normaalitoimintaan. Työvaiheiden etenemisestä ja väyläkohtaisista aikatauluista emme tässä vaiheessa voi tiedottaa tarkemmin, sillä aikatauluun ja työjärjestykseen vaikuttavia tekijöitä on paljon.

Seuraathan nettisivujemme KENTTÄ–osiosta kenttämestarin päiväkohtaiset tiedotteet 7.9. alkaen. Lisäksi kentälle ja työstettävän väylän alkuun tulee tarpeen mukaan peliä ohjaavia opasteita.

Terveisin,
tj Arja Byman