Syksyn harmaudessa oli piristysruiske senioreille: opastettu kierros remontoituun Lahden kaupungintaloon. Helena Koivulan järjestämälle retkelle mahtui 15 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Oppaamme Jaakko Petäjä kertoi meille Eliel Saarisen suunnitteleman talon historiasta ja rakennusvaiheista aina tähän päivään asti. Talo on valmistunut pikavauhtia runsaassa vuodessa 1912. Talo kärsi vaurioita sodissa ja tulipalossa 1981.  Nyt valmistunut perusteellinen remontti maksoi 23 M€.
Valtuustosali on pysynyt samassa käytössä talon koko historian ajan. Yhtenä erikoisuutena on entisten putkakoppien ovien säilyttäminen nykyaikaisissa toimitiloissa. Katetussa sisäpihassa on katseenvangitsijana Kirsi Kaulasen kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä valmistama ”Maa on voimaa” -taideteos.

Kierroksen jälkeen nautimme herkullisen lounaan muutaman sadan metrin päässä sijaitsevassa  Opiston Kunkku -ravintolassa.

Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, lähiympäristöstäkin löytyy mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tämä on yksi sellainen!

Tyytyväisin mielin mukana ollut
Airi Kankaanpää