Tiedotustoimikunta tiedottaa 


Osakkaan vaihtopäiväedut entistä laajemmat 2019

GKS–kenttien välinen yhteistyö jatkuu tulevalla kaudella 2019.

Kilpailut:

ViisLeideistä ja Sikspäki -kilpailusarjoja jatketaan entisin ehdoin. Teerenpeli Tourin osalta kahdeksan vuotta kypsynyt viskitynnyri jaettiin scr–voittajien kesken. Uuden kenttien välisen kilpailusarjan kohtalo on vielä tällä hetkellä avoin. Muissa GKS–kenttien järjestämissä avoimissa kilpailuissa osakkaan etu säilyy alhaisen kilpailumaksun muodossa, 35 euroa, ellei kilpailukutsussa ole mainittu toisin (ulkopuolisen järjestäjän ehdot).

Vaihtopäivät:

GKS–kentän osakkaalla on oikeus yhteen vapaaseen pelikierrokseen kauden aikana jokaisella GKS–kentällä. Etu on voimassa 1.5. alkaen. Uutena asiana on, että etu on voimassa arkipäivisin (ma–pe) koko pelikauden.  Etu koskee omalla pelioikeudella pelaavia osakkaita niillä kentillä, joilla pelioikeus voidaan jättää kokonaan aktivoimatta ja kaikkia osakkaita niillä kentillä, joilla on pakkovastike.

Talviharjoittelu 2018 – 2019

Syksyn tullen on hyvä laittaa svingi remonttiin ja lyönti kuntoon kesän jäljiltä. Talviharjoittelun suosio on noussut viime vuosina hurjasti, kun pelaajat ovat ymmärtäneet toistuvalla harjoittelulla saavutetun hyödyn ja pelitaidossa keväällä näkyvät tulokset. Talvi on erinomaista aikaa hioa svingitekniikkaa, sillä varsinaisen pelikauden ulkopuolella voi keskittyä pelkästään harjoitteluun.

Talvikaudella on tehokkainta pitkäjänteinen harjoittelu ja opetus. Yleensä talviharjoittelu kestää minimissään viiden tunnin paketista aina neljän kuukauden, kerran viikossa jaksoon. Lähipeli paranee talviharjoittelussa huomaamatta, kun sisätiloissa sitä tulee harjoiteltua huomattavasti enemmän jo pelkästään tilojen rajallisuuden takia.

Golfkoulu MK järjestää jälleen mahdollisuuden liittyä ryhmiin tai perustaa oman ryhmän. Myös yksityistunti–paketit ovat suosittuja.

Paikkana kauppakeskus Valo ja erittäin loistavat Golfpointin tilat keskellä kaupunkia!!

Ryhmäopetus:

1 kerta viikossa – 10 kertaa ajanjaksolla tammikuu – maaliskuu

Aika:              Maanantai    klo 18–19.15 ja 19.15–20.30

                      Tiistai            klo 17–18.15 ja 18.15–19.30

                      Keskiviikko   klo 18–19.15 ja 19.15–20.30

                      Torstai           klo 19–20.15

Paikka:          Valokeskus Golfpoint

Hinta:            300 e (sis.alv) ja mattomaksun, eli kurssi hinta 250e + mattomaksu 50e (mattomaksu maksetaan suoraan Golfpointtiin)

 

Yksityistuntipaketit:

5h paketti      250e (norm. 300 e) + mattomaksu

10h paketti    500e (norm. 600 e) + mattomaksu

Trackman + 10 e/h

Varaa mahdollisimman pian paikkasi tai tee ryhmäsi, koska paljon varauksia jo tehty!!

 

Varaukset:

[email protected]

+358 405425393

PGA Pro Golfkoulu Marko Kumm

Kiitos Pelaaja Ensin -palautteesta

Pelaaja Ensin -asiakastyytyväisyyskysely suoritettiin kaudella 2018 kolmessa osassa jäsenistölle ja vastanneiden määrä oli yhteensä 268. Vieraspelaajille kysely lähetettiin aina kierroksen jälkeen seuraavana päivänä. Vieraspelaajavastauksia saatiin yhteensä 262.

Palvelualueiden yleisarvosanat olivat lähellä valtakunnallisia keskiarvoja. Palvelualueet oli jaettu seuraaviin kokonaisuuksiin: kenttä, sosiaalinen ympäristö, ravintola, klubitalo, harjoitusalueet, proshop, johto ja palvelu, hinnat ja tuotteet.

Kentän osalta tiiauspaikat, väylät, karheikot, kentän hoitotaso ja mielenkiintoisuus saivat sekä omalta jäsenistöltä, että vieraspelaajilta keskiarvoa paremmat pisteet. Viheriöiden tasalaatuisuus ja kentän valvonta arvostettiin hieman keskitason alle.

Sosiaalinen ympäristö peilaa tunnelmaa golfyhteisössä, sekä klubitapahtumien ja kilpailujen määrää ja laatua. Tämä arvosana ei missään kohtaa ylittänyt valtakunnallista keskiarvoa, vaikka pisteet olivat kauttaaltaan hyvin lähellä niitä. Varmasti positiivisella tavalla toimintaamme uudistaa se, että Messilän golf ry on heti kauden jälkeen käynnistänyt tapahtuma- ja kilpailutoiminnan päivitystyön ja pyytää ideoita toiminnan kehittämiseen jäseniltä osoitteeseen [email protected].

Ravintolapalvelun pisteet olivat täysin samat kuin valtakunnallinen keskiarvo. Pieni ero oli kuitenkin siinä, että vieraspelaajien käyrä oli tasaisempi. Osa omista jäsenistä koki ongelmalliseksi ravintolapalvelun keskittämisen pelkästään klubille syyskuun aikana, kun uutta pelijärjestystä kokeiltiin. Kokeilusta tehtiin erillinen kysely, johon vastauksia saatiin kiitettävästi.  Muun muassa ravintolalta toivottiin terveellisempiä välipaloja. Palautteet huomioidaan kauden 2019 tarjontaa suunniteltaessa. Joissakin palautteissa ravintolan aukioloaikoja toivottiin pidennettävän. Kannattavuuden näkökulmasta toive on haasteellinen toteuttaa, mutta sekin on pohdittavana.

Klubitalo sai hyvät arvosanat kauttaaltaan. Terassit, pukuhuoneet ja suihkutilat, wc:t, sekä niiden puhtaus ja siisteystaso todettiin hyväksi.

Harjoitusalueissa range sai keskiarvoa paremmat pisteet. Lähipelialue puolestaan hieman keskiarvoa huonommat.

Proshop arvosteltiin lähelle keskiarvoa aukioloaikojen, tuotteiden saatavuuden ja hintatason osalta.

Johto ja tiedotus saivat jäsenistöltä kouluarvosanan 7,4, kun valtakunnallinen keskiarvo oli 8. Arvosanaa pudotti eniten uskomus siitä, ettei johto kuuntelisi riittävästi pelaajien ehdotuksia tai uusia ideoita. Tähän asiaan on reagoitu jo aikaisemmankin palautteen pohjalta sekä oy:n hallituksessa, että ry:n johtokunnassa. Toimialalla tapahtuvat suuret muutokset pakottavat tavoitteiden ja toimintamallien uudelleenarviointiin. Jopa yhtiöjärjestys ehtoineen on tarkastelun alla. Hallitus on hyvin tietoinen golfalan muutospaineista ja tarkastelee toimintoja sen mukaisesti. Messilässä kaikki perusasiat ovat onneksi kunnossa, talous, kenttä, jonka maa-alueen omistamme, hyvät huoltotilat ja kentän hoitokoneet, sekä aktiivinen seuratoiminta. Osakkeet vaihtavat omistajaa reilun kolmenkymmenen siirron vuosivauhtia. Osakkaan edut ovat hyvät ja asema etuoikeutettu kaikessa päätöksenteossa. Kun uusia toimintamalleja tutkitaan, vakaa tilanteemme antaa aikaa perusteelliseen perehtymiseen ja arviointityöhön ennen muutostoimenpiteisiin ryhtymistä. Tarvitsemme yhteisesti hyväksytyn päämäärän, uudet ehdot ja strategiat toimintojen päivittämiseksi. Tämä työ on parhaillaan käynnissä. Kuten jo todettiin, johtokunta käy osaltaan syksyn aikana kaikki jäsen- ja tapahtumatarjonnan muodot läpi, kuunnellen jäsenten antamia ideoita.

Tiedottaminen ja toimivien tiedotuskanavien löytäminen on jatkuva haaste. www.messilagolf.fi -sivusto on tiedottamisemme pääkanava, jota ylläpidetään jatkuvasti. Tämän lisäksi lähetetään Uutiskirjeitä. Gsm-viestintää käytetään nopeiden pienten infojen lähettämiseen, tosin kustannussyistä harvemmin. Some-kanavien kautta aktiivinen tiedottaminen on haasteellista. Tiedottamisen kehittäminen ja tehokkaiden kanavien löytäminen on yksi hallituksen tarkastelun kohteena olevista asioista.

Oikean hinta-laatusuhteen löytäminen on jatkuvaa tasapainottelua. Pelaamisen hintaan vaikuttavat kentän ja puitteiden sovittu hoitotaso sekä investoinnit, jotka rasittavat myös pelituotteiden hintoja niiden rahoitusajan. Sijoituimme hyvin lähelle keskiarvoa myös tässä arviossa. Messilässä vuodesta 2014 samana pysynyt pelioikeuden kausivastike on ollut 630 euroa verollisena. 90 euron korotusosuudella hoidetaan huoltohalli-investoinnin lainaa tasalyhennyksin vuoteen 2029. Pelioikeuden vuotuinen 720 euron kokonaiskustannus on vertailussa varsin kohtuullinen.

Suuri kiitos, että vastasit Pelaaja Ensin -kyselyyn, jossa arvioimme kulunutta golfkautta. 

Kiitämme konkreettisesta palautteesta ja ideoista joita saimme ja joita keräämme edelleen [email protected] -postilaatikkoon. Johtokunta käsittelee ensimmäisen kerran seura- ja kilpailutoimintaan liittyvää palautetta 29.10. kokouksessaan. Pidämme postilaatikon auki koko syksyn ja sinne ovat tervetulleita uudistusideat kaikkeen toimintaamme liittyen.

Tj Arja Byman

 

Kehitä kanssamme seuran tapahtumatarjontaa kaudelle 2019

Upea golfkesä taittuu syksyyn, mutta johtokunnassa draivi on päällä ja suunta jo seuraavan kauden suunnitteluun. Kaikki seuran toiminnat käydään läpi ja päivitetään nykyistä toimintaympäristöä entistä paremmin palvelevaksi.

Messilässä seuralla ja talkootyöllä on aina ollut vahva rooli toiminnan järjestämisessä ja pitkä historia täynnä upeita tapahtumia. Nyt on johtokunnassa kuitenkin herätty kyseenalaistamaan oman toiminnan kehityspolku. Onko nojattu liikaa perinteisiin klubitapahtumiin ja toistettu liian kauan samoja kaavoja, uudistumatta? Kilpailutoiminta ja klubitapahtumat ovat yksi hyvä esimerkki vuosien varrella muuttuneesta kysynnästä.  Osallistujamäärät yksilökilpailuihin ovat selkeästi laskeneet, samalla kun pari- ja joukkuetapahtumat näyttäisivät lisäävän suosiota.

Millaista seuratoimintaa toivotaan?

Toivotaanko enemmän jäsenille järjestettyjä tapahtumapäiviä, yhdessä tekemistä ja elämyksiä, niin että kilpailu on vain yksi osa päivän sisällöstä? Nyt on hyvä hetki esittää ideoita. Kerro millaisia tapahtumia sinä toivoisit?

Entä talvikausi? Onko yleisesti tarvetta kehittää enemmän tapahtumia myös talvikaudelle? Jos, niin millaisia?

Seuratoiminta on segmentoitunut vahvasti seniori-, nais-, juniori-, klubi- ja kilpailutoimintaan. Onko toiminnassa huomioitu kaikki pelaajaryhmät riittävästi?

Kesän aikana kerätty Pelaaja Ensin -palaute antaa meille kuvan siitä, kuinka tyytyväisiä nykytoimintaan ollaan. Palaute ei kuitenkaan anna konkreettista tietoa siitä, millaisella muutoksella toiminnan sisältöä saataisiin entistä mielenkiintoisemmaksi?

Kerro toiveistasi kaudelle 2019. Kirjoita omat ideasi ja toiveesi sähköpostilla osoitteeseen [email protected]  Anna selkeitä kehitysehdotuksia sille toiminnan alueelle, jonka koet omaksesi ja jonka toimintaa kehittämässä haluat olla mukana.

Annathan palautetta Messilän Golf ry:n johtokunnan seuraavaan kokoukseen, 29.10, mennessä.

 

Yhteistyöstä etukäteen kiittäen,
Messilän Golf ry:n johtokunnan puolesta,
Arja Byman

Kiitos syyskuun pelijärjestystä koskevasta palautteesta!

Syyskuun alusta lähtien on kokeiltu vaihtoehtoista pelijärjestystä ja kerätty vapaamuotoista pelaajapalautetta. Iso kiitos siitä, että palautetta ja ideoita saatiin paljon.

 

Kokeillusta vaihtoehdosta:

Itse pelijärjestys koettiin usein kivana vaihteluna. Mielipiteitä siitä, tulisiko uuteen järjestykseen siirtyä pysyvästi, oli sekä puolesta, että vastaan. Käyn seuraavassa läpi lähinnä sellaisia toiveita, joita palautteesta nousi esiin useammin kuin yhden kerran.

Ravintola- ja kahvilapalvelujen toimivuus koettiin uudessa järjestyksessä ongelmaksi. Vaikka hyväksi koettiin se, että etuysin jälkeen wc ja klubitalo olivat lähellä, oli matka kuitenkin liian pitkä ysiltä klubille ja edelleen kymppitiille. Yhdeksän minuutin tauko ei riittänyt välipalan nauttimiseen ja aiheutti kiireen tunteen, jonka vuoksi moni jätti kahvilapalvelut väliin ja siirtyi suoraan 10-tiille odottamaan vuoroaan.

Epätietoisuutta kymppitiin tilanteesta voidaan parantaa merkkivaloin, mutta siirtymää ei saada lyhyemmäksi ja tauon pidentämistä ei toivottu, koska se pidentäisi kokonaispeliaikaa entisestään. Jos tähän pelijärjestykseen päädytään, on sekin vaihtoehto olemassa, että kymppikioski pidetään normaalisti auki, jolloin se palvelisi myös kierroksen päättyessä.

Samassa yhteydessä kantaa otettiin myös ravintolan välipalatarjontaan, jota toivottiin kehitettävän entistä terveellisempään suuntaan. Selkeä kesän hittituote on ollut grilli- ja höyrymakkara ja lihapitoista grillimakkaraa tarjotaan varmasti jatkossakin. Vaaleiden leipien ja sämpylöiden sijasta toivotaan tummia ja täysjyvätuotteita, smoothiet ja sokerittomat juomat entistä paremmin esille.

 

Vai paluu entiseen, mutta ysit toisinpäin:

Ehdotettiin entistä väyläjärjestystä ja sen pelaamista toisin päin, eli niin että lähtötee olisi väylä 10. Tämän pelijärjestyksen etuna olisi, että etuysi päättyisi jälleen klubille ja kymppiväylälle (=väylä 1) siirtyminen olisi luonteva.  Tauolla aikaa ei kuluisi siirtymiseen ja klubilta voisi seurata edellisen ryhmän lähtöä rauhassa kahvitellen.

Suurin ongelma olisi aloitusväyläksi muutetun kymppiväylän sokko avaus. Jo nyt valitettiin sitä, että edellä menevän ryhmän eteneminen ei näy ja torniin on hankala kiivetä. Tämä asia on ratkaistavissa peilein tai valomerkein, tai nostamalla teealueen pinta korkeammalle. 

Vieraspelaajille epämukavuutta aiheuttaisi se, että ensin on parkkipaikalta käveltävä klubille ja sieltä takaisin lähtöteelle. Valtaosa omista pelioikeudella pelaavista pääsisi kuitenkin suoraan parkkipaikalta teelle, kuittaamalla kierroksen gsm-yhteydellä.

 

Entä jos on kaksi erillistä kenttää:

Toivottiin, että kentän molemmat puoliskot pelattaisiin omina kenttinä siten, että startin voisi varata kummalle puolelle haluaa. Näin saisi vaihtelua ysireikäisiin kierroksiin ja 18 r kierroksella etulenkin jälkeen tauon mitan pituuteen voisi itse vaikuttaa.

Nexgolf ohjelmaan on tulossa uusi toiminta, jota on tällä kaudella jo testattu yhdellä kentällä. Nexgolf -näkymään muodostuu kaksi erillistä 9 r kenttää ja yhdeksän reikää voidaan varata kummalta puolelta tahansa. Jos valitsee 18 reikää, ehdottaa ohjelma automaattisesti erikseen määritellyn aikavälin vapaita aikoja toiselta puoliskolta. Valinta jälkipuoliskolle tehdään esimerkiksi aikaväliltä 2 h 10 min – 2 h 40 min itselle sopivan mittaisella tauolla.

Tämän kauden tilastoista voidaan kertoa, että tähän mennessä n. 26000:sta pelatusta kierroksesta 4500 oli jo alun perin varattu yhdeksän reikäisenä. Tämä muutos tasaisi kentän käyttöä ja puoltaisi näin kentän jakamista kahteen.

Tässä nopeat palautteista pinnalle nousseet asiat. Palaute on nyt kokonaisuudessaan jaettu hallitukselle, joka työstää asiaa eteenpäin. Mitään selkeää enemmistökannatusta ei noussut, mutta kaikki vaihtoehdot varmasti punnitaan läpi tarkasti, ennen ensi kaudelle tehtäviä päätöksiä.

 

Kiitos mielipiteistä ja hyvästä yhteistyöstä,

Tj Arja Byman

 

Meg Juniorituki Oy onnistui tavoitteessaan

Viime keväänä seuralta Messilä Golf Oy:n omistukseen siirtyneen Meg Juniorituki Oy:n ensimmäinen kausi tuotti toivotun tuloksen, kun junioreille suunnattuja edullisia pelioikeuksia aktivoitiin käyttöön lähes 40. Messilä Golf Oy:n antama taustatuki mahdollisti junioreillemme aiempaa huomattavasti alhaisemmat hinnat, jotka ikäryhmittäin porrastettuna tarjosivat tuetun pelioikeuden aina 25 -vuoden ikään saakka. Tämän lisäksi tukea on suunnattu junioreiden ohjaus-, harjoittelu- ja kilpailukuluihin.

Meg Juniorituki Oy:n tulonhankinta koostui yritysyhteistyöstä, saadusta sponsorituesta, mainospaikka myynnistä, yrityskilpailujen järjestelystä ja erilaisista tukitempauksista, joista kaudella merkittävimmät olivat MeG 30 v ProAm, 24H ja Weststar ProAm. Näillä tuotoilla koko tukitoiminta pystyttiin kattamaan.

Tavoitteena on jatkossakin huolehtia junioritoiminnan taloudesta rasittamatta sillä emoyhtiön kassaa. Sponsorivarojen hankintaan liittyy kuitenkin aina riski, jonka jakaminen on vakavaraisen Messilä Golf Oy:n tytäryhtiönä entistä turvallisempaa. Junioritoimintaan panostaminen on sijoittamista golfin ja erityisesti myös kilpagolfin tulevaisuuteen, josta jokaisen golfyhteisön tulee kantaa vastuuta.

Kiitos kaikille tukitoimintaan osallistuneille!

tj Arja Byman

 

Jäisellä ja huurteisella kentällä pelaaminen kielletty

Yöpakkasten jälkeen kentälle ei pääse pelaamaan, koska jäisellä tai huurteisella nurmella käveleminen tuhoaa kasvin solukkoa ja sen seuraukset näkyvät ruskeina jalanjälkinä vielä pitkään. 

Pakkasyön jälkeen kenttä on suljettu ja avataan vasta kun lämpötila on noussut riittävästi ja huurre sulanut pois. Pyydämme huomioimaan aamulähdöissä peruuntumisriskin. Pyrimme ilmoittamaan peruuntuneista lähtöajoista gsm-viestillä jo etukäteen, aina kun mahdollista. Tiedotamme tilanteesta myös nettisivuillamme.

 

 

Tule mukaan kauden Päätöskilpailuun ja -juhlaan 6.10.

Kauden päätöskilpailuun ilmoittautuminen on käynnissä. Kokoa joukkue ja ilmoittaudu mukaan Nexgolf -tunnuksin. Voit ilmoittautua myös yksin ilman joukkuetta tästä, jolloin lisäämme sinut täältä käsin joukkueeseen.

Ilmoittautuminen on kaikissa tapauksissa mahdollista myös cm-pisteeseen caddiemasterille.  Vain iltajuhlaan osallistuvat ilmoittautuvat cm-pisteeseen. Hinta on 15 euroa per osallistuja (Meg-jäsen).

Avaa kilpailukutsu tästä.

 

 

Kilpailutoimikunnan vetäjäksi Joonas Ehrukainen

Kilpailutoiminnan vetovastuussa vuodesta 2009 toiminut Olli Selin on esittämässä kilpailutoiminnan puheenjohtajan vastuun siirtämistä vuonna 2019 Joonas Ehrukaiselle. Joonas on ennestään mukana toiminnassa kilpailutoimikunnan jäsenenä ja tietää ja tuntee nykyisen toimintamme hyvin. Puheenjohtajuus tarkoittaa samalla paikkaa Messilän Golf ry:n johtokunnassa.

Virallinen valinta ja tehtävän vahvistaminen tapahtuu vasta keväällä yhdistyksen vuosikokouksessa. Yhdistyksessä siirryttiin jo vuosia sitten tavoitteeseen kasvattaa seuraava toiminnan vetäjä toimikunnan sisältä, jotta vastuun ottava henkilö on perillä tehtäväkuvan laajuudesta ja voi olla mukana suunnittelemassa jo ensimmäisen tehtävä kautensa tapahtumia. Siinä suhteessa kapula on jo heitetty Joonakselle, että hänellä on vapaat kädet vaikuttaa kilpailutoiminnan suunnitteluun kaudelle 2019.

Jos sinulla on aikaa ja innostusta tulla mukaan seuratoimintaan, kannattaa nyt syksyn aikana ottaa yhteyttä sen toimikunnan puheenjohtajaan, jonka toiminta voisi olla lähellä omia tavoitteitasi. Toimikuntatyössä mukana olemalla pääset vaikuttamaan toiminnan suuntaan ja kehittämään seuramme toimintaa eteenpäin. Toimikuntatyön kautta on luonnollinen reitti edetä myös johtokuntaan.

Kuvassa Joonas Ehrukainen.

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Messilä golfissa on ollut tänä vuonna käytössä Pelaaja Ensin –palautekysely. Siitä saatava palautteenne antaa meille mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen. 

Kyselyn tuotannosta vastaa Golfliitto ja sen teknisestä toteutuksesta liiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st. 

Suurin osa teistä on jo saanut kutsun jäsenkyselyyn joko toukokuun tai heinäkuun lopussa. Haluamme jo tässä vaiheessa lämpimästi kiittää kaikkia vastanneita arvokkaasta palautteestaanne!  Kyselykerrat ovat valikoituneet satunnaisotannalla 1/3 jäsenistä per kerta.

Lopuille teistä tulee ensi viikon tiistaina kyselykutsu sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne. 

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille. 

Ystävällisin terveisin,
Messilä golf

PRO MARKO KUMM – kaikille jäsenille ilmainen klinikkailta!

Klubilla to 27.9 klo 17.30 – 19.00

Illan meininki tulee olemaan rento. Teoriaopetusta, Markon opetusvinkkejä ja vuoropuhelua Markon esityksen pohjalta. Kysymyksiä ja kommentteja sekä opetustoiminnan kehitysideoita.

Markon klinikkaillan teemoja:

LÄHIPELI
Teoriaosuuden jälkeen Marko näyttää klubin edessä chippi- ja lähilyöntejä ja lentoradat käytännössä.

MENTTAALIN MERKITYS
Kuinka ammattilaisen ja klubipelaajan mentaali ajattelumalli poikkeaa toisistaan?
Jokainen klubipelaajakin voi omalla mentaalipanostuksellaan parantaa oman pelikorttinsa lopputulosta. Mielenkiintoista!

PALJON KYSYTTYÄ
– Markon talviharjoitteluopetus Valossa. Talvi on aikaa, jolloin rakennetaan tulevaan kauteen paremmat valmiudet nauttia omasta golfista. Tule mukaan ryhmäopetukseen tai yksityistunnille.
– Opetusmatkojen idea. Jäsenille räätälöidyillä opetusmatkoilla on etelän lämmössä rento meininki, peliä ja opetusta sopivassa suhteessa.

LUVASSA KESÄLLE 2019 !
Marko pitää joka toinen tiistai-ilta ILMAISEN VINKKIKLINIKAN JÄSENILLE rangella  tai lähipelialueella klo 17.30-19.00.

TERVETULOA  Markon ILMAISEEN vinkki-iltaan tortaina 27.9  klubiravintolaan klo 17.30 -19.00. Ilmoittautuminen tästä tai Nexgolf–ajanvaraustunnuksin kuten kilpailuun, tai klubin cm-pisteeseen. Mukaan mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta.

Juniorikauden 2018 päättäjäiset

 

Messilän junioreiden kauden päättäjäiset pidettiin sateisessa ja muutenkin koleassa syyssäässä Messilän lähipelialueella ja klubilla. Huono sää ei kuitenkaan haitannut innokkaita junioreitamme.

Päättäjäiset käynnistyivät shoot out puttikilpailulla. Sateessa nähtiin monia hienoja suorituksia ja lopulta tiukan kilpailun voittajaksi tuli peliryhmässä harjoitteleva Matilda Rippon.

Kisan jälkeen siirryttiin klubille nauttimaan Mamma Marian loihtimasta ruoasta ja tietenkin herkullisista jäätelöistä.

Ruokailun jälkeen oli vuorossa vielä loppupuheet ja palkitsemiset.

 

Tällä kaudella palkitut juniorit:

Rookie:

Kauden tyttögolfari: Frida Ranivaara

Kauden kehittyjä: Mikael Sykkö

Mukava golfkaveri: Otto Haataja

 

Peli:

Kauden tyttögolfari: Eeva Aaltonen

Kauden kehittyjä: Lina Lindqvist

Mukava golfkaveri: Onni Hinneri

 

Kilpa:

Kauden tulokkaan palkinto: Emil Hämäläinen

Kauden tasoituksen pudottaja: Lina Lindqvist

Antin Malja: Saga Nurmi

Teknisesti kehittynein: Tuuli Kilpeläinen

Golf lahjakkuus: Teemu Tiainen

 

Kanava Golfissa Catmandon kisan yhteydessä pelattu juniorimestaruus. (Lyöntipeli hcp)

  1. Saana Hyvönen
  2. Emil Hämäläinen
  3. Kalle Hinneri

 

Kiitos säiden puolestakin erittäin suosiollisesta golfkesästä 2018 Messilässä kaikille innokkaille junioreille, heidän vanhemmilleen ja aktiivisille ohjaajille.

Katso päättäjäiskuvia galleriasta

 

Reikäpelin 2018 Mestarit

Reikäpelisarjat ja voittajat 2018:

Miehet:
1. Henri Vatanen
2. Mohamed El Ghaoui
3. Miikka Kallio
 
M50-64:
1. Seppo Kouvonen
2. Jukka Humalainen
3. Pasi Kilpinen
 
M65-74:
1. Rauli Rapo
2. Kari Forsström
3. Arto Ollila
 
M75-:
1. Jukka Torstila
2. Lauri Ojapalo
3. Raimo Viljanen

Onnea voittajille!
 

LETAS 2019 Messilässä

Ensi vuonna jatketaan

Ensimmäisestä Messilässä pelatusta LETAS-kilpailusta jäi positiiviset tunnelmat. Kilpailijat olivat järjestelyihin erittäin tyytyväisiä. Myös kenttä ja sen sijainti sai kovasti kiitosta. Parasta kuitenkin oli talkoohenki, joka syntyi lähes sadan Messilä golfin jäsenen hoitaessa kilpailun järjestelyjä. Vuoden 2019 talkoisiin saatiin heti kilpailuviikon jälkeen jo useita ilmoittautumisia. Ilmoittautumiskanavat 2019 avataan jälleen Nexgolfiin hyvissä ajoin.

Vaikka LETAS-kausi ei vielä ole päätöksessään, on ensi vuoden kilpailukalenterin suunnittelu jo käynnissä. Kilpailuja lienee suurin piirtein saman verran kuin tänäkin vuonna mutta suurin, Messilän osakilpailua koskeva muutos on kilpailun siirtyminen heinäkuun lopulle.

LETAS Viaplay Ladies Finnish Open pelataan ensi vuonna tämänhetkisen suunnitelman mukaan arkipäivinä heinäkuun viimeisellä viikolla 29.7.–2.8.201. Päivämäärät vahvistetaan vielä syksyn aikana.

 

Kauden viimeinen mailademo 16.9.

GolfPoint järjestää ensi sunnuntaina 16.9 klo 10-13 vielä yhden mailademon rangella.
 
Testattavana ovat mm TaylorMade- ja  Cobra-mailat (drivereitä,väyläpuita ja hybridejä). Mailoja löytyy sekä naisille että miehille, myös useita varsivaihtoehtoja.
 
Testauksessa apuvälineenä käytetään TrackMan-analysaattoria. GolfPointista on paikalla Mikko Lehtovuori ja Rolle Salonaho. Mailat saa heti mukaansa ja maksu tapahtuu paikan päällä.
 
 
Nyt on hyvä tilaisuus hankkia vaikkapa ensi kauden peleihin laatumailoja valtakunnan parhaaseen hintaan.
 
Tervetuloa !
 
Rolf Salonaho
GolfPoint
Saksalankatu 4-6
15100 Lahti

0500 315 111

 

Kiertopalkinto jäi Tawastin haltuun

Lauantaina 8.9 pelattiin järjestyksessään jo 29. seuraottelu Tawast golfia vastaan Hämeenlinnassa. 16-henkiset joukkueet starttasivat aurinkoisessa syyssäässä klo 11 puheenjohtajien johdolla kilpaladulle.

Päivä jatkoi lämpenemistään samalla, kun ottelut etenivät tilanteiden vaihdellessa jatkuvasti. Ensimmäisen ryhmän saavuttua klubille oli tieto muista otteluista saavuttanut jo kärkiryhmän. Messilä hallitsi hienoisesti kenttätapahtumia, mutta muutaman hetken jälkeen alkoi kotijoukkueelle ropista pisteitä ja ottelu tasoittui tilanteeseen 4-4.

Ottelun ratkeamista saatiin odottaa aina viimeisiin ryhmiin saakka, jonka jälkeen tiukan ottelun voittajaksi 9-7 lukemin julistettiin kotijoukkue Tawast.

Kotijoukkueet ovat nyt 5 vuotta putkeen vieneet ottelun nimiinsä. Ensi vuotta ajatellen tuota putkea on lähdettävä jatkamaan, kun pelataan seuraottelun 30-vuotisjuhlakilpailu Messilässä.

Otteluvoitot ennen 30. ottelua:

Messilä 16
Tawast 12
Tasapeli 1
 
Messilän joukkueessa pelasivat:
Ili Varmavuo
Jarkko Kella
Satu Suihko
Raija Saviniemi
Erkki Kortelainen
Harri Seroff
Ritva Karjalainen
Alla Rouvinen
Ville Lagerblom
Riku Eve
Tomi Kaitarinne
Milla Rouvinen
Joonas Ehrukainen
Tuomo Saarijärvi
Reijo Koivisto
Ville Väkeväinen
 

 
Terveisin Messilän joukkue ja kapteeni Jarkko Kella
 

Messilään jälleen kultaa ja pronssia

SM 70 Reikäpelit pelattiin Espoo Golfin kentällä 31.8 ja 1.9. Uuden mallin mukaisesti järjestetyt kilpailut toimivat hyvin. 

Perjantaina pelattiin neljässä, neljän pelaajan, lohkossa ensin siten, että jokainen pelasi kaikkia lohkon pelaajia vastaan 9 reiän ottelun. Tämän jälkeen lohkojen voittajat pelasivat toisen lohkon kakkosta vastaan ja näistä edelleen voittajat jatkoon mitali otteluihin. Lohkon 3 voitti Teuvo Salento, toisena Messilän Markku Koskela.  Lohkon 4 voitot veivät Messilän Markku Utti, toisena Erkki Kortelainen. Peliparit, Markku Utti vastaan Markku Koskela, ottelun voitti Markku Koskela. Teuvo Salento vastaan Erkki Kortelainen, voitto Erkille.

Lauantaina Koskela ja Kortelainen vastakkain, ottelu päättyen Kortelaisen voittoon. Sitten odoteltiin vastustajia lohkoista 1 ja 2. Koskelalle pronssi otteluun vastajapariksi Seppo Jolkkonen, joka ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta viimeisellä reiällä Markun eduksi. Kultamitali otteluun Erkki Kortelainen sai vastapariksi Heikki Hallanoron. Tässäkin ottelussa tilanteet vaihtelivat matkan varrella. Alussa Kortelainen oli hätää kärsimässä, 7 reiän jälkeen 3 reikää tappiolla, mutta sen jälkeen suunta kääntyi ja mentiin pitkään tasatilanteessa, kunnes 15 reiällä ensimmäistä kertaa johtoon, joka pitikin sitten loppuun saakka.

Kilpailun päätyttyä 70 v -sarjassa yleinen mielipide oli, että kyllä kaksi päiväinen kilpailu, 36 reikää per päivä, tuntuu kropassa! GPS mittarin mukaan tuli kahtena päivänä käveltyä yhteensä 45 km.

Tulokset:

1  Erkki Kortelainen

3  Markku Koskela

5  Markku Utti

Onnea voittajille!

Viis Leidit -finaalissa Messilälle mestaruus

 

Viis Leideistä finaaliin (1.9.) lähdettiin Messilässä reilussa pistejohdossa jota seuran naisten sateisen päivän supersuoritukset vain kasvattivat. Finaalikilpailussa tuloslistan 6 ensimmäistä sijaa menivät Messilän leideille, ja tämä viimeistään sinetöi kiertueen seuramestaruuden. Piste-ero seuraavaan seuraan (LG) oli lopulta 98 pistettä! Upea suoritus, josta kiitos kuuluu kaikille kilpailusarjaan osallistuneille.

Erikoiskilpailuista palkittiin Emmi Krohn pisimmästä draivista (ja mojova paukku olikin) sekä Heidi Rintala lähimmäs lippua lyödystä avauksesta, josta syntyi helppo birdie.

Kilpailun henkilökohtaisessa sarjassa nähtiin finaalipäivänä melkoinen jännitysnäytelmä. Läpi kauden hienosti pelanneet Arja Lindqvist ja Suvi-Päivi Torvinen lähtivät yhden pisteen erolla viimeiseen osakilpailuun. Suvi-Päivi tasoitti pisteet osakilpailun voitollaan, ja vei henkilökohtaisen sarjan tasapistein, mutta pienemmällä slopella.

Myös seuraavista sijoista käytiin tiukka taistelu. Messilän Mirja Keskitalo oli tiukasti kiinni kolmanessa sijassa, mutta joutui taipumaan Hartolan Helena Kivijakolalle. Hekin päätyivät tasapisteisiin, mutta Mirjan slope oli suurempi ja näin hän jäi niukasti palkintojen ulkopuolelle.

Kiitos jokaiselle Viis Leideistä osakilpailuihin osallistuneelle! Vahvuutemme perustuu juuri siihen, että meiltä on lähes aina mukana maksimimäärä osallistujia. Arvostan sitä valtavasti! Näin onnistumisia osuu joukkoon varmemmin. Toivotaan, että peli-into jatkuu uudelle kaudellekin vähintään yhtä vahvana.

Terveisin,
Satu

Uusi pelijärjestys syyskuun alusta kokeiluun!

Messilä Golf Oy:n hallituksen päätöksellä kokeilemme ainakin syyskuun ajan kentällämme vaihtoehtoista pelijärjestystä. Kokeiltava pelijärjestys on ollut jo aikaisemmin käytössä, ennen nykyistä. Kokeilu poistaa kaksi peräkkäin olevaa par 3 -väylää ja kierroksen päätösväyläksi vaihtuu nykyinen väylä 9. Puoliskojen par–luvut eivät ole tasavertaiset 36/36,  sillä etuysin par on 37 ja takaysin 35. Näin on tilanne monella kentällä, vaikka tavoite on tietenkin saada puoliskoista tasavertaiset. Väylien vaikeusaste, eli hcp– järjestys säilyy kokeilun ajan nykyisenä, mutta se tullaan joka tapauksessa tarkastamaan reikätilastojen kautta seuraavan kauden alkuun mennessä.

Kierros aloitetaan normaalisti väylältä 1 eteenpäin, mutta väylältä 4 siirrytään väylälle 14.  Kulkureitti ohjataan vitosen tiialueen ohi oikealle johtavaa polkua.

Väylät 14–18 pelataan normaalijärjestyksessä (= uudet 5–9).

Yhdeksän reiän jälkeen on 9 min tauko klubilla ja kierros jatkuu normaalisti väylät 10–13, jolta siirtyminen väylille 5–9 (= uudet 14–18).

Kokeiltavan pelijärjestyksen uudet siirtymät ovat lyhyet ja ne ohjataan opastein. Väylätaulujen numerointi korjataan uutta pelijärjestystä vastaavaksi ja score–kortit painetaan kokeiltavan järjestyksen mukaiseksi.

Tässä kokeiluajan scorekortti–malli

Kenttäkartta

Pelijärjestyksen muutoskokeilu perustuu pelaajapalautteissa saatuihin toivomuksiin. Palautteissa pelijärjestysmuutosta on perusteltu pelillisesti paremmaksi ja toisaalta on nähty mahdollisuus keskittää ravintolapalvelut kustannustehokkaammin yhteen pisteeseen.

Kokeilun ajaksi 10-kioski suljetaan ja kaikki ravintolapalvelut keskitetään klubitalolle.

Palautteesi syyskuun kokeilusta on meille tärkeä. Keräämme vapaamuotoista palautetta kaikesta kokeiluun liittyvästä, sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Kerro mielipiteesi pelijärjestykseen, yhtä hyvin kuin ravintolan toimintaan ja taukopalveluihin liittyen.

 

Palautteesta jo etukäteen kiittäen,

Messilä Golf Oy

 

 

Messilän Mestarit 2018

Seuran Mestaruuskilpailut pelattiin 18.-19.8. Cutin jälkeen sunnuntaina jatko kierroksille selvisi kaikkiaan 61 pelaajaa. Miesten sarjassa pelattiin kolmen kierroksen yhteistulos, muissa sarjoissa kahden.

 

Messilän golf ry:n Mestarit 2018:

 

Miehet:  Jarkko Kella (240), Henri Vatanen (251), Jari-Pekka Vatanen (256)
Naiset:  Tuuli Kilpeläinen (168), Saaga Nurmi (181), Olivia Niskanen (188)
Seniorimiehet: Jukka Humalainen (154), Juha Lindqvist (160), Pekka Laine (168)
Seniorinaiset: Susanna Keskikylä (182), Alla Rouvinen (197), Suvi-Päivi Torvinen (199)

 

 

Kuvassa vasemmalta Jari-Pekka Vatanen, Juha Lindqvist, Jukka Humalainen, Pekka Laine, Henri Vatanen, Jarkko Kella, Tuuli Kilpeläinen, Olivia Niskanen, Susanna Keskikylä, Alla Rouvinen.

 

Lisää kuvia galleriassa, siirry tästä

 

Onnea voittajille!

 

 

Kultamitalistit antavat kiitosta kotikentälle

”SM kisa M70 koti–kisana. Siinä meillä oli haaste. Kilpailullinen tulos oli hyvä. Kaksi kultaa ja pronssi! Kolmannen kullan sai Messilä hienoista järjestetyistä ja kilpa–areenasta. Voimme kaikki täällä pelaavat olla ylpeitä kentästämme. Se on haastava, hyvin hoidettu ja esteettisesti kaunis.”

 

Messilää edustaneet pelaajat Eki, Pekka ja Make, kiittävät kaikkia kisan hyväksi panoksensa antaneita!

 

30–vuotiasta onnittelemassa, Me, jo 7–kymppiset

 
 
 
 

SM M70 kilpailussa Messilälle tuplakulta

M70 Tourin kolmas osakilpailu ja SM M70 lp kilpailu pelattiin Messilässä 14.–15.8. Mukana oli kaikkiaan 117 pelaajaa.  Kilpailu pelattiin hyväkuntoisella kentällä loistavissa sääolosuhteissa.

Messilän Markku Utti piti kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, eikä toisen päivän kierros jäänyt yhtään huonommaksi. Utin saaliina kultamitali kokonaistuloksella +13, 157 lyöntiä. Toiseksi henkilökohtaisessa kilpailussa Jussi Olkinuora, tuloksella +16 ja kolmantena jälleen Messilän oma mies, Pekka Laine, tuloksella +17.

Henkilökohtaisen kilpailun palkitut kuvassa vasemmalta: Markku Utti, Jussi Olkinuora, Pekka Laine, Veikko Niemikorpi, Heikki Hallanoro ja Pertti Lehtinen.

M70 tulokset

 

Toinen kulta Messilään saatiin joukkuekilpailussa (kuvassa Erkki Kortelainen,  Pekka Laine ja Markku Utti) kokonaislyöntimäärällä 488,
kun hopealle pelanneen Keimola golfin joukkue löi 519 lyönnin tuloksen.

M70 joukkue tulokset

 

Onnea voittajille! Hieno saavutus kilpailun järjestäneelle Messilän golfseuralle!

 

 

Messilä golf 30 v. Juhlakilpailu 4.8.

Messilä golf tarjoaa jäsenilleen ja osakkailleen 30 v. Juhlakilpailun. Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa maanantaina 16.7. klo 12:00.

Kilpailu pelataan pb foursome -kilpailuna kahden hengen joukkuein.  Joukkueet muodostetaan tapahtuman luonteen mukaisesti arpomalla.  Kilpailussa pelaaja 1 lyö avauslyönnin parittomilla ja pelaaja 2 parillisilla väylillä. Aloituslyöntien jälkeen yhteistä palloa lyödään vuorotellen reikään asti.

Matkaan lähdetään yhteislähtönä noin klo 14. Saavuthan paikalle hyvissä ajoin!  Kilpailun jälkeen tarjolla on italialainen antipastipöytä (Tavola degli antipasti) ja mukavaa ohjelmaa.

Juhlakilpailussa ei ole kilpailumaksua. Mukaan mahtuu 144 ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa mukaan, avaa kutsu tästä!

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely 2/3 jäsenille 24.7.

Hyvät jäsenemme,

pyrkimyksemme on jatkuvasti kehittää Messilä golfin toimintaa. Ymmärtääksemme asiakkaidemme toiveita, teemme yhteistyötä  Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen. 

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Raw Milk. Vastaukset käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietoja käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

1/3 jäsenistämme on jo kyselyn saanut ja seuraava kolmannes saa sen 24.7. Viimeiselle satunnaisesti vailitulle kolmannekselle kysely lähtee syyskuussa. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan vain yhden kyselykutsun kauden aikana. Kiitos jo etukäteen vastauksistanne,

Ystävällisin terveisin,
Messilä Golf Oy,
psta tj Arja Byman

 

 

 

 

Nexgolf-mobiilisovelluksen Basic-taso tämän kauden kokeilukäytössä

Hei,

olemme ottaneet kentällemme koko jäsenistön käyttöön NexGolf-mobiilisovelluksen Basic-tason. Basic tason sovellus on koekäytössä tämän kauden, jonka jälkeen sovellus, tämän hetkisen tiedon mukaan, muuttuu maksulliseksi golfyhteisölle. Seuraamme kuluvan kauden aikana pelaajiemme halukkuutta käyttää sovellusta ja teemme jatkosopimuksen, mikäli käyttöaste on riittävä. 

NexGolf App Basic -tasolla pääsette käyttämään NexGolf-mobiilisovellusta ajanvaraukseen, kotiklubin kisoihin ilmoittautumiseen sekä erittäin kätevää mobiilituloskorttia harjoitus- ja tasoituskierrosten tulosten syöttämiseen.

Basic-tason mobiilisovelluksen käyttöönotto:

NexGolf-mobiilisovelluksen saat ladattua puhelimeesi sovelluskaupasta NexGolf-hakusanalla.

Sovellukseen kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin seuramme ajanvaraukseen eli jäsennumerolla, salasanalla ja seuratiedollamme.

Ohessa linkki Google Playn kautta sovelluksen lataukseen https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.nexgolf&hl=fi
Ohessa linkki App Storen kautta sovelluksen lataukseen https://itunes.apple.com/fi/app/nexgolf-premium/id1041379124

NexGolf Appin Premium-taso on edelleen normaalisti pelaajan itse hankittavissa, ja se tuo sitten mukanaan mm. väylän tapahtumien tilastoinnit, My Tour -kaverikisat sekä ajanvaraukseen ns. omat, värikoodatut pelaajalistat sekä -kommentit, sekä ajanvarauksen kommentti-mahdollisuuden.Toiminnaltaan laajempi Premium-taso on hankittavissa kahden viikon kokeilujaksolla ja sen kausihinta on 19,90 (sovellus ostettavissa kirjautumalla ajanvaraus ohjelmaan Nexgolf-tunnuksin).

WestStar Pro Am Invitational 13.7. Messilässä

Suomen kärkiammattilaiset kokoontuvat jälleen Messilään perjantaina 13.7 kisaamaan 5000 euron palkintopotista. Nyt sinulla tai yritykselläsi on tilaisuus olla mukana tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa ja samalla tukemassa Messilän juniorityötä. Kilpailu pelataan Pro-Am -muotoisena joukkue- kisana, jossa joukkueen muodostaa yksi ammattilainen ja kaksi amatööriä. Samalla ammattilaiset pelaavat oman henkilökohtaisen kisan.

Ohjelma

10.30 Ruokailu Messilässä
11.00 Kisainfo ja pelaajien esittely
11.30 Range/lämmittelyt
12.15 Yhteislähtö
17.15 Ammattilaisten lähimmäksi lippua -kisa harjoitusviheriöllä. Powered by Golfpoint. 17.30 Sauna
18.30 Illallinen ja palkintojenjako

Hinta

Tapahtuman hinta on 750 + alv. (2 henkilöä + pro).

Hintaan sisältyy kilpailulähdöt, give awayt, harjoituspallot, ruokailu ennen peliä, illallinen pelin jälkeen, virvokkeet ja miedot alkoholijuomat ennen jatkobileitä. Palkintojenjaon jälkeen iltaa jatketaan Messilässä. Jatkobilessä järjestetään perinteinen huutokauppa ja illan esiintyjänä on Konsta Hietanen.

Tarjoamme pelaajille majoitusmahdollisuutta erikoishintaan. Majoitustarpeesta toivomme tietoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestäjänä toimii Meg Juniorituki Oy.
Kilpailun tuotto ohjataan lyhentämättömänä Messilä Golfin juniorityölle.

Lisätietoa

Jani Perttilä 040 533 1049, [email protected]
Jarkko Kella 040 589 5008, [email protected] www.jpgolf.fi/weststarproam.html

Tervetuloa mukaan viettämään unohtumaton päivä ja ilta!

TaylorMade demo 15.6.

Perjantaina 15.6. TaylorMade demo rangelle klo 15–19.

Kaikki kauden 2018 uutuusmailat testattavissa!

Demon aikana myös hyviä TaylorMade -tuotetarjouksia, tervetuloa

Juhannuksen aukioloajat

Perjantai 22.6. – sunnuntai 24.6. caddiemaster on auki klo 10–14.

Ravintola on kiinni, mutta virvoitusjuomia on saatavana caddiemaster -pisteestä sen aukioloaikoina.

10-kioski on päivittäin auki klo 10–14 pelaajatilanteen mukaan.

Vieraspelaaminen on mahdollista pelilipulla, kirjaus etukäteen, tai aukioloajat huomioiden cm-pisteessä.

Pelikierroksen varaus on aina tehtävä ennen kierrosta Nexgolfin tai Teetimen kautta. Jäsenkortin näyttövelvollisuus valvojalle.

Hyvää ja lämmintä Juhannusta,

Messilä golf

 

 

 

 

 

Saksalaiskomennossa toiselle kierrokselle

Messilä Golfin kentällä Hollolassa pelattava LETAS Viaplay Ladies Finnish Open käynnistyi tuulisissa merkeissä. Puuskittainen, vähintäänkin kahden mailan tuuli piti tulokset Salpausselänharjulla inhimillisinä, eikä suuria eroja kärkipelaajien välillä juurikaan syntynyt. Par tuloksen alitti 132 pelaajasta vain kuusi. Kilpailun kärkipaikalle golfasi aamupäivällä kierrokselleen startannut Saksan Laura Fuenstueck. Ensimmäistä vuottaan kiertueella pelaava saksalainen iski kierroksellaan neljän bogeyn, kuuden birdien ja yhden eaglen myötä pöytään tuloksen 68 (-4). Ilman voimassa ollutta siirtosääntöä tulos sivuaisi Messilän uusitun kentän kenttäennätystä.

”Pidän kentästä tosi paljon. Etuysi on hieman konstikkaampi kuin kentän jälkimmäinen puolisko, mutta siellä tuloksen tekemiseen riittää, kun vaan tietää mihin pallo on parasta sijoittaa. Eilen mietimme pitäisikö täällä pelata varman päälle, vai aggressiivisesti. Valitsin niistä jälkimmäisen ja ainakin tänään se kannatti”, myhäili Fuenstueck. 

Toisena, lyönnin saksalaisesta jääneenä golfaa Ruotsin Emma Nilsson (69, -3).

”Mailan valinta oli tänään kovan tuulen vuoksi välillä aika hankalaa, mutta puttaaminen sen sijaan sujui tänään hyvin”, kiitteli kierroksellaan 27 kertaa putteriaan käyttänyt Ruotsalainen. Nilssonin avauskierroksen tuloskorttiin kirjattiin kuuden birdien lisäksi kolme bogia.

Kolmantena toiselle kierrokselle starttaa kisan paras suomalainen, vielä amatööristatuksella pelaava Krista Junkkari. Tyttöjen maajoukkueen edustuspaikkaa kärkkyvä lukiolainen kiersi Messilän kentän torstaina (-2) 70 lyönnillä. 

”Mikään osa-alue ei tänään ehkä loistanut, mutta kaikki toimi kuitenkin riittävän hyvin. Messilä on tarkkuutta vaativa kenttä ja sain pidettyä pallon hyvin pelissä”, summasi Junkkari kierrostaan. 

Neljättä sijaa tässä palkintoarvoltaan 40 000 euron turnauksessa jakavat Ruotsin Julia Engstrom, Italian Francesca Cuturi sekä Espanjan Noemi Jimenez. Kolmikko jatkaa toiselle kierrokselle tilanteessa -1. Par-tulokseen ylsi avauskierroksella seitsemän pelaajaa. Heistä yksi oli kilpailun voittoa puolustava Ursula Wikström.  

”Sen verran oli haastavat olosuhteet, että hereillä piti olla koko ajan. Tällaisella kelillä pienistä virheistä tulee helposti suuria. Birkutkin olivat tänään tiukassa, mutta onneksi kierroksen loppu tuli vähän paremmin”, totesi väylille 16 ja 17 birdiet upottanut Wikström.

Karsintaraja on tällä hetkellä +5 

 

 Kiertueen johtaja Diane Barnard vieraili Messilässä

Perjantaina Messilässä nähtiin mieluisa vieras, kun LET Accsess -kiertueen johtaja Diane Barnard kävi henkilökohtaisesti tutustumassa uuteen LETAS -perheen kenttään. Itsekin yli 20 vuotta ammattilaisgolfia pelannut Barnard piti näkemästään. Erityisesti hän oli mielissään vapaaehtoisten suuresta määrästä ja heidän sitoutumisestaan tapahtumaan. Messilä Golfin toimitusjohtaja Arja Bymanin kanssa tehdyllä lyhyellä kenttäkierroksella keskustelun aiheeksi nousi myös naisgolfarien suuri määrä suomessa. ”Meillä Englannissa heitä on klubeilla suhteessa huomattavasti vähemmän kuin täällä. Eikä meillä ole klubeilla naisjohtajiakaan juuri ollenkaan”, sanoi Barnard.

”Kenttä ja järjestelyt täällä ovat kunnossa ja on hienoa saada Messilä mukaan LETAS -kenttien joukkoon. LETAS -kilpailut ovat tärkeä ponnahduslauta aloittaville ammattilaisille ja eri maiden parhaille amatööreille. Tänä vuonna meillä on 13 kilpailua ja tavoite on saada niitä ensivuodeksi muutama lisää”, päätti jo perjantaina lentokentälle suunnannut Barnard. 

 Tulokset

Viaplay Finnish Ladies Open  (1/3 päivä), 
Messilä Golf,  (par 72), Hollola 

1) Laura Fuenstueck , Saksa (-4)

2) Emma Nilsson, Ruotsi (-3)
3) Krista Junkkari, Suomi (-2)

T 4) Julia Engstrom, Ruotsi (-1)

T 4) Francesca Cuturi, Italia (-1)

T 4) Noemi Jimenez, Suomi (-1)

Suomalaisten sijoituksia

T 7) Ursula Wikström (par)

T 7) Elina Saksa (a) (par)  
T 7) Emilia Tukiainen (a) (par) 

Kaikki tulokset ja perjantain lähtöajat

Lehdistökuvat

Pelaajien kuvat uutisointia varten ovat vapaasti ladattavissa osoitteesta 

Kuvien kuvakredit: Juha Taskinen

Yhteys

Juha Taskinen

‭+358 40 049 1492‬

 

 

Tule katsomaan huippugolfia Messilään

LETAS Viaplay Ladies Finnish Open -viikko starttasi tiistaina Messilä Golf 30 v pro-amin merkeissä. Perinteisestä suomalaisesta kesäsäästä huolimatta tapahtuma oli onnistunut ja joukkueita kipparoineet suomalaisammattilaiset peukuttivat kenttää ja sen kuntoa. Keskiviikon pro-am kilpailua isännöi Golfliitto ja silloin kilpailuareenalle pääsevät ulkomaiset pelaajat.

Varsinainen kilpailu käynnistyy torstaina vauhdikkaasti, sillä pelaajat lähtevät matkaan kahdelta tiiltä kolmen hengen ryhmissä. Klo 8.00 alkavat aamupäivän lähdöt kestävät klo 11 saakka ja iltapäiväryhmät starttaavat puolestaan kierrokselleen klo 13 alkaen. Kilpailussa pelataan kolme kierrosta, joista viimeiselle pääsee mukaan 48 parasta ja samalla tuloksella olevaa pelaajaa.

Suomalaisia kilpailun 132 pelaajasta on 33 ja heistä nimekkäimpinä naisten Eurooppa Touria työkseen kiertävät Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker ja Sanna Nuutinen. 

Letas kiertueen suomalaispelaajista tiille astelevät Linda Henriksson, Tiia Koivisto, Leena Makkonen, Elina Nummenpää, Oona Vartiainen, Marika Voss, Niina Liias sekä Jenna Mäihäniemi.

Kilpailun palkintopotti on 40 000 euroa, josta voittaja vie 6400 euroa. Kilpailun viimevuotista voittoa puolustaa kokenein naisammattilaisemme Ursula Wikström. ”Nykymuotoisena Messilän kenttä on minulle käytännössä ihan uusi, sillä pelasin täällä amatöörinä reilut 15 vuotta sitten”.

”Viheriöt olivat jo nyt melko nopeita ja väylät ovat paria kohtaa lukuun ottamatta hienossa kunnossa”, kiitteli Wikström proam kierroksensa jälkeen. Myös Messilän iloinen ja innostunut talkoohenki sai Unskilta kiitosta.

Messilässä nähdään muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta koko kiertueen Order of Merit listan kärkikymmenikkö, joten kirittäjiäkin Wikströmillä riittää. Paikallisten huomio kiinnittyy varmasti viime vuotisen kilpailun parhaaseen amatööriin, 11:ttä sijaa jakaneeseen Kanava Golfin Anna Backmaniin sekä nykyään Lahden Golfia edustavaan ja kilpailuun villin kortin saaneeseen Emilia Torviseen.

Kilpailua voi tulla vapaasti seuraamaan jokaisena pelipäivänä. Ravintola ja kymppikioski palvelevat aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Autot sen sijaan tulee jättää Markkinaravintolan taakse varatulle parkkialueelle.

Kahden ensimmäisen päivän lähtöajat näet täältä.  Lähtöajat julkaistaan 6.5. heti kun kaikki pelaajat rekisteröity.

Kilpailun arvioitu päättymisajankohta ja palkintojen jako on lauantaina n. klo 14.

Pelaajille kenttä avautuu klo 15 ja lähdöt ajalle 15–17.30 on varattavissa Nexgolfin kautta.

– juha

 

 

Letas player info

The tournament office opens on Monday 4.6. at 12:00 am. The office is situated next to golf clubhouse.

5.6.–6.6. the clubhouse opens at 7.30 am. Breakfast buffet is available the both mornings 7.30–9.30 (price 10 €).

7.6–9.6. the clubhouse opens at 6.30 am. No breakfast buffet, but all coffee shop products are available, rolls, breads etc.

Driving range is open free of charge for Letas players:

4.6. 12:00–21:00

5.6.  7:00–21:00

6.6.  7:00–21:00

7.6.  6:30–21:00

8.6.  6:30–21:00

9.6   6:30–

In case of any inconvenience, please contact Arja Byman, +358 44 5043 044.

Welcome to Messilä golf!

 

 

Ursula Wikström viides Ranskassa

Ursula Wikströmin ensimmäinen Eurooppa Tour voitto jäi vielä odottamaan itseään. Kahden kierroksen jälkeen LET:n ja LETAS:n yhteiskilpailua, Jabra Ladies Openia johtanut Wikström pelasi päätöspäivänä 74 (+3) lyönnin kierroksen ja putosi voittotaistelusta jakamaan viidettä sijaa. Vantaalaisen kolmen kierroksen yhteistulos Evian Resort Golf Clubin kentällä oli 210 (-3). 
 
Wikströmin päätöskierroksen värikäs tuloskortti sisälsi parien lisäksi kaksi birdietä, neljä bogia ja yhden tuplabogeyn. 
 
– Ihan hirveä päivä. Pallon lyöminen oli tänään ajoittain aivan järjetöntä, eikä epävarmat putitkaan pelastanut tilannetta yhtään, tuskaili Wikström kilpailun päätyttyä. 
 
Tilastot vahvistavat Wikströmin kommentit. Kun eilen väyläosumia kirjattiin 11, kertyi niitä tänään vain kuusi. Viheriölle Unski osui lähestymislyönneillään kymmenen kertaa eilisen 15:n sijaan. Putteja kertyi 31, viisi enemmän kuin perjantaina. 
 
Jabra Ladies Openin voitto ratkesi vasta ensimmäisellä uusinta reiällä, jossa Ranskan Astrid Vayson De Pradenne kukisti Saksan Karolin Lamperin upealla birdiellään. Varsinaisessa kilpailussa kaksikko päätyi tulokseen 206 (-7). Kolmas oli lauantaina kilpailun parhaan tuloksen, seitsemän alle (64) hurjastellut Ruotsin Kajsa Persson 208 (-5). 
 
Muut kilpailun finaalikierrokselle selvinneet suomalaiset, Noora Komulainen (par), Sanna Nuutinen (+6) ja Elina Nummenpää (+8) jakoivat sijoja 15, 36 ja 43. 
 
Seuraavaksi nelikko ja muut suomalaisammattialaiset nähdään ensiviikolla kotimaassa viheriöillä, kun LET Access Tourin Suomen osakilpailu Viaplay Ladies Finnish Open pelataan Messilä Golfissa 7.–9. kesäkuuta.
 
 
Terveisin
Juha Taskinen
 
 

Letas viikon aikatauluja

Kenttä on suljettu  Letas–kilpailuviikolla

Messilän kenttä on suljettu maanantaista  4.6. lauantaille 9.6. klo 15.00 asti.

9.6 klo 15–17.30 välille lähdöt ovat varattavissa Nexgolfin kautta 1– tai 10–tiiltä.

Varauskirjalla 1–teen lähdöt ovat esim. 15:00, 15:10, 15:20 tasaminuutein ja 10–tiiltä 15:01,15:11,15:21 jne.

Vahtopäivät GKS–kentillä ovat voimassa osakaskortilla arkipäivisin 4.6.–8.6.

Letas -kilpailijoiden pelaaminen

Kilpailuun osallistuu 132 pelaajaa, joista n. 40 on suomalaisia. Kilpailijat majoittuvat 3.6. alkaen Lahden alueella:

Virallisesti harjoituskierrokset alkavat maanantaina 4.6., jolloin myös kilpailutoimisto avataan ilmoittautumisille. Kilpailutoimisto sijaitsee kurssitilassa.

Tiistaina ja keskiviikkona 5.–6.6. kilpailijoille on varattu vapaat lähtöajat klo 15–18, 1 + 10 teeltä.

Tiistaina 5.6. aamupäivällä pelataan lisäksi Messilä golf ProAm ja keskiviikkona 6.6. SGL ProAm kilpailut.

Talkootyö kilpailuviikolla

Kilpailun järjestelyissä on mukana lähes 100 vapaaehtoista Messilän golfaria.

Vapaaehtoistyöhön ilmoittautuneet käyttävät kilpailun ajan sovittua työasua. Asut on mahdollista noutaa jo  maanantaina 4.6. klo 13–17 väisellä ajalla klubilta. Tämän jälkeen lunastus on mahdollista vapaaehtoisten ruokailuteltalta (yläparkkialueella) kilpailuaamuina 7.6. alkaen.

Ruokailuteltassa on kahvia tarjolla kilpailuaamuina klo 7.00 alkaen ja lounastarjoilu päivittäin klo 11.–15.

Talkoolaisten pysäköintipaikka omille autoille on Messilän Markkinaravintolan takana oleva parkkialue.

Pysäköintialueet kilpailuviikolla

Yläparkkialue on kokonaan suljettu kilpailupäivinä, 7.–9.6. ( 9.6. n. klo 14:30 asti). 

Alaparkki on varattu kilpailijoiden ja vieraiden käyttöön. 

Kilpailun tuomareille ja kilpailun johtajille on varattu parkkipaikka rangen ja huoltohallin alueelle.

Parkkitilaa on runsaasti käytettävissä  alaparkkipaikalta eteenpäin ajettaessa Messilän hotellialueelle.

Ravintola Mamma Marian  lounastarjoilu 5.–8.6.

Maanantaina 4.6. on normaali viikkolistan mukainen lounas.

Tiistaista lauantaille 4.–8.6. klubiravintolassa on tarjolla buffet–lounas klo 11–15 päivittäin.

Asiakaspaikoitus on kilpailupäivinä 7.–9.6 alaparkissa tai Messilä hotellin parkkialueilla.

 

 

 

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

pyrkimyksenämme on jatkuvasti kehittää Messilä Golfia. Siksi olemme pelaajiemme edun vuoksi päättäneet jatkaa yhteistyötä Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st.

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta muille osapuolille.

 Tulette saamaan kauden aikana kyselykutsun sähköpostiinne, johon toivomme lämpimästi vastaavanne. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan yhden kyselykutsun kauden aikana.
Jäsenistö on jaettu satunnaisesti kolmeen ryhmään, joista ensimmäiselle kyselykutsut lähetetään 29.5.

Ystävällisin terveisin,
Messilä Golf Oy

 

 

 

Pro:n varauskalenteri työn alla

Nettisivuillemme rakennetaan varauskalenteria pro:n opetustunneille. Tällä hetkellä kalenteri on ajoittain näkyvissä sivun oikeassa alareunassa.

Kalenteri on tällä hetkellä testausvaiheessa, eikä sen kautta vielä voi varata tunteja. Pahoittelemme, että ohjelman testaaminen ja loppuun rakentaminen edellyttää kalenterin näyttämistä julkisella puolella. Varauskalenteri saadaan toimintaan noin viikon sisällä ja tiedotamme sen käyttöönotosta heti kun saamme sen toimintaan.

Tällä hetkellä pron tunteja voi varata puhelimitse 040 5425 393 tai sähköpostilla [email protected]

 

 

Cobran mailademo

Kauden ensimmäinen mailademo rangella maanantaina 14.5 klo 14-18. Tervetuloa testaamaan Cobran uutuusmailat! Testipäivänä hyviä tarjouksia Cobran mailoista.

Messilän kenttä auki 2.5. klo 10 alkaen

Messilän kenttä avataan 2.5, ensin talvi viheriöille. Ajanvaraus toimii Nexgolf -tunnuksin 25.4 klo 10:30 alkaen.

Ravintolapalvelut käynnistyvät normaalisti 2.5 alkaen. Uusi lounaslista on jo päivitetty sivuillemme.

Pyydämme huomioimaan, että kausivastikkeen viimeinen erä, 240 euroa erääntyy maksettavaksi 10.5. Jos maksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä, lukkiutuu pelioikeuden käyttöoikeus eräpäivän jälkeen ja avautuu uudelleen suorituksesta kahden pankkipäivän sisällä.

Tervetuloa pelaamaan ja iloista kauden alkua!

Messilä golf, tj

Bägipaikan lunastus 11.5 mennessä

Viime kaudella voimassa olleen bägipaikan voi lunastaa cm-pisteestä 11.5 mennessä, jonka jälkeen vahvistamattomat paikat luovutetaan eteenpäin.

Ala bägivaraston paikat luovutetaan ensisijaisesti liikuntarajoitteiselle pelaajalle.
Ylä bägivarastossa on tilaa myös uusille asiakkaille.

Bägipaikan lunastusajat cm-pisteestä ovat:

ma 23.4 – pe 27.4 klo 14–18.
la 28.4 – su 29.4 klo 10–14.
2.5  alkaen cm-piste on jo normaalisti auki arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 8–16

Lunastamatta jääneistä paikoista saamme tiedon 11.5 jälkeen.

 

Range auki, mutta kentän avaamista saamme vielä hetken odottaa

Messilän range on avattu 19.4 ja poletteja voi ostaa klubin cm-pisteestä aukioloaikoina. Aukioloajat on ilmoitettu www.messilagolf.fi -etusivulla.

Poletin hinta on kaksi euroa ja irto polettien lisäksi myynnissä on ladattava nappi, jonka hinta on kuusi euroa (pantti). Minimilatausmäärä per kerta on 10 kpl.
Viime vuonna ladatun napin käyttöä voi jatkaa ilman päivitystoimenpiteitä.

Meg osakkaan etukortilla latauksesta saa -50 % alennuksen. Osakkaan etukorttien käyttö jatkuu entisellään, eikä korttia tarvitse vaihtaa, eikä päivittää.

Kentän osalta emme vielä pysty kertomaan avauspäivää. Kenttä on vielä osittain jäässä ja tilannetta seurataan päivittäin. Ensimmäisessä vaiheessa on mahdollista, että avaamme yhdeksän reikää talviviheriöille. Asiasta tiedotetaan nettisivuillamme heti kun päätös tehty.

Kuten alla olevista kenttämestarin ottamista  kuvista näkyy, lunta kentällä on vielä 19.4 paikoittain.

 

 

Ratkaisu yhteislähtö -kilpailupäivien muulle pelaamiselle:

Yhteislähtönä järjestetty kilpailu sulkee kentän muilta pelaajilta usein pidemmäksi ajaksi kuin 1-tee lähtönä järjestetty kilpailu. Yhteislähtö on kuitenkin usein kilpailun sponsorin ja pelaajien toivoma, koska kilpailupäivä ei veny palkintojen jaon ja järjestelyjen kannalta kohtuuttoman pitkäksi

Kokeilemme tulevalla kaudella uutta pelitapaa yhteislähtökilpailun jälkeen. Kenttä on suljettu klo 14.59 asti kilpailulle, mutta klo 15 alkaen lähdöt ovat varattavissa kahdelta tiiltä 2,5 tunnin ajan.

Käytännössä ajanvaraus toimii normaalisti nettiajanvarauksen kautta.

Lähdöt ovat 10-minuutin välein siten, että lähdöt 15:00, 15:10, 15:20, 15:30 jne ovat 1-teeltä.

Varauskirjalla lähdöt 15:01, 15:11, 15:21 jne. ovat 10-teeltä.

Lähtötee on merkitty varauskirjan info -ruutuun tiedoksi!

Puolikkaan kierroksen ja 2,5 h jälkeen on mahdollista automaattisesti jatkamaan jälkipuoliskolle, koska varauksia otetaan kilpailupäivinä vain 2,5 tuntia kummallekin lähtö teelle, eli klo 17.30 asti.

Toivomme tämän järjestelyn helpottavan kilpailupäivien pelivaraustilannetta. Kaudella 2018 järjestely on voimassa yhteislähtönä pelattavien kilpailujen jälkeen.

 

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin maanantaina 19.3.

Yhdistyksen vuosikokouksessa vahvistettiin Tilinpäätös 2017, sekä Toimintakertomukset 2017 ja Toimintasuunnitelmat 2018 alla esitetyn mukaisina.

Uutena Naistoimikunnan puheenjohtajan ja -kapteenin tehtävässä aloittaa Satu Suihko. Puheenjohtaja Ilkka Varmavuo, kapteeni Jarkko Kella ja johtokunnan muut jäsenet Kari Rantanen, Erkki Kortelainen, Juha Taskinen, Juha Ranivaara, Olli Selin ja Kimmo Lempinen jatkavat tehtävissään.

Yhdistyksen vuosikokous teki yksimielisen päätöksen Meg Juniorituki Oy -nimisen tytäryhtiönsä myynnistä Messilä Golf Oy:lle, jonka mahdollisuudet tukea ja kehittää junioritoimintaa ovat yhdistystä vahvemmat.

Messilän Golf ry
Johtokunta

2017 Tilinpäätös

2017 Toimintakertomus

2018 Toimintasuunnitelma

 

 

 

 

Messilä Golf Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin tiistaina 20.2.

Kokouksessa käsiteltiin yhtiöjärjestyksen 15 § mainitut varsinaiset
asiat, sekä päätös korotetun käyttömaksuosuuden rahastoinnista
ennakkoratkaisun Nro 11EY1008 mukaisesti.

Kokouksessa esiteltiin hallituksen ehdollinen päätös Meg Juniorituki Oy:n ostamisesta Messilä Golf Oy:n tytäryhtiöksi.

2017 Tase

2017 Tuloslaskelma

2018 Talousarvio

Osakastiedote 1/2018 käyttömaksut, pelioikeudet nimeäminen

Yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti käyttömaksu, sisältäen huoltohallin investointilainan lyhennykset ja korot, on 720 euroa per pelioikeus.  Kausimaksun voi maksaa kolmessa erässä: 10.3, 10.4 ja 10.5 à 240 euroa per pelioikeus.

Olethan mukana Bulletin/Uutiskirjeemme jakelussa? Ellet saanut Uutiskirjettämme 1/2018, liity mukaan jakeluun www.messilagolf.fi, etusivun alaosassa.

 

 

 

 

 

Kiitos asiakaspalautteesta

Olimme mukana Suomen Golfliiton Players1st -asiakastyytyväisyys kyselyssä. Kauden aikana vieraspelaajakyselyjä lähetettiin 1207 (vastanneita 22 %) ja jäsenkyselyjä 909 (vastanneita 31 %).

Vieraspelaajien palautteissa korkeimmat arvosanat saimme caddiemasterin palvelusta, tavoitettavuudesta sekä helposta ja nopeasta kierrokselle ilmoittautumisesta. Kenttä koettiin mielenkiitoiseksi, monipuoliseksi ja hyvin hoidetuksi. Ravintolapalvelumme arvostettiin valtakunnallista keskiarvoa korkeammalle. Klubitalossa on puhdasta ja siistiä.

Positiivisin muutos edelliseen kyselyyn verrattuna oli vieraspelaajien mielestä viihtyisät pukeutumis- ja suihkutilat sekä kotisivujen selkeytyminen.

Vieraspelaajien palautteessa alimman arvosanan listalla olivat korkeat green fee hinnat, lähtöaikojen saatavuus, etäisyysmerkinnät kentällä, olosuhteet rangella (matka), sekä viheriöiden yhdenmukaisuus ja tasaisuus. Vieraspelaajat eivät aina tunteneet itseään tervetulleeksi golfyhteisön omien jäsentemme joukkoon.

Jäsenpalautteessa korkeimmat arvosanat tulivat kentän monipuolisuudesta ja mielenkiintoisuudesta, kenttä on hyvin hoidettu, väylät/fairwayt ovat hyvät, klubitalossa on puhdasta ja siistiä ja palvelu ravintolassa on hyvää. Suurin positiivinen muutos on lähipelialue, range, tiiauspaikat, karheikot kokonaisuudessaan nyt tyydyttäviä ja lähtöaikojen saatavuus hyvä.

Jäsenpalautetteessa kauden aikana tapahtunutta kehitystä verrattaessa, caddiemasterin tavoitettavuus ja palvelu, kotisivujen sisältö, seuran tiedottamisen taso, hallituksen ja operatiivisen johdon työ olivat kaikki kokonaisuudessaan kasvusuuntaisia koko kauden, vaikka syyskuussa kauden loppua kohti käyriin tuli pieni notkahdus alaspäin siinä kohtaa, kun palveluja alettiin vetää alas.

Sanallisessa palautteessa tulee esiin jonkin verran yhtiöjärjestyksen ehtoihin liittyvää tyytymättömyyttä, joka koetaan toiminnan jäykkyytenä mm. pelilippujen käyttömahdollisuuksien osalta. Valitettiin siitä, että vuokrapelaaja voi saada pelioikeuden yhtiövastiketta alemmalla hinnalla. Toivottiin toimenpiteitä osakkeen arvon nostamiseksi. Golfyhteisön sisäistä toimintaa moitittiin sisäänpäin lämpiäväksi ja seuran eri toimikuntiin toivottiin lisää vapaaehtoisia. Toivottiin myös, että kapteeni/caddiemaster muistuttaisivat useammin pelaajia lyöntijälkien korjaamisesta, sekä siitä, että siirtymisestä toiseen lähtöön tulee aina ilmoittaa etukäteen caddiemasterille. Valvontaa ja pelin sujuvuutta toivottiin parannettavan. Junioritoimintaan ja nuoriin panostamista toivottiin entistä enemmän. Yksittäisiä kommentteja oli paljon ja moni niistä myös positiivisia, nykytilanteeseen tyytyväisiä ja kannustavia.

Kokonaisuudessaan palautteesta jää mielikuva, ettei kaikilta osin ehkä ole huomioitu yhtiöjärjestyksen asettamia rajoitteita hallituksen ja johdon toiminnalle. Yhtiöjärjestys määrittelee pelioikeuksien käytön osakesarjoittain, eikä toimitusjohtajalla sen enempää kuin hallituksellakaan ole mahdollisuutta poiketa näistä säännöistä. Yhtiöjärjestys rajoittaa mm. pelilippujen käyttömahdollisuuksia. Sen mukaan A- ja B- sarjan pelilippu on voimassa yhden pelipäivän, eikä lipun käyttöä voi jakaa kahdelle eri päivälle.

Perikunnalle jäävän golfosakkeen hoitaminen on toinen tärkeä kysymys, johon mietitään ratkaisua. Kun yhtiöjärjestys ei nykyisellään tarjoa vaihtoehtoa, voidaanko yhtiöjärjestystä muuttaa, tai voidaanko menettelymahdollisuuksia miettiä esimerkiksi tytäryhtiön kautta?

Vastikkeen hinta on asia, joka jakaa mielipiteitä. Kentän hoidon materiaalikustannukset kasvavat vuosittain. Suunnitelmallisuudella, hoitoprosessin jatkuvalla kehitystyöllä ja työvaiheita tehostamalla on kuitenkin vuosittain saatu säästöjä aikaan. Hoitovastike on ollut vuodesta 2014 sama, 572 euroa + alv 10%. Huoltohallin lainan lyhennysosuus 70 euroa per pelioikeus ja korko on peritty tämän lisäksi vuosittain korotusosuutena. Kentän ja palvelujen parantaminen on ollut suunnitelmallista ja jatkuvaa. Kun teemme vertailuja eri kenttien vastikkeiden välillä, tulee vertailussa huomioida investointien rahoitusmenetelmät, jotka eivät välttämättä sisälly kausimaksuun, kuten meillä. Ne voidaan periä erillisenä rahoitusvastikkeena tai jopa kertakorvauksena, osakkaiden tahtotilan mukaan.

Osakkeen ja vuokrapelioikeuden markkinahintaan vaikuttaa moni, myös ulkopuolinen tekijä. Golfyhtiön toimesta voidaan vaikuttaa itse tuotteen laatuun ja sisältöön ja sitä kautta sen kysyntään. Osakkeen markkinahintaan ja sen kysyntään vaikuttavat kuitenkin kokonaistarjonnan määrä, suhdanteet, kilpailuasema muiden harrastelajien kanssa jne. Tällä hetkellä eri golfkentillä on valtavia eroja kehityskaaren tilassa ja talouden hallinnassa. Golfosaketta ostavan pelaajan tulisi osata huomioida nämä tekijät. Messilässä asiat ovat kunnossa, kentän perusparannustyöt tehty ja osakkaan edut jo niin huomattavat, että pelkästään ne ovat viime vuosien aikana johtaneet osakkeen ostopäätökseen. On hyvä muistaa, että te omistajat päätätte vuokrapelioikeuden hinnan, myös sen, jos vuokrahinta on alle vastikearvon. Entä jos te osakkeenomistajat tekisitte yhteisen päätöksen nostaa vuokrapelioikeuden hinta 900 euroon keväällä 2018? Voisiko päätös samalla vauhdittaa myös osakkeen ostohalukkuutta?

Yhdistystoiminnan puolella toimikuntiin toivottiin lisää vapaaehtoisia. Kyselyn yhteydessä saimme listalle 30 uutta ilmoittautujaa eri toimikuntien tehtäviin, kiitos kiinnostuksesta! Olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin kevään aikana, mutta voitte myös itse ottaa yhteyttä suoraan ensisijaisen kiinnostuksenne kohteena olevaan toimikunnan vetäjään. Tehtävää löytyy varmasti kaikille halukkaille. Itse olen yhteydessä kaikkiin kentän valvontatehtävästä kiinnostuneisiin ja minulle voi ilmoittautua edelleen, jos kentän valvonta kiinnostaa. Sitoutua ei tarvitse kuin sovituille päiville, jotka kirjaamme kalenteriin. Myös junioritoimintaan haetaan jatkuvasti uusia ohjaajia. Ole yhteydessä minuun tai Juha Ranivaaraan, jos ohjaustyö kiinnostaa. Nettisivuillamme on kaikkien toimikuntien yhteystiedot.

Junioritoimintaan panostamiseen liittyen, Meg Juniorituki Oy:n toimintaa on tulevan talven aikana tarkasteltava kriittisesti ja mietittävä, voidaanko sen toiminta saada nykyistä tehokkaammaksi.

Kiitos kaikille asiakaspalautteeseen vastanneille. Palaute on työkalu, jota voimme hyödyntää tulevan kauden suunnittelussa.

Terveisin,
Tj Arja Byman

 

 

Golfliitto: Maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä otetaan käyttöön 2020

Uusi järjestelmä poikkeaa huomattavasti Suomessa nykyisin käytössä olevasta järjestelmästä. Jotta tasoitus olisi siirtymävaiheessa mahdollisimman oikea, kannattaa tulevilla kausilla jättää tuloskortteja aktiivisesti.

Golfia pelataan koko maailmassa yksillä säännöillä ja vuodesta 2020 alkaen myös tasoistusjärjestelmä on maailmanlaajuinen.

Muutos on merkittävä, sillä tällä hetkellä käytössä on kuusi järjestelmää: eurooppalainen, yhdysvaltalainen, brittiläinen (CONGU), australialainen, eteläafrikkalainen ja argentiinalainen malli.

Lajin kattojärjestöt ovat käytännössä päättäneet uuden järjestelmän käyttöönotosta, vaikka viimeisteltävää ja sovittavia yksityiskohtia on vielä valtavasti.

Suomessa nykyisin käytössä olevaa, EGA:n hallinnoimaa tasoitusjärjestelmää ajatellen muutos on radikaali. Perusperiaatteeltaan uusi järjestelmä on lähempänä Yhdysvalloissa käytössä olevaa järjestelmää kuin eurooppalaista.

Tasoitus mukailee pelaajan tämänhetkistä pelitasoa paremmin kuin nyt käytössä oleva järjestelmä.

Jatkossa tasoitus muodostuu 20 viimeisen tasoituskortin perusteella siten, että kahdeksan parasta tulosta huomioidaan. Tasoitus on siis kahdeksan parhaan tuloksen keskiarvo. Aikaa 20 kortin jättämiselle on 24 kuukautta.

Ainakin siirtymävaiheessa voidaan huomioida myös kahta vuotta vanhemmat tuloskortit, mutta vanhempien merkitystä todennäköisesti vähennetään painottamalla niille vähemmän arvoa. Siirtymävaiheen käytännöt tulevat tarkentumaan ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa.

Rautalankamallina: Jos kahdeksan parhaan kierroksen tulos voimassa oleva tasoitus, slope-rating ja PCA (nykyistä CBA:ta vastaava laskutoimenpide) huomioiden on kuusi lyöntiä yli parin, on tasoituksesi 6,0.

Tasoituksen nousemiselle, mahdollisesti myös laskemiselle, tullaan todennäköisesti asettamaan yläraja. Tällä hetkellä pöydällä on ehdotus mallista, jossa tasoitus voisi nousta 12kk aikana korkeintaan 5,0 lyöntiä.

Vain 48% suomalaisten tasoituksista on aktiivisia.

Tasoitus mukailee pelaajan tämänhetkistä pelitasoa paremmin kuin nyt käytössä oleva järjestelmä, jossa kortteja on kahden vuoden aikana jätettävä minimissään kahdeksan ja vuodessa minimissään vain kolme.

”Jotta pelaaja saisi mahdollisimman oikean ja nykyhetkeä kuvaavan tasoituksen, kun uusi järjestelmä otetaan käyttöön 2020, olisi hänen hyvä jättää kortteja aktiivisesti. Mahdollisimman paljon siis kortteja sisään”, kehottaa asiantuntija Mika Wikström Golfliitosta.

”Korttien jättämisessä olisi monen syytä aktivoitua muutenkin. Tällä hetkellä ainoastaan 48% suomalaisten golfareiden tasoituksista on aktiivisia, eli he ovat jättäneet vähintään kolme korttia kuluvan kauden aikana. Jatkossa kortteja on joka tapauksessa jätettävä paljon enemmän”, Wikström kertoo.

Tulosta tarkastellaan nettolyöntipelituloksena pistebogeypisteet huomioiden. Eli niin, että reikäkohtaisesti määritetään maksimi lyöntipelitulos, joka on se tulos, jolla pelaaja ei saa reiältä enää yhtään pistebogeypistettä.

Otetaan esimerkki: Jos tasoituksesi on kuusi ja pelaat kentän viidenneksi vaikeimmaksi luokitellulla väylällä (par 4) tuloksen 8, huomioidaan nettilyöntipelituloksessa tulos seitsemän. Tasoituksesi ansiosta bogey (viisi lyöntiä) olisi tuottanut sinulle kyseisellä reiällä kaksi pistettä ja tuplabogey (kuusi lyöntiä) yhden. Seitsemällä lyönnillä et enää saa pisteitä, joten se huomioidaan nettotuloksessasi.

Slope-järjestelmä pidetään voimassa ja kilpailuissa käytetään edelleen PCA-muuntotaulukkoa (nykyistä CBA:ta vastaava laskutoimenpide). Tasoitusjärjestelmään tulee myös vuositarkastusmekanismi, joka on käytössä tälläkin hetkellä.

”Slouppausta ajatellen tilanne on ongelmallisin Englannissa, jossa ns. miesten tiipaikkoja ei ole sloupattu lainkaan. Naisten tiipaikat sentään on. Ja Englannissahan riittää kenttiä”, Wikström taustoittaa.

Tasoitusryhmiä ei jatkossa tule olemaan. Yhdeksän reiän kierrosten huomioiminen tasoituksessa on edelleen selvityksen alla. Todennäköisesti ne tullaan huomioimaan, mutta yksityiskohdat tulevat vielä tarkentumaan.

Uutta järjestelmää on valmisteltu vuosien ajan ja työ jatkuu edelleen. Perusperiaatteiden on kuitenkin oltava tiedossa jo ensi vuoden alussa, sillä järjestelmätoimittajien, Suomessa GolfBoxin ja NexGolfin, on kyettävä kehittämään omat ohjelmistonsa vastaamaan uutta järjestelmää.

Viime vuosikymmenten aikana pelaaminen ulkomailla on entisestään kasvanut ja lisännyt osaltaan painetta maailmanlaajuiselle tasoitusjärjestelmälle. Uutta järjestelmää on kehitelty kulisseissa pitkään. Kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ei ole ollut helppo saada aikaiseksi, sillä olemassa olevat järjestelmät eroavat toisistaan merkittävästi. Nyt ollaan kuitenkin niin pitkällä, että uuden järjestelmän käyttöönotto on käytännössä varmaa.

”Ajatus maailmanlaajuisesta tasoitusjärjestelmästä ei ole mikään uusi keksintö. Siitä puhuttiin jo 1986”, Wikström sanoo.

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Golfyhteisössämme on ollut tänä vuonna käytössä Pelaaja Ensin –palautekysely. Siitä saatava palautteenne antaa meille mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn tuotannosta vastaa Golfliitto ja sen teknisestä toteutuksesta liiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st.

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

Suurin osa teistä on jo saanut kutsun jäsenkyselyyn heinäkuun lopussa. Haluamme jo tässä vaiheessa lämpimästi kiittää kaikkia vastanneita arvokkaasta palautteestaanne!

Lopuille teistä tulee ensi viikon tiistaina kyselykutsu sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne.

Ystävällisin terveisin,
Messilä Golf Oy

 

 

 

 

Jani Perttilä takaa-ajajana Lappajärvellä

Messilä Golfia edustava Jani Perttilä (141, -7) starttaa Lappajärvellä käynnissä olevassa Kivitippu Pro Am Invitationallin päätöskierrokselle seitsemänneltä sijalta. Tänä vuonna tämä ammattilaisten keskuudessa varsin arvostettu kutsukilpailu on myös osa yhteispohjoismaista Nordic Leaqueta. Kilpailun palkintopotti on tänä vuonna 30 000 euroa, josta voittaja kuittaa n. 8000 euroa. Perttilän avauskierros Järviseudun Golfseuran isännöimässä kilpailussa sujui par tahdissa 72 lyönnillä. Tänään lauantaina Perttilä löi tauluun tuloksen kolme alle, 69.
– Molempina päivinä startit ovat olleet vähän nihkeitä, mutta kierroksen edetessä olen saanut pelistä paremmin kiinni. Huomenna kannattaisi painaa kovaa heti alusta alkaen, mikäli mielii mukaan kärkikarkeloihin, suunnitteli turnauksen vuonna 2014 voittanut Perttilä.
Kilpailun kärkipaikalla jatkaa perjantaina hurjan 65 lyönnin kierroksen hurjastellut  Mikael Salminen tuloksellaan (-10). Ari Savolainen (-7) on toisena ja kolmatta sijaa tuloksessa -5 jakavat Kristian Kulokorpi ja Niklas Dahlgren.
Perttilän lauantain tuloskorttiin kirjattiin parien lisäksi viisi birdietä ja kaksi bogia. Tilastot kertovat miehen osuneen avauksillaan väylille vain kuusi kertaa ja lähestymislyönneillään viheriöille 13 kertaa. Putteja kirjattiin 28.
 

Peter Erofejeff sivusi kenttäennätystä WestStar Pro-Am Invitationalissa Messilässä

Peter Erofejeff sivusi kenttäennätystä Messilässä pelatussa WestStar Pro-Am Invitationalissa. Eurooppa Tourillakin useasti esiintynyt Erofejeff löi tauluun 68 (-4) lyöntiä ja kuittasi 2000 euron ykköspalkinnon. Patu vei nimiinsä myös kilpailun jälkeisen ammattilaisten kesken pidetyn lähimmäksi lippua kilpailun. Siitä saamansa 300 euron shekin hän lahjoitti avokätisesti Messilän junioreille. WestStar Pro-Am Invitationalin toisen sijan jakoivat Aasiassa ammattilaiskilpailuja kiertävä Janne Kaske ja Mikael Salminen kaksi alle tuloksella 70. Neljännen sijan tasasivat puolestaan Messilän loistavakuntoisen kentän paria sivuten 72 lyönnillä kiertäneet Tuomas Tuovinen, Peter Puhakka ja Henri Satama.

”Mahtava päivä jälleen kerran. Kenttä oli loistavassa kunnossa ja onhan Messilässä on aina nasta pelata”, totesi viime vuonna kisassa toiseksi sijoittunut Erofejeff. ”On ilo ja etuoikeus saada olla mukana näin hienosti järjestetyssä tapahtumassa keräämässä rahaa junioreille. Kiitoksen ansaitsevat siis myös Messilän puolesta järjestelyistä vastanneet Jani Perttilä ja Jarkko Kella, kiitteli Erofejeff.

Joukkuekilpailun ykköseksi golfasi Lahden Kevytrakenteen joukkue Mikko LumajaToni Ilonen pronaan Mikael Salminen

Prot vasemmalta oikealle: Tuomas Tuovinen, Henri Satama, Peter Puhakka, Mikael Salminen; Janne Kaske, Peter Erofejeff sekä Jarkko Kella ja Jani Perttilä

Ohessa päivästä tehdyt videot:  

 

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Pyrkimyksenämme on jatkuvasti kehittää golfyhteisömme palveluja ja kenttäolosuhteita Messilä golfissa. Siksi olemme pelaajiemme edun vuoksi päättäneet jatkaa yhteistyötä Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Raw Milk.

Vastaukset käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietoja käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

Tulette saamaan tämän vuoden aikana kyselykutsun sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan yhden kyselykutsun kauden aikana. Seuraavat kyselykutsut lähetetään heinäkuun 25. päivä.

Ystävällisin terveisin,

Messilä Golf Oy

 

 

Helteinen Kevytrakenne Open pelattiin 17.6.

Kevytrakenne Open ja kauniin helteinen sää houkutteli Messilän kentälle mukavasti pelaajia. Pelaajat palkittiin vain yhdessä sarjassa paremman sijoituksen mukaan.

Scratchin voittoon ylsi Pasi Kilpinen tuloksella 75. Toisena samoin lukemin Erkki Soppela ja kolmanneksi suoriutui Juha Lindqvist tuloksella 80.

Tasoituksellisen lyöntipelisarjan korkeimmalle palkintopallille kiipesi Juha Ranivaara tuloksella 65. Toiseksi tiensä selvitti Kari Nurminen tuloksella 69 ja kolmanneksi Joonas Ehrukainen tuloksellaan 73. Juha Ranivaaralla oli onnistumisia jo ennen tämän päivän kilpailun voittoa. Eilen Messilän neljänneltä väylältä saaliina Hole-in-one.

– Se oli itseasiassa jo toinen. Tein aikanaan Jyväskylässä ensimmäisen. En tiedä johtuiko hyvä pelifiilis tänään holarista, mutta meillä oli hyvä ryhmä ja sattui sellainen pöljä päivä,  että tänään onnistui kaikki. Tietysti tällaisella kelillä, kun tulee kentälle, niin onhan se kivempaa kuin vesisateella.

Tänään 9,2:een tasoituksensa tiputtanut Ranivaara luonnehtii, ettei ole koskaan osallistunut kummempiin kisoihin ja voitto on tämän tason kisoissa hänen ensimmäisensä. Kovin montaa osallistumista avoimiin kilpailuihin ei miehen tasoitushistoriasta löydy. Joukkuekilpailuna pelattava Mid Night golf by Golfpoint -juhannuskilpailu tulevalla viikolla on seuraava etappi.

Pistebogey voiton vei Teemu Häyrinen pisteillä 44. Toisena Petri Hyvönen pisteillä 40 ja kolmantena Iiro Summa 39.

Naisten pistebogeysarjan voittoon löi Sirpa Ekola-Toivanen pisteillä 36, samalla tuloksella toisena Helena Koivula ja kolmantena Marja Heino tuloksella 33. Sirpa Ekola-Toivanen kertoo lähteneensä kisaan mukaan hieman yllättäen vasta tänä aamuna. Hän kertoo, että olo tuntui alusta asti hyvältä.

– Voi olla, että se siivitti sellaiseen tasaiseen tulokseen. Tänä kesänä en ole kyennyt pelaamaan omaan tasoitukseeni, mutta nyt siihen pystyin ja olen kyllä tyytyväinen

Ekola-Toivanen ei ole ensikertalainen kilpakentillä ja menestystä on tullut aiemminkin, mutta viimeisimmästä voitosta on ehtinyt kulua hieman aikaa.

– Olen osallistunut kisoihin vuosikausia silloin tällöin ja aion edelleen. Senioriliiton naisten 60/70V sarjan kilpailu on täällä Messilässä 11.7  ja siihen aion osallistua. Toivoisin, että sinne tulisi muitakin messiläläisiä.

Ekola-Toivanen kertoo harjoitelleensa viime viikolla Vierumäellä lähipeliään ja arvelee sen edesauttaneen tämän päivän menestystä.

– Huomasin, että lähipeli kulki hyvin. Kehittymisen varaa minulla olisi mentaalipuolella, että saisi säilymään sellaisen tasaisen hyvän fiiliksen koko kierroksen ajan.

Palkintojen jaossa läsnä olleiden kesken arvottiin vielä tapahtuman päätteeksi yllätyspalkintona Matkapoikien lahjoittama 200 euron lahjakortti ja tällä kertaa onni suosi Mohamed El-Ghaouita.

Teksti ja kuvat Jenny Mäkinen

Uusi messilagolf.fi -sivusto avattu

Nettisivustomme on uudistunut. Uuden WordPress –pohjaisen sivuston etusivulla ovat ajankohtaiset asiat, uutiset ja toimikuntien viimeisimmät päivitykset. Yläpalkin valikkojen järjestys noudattaa pääosin samaa tuttua logiikkaa kuin entisillä sivuillamme oli, joten moni asia löytyy ennestään tutun otsikon alta.

Uutta etusivuilla on oikean reunan 4-kuvavalikko, josta pääset siirtymään suoraan osakkaan, golfopetuksen, junioreiden tai ravintolan osioihin..

Sivun vasemmassa yläosassa on viime syksynä kuvattu esittelyvideo kentästä ja sen alapuolella suorat linkit Nexgolf kalenteriin Tapahtumat –otsikosta ja samoin suora linkki ajanvarausjärjestelmään.

Yläpalkista Messilä golfin alta avautuvat golfyhteisömme omat toimijat, toiminnan kuvaukset sekä vastuuhenkilöt. Täältä löytyvät myös Messilän golfyhteisölle määritellyt arvot, historia sekä ympäristöohjelma. Uutena toimintona on materiaalipankki, josta voi ladata mm. seuran ja eri toimikuntien logot sekä matkustusohjesäännön.

Toimikunnat –sivuilta löytyvät jatkossa kaikki toimikunnan julkaisemat tiedotteet, sekä toimikuntien puheenjohtajien yhteystiedot ja toimikunnan kaikki jäsenet. Julkaistut tiedotteet näkyvät myös uutisfeedinä etusivulla..

Etusivun alaosasta tai yläpalkista Pelaamisen alta löytyvät palvelujen aukioloajat sekä kentän päivittäiset tiedot. Kenttä osioon tulee tieto myös kentällä tehtävistä hoitotoimenpiteistä, jotka pelaajan on hyvä tietää.

Sivun alaosasta voit tilata Uutiskirjeen, mikäli et vielä ole ollut jakelulistalla. Messilä golfin Facebook sivun uusimmat uutiset päivittyvät etusivun oikeaan reunaan.

Käyttäjien palautetta otamme mielellämme vastaan sivuston edelleen kehittämiseksi. Suora palautelinkki löytyy Yhteystiedot –sivulta.

Tiedotustoimikunta

 

Toimintasuunnitelma 2017

Kokoonpano

Juha Taskinen (pj), Ilkka Varmavuo ja Arja Byman

Tavoitteet

Tiedostustoimikunnan tavoitteena kaudella 2017 on olla tarvittaessa apuna eri toimikuntien tapahtuma tiedottamiseen liittyvissä asioissa sekä pyrkiä dokumentoimaan kauden tapahtumia. Toimikunnan tavoitteena on kokoontua kauden aikana vähintään kaksi kertaa.

Golffari Bulletin – Uutiskirje

Seuran sisäinen tiedotus toteutetaan viime vuotiseen tapaan sähköisellä Golfari Bulletin – uu- tiskirjeellä. Tavoitteena on, että kaikille seuran jäsenille suunnattuja uutiskirjeitä toimitetaan kauden aikana vähintään neljä ja pelkästästään naisille suunnattuja uutiskirjeitä vähintään kaksi. Tietotustoimikunta vastaa myös heinäkuussa pelattavan myös Seiväs Pro Am -ammatti- laiskilpailun tiedotuksesta.

Internet sivusto

Päivitysten tekemistä ja uutisointia seuramme kotisivuille jatketaan entiseen tapaan. Tarkoituksena on myös edelleen aktivoida yhdessä juniortoimikunnan kanssa junioreiden omaehtoista tiedottamista Messillä Juniors –sivustolle.

Jatketaan keskustelua verkkosivujen kehittämisestä yhdessä MeG Oy:n kanssa.

Ilmoitustaulut

Tiedotustoimikunta jatkaa edelleen ilmoitustaulujen sekä ykköstiin info-taulun päivitystä ja ylläpitoa, sekä huolehtii osaltaan niiden siisteydestä sekä ajan tasalla pitämisestä.

Uutisointi paikallisesti ja valtakunnallisesti

Toimikunta vastaa myös jatkossa seuramme jäsenten kansallisen ja kansainvälisen golfmenestyksen sekä Messilässä järjestettävien arvokilpailujen uutisoinnista paikallislehtiin, Greeniä Koko Seutu -sivustolle sekä valtakunnalliseen golfmediaan.

Koulutustila

Tiedotustoimikunta tekee esityksen rmiten seuran historiaa voitasiin dokumentoida juuri remontoidun koulutus- ja kokoustilan seinillä.

Tiedotustoimikunnan puolesta

Juha Taskinen

 

Tiedotustoimikunta 2017

Tällä sivulla tiedotustoimikunta julkaisee uutisia golfkilpailuista ja tapahtumista kauden aikana.

Tiedotustoimikunta: Juha Taskinen (pj), Ilkka Varmavuo ja Arja Byman

Tavoitteet: Tiedostustoimikunnan tavoitteena kaudella 2017 on olla tarvittaessa apuna eri toimikuntien tapahtumatiedottamiseen liittyvissä asioissa sekä pyrkiä dokumentoimaan kauden tapahtumia.

Golffari Bulletin – Uutiskirje: Seuran sisaäinen tiedotus toteutetaan viime vuotiseen tapaan sähköisellä Golfari Bulletin -uutiskirjeellä.

Internet sivusto: Päivitysten tekemistä ja uutisointia seuramme kotisivuille jatketaan entiseen tapaan.

Ilmoitustaulut: Tiedotustoimikunta jatkaa edelleen ilmoitustaulujen sekä ykköstiin info-taulun päivitystä ja ylläpitoa, sekä huolehtii osaltaan niiden siisteydestä sekä ajan tasalla pitämisestä.

Uutisointi paikallisesti ja valtakunnallisesti: Toimikunta vastaa myös jatkossa seuramme jäsenten kansallisen ja kansainvälisen golfmenestyksen sekä Messilässä järjestettävien arvokilpailujen uutisoinnista paikallislehtiin, Greeniä Koko Seutu -sivustolle sekä valtakunnalliseen golfmediaan.

Tiedotustoimikunnan puolesta,
Juha Taskinen

Tiedotustoimikunta

Juha Taskinen, pj
[email protected]
+358 400 4914 92

Ilkka Varmavuo

Arja Byman

Uutisarkisto

Arkistot