+358 40 866 8800 caddiemaster@messilagolf.fi

Uutiset ja tiedotteet


To 4.11. Tarjous MeG–osakkaille – Kaiken takana on tango

UPEA TARJOUS – KAKSI yhden HINNALLA Sinfonia Lahden kaiken takana on tango –konserttiin!

 


 

Astor Piazzolla Toivo Kärki, Bach ja jopa David Bowie kohtaavat tässä tangokonsertissa, jonka tulkkina toimii tähtisopraanomme Helena Juntunen. Mihin kaikkeen tango taipuukaan? Irtaudu arjesta ja vietä ikimuistoinen päivä tai ilta konsertissamme. Royal Albert Hallin ja englantilaisyleisön villinnyt superyhtye laittaa tanssikengät jalkaan sinfoniaorkesterin kanssa ja esittää laajennetun version hittisetistään.

Valse Triste tango – Hiljainen kylätie – Iltarusko – Köyhä laulaja – Satumaa – Sudenkorento – Katu-uskottava …

To 4.11. klo 13 ja klo 19 Sibeliustalo

KAIKEN TAKANA ON TANGO

Martin Yates, kapellimestari
Helena Juntunen, laulu & juonnot

Joakim Berghäll, saksofoni ja sähkökitara
Veli Kujala, haitarit
Kirmo Lintinen, piano
Lauri Porra, basso
Anssi Nykänen, rummut

Klo 18 Johdatus konserttiin / Pekka Laine

 

TARJOUSLIPUT:

Kaksi yhden hinnalla vain merkillä ”YSTÄVÄ”

(norm. 22-32€ aikuiset / 22-27€ eläk. ja päiväkonsertti)

 

Lippu.fi TRIO (ma-pe klo 9-18, la 10-16)
puh. 0600 393949

Tervetuloa turvallisesti konserttiin!
Sinfonia Lahden syksyn 2021 konsertit ovat myynnissä turvavälein, joka toinen istuin myynnissä.

Facebook I Instagram I Twitter I YouTube

 

GolfPoint talviharjoittelualue on uudistettu, tervetuloa tutustumaan!

GolfPointin talviharjoittelualue on uudistettu!

Pelisimulaattoreita on nyt kaksi: Uudet Flight Scope Mevo+ -simulaattorit ja lisäksi käytössä on myös päivitetty Sports Coach TrackMan -lyöntianalysaattori.

Lisäksi omia taitoja pääsee hiomaan neljällä lyöntipaikkalla ja lähipelialueella.

Varaa paikkasi treeniin etukäteen tästä

Avajaistarjoukset:

 • 5 tuntia Simulaattoreihin/Trackmaniin vain 50 €! Kortti voimassa vuoden 2021 loppuun asti!
 • VALTAVA määrä vaatteita -50% -70%!
   

 

Sisäpelikeskus PadelMarina, monipuolista talviharjoittelua tarjolla, tervetuloa mukaan!

Messilä Golf ja Hollolassa osoitteessa Tarmontie 5 toimiva koko perheen sisäpelikeskus PadelMarina ovat sopineet keskinäisestä yhteistyöstä golfin ja monipuolisessa sisäpelikeskuksessa tarjolla olevan muun toiminnan parissa. Sopimuksen ansiosta Messilä Golfin juniorityö ja jäsenistö pääsevät talvikaudella pitämään kuntoaan, liikkuvuuttaan ja pelitaitoaan yllä sisäpelikeskuksen ja GolfMarinan tarjoamien eri liikuntamuotojen avulla. Keskuksesta löytyy mm. kentät ja välineet golfin, padelin, sulkapallon, minigolfin, jumppaliikunnan, salibandyn ja ammunnan ympärillä. Tarjolla on lisäksi kokoontumistilaa palaverien ja/tai luentojen pitämiseen sekä hyvät sauna- ja ravintolatilat vapaa-ajan vieton kannalta. Golfin harjoittelemiseen on juuri avatussa GolfMarinassa upouudet laitteet ja paikat, kaksi Trackman4 lyöntisimulaattorilla varustettua lyöntipaikkaa ja laaja erilaisin kallistuksin rakennettu lähipelialue chippi- ja puttiharjoitteisiin.

Messilän junioritoimintaan saadaan lisää kaivattuja vaihtoehtoja erittäin monipuolisen lähipelialueen kautta, joka antaa tasokkaan lisän chippien ja puttien vaatimien greenikaltevuuksien lukemiseen. Monipuolinen sisäpelikeskus mahdollistaa juniorien vanhemmille oivat puitteet myös itse harrastaa juniorien omien harjoitustuntien aikana muita tarjolla olevia pelivaihtoehtoja.

Kumppanuus tuo myös Hollolaan tarjolle yhteisten liikuntapäivien järjestämisen Messilä Golfin jäsenistölle. Tulevan talven aikana järjestetään teemapäiviä, jolloin on mahdollisuus kokeilla keskuksen tarjoamia eri lajeja ja saada GolfMarinassa Pron opastusta oman lyönnin analysointiin sekä ensi kesän mahdollisiin uusiin mailahankintoihin. GolfMarina tulee myös järjestämään talven mittaan simulaattorissa kilpailuja erilaisissa muodoissaan.

Sisäpelikeskus PadelMarina myös näkyy ensi kesänä kumppanuuden myötä Messilä Golfin alueen mainonnassa ja kilpailutoiminnassa. Messilä Golfin verkkosivuilla ja jäsenkirjeissä tullaan kauden mittaan kertomaan asioista tarkemmin sekä PadelMarinan tarjoamista pelimahdollisuuksista, joita kannattaa myös seurata ja lukea sisäpelikeskus PadelMarinan omilla kotisivuilla www.padelmarina.fi.

Tervetulotarjouksena:

 • Aloittelijoiden padelin alkeistunti veloituksetta (sisältää kenttämaksun sekä pelivälineet) 1 kerta/jäsen
  MeG-alkeet pidetään keskiviikkoisin klo 17-18 (3.11- 22.12). Ilmoittaudu joko info@padelmarina.fi tai 046 850 3800. Tunti pidetään, mikäli osallistujia on vähintään 2. Maksimiryhmä on 4 henkilöä. 
 • Tarkempi ja henkilökohtaisempi TrackMan4 -laite-esittely ja kokeilu (kesto 1,5-2 tuntia) MeG-hintaan 25€/hlö. 

  Opastuksen ajat löytyvät tästä

 

Kaksi TrackMan4 golfsimulaattoria ja 180 m² putti- ja lähipelialue ovat valmiina talviharjoittelua varten, avaa esittely oheisesta linkistä.

 

 

 

Kauden viimeinen kilpailu, Catmandoo Syys Scramble maalissa

30.10. lauantaina pelattiin kauden viimeinen kilpailu Messilässä, Catmandoo Syys Scramble. 

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 70 pelaajaa. Väliaikalähdöin pelatun kilpailun ensimmäiset lähdöt starttasivat jo klo 9:30 aamulla, silti viimeisten lähtöjen viimeiset reiät pelattiin auttamatta jo hämärän rajamailla. Syksyisen leuto sää hellitteli pelaajia, mutta aurinko pysytteli koko päivän päättäväisesti pilven takana.

 

Kilpailussa palkitaan kolme parasta paria:

 1. Ari Mattola ja Ville Venäläinen, GP
 2. Iiro Summa ja Henri Vatanen, MeG
 3. Kari Lahtela ja Jyrki Ryttäri, LG

 

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kilpailun palkinnot ovat noudettavissa klubitalolta sunnuntaina 31.10. klo 10–14.

Lue kilpailun kaikki tulokset tästä.

 

 

Kentän aukiolo

Messilän golfkenttä on avoinna säävarauksella lokakuun loppuun saakka (18 r).

Ajanvaraus toimii normaalisti Nexgolf–tunnuksin, sekä Teetimen kautta.

Caddiemaster on paikalla, tai päivystää puhelimitse +358 40 866 8800 ja sähköpostilla caddiemaster@messilagolf.fi

Klubitalon, pukuhuoneiden ja saunatilojen päivittäisistä aukioloajoista ja käyttömahdollisuuksista lisätietoja caddiemasterilta ja etusivun palvelut–osiosta.

Marraskuun alusta kentän aukiolo jatkuu 9 r viheriöille tai talviviheriöille säävarauksella.

Marraskuun alusta kaikki kenttäalueen wc:t suljetaan ja vesiputkistot tyhjennetään talvikauden ajaksi.

 

 

 

 

Kohti talvea mennään

Golfkausi 2021 lähestyy loppuaan. Pelikierroksia on kertynyt lähes 34 000, josta 10–tiiltä lähtöjä reilu tuhat. Valtaosa pelikierroksista on omien jäsentemme pelaamia. Vieraspelaajien kierroksia kertyi hieman yli viisi tuhatta, sisältäen green fee–kierrokset, peliliput, vieraiden kilpailukierrokset ja osakasyhteistyön vaihtokierrokset. Messilä golfin osakeomistuksen vaihto on kääntynyt muutaman heikomman vuoden jälkeen nousuun. Kaudella on tähän mennessä vaihtanut omistajaa lähes 40 osaketta. 

Uusia pelaajia koulutettiin green card kursseilla lähes 200. Junioritoiminta oli aktiivista, kaikkiaan 54 kpl Meg Juniorituki Oy:n tarjoamia tuettuja pelioikeuksia oli käytössä ja kesän junioriryhmiin osallistui 50 eri ikäistä junioria. Junioreiden toiminta jatkuu myös talvikaudella. Ohjaustyössä on mukana kaikkiaan kymmenen ohjaajaa. 

Kauden alussa paluu kentän alkuperäiseen pelijärjestykseen oli pelin sujuvuuden ja kioskipalvelun näkökulmasta toimiva muutos. Jonkin verran asiakaspalautteessa otettiin kantaa ysin jälkeen pidettävän tauon venymiseen ja peliajan pitkittymiseen. Tauon venyminen koettiin ongelmaksi myös edellisessä mallissa, jossa kioski sijaitsi 10–tiin vieressä. Kaikki pelaajat eivät taukoa halua pitää, mutta monelle se on tärkeä osa elämystä. Tauon pituutta avustavan merkkivalon käytössä oli vielä pientä epävarmuutta, mutta monella kentällä vastaava systeemi on todettu toimivaksi ja varmasti se löytää paikkansa myös Messilässä. Kokonaiskierrosaika pysyi pääosin tavoitteen mukaisena. Entistä tehokkaampi peli–avustus kentän valvojan toimesta koettiin positiiviseksi ja edisti pelin etenemistä.

Uusi klubiravintoloitsijamme on saanut ilahduttavan paljon positiivista palautetta niin omilta, kuin vieraspelaajiltakin. Erityistä kiitosta ravintolamme sai  kehitysvalmiudesta ja reagointinopeudesta haasteisiin. Ensimmäinen kesä oli väistämättä tutkimista, kokeilua ja odotusten kartoitusta. Seuraava kausi on jo paljon helpompi suunnitella ja käynnistää. Hyvä yhteistyömme jatkuu ja talvikaudella palvelut osakasetuineen ovat tarjolla myös Upseerikerholla.

Messilän golfkenttä on ollut loistavassa kunnossa koko kauden. Kiitosta upealle kenttähenkilökunnallemme on satanut kaikilta käyttäjäryhmiltä. Kentän kunnossapito on jatkuvaa ennakointia, säännöllistä maaperätutkintaa, lannoittamisen, kosteustasapainon ja kasvun säätelyä ja tasapainottamista. Suunnitelmallisuudella ja hoito–ohjelman päivittämisellä hoitovelkaa ei pääse muodostumaan. Myös kentän konekannan tulee vastata hoidon haasteisiin. Konehankintojen kustannukset pysyvät vuositasolla maltillisina käyttöikään ja vaihtoaikatauluun perustuvalla kierto–ohjelmalla. Kentän päivitystyön osalta lähivuosien tavoitteena on päivittää hiekkaesteiden sijainteja ja uusia niiden pohjarakenteet estämään irtokivien nousu maaperästä. Kausihoidon osalta kentän syystyöt ovat jo täysillä käynnissä ja kenttää valmistellaan kestämään talven haasteet kohti seuraavaa pelikautta.

tj Arja Byman

Maatila–Liha Merosen joulukinkut jakoon

Kinkkukilpailu 16.10. pelattiin kahden hengen joukkuein scramblena väliaikalähdöin. Osallistujia kilpailuun oli yhteensä 52. Raikkaan syksyinen sää oli vielä aurinkoinen, mutta kylmä tuuli puski niskaan jo uhkaillen talven saapumista.

 

Kilpailussa palkittiin 2 parasta paria kinkku–lahjakortilla:

 1. Topi Lindström ja Kalle Verto, LG
 2. Merja Koivisto ja Jarkko Koivunen, MeG

 

Lisäksi arvottiin kilpailuun osallistuneiden kesken 4 kpl kinkku–lahjakortteja:

 1. Marja Okker
 2. Veijo Artoma
 3. Airi Kankaanpää
 4. Timo Jaakkola

 

Onnea voittajille! 

Liha Merosen lahjakortit toimitetaan sähköpostitse voittajille nouto–ohjeineen.

Avaa kilpailun kaikki tulokset tästä.

 

 

 

 

 

 

Voisiko kilpailukausi päättyä upeammin?

Kauden 2021 päätöskilpailu pelattiin syksyisen luonnon mitä upeimmassa väriloistossa, eikä aurinkokaan säästellyt säteitään.

Päivä käynnistyi kapteeneiden perinteisellä Klubilipun laskulla, jonka jälkeen kilpailu starttasi yhteislähtönä. Mukaan oli ilmoittautunut 30 joukkuetta, yhteensä 120 pelaajaa. Texas Scramble pelattiin 4 h joukkuein.

Kilpailun voittajat:

 1. Aitamurto Johanna, Aitamurto Otto, Seroff Hellevi, Vähävuori Harri
 2. Julkunen Pirjo, Karstila–Järvinen Minna, Lindgren Sari, Munne Kari

Onnea voittajille, kaikki kilpailutulokset tästä

 

 

Tilaisuudessa huomioitiin myös kauden 2021 lyöntipelin ja reikäpelin mestaruuskilpailujen mitalistit.

 

 

Iltapäivä jatkui yhdessä aikaa viettäen ja klubiravintolan syksyisen riistapöydän antimia nauttien. Mukana illassa tuttu mies ja kitara, Pekka Nyyssönen.

 

Aktiivisesta osallistumisesta kauden kilpailuihin ja tapahtumiin kiittäen,

Messilän golf ry:n kilpailutoimikunta, pj Kari Toivonen ja klubitoimikunta, pj Teemu Sinivirta,

Messilä Golf Oy:n koko henkilökunta ja tj Arja Byman

 

 

 

 

Senioreiden Shoot Out pelattiin maanantaina 27.9.

Pelikierros pelattiin loistokkaissa olosuhteissa niin sään kuin kentänkin puolesta. Mutta ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin. Kilpailuun oli ilmoittautunut 45 pelaajaa, joista 7 jäi pois ja poisjäännistään ilmoitti vaan 1, hänkin vasta kisapäivänä aamulla. Tämä osoittaa vain välinpitämättömyyttä yhteistä harrastustamme  ja senioritoimikunnan vapaaehtoista työtä kohtaan.

 

Kuvassa VN 70+ sarjan kolme parasta:

 1. Vuokko Vänskä, 1.Eeva Kolehmainen,2 Saija Saviniemi

Muut tulokset:

SN 50-69:

1.Airi Kankaanpää, 2.Ulla Pirhonen, 3. Heidi Rintala

VM 80+:

1.Lauri Ojapalo, 2. Markku Lehikoinen, 3. Raimo Viljanen

VM 75-79:

1.Jorma Kuusivaara, 2.Pauli Saarinen, 3.Risto Hakanen

VM 70-74:

1.Unto Ihatsu, 2.Eero Myllynen, 3. Esko Nokelainen

SM 50-69 :

1.Asko Kankaanpää, 2. Raimo Rinkinen, 3. Jukka Sillanpää

 

Onnea voittajille, kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuoteen ystävät!

t. Jukka Torstila, seniortmk

 

Naisten kuukausikisojen sarja 2021 pelattu

Pelasimme kesän aikana neljä 9 reikäistä osakilpailua perjantai iltaisin.
 
Kilpailujen kolme parasta saivat pienen tuotepalkinnon.
 
Osakilpailujen sijoitusten perusteella kilpailijat saivat sijoituspisteitä 1-25.
 
Pisteiden yhteistuloksen mukaan kolme parasta palkittiin päättäjäisissä:
 
1. Sari Lindgren
2. Arja Lindqvist
3. Vuokko Vänskä
 
Paljon onnea voittajille!
 
t. Eija Laine, naistmk
 
 
 

Naisten tapahtumakausi 2021 päätökseen 25.9.

Kauden päätöskisa pelattiin Best Ball –parikilpailuna. Vaikka pelattiin vain 9 reikää, ehti syksyinen sää vaihdella kierroksen aikana.

Kilpailun jälkeen ruokailtiin klubilla, nautittiin yhdessäolosta ja jaettiin palkinnot.

Erikoiskilpailujen voittajat:

 • väylä 4 lähimmäksi lippua Marjo Hurskainen 11.46,
 • väylä 6 kahdella lyönnillä lähimmäksi lippua Ulla Pirhonen 1.68.

Parikilpailun kolme parasta paria palkittiin

 1. Marja Heino ja Iiris Kantoluoto 23 pb
 2. Marjo Hurskainen ja Vuokko Vänskä 23 pb
 3. Satu Palomäki ja Mervi Suni 22 p

 

Mukana tapahtumassa perinteen mukaisesti vuoden Ladyn julkistaminen. Perusteet valinnalle olivat, että tämä Lady on hyvää peliseuraa, iloinen ja hänen positiivinen olemus huokuu hyvää oloa:

 • Vuoden Lady 2021 on Marketta Paldanius.

Tyttöjunioreille on perinteisesti jaettu stipendejä ja tänä vuonna jaettiin 5 kpl 20 euron lahjakortteja Golfpointiin.

 

Kiitos kaikille tapahtumassa mukana olleille ja kiitos kaikille Messilän naisille kaudesta 2021,

t. Anne Kortelainen

 

 

Väylän 3 teealue korjattu

Väylän 3 teealue on korjattu ja osittain myös 9–teen välinen alue.

Uusi lyöntipaikka on linjattu väylän suuntaiseksi, kun erityisesti takatee ja naisten teealue olivat sivussa ja vinossa väylän suuntaan nähden.

Miesten klubiteen aluetta on laajennettu teen 3 ja 9 väliseen metsään. Teealueiden välinen metsäalue on poistettu ja erottava väli korvataan pitkällä heinällä.

Klubitee nostettiin noin 50 cm ja backtee noin 80 cm korkeammalle.

Kasvualusta uusittiin ja sadettimien sijoitus korjattiin.

Korjaustyö käynnistyi maanantaina 20.9. ja valmistui 24.9.  

Toistaiseksi vain teet 53 ja 48 ovat käytössä!

Terveisin tj Arja Byman

 

 

 

Reikäpelimestaruudet 2021 ratkaistu

Naiset

 1. Lindqvist Lina
 2. Hyvönen Saana
 3. Rouvinen Milla

SN/VN50+

 1. Heino Marja
 2. Martikainen Katariina
 3. Karjalainen Ritva

Miehet

 1. Vatanen Henri
 2. Katila Miikka
 3. Vatanen Markus

SM50–64

 1. Humalainen Jukka
 2. Martikainen Simo
 3. Sillman Juha

VM65–79

 1. Myllynen Eero
 2. Rapo Rauli
 3. Store Jan

VM80+

 1. Viljanen Raimo
 2. Ojapalo Lauri
 3. Ei pelattu

 

Onnittelut voittajille! Mestaruuskilpailujen mitalit luovutetaan Päättäjäiskilpailun 2.10. jälkeen klo 15–16 välillä.

Kilpailutmk

 

 

Senioreiden viimeinen viikkokisa 8 pelattu

Seniorit pelasivat maanantaina 20.9. parikisan, jossa oli 54 osallistujaa, eli 27 paria. Pelimuotona oli best ball.  Aurinkoisessa säässä pelatun kisan voitti ylivoimaisesti  50 pisteellä pari Mika Kaunomäki ja Leena Vesalainen. Toiseksi sijoittui  47 pisteellä pari Anne Kortelainen ja Matti Sinivirta ja kolmanneksi samalla pistemäärällä eli 47 pisteellä Eeva Kolehmainen ja Mikko Sivonen.

Koko kesän tuloksiin huomioitiin pelaajilta neljän parhaan viikkokisan pisteet. Keskimäärin viikkokisaan osallistui 65 pelaajaa ja kaikkiaan 109 pelaajaa osallistui vähintään yhteen viikkokisaan.
 
Kokonaistuloksissa huimimman nousun viikkokisassa teki Pekka Vastamäki – tämän päivän voitto nosti hänet sarjassaan seitsemänneltä sijalta aina kokonaiskisan voittoon asti!
 
Sarjoittain voittajat ovat:
 
SN 65-69    Stiina Jaakkola
VN 70+       Raija Saviniemi
SM 50-69   Asko Kankaanpää
SM 70-74   Matti Sinivirta
VM 70-79   Pekka Vastamäki
VM 80+      Mikko Sivonen
 
 

GKS Tourilla Hartolalle voitto

GKS Tourissa seurojen välisen kilpailun ylivoimainen voittajaseura oli Hartola golf

Pisteet jakautuivat seuroittain:

 1. Hartola golf    776
 2. Iitti golf           556
 3. Lahden golf   382
 4. Messilä golf   360
 5. Kanava golf   341

Onnea voittajille ja kiitos kaikille kilpailusarjaan osallistuneille!

 

 

New Balance Open 18.9. päätti kesän kisakauden upeissa tunnelmissa

Kesäkauden viimeinen avoin kilpailu, New Balance Open pelattiin 29 joukkueen voimin bestball–kilpailuna, 2 hengen joukkuein. Sääolosuhteet olivat loistavat syksyisen värikkäässä maisemassa ja kenttä tarjosi parastaan.

Voittajaparit kiittelivät kentän uskomattoman hienoa kuntoa ja 10–seuran Seniorikilpailuun viikko sitten osallistunut Juha Rantanen koki jo seniorikisassa kentän niin upeaksi, että oli pakko palata vielä uuteen koitokseen.

 

Yhteislähdöllä pelatun kilpailun kolme parasta joukkuetta palkittiin:

 1. Marianne Kankaanpää ja Jukka Hätönen (KGV), 48 p

 2. Timo Nieminen ja Juha Rantanen (HaGK), 47 p  (2. sija alhaisempi joukkue–slope)

 3. Mikko Kurkela ja Joonas Tolonen (MeG), 47 p

 

Viimeisessä kuvassa lähimmäksi lippua kilpailun voittaja väylällä 4 Santtu Eilamo.

 

Onnea voittajille, kilpailun kaikki tulokset tästä!

 

Kesän varsinaiset avoimet kilpailut ovat sujuneet hyvissä olosuhteissa koko kauden ja osanotto on ollut runsasta, kiittelee kilpailutoimikunnan puolesta tyytyväisenä Kari Toivonen.

 

Päätöskilpailun 2.10. jälkeen syksyn aikana pelataan vielä Kinkkukisa Meronen 16.10. ja Catmandoo Syysscramble 30.10., jos vaan sää sallii.

 

 

 

 

 

 

 

Senioreiden 10–seuran ottelu pelattiin 10.9.2021

Todella, kuten olympialaiset, vuoden 2020 seurojen välinen ottelu siirtyi koronan takia vuodella eteenpäin, kun alunperin  Messilän vuoro oli järjestää ottelu jo viime syksynä.
 
Kisaohjeiden jälkeen kokoonnuttiin vielä ennen starttia lähipeli–alueelle, jossa Simo Leporannan ohjaamana suoritettiin Miguel Angel Jimenezin lämmittelyjumppa. Kilpailu pelattiin yhteislähtönä ja kenttä rullasi erinomaisesti upeassa säässä.
 
Kisan jälkeen nautittiin erinomaisen klubiravintolan lounas, jonka jälkeen jännittävä palkintojen jako. Kilpailu pelattiin 10 hengen joukkuein, joten mukana oli kaikkiaan sata pelaajaa. Kilpailun joukkuetulokseen huomioitiin kuuden parhaan miehen ja kahden parhaan naisen pistebogey–tulos, mutta jännitys siitä, mille seuralle kiertopalkintona komeileva ”pytty” siirtyisi vuodeksi, säilyi tulosten julkaisemiseen asti. Ja niinhän siinä kävi, että ”poika” tuli kotiin Messilään . 
 
Pistetulokset seuroittain:
 
1. Messilä Golf 274
2. Vierumäen Golfseura 260
3. Iitin Golfseura 256
4. Lahden Golf 255
5. Koski-Golf 254
6. Kanava Golf 252
7. Tawast Golf 251
8. Tammer-Golf 250
9. Hartolan Golfklubi 233
10. Aulangon Golfklubi 227
 
Yksilökilpailun parhaat sarjoittain:
 
Naiset
 
1. Birgitta Siikaluoma IGS 39
2. Anne Kortelainen MeG 35
3. Pirjo Järventausta TG 35
 
Miehet
 
1. Jorma Kuusivaara MeG 41
2. Jorma Kallio LG 41
3. Ilkka Ylänen TaWG 40
 
Onnea voittajille ja kiitos Simolle, Messilälle, toimitsijoille ja ravintolalle erinomaisesta kisapäivästä!
 
Messilän senioritoimikunnan psta pj Raija Saviniemi
 
 

Tarjous Messilä Golf Oy:n osakkaille – 23.9. Reino Helismaa

Tervetuloa golffarit konserttiin

KAKSI YHDEN HINNALLA!


REINO HELISMAA – LAULUNI AIHEET
To 23.9. klo 19 Sibeliustalo

Reino Helismaa on ehdottomasti yksi tuotteliaimmista ja merkittävimmistä suomalaisista tekstintekijöistä kautta aikain. Hänen musiikkinsa ja sanoituksensa elävät edelleen ja soivat niin radiossa, tanssilavoilla kuin musikaalienkin esityksissä ja nyt Sinfonia Lahden konsertissa Hannu Lehtosen esittämänä ja Seppo Hovin taustoittamana.

 

Päivänsäde ja menninkäinen – Muista minua – Vanha veräjä – Kaksi ystävää – Kulkuri ja joutsen – Kulkurin iltatähti – Hopeinen kuu – Niin paljon on aihetta lauluun – Suutarin tyttären pihalla …

Niin paljon on aihetta lauluun!

 

Liput ja varaukset merkillä ”GOLFFARI”

Lippu.fi TRIO ma-pe klo 9-18, la 10-16
puh. 0600 393949 (2€/min+pvm)

 

Liput: 13-32 € aik. / 13-27 € eläkeläiset

Terveisin,

Facebook I Instagram I Twitter I YouTube

Seniorien M50 Haastajatourin SM pronssi Juha Lindqvistille

Tourin ensimmäinen osakilpailu pelattiin Alastarossa, jossa tuloksella 70, eli 2 alle parin, Juha voitti koko kilpailun.

Seuraavissa osakilpailussa Pirunpellossa Juhan sijoitus oli T9.

Kolmas kilpailu Porvoossa T12, neljäs Hirsalassa T4. Koskigolfissa pelatussa finaalissa Juhan sijoitus oli T7.

Tourien finaali pelataan Linna golfissa, jossa myös palkinnot jaetaan. Kilpailijoita tourilla oli lähes 200.

Juha tienasi kortin M50 tourille kesäksi 2022.

Onnittelut Juhalle!

Senior-tour 7 pelattu ja pistetilanne

Maanantaina 6.9. seniori 7 kilpailu alkoi aamulla viileässä säässä, mutta päivän mittaan sää lämpeni mukavaksi pelikeliksi. Kilpailuun osallistui 58 osanottajaa. Kilpailu toteutettiin pistebogina.

Yhdistettyjen SN 50–64 ja SN 65–69  sarjan voittajaksi  pelasi Airi Kankaanpää 33 pisteellä. Yhdistettyjen SN 70–79 ja  SN 80+ sarjassa voiton vei Raija Saviniemi 37 pisteellä.

Miesten 50–69 sarjan voitti Asko Kankaanpää 38 pisteellä, 70–74 sarjan voitti Eero Myllynen 39 pisteellä , 75–79 sarjassa voiton vei Esa Tiainen 39 pisteellä ja 80+ sarjan voitti Raimo Viljanen 37 pisteellä.

Erikoiskilpailun, joka oli lähimmäs lippua toisella lyönnillä väylällä 7, voitti Jukka Torstila.

t. Pirkko Sani

 
 
Ennen viimeistä viikkokisaa maanantaina 20.9. ”paalupaikoilla” sarjoittain ovat Stiina Jaakkola, Raija Saviniemi, Asko Kankaanpää, Matti Sinivirta, Risto Hakanen ja Mikko Sivonen. Koska kokonaistulokseen huomioidaan vain neljän parhaan viikkokisan pisteet, ratkeavat mitalisijat vasta viimeisessä viikkokisassa!
 
Syyskausihan huipentuu Shoot-out -kisaan maanantaina 27.9. ja siihen ovat oikeutettuja kaikki vähintään kolmeen viikkokisaan osallistuneet.
 
T. Asko Kankaanpää
 
 
 
 

GolfPoint Scramble Open pelattiin 5.9.

Sunnuntain 5.9. pari–scrambleen osallistui kaikkiaan 120 pelaajaa. Kylmästä aamusta huolimatta kisa pelattiin erittäin hyvissä olosuhteissa.
 
Kenttä oli yhteislähtönä pelatussa kilpailussa täynnä, mutta kierros eteni hyvin, kiitteli kilpailunjohtaja Teemu Sinivirta.
 

Voittajaparit:

 1. Vili Kosonen ja Miikka Katila
 2. Mikko Levola ja Marko Mustonen
 3. Marianne ja Jari Laakso

Erikoiskilpailut:

 1. Väylä 5 pisin avaus Reko Luojumäki
 2. Väylä 12 lähimmäksi lippua Jani Lehmus 0,90 m

Kaikki kilpailutulokset tästä.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille, sekä GolfPointille!

Pisimmän avauksen löi Reko Luojumäki (ViGS)

Arvonnassakin onnetar suosi…

Kilpailuun saatiin bonuksena yksi holarikin Jussi Vaheen taidon näyttönä väylällä 4. 

 

 

 

Viikkokilpailu GolfPoint Cobra kierros 8 pelattu 30.8.–4.9.

Pistetilanne tässä. Jatkossa löydät pistetilanteet www.messilagolf.fi > kilpailut ja tapahtumat sivun alaosasta > rankingtaulukot

 

Lp-sarja

#  Pelaaja       Seura  1   2   3   4  5  6  7  8  Yhteensä  
1  Sinivirta Teemu   MeG   (16)  (18)  20   19  20  20  20    99     
2  Toivonen Kari    MeG   (15)  19   (16)  20  17  19  19    94     
3  Ehrukainen Joonas  MeG   18   20   18   16  19         91     
4  Väkeväinen Ville   MeG   14   17   17   18  18         84     
5  Kilpinen Pasi    MeG   19   16         15  17      67     
6  Kaitarinne Tomi   MeG   11   15   19   15           60     
7  Korja Seppo     MeG   20   13      17           50     
8  Store Jan      MeG      14      14    18      46     
9  Eve Riku       MeG   17                      17     
10  Laatta Tuukka    MeG                16         16     
11  Sinivirta Leevi   MeG                  16      16     
12  Ruotsalainen Mikko  MeG   13                      13     
13  Lindqvist Juha    MeG   12                      12    


Pb-sarja
#  Pelaaja      Seura  1   2   3   4   5   6   7  8   Yhteensä  
1  Lindgren Sari   MeG   20   (18)  (18)  19   20   19   19  (18)  97     
2  Munne Kari     MeG   (16)  (17)  20   20   (17)  18   18  20   96     
3  Mattila Akseli   MeG      20   19   (16)  18   (17)  20  19   96     
4  Hämäläinen Pirjo  MeG   18   16   17   18            17   86     
5  Sinivirta Leevi  MeG   19   19      17                55     
6  Kaitarinne Tomi  MeG                 16   20         36     
7  Kankaanpää Airi  MeG   15             19            34     
8  Kurkela Mikko   MeG   17                          17    

 

Sandels Openissa yhteislähtö pelasti sateelta

Sandels Openiin Messilässä 21.8. osallistui kaikkiaan 120 pelaajaa. Pariscramble pelattiin yhteislähtönä ja kilpailu saatiin kuin saatiinkin päätökseen viime hetkellä ennen rankkaa sadekuuroa.

Parikilpailun voittajapari, Joonas Ehrukainen ja Teemu Sinivirta, pistein 49, saivat kutsun 11.9. Tawastissa pelattavaan Sandels Open Finaaliin.

Kilpailun toinen pari Ilkka Hinneri ja Pekka Airola jäivät vain pisteen päähän ykkössijasta ja kolmantena Riku Eve ja Ville Lagerblom pistein 46.

Erikoiskilpailuissa lähimmäksi lippua väylällä 2 löi Mika Oinonen (1,20) ja väylällä 14 Teemu Häyrinen (1,69).

Onnittelut voittajille!

Kaikki kilpailun tulokset tästä.

Kapteenin kynästä

Meillä on ollut mitä mainioin kausi pelailla golfia. Kelit ovat suosineet ja kenttä on ollut loistavassa kunnossa. Kierroksia on ennätysmäärä, uusia jäseniä on tullut noin 90 ja junioritoiminnassa on mukana 50 pientä peluria, mikä sekin on uusi ennätys. Luvut ovat lukuja, mutta ne kertovat pitkässä juoksussa seuran elinvoimaisuudesta. Näistä jäsenistä meidän tulee pitää huolta.

Palautteiden perusteella kentän kierrosajatkin ovat pysyneet kohtuullisina. Aina on toki yksittäisiä kierroksia, kun meno on hitaampaa. Toivon kaikilta ymmärrystä näissä tilanteissa ja kun kohtaamme muita peliryhmiä pidetään kommunikointi korrektina, kunnioitetaan kanssapelaajaa. Aina peli ei kulje ja negatiivisen palautteen jälkeen vielä vähemmän. Toisaalta, jos se huono kierros osuu omalle kohdalle, niin tarkkaillaan edellä menevää ryhmää, yritetään pysyä vauhdissa ja asetetuissa ihanneajoissa. Mikäli kyseessä ei ole kilpailu tai tasoituskierros, voi pallon nostaa ja keskittyä seuraavaan avaukseen. Varsinaiseen harjoitteluun on käytettävissä myös range ja lähipelialue. Etenkin uusille pelaajille suosittelen lämmittelyä ennen kierrosta, miksei se sovi meille vähän enemmän pelanneillekin.

Kiitos pelaajille myös siitä, että pallon alastulojälkiä on paikkailtu hyvin. Greenit ovat olleet vastaanottavaiset ja niihin jää jälkiä, jotka nyt ovat olleet hyvin korjattuna. Jatketaan näin. Pelaamme todella korkeatasoisilla vertailun kestävillä greeneillä, minkä vieraspelaajat usein ääneen toteavat.

Kentällä on ollut kohtuullisesti myös kilpailuja ja yritystapahtumia. Ne luonnollisesti hieman rajoittavat ajanvarausta mutta toistaiseksi tasapaino on ollut kohtuullinen. Kiitos kaikille kisoja järjestäville, niihin pelaajana tai talkootyövoimana osallistuville.

Viikonloppuna ratkottiin myös seuran mestaruus. Onnittelut Henrille mestaruudesta ja samalla onnittelut myös muille sarjansa kärkisijoja saavuttaneille. Seuran mestaruuskilpailut ovat toisaalta kovaa kilpagolfia kärjen osalta, mutta toivon sen olevan myös jäsenille mahdollisuus pelata hyvässä seurassa kisaa itseään ja cut rajaa vastaan. Tätä viimeksi mainittua sarjaa edustaneena oli ilo katsoa sunnuntai aamuna 10-teellä klo 8.00 olevaa porukkaa, osa avaamassa ja osa kannustamassa, sateenuhka niskassa. Kiitos kilpailun johdolle nopeasta reagoinnista aikataulun suhteen, näin toimien vältyimme suuremmilta keskeytyksiltä ja kisan venymiseltä. Todetaan tässä yhteydessä, että kisojen osalta päätökset tekee kilpailun johto niin Messilässä kuin se teki Tokion olympialaisissa. Pelaajat pelaavat, toivottavasti kisan loppuun saakka. Terveydelliset syyt ovat luonnollisesti syy keskeyttää kisa missä vaiheessa tahansa.

Tuleviin mestiksiin mietitään siirtymistä yleisen sarjan (varsinainen mestaruus) osalta kolme päiväiseen kisaan, kuten joissain seuroissa on tehty. Ensimmäinen kierros pelattaisiin jo perjantai iltapäivänä ja cut olisi lauantain kierroksen jälkeen. Lippupaikkojen osalta mietitään erillistä mestiksen lippukarttaa, mikä voi poiketa arkisesta värein merkitystä lohkokartasta. Tämä mestiksen lippukartta pysyisi voimassa vuodesta toiseen tietyin kirjatuin säännöin. Kilpailutoimikunta kehittelee näitä asioita ja tiedottaa muutoksista hyvissä ajoin keväällä.

Seuraottelu Tawast Golfia vastaa pelattiin ja valitettavasti pysti tosiaan meni Hämeenlinnaan vieraiden mukana. Niitväljan seuraottelun joudumme perumaan Covid tilanteen vuoksi, emme ota seurana riskiä joukkoaltistuksesta. Katsotan, toteutuuko ottelu mahdollisesti keväällä Virossa ja myöhemmin kesällä olisi vuorossa heidän vierailu Messilässä. Joukkueen muodostamiseen palaamme vielä lähempänä mutta periaate tulee olemaan se, että seuratyössä aktiiviset ovat etusijalla edustamaan ja samalla tarjotaan pelimahdollisuus henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet tulevaisuudessa seuratyöstä. Halukkuutta tullaan siis kyselemään myös jatkossa. Valintoihin vaikuttaa myös aina vastustajan joukkueen muodostus, esimerkiksi junioreiden kohdalla jne. Haetaan siis tasaisia pareja, ei niinkään dream teamiä, kun kyseessä on ystävyysottelu.

Pelikautta ja kisoja on vielä jäljellä. Illat pimenevät vähitellen ja yritetään olla tarkkana sen kanssa, valitaanko pelattavaksi 9 tai 18 reikää. Asialla on merkitystä sellaisille, jotka mielellään pelaavat työpäivän päätteeksi, vaikka vähän hämärässä, kierroksen loppuun. Toivotaan, ettei näillä pelaajamäärillä takalenkki ole tyhjänä valoisaan aikaan.

Hyvää syksyn odotusta, ollaan yhteyksissä. Nautitaan myös klubiravintolan antimista tarpeidemme mukaan, näin toimien palvelut säilyvät ja paranevat.

Terveisin
Jouni
Kapteeni

Seuran Mestaruuskilpailujen 2021 voittajat selvillä

Miehet

 1. Vatanen Henri 235
 2. Vatanen Markus 239
 3. Eve Riku 239

 

Naiset

 1. Hyvönen Saana 190
 2. Koivisto Merja 191
 3. Hyvönen Aino-Kaisa 202

 

Senior miehet

 1. Soppela Erkki 157
 2. Lindqvist Juha 159
 3. Humalainen Jukka 162

 

Senior naiset

 1. Pirhonen Ulla 178
 2. Hämäläinen Pirjo 198
 3. Rouvinen Alla 201

 

Juniorit 18r-sarja

 1. Valkama Aleksi 106
 2. Pessala Nooa 107
 3. Aaltonen Eeva 107

Juniorien 18r-sarjassa palkitaan myös pistebogey-sarjassa menestyneet junnut:

 1. Valkama Aleksi 45
 2. Pessala Okko 41
 3. Hinneri Onni 40

 

Juniorit 9r-sarja

 1. Hovilainen Mico 26
 2. Saario Emil 23
 3. Nykter Emilia 16

 

Sunnuntai–iltapäivälle sääennuste oli erittäin huono. Siitä johtuen kilpailutoimikunta päätti jo lauantaina pelatun ensimmäisen kierroksen jälkeen, että seniorimiehet lähtevät 10–teeltä klo 8:00–9:20. Tämä päätös osoittautui erittäin onnistuneeksi ja kierros saatiin päätökseen juuri ennen ukkosesta johtuvaa keskeytystä. Sääolosuhteista johtuen miesten kolmas kierros starttasi 15.8. noin tunnin myöhässä alkuperäisestä suunnitelmasta päättyen noin klo 18–19.

Tiedoksi, että mestaruuskilpailujen palkinnot jaetaan 2.10. kauden päätöskilpailun yhteydessä.

ONNITTELUT VOITTAJILLE!

Kiitos kaikille kilpailussa mukana olleille. Erityisen suuri kiitos niille vapaaehtoisille, jotka ovat hoitaneet kilpailun järjestelyt ja talkootyön,

Messilän golfyhteisön puolesta,
tj Arja Byman

 

 

 

 

 

 

Hämeenmaa Openin tulokset ratkaistu Messilässä 7.8.

Väliaikalähdöin pelatussa Hämeenmaa Openissa oli mukana kaikkiaan 81 pelaajaa. Paras scr–tulos irtosi tänään Simo Martikaiselle lyönneillä 75.

Tasoituksellisen lyöntipelin voittotulos oli huikea 58 nettolyöntiä, jonka Timo Jaakkola löi tasoituksella 20. Toisena nettotuloksella 66 ja tasoituksella 9, scr–sarjan voittajana palkittu Simo Martikainen. Päätöksen mukaisesti palkinnon saa vain yhdestä sarjasta ja näin 2. palkinto siirtyy lyöntipelisarjan kolmanneksi nettolyönneillä 70 pelanneelle Jarkko Koivuselle. Lyöntipelisarjan kolmas palkinto samalla tuloksella, korkeammalla tasoituksella pelanneelle Janne Makkoselle.

Pistebogey–sarjan parhaan sadon korjasi Leena Vesalainen, 40 pistettä. Toisena Petri Hyvönen pistein 39 ja kolmantena Risto Pitkänen samalla pistemäärällä, mutta korkeammalla slopella.

Kilpailun voittajat:

Parhaan scr–tuloksen löi Simo Martikainen lyönnein 75

Lp hcp 0–18,4 sarjan kolme parasta:

 1. Timo Jaakkola, HiGM (58)
 2. Jarkko Koivunen, MeG (70)
 3. Janne Makkonen, MeG (70)


Pb 18,5–36 sarjan kolme parasta:

 1. Leena Vesalainen, MeG (40)
 2. Petri Hyvönen, MeG (39)
 3. Risto Pitkänen, MeG (39)


Erikoiskilpailuissa onnistuivat parhaiten:

 • Väylä 4 lähimmäksi lippua Timo Heino (1,65 m)
 • Väylä 7 pisin avaus Saana Hyvönen


Arvontapalkinnon voittaja on Lina Lindqvist

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kilpailun palkinnot ovat noudettavissa klubitalolta aukioloajoin (8.8. klo 10 jälkeen).

Kilpailun kaikki tulokset tästä.

 

Avaa kilpailukutsu tästä

 

 

 

Wilson Open Greensome parikilpailu upeassa säässä 31.7.2021

Väliaikalähdöin pelatussa Wilson Openissa oli mukana kaikkiaan 80 pelaajaa, 40 paria. Greensome–pelimuodon mukaisesti peliparin molemmat pelaajat avasivat tiiltä ja pari jatkoi avauksen jälkeen lyöden soveliaammaksi valittua palloa vuorolyönnein reikään saakka. Osa pelaajista piti greensomea kivana pelimuotona ja vaihteluna useammin pelatulle scramblelle, mutta joidenkin mielestä pelirytmissä oli haastetta pysyä, kun lyödään vain joka toinen lyönti.  Kierroksen päätteeksi nautittiin Klubiravintolan kermaperunat ja lihapullat.

 

Kilpailun voittajaparit:

 1. Henri Vatanen ja Jari-Pekka Vatanen (73)
 2. Arto Ollila ja Kimmo Ukkonen (74)
 3. Jukka Sillanpää ja Ari Vepsä (76)  

 

Erikoiskilpailuissa lähimmäksi lippua onnistuivat parhaiten:

 • Väylä 2 Olli Lehtonen 1,47
 • Väylä 12 Mari Heino 1,35

 

Arvontapalkintojen voittajat: Jani Vaten ja Mika Oinonen

Onnea voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kilpailun kaikki tulokset tästä.

 

 

 

 

Seniori 5 kilpailun jälkeen kokonaispistetilanne

Aurinkoisessa hellesäässä pelattiin maanantaina  26.7. senioreiden viides viikkokilpailu parikisana. Mukana oli kaikkiaan 34 paria.

Kisan voitti pari Ulla Pirhonen ja Sirpa Hellman tuloksella 49 pistettä, toisena  oli pari Airi ja Asko  Kankaanpää  47 pisteellä ja kolmantena pari Kaisa Haapamäki ja Marja-Liisa Rytilahti myös 47 pisteellä.

Lähimmäs lippua kisan väylällä 12 voitti Asko Kankaanpää.

Onnea voittajille!
t. Pirkko Sani

Pistetilanne 26.7. kilpailun jälkeen:

2021 SN VN viikkokilpailun pistetilanne

2021 SM ja VM viikkokilpailun pistetilanne

 

Messilä – Tawast seuraottelussa 25.7. kotikenttäetu ei riittänyt

Seuraottelu Messilä – Tawast golf pelattiin sunnuntaina 25.7. erittäin hyvässä säässä ja mitä mainioimpaan kenttään. Ottelu sujui hyvin tasaisissa merkeissä ja yksi pari päätyi myös ratkaisemattomaan tasapeliin.

Kotikenttäetu ei tällä kertaa riittänyt, vaan ottelun vei lopulta Tawast nimiinsä tuloksi 7½ – 8½, eli vain yhden otteluparin paremmuudella.

Näin puheenjohtajaa tuuranneen Erkki Kortelaisen oli ojennettava mäkilegenda Juhani Kärkisen kisaan luovuttama kiertopalkinto tilapäisesti Hämeenlinnaan. Kiertopalkinnon otti vastaan Tawastin puheenjohtaja Aki Kiiliäinen.

 

Kiitos kaikille mukana olleille pelureille sekä erityisesti junioreille Aino-Kaisalle ja Leeville, jotka edustivat hienosti seuraa.

Kiitoksen ansaitsee myös keittiö. Näyttää siltä, että saamme oman kisan vielä lounaasta, mitä kehuivat myös hyvään ruokaan tottuneet vieraat.

Lähiviikkoina ratkaisemme Niitvälja – Messilä seuraottelun kohtalon. Asiaan vaikuttaa luonnollisesti heikentynyt koronatilanne ja sen myötä tulevat ongelmat.

Ystävällisin terveisin
Jouni
Kapteeni

Hakemusten perusteella seuran edustajat (esteellisyydestä johtuen edustusjoukkueessa pieniä muutoksia)

 

TAWAST GOLF VS MESSILÄ SEURAOTTELU 25.7.2021
Kisainfo klo 9.30    
       
       
LÄHTÖAIKA KATEGORIA MESSILÄ GOLF TAWAST GOLF
       
10.00 puheenjohtajat  Ilkka Varmavuo Aki Kiiliäinen
  kapteenit  Jouni Takala Heikki Kajanto
       
10.10 poika junior 10-20 Leevi Sinivirta Aatu Kajanto
  poika junior 10-20 Aino-Kaisa Hyvönen Hugo Helen
       
10.20 ladykapteenit  Anne Kortelainen Sirpa Teno
  naispelaaja hcp 36 Marja Heino Anu Siira
       
10.30 miessenior 0-10      Kari Turpeinen Jari Kettunen
  miessenior 10-20        Mikko Kurkela Ilkka Ylänen
       
10.40 naispelaaja 10-20       Ulla Pirhonen Petriina Punkari-Mäkiaho
  naisseniori 10-20 Satu Suihko Riitta Andersin
       
10.50 miespelaaja 0-5 Juha Lindqvist Vesa Rontu
  miespelaaja 0-5 Jari Leppänen Joni Myllymaa
       
11.00 miespelaaja 5-10 Simo Martikainen Jyri Koskinen
  miespelaaja 5-10 Iiro Summa Janne Oksanen
       
11.10 miespelaaja 10-20 Jukka  Sillanpää Jere Suomalainen
  miespelaaja 10-20 Joonas Haapakoski Jesse Nirkko

Viaplay Open pelattiin 24.7.2021

Kaikkiaan 80 pelaajaa starttasi Viaplay Open yhteislähdössä, joka pelattiin best ball parikilpailuna. Kenttä on ”tikissä”, totesi kilpailunjohtaja Tomi Kaitarinne tyytyväisenä jo heti kilpailuaamun alkuun. Ja kun pelaajilta kysyttiin fiiliksiä pitkin kilpailun, oli kentän loistava kunto aina listan kärjessä. Pelisää pysyi upeana läpi kilpailun ja pelaajat viihtyivät terassilla hyvin vielä yli ruokailun ja palkintojen jaon.

Kilpailun kolme voittajaparia:

 1. Sinivirta Leevi ja Sinivirta Matti
 2. Kytö Arto ja Suihko Miko
 3. Heino Timo ja Heinonen Olli

Erikoiskilpailuissa lähimmäksi lippua tempasivat:

 • Väylä 2 Ville Väkeväinen
 • Väylä 12 Seppo Kouvonen

Arvontapalkinnoissa onnetar suosi:

 • Ari Vepsä
 • Veijo Hämäläinen

 

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille mukana olleille!

Kilpailun kaikki tulokset tästä

Salpausselkämalja Open pelattu 13.–15.7. Osallistu Seurahuoneen Trattoriassa palkintojen jakotilaisuuteen 17.7.!

Säälimättömästä helleputkesta huolimatta Salpausselkämaljan kolmipäiväisessä koetuksessa oli mukana kaikkiaan 59 pelaajaa.

Vierumäki Cooke 13.7. – Messilä 14.7. – Lahden Golf Mestari 15.7.

Kilpailun kaikki tulokset löydät tästä.

Scr–sarjan voittajat:
1. Lindström Topi 225

2. Sahla Karri 226
3. Rauhala Eero 226
 
Hcp Lp–sarjan voittajat:
1. Virtanen Ilkka 211
2. Lindqvist Lina 213
3. Rauhala Eero 215
 
Onnea voittajille!
 
Palkintojen jako järjestetään Lahden Seurahuoneen Trattoriassa lauantaina 17.7. klo 16.00 alkaen.
 • Trattoria Seurahuoneella kesän ajan listan Pizzat -15% listahinnasta näyttämällä ebirdie jäsenkorttia.
 • Bar&Bistrossa ja Trattoriassa Euroopan suosituin kesäjuoma, eli Aperol Spriz 9,50€ (norm. 11,50€ )
 • Bar&Bistro Seurahuoneella Kronenbourg 1664 Blanc 5% – olut 7,5€/0,5 litraa (norm 9,50€/ 0,5 l )

Tervetuloa mukaan!

 
Tuomas Hyökki löi Messilän kierroksella holarin väylällä 14!
Onnittelut Tuomakselle ja nimi holaritauluun, jossa kuulemma jo velipoika komeilee omalla suorituksellaan.
 
 

Messilän pelaajille lisää SM-mitaleja

Erkki Kortelainen, Markku Utti ja Pekka Laine toivat Messilälle joukkuepronssia Lahden Golfista M70 sarjassa 6.–7.7. Joukkue lähti puolustamaan edellisen vuoden mestaruutta. Vaikka mestaruutta ei tänä vuonna uusittukaan, Erkki Kortelainen muistuttaa, että mitalin voittaminen on aina hieno asia.

”Tämän mitalin pelastivat Pekka ja Make. Äijät pelasivat omalla tasollaan. Kaksi joukkuetta oli parempia.”

Kaikilla mitalijoukkueilla oli täsmälleen sama tulos (520). Toisen päivän tulos ratkaisi järjestyksen. Vaikka Lahden Golf onkin luonnollisesti monille messilän pelaajille entuudestaan hyvin tuttu kenttä, se ei Kortelaisen mielestä tarjoa merkittävää hyötyä messiläläisille.

Tulokset:

Pickala: 263 257= 520

Kytäjä: 263+257= 520

Messilä: 258+262=520

 

Kaikille avoin Naisten Pankki Open peruttu – vähäinen ilmoittautujamäärä

Naisten Pankki Open -kutsu

Osallistumisoikeus           
Kilpailu on avoin kaikille Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenille.

Pelimuoto ja tasoitus       
18 reiän pariscramble pistebogey ¼-tasoituksin. Korkein tuloslaskennassa huomioitava tarkka tasoitus on 36. Parin maksimipelitasoitus on alhaisemmalla tasoituksella pelaavan pelitasoitus.

Tiit                                    
Miehet pelaavat keltaiselta tiiltä, naiset ja alle 10-vuotiaat juniorit punaiselta tiiltä.

Kilpailumaksu                  
55 €/pelaaja (45 €/pelioikeudella pelaava).
Kilpailumaksusta lahjoitetaan 30 €/ pelaaja Naisten Pankin työn tukemiseen. Ei GKS-etua.

Erikoiskilpailu/t                
10 € lisälahjoituksella
(vapaaehtoinen) voi osallistua seuraaviin väyläkisoihin.

 • Väylä 2     Lähimmäs lippua palkinnon lahjoittaa Rimita Green
 • Väylä 12   Lähimmäs lippua Naisten pankin palkinto

Ilmoittautuminen tästä            
Mikäli sinulla ei ole peliparia, voit ilmoittautua caddiemasterille myös yksin, jolloin kisan järjestäjä muodostaa yksin ilmoittautuneista peliparit.

Palkintojenjako                
Kilpailussa palkitaan neljä (4) parasta joukkuetta Mercedes-Benzin, Enston, Fazerin tai Rimita Greenin lahjoittamilla tavarapalkinnoilla. Lisäksi palkitaan 10. tullut joukkue. Palkinnon saaminen edellyttää paikallaoloa.

Finaali                               
Osakilpailun voittajajoukkue kutsutaan Kullo Golfissa lauantaina 4.9. pelattavaan finaaliin.
Finaalin voittajapari pääsee Via Nordin, KLM:n ja Mercedes-Benzin järjestämälle pelimatkalle Espanjaan, Hotel Peralada Wine Spa & Golf.

Lisätietoja                         
Kilpailujärjestelyissä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia poikkeusolojen ohjeistuksia ja klubin ohjeita. Pidätämme oikeuden kisajärjestelyjen muutoksiin viranomaisten koronapandemiaa koskevien ohjeistusten mahdollisesti muuttuessa.

Kilpailunjohtaja                 
Erkki Kortelainen                                     

Tervetuloa golfaamaan hyvän asian puolesta!

 

 

 

Srixon/Golfpoint–parikilpailun 11.7. tulokset

Ennätyslukemiin nousseet helteet eivät pelästyttäneet Srixon/Golfpoint–kilpailuun osallistuneita Messilässä.

Yhteislähtönä pelattuun, kahden hengen bestball kisaan, osallistui kaikkiaan 37 paria, 74 pelaajaa.

– Lähes 30 asteen helteestä huolimatta olosuhteet olivat loistavat ja peli eteni reipasta tahtia, kiitteli kilpailunjohtaja Kapo Toivonen.

Kilpailun voittajaparit:

 1. Jani ja Timi Torkkeli (HyG) pisteillä 48
 2. Leena Vesalainen ja Mika Kaunomäki (MeG) pisteillä 47
 3. Santtu Eilamo (MeG) ja Timo Jaakkola (HiGM) pisteillä 46

Lähimmäksi lippua löi Santtu Eilamo väylällä 2 (3,22 m) ja pisimmän avauksen Merja Koivisto väylällä 3.

Arvontapalkinnoissa onnetar suosi palkintojen jaossa läsnäolleita:

Kari Turpeinen
Vili Kosonen
Ilkka Katila
Janne Saarni
Pekka Niiranen
Jussi Salmela
Markku Janhunen

Siirry kilpailutuloksiin tästä.

Onnea voittajille! 

Kiitos kisan sponsoreille, Srixon ja GolfPoint!

 

 

 

 

 

Ulla Pirhonen voitti hopeaa Nordcenterissä

Ulla Pirhonen tempaisi Nordcenterissä SM-hopeaa 65V-sarjassa. Ulla kommentoi hienoa saavutustaan lyhyesti tänään:
 
”Kisaan lähdin levollisen mielin ja tavoitteena pitää ajatukset pelissä mahdollisimman hyvin. Molempina päivinä oli muutamia tilanteen virhearviointeja ja seurauksena ylimääräisiä lyöntejä, mutta muuten ok. Kuumuus koetteli voimia ja keskittymistä (+29-+30c). Kenttä suosi hyvää lähipelaajaa ja osin kapeiden väylien vuoksi tarkkuutta. Kenttä oli hyvässä kunnossa. Bunkkereissa paljon pehmeää hiekkaa ja useita korotettuja griinejä. Olen n.10 vuotta sitten pelannut kentän eli muistikuva olematon. Kävin harjoituskierroksella, siitä oli suuri apu. Kierroksen aikana en seuraa tuloskorttia ja kisan jälkeen luulin pudonneeni palkinnoilta huonon lopun vuoksi. Olin todella yllättynyt sijoituksesta.”
 
Ullan tulos kahden päivän jälkeen 83+86=169.
Mahtava suoritus Ulla, Messilä onnittelee!

14v ja 16v SM–kisat Messilässä 30.6.–2.7.

Kolmipäiväiseen kilpailuun Messilässä osallistui kaikkiaan 117 nuorta. Suomen Golfliiton facebook sivulla kilpailun kuvia ja tunnelmia.

Artikkeli kisatapahtumasta Golfliiton sivuilta: Junioreiden lyöntipelien SM-kisat pelattiin 30.-2.7.

Kesäinen kuumuus siivitti pelaajia nuorten 14- ja 16-vuotiaden junioreiden lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailuissa Messilä Golfissa. Tiistaina nuoret pääsivät harjoituskierroksella ensikosketuksiin moniopuolisten väylien kanssa. Pelaajien sanojen mukaan varsinkin 15. väylän viheriö tuotti päänvaivaa vaikeudellaan. Kyseinen reikä sijaitsee korkean rinteen päällä.

Pelit lähtivät hyvin liikkeelle keskiviikkona todella kuumassa säässä. Yhdessäkään sarjassa ei ollut kuitenkaan selkeää ennakkosuosikkia, vaan kovaa kamppailua käytiin viimeiseen reikään asti.

Messilä Golfin 15. väylä

P14-sarjassa johtopaikkaa piti hallussaan alusta loppuun Aura Golfin Kaarlo Katajisto (79-77-72, +12).  Katajiston piti hyvässä vireessä kentällä toiseksi tullut Kalajokilaakson Golfin Konsta Jutila (+14), joka hävisi Katajistolle vain kahdella lyönnillä.

Haastattelussa kysyttiin Katajistolta mikä meni finaalipäivänä paremmin ”Konsta on sellainen asia. Konsta on hyvä kaveri. Hän pelasi tänään hyvin, mikä toi lisämotivaatiota peliin”, Katajisto kertoi hymy poskella.

Kolmanneksi sarjassa väylät taiteli Jiri Jyrkivaara (+18) Tarinagolfista.

Kaarlo Katajisto lyömässä toisella kierroksella

Tyttöjen 14-vuotiaiden sarjassa ei säästytty jännitykseltä. Kultapaikan ehdokkaat Karelia Golfin June Weckman ja Oulun Golfkerhon Aino Kiiskilä ottivat toisestaan mittaa kaikki kolme päivää. Johtopaikanhaltija vaihtui joka kierros. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä tytöt olivat tasalukemissa. Kierroksen edetessä näytti siltä, että uusinta on enemmän kuin todennäköinen.

Lopulta Suomenmestari ratkaistiin uusinnalla, mikä ratkesi heti ensimmäisellä reiällä. Tunteellisen mestaruuden otti June Weckman (79-77-78, +18). Hopealle sijoittui samoilla tuloksilla loppuun asti taistellut Aino Kiiskilä ja pronssia vei Katariina Hallikas Viipurin Golfista yhteistuloksella +35.

”Kierroksen alussa oli vähän herpaantumisia ja tuli pari tuplaa sinne. Sitten kuitenkin noustiin tähän etulenkille ja pelasin sen -1. Sillä sitten noustiin loppuun”, kertasi Weckman viimeistä kierrosta. Weckmanilla on myös samaisessa sarjassa ansaittu kaksi hopeaa edellisiltä vuosilta, mutta kolmannella yrittämällä vihdoin kulta tuli.

June Weckmanin avauslyönti uusintakierroksella

P16-sarjassa voittajaehdokkaita oli useampi, kun ensimmäinen kierros oli pelattu keskiviikkona. Toisella kierroksella Koski-Golfin Leevi Hellberg teki kuitenkin kisan parhaimman kierroksen -2. Hellberg vei voiton uusimalla loistavan kierroksensa finaalipäivänä (80-70-70, +4).

”Alusta lähti solidilla pelillä. En ollut missään isoissa ongelmissa. Loppuun olisin toivonut parempaa viimeistelyä, että olisin saanut tuloksen kutosella alkavaksi. Mutta kyllä me otetaan tämä seiskakymppinenkin ja SM-kulta”, Leevi kommentoi vaatimattomasti palkintojenjaon jälkeen.

Hopealle kipusi Saku Ellilä (+9) Aurinko Golfista ja pronssille Golf Pirkkalan Alex Laine (+12)

Leevi Hellberg, Arttu Kulmala ja Mikke Järvelin kättelemässä viimeisen reiän jälkeen.

Jo alusta saakka näytti siltä, että T16-sarjassa mestaruus tullaan ratkaisemaan neljän kovan tytön välillä. Ensimmäisen kahden kierroksen jälkeen ei ollut tietoakaan kuka kerää itselleen kullanhohtoisen mitalin. Huikealla viimeisellä kierroksella Golf Pirkkalan Josefiina Anttila (79-81-75, +19) vei mestaruuden Helsingin Golfin Sandra Palinin (+21) nenän edestä kahden lyönnin erolla. ”Mä en edes itse tiennyt miten muut ovat pelanneet ennen kuin vasta nyt, tullessani maaliin”, iloitsi Anttila tajuttuaan olevansa Suomen mestari.

Pronssille päätyi vielä kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen johtoasemassa ollut Anastasia Hekkonen (+25) Tuusulan Golfista.

Mitalistit

Messilä Golfissa oli upeasti toteutettu finaalipäivä. Kaikki mahdolliset mitalikandidaatit olivat laitettu aloittamaan finaalikierroksensa vasta iltapäivällä 10. tiiltä, jolloin he lopettivat kierroksensa näyttävästi klubitalon eteen ison yleisön saattelemana.

Mukana tapahtumaa oli tekemässä suuri määrä Messilä Golfin vapaaehtoisia. Yksi 11-vuotias FORE-caddie ilmoitti haluavansa ensi vuonna kisaan mukaan. Sen verran hienoilta kisat hänen silmissään näytti.

Tulokset

 

 

 

Merkkivalo etuysin jälkeen klubilla, lue tauko-ohjeet

9 reiän jälkeen on noin 9 minuutin tauko klubiravintolan palvelualueella, josta löytyvät myös wc–tilat.

Sisällä ravintolassa, sekä terassilla ovat erikseen merkityt pöydät 9 r tauolle. 

Merkkivalo sijaitsee 1–tiin läheisyydessä olevan kurssitilan tornissa ja näkyy hyvin molempiin taukopöytiin.

Valomerkki palaa punaisena aina 9 minuuttia siitä, kun 10–tiiltä lähtenyt edellinen ryhmä on painanut nappia ohittaessaan väyläkatoksen, joka sijaitsee tiin 57 vieressä.

Merkkivalon painonappi on väyläkatoksen seinässä. Paina nappia kun ohitat väyläkatoksen ja kun 57:lta on lyöty ulos, jotta perässä tuleva ryhmä näkee klubilla pelitilanteen.

Viimeistään silloin, kun punainen merkkivalo on sammunut ja vaihtunut vihreäksi, tulee seuraavan ryhmän siirtyä lyöntialueelle. Klubirakennuksesta 10–tiille on n. 80 metriä.

Aina on kuitenkin varmistettava, että edellinen ryhmä on edennyt riittävän pitkälle ja avauslyönti turvallinen (10–tiillä tähystystorni).

Tarkkailethan kokonaispeliaikaasi (lähtöaika 10–tiiltä on 2 h 26 min + alkuperäinen lähtöaika) ja kentän etenemistahtia.

Merkkivalo-ohjaus on Messilässä uusi toiminto ja käytön ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa.

 

 

 

Oletko kiinnostunut edustamaan Messilää seuraottelussa?

Messilä pelaa perinteisesti seuraottelut Tawast Golfia (Hämeenlinna) ja Niitvälja Golfia (Tallinna) vastaan, vuoroin vieraissa periaatteella. Ottelussa on 16 pelaaja / seura ja jokainen pelaa omaa vastustajaansa vastaan 18 reikäisen kisan, josta muodostuu joukkueen tulos. Tänä vuonna pelaamme kotiottelun Tawastia vastaan 25.7. ja menemme Niitväljan vieraaksi näillä näkymin 18.–19.9. (tämä varmistuu vielä lähempänä). Messilä on muuten puolustava mestari molemmissa otteluissa!

Otteluparit muodostuvat mm puheenjohtajista, kapteeneista, poika juniorista, tyttö juniorista ja eri tasoitusryhmiin (0–5, 5-10, 10–20, jne) sijoitetuista seuran aktiivipelaajista. Perinteisesti seuraa ovat edustaneet henkilöt, jotka ovat olleet aktiivisia muutoinkin seura– ja kilpailutoiminnassa. 

Tälle vuodelle on kuitenkin päätetty kokeilla ilmoittaumismenettelyä, joka avaa mahdollisuuden useammalle. Mikäli edustaminen seuraottelussa kiinnostaa sinua, lähetä nimesi, tasoituksesi, ja se kumpi ottelu kiinnostaa, sähköpostilla osoitteeseen kilpailu@messilagolf.fi. Lisää viestikenttään teksti SEURAOTTELU. Huomioithan, että ilmoittautuminen ei vielä ole varmistus edustuspaikasta. Jos halukkaita on enemmän kuin paikkoja, suoritetaan arvonta.

Muista laittaa postia viimeistään 18.7. klo 16.00 mennessä. Ottelutapahtumien peruskuluista vastaavat seurat.

Hyvä muistaa, että vaikka kyse on kisasta missä on jaossa kiertopalkinto, olemme edustamassa seuraa leppoisalla mielellä ja yhteistyön merkeissä, emme niinkään voittamassa verenmaku suussa. Seuraa otteluissa edustavat otetaan jatkossa mielellään mukaan muutoinkin aktiiviseen seuratyöhön.

Terveisin,
Jouni
Kapteeni

 

Senioreiden viikkokisa 3 pelattu, pistetilanne tästä

Maanantaina pelattiin viikkokilpailu 3, pelimuotona parikilpailu Best Ball. Kovan helteen takia kisa lyhennettiin 9-reikäiseksi ja tämä todettiin hyväksi päätökseksi. Mukana oli 27 joukkuetta eli 54 pelaajaa. Parhaat ja palkitut kolme joukkuetta olivat: Leena Vesalainen ja Mirja Keskitalo, Stiina Jaakkola ja Airi Kankaanpää sekä Mikko Sivonen ja Pekka Eskola. Lahjakortit ovat noudettavissa Caddiemasterin tiskin edestä ja kaikki tulokset ovat nähtävillä Messilän Tapahtumakalenterin Kilpailut-osiossa.
 
Seuraava viiikkokilpailu Seniori 4 on kolmen viikon kuluttua maanantaina 12.7.
 
T. Asko
 
 
 
 
 
 
 
 

Junioreiden Suomen mestaruuksista pelataan juhannuksen jälkeen Messilässä ja Lakesidessa

Kesäkuun loppu aloittaa tiiviin arvokisasarjan Suomen viheriöillä. Nuorten sarjojen lyöntipelimestaruudet eri ikäluokissa ratkotaan perinteisesti juhannuksen jälkeisellä viikolla Fujitsu Finnish Junior Tourin 3. osakilpailussa.

Messilä Golf isännöi nuorempien, 14- ja 16-vuotiaiden sarjoja. Koronatilanteen takia kilpailussa ei pelata tänäkään vuonna kansainvälistä Finnish International Junior Championship -osiota. Tämä kuitenkin mahdollistaa entistä useamman nuoren suomalaisen kilpagolfarin osanoton.

Messilän kumpuilevilla viheriöillä nähdään varmaan tulevia menestyjiä, ovathan monet ikäluokan edelliset voittajat nykyisiä kansainvälisen tason nimiä, kuten Sami Välimäki, Oliver Lindell, Anna Backman ja Elina Saksa.

Tämän vuoden kisan ennakkosuosikkeja on haastava lähteä lyömään lukkoon, mutta oletettavaa on, että tuloslistojen kärjessä keikkuvat ainakin Tuusulan Golfklubin Anastasia Hekkonen ja Koski-Golfin Leevi Hellberg.

Panosta lisää myös ikäluokan European Young Masters -kilpailu heinäkuussa. Alle 16-vuotiaiden EM-kisat pelataan silloin naapurissa Vierumäellä, ja Messilän kisa onkin oiva paikka antaa näyttöjä edustusjoukkueeseen.

Messilä Golfissa kohtaavat tulevaisuuden huiput, ja kärkipelaajilla on tärkeä näytön paikka European Young Masters -kisaa varten.

Vanhemmat juniorit puolestaan kisaavat 18- ja 21-vuotiaiden sarjoissa Lakeside Golfissa, jossa Pirunpelto ottaa mittaa maamme kärkilupauksista tarkkuutta ja hyvää pelistrategiaa vaativilla metsien ja avokallioiden reunustamilla väylillä. Luonnollisena osana kenttää ovat tietysti myös kaksi pirunpeltoa, jääkauden muokkaamaa kiviröykkiötä, joista kenttä on saanut nimensä.

Kisaajien joukossa on myös useita seuraavan viikon EM-joukkuekisoihin valittuja pelaajia. Ennakkosuosikkeihin lukeutuu ainakin miesten EM-joukkueeseen valittu Eeli Kujanpää Etelä-Pohjanmaan Golfista. Ilmoittautumisen vielä ollessa avoinna on epävarmaa, nähdäänkö kisassa ketään viime vuoden voittajista – Markus Luoma, Sakke Siltala, Krista Junkkari tai Matilda Svahn.

Kummassakin kilpailussa on vielä tilaa uusille osanottajille kaikissa sarjoissa. Golfbox-ilmoittautuminen umpeutuu nuoremmilla junioreille tiistaina 22.6 klo 18, ja vanhemmilla junioreilla keskiviikkona 23.6. klo 18.

Teksti Marika Voss

 

 

19.6. Triple Dry Openissa antiperspirantit kovalla koetuksella

Jopa yli 30–asteisessa helteessä pelatun kisan osallistujamäärä oli kaikkiaan 53. Kilpailussa scr–sarjan voiton vei Timo Brander (LG) lyönneillä 76.

Tasoituksellisen lyöntipelisarjan voittajaksi julistettiin nettolyönnein 67 Pekka Karlsson,  toisena tuloksella 68 oli Asko Kankaanpää  ja kolmantena  lyönnin päässä Janne Makkonen (69).

Kilpailun kaikki tulokset tästä

Erikoiskilpailuissa väylällä 7 pisimmän draivin löi Lina Lindqvist ja väylällä 12 lähimmäksi lippua Sari Saarijärvi.

Arvontapalkinnoissa onnetar suosi Emmi Krohnia, Leevi Sinivirtaa ja Reijo Koivistoa.

Onnea voittajille! Palkinnot ovat noudettavissa klubilta.

 

 

 

 

 

Kapteenin huomioita kentältä

Kausi on käynnistynyt vilkkaana ja kenttä on täydempi kuin koskaan historiassa. Pelaamaan ovat aktivoituneet niin vanhat jäsenet kuin hiljattain kortin suorittaneet. Kentän uusi järjestys on saanut pääsääntöisesti positiivista palautetta, kuten myös tauko ja ravintolatoiminta. Tästä on hyvä jatkaa ja kehittää toimintaa edelleen.

Valitettavasti kapteenien korviin on kantautunut myös asioita, joista on nyt syytä muistuttaa pelaajia. Siitä huolimatta, että golf on vapautumassa lajina aiemmasta tiukasta etiketistä ja sääntöihinkin on tullut helpotusta, on hyvä muistaa tiettyjä asioita.

Lähdetään liikkeelle siitä, että kunnioitamme toisiamme kentällä ikään, sukupuoleen tai tasoitukseen katsomatta. Annamme jokaiselle pelirauhan, keskeytämme juttumme toisen lyöntivuorolla, pidämme etäisyyttä lyöntivuorossa olevaan, kunnioitetaan puttilinjoja, vaikka nykyiset tennarit ei juuri jälkiä kenttään jätä, seuraamme peliseuran lyömiä palloja ja tarvittaessa osallistumme etsintään, jos peliväline on lipsahtanut metsikön puolelle. Luetteloa voisi vielä jatkaa, mutta toivon lukijan tuosta ymmärtävän, mistä on kyse. Vastaavasti, jos joku ei nyt mene ihan oman mielen mukaan, niin ei pahoiteta siitäkään omaa mieltä juuriaan myöden, virheitä sattuu.

Erikseen kuitenkin mainitsen kielenkäytön. Aina peli ei kulje ja voimasanat ovat herkässä, tiedän tunteen. Viikonloppuna kenttä raikui v-alkuista sanaa muutamaan otteeseen sellaisella voimalla, että FORE huutoa en ole vastaavalla tasolla koskaan kuullut. Toivottavasti tämä avautuja oli vieraspelaaja, ja jos oli omia niin toivon, että otetaan opiksi.  Seuraavassa vaiheessa keskustelemme kasvokkain ja meditoimme mielenrauhaa yhdessä.

Havaintoja on myös aika kovasta kiireestä, autolla. Messilään johtavalle tielle on tulossa nopeusrajoitus ja se jatkuu myös rangelle sekä clubille. Alueella liikkuu meidän pelaajien lisäksi paljon ulkoilijoita, myös pieniä lapsia ja sen vuoksi on syytä pitää nopeudet kurissa. Paras lääke asiaan on – lähde ajoissa – tyyppinen ajattelu.

Toivotaan siis pientä viilausta tekemiseen ja pääsemme nauttimaan kukin omalla tasollamme hienosta pelistä. Kenttä ja sen loistava kunto antaa meille mahdollisuuden nauttia. Iso kiitos siis kenttämestarille ja henkilökunnalle.

Hyviä pelejä ja mielellään vähän lyöntejä per kierros.

Jouni
Kapteeni

Junioriharjoituksia harjoitusalueilla

Meitä aktiivisia harjoitusalueilla treenaavia golffareita on paljon, hienoa! Tulevaisuuden toivot, eri ikäiset juniorit harjoittelevat säännöllisesti ja joillain harjoituskerroilla valtaosa harjoitusalueista voi olla heidän käytössään. Alla olevasta linkistä näet mm. ruuhkaisimmat maanantait aikavälillä 18.15-19.30. 

Sopu sijaa antaa, eli yleensä junioriharjoitusten aikana kyseisellä alueella on tilaa myös muille. Varauduthan kuitenkin kuulemaan innostuksen ääniä ja näkemään monipuolista pelaamista ja leikkimistä harjoitusten aikana. 

Intoa treeniin kaikille Messilä Golfissa golfia harrastaville!

Harjoitusalueiden käyttö junioritreenien aikana

 

GKS–tourin toinen kierros Kanavassa 29.6.

Kilpailu on avoin kaikille, ilman ikärajaa. 

Kilpailussa pelataan henkilökohtainen kilpailusarja ja seurojen välinen joukkuekilpailu ”GKS Seuramestaruus”. 

Henkilökohtaisessa kilpailussa palkitaan lahjakortein jokaisen osakilpailun paras scr ja kolme parasta pb–tulosta ja tourin voittoon huomioidaan kolmen parhaan kierroksen tulos. 

GKS Seuramestaruus ratkeaa siten, että mukaan lasketaan jokaisesta osakilpailusta kuuden parhaan tulos ja kolme parasta osakilpailujen tulosta lasketaan yhteen. 

GKS–tourin kilpailupäivät: 

10.6. Lahden golf, avaa kutsu
29.6. Kanava golf 
25.8. Hartola golf 
01.9. Messilä golf 
15.9. Iitti golf 

Osallistumismaksut: 

GKS–osakas 40,- 
GKS–jäsen 45,- 
Vieraspelaaja 50,- 

Ilmoittautumiset suoraan osakilpailun järjestävälle kentälle. 

 

 

 

Messilässä on uusi ”seriffi”

Messilässä aloitti kesäkuun alussa uusi valvoja. Kuopiosta Lahteen muuttanut Pekka Nyyssönen on pelannut golfia ensin vuodesta -95 Tarina Golfin jäsenenä ja sittemmin muutaman vuoden Espanjan aurinkorannoilla.  Siellä, Torrequebradan kentällä Benalmadenassa Pekka toimi myös valvojan eli marshallin tehtävissä. Pekan tasoitus on viime vuodet ollut 7—9 välillä, mutta parhaimmillaan se on joskus ollut viidenkin tuntumassa..

Kukaan ei pidä vanhanaikaiseksi käyneestä kentän valvoja–nimikkeestä, mutta paremman puutteessa käytetään sitä. Valvojan läsnäoloa ei tarvitse pelästyä, hänen tehtävänsä on avustaa ja opastaa pelaajia aina tarpeen mukaan sekä huolehtia, että pelaaminen sujuu ja kenttä rullaa mahdollisimman hyvin. Me olemme kaikki varmasti pelanneet 5—6 tuntia kestäneitä golfkierroksia, mikä on ehdottomasti liikaa.

Pekka ajattelee, että hänen tehtävänsä on olla kaikkien pelaajien palvelija. Valvoja auttaa, avustaa ja tarvittaessa kehottaa rivakampaan vauhtiin, mikäli ryhmä on jäämässä jälkeen kentän vauhdista. Pekka aikoo hoitaa uuden tehtävänsä savolaisella lupsakkuudella ja positiivisella asenteella. Hän muistuttaa, että pistebogey on hyvä pelimuoto etenkin korkean tasoituksen pelaajille ja vasta-alkajille. Mikäli pallot lentelevät pitkin Messilän metsikköjä, voi kahdeksannen lyönnin sijasta sujauttaa pallon taskuun(jos se sieltä männiköstä löytyy) ja jatkaa seuraavalle tiille kohti uusia haasteita ja elämyksiä.

Ennen valvojan saappaisiin astumistaan, Pekka on ehtinyt jo pelata Messilän kentän muutaman kerran ja pitänyt kovasti näkemästään. Kenttä on layoutiltaan todella hieno ja jo näin alkukesästäkin todella hienossa kunnossa. Peliseura on ollut letkeää ja henki vaikuttanut mainiolta. Pekka aloittaa ilolla niin Messilän uutena valvojana kuin yhteisömme uutena pelaajana ja toivottaa kaikille antoisaa golfkesää tämän hienon lajin parissa.

 

 

Viikkokilpailusarja GolfPoint / Cobra käyntiin 24.5.

Viikkokilpailu GolfPoint / Cobra pelataan maanantaista lauantaihin parittomilla viikoilla 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33 ja 35 normaalikierroksen yhteydessä. Kahdeksan viikkokilpailun tuloksista lasketaan mukaan viisi parasta tulosta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

 • Lp hcp 0–13,0
 • Pb hcp 13,1–54.
 • Miehet tee 57, Naiset tee 48.
 • Kilpailija pysyy aloittamassaan sarjassa koko kilpailun ajan ja varmistaa ennen kierrokselle lähtöä, että pelitasoitus on oikea.

Molempien sarjojen pääpalkinto on Cobra Rad Speed draiveri voittajalle mitoitettuna.

 • ​Kilpailumaksu on 8 euroa.
 • Ilmoittaudu mukaan maksamalla kilpailumaksu NePayn kautta tai caddiemasterille. 
 • Pyydä caddiemasteria aktivoimaan kierroksen gsm–kilpailukortti ennen starttia.
 • Merkitsijänä toimivan ei tarvitse osallistua kilpailuun, mutta on oltava mukana koko kierros.
 • Allekirjoita heti kierroksen jälkeen sähköinen tuloskortti.
 • Pisteet kertyvät kunkin osakilpailun sijoituksen mukaan.

 

 

 

Avajaiskilpailun, Catmandoo Open, voittajat selvillä

Catmandoo–Avajaiskilpailun aikana nostettiin klubiliput salkoon, kauden avaukseen totutun tradition mukaisesti.

Tästä lisää kilpailupäivän ja avajaisten kuvia.

Kilpailuun osallistui lähes 150 pelaajaa, 74 joukkuetta.

Kahden hengen best ball kilpailun kolme voittajaparia palkittiin Catmandoo bägeillä, matkakasseilla ja repuilla.

 1.   Eemil ja Jari–Pekka Vatanen, 52 p
 2.   Kolehmainen Tuire ja Kiuru Seppo, 46 p
 3.   Kiuru Timi ja Lindström Joonas, 45 p

Erikoiskilpailut, lähimmäksi lippua voittajat väylillä

 • 2   Jouni Takala
 • 12 Mirja Keskitalo

Arvontapalkintojen voittajat: Miikka Katila, Harri Vähävuori, Henry Virtanen ja Marianne Laakso

Onnea voittajille!  Palkinnot ovat noudettavissa klubilta aukioloajoin.

Siirry kilpailun tuloksiin tästä.

 

 

Seura–ansiomerkkien luovutus 22.5.2021

 
Avajaistapahtuman ja –kilpailun yhteydessä seuramme puheenjohtaja Ilkka Varmavuo
luovutti seura–ansiomerkit kiitoksena golf yhteisössämme eri tehtävissä vastuuta kantaneille.
 

PRONSSI N:o
36 Simo Leporanta

37 Asko Kankaanpää
38 Pirkko Sani
39 Seppo Kouvonen
40 Pia Vahe
41 Sari Lindgren
42 Johanna Lehtinen
43 Velipekka Keskiväli
44 Jouni Takala

HOPEA N:o
24 Seppo Vehka-aho

25 Eeva Kolehmainen
26 Katariina Martikainen
27 Satu Suihko

KULTA N:o
15 Anneli Torstila

16 Kari Toivonen

VUODEN 2020 KLUBILAINEN
Vuoden Klubilainen –pokaalilla muistettiin keväällä edesmennyttä,
yli 30 vuotta seuratoiminnassa aktiivisesti mukana ollutta
Juha Taskista

 

 

Ympäristöarvot tärkeitä Messilässä

HIILIJALANJÄLJEN MITTAUKSEN VAIKUTUS KENTÄN TOIMINTAAN
 
Teksti: Jukka Rimpiläinen, Honour-Golf

Messilä Golf oli ensimmäisten mitattavien kenttien joukossa ja sai Hiilineutraali Golfkenttä -tunnustuksen vuoden 2019 lopulla. Vuosittain tehtävä mittaus antaa kentälle osviittaa siitä, ovatko tehdyt päätökset ja investoinnit pienentämässä hiilijalanjälkeä suunnitellusti. Kysyimme asiaa Messilä Golfin kenttämestarilta Marko Suokkaalta (MS) ja kentän toimitusjohtajalta Arja Bymanilta (AB).

Messilä golf on mukana hiilineutraali golfkenttä tavoitteessa, lue lisää tästä

Lue uusin Honour lehti 2/2021 kokonaan tästä

 

 

 

Senioreille oma seurapaita, tilaa 29.5. mennessä

Olemme hankkimassa Messilän Senioreille omaa seurapaitaa. Ohessa kuva tietoineen.
Paidat ovat nähtävissä ja sovitettavissa Golf Pointissa. 
Käy Golf Pointissa sovittamassa ja anna vahvistettu  tilauksesi heille  29.5.2021 mennessä.
Paitoihin tulee oikeaan hihaan Messilä Seniors logo. 
Ilmoitan kun painatus on valmis ja milloin ne on noudettavissa GolfPointista.
Paitojen ovh hinta ilman painatusta on 49,90 € 
 
 
 
 
 

Kauden 2021 ohjeistus, päivitetty 20.10.

Klubitilat ja varusteet

 • Sauna ja suihkutilat varattavissa etukäteen
 • Bägipaikat: tyhjennettävä talvikaudeksi
 • Lainakärryt säävarauksella
 • Golfautot: säävarauksella
 • Emme käsittele käteistä, käytössä korttimaksu tai Nexpay

Ravintola ja kahvila

 • Lounastarjoilu 1.5.2022 alkaen
 • Kahvila säävarauksella
 • Emme suosittele käteistä, käytössä korttimaksu.

Kentän uusi pelijärjestys 2021

 • Kentän pelijärjestys on muuttunut. Väylät 1–4 ovat entiset. Väylä 5 on entinen väylä 14. Uudelle vitoselle siirtymä kulkee wc:n oikealta puolelta suoraan lyöntialueelle. Peli jatkuu entiset väylät 15, 16, 17 ja 18, joka nyt väylä 9. Tauon jälkeen (klubilla) pelataan entiset väylät 10, 11, 12 ja 13 ja uusi väylä 14 on par 3, entinen väylä n:o 5.
 • 9 r jälkeen on <10 min tauko, klubialueella oma taukopöytä.
 • Ohitusoikeutta 10–tiillä ei ole ilman edellä menevän ryhmän lupaa.
 • Lähtöaika 10–tiiltä on 2 h 26 min (+alkuperäinen lähtöaika).
 • Stroke Saver ja kenttätiedot

Varausehdot

 • Varaus: viimeistään 3 min ennen starttia.
 • Varauksen vahvistus: aikaisintaan 30 min ennen starttia.
 • Varauksen siirto tai peruutus: viimeistään 60 min ennen starttia.
 • No–show lähdöstä green fee veloitus.
 • Jos pelaat vain 9 r, varaa 9 r kierros. Jos keskeytät 18 reiälle varatun kierroksen, ilmoita caddiemasterille tai perässä pelaavalle ryhmälle tiedoksi.
 • Varausten kertamäärä: osakas 5 kpl/ 20 pv, vuokrapelioikeus 3 kpl/ 7 pv. Ylivarauksista pidätämme oikeuden green fee maksun laskuttamiseen.

Muista hyvä käsihygienia!

Golfliiton yleinen koronaohjeistus
THL
AVI
Olympiakomitea
Päijät-Sote, alueellinen suositus

 

 

 

Seuran edustussopimus ja kilpailukulukorvaukset 2021

Seuran edustussopimuksen ehtoja on päivitetty Kilpailutoimikunnan kokouksessa 6.5.2021 kilpailukulukorvausten 3.2 maksaminen osalta seuraavasti:

3.2 KORVAUSTEN MAKSAMINEN 

Kilpailijan tulee toimittaa korvaushakemuksensa kerralla kauden kaikista kilpailuista seuran toimistoon 30.9. mennessä (kilpailukohtainen hakemus tulostettavissa materiaalipankista).  

Korvaukset maksetaan kilpailijoille budjetin raameissa (3000€) lokakuun 2021 aikana. 
Maksun edellytyksenä on, että edellä luetellut ehdot täyttyvät ja tositteet ovat asianmukaisesti täytettyjä.

 

2021 seuran edustussopimus ja palauta allekirjoitettuna seuran toimistoon 30.5.2021 mennessä,

Terveisin kilpailutoimikunta,
Kari Toivonen

 

 

In memoriam – Juha Taskinen

Messilän golfyhteisössä vuosikymmenten ajan aktiivisena vaikuttaja ja toimijana jäsenistölle tutuksi tullut Juha Taskinen menehtyi vaikean sairauden murtamana 29.3.2021 vain 56-vuoden ikäisenä. Golf oli yksi Juhan suurimmista rakkauksista ja elämän rikkauksista.

Messilä Golf Ry:n johtokuntaan Juhan toi seuran tiedotuslehti, jonka toimituskuntaan hän oli liittynyt vuonna 1995. Vetovastuu seuran tiedotuslehden toimittamista siirtyi Juhan harteille seuraavien vuosien aikana. Samalla lehti paisui monikymmensivuiseksi laadukkaaksi julkaisuksi. Seuran johtokuntaan Juha kuului vuodesta 1998 aina viimeisiin elinpäiviin asti. Harva muistaa sen, että Juha oli myös loistava pelaaja ja väsymätön nuoriso-ohjaaja 90-luvulla. Messilä Golfin lyöntipelimestaruuden Juha saavutti 1997. Yksi Juhan motoista golfin saralla kuului seuraavasti : Golf on kuin rakkausjuttu; jos et ota sitä vakavasti, se ei ole hauskaa. Jos otat sen liian vakavasti, sydämesi särkyy. Golf oli Juhalle myös paljon muuta kuin peli. Juha rakasti lajin monimuotoisuutta ja hän puhui paljon golfiin liittyvistä arvoista ja pelin sekä lajin perinteiden kunnioittamisesta.

Itseopitun graafikon, mainosmiehen ja valokuvaajan taito siivitti Juhan seuraavalle askeleelle golfin parissa. Juha perusti kansallisen ilmaisjakelulehden Caddie Magazinen levittääkseen golfin ilosanomaa koko maahan. Samalla Juha verkostoitui koko suomalaisen golfyhteisön kanssa. Voidaan sanoa, että Juhan tiesivät ja tunsivat kaikki golfvaikuttajat ja samoin Juha tunsi heidät kaikki. Juha toimi myös golfmatkojen vetäjänä usealle maan johtavista golfmatkatoimistoista. Voidaankin hyvin sanoa, että golf kuljetti Juhan maailman ympäri. Juhan näkemys ja kokemus golfin alalta oli valtava. 2000-luvun taitteessa Juha toimi vuosia myös lähes kaikkien suomalaisten ET-naispelaajien tiedottajana. Myös eri työtehtävät tiedottajan ja valokuvaajan roolissa Suomen Golfliitossa tulivat hänelle vuosien saatossa tutuksi.

Messilää Juha ei kuitenkaan koskaan kiireen keskelläkään unohtanut. Juhan työsopessa ideoitiin, taitettiin ja suunniteltiin monet kampanjat, tuloskortit ja kilpailukutsut vuosikymmenten aikana. Ei sellaista tapahtumaa Messilässä taida ollakaan, jossa Juhan kädenjälkeä ei oltaisi nähty. Kaikesta tekemisestä huokui yhteisön hyväksi tekeminen ja muiden eteen pyyteettömästi uurastaminen. Tuskin kukaan muu on dokumentoinut Messilä Golfin historiaa niin laaja-alaisesti kuin Juha. Valokuva-arkistossa täytyy olla tuhansia valokuvia seuran erilaisista tapahtumista vuosien varrelta.

Messilä Golf on palkinnut Juhan ansioistaan vuosien varrella niin Messilän Mitalilla kuin myös Golfliiton kultaisella seura-ansiomerkillä. Juhan muisto elää seurassamme lukuisina tarinoina ja muistoina vielä pitkään. Hänen kädenjälkensä näkyy arjessamme kentällä liikkuessamme niin väylätauluissa, tuloskorteissa kuin myös Messilän logossa.

Hyvää ja pitkäaikaista ystävää ikävöiden ja kaivaten,

Puheenjohtaja
Ilkka Varmavuo

 

 

Keväällä starttaavat treeniryhmät julkaistu – ilmoittaudu mukaan

AIKUISTEN TREENIRYHMÄT

Nyt voit valita kahden eri pituisen treenijakson väliltä. Alkukesän treeniryhmät kestävät 5 viikkoa ja koko kesän kestävät ryhmät 14 viikkoa. Teemme monipuolisia harjoitteita, joita sovelletaan kunkin pelaajan tasoon sopiviksi. Ryhmän koko on 6 henkilöä, jolloin opetus on yksilöllistä ja jokainen saa henkilökohtaiset, omien tavoitteidensa mukaiset harjoitteet.

Alkukesän treeniryhmät

Harjoitukset ovat kerran viikossa tiistaisin ja harjoituskertoja on yhteensä 5.

Hinta: 120 €

Ohjelma:

11.5. Lyöntiharjoitus

18.5. Lyöntiharjoitus

25.5. Lähipeliharjoitus

1.6. Lyöntiharjoitus

8.6. Lähipeliharjoitus

Koko kesän jatkuvat treeniryhmät

Harjoitukset ovat kerran viikossa torstaisin ja harjoituskertoja on kesän aikana yhteensä 14.

Hinta: 260 €

Ohjelma:

13.5. Swingin videointi ja henkilökohtaiset harjoitteet

20.5. Swingi harjoitteiden läpikäyntiä

27.7. Wedgelyönnit ja chippi

3.6. Draivi

10.6. Putti

17.6. Lyöntiharjoitus, henkilökohtaiset harjoitteet

24.6. Harjoitustauko

1.7. Bunkkerilyönti ja lob-lyönti

8.7. Harjoitustauko

15.7. Osumaharjoittelua

22.7. Lähipeliharjoitus / testi

29.7. Pelinomainen harjoitus rangella

5.8. Lyöntiharjoitus

12.8. Lähipelikertaus

19.8. Lyöntiharjoitus, henkilökohtaiset harjoitteet

26.8. Aihe vielä avoin

 

Tästä linkistä löydät tarkemmat ajankohdat: 

VARAA AIKA OPETUKSEEN TÄSTÄ 

Terveisin Timo Ruuda

 

 

Muutamia autopaikkoja vielä vapaana yläparkkialueelle

Yläparkkialueella on vielä muutamia nimettäviä auton parkkipaikkoja vapaana. Paikan hinta on min. 450 euroa + alv 24 %, jossa juniorituen osuus on 350 euroa.

Messilä golfin yläparkkialue on osittain Messilä Maailman omistama, mutta Meg Juniorituki Oy tekee vuokrasopimuksen niiden paikkojen osalta, jotka vuosittain otetaan käyttöön.

Meg Juniorituki Oy huolehtii vuokrattuihin paikkoihin varaukset ja nimikyltit ja saa osuuden tuotosta junioritoiminnan tukemiseen.

Tee tarjous paikasta sähköpostitse 30.5. mennessä: arja.byman@messilagolf.fi

Jos tarjoat yli 450 euroa (alv %), veloitetaan ylimenevä osuus laskulla junioritukena (alv 0%). Jäljellä olevat paikat jaetaan eniten tarjoaville.

Vuokrapaikan sijoitus määräytyy ostojärjestyksen mukaan ennalta tehdyn paikkajaon perusteella, eikä siihen voi vaikuttaa.

Meg Juniorituki Oy,
Arja Byman

 

Kapteenin tervehdys

 

Poikkeuksellisesta ajasta huolimatta asiat menevät eteenpäin ja pelikausi on käsillä. Kokoukset on pidetty ja samalla on tehty myös henkilövalintoja eri tehtäviin seurassa. Omalla kohdalla tämä tarkoitti nyt vastuullista kapteenin tehtävää golfyhteisössämme.

Paikallaan on varmaan sanoa, näin alkuun, muutama sana uudesta kapteenista. Golfin pariin olen tullut syksyllä 2004 suorittaessani greencardin ja pelatessani ensimmäisen täyden kierroksen golfia Niitväljassa keväällä 2005. Messilän jäsen olen ollut urani alusta alkaen. Ennen golfia harrastukset ovat olleet muita urheilulajeja ja toimihenkilötehtäviä niin squashin kuin jääkiekonkin parissa. Toivotaan, että kokemuksesta on hyötyä myös nykyiseen tehtävään, seuralle ja jäsenistölle.

Tulevaa kautta tulee ainakin alussa sävyttämään vielä jollain tavalla koronarajoitukset tai niiden uhka. Vaikka alamme varmaan kaikki olla suhteellisen kyllästyneitä tilanteeseen, on silti ohjeiden kuunteleminen ja noudattaminen edelleen tärkeää. Näin varmistamme kukin kohdaltamme sen, että saamme pitää kentät auki ja harrastaa, ehkä vähän kilpaillakin.

Kenttä pelataan uudessa eli vanhassa järjestyksessä. Sen suhteen toivon kaikilta herkkyyttä omaan toimintaan. Pelataan kun pelataan ja vaihdetaan syvällisemmät kuulumiset sitten kierroksen jälkeen. Noudatetaan annettuja ohjeita tauon suhteen ja käytetään uuden yrittäjän tarjoamia palveluja kukin tarpeidensa mukaan. Muutoksessa ei aina kaikkea osata välttämättä ottaa huomioon, vaikka asiaa monelta kantilta onkin tarkasteltu. Rakentavaa palautetta tai kehitysehdotuksia saa antaa. Muutos on osin vielä vaiheessa ja ratkaisutkin ovat kompromisseja. Toiveissa on ollut tilanne missä jäsenistö viihtyy klubilla hieman aiempaa enemmän muodostaen tiiviimpää golfyhteisöä. Tavoite on, että klubilla voi poiketa niin kierroksen jälkeen kuin treenin päätteeksikin, miksei muutoinkin kahvilla tai lounaalla. Meni peli sitten hyvin tai erittäin hyvin voi klubille istahtaa, hengähtää hetken ja analysoida kierrosta golfhenkisessä seurassa ennen kotiinlähtöä.

Toivotan kaikille, niin vanhoille konkareille kuin uusille jäsenille, hyvää golfkesää ja nautinnollisia hetkiä hienon lajin parissa.

Terveisin Jouni
Kapteeni, Meg

 

 

Lyöntijäljen paikkaamiseen on 4 hyvää syytä – joista yhtä et luultavasti ole tullut ajatelleeksi

LYÖNTIJÄLKIEN PAIKKAAMINEN kuuluu olennaisena osana hyvään golfkäyttäytymiseen. Jo green card -kursseilla opetetaan, että lyönnin seurauksensa pallon alta irronnut turve tulee asetella takaisin paikoilleen ja painella jalalla tiiviisti maahan.

Osalla kentistä suositaan kuitenkin toista käytäntöä. Joillakin ulkomaisilla kentillä turpeiden takaisin laittaminen on jopa kielletty. Sen sijaan pelaajien matkaan kierrokselle annetaan siemenhiekkaseos, jota tulee sirotella ruohottomiksi jääneisiin lyöntijälkiin.

Poikkeavat käytännöt aiheuttavat toisinaan pelaajissa epävarmuutta, ja kentillä pohditaan usein sitäkin, onko lyöntijälkien paikkaamisesta mitään hyötyä?

Lyhyt vastaus kysymykseen kuuluu, että riippuu olosuhteista. Jos väylän maapohja on kuiva ja napakka, takaisin lyöntijälkiin asetetut turpeet eivät välttämättä juurru ollenkaan. Toisaalta, myöskään siemenhiekkaseoksen sirottelu ei ole vastaavissa olosuhteissa kovin tehokas keino. Ruohon itämiseen voi kulua viikkoja.

Vähänkään kosteammissa olosuhteissa – ja Suomessa käytännössä aina – nyrkkisääntönä on, että turpeet tulee asetella paikoilleen. Siihen on ainakin neljä hyvää syytä.

1. Ruoho voi paremmin

Kun maaperä on sopivan kostea ja ravinteikas, irti lyöty turve juurtuu varsin nopeasti takaisin paikoilleen ja kasvaa umpeen ympäröivän nurmipinnan kanssa. Paikkaamisen jäljet katoavat pian kokonaan, eikä väyläruoholle pääse syntymään lisävaurioita.

2. Kuokittu pelto on visuaalinen haitta ­­­­­­

Golfväylillä on usein alueita, jotka keräävät väylän pinnanmuotojen vuoksi runsaasti avauslyöntejä tai joihin lyödään pelitaktisista syistä paljon palloja. Jos kyseisiltä alueilta lyötyjen lyöntien jäljet jätetään paikkaamatta, väylä on nopeasti ruman näköinen, vaikka kentän ilme olisi muilta osin kuinka viimeistelty tahansa. Erityisen hankalaksi tilanne voi muotoutua alueilla, joilta lyödään lähestymislyöntejä wedgeillä tai lyhyillä raudoilla, jotka jättävät syvimmät lyöntijäljet.

3. Peli pysyy reilumpana

Epäreiluuden tunne on golfarilla huipussaan, kun onnistuneesti keskelle väylää lyöty pallo löytyy paikkaamattoman lyöntijäljen, eli divotin, uumenista. Jos jälki on syvä, pelaajalla ei välttämättä ole muuta mahdollisuutta kuin lyödä lyhyt välilyönti saadakseen pallonsa ulos divotista. Lyöntijäljen paikkaamisessa on aina kyse myös muiden pelaajien huomioimisesta. Ellei lyönnistä syntyvää jälkeä ole esimerkiksi turpeen hajotessa tai kadotessa mahdollista paikata, lyöntijälki on pyrittävä tasoittamaan mahdollisimman hyvin esimerkiksi jalalla painelemalla tai naputtelemalla ympäröivää maata mailan kärjellä.

4. Kentän hoito kiittää – ja lopulta myös pelaajat

 
Harva pelaaja tulee ajatelleeksi, että myös irti lyödystä turpeesta voi olla huomattavaa haittaa kentänhoidolle. Paksut turpeet voivat nostaa maasta mukanaan isojakin kiviä, jotka tekevät pahimmillaan rumaa jälkeä jäädessään pyörimään väyläleikkureiden teriin. Terien tylstyessä leikkuujälki huononee, mikä koituu viime kädessä pelaajien haitaksi. Irti lyödyt turpeet olisikin parempi heittää vaikka raffin tai metsikön puolelle kuin jättää väylien pinnalle, josta ne joutuvat väistämättä leikkureiden terien alle.

 

 

Range avataan torstaina 8.4. klo 8.00

Toivotamme sinut tervetulleeksi rangeharjoituksiin, mutta samalla muistutamme suositusten mukaisen vähintään 2 m turvavälin noudattamisesta.

 • Ethän tule golfkentälle sairaana. Jos sinulla tai lähipiirissäsi on flunssan oireita, on parempi jäädä kotiin tarttumisvaaran ehkäisemiseksi.
 • Turvallisuussyistä suosittelemme oman pallokorin tai -astian käyttöä!  
 • Pallot ovat ostettavissa korttimaksulla suoraan pallokoneesta hintaan 2,50 euroa per kori.
 • E-rangelataus toimii pallokoneessa.
 • Caddiemaster ja ajanvaraus aukeavat klubilla kun kenttä avataan, arviolta viikolla 17. Tiedotamme kentän avauspäivästä erikseen etusivun infossa, kun vahvistunut.

 

 

 

 

Yhdistystoiminta 2021, toimintasuunnitelma

Yhdistyksen toimintasuunnitelma kaudelle 2021, sisältäen toimikuntien omat suunnitelmat, lue tästä

Messilän golf ry, johtokunta:

 • Puheenjohtaja Ilkka Varmavuo
 • Kapteeni Jouni Takala
 • Naistoimikunta
ja naisten kapteeni Anne Kortelainen
 • Kilpailu- ja tasoitustoimikunta Kari Toivonen
 • Klubitoimikunta Teemu Sinivirta
 • Senioritoimikunta Raija Saviniemi
 • Tiedotustoimikunta Ilkka Varmavuo ja Arja Byman
 • Sääntötoimikunta Erkki Kortelainen
 • Green Card ja kummitoimikunta Timo Ruuda

 

 

Messilän golf ry: Kutsu yhdistyksen sääntömääräiseen kokoukseen

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään 25.3.2021 klo 18.00.  Kokouspaikka on Messilän golfklubi ja sähköiset järjestelmät (kokoontumisrajoitukset huomioiden).

Pyydämme vahvistamaan osallistumisen kokoukseen viimeistään 22.3. sähköpostilla osoitteeseen caddiemaster@messilagolf.fi
Lähetämme kokouspäivänä 25.3. ennen kokousta sähköpostitse osallistumislinkin. Kokoontumista klubilla rajoittaa ajankohdalla vallitsevat viranomaissuositukset. Ilmoita erikseen, jos haluat mieluummin osallistua paikan päällä. Ilmoitamme sinulle erikseen, jos kokouksessa läsnäolo on mahdollista.

Kokouskutsu 
Esityslista
Tilinpäätös 1.1.–31.12.2020
Toiminnantarkastuskertomus

Yhdistyksen toimintakertomus ja talous tilikaudelta 1.1.–31.12.2020. Yhdistyksen toiminta noudatti kaudella 2020 soveltuvilta osin vuosikokouksessa vahvistettua toimintasuunnitelmaa. Kaudella vallinnut Korona pandemia vaikutti monella tavalla mahdollisuuksiin järjestää seuratoiminnan tilaisuuksia, kun viranomaisilta saatu kokoontumiseen liittyvä ohjeistus vaihteli kauden aikana. Kaudella pelattiin kuitenkin kaikkien aikojen ennätys kierrosmäärä, 38 000 kierrosta. Yhdistyksen järjestämään kilpailu- ja klubitoimintaan osallistuttiin aktiivisesti, kun toimintaa oli mahdollista järjestää. Harrastajien määrä kasvoi golfin ollessa yksi harvoista lajeista, joita pandemian aikana voitiin, turvaetäisyydet huomioiden, harrastaa. Toimintakertomus löytyy myös materiaalipankista.

Toimintasuunnitelma 2021 on luettavissa tästä. Toimintasuunnitelma sisältää toimikuntien laatimat esitykset kauden 2021 toiminnasta, sekä kaudelle esitettävät johtokunnan jäsenet vastuualueittain.
Esitys johtokunnan jäsenistä kaudelle 2021.

Messilän golf ry,
johtokunta

 

 

 

 

Kauden viimeinen avoin, kinkkukilpailu Meronen pelattiin 17.10.

Kauden viimeinen kilpailu, Kinkkukilpailu Meronen, pelattiin lauantaina 17.10. yhteensä 80 pelaajan voimin. Kauden viimeisen kilpailupäivän sää oli viileä, mutta aurinkoinen. Lähtöjen viimeiset pelaajat ehtivät juuri ja juuri läpi kierroksen ennen pimeää. 

Scramblena pelatun parikilpailun voittajille onnittelut:

 1. Kiuru Timi ja Lindström Joonas
 2. Lindström Topi ja Verto Kalle
 3. Levola Mikko ja Mustonen Marko

Lisäksi arvottiin kaksi kinkkua, voittajat: Kuivanen Seppo ja Nurminen Kari

Palkinnot ovat noudettavissa sopimuksen mukaan Maatila Liha-Meronen Oy, Metsolankuja 95, 16310 Virenoja.

Avaa kilpailutulokset tästä

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Markku Lehikoinen, vuoden 2020 seniori

Kiitän saamastani huomionosoituksesta ja pidän sitä arvostuksena vuosikymmenien golfharrastukselle.

Ajauduin sattumalta lajin pariin purjelentoharrastukseni kautta. Hollolan lentokentälle Hälvälään saapui yli kuusikymmentä vuotta sitten golfille vihkiytyneitä harrastajia tutkimaan voisiko sinne perustaa jonkin tasoisen kentän. Alue oli laaja, joten kiitoradan reunoilla oli tilaa. Joukossa oli tuttuja jääpalloilijoita, joten autoimme heitä raivaamaan 6 lyöntipaikkaa ja 6 hiekkapohjaista viheriötä. Kentällä pidettiin kilpailuja ja se kierrettiin kolme kertaa. Lahteen perustettiin golfseura 1959.

Toiminta siirtyi 60-luvun alkupuolella Mukkulaan parempiin olosuhteisiin. Toiminta oli pääosin talkootyötä eikä palkattua henkilökuntaa ollut. Toimintaa rahoitettiin jäsenmaksuilla, lahjoituksilla ja sponsoreiden avulla. LG:n jäsen olin 30 vuotta ja Messilä  Golfin osakas ja jäsen sen perustamisesta lukien.

Näihin vuosikymmeniin mahtuu unohtumattomia kokemuksia niin koti- kuin ulkomailla. Suuri idolini on ollut ja on edelleen golfikoni  ”Big Bear” Jack Nicklaus. Hänet minulla oli ilo tavata henkilökohtaisesti Båstadissa 1971 ollessamme lomamatkalla vaimoni kanssa. Nicklaus ja Sven Tumba antoivat näytösluontoisen ottelun. Onnistuin ennen  ottelua vaihtamaan pari sanaa hänen kanssaan ja sain nimmarin pääsylippuun.

Joku syvällisesti lajia pohtinut on väittänyt, että laji on ”pirun keksimä” ja sitä harrastavat vain sadistiset masokistit. Sehän tarkoittaisi, että kiduttaisimme itseämme harrastuksemme parissa. Ei se niin ole.  Kokemukseni mukaan golfia pelaavat ja lajin parissa toimivat ihmiset ovat enimmäkseen älykkäitä, huumorintajuisia ja hyväntahtoisia toisiaan kohtaan. Tässä iässä lajin paras anti on hyvät ystävät ja luonnossa liikkuminen.

Toivotan senioreille ja kaikille golfin parissa toimiville hyvää loppukautta ja terveyttä.

t. Markku Lehikoinen

Reikäpelimestarit 2020

MIEHET
1. Jarkko Kella
2. Riku Eve
3. Henri Vatanen
 
 
NAISET
1. Saaga Nurmi
2. Eija Laine
3. Saana Hyvönen
 
 
Seniori Miehet
1. Juha Sillman
2. Pasi Kilpinen
3. Jukka Humalainen
 
 
Veteraani Miehet 80+
1. Jukka Torstila
2. Markku Lehikoinen
3. Raimo Viljanen
 
 
Onnea voittajille!
 
 
Tänä vuonna ei vallitsevasta korona tilanteesta johtuen pidetä palkintojenjakoa päättäjäisten yhteydessä, vaan mitalit ovat noudettavissa cm–pisteestä.

New Balance Open 19.9. tulokset

New Balance Open pelattiin kahden hengen greensome -joukkuein. Voittajaparina palkittiin Juha Sillman ja Erkki Soppela, toisena Markku Koskela ja Markku Utti ja kolmantena Ritva ja Pekka Karjalainen.

Erikoiskilpailuissa lähimmäksi lippua väylällä 5 löi Susanna Keskikylä ja väylällä 12 Timo Heino.

Arvontapalkintoja oli yhteensä 5 ja voittajat Arja Lindqvist, Arto Ollila, Merja Koivisto, Sirpa Ekola-Toivonen ja Mika Oinonen.

Onnea Voittajille! Palkinnot ovat noudettavissa klubilta aukioloajoin.

Messilän Golfin Markku Utille kultaa ja Juha Sillmanille pronssia

Miesseniorit M70 ja M60 pelasivat golfin reikäpelin Suomen mestaruuksista perjantaina ja lauantaina (11.-12.9.) Nevas Golfin Karpilla (9 reikää). Kilpailuun otettiin kuusitoista pelaajaa sarjojen ranking listan mukaan.
Ensimmäisenä päivänä pelaajat sijoitettiin neljään lohkoon, joissa pelaajat pelasivat toisiaan vastaan (voitosta 2 ja tasapelistä 1 piste). Kustakin lohkosta kaksi eniten pisteitä kerännyt pääsi toisen päivän kahdeksan hengen kaavioon.

Tuulisessa ja sateisessa finaalipäivän säässä Messilän Golfin Markku Utti voitti ensimmäisellä uusinta reiällä M70 sarjan Suomen mestaruuden.

Toiseksi tuli Matti Mäkivirta (AGK) ja kolmanneksi pelasi Timo Haapala (YG).

M60 sarjan Suomen mestaruuden voitti Nevas Golfin Seppo Pakola. Toiseksi tuli Ari Vauhkonen (SHG) ja kolmanneksi Messilän Golfin Juha Sillman.

Ylemmässä kuvassa Markku Utti vasemmalla ja alemmassa kuvassa Juha Sillman toinen oikealta.

Lue lisää Suomen Golfsenioreiden sivuilta

GolfPoint Scramble pelattiin 5.9. vaihtelevassa säässä

Parikilpailussa voiton vei pari Mikko Levola (LG) ja Marko Mustonen (IGS) pistein 50. Toisena Miikka Katila ja Konsta Solkio Messilästä pistein 46. Kolmanneksi ja pisteen alle pelasi niin ikään Messilän pari, Joonas Ehkukainen ja Rku Eve.

Erikoiskilpailuissa pisimmän avauksen löi Henri Vatanen ja lähimmäs lippua Juha Ala-Krekola (2,32).  Arvontapalkintoja jaettiin runsaasti palkintojen jaossa mukana olleille.

Kilpailun kaikki tulokset tästä

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja onnea voittajille!

Messilä Camping Open pelattiin 22.8.

Best ball kilpailuna ja tällä kertaa täysin tasoituksin (max 36) pelatun parikilpailun voittajat:

 1. Torvinen Petri ja Torvinen Suvi-Päivi
 2. Hämäläinen Pirjo ja Hämäläinen Timo
 3. Heino Timo ja Vepsä Ari

Erikoiskilpailut:

 • Lähimmäksi lippua väylä 4  Ulla Pirhonen
 • Pisin avaus väylä 18 Joonas Lindström

Arvontapalkintoja oli paljon, voittajat:

Susanna Keskikylä: Naisten tummansininen paita 
Kurkela Mikko: Miesten paita 
Vatanen Markus: Sininen fleece
Timo Heino: Miesten paita 
Sirpa Sokura: 3 kpl Ngr pelilippuja

Onnea voittajille! Kilpailun palkinnot ovat noudettavissa klubin aukioloajoin.

 

Paikalla vieraili myös kesken kilpailun kuvaan pongattu metsän asukas.

Lyöntipelin 2020 mestaruudet ratkaistu

Viikonloppuna 15.–16.8. pelattiin lyöntipelin mestaruuskilpailut kaikkiaan viidessä sarjassa.

Miesten sarjassa kolmen kierroksen tuloksella 230 voiton vei Riku Eve. Kahden lyönnin päässä hopeaa Jarkko Kellalle ja kolmantena Henri Vatanen lyönnein 234.  

Naisten sarjassa kahden kierroksen tuloksella 167 kultaa Saaga nurmelle, hopeaa Lina Linqvistille  (176) ja pronssi niin ikään juniori kärkikolmikon Saana Hyvöselle  (187).

Seniorimiehissä osallistujamäärä oli suurin, 39. Toiselle kierrokselle cutin jälkeen jatkoi 27 pelaajaa. Kultakierroksen lyönnein 157 pelasi Jukka Humalainen. Neljä lyöntiä lisää hopeasijalle, Kari Kuparinen ja pronssiin lyönti lisää Juha Sillmannille.

Seniorinaisissa parhaat kaksi kierrosta ja kultaa pelasi Eija Laine (180), hopea Ulla Pirhoselle (183) ja pronssi Pirjo Hämäläisellle (193).

15.8. pelattiin myös junioreiden 9–reiän mestaruuksista. Pb tuloksella 23 voitti Eeva Aaltonen, toisena Aino-Kaisa Hyvönen pisteillä 19 ja kolmantena Emil Vatanen pisteillä 18. 

Onnea voittajille!

Mitalit jaettiin kilpailun jälkeen sunnuntai-iltana kakkukahvein ja kakkua on tarjolla pelaajille vielä 17.8.  Juniorisarjojen palkinnot jaetaan junnukauden päättäjäisissä 28.9.

Tilaisuudessa huomioitiin Messilän M70  (LP SM Master golf) saavuttama kulta joukkueella Erkki Kortelainen, Pekka Laine ja Markku Utti, sekä M60 pronssi (LP SM Eversti) joukkueella Pertti SallilaErkki Soppela ja Juha Sillman.

Veteraanisarjojen mestaruudet ratkaistaan 18.–19.8.

Novelle oli Plussaa helteessä 8.8.

Kesän korkeimpia hellelukemia hipova sää helli pelaajia Messilässä 8.8. pelatussa Novelle Openissa. Novelle Plus B12 juoman, 10–kioskin grillillä nautitun suolaisen ja aurinkosuojien voimalla best ball -parikilpailu vietiin hienosti läpi.

Kilpailun sponsoria, Hartwallia paikalla edustanut Erkki Mäkelä kiitti kentän kuntoa erinomaiseksi ja oli mielissään säästä, joka viime vuoden malliin osui täydellisesti nappiin.

Kilpailussa palkittiin kolme parasta paria, erikoiskilpailut ja arvontapalkinto.

 1. palkinto: molemmille joukkueen jäsenelle 1 kpl Novelle huppari, 1 kpl Novelle-pyyhe, 1 kpl pallolaatikko: Mika Kaunomäki ja Leena Vesalainen

 2. palkinto: molemmille joukkueen jäsenelle 1 kpl Novelle-pikeepaita, 1 kpl pallolaatikko: Eero Myllynen ja Eera Virtanen

 3. palkinto molemmille joukkueen jäsenelle 1 kpl Novelle-pyyhe, 1 kpl pallolaatikko: Eero Alenius ja Raija Lönnroth

Kilpailun tulokset tästä

Erikoiskilpailut:

 1. Pisin Draivi: 1kpl Novelle-juomapullo, 1kpl pallolaatikko: Emmi Krohn

 2. Lähimmäksi lippua: 1kpl Novelle-juomapullo, 1 kpl pallolaatikko: Iiro Summa

 3. Arvontapalkinto: 2 kpl Lounge-pääsylippuja Pelicansin tulevan kauden vapaa valintaiseen kotiotteluun   (Pääsylippu sisältää istumapaikan, ruuan, alkoholittomat juomat.) 1 kpl pallolaatikko, Bille beino huppari: Kati Onnela

Palkinnot ovat noudettavissa klubilta aukioloajoin. Arvontapalkinto toimitetaan voittajalle. Onnittelut kaikille voittajille!

Kenttäennätys uusiksi Messilässä

 – Oliver Lindell ratkaisi voiton uusintareiän eaglellaan

Messilä Golfissa pelatussa WestStar Pro-Am Invitational -ammattilaiskilpailussa nähtiin jälleen kova kattaus ammattilaisia Roope Kakon ja Janne Kasken johdolla.

Voiton ja 3000 € palkintoshekin vei nyt viidettä kertaa pelatussa kilpailussa Oliver Lindell. Viikko sitten Audi Finnish PGA Golf Tourin -osakilpailun voittanut Lindell tehtaili kierroksellaan parien lisäksi kaikkiaan kahdeksan birdietä ja yhden bogey. Tulos 65 (-7) on samalla myös Messilän uusi kenttäennätys. Samaan tulokseen Porvoolaisen kanssa päätyi myös Albert Eckhardt. Kaksikon paremmuus ratkesi vasta kolmannella uusintareiällä Lindellin upeaan eagle puttiin. 

– Vaikka pallo olikin hieman viheriön ulkopuolella päätin kuitenkin käyttää putteria. Kun pallo pallo lähti lavasta, olin jo melko varma että se uppoaisi, kertasi nyt ensimmäistä kertaa Messilässä pelannut Lindell.

– Hieno kenttä. Tykkäsin tosi paljon. Pari hankalampaa viheriötä, mutta niistäkin tänään selvittiin, myhäili voittaja. 

– Muutenkin on nyt mukava pelata, kun peli on muutaman vuoden rämpimisen jälkeen jälleen uomissaan. Tämä on hieno tapahtuma ja hienoa olla mukana tulemassa aina tärkeää juniorityötä, kiitteli Challenge Tourilla pelaava Lindell.

Kolmatta sijaa tuloksella 69 (-3) jakoivat Aleksi Myllymäki, Mikael Salminen ja Erik Myllymäki.

Ammattilaiskilpailun ohessa pelattiin myös amatööreistä ja ammattilaisista muodostettujen joukkueiden välinen mittelö. Joukkuekilpailun voittoon golfasi Team Jan Kelo Oy joukkueella Boris Panschin, Jan Kelo ja pronaan Jani Perttilä tuloksella 89.

– Kyllä tällaisen tapahtuman aikaansaaminen vaatii monen asian loksahtamista kohdilleen ja tietysti näin loistavia yhteistyökumppaneita, joita ollaan saatu mukaan. Iso kiitos täytyy välittää kaikille mukana olleille, kiitteli kilpailun taustalla häärinyt Jarkko Kella.

– Tänä vuonna oli mukana myös useita uusia joukkueita ja onhan se hienoa nähdä, että ammattilaisetkin arvostavat tätä tapahtumaa ja tulevat tänne Messilään aina mielellään, komppasi Jani Perttilä. Toinen tapahtuman priimusmoottoreista.

Tapahtuman järjestäjänä toimi Meg Juniorituki Oy ja Kilpailun tuotto ohjataan lyhentämättömänä Messilä Golfin juniorityölle.

Avaa video tästä

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

WestStar Pro Am Invitational kokoaa golfammattilaiset Messilään

Messilässä on jälleen luvassa huippugolfia kun järjestyksessään jo viides WestStar Pro Am Invitational pelataan perjantaina 7.8. Kilpailu pelataan Pro-Am -muotoisena joukkuekisana, jossa joukkueen muodostaa yksi ammattilainen ja kaksi amatööriä. Samalla ammattilaiset pelaavat oman henkilökohtaisen kilpailun, jossa palkintopotti on tänä vuonna 7500€.

Yhteislähdöllä klo 12.15. käynnistyvässä kilpailussa on mukana kova kattaus maamme ammattilaiskärkeä. Paperilla kovin nimi lienee vuonna 2015, toisena suomalaisena Eurooppa Tourin osakilpailun, Madeira Openin voittanut Roope Kakko. Messilän viheriöillä nähdään myös samana vuonna Asian Development Tourin voittoa juhlinut Janne Kaske. Tuorein nimi osallistujalistalla on viikonloppuna Suur-Helsingin Golfissa pelatun Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailun voittanut Oliver Lindell. Mukana ovat myös edellisvuosien WestStar -voittajat Henri Satama (2019)Jaakko Mäkitalo (2018) ja Peter Erofejeff (2017).

Muut Messilän kenttäennätystä (Jaakko Mäkitalo & Henri Satama, 65 lyöntiä) jahtaamaan lähtevät ammattimiehet ovat Albert EckhardtTeemu PutkonenErik MyllymäkiAleksi MyllymäkiPeter PuhakkaMikael SalminenTuomas SalminenNicklas DahlgrenNikke Tyry sekä Messilän värejä kotikentällään puolustava Jani Perttilä.
Yleisö voi tulla seuraamaan kilpailua paikan päälle.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Meg Juniorituki Oy.
Kilpailun tuotto ohjataan lyhentämättömänä Messilä Golfin juniorityölle.

Lisätietoja kilpailusta
Jarkko Kella, 040 589 5008
Mediaan ja valokuviin yhteydenotot
Juha Taskinen
0400 491 492
juha@golfnews.fi

Kuvat vuodelta 2019
Kuvakredit: Juha Taskinen

 

Messilä – Niitvälja seuraottelu pelattiin 2.8.

Jo vuodesta -99 vuorovuosin Messilässä ja Viron Niitväljassa pelatun seuraottelun kiertopalkinto palautettiin ainakin vuodeksi Messilään, tuloksella 8,5 / 7,5. Pieni tappio ei vuorovierailulla Messilässä ollutta Niitväljan joukkuetta kuitenkaan haitannut, vaan vuolasta kiitosta hyvin onnistuneesta tapahtumasta saatiin palautteena niin kentän kuin palvelujen ja iloisen jälleennäkemisen osalta. Alla kapteeneiden nimeämät joukkueet ja taas tällä kertaa ihan nappiin osuneet valinnat Messilän joukkueen osalta. Kiitos tsemppauksesta golfseuraamme edustaneet  ja kiitos vierailusta Niitväljan joukkue! 

 

Puheenjohtajat                 Ilkka Varmavuo – Aivo Hommik
Kapteenit                          Erkki Kortelainen – Joel Rothenber
Ladykapteenit                   Satu Suihko – Karin Mängel
Naispelaaja hcp 36           Raija Saviniemi – Triinu Latt
Miessenior 0–10               Markku Utti – Sami Seppänen
Miessenior 10–20             Seppo Vehka-Aho – Hanno Strazds
Naispelaaja 10–20           Johanna Lehtinen – Margit Sunni
Naisseniori 10–20             Anne Kortelainen – Kadri Apivala
Miespelaaja 0–5               Juha Sillman – Gert Holland                                                                                      
Miespelaaja 0–5               Iiro Summa – Thor Erik Tikand
Miespelaaja 10–20           Jukka Humalainen – Lauri Latt
Miessenior 10–20             Seppo Kuivalainen – Karl Lell
Miespelaaja 5–10             Kari Toivonen – Ain Adamson                 
Miespelaaja 5–10             Kari Turpeinen – Lauri Ulla
Miespelaaja 10–20           Pettri Kämäri – Zoran Grojic
Miespelaaja 10–20           Jouni Takala – Ivar Vainola

 

 

 

M70 joukkuekulta Messilään

Master Golf Espoossa oli järjestämässä tämän vuoden M70 sarjan lyöntipelin SM kisat. He suoriutuivat tehtävästä erinomaisesti. Tj. Jaakko Tuominen ja palvelupäällikkö Mirja Hellström olivat organisoineet joukkueensa erinomaiseen iskuun. Se näkyi ystävällisenä palveluna kaikkialla. Myös kenttä ja harjoitusalueet olivat erinomaisessa kunnossa. Viime aikojen sateet olivat pehmittäneet griinitkin hyvin pitäviksi, siitä tuli pelaajilta kiitosta. Siirtosääntö oli käytössä, mutta sen tarpeellisuus johtui sadekuuroista, joita esiintyi ajoittain. Varsinkin ensimmäisen päivän aamulähtijät kärsivät sateesta.

Suomen mestaruuden otti Matti Mäkivirta, joka on niitä harvoja pelaajia näissä ikäluokissa, joka on aloittanut harrastuksen jo lapsena. Pelivuosia on takana 61 tämän vuoden jälkeen. Pallo on lentänyt kohteeseen usein, koska hänellä on Suomen mestaruuksia lähes kaikista ikäluokista junioreista senioreihin. Matin voittotulos oli 77 + 76 = 153 lyöntiä. Eroa Yyterin Timo Haapalaan tuli kolme lyöntiä (78+ 78 = 156). Pronssin voitti Kymen Golfin Veijo Suomela tuloksella 157 ja samalla tuloksella ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Marko Moisio neljäntenä. Viides sija Oulun Esa Juntuselle 159 ja kuudes Lahden Golfin Risto Tiainen 160. Lähtijöitä kilpailuun oli 117, joka on uusi osanotto ennätys tässä ikäluokassa.

Joukkuekilpailuun oli ilmoittautunut 24 joukkuetta ja sekin on uusi ennätys. Yleensä nämä ovat hyvin tasaisia kilpailuja, mutta tällä kertaa erot kärkipäässä olivat selvät. Messilän Golf otti jälleen mestaruuden tutulla joukkueella Erkki Kortelainen, Pekka Laine ja Markku Utti. Tulos oli 489 lyöntiä (keskiarvo / pelaaja / kierros = 81,5). Toinen sija myös Päijät-Hämeeseen Lahden Golfille joukkueella Risto Tiainen, Kari Hiukka ja Heikki Mikander 497 (ka. 82,8). Pronssin otti järjestävän seuran joukkue Master Golf 1. Markku Viitanen, Arto Jokinen ja Tero Talkamo 502 (ka. 83,7).

M70 tourin hcp sarjan kilpailu pelattiin myös samassa yhteydessä, vaikka siitä ei palkintoja jaettukaan, kuitenkin order of merit pisteet. Parhaita olivat T1 Toivo Pönni ja Heikki Pekkinen, T3 Marko Moisio ja Esa Juntunen. T 5 sijalla neljä pelaajaa; Haapala, Tiainen, Jolkkonen ja Poutanen.

Kiitokset vielä kerran Master Golfille ja kaikille osallistujille. SM M70 lyöntipelit 2020 on nyt käsitelty. Kaikki tulokset löytyvät Golfbox kilpailukalenterista.

Kari Hiukka
Tour päällikkö

Kuva 2. Joukkuekilpailun voittaja kolmikko Messilästä oik. Markku Utti, Erkki Kortelainen ja Pekka Laine

Triple Dry pelattiin helteisessä säässä

18.7. Triple Dry kilpailu pelattiin lyöntipelikilpailuna. Scr-sarjan voittajana palkittiin Jarkko Kella lyönneillä 74.

Tasoituksellisen sarjan voiton vei Leevi Sinivirta, toisena samalla nettotuloksella Teemu Häyrinen ja kolmantena Kari Hiltunen.

Erikoiskilpailuissa väylällä 16 pisimmän avauksen löi Saaga Nurmi ja lähimmäksi lippua väylällä 12 Mari Heino.

Arvonnassa onni suosi Tiina Vaaria ja Reijo Koivistoa.

Kilpailun tulokset tästä.

Onnea voittajille, palkinnot noudettavissa klubilta 19.7. klo 9 alkaen.

TULE MUKAAN OPPAAKSI KENTÄLLE!

Green cardin suorittaneille ja golf-harrastusta aloittaville tarjotaan mahdollisuus pelata 9 reiän peli kentällä lajia harrastavan opastuksella. Jos peliryhmiin jää tilaa, voi opas itsekin pelata samoilta aloituslyöntipaikoilta osallistujien kanssa.

Peli-iltoja järjestetään seuraavasti:

La 25.7. Lähtöajat klo 16.40, 16.50, 17.00 ja 17.10
La 8.8. Lähtöajat klo 16.50, 17.00, 17.10 ja 17.20
La 22.8. Lähtöajat klo 16.50, 17.00, 17.10 ja 17.20

Jos Sinulla on mahdollisuus tulla oppaaksi kentälle, niin kerrothan seuraavat tiedot sähköpostitse tai soittamalla:
– nimesi ja yhteystietosi sekä ilta/ illat, jolloin voi olla mukana
– liisa.ruuda(a)messilagolf.fi tai 040 704 2954
– saat lisätietoja ilmoittautumisen jälkeen

Autetaan yhdessä golfista innostuneet harrastuksen pariin!

 
 
 
Liisa Ruuda
Messilä Golf
Juniorivastaava
040-704 2954

Tawast – Messilä seuraottelu

Tawast – Messilä seuraottelu pelattiin nänä vuonna vuorostaan Tawastissa 12.7.

Messilän joukkue palautti kiertopalkinnon takaisin Messilään tuloksella 13/3.

 

 1. puheenjohtajat      Ilkka Varmavuo                                                   
 2. kapteenit      Erkki Kortelainen                             
 3. ladykapteenit      Satu Suihko                             
 4. naispelaaja hcp 36     Raija Saviniemi                                    
 5. miessenior 0-10      Pertti Sallila                                   
 6. miessenior 10-20        Jouni Takala                                                     
 7. naispelaaja 10-20       Ritva Karjalainen                                   
 8. naisseniori 10-20     Katariina Martikainen                      
 9. miespelaaja 0-5     Riku Eve                                         
 10. miespelaaja 0-5     Henry Vatanen                                                    
 11. poika junior 10-20     Saana Hyvönen                             
 12. tyttö junior 20-30     Aino-Kaisa Hyvönen                           
 13. miespelaaja 5-10     Teemu Sinivirta                                  
 14. miespelaaja 5-10     Joonas Ehrukainen                                   
 15. miespelaaja 10-20     Mikko Nykter                                                              
 16. miespelaaja 10-20     Tomi Kaitarinne                                 

Viaplay Open pelattiin sateisessa säässä

Viaplay Open pelattiin lauantaina 4.7. yhteensä 40:n joukkueen voimin. Best ball kilpailun voiton vei pari Erja ja Kari Toivonen 50:llä pisteellä, toisena Matias Keskikylä  ja Vili Kosonen 47:llä pisteellä ja kolmantena Emma Honkanen Ja Joonas Ottela pisteillä 46.

Erikoiskilpailuissa lähimmäksi lippua väylällä 2 löi Pekka Laine (44 cm) ja pisimmän avauksen väylällä 18 Saana Hyvönen.

Arvontapalkinnoissa Viaplay elokuvat ja sarjat, 2 kk, voittajina Susanna Keskikylä, Merja Forsström ja Jouko Hyytiäinen. Catmandoo Thinsulate hanskan ja Srixon pallopaketin voittivat Teemu Sinivirta ja Tuuli Kilpeläinen.

Onnea voittajille!

 

 

 

 

 

Padel Lahden tarjous Messilän osakkaille

Padel on hauska, haastava ja sosiaalinen mailapeli, joka yhdistää tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Se on erinomainen laji kunnon kohottamiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen, sillä padelia pelataan aina nelinpelinä. Padelin suosio on Suomessakin huimassa kasvussa.

Padel Lahti tarjoaa Messilän osakkaille edun kesän 2020 peruskursseista.

Neljän kerran lyhytkursseilla käydään läpi padelin perusteita ja ne sopivat aloittelijoille ja vähemmän pelanneille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Molemmille kursseille otetaan neljä osallistujaa. 
Kurssit ovat maanantaisin 6.-27.7.20 

Kurssi 1: klo 16.00–17.30 
Kurssi 2: klo 17.30–19.00

Voit myös kerätä oman 4 hengen porukkasi ja varata teille oman ajan, mikäli nämä ajat eivät sovi.

Kurssin valmentajana toimii Antti Saari. Hinta Messilän osakkaille 70 €/hlö, edun saat esittämällä osakaskorttisi maksamisen yhteydessä. Ilmoittautumiset: info@padellahti.fi ja tiedustelut Mikko Kurki 044 333 0133.

 

 

 

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

 

Pyrkimyksenämme on jatkuvasti kehittää golfyhteisöämme. Siksi olemme pelaajiemme edun vuoksi päättäneet jatkaa yhteistyötä Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

Uudistettu ”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme. Kyselyn ilme ja vastauskokemus on muuttunut ja toivottavasti pidätte uudistuksista.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen. 

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st.

 

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta muille