Tiedotustoimikunta tiedottaa


Messilä – Niitvälja seuraottelu pelattiin 2.8.

Jo vuodesta -99 vuorovuosin Messilässä ja Viron Niitväljassa pelatun seuraottelun kiertopalkinto palautettiin ainakin vuodeksi Messilään, tuloksella 8,5 / 7,5. Pieni tappio ei vuorovierailulla Messilässä ollutta Niitväljan joukkuetta kuitenkaan haitannut, vaan vuolasta kiitosta hyvin onnistuneesta tapahtumasta saatiin palautteena niin kentän kuin palvelujen ja iloisen jälleennäkemisen osalta. Alla kapteeneiden nimeämät joukkueet ja taas tällä kertaa ihan nappiin osuneet valinnat Messilän joukkueen osalta. Kiitos tsemppauksesta golfseuraamme edustaneet  ja kiitos vierailusta Niitväljan joukkue!

 

Puheenjohtajat                 Ilkka Varmavuo – Aivo Hommik
Kapteenit                          Erkki Kortelainen – Joel Rothenber
Ladykapteenit                   Satu Suihko – Karin Mängel
Naispelaaja hcp 36           Raija Saviniemi – Triinu Latt
Miessenior 0–10               Markku Utti – Sami Seppänen
Miessenior 10–20             Seppo Vehka-Aho – Hanno Strazds
Naispelaaja 10–20           Johanna Lehtinen – Margit Sunni
Naisseniori 10–20             Anne Kortelainen – Kadri Apivala
Miespelaaja 0–5               Juha Sillman – Gert Holland                                                                                      
Miespelaaja 0–5               Iiro Summa – Thor Erik Tikand
Miespelaaja 10–20           Jukka Humalainen – Lauri Latt
Miessenior 10–20             Seppo Kuivalainen – Karl Lell
Miespelaaja 5–10             Kari Toivonen – Ain Adamson                 
Miespelaaja 5–10             Kari Turpeinen – Lauri Ulla
Miespelaaja 10–20           Pettri Kämäri – Zoran Grojic
Miespelaaja 10–20           Jouni Takala – Ivar Vainola

 

 

 

Hippo palasi kotiin

Anneli ja Jukka Torstilan lahjoittama Hippo kiertopalkinto palasi kotiin, Messilän voitettua seuraottelun 30.7. Sarfvikia vastaan luvuin 423 / 402.
Leppoisissa merkeissä pelatun ottelun parhaat naisten puolella olivat Sarfvikin Ritva Vuorio tuloksella 39 pistettä. Messilän Johanna Aitamurto saavutti 38 pistettä .
Miehissä Sarfvikin Pekka Vuorion tulos oli 42 pistettä ja samalla pistemäärällä kentän kiersi Messilän Eero Myllynen.
Tulostaso oli huima.  Messilän 12;sta pelaajan keski-asrvo oli 35,25 pistettä.
Hyvä Messilä!
t. Raija S.

M70 joukkuekulta Messilään

Master Golf Espoossa oli järjestämässä tämän vuoden M70 sarjan lyöntipelin SM kisat. He suoriutuivat tehtävästä erinomaisesti. Tj. Jaakko Tuominen ja palvelupäällikkö Mirja Hellström olivat organisoineet joukkueensa erinomaiseen iskuun. Se näkyi ystävällisenä palveluna kaikkialla. Myös kenttä ja harjoitusalueet olivat erinomaisessa kunnossa. Viime aikojen sateet olivat pehmittäneet griinitkin hyvin pitäviksi, siitä tuli pelaajilta kiitosta. Siirtosääntö oli käytössä, mutta sen tarpeellisuus johtui sadekuuroista, joita esiintyi ajoittain. Varsinkin ensimmäisen päivän aamulähtijät kärsivät sateesta.

Suomen mestaruuden otti Matti Mäkivirta, joka on niitä harvoja pelaajia näissä ikäluokissa, joka on aloittanut harrastuksen jo lapsena. Pelivuosia on takana 61 tämän vuoden jälkeen. Pallo on lentänyt kohteeseen usein, koska hänellä on Suomen mestaruuksia lähes kaikista ikäluokista junioreista senioreihin. Matin voittotulos oli 77 + 76 = 153 lyöntiä. Eroa Yyterin Timo Haapalaan tuli kolme lyöntiä (78+ 78 = 156). Pronssin voitti Kymen Golfin Veijo Suomela tuloksella 157 ja samalla tuloksella ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Marko Moisio neljäntenä. Viides sija Oulun Esa Juntuselle 159 ja kuudes Lahden Golfin Risto Tiainen 160. Lähtijöitä kilpailuun oli 117, joka on uusi osanotto ennätys tässä ikäluokassa.

Joukkuekilpailuun oli ilmoittautunut 24 joukkuetta ja sekin on uusi ennätys. Yleensä nämä ovat hyvin tasaisia kilpailuja, mutta tällä kertaa erot kärkipäässä olivat selvät. Messilän Golf otti jälleen mestaruuden tutulla joukkueella Erkki Kortelainen, Pekka Laine ja Markku Utti. Tulos oli 489 lyöntiä (keskiarvo / pelaaja / kierros = 81,5). Toinen sija myös Päijät-Hämeeseen Lahden Golfille joukkueella Risto Tiainen, Kari Hiukka ja Heikki Mikander 497 (ka. 82,8). Pronssin otti järjestävän seuran joukkue Master Golf 1. Markku Viitanen, Arto Jokinen ja Tero Talkamo 502 (ka. 83,7).

M70 tourin hcp sarjan kilpailu pelattiin myös samassa yhteydessä, vaikka siitä ei palkintoja jaettukaan, kuitenkin order of merit pisteet. Parhaita olivat T1 Toivo Pönni ja Heikki Pekkinen, T3 Marko Moisio ja Esa Juntunen. T 5 sijalla neljä pelaajaa; Haapala, Tiainen, Jolkkonen ja Poutanen.

Kiitokset vielä kerran Master Golfille ja kaikille osallistujille. SM M70 lyöntipelit 2020 on nyt käsitelty. Kaikki tulokset löytyvät Golfbox kilpailukalenterista.

Kari Hiukka
Tour päällikkö

Kuva 2. Joukkuekilpailun voittaja kolmikko Messilästä oik. Markku Utti, Erkki Kortelainen ja Pekka Laine

Hola Cup 2020 pelattiin Messilässä 25.7.

Lauantaina 25.7. pelattiin historian toinen HOLA CUP, Messilän ja Lahden Golfin naisten välillä. Puheenjohtaja Ili Varmavuo toivotti pelaajat tervetulleeksi maailmalta poimimallaan ja itse suomentamallaan runolla ja toimi ottelun startterina.

Ystävyysottelu aloitettiin surkeassa säässä ja puolessa välissä kierrosta vaihdettiin jo kuivia vaatteita kastuneiden tilalle. Hiukan valoa surkeuteen toivat mansikat ja kuohuviini, joita päästiin nauttimaan kymppikiskalla. Aurinko tuli onneksi kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla esiin ja toi peliolosuhteisiin tervetullutta helpotusta.

Otteluita pelattiin useassa pelimuodossa, foursomessa, singeleissä ja fourballissa. Jaossa oli yhteensä kymmenen pistettä ja kierroksensa loppuun pelanneet joukkueet napsivat pisteitä vuorovedoin. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen pisteet olivat seurojen kesken tasan ja molempien joukkueiden kapteenit pureskelivat 18. greenin tuntumassa kynsiään. Yhdeksäs ottelu tasattiin, ja pisteet olivat edelleen tasan. Ratkaisu jäi viimeisen otteluparin varaan, ja he ratkaisivat voiton Messilälle, pisteet jakautuivat lopulta 5 ½–4 ½. Upea Ryder Cup -replica pokaali jää siis koristamaan klubin palkintohyllyä seuraavaksi vuodeksi.

Kiitokset upeasti pelanneelle joukkueelle, LG:n naisille tiukasta vastuksesta ja Mamma Marialle maistuvista tarjoiluista!

Senior 5 paketissa ja seuraava, Senior 6, pelataan 10.8.

Senior 5 pelattiin 27.7.2020 Foursome kilpailuna. Sää suosi meitä auringolla ja kenttä oli totutun upeassa kunnossa.
Voittajapari  oli Heidi Rintala ja Seppo Vehka-aho 38 :llä pisteellä. Toiseksi sijoittui pari Airi Kankaanpää / Reijo Lindberg, heidän pistebogi saaliinsa oli 37. Kolmanneksi pelasivat  Leena-Margit Järvinen/ Jukka Torstila pistebogi tuloksella 35 pistettä.
Palkinnot voi noutaa caddiemasterpisteestä.
Seuraava kisa Senior 6 on 10.8.2020 .  HUOM. kilpailun alkamisaika on 10.30. Tämä kilpailu on lyötipelikisa puttisakoin.
Mestaruuskisat lähestyvät, joten nyt kannattaa harjoitella niitä varten, joten Osallistukaa!!!
Yt Raija

Messilä Golfin joukkueelle SM-kisoista pronssia

M60 Tour lyöntipeli SM, Tourin 2. osakilpailu, Aulanko Golf, Eversti
Seniori miehet M60 pelasivat golfin lyöntipelin mestaruuksista Hämeenlinnassa Aulanko Golfin Eversti-kentällä 18.–19.7.2020.

Ensimmäisen mestaruutensa voitti Jukka Utriainen PGC +5 (76+73). Seuraavat mitalit ja pistesijat ratkaisi päätöspäivän tulos. Toiseksi tuli Juha Koponen HGK +7 (77+74). Pronssille jäi useita mestaruuksia voittanut Ari Vauhkonen SHG +7 (75+76). Neljänneksi tuli Risto Rautio JG +7 (75+76) ja viidenneksi Risto Mäki KGCN +7 (74+77).

Viimeiselle pistesijalle kuudenneksi nousi ensimmäisen päivän 34.sijalta viimeisenä päivänä 73 lyöntiä pelannut Messilä Golfin Juha Sillman +9 (80+73).

 

Joukkuekilpailussa laskettiin kolmihenkisen joukkueen yksilötulokset.

Messilä golfin kolmihenkinen joukkue nousi toisen päivän kirillään kolme sijaa ja saavutti pronssia.

Messilä Golfin joukkueessa (474 lyöntiä) pelasivat Pertti Sallila, Erkki Soppela ja Juha Sillman.

Mestaruuden voitti Helsingin Golfklubi (462 lyöntiä) ja toiseksi nousi Pickalan Golfin joukkue (472 lyöntiä).

Juha S.

 

Seniori 5, 27.7.

Hei Seniorit, viikkokilpailussa n:o 5 on vuorossa vähän rennompi pelitapahtuma.
Parikilpailu ( foursome ) pelataan maanantaina 27.7. kello 9.00 alkaen.

Parit arvotaan ja tuloksen  laskuperusteena on pistebogey pisteet.

Naiset pelaavat tiiltä 48 ja miehet 53.  Parin kilpailu slope saadaan, kun pelaajien slopet lasketaan yhteen ja jaetaan kahdella.

Jokainen pari päättää etukäteen, kumpi pelaaja lyö aloituslyönnin ensimmäiseltä  tiiltä. Siitä lähtien avauslyönnit lyödään vuorotellen.

Avauslyöntien jälkeen yhteistä palloa lyödään vuorotellen, eivätkä mahdolliset rangaistuslyönnit vaikuta lyöntijärjestykseen eli jokaisen lyönnin jälkeen lyöjä vaihtuu.
Jos joku pelaajista lyö väärällä vuorolla, pallo palautetaan alkuperäiselle paikalleen ja rikkeen tehnyt pari saa kaksi (2) rankkaria.
Kilpailu ei luonnollisesti  ole tasoituskelpoinen.
Kolme  parasta paria  palkitaan.
On viisasta käyttää paperista tuloskorttia ja lyijykynää Nexgolfin rinnalla.
t. Jukka Torstila

Triple Dry pelattiin helteisessä säässä

18.7. Triple Dry kilpailu pelattiin lyöntipelikilpailuna. Scr-sarjan voittajana palkittiin Jarkko Kella lyönneillä 74.

Tasoituksellisen sarjan voiton vei Leevi Sinivirta, toisena samalla nettotuloksella Teemu Häyrinen ja kolmantena Kari Hiltunen.

Erikoiskilpailuissa väylällä 16 pisimmän avauksen löi Saaga Nurmi ja lähimmäksi lippua väylällä 12 Mari Heino.

Arvonnassa onni suosi Tiina Vaaria ja Reijo Koivistoa.

Kilpailun tulokset tästä.

Onnea voittajille, palkinnot noudettavissa klubilta 19.7. klo 9 alkaen.

Senioreiden viikkokilpailun pisteet 2020

Pistetilanne 
SM ja VM viikkokilpailun pistetilanne 15.7.

SN VN viikkokilpailun pistetilanne 15.7.

Senior 4 kilpailussa lähimmäksi lippua löi Pekka Mustjoki. Parhaan scr–tuloksen naisissa pelasi Ulla Pirhonen ja miehissä Harri Seroff. Onnea voittajille!

Palkinnot ovat noudettavissa cm-pisteen edessä olevasta noutokorista nimillä varustettuna.

 

Olemme nyt harjoitelleet viikkokilpailuissamme Nexgolfin käyttöä ja onnistuneet erinomaisesti!
Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että maaliin tultuasi tarkistaisit pelikaverien kanssa tulokset ja varmistaisit, että tulokset ovat lähteneet Nexgolfin kautta tai jos olet käyttänyt pahvista tuloskorttia niin käy luettelemassa tulokset Caddiemasterille. Näin saamme tulokset nopeasti ja Caddiemasterin ei tarvitse soitella tuloksista pelaajille jälkikäteen.
Seuraava seniorikisa on ma 27.7.2020
Muistathan lukea senior sivuja ja sähköpostitse lähetettäviä kilpailuohjeita.
Yt Raija

 

 

TULE MUKAAN OPPAAKSI KENTÄLLE!

Green cardin suorittaneille ja golf-harrastusta aloittaville tarjotaan mahdollisuus pelata 9 reiän peli kentällä lajia harrastavan opastuksella. Jos peliryhmiin jää tilaa, voi opas itsekin pelata samoilta aloituslyöntipaikoilta osallistujien kanssa.

Peli-iltoja järjestetään seuraavasti:

La 25.7. Lähtöajat klo 16.40, 16.50, 17.00 ja 17.10
La 8.8. Lähtöajat klo 16.50, 17.00, 17.10 ja 17.20
La 22.8. Lähtöajat klo 16.50, 17.00, 17.10 ja 17.20

Jos Sinulla on mahdollisuus tulla oppaaksi kentälle, niin kerrothan seuraavat tiedot sähköpostitse tai soittamalla:
– nimesi ja yhteystietosi sekä ilta/ illat, jolloin voi olla mukana
– liisa.ruuda(a)messilagolf.fi tai 040 704 2954
– saat lisätietoja ilmoittautumisen jälkeen

Autetaan yhdessä golfista innostuneet harrastuksen pariin!

Liisa Ruuda
Messilä Golf
Juniorivastaava
040-704 2954

Tawast – Messilä seuraottelu

Tawast – Messilä seuraottelu pelattiin nänä vuonna vuorostaan Tawastissa 12.7.

Messilän joukkue palautti kiertopalkinnon takaisin Messilään tuloksella 13/3.

 

 1. puheenjohtajat      Ilkka Varmavuo
 2. kapteenit      Erkki Kortelainen
 3. ladykapteenit      Satu Suihko
 4. naispelaaja hcp 36     Raija Saviniemi
 5. miessenior 0-10      Pertti Sallila
 6. miessenior 10-20        Jouni Takala
 7. naispelaaja 10-20       Ritva Karjalainen
 8. naisseniori 10-20     Katariina Martikainen
 9. miespelaaja 0-5     Riku Eve
 10. miespelaaja 0-5     Henry Vatanen
 11. poika junior 10-20     Saana Hyvönen
 12. tyttö junior 20-30     Aino-Kaisa Hyvönen
 13. miespelaaja 5-10     Teemu Sinivirta
 14. miespelaaja 5-10     Joonas Ehrukainen
 15. miespelaaja 10-20     Mikko Nykter
 16. miespelaaja 10-20     Tomi Kaitarinne

Senioreiden viikkokilpailu 4 tiistaina 14.7.

Seniorien viikkokisa numero 4 pelataan poikkeuksellisesti tiistaina 14.7.2020.
Ilmoittautuminen päättyy la 11.7. kello 12.00
Seuran mestaruuskilpailut lähestyvät. On aika skarpata ja keskittyä lyöntipeliin.
Siksi tiistaina 14.7. kello 09.00 alkaen pelataan henkilökohtainen lyöntipeli 18 r, hcp.
Erikoiskilpailuna  lähimmäksi lippua, väylä 12 yhteisenä kaikille.
Myös naisten ja miesten parhaat SCR-tulokset palkitaan.
Tervetuloa!

Viaplay Open pelattiin sateisessa säässä

Viaplay Open pelattiin lauantaina 4.7. yhteensä 40:n joukkueen voimin. Best ball kilpailun voiton vei pari Erja ja Kari Toivonen 50:llä pisteellä, toisena Matias Keskikylä  ja Vili Kosonen 47:llä pisteellä ja kolmantena Emma Honkanen Ja Joonas Ottela pisteillä 46.

Erikoiskilpailuissa lähimmäksi lippua väylällä 2 löi Pekka Laine (44 cm) ja pisimmän avauksen väylällä 18 Saana Hyvönen.

Arvontapalkinnoissa Viaplay elokuvat ja sarjat, 2 kk, voittajina Susanna Keskikylä, Merja Forsström ja Jouko Hyytiäinen. Catmandoo Thinsulate hanskan ja Srixon pallopaketin voittivat Teemu Sinivirta ja Tuuli Kilpeläinen.

Onnea voittajille!

 

 

 

 

 

Padel Lahden tarjous Messilän osakkaille

Padel on hauska, haastava ja sosiaalinen mailapeli, joka yhdistää tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Se on erinomainen laji kunnon kohottamiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen, sillä padelia pelataan aina nelinpelinä. Padelin suosio on Suomessakin huimassa kasvussa.

Padel Lahti tarjoaa Messilän osakkaille edun kesän 2020 peruskursseista.

Neljän kerran lyhytkursseilla käydään läpi padelin perusteita ja ne sopivat aloittelijoille ja vähemmän pelanneille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Molemmille kursseille otetaan neljä osallistujaa. 
Kurssit ovat maanantaisin 6.-27.7.20

Kurssi 1: klo 16.00–17.30 
Kurssi 2: klo 17.30–19.00

Voit myös kerätä oman 4 hengen porukkasi ja varata teille oman ajan, mikäli nämä ajat eivät sovi.

Kurssin valmentajana toimii Antti Saari. Hinta Messilän osakkaille 70 €/hlö, edun saat esittämällä osakaskorttisi maksamisen yhteydessä. Ilmoittautumiset: info@padellahti.fi ja tiedustelut Mikko Kurki 044 333 0133.

 

 

 

Timo Ruuda – Heinäkuun teemakurssit

SWINGI 3.7. KLO 17:30 – 19:30
Swingitreeneissä käymme läpi swingitekniikkaa, osumapuhtautta sekä lyöntejä eri mailoilla lyhyistä raudoista draiveriin. Harjoitukset aloitamme alkulämmittelyllä ja liikeratojen herättelyllä.

Kesto 2h, max. 6 osallistujaa
Hinta 40 €

DRAIVI 9.7. KLO 17:30 – 19:30
Kurssin tarkoituksena on pidentää pelaajan lyöntimittaa, mittaamme mailan tulokulmia sekä pallon lähtökulmaa ja spinnimäärää.
Opettajina Timo Ruuda sekä senioreiden pituuslyönnin Euroopan ennätyksen haltija Marko Mustonen.
Marko kertoo pituuslyönnin teoriaa ja kurssin aikana mahdollista kokeilla myös pituuslyöntimailaa.

Kesto 2h, max. 8 osallistujaa
Hinta 40 €

LÄHIPELI 17.7. KLO 17:30 – 19:30
Harjoitellaan lähipelin eri lyöntejä

Kesto 2h, max. 6 osallistujaa
Hinta 40 €

Ilmoittautuminen kursseille:
timo.ruuda@messilagolf.fi
040 518 7002

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

 

Pyrkimyksenämme on jatkuvasti kehittää golfyhteisöämme. Siksi olemme pelaajiemme edun vuoksi päättäneet jatkaa yhteistyötä Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

Uudistettu “Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme. Kyselyn ilme ja vastauskokemus on muuttunut ja toivottavasti pidätte uudistuksista.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st.

 

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta muille osapuolille.

 

Tulette saamaan kauden aikana kyselykutsun sähköpostiinne, johon toivomme lämpimästi vastaavanne. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan yhden kyselykutsun kauden aikana. Ensimmäiset kyselykutsut lähetetään 30.6.2020.

 

Ystävällisin terveisin,
Messilä golf Oy

Messilä golf mitalistit 2019

Erikoinen kevät sekoitti normaalin suunnitelmamme huomioida edellisen vuoden menestyjiä kauden avajaistapahtumassa. Haluamme kuitenkin huomioida kaudella 2019 valtakunnallisissa kilpailuissa menestyneitä pelaajiamme vielä näin jälkikäteen, pienellä harjoittelu tuella myös jatkoon (e-range latausavain).

Vielä menestyksestä onnitellen Messilän Golf ry:n puolesta seuraavia:

M70 joukkue kulta

Markku Koskela
Markku Utti
Erkki Kortelainen

M70 SM Hopea

Erkki Kortelainen

EM joukkue kisa
Suomen joukkue kulta

Juha Sillman

SGS reikäpelit hopea

Ulla Pirhonen

 

E-range avain on nimellä noudettavissa caddiemaster–pisteessä.

Messilän Golf ry,
Kilpailutoimikunta

Syyllistyykö rikokseen, jos ajaa golfautolla humalassa golfkentällä? Go Golf kysyi asiaa poliisitarkastaja Arvelinilta

Jos ajat golfautoa humalassa, syyllistyt rikokseen, josta voi seurata pahimmassa tapauksessa vankeutta.

Tällaisina hellepäivinä moni golfari säästää voimia, vuokraa kierrokselle golfauton ja nauttii pelin tiimellyksessä kenties oluen jos toisenkin.

Golfkenttä on suljettu alue ja golfauto heppoinen menopeli. Ei kai siinä mitään väärää tule tehneeksi?

Kyllä tulee, jos promillet nousevat liian korkealle. Golfauto luokitellaan nimittäin lainsäädännöllisesti moottorisoiduksi ajoneuvoksi, jota lain mukaan ei saa ajaa humalassa edes suljetulla alueella. Ei vaikka auto olisi rekisteröimätön, kuten golfautot usein ovat.

“Rikoslaissa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla tarkoitetaan konevoimalla kulkevaa ajoneuvoa. Moottorikäyttöisiä ajoneuvoja ovat auto, mopo, moottoripyörä, moottorikäyttöinen kolmipyörä, kevyt ja raskas nelipyörä, traktori, moottorityökone ja maastoajoneuvo”, poliisitarkastaja Konsta Arvelin luettelee.

Poikkeuksen lakiin muodostavat jalankulkua avustavat tai korvaavat liikkumisvälineet, joissa on enintään 1 kilowatin tehoinen sähkömoottori ja jonka suurin rakenteellinen nopeus on enintään 15 kilometriä tunnissa. Golfautoissa on tehokkaampi moottori kuin 1 kilowattia, ja ne kulkevat noin 25 km/h.

“Lyhyesti ottaen vastaus kysymykseen on se, että golfautolla ei saa ajaa humalassa, huumeissa tai lääkkeissä, koska tällöin kuljettaja voi syyllistyä rattijuopumukseen. Rattijuopumuksesta tuomitaan tyypillisesti sakkoa, mutta törkeästä rattijuopumuksesta usein vankeutta”, Arvelin kiteyttää.

“Eikä tekoa arvioida yhtään sen lievemmin, koska rattijuopumus on rattijuopumus tekopaikkaan katsomatta. Se on oiva esimerkki liikennerikoksesta, jonka tekemistä ei ole sidottu siihen, missä se tehdään. Se voidaan siis tehdä tiellä, maastossa tai vaikka suljetulla tehdasalueella.”

Lopuksi Arvelin haluaa muistuttaa vielä yhdestä golfautoilua koskettavasta ongelmasta.

“Yksi yleisin ongelma näissä on se, että vaikka ei ajettaisi päissään, niin niillä rekisteröimättömillä ajoneuvoilla tullaan tielle. Sellainenkaan ei ole sallittua. Tiellä käytettävä ajoneuvo pitää olla rekisteröity, kuljettamiseen pitää olla ajo-oikeus, ajoneuvon pitää olla katsastettu, jos sitä edellytetään ja muutenkin liikennekelpoinen”, hän sanoo.

“Eikä siinä vielä kaikki. Ajoneuvossa pitää olla voimassa oleva liikennevakuutus.”

Eli ollaan selvinpäin golfauton ratissa myös juhannuksena ja pidetään pallojen lisäksi myös autot golfkentän rajojen sisäpuolella.

Upea sää suosi Hämeenmaa Openia

Mahtava sää suosi lauantaina 13.6. Messilän Hämeenmaa Openissa pelaavia 109:n kisaajaa. Lyöntipelisarjan voitti Jouni Takala nettotuloksella 66 ja vei pienemmällä tasoituksella voiton samaan yltäneeltä Jari Laineelta. Juniorimme Lina Lindqvist ylsi sarjan kolmannelle sijalle.

Pistebogeysarjan kärkipaikan 46:lla pisteellä vei niin ikään juniorimme, Leevi Sinivirta. Toisella sijalla Riitta Kallioinen ja kolmanneksi pelasi Satu Kilpinen.

Scratch-sarjassa palkittiin parhaana Simo Martikainen, joka pelasi sisään yhden lyönnin Saaga Nurmea paremmin, molemmilla bruttolyöntejä 76. Juniorimme oli hienosti kärjen tuntumassa kaikissa sarjoissa.

Erikoiskilpailujen osalta pisimmän avauksen väylällä 18 löi junnupelaaja Saaga Nurmi. Väylällä 2 lähimmäksi lippua ylsi Miko Suihko.

Kaikkien pelaajien kesken arvottiin yksi palkinto ja arpaonni suosi Raimo Rinkistä hotellimajoituslahjakortilla.

Pistebogeysarjan voitto oli vasta 14-vuotiaan Leevi Sinivirran ensimmäinen avoimissa kilpailuissa.

–  Fiilis on mahtava voiton jälkeen. Arvelin loppukierroksesta, että pisteet saattavat riittää voittoon jos peli pysyy samanlaisena. Oli ensimmäinen voitto avoimista kilpailuista. Kierros oli tasaisen onnistunut eikä juurikaan huonoja hetkiä ollut. Erityisenä jäi mieleen väylän 11. pitkän par- putin upotus. Vahvuutenani golfissa pidän wedge- peliä, mutta kehitettävää löytyy aina joka osa-alueella.

 

 

Kuva ja teksti
Jenny Mäkinen

 

Senior 2 kilpailuohje 15.6.2020

Pelataan normaali pistebogey 18 r / hcp-

Kilpailu vaikuttaa tasoitukseen.

Muista tarkistaa oma sarjasi, tiipaikkasi sekä sen antama slope.

Käytä Nexgolf Mobile ohjelmaa kännykässäsi mikäli se on mahdollista, mutta varmista tulos kuitenkin pahviselle scorekortille, että pystyt tarpeen niin vaatiessa siirtämään tuloksesi kännykkään tulospalvelua varten.

Erikoiskilpailu (lähimmäksi lippua) väylällä 12 yhteinen naisille ja miehille.

Homma hoidetaan siten, että ensimmäinen ryhmä vie totuttuun tapaan kukan greenille. Kukkaa siirretään uuteen paikkaan ja lähemmäksi lippua, mikäli siihen on tarvetta. Kirjoitetaan nimi kukan varressa olevaan lappuun ja painetaan kukka pallon paikalle.

Viimeinen ryhmä velvoitetaan tuomaan kukka pois palkintoa varten.

KORJATKAA LYÖNTIJÄLKENNE.

Hyvää peliä!

 

 

Juhannuksen aukioloajat

Juhannuksena 19.–21.6. pelaaminen on sallittu pelioikeuden haltijoille, sekä etukäteen kierroksen maksamalla.

 • cm-piste on avoinna kaikkina kolmena päivänä klo 10 – 14
 • golf autojen vuokraus ei ole mahdollista 19.–21.6.
 • range on avoinna päivittäin ja palloja ostettavissa maksukortilla suoraan automaatista
 • ravintola ja 10–kioski suljettu
 • cm-pisteestä saatavana juomia aukioloajoin

 

Paikallissääntö: toistaiseksi voimassa oleva

Vapautuminen siirtonurmen saumoista:

Pelaajan pallon ollessa tai koskiessa siirtonurmen saumaa tai sauman haitatessa pelaajan aiotun svingin vaatimaa tilaa:

(a) Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b mukaisesti.

(a) Pallon ollessa viheriöllä. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1d mukaisesti. Mutta haittaamista ei ole, jos sauma haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa. Vapauduttaessa kaikkia siirtonurmialueella olevia saumoja käsitellään yhtenä ja samana saumana. Mikäli jokin sauma edelleen haittaa, kun pelaaja on pudottanut pallon, pelaajan täytyy jatkaa. Säännön 14.3 c(2) mukaisesti, vaikka pallo olisi yhden mailanmitan sisällä vertailupisteestä.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on yleinen rangaistus

(kaksi lyöntiä lyöntipelissä ja reiän menetys reikäpelissä).

 

 

KORONA-TILANTEESTA JOHTUEN

TULOKSET:  Kilpailussa käytetään NexGolf  Mobile -ohjelmaa

LIPPUTANGOT JA REIÄT:

 • Suositellaan, ettei lipputankoja nostettaisi/poistettaisi reiästä.
 • Kaikenlaiset reiän pohjan korottimet ovat sallittuja/suositeltavia.

BUNKKERIT:

 • Bunkkereissa on haravat.
 • Käytä haravoinnin jälkeen desinfionti ainetta tai haravoi hanskat kädessä.

 

 

Messilä – Hartola ystävyysottelu 10.6.2020.

Seniorivetäjämme Raija Saviniemi ja seuraotteluvastaava Simo Leporanta toivottivat vieraamme tervetulleiksi. Simo oli tilannut Hartolan “kuninkaallisille” aurinkoisen ja lämpimän pelipäivän.

Kenttä oli hyväkuntoinen. Ruokailun lomassa kuului mielipiteitä hyvistä, mutta tällä kertaa hitaista greeneistä.

Naisten kilpailun voitti Hartola Golfin Rauni Sarvela 33 pb ja miesten kilpailun Messilä Golfin Matti Sinivirta 39 bpb. Onnittelut heille.

Komean kiertopalkinnon voitti tällä kertaa Messilä 304 pistettä, Hartola Golf 288 pistettä.

Hartola Golfin vetäjä Hannu Pietilä toivotti Messilän seniorit ensi kesänä Hartolaan ja palauttamaan kiertopalkinnon heille.

Karhukin liikkui 15 väylää kohti, jonne se asettui rauta ketjuihin.

Kesäisin terveisin, Helena Koivula

 

Wilson demo 9.6. klo 15–19

Tiistaina 9.6 klo 15-19 on rangella vuorossa Wilson demo.
Paikalla on tehtaan edustaja ja testattavissa kaikki kauden 2020 uutuudet.
Wilsonin mailavalikoima on erittäin kattava, kaikentasoisille pelureille löytyy laatutuotteita markkinoiden parhaaseen hintaan.
Varaa itsellesi 30 min maksuton testiaika (Trackman käytössä) soittamalla 0500 315 111/Rolle.
Voit tulla testaamaan myös ilman ajanvarausta.
Tervetuloa !

Senioreiden viikkokilpailut tiedote 5.6.

Kiitos runsaasta osallistumisestanne koskien Sennu 1 kilpailua. Se oli kautta-aikojen kärkeä! Paras luku on vuosien takaa 112 ja nyt oli mukana 94 osallistujaa. Satku rikki toivottavasti jo seuraavalla kerralla!

Seuraava kisa Sennu 2 pelataan maanantaina 15.6. kello 9:00 alkaen. Muutama henkilö on jo ilmoittautunut. Nyt vielä harjoitellaan tuolla ruotsalaisten keksimällä pistebogeylla, opitaan käyttämään omaa sarjaa ja tiitä.

Ennen kaikkea opitaan käyttämään mainiota Nexgolf Mobile -ohjelmaa, joka antaa meille tulokset jo heti kuin viimeinen kortti on täytetty, hienoa.

Pelaamme siis PB pelin 4 hengen ryhmissä, erikoiskilpailuna lähimmäksi lippua yhteisesti kaikille väylällä 12. Erikoispalkinto voittajalle.

Homma hoidetaan siten, että ensimmäinen ryhmä vie totuttuun tapaan kukan greenille. Kukkaa siirretään aina uuteen paikkaa ja lähemmäksi lippua jos siihen on tarvetta ja kirjoitetaan nimi lappuun. Viimeinen ryhmä velvoitetaan tuomaan kukka maaliin palkintoa varten.

Seuratkaa sivujamme, kautemme ohjelmaa ja muutakin kilpailuihin liittyvää. Samat asiat löytynevät myös info-kansiosta CM:n tiskillä.

Tästä kilpailu vaan kiristyy ja pidot paranee, tervetuloa mukaan. Ilmoittautuminen päättyy 12.6.2010 kello 12.00.

Terveisin Jukka Torstila

Pidetään huolta – yhdessä

Golfkausi Messilässä on käynnistynyt menestyksellä, hyväkuntoisen kenttämme kierrosmäärät ovat tähän mennessä kaksinkertaiset verrattuna viime vuoteen.  On kuitenkin ilmennyt muutama huolestuttava asia.

Lyöntijälkien korjaamisen suhteen pelaajat näyttävät olleen välinpitämättömiä. Kaikki me kuitenkin haluamme pelata hyväkuntoisella kentällä ja sen vuoksi nyt haluamme muistuttaa pelaajan velvollisuudesta hoitaa oma osuutensa.

Lyöntijäljen paikkaaminen välittömästi nopeuttaa ruohon kasvun elpymistä jopa usealla vuorokaudella. Mitä enemmän pelikierroksia kentällä tulee, sitä enemmän tulee jo pelkästään liikkumisen aiheuttamaa kulumista. Meillä pelikierrosten määrä on erittäin suuri ja siksi toivomme yhteistä panostusta kenttämme kunnon ylläpitämiseen. Kenttähenkilökunta on tehnyt ja tekee jatkossakin omalta osaltaan parhaansa. Voidaanko sopia, että me pelaajatkin teemme parhaamme?

Toinen erittäin syvästi huolestuttava asia on kentällä kevään aikana tapahtuneet vaaratilanteet.

Muutama paha läheltä piti -tilanne on syntynyt pelaajien kesken, kun varoitus huuto on jäänyt väylältä viereiselle väylälle karanneen pallon osalta huutamatta. Muistetaan aina heti varoittaa “FORE” -huudolla suunnasta karanneesta lyönnistä. Näin vaaravyöhykkeellä oleva henkilö saa mahdollisuuden suojautua.

Myös kenttähenkilökunta on joutunut vaaratilanteisiin. Kysymys ei voi olla siitä, etteikö kenttätyöntekijää huomannut, sillä kentän hoitokone on havaittavissa varmasti jo ennen lyöntiä. Muistetaan sääntö, että kenttähenkilökunta siirtyy sivuun ja nostaa käden merkiksi, kun peliä voi jatkaa. Pelaajan tulee aina odottaa merkkiä!

Aiheutetut vaaratilanteet käydään läpi johtokunnan toimesta ja ne kaikki selvitetään tapauskohtaisesti, jotta vaaran aiheuttanut pelaaja varmasti toimii jatkossa oikein. Jatkossa välinpitämättömyydestä johtuvan vaaratilanteen aiheuttamisesta määrätään johtokunnan toimesta pelaajalle sanktio. Näiltä ikäviltä seurauksilta on jokaisen kuitenkin helppo välttyä jo etukäteen, yksinkertaisesti noudattamalla vaaratilanteisiin annettua ohjeistusta.

Nämä eivät ole uusia määräyksiä, vaan pyyntöjä, joita noudattamalla meidän kaikkien pelaaminen on turvallista omalla, hyväkuntoisella kentällämme.

Messilän golf ry,
kapteenit
puheenjohtaja

 

 

Kauden 2020 kilpailuista senioreille

Hyvät Messilän Seniorit

Golfkausi 2020 on jo hyvässä vauhdissa ja olemme poikkeuksellisesta ajasta huolimatta saaneet nauttia kenttämme erinomaisesta kunnosta tavallista aikaisemmin.

Tässä pientä infoa kauden tapahtumista. Seuraathan Messilän kotisivuja ja seniorsivuja entistä tarkemmin, koska koronan myötä saattaa tilanteet vaihdella.

 

Seniortour–viikkokilpailut (Jukka Torstila)

Yleisiä ohjeita

  • Ilmoittautuminen kilpailua edeltävän viikon perjantaihin kello 12:00 mennessä.
  • Ilmoittautuminen aina Nexgolf–tunnuksin.
  • Kilpailujen alkamisaika on kello 9.00 ellei muuta ilmoiteta.
  • Lähtöaika toivomukset pyritään huomioimaan.
  • Jokainen pelaaja merkitsee tuloksensa Nexgolf gsm mobilen kautta. Apua homman hoitamiseen annetaan kilpailun päätyttyä, mutta aluksi on syytä pitää myös manuaalista kirjanpitoa.
  • Tulokset pyritään julkaisemaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Pisteet tulosten perusteella seuraavasti

     1. 15 p                        11. 4 p
     2. 13 p                        12. 3 p
     3. 12 p                        13. 2 p
     4. 11 p                        14. 1 p jne. Siten, että jokainen pelaaja saa vähintään 1 pisteen
     5. 10 p
     6.   9 p…
  • Lopullisiin tuloksiin lasketaan neljä parasta tulosta. Neljää kilpailuun osallistumista edellytetään, jotta voi osallistua kauden huipentumaan, Shoot Out kisaan.
  • Kilpailuohjeet lähetetään sähköpostilla osallistujille ennen kilpailua.
  • Kilpailumaksu on 6 euroa. Maksutapa on korttimaksu.
  • Jokaisessa kilpailussa on oma vastuullinen johtaja.
  • Startti tapahtuu itsenäisesti lähtölistaan merkityin ajoin.
  • Seniortourin virallisia kilpailuja on 8. Katso päivät Messilän tapahtumakalenterista.

Tiiauspaikat ja kilpailuluokat

  • SN 50–64  48
  • VN 65–69  48
  • VN 70–74  48
  • VN 75+      30
  • SM 50– 69 57
  • VM 70–74  53
  • VM 75–79  53
  • VM 80+      48
Sikspäki, Viis Leideistä sekä rahastonhoitaja (Asko Kankaanpää)
  • Sikspäki ja Viis Leideistä kilpailukalenteri on julkaistu.
  • Ilmoittautuminen tapahtuu entiseen tapaan sähköpostilla osoitteessa  greeniakokoseutu.fi/ilmoittautuminen
  • Osanottomaksu on 30 € GKS–kenttien osakkaille ja 50 € GKS–seurojen jäsenille.
  • Koronatilanteen takia ravintolat eivät jokaisen kisan osalta ole auki, eikä lounasta voida järjestää, mutta eväspaketti tai välipala järjestetään mahdollisuuksien mukaan.
  • Messilä voitti sekä Sikspäkin että Viis Leideistä seuramestaruudet viime vuonna ja pidetään tänäkin vuonna huoli siitä että saamme taas “pojat saunomaan” – eli osallistumme aktiivisesti molempiin kilpailuihin heti alusta lähtien!
Senioreiden seuraottelut (Simo Leporanta)
  • 10.6.2020 Messilässä Hartolan pelaajat.  Hartola on vahvistanut tulonsa.
  • Heinäkuussa Talma kutsuu meidät Talman kentälle. Eivät vielä ole lähettäneet kutsua ensimmäisen kirjeeni perusteella.
  • 30.7.2020  Messilässä Sarfvik. Ovat vahvistaneet tulonsa, joskin ennen korona pandemian ilmaantumista.
  • 10.9.2020  10 seuran ottelu. Pelimuoto pistebogey, lasketaan 2 parasta naisten tulosta ja 6 parasta miesten tulosta. Kisan jälkeen Mamma Marian lounas
  • 28.9.2020 Shoot out Messilän senioreille.
  • Perinteiset seuraottelut Messilässä 10.6 ja 30.7 pelataan:
   – 12 pelaajan joukkueilla, 4 naista ja 8 miestä
   – Pistebogey pelimuotona
   – Naiset  48 tee ja miehet  53 tee.
   – Tarkoitus nauttia pelin jälkeen yhdessä klubilla Mamma Maria lounas.
   – Joukkueiden pelituloksien selvittyä  kiertopalkinnon luovutus voittajalle.
Reikä pelit ja Veteraani mestaruuskilpailut (Kari Rantanen)

Seuran Mestaruuskilpailut

  • Veteraanisarjan kilpailut,  VN–65, VN–70, VM–65, VM–70, VM–75 ja VM–80, kilpailut pelataan  ke 18.– to 19.8. omana kilpailunaan.
  • HCP mestaruus pelataan 18.8. kaikkien ilmoittautuneitten kesken, kukin omissa sarjoissaan. Vähintään kahdeksan pelaajaa sarjaa kohti. Muita yhdistellään.
  • SCR mestaruus pelataan 19.8. niiden kesken, jotka ovat selvittäneet cut-rajan ja jotka ovat siihen halukkaita. Halukkuus on ilmoitettava ennen ensimmäiselle kierrokselle lähtöä
  • Mestaruuskilpailut ovat maksuttomia. Toisena päivänä tarjoillaan kevyt lounas.

Reikäpelit

  • VM 65–79   9 kpl
  • VM 80–     10 kpl
  • Naiset        12 kpl

Aluetourit ja kansalliset seniortourit (Seppo Vehka-aho)

  • Seuratkaa Seniorliiton sivuja koskien aluetouria ja kansallisia seniortoureja.

 

Senioritapahtumat, matkat, palkinnot ja kunto-asiat (Helena Koivula)
  • Koronatilanteen takia kaikki suunnitellut yhteiset matkat ja tapahtumat ovat toistaiseksi “jäissä” .
  • Tässäkin asiassa seuratkaa senior sivuja.
Tiedoitus  (Pirkko Sani)
  • Ilmoitelkaa Pirkolle, mieluiten kuvien kera, mukavista tapahtumista golfkentillä, niin saadaan koettuja hetkiä ja tunnelmia mukaan tiedoittamiseemme.

 

Senioritoiminnan organisointi (pj Raija Saviniemi)
  • Hyvät seniorit, olemme koko toimikunta käytettävissänne. Jos on tarjolla risuja tai ruusuja, älkää epäröikö yhteyden ottamista, näin saamme aikaan yhteisön jossa kaikki viihdymme!

Klubiravintola toimintaan 1.6. alkaen

1.6. alkaen ravintola Mamma Marian toiminta käynnistyy jälleen klubi ravintolassamme.

Tutustu kauden valikoimaan tästä. Menulista on uusittu kokonaan. Jokaiselle päivälle on toisena pastavaihtoehto ja toisena liha, kana tai kala.

1.6. alkaen Lounas viikko 1 voimassa ja viikkolistat kiertävät tästä eteenpäin kolmen viikon periodilla.

Uutena tuoteena on Pasta Speciale tarjoiltuna 2/4/6 hengen ryhmille. Pöytäseurueen yhteinen pasta-annos-vuoka tarjoillaan pöytään.

 

Demopäivät jatkuvat, 27.5. Cobra

Keskiviikkona  27.5 klo 15–19 on vuorossa Cobra demo.
Paikalla on tehtaan edustaja ja testavissa kaikki kauden 2020 uutuudet.
Cobran mailavalikoima on erittäin kattava, kaikentasoisille pelureille löytyy laatutuotteita hyvään hintaan.
Varaa itsellesi 30 min maksuton testiaika (Trackman käytössä) soittamalla 0500 315 111/Rolle.
Tervetuloa !
Ystävällisin terveisin/Best regards
Rolf Salonaho
GolfPoint
Saksalankatu 4-6
15100 Lahti
0500 315 111
rolf@golfpoint.fi
www.facebook.com/golfpoint
www.golfpoint.fi
www.golfpoint.fi/verkkokauppa

World Amateur Golfers Championship -kiertueen kolmas osakilpailu pelattiin Messilässä 23.5.

Messilä Golf isännöi tänään World Amateur Golfers Championship -kiertueen kauden kolmatta osakilpailua 23.5. Hieno kilpailu ja upea sää oli houkutellut loistokuntoiselle kentälle 104 pelaajaa!

Tasoituksellisen lyöntipelisarjan (0-15) ylivoimaiseen voittoon pelasi Timo Heino nettotuloksellaan 63. Toinen oli Erkki Soppela (69) ja kolmas Markus Vatanen (69). Kaksikon paremmuuden ratkaisi pienempi tasoitus.

Pistebogeysarjan (15,1-25,4) ykkönen oli puolestaan Jyrki Vainio 43 pisteellä. Mikko Nykter (39 pistettä) golfasi toiseksi ja Martti Raitokoski kolmanneksi (38 pistettä).

Erikoiskilpailut: Lähimmäksi lippua – väylä 2 Pirjo Hämäläinen
Pisin avaus – väylä 18 Erkki Soppela

Molempien tasoitusryhmien kolme parasta pelaajaa saivat kutsun Holiday Club Saimaa Golfin kentällä pelattavaan WAGC 2020 Suomen karsintafinaaliin.

Tästä tuloksiin

Uuteen pelaamisen ohjeistukseen siirrytään 1.6. mennessä

Messilä Golf Oy:n hallitus on päivittänyt pelaamiseen liittyvää ohjeistusta kokouksessaan 22.5. Myös golftoimialan  22.5 päivitetty ohjeistus tästä. Uudessa ohjeistuksessa vastuu turvallisuuden ja hygienian ylläpitämisestä korostuu pelaajan vastuuna kentällä, sekä harjoitteluun liittyvien kenttävarusteiden osalta. Uuteen ohjeistukseen siirrytään 1.6. mennessä.

Lähtöryhmien koko
Lähtöryhmät avataan 30.5. alkaen normaalisti neljän pelaajan ryhmille, lähtöväli on 10 min.

Varausaika eteenpäin
Peliajan varausmahdollisuus eteenpäin on 7 päivää ja pelioikeudella pelaavalla osakkaalla 20 päivää. Kaikilta osin palataan entiseen käytäntöön. Varaukset tulee ensisijaisesti tehdä Nexgolf–ajanvarausjärjestelmän kautta omin tunnuksin.

Klubitalon tilat
Klubitilat avautuvat normaalisti käyttöön 1.6. alkaen, käsittäen pukuhuoneet, suihku- ja wc:tilat. Saunat avataan käyttöön, lisäohjeistus tarvittaessa.

Ravintola ja kioski
Klubiravintola avataan 1.6. alkaen siten, että toistaiseksi käytössä on puolet salipaikkoista. Terassipaikat avataan käyttöön kokonaisuudessaan. 10–kioski on jo toiminnassa Take away –palveluna. Ravintolan toiminta seuraa yleistä ravintola–alan ohjeistusta. Turvaväli tulee edelleen säilyttää asioinnin yhteydessä.

Kilpailut ja lähtöryhmien koko
Kilpailujen ja tapahtumien järjestämisen osalta noudatetaan enimmäismääriin liittyviä rajoituksia. Kilpailut järjestetään vielä toistaiseksi väliaikalähdöin. Tulospalvelu Nexgolf mobiili sovelluksella. Tätä oheistusta voidaan kuitenkin tarkistaa kilpailuajankohta ja ryhmäkokoontumista liittyvä suositus huomioiden.

Rangen käyttö
Rangen käyttö siirtyy ruoholle ja ajanvaraus poistetaan 1.6. alkaen. Pallokorit ja pallopesurit otetaan käyttöön.

Kenttävarusteet
Bägikärryjen ja golfautojen desinfiointimahdollisuus siirretään pelaajan omalle vastuulle ennen välineen käyttöönottoa, toimittamalla desinfiointiaineita saataville. Pallopesurit, haravat ja roskakorit otetaan käyttöön normaalisti. Käsineiden ja desinfiointiaineiden käyttöä suositellaan aina ennen ja jälkeen pintojen koskettelua.

Bägivarastot
Bägivarastot otetaan käyttöön 25.5. alkaen. Ala–bägivaraston ja sähkökärrypaikkojen vanhat varaukset on jo vahvistettu etukäteen ja paikan voi ottaa käyttöön maksamalla cm-pisteeseen. Uuteen bägivarastoon paikat avautuvat vuokrattavaksi 25.5. alkaen. Paikan voi lunastaa cm-pisteestä.

Maksutavat
Maksutapa on korttimaksu. Turvallisuussyitä käteistä emme käsittele. Tapauskohtaisesti voidaan sopia laskuttamisesta.

Pandemiaan liittyvää ohjeistusta pelaajien turvaetäisyydestä, käsien pesusta tai desinfioinnista, tulee jokaisen pelaajan edelleen noudattaa.  Uuden ohjeistuksen astuessa voimaan, vastuu ohjeistuksen noudattamisesta painottuu pelaajan omaan harkintaan.

Ohjeistus pelaamiseen päivitetään kesäkuulle

Suomen Golfliiton Juha Korhosen ja SGK:n Antti Hiltusen mukaan toistaiseksi voimassa oleva toimialan suosittelema 7.5. ohjeistus päivitetään tulevana perjantaina 22.5. tai viimeistään maanantaina 25.5.

Uuden ohjeistuksen henki käsityksemme mukaan on, koskien haravoita, lipputankoja, penkkejä, pallopesureita, roskiksia ym., että niitä voidaan paikallisesti harkiten ottaa käyttöön. Pelaajia tulee selvästi informoida niiden käyttämisestä oman harkinnan mukaan ja muistuttaa käsihygieniasta käytön yhteydessä ja sen jälkeen. Kun uusi ohjeistus on vahvistunut, päivitetään oma ohjeistuksemme.

Messilän klubiravintola avaa toiminnan 1.6. alkaen puolella salipaikoista, joka käytännössä kattaa ravintolan normaalin toiminnan muulloin, paitsi mahdollisten suurten tapahtumien yhteydessä. Terassialue antaa niidenkin osalta joustoa.

Messilä Golf Oy,
hallitus

 

 

 

Wilson Demo 19.5.

Demot jatkuvat Messilän rangella
Tiistaina 19.5 klo 15-19 on vuorossa Wilson demo.
Paikalla on tehtaan edustaja ja testattavissa kaikki kauden 2020 uutuudet.
Wilsonin mailavalikoima on erittäin kattava, kaikentasoisille pelureille löytyy laatutuotteita markkinoiden parhaaseen hintaan.
Varaa itsellesi 30 min maksuton testiaika (Trackman käytössä) soittamalla 0500 315 111/Rolle.
Tervetuloa !
Ystävällisin terveisin/Best regards
Rolf Salonaho
GolfPoint
Saksalankatu 4-6
15100 Lahti
0500 315 111
rolf@golfpoint.fi
www.facebook.com/golfpoint
www.golfpoint.fi
www.golfpoint.fi/verkkokauppa

Junioriharjoitukset käynnistyvät 18.5.

Messilä Golfin junioriharjoitukset alkavat maanantaina 18.5. ja jatkuvat lokakuun alkuun.
Harjoitukset toteutuvat aikaisempien kesien tapaan sekä rangella että lähipelialueella, joskus myös kentällä pelaten.
Harjoitukset pidetään maanantaisin klo 17.00–19.30 ja keskiviikkoisin klo 17.00–18.30.
Neljän hengen Kilparyhmä harjoittelee tiistaisin ja torstaisin klo 17.00–18.00 sekä perjantaisin klo 16.00 alkaen.
Junioriryhmien ollessa pienet, mahtuu harjoitusalueille toki muitakin innokkaita golffareita.
Aurinkoa kesään ja peli-iloa toivottaen:
Junioritoimikunta ja -ohjaajat
🙂 Lissu
Liisa Ruuda
Messilä Golf
Juniorivastaava
040-704 2954

Tiedote Messilä Golf Oy:n hallituksen päätöksistä 14.5.

Ohjeistus pelaamiseen maanantaista 18.5. alkaen

Messilä Golf Oy:n hallitus on päivittänyt 14.5. kokouksessaan pelaamiseen liittyvää ohjeistusta 18.5. alkaen, huomioiden edelleen Messilä golfin pelaajien ikärakenteen ja riskiryhmien pelaamisen. Hallituksen seuraava päivitys tehdään 22.5. mennessä, koskien kesäkuun ohjeistusta.

Lähtöryhmien koko
Arkiaamut klo 7 – 10.52 pelataan kahden pelaajan ryhmissä, lähtöjen väli 7/8 minuuttia.
Iltapäivät klo 11.00 alkaen, sekä viikonloput la–su koko päivän, avataan neljän henkilön ryhmille, lähtöväli 10 min.

Varausaika eteenpäin
Peliajan varausmahdollisuus eteenpäin on 7 päivää.

Kerrallaan voimassa olevien varausten maksimimäärä 18.5. alkaen (varaus Nexgolf–tunnuksin):
Osakas:
3 varausta per 18r kentälle, 9r 10–tiiltä klo 6–8.30, sekä rangelle
Pelioikeuden haltija: 2 varausta per 18r kentälle, 9r 10–tiiltä klo 6–8.30, sekä rangelle
Lippupelaaja: 1 varaus per 18r kentälle, 9r 10–tiiltä klo 6–8.30, sekä rangelle
Green fee pelaaja: ei varausoikeutta toistaiseksi kentälle.

Pelaajilla on lisäksi mahdollisuus kilpailuun ilmoittautumiseen ja näihin rinnastettaviin kilpa- ja edustusryhmien vakiintuneisiin harjoitteluun liittyviin ryhmävarauksiin.
Uuden varauksen voi tehdä, kun ensiksi varattu kierros on pelattu.
Varaukset tulee ensisijaisesti tehdä Nexgolf–ajanvarausjärjestelmän kautta omin tunnuksin.
Pelaaja on viime kädessä itse vastuussa varausrajoitteiden noudattamisesta.

Klubitalon sosiaaliset tilat, bägivarastot ja roska-astiat
Turvallisuussyistä näiden suhteen ei vielä toukokuussa tehdä käyttöönotto päätöstä. Nämä asiat ovat esillä hallituksen seuraavissa kokouksissa.

Kilpailut toukokuussa ja lähtöryhmien koko
14.5. alkaen kilpailut voidaan pelata 4 hlö lähdöin pelaajien omaa varovaisuutta noudattaen.

Rangen käyttö
Rangen käyttö jatkuu toistaiseksi ajanvarauksella ja lyönti on edelleen matoilta. Pallokorit ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Ravintola ja kioski
Ravintolatoiminnan suhteen odotellaan uusia yleisohjeita. Klubiravintola on toistaiseksi vain kahvila tarjonnalla.
10-kioski on auki 15.5. alkaen klo 11–17.30 Take away palveluna.

Kaikissa palveluissa ja aukioloajoissa on säävaraus.

Tee–30
Uusi Tee–30 kenttä on pelattavissa 7.5. alkaen. Lyöntipaikat on merkitty väylätauluihin ja kentällä oranssin värisin tupsuin. Tee–30 kenttä on tasoituskelpoinen silloin kun kenttä muuten on tasoituskelpoinen ja löytyy Nexgolf Basic gsm -sovelluksesta, sekä Golf GameBookista.

Pandemiaan liittyvää ohjeistusta pelaajien turvaetäisyydestä, käsien pesusta tai desinfioinnista, tulee jokaisen pelaajan edelleen noudattaa.  Tämä on erityisen tärkeää mm. käytetyn golfkärryn palauttamisessa desinfiointipisteeseen.

Hallitus kokoontuu tarvittaessa nopealla aikataululla ja päivittää ohjeistusta. On huomioitava, että seitsemän päivän varausoikeudesta johtuen muutokset hallituksen päätöksistä käytäntöön, saadaan voimaan varauskallenterissa viikon siirtymäajalla.

Messilä Golf Oy,
hallitus

 

Messilässä golfkauden avajaisjuhlaa 9.5.

Kausi 2020 on nyt viralliseti avattu puheenjohtajan tervehdyksin ja kapteeneiden avauslyönnein.

Avajaiskisana pelattiin perinteiseen tapaan Catmandoo Open. Ja jälleen erinomaisessa säässä – kuinkas muuten. Loistavakuntoinen kenttä sai pelaajilta kiitosta. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 140 pelaajaa. Kaikki halukkaat eivät sopineet mukaan, vaikka lähdöt jakautuvat kahden pelaajan ryhmissä jo pitkälle iltapäivään saakka.

Catmandoo Openin voittoon golfasi pari Juha Sillman ja Erkki Soppela tuloksella 48. Samaan pistemäärään päätyi myös kaksikko Tuire Kolehmainen ja Seppo Kiuru. Paremmuuden Sillmanin ja Soppelan eduksi ratkaisi pienempi tasoitus. Kolmas, 46 pisteellä oli Mika Hyytiäinen ja Eero Myllynen.

 

Tästä tuloksiin

Erikoiskilpailujen palkitut: pisin draivi Kalle Hinneri ja lähimmäksi lippua Jari-Pekka Vatanen

Arvonnassa onnetar suosi seuraavia pelaajia:

CMD -bägi: Vili Kosonen

CMD -lämpörukkaset: VP Keskiväli ja Olli Selin

CMD -takki: Virpi Rantanen ja Ari Viljanen

CMD -paita: Kari Hiltunen

CMD -tuulitakki: Rauli Rapo

Tuotepaketti: Kari Kallioniemi

Onnea voittajille! Palkinnot voi noutaa klubilta.

MeG–hallituksen ohjeistus pelaamiseen 7.5.2020

Tiedote pelaajille 7.5.2020

Messilä Golf Oy:n hallitus on päivittänyt 7.5. kokouksessaan pelaamiseen liittyvää ohjeistusta valtioneuvoston ohjeistuksen suuntaisesti, huomioiden edelleen Messilä golfin pelaajien ikärakenteen ja riskiryhmien pelaamisen.

 

Lähtöryhmien koko

 14.5. alkaen lähtöryhmien osalta menetellään siten, että arkiaamut klo 7 – 10.52 pelataan kahden pelaajan ryhmissä, lähtöjen väli 7/8 minuuttia. Iltapäivät klo 11.00 alkaen, sekä viikonloput la-su koko päivän, avataan neljän henkilön ryhmille, lähtöväli 10 min.

 

Varausaika eteenpäin, sekä varausmäärä per pelaaja

Toistaiseksi peliajan varausmahdollisuus eteenpäin on seitsemän päivää ja varausmäärä kaksi omaehtoista varausta kerrallaan, sekä lisäksi mahdolliset kilpailuihin ilmoittautumiset. Selkeyden vuoksi todetaan, että uuden varauksen voi tehdä, kun ensiksi varattu kierros on pelattu.

Varaukset tulee ensisijaisesti tehdä Nexgolf–ajanvarausjärjestelmän kautta omin tunnuksin.

Peliajan voi toistaiseksi varata osakas, pelioikeuden haltija tai pelilipulla pelaava.

 

Messilän golf ry:n edustuspelaajaryhmä

Messilän golf ry:n edustuspelaajasopimuksen allekirjoittaneilla ja edustuspelaajaksi hyväksytyillä pelaajilla on mahdollisuus kilpailun omaiseen yhteisharjoitukseen keskiviikkoisin siten, että lähdöt ovat ennen klo 15:sta. Pelaajien nimet on vahvistettava viimeistään edellisenä päivänä caddiemaster–palvelun aukioloaikana. Tyhjäksi jääneet paikat vapautetaan muille pelaajille. Edustuspelaajan varausten kokonaismäärän suhteen noudatetaan samaa sääntöä kuin kilpailuun ilmoittautumisessa.

Sama ohje on voimassa junioreiden kilparyhmälle erikseen vahvistettuna lähtöaikana.

 

Klubitalon sosiaaliset tilat, bägivarastot ja roska-astiat

Turvallisuussyistä näiden suhteen ei vielä tehdä käyttöönottopäätöstä. Nämä asiat ovat esillä hallituksen seuraavissa kokouksissa.

 

Kilpailut toukokuussa ja lähtöryhmien koko

14.5. alkaen kilpailut voidaan pelata 4 hlö lähdöin pelaajien omaa varovaisuutta noudattaen.

 

Rangen käyttö

Rangen käyttö jatkuu toistaiseksi ajanvarauksella ja lyönti on edelleen matoilta. Pallokorit ovat toistaiseksi pois käytöstä.

 

Ravintola ja kioski

Ravintolatoiminnan suhteen odotellaan uusia yleisohjeita. Klubiravintola on toistaiseksi vain kahvila tarjonnalla. 10-kioski pyritään avaamaan 14.5. alkaen siinä laajuudessa, kuin se sillä hetkellä on mahdollista.

 

Tee–30

Uusi Tee–30 kenttä on pelattavissa 7.5. alkaen. Lyöntipaikat on merkitty väylätauluihin ja kentällä oranssin värisin tupsuin. Tee–30 kenttä on tasoituskelpoinen silloin kun kenttä muuten on tasoituskelpoinen ja löytyy Nexgolf Basic gsm -sovelluksesta, sekä Golf GameBookista.

 

Pandemiaan liittyvää ohjeistusta pelaajien turvaetäisyydestä, käsien pesusta tai desinfioinnista, tulee jokaisen pelaajan edelleen noudattaa.  Tämä on erityisen tärkeää mm. käytetyn golfkärryn palauttamisessa desinfiointipisteeseen.

Hallitus kokoontuu tarvittaessa nopealla aikataululla ja päivittää ohjeistusta. On huomioitava, että seitsemän päivän varausoikeudesta johtuen muutokset hallituksen päätöksistä saadaan voimaan viikon siirtymäajalla.

Messilä Golf Oy,
hallitus

 

Pallon alastulojäljet ja pelaajan vastuu

Alastulojälkien paikkaaminen on jokaisen pelaajan vastuulla!

Tällä hetkellä Messilässä pelaavat vain omat osakkaat ja jäsenet, joten nyt on jokaisen meistä syytä tarkastaa ja tarvittaessa korjata omaa käyttäytymistämme, jotta kenttä pysyy kunnossa.

Alla aamulla 5.5. saamani terveiset nuorelta Messilä golfin jäseneltä, Henri Vataselta. Haluan välittää nämä terveiset hänen luvallaan avoimesti teille ja meille kaikille Messilän golfareille.

“Olimme tuossa pelaamassa eilen illalla pikkuveljen kanssa ja ihmettelimme miten pelaajilla on unohtunut pienet asiat, kuten pallon alastulojälkien paikkaus greeneillä. Hieman harmittaa, kun kenttä on auki ja hienossa kunnossa, varsinkin ajankohtaan nähden. Olisi mukava että jokainen muistaisi paikata vähintään oman jälkensä greenillä, niin muillakin olisi nautinnollisempaa peliä. Ja vaikuttaahan tuo kesän mittaan kentän hoitoon, eihän kenttähenkilökuntaa voi sinne laittaa tekemään pelaajille kuuluvia asioita. Ajattelin että tästä voisi olla hyvä muistuttaa näin alkukaudesta jo. Saataisiin nauttia koko kesä loistavasta kentästämme. Liitteenä kuva väylän 3 greeniltä.”

“Muutoin ihan mahtavaa pelata, varsinkin tämän hetkisen tilanteen keskellä. Kenttä loistava ja pelitahti rullaa oikein sujuvasti.”

Hyvää alkanutta kesää!
Terveisin
Henri Vatanen

Demo rangella 15.5. klo 15–19, varaa testiaika!

Kauden ensimmäinen demo Messilän rangella 15.5 klo 15-19.
Testattavana TaylorMaden kaikki 2020 uutuudet.

Johtuen vallitsevista oloista, teemme nyt niin, että ilmaisesta mailafittauksesta kiinnostuneet varaavat itselleen 30 min testiajan. Ajan voit varata soittamalla 0500 315111/Rolle.

Fittauksen suorittaa TaylorMaden edustaja TrackMan-analysaattorilla.

Tervetuloa !
Rolle
Ennakkotietona kauden muut demopäivät:
19.5 klo 15-19, Wilson
27.5 klo 15-19 Cobra
9.6 klo 15-19 Wilson
17.6 klo 15-19 Ping
30.6 klo 14-18 Cobra
Rolf Salonaho
GolfPoint
Saksalankatu 4-6
15100 Lahti
0500 315 111
rolf@golfpoint.fi
www.facebook.com/golfpoint
www.golfpoint.fi
www.golfpoint.fi/verkkokauppa

Lue 29.4. päivitetty ohjeistus pelaajille

Tätä tiedotetta päivitetään aina ohjeistuksen muuttuessa. Tarkasta ohjeistus ennen kierrokselle lähtöä.

Nexgolf ajanvaraus kentille:

 1. Messilän golf 18 r  klo 7–22.00
 2. 10-TEE 9 r klo 6–8.30  (pelioikeuden haltijoille)
 3. Range klo 8–21
 • Ajanvaraus 7 päivää eteenpäin.
 • Toistaiseksi varausoikeus on kaksi voimassa olevaa varausta kerrallaan per pelaaja.

 

Ajanvaraus

 • Käytä ensisijaisesti nettiajanvarausta ja gsm-vahvistusta.
 • Lataa sovelluskaupasta Nexgolf basic (ajanvaraus, tuloskortti, kilpailut)  varten ja ebirdie tasoituksen ylläpitoon (lue myös Golfliiton ja kotiseuran viestit).
 • Pelaaminen 2 hengen ryhmässä.
 • Riskiryhmään kuuluvalla pelaajalla on oikeus pelata yksin. Varaa toinen lähtö numerolla 22233, joka sulkee toisen pelipaikan. Suljettua paikkaa ei voi avata uudelleen.
 • 5.5. alkaen lähtöväli on 7/8 minuuttia.

 

Range

 • Messilän rangella on toistaiseksi vain 10 lyöntipaikkaa ja Nexgolf­–ajanvaraus, jolla pyritään ehkäisemään jonotusryhmien muodostuminen.
 • Rangepalloja voi ostaa korttimaksulla suoraan palloautomaatista.
 • Pallokorit on toistaiseksi poistettu käytöstä, varaa siis mukaan oma kassi tai astia.
 • Rangepallojen e-range lataus klubin caddiemaster–palvelupisteessä. Aukioloajat löytyvät etusivulta.
 • Huomioithan, että lataus vanhasta napista tulee ensin käyttää loppuun, koska nappi vaihtuu uuteen latauksen yhteydessä, eikä jäljellä olevaa saldoa voida siirtää.
 • Koronaviruksen takia vanha nappi jätetään palvelupisteen keräily astiaan ja uusi nappi ladataan tilalle.
 • Napissa jäljellä olevan saldon voi tarkastaa rangen pallokoneelta, klubilla tarkastuksia ei voida tehdä.
 • Pienin kerralla ladattavissa oleva määrä on 20 pallokoria.
 • Vaihdossa caddiemasterille palautuneet napit desinfioidaan ja aktivoidaan uudelleen käyttöön.Toistaiseksi poletteja ei ole tarjolla.

 

Klubi

 • Klubin pääovi toimii sisäänkäyntinä ja takasalin ovi uloskäyntinä.
 • Siirry sisälle vasta kun edellinen asiakas on poistunut palvelupisteestä.
 • Ravintolan tilat, pukuhuoneet ja wc-tilat klubilla ovat suljetut.
 • Ainakin toukokuun ajan ravintolatoiminta on suljettu, mutta cm–piste myy kahvia ja virvokkeita mahdollisuuksien mukaan.

 

Maksutavat

 • Korttimaksu, käteistä ei oteta vastaan toistaiseksi.

 

Gofkärryt

 • Golfkärryt desinfioidaan aina käytön jälkeen. Käytössämme on 130 kärryä.
 • Puhdistetut kärryt ovat 1-teen kärrykatoksessa ja sen läheisyydessä.
 • Kierroksen jälkeen kärry tulee palauttaa yläparkkialueen etuosaan kyltein merkittyyn desinfiointi–pisteeseen.
 • Huomioithan, että joudumme poistamaan kärryt käytöstä, jos ohjeistusta ei noudateta!

 

Golfautot

 • Golf Auton voi vuokrata yhdelle henkilölle tai samassa taloudessa asuville. Golfauto desinfioidaan ennen käyttöä.
 • Oman golfauton tai vastaavan käyttö on sallittu vain lääkärintodistuksella.

 

Bägipaikat ja pukukaapit:

 • Toistaiseksi emme voi ottaa vuokrapaikkoja käyttöön. Tiedotamme, kun käyttöönotto on jälleen mahdollista.

 

WC-tilat avataan seuraavasti

 • Käytössä olevat WC–tilat sijaitsevat 1-teen vieressä olevassa rakennuksessa.
 • Kentällä wc:t väylällä 5/14 ja 9/11 ovat käytössä.
 • WC-tiloihin on varattu pullo desinfiointiainetta. Suihkuta kosketuspinta ja odota 20 s.
 • Klubitalolla ei käytössä.

 

Pelaaminen kentällä

 • Huolehdi riittävästä etäisyydestä kaikissa tilanteissa.
 • Käsittele vain omaa palloasi.
 • Viheriöllä lippua ei nosteta kupista. Kupin pohja on normaalia korkeammalla, nosta vain oma pallosi.
 • Haravat on toistaiseksi poistettu hiekkaesteistä.
 • Viheriöllä 7 on toistaiseksi talviviheriö.
 • Roskakorit toistaiseksi poistettu, kuljeta roskat mukanasi pois kentältä.

 

Tuloskortti

 • Paperisen tuloskortin saa cm–pisteestä pyytämällä.
 • Paperi kortteja ei kuitenkaan toistaiseksi oteta palvelupisteessä vastaan,  tulokset voi syöttää  OmaNexgolfiin kierroksen jälkeen itse.
 • Vaivattomin tapa on käyttää Nexgolf Basic  -sovellusta. Nexgolf Basic -mobiilisovelluksesta löydät kaikkien kotimaisten kenttien tuloskortit ja voit valita harjoituskierroksen tai tasoituskierroksen. Nexgolf Basicin kautta voit ilmoittautua oman seuran järjestämiin kilpailuihin ja ylläpitää kilpailun tuloskorttia.

 

Golfliiton tiedotus – Covid 19 

THL – ajankohtaista tietoa koronasta

 

 

 

Seuran edustuspelaajan sopimus ja ehdot 2020

Pelaaja, joka haluaa edustaa Messilä Golf:ia myöhemmin säännössä luetelluissa kilpailuissa tai kilpasarjoissa, tulee hyväksyä ja allekirjoittaa pelaajasopimus 31.5.2020 mennessä. Pelaajan tulee olla seuran aktiivijäsen (jäsenyys+pelioikeus). Allekirjoittamisen jälkeen sopimus hyväksytetään kilpailutoimikunnan esityksestä seuran johtokunnalla.

Tulosta pelaajasopimus tästä tai materiaalipankista.

Kilpailutoimikunta
Joonas Ehrukainen

 

Pro Timo Ruuda ja läpi kesän kestävät ryhmävalmennukset – ilmoittaudu mukaan!

Harjoitukset käynnistyvät toukokuussa viikolla 20 ja jatkuvat läpi kesän aina elokuun loppuun asti. Viikoilla 27 ja 28 ei ole harjoituksia. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa ja harjoituskertoja on kesän aikana yhteensä 14.

Teemme monipuolisia harjoitteita, joita sovelletaan kunkin pelaajan tasoon sopiviksi. Ryhmän koko on 6 henkilöä, pienryhmässä opetus on yksilöllistä ja samalla jokaisella on omaa tilaa harjoitella.

Noudatamme opetuksessa THL:n ohjeistuksia koskien koronavirus tilannetta, mm. opetus tapahtuu kokonaisuudessaan ulkotiloissa ja säilytämme riittävät turvavälit.

 

Ryhmien aikataulut:

 • Ryhmä 1: ti klo 18:15-19:15
 • Ryhmä 2: ti (tasoitus alle 20) klo 19:15-20:15
 • Ryhmä 3: to klo 10-11
 • Ryhmä 4: to klo 19:15-20:15

Valmennusryhmän hinta koko kaudelta on 250 euroa.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Timo Ruuda

timo.ruuda@messilagolf.fi

040 518 7002

 

 

 

Senioritiedote 14.4.

Hyvät Seniorit

Elämme poikkeuksellista aikaa, jota kukaan meistä ei olisi uskonut joutuvansa kohtaamaan.
Noudattamalla viranomaisten ohjeita seviämme tästä yhdessä.
Tostaina 23.4.2020 sunniteltu Seniori-info perutaan, samoin kuin myös perinteinen Heinolan  teatteriretki 23.6.2020.
Senioreiden ensimmäinen lämmittelykisa 4.5.2020 perutaan myös. 
Kentän aukeamisajankohdan ja ohjeita pelaamiseen löydät Messilän kotisivuilta.
Iloista kauden odotusta!
 
Terv. Raija

Messilä golf –tiedote pelaajille 9.4.

Lähes lumeton talvi toi omat haasteensa kentän talvihoitoon. Onneksi syksyllä ja talven aikana tehdyt hoitotoimenpiteet suojasivat kenttää hyvin. Talven aikana jäätymisvaaran aiheuttaneita sulamis- ja sadeveden kertymiä johdettiin pois ja estettiin jääkerrosten muodostumisia. Kenttä on kokonaisuudessaan talvehtinut hyvin.

Routa on kuitenkin ollut syvässä ja viimepäivien kylmät säät ovat edelleen jarruttaneet kentän sulamista. Nyt viheriöille levitellyt harsot nopeuttavat ruohon kasvuun lähtöä ja lämpimiä säitä toivotaan sulattamaan kenttä pian. Alueen mikroilmasto ja Messilän sijainti merenpinnasta korkealla, aiheuttavat vuosittain viivettä keväällä, mutta syksyisin kenttämme on pitkään hyvässä pelikunnossa ja hyvin harvoin se joudutaan sulkemaan kovien sateiden takia.

Kenttä avataan heti kun mahdollista ja kun avauspäivä on tiedossa, se kerrotaan muutamia päiviä etukäteen nettisivuillamme. Toistaiseksi golfkauden Messilässä on voinut käynnistää normaalia aikaisemmalla range harjoittelulla.

Suomen Golfliitto on ohjeistanut kenttiä ja pelaajia koronaviruksen leviämistä ehkäisevillä ohjeilla ja toimenpiteillä. Näihin ohjeisiin on hyvä tutustua golf.fi -sivuilla.

Tässä alustavia pelaajan ohjeita Messilä golfissa. Ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa kentän avaushetkellä ja päivitetään myös jatkossa. Ohjeistus on tiukka, mutta toivon kaikkien ymmärtävän, että kannamme osaltamme vastuun siitä, että voimme jatkaa golfin harrastamista turvallisesti yli epidemiakauden.

 

Range:

Messilän rangella on toistaiseksi vain 10 lyöntipaikkaa ja Nexgolf­–ajanvaraus, jolla pyritään ehkäisemään jonotusryhmien muodostuminen. Rangepalloja voi ostaa korttimaksulla suoraan palloautomaatista. Pallokorit on toistaiseksi poistettu käytöstä, varaa siis mukaan oma kassi tai astia.

Rangepallojen e-range lataus käynnistyy klubilla, kun kenttä aukeaa ja caddiemaster–palvelupiste sen myötä. Lataus vanhasta napista tulee ensin käyttää loppuun, koska nappi vaihtuu uuteen latauksen yhteydessä, eikä jäljellä olevaa saldoa voida siirtää. Koronaviruksen takia vanha nappi jätetään palvelupisteen keräilyastiaan ja uusi nappi ladataan tilalle. Napin jäljellä olevan saldon voi tarkastaa rangen pallokoneelta, klubilla tarkastuksia ei tehdä. Pienin kerralla ladattavissa oleva määrä on 20 pallokoria. Toistaiseksi poletteja ei ole tarjolla.

 

Klubi:

Klubin pääovi toimii sisäänkäyntinä ja takasalin ovi uloskäyntinä. Siirry sisälle vasta kun edellinen asiakas on poistunut palvelupisteestä. Ravintolan tilat, pukuhuoneet ja wc-tilat klubilla ovat suljetut. Lähin wc sijaitsee 1-teen viereisessä rakennuksessa. Ainakin toukokuun ajan ravintolatoiminta on suljettu, mutta cm–piste myy kahvia ja virvokkeita mahdollisuuksien mukaan.

 

Maksutavat:

Korttimaksu, käteistä ei oteta vastaan toistaiseksi.

 

Gofkärryt ja autot:

Golfkärryt ovat toistaiseksi pois käytöstä, mutta omien kärryjen käyttö on sallittu. Golf Auton voi vuokrata yhdelle henkilölle tai samassa taloudessa asuville. Oman golfauton tai vastaavan käyttö on sallittu vain lääkärintodistuksella.

 

Bägipaikat ja pukukaapit:

Toistaiseksi emme voi ottaa vuokrapaikkoja käyttöön. Tiedotamme, kun käyttöönotto on jälleen mahdollista.

 

WC-tilat avataan seuraavasti:

Klubialueella miesten ja naisten wc–tilat tulevat sijaitsemaan 1-teen vieressä olevassa rakennuksessa. Kentällä wc:t väylällä 5/14 ja 9/11 ovat naisten käytössä. Wc:t saadaan avattua, kun vesi on mahdollista roudan sulamisen jälkeen johtaa putkiin.

 

Ajanvaraus:

Käytä nettiajanvarausta ja gsm-vahvistusta.

Pelaaminen 1–2 hengen ryhmässä. Älä lisää omaa varaustasi toisen varaamaan lähtöaikaan. Hyväksymme kahden hengen varauksen vain saman henkilön tai caddiemasterin tekemänä, jolloin varaus on pelaajien kesken sovittu.

 

Pelaaminen kentällä:

Huolehdi riittävästä etäisyydestä kaikissa tilanteissa. Käsittele vain omaa palloasi. Viheriöllä lippua ei nosteta kupista. Kupin pohja on normaalia korkeammalla, nosta vain oma pallosi.

 

Tuloskortti:

Paperisen tuloskortin saa cm–pisteestä pyytämällä. Paperikortteja ei kuitenkaan toistaiseksi oteta palvelupisteessä vastaan, vaan tulokset on syötettävä OmaNexgolfiin kierroksen jälkeen itse.

Vaivattomin tapa on käyttää gsm eBirdie > Gamebook–sovellusta.

Kiitos, että luit tämän hetkisen alustavan ohjeistuksen. Tarkistathan mahdollisesti päivitetyt ohjeet vielä kentän avausvaiheessa,

Iloista golfkauden alkua koronasta huolimatta!
Tj Arja Byman

 

 

 

 

 

 

 

Kapteenin tervehdys

Tervehdys Messilä golfin pelaajat. Minut on valittu ry vuosikokouksessa kapteeniksi seuraavaksi vuodeksi. Kiitän luottamuksesta, läksin mukaan, kun pyydettiin ja lupauduin olemaan vuoden tehtävässä, jona aikana tulen toimimaan mentorina seuraavalle kapteenille.

Tämä vuosi on tuonut mukanaan uuden tasoitus järjestelmän WHS. Nyt tasoitus on kaikkialla maailmassa samanlainen. Kirjoitin jo aikaisemmin siitä miten tasoitus tulee muuttumaan tulevaisuudessa, joten siitä ei enempää. Pelaajat ovat saaneet tiedon eBirdie uudesta tasoituksesta.

Tasoitus järjestelmä toimii hyvin, itse olen pelannut Espanjassa 4 tasoituskierrosta kaikki menivät tasoitusjärjestelmään seuraavana päivänä, kun olin syöttänyt tuloksen.

Nyt kun koronavirus jyllää, on pelaamisen rajoituksia on tullut liiton taholta. Kun Messilän kenttä avataan pelaajille pelattavaksi, vetoan kaikkiin pelaajiin, että seuran antamia ohjeita noudatetaan. Näin, jos epidemia on vielä silloin olemassa, sen leviämistä ei edistetä.

Messilään tulee uutena TEE30 kenttä. Pituus par 72 kentällä on 3087 metriä. Kenttä jota on jo vuosia toivottu! Kenttä on sloupattu joten se on myös tasoituskelpoinen. Slopetaulukko löytyy www.messilagolf.fi etusivulta.

Tätä kirjoittaessani olen Espanjassa. Täällä on ulkonaliikkumiskielto, pääsee ainoastaan ruokakauppaan ja apteekkiin. Meillä on asunnolta 2 km matka kauppaan, joten siinä saa 4 km lenkin.

Tämän hetken lento on 1.5 jos ei muutoksia tule. Tietenkin jos tulee aikaisemmin paluulentoja niin olemme valmiit lähtemään. Kotiin paluun jälkeen odottaa 2 viikon karanteeni, joten minua näkee aikaisintaan toukokuun puolivälin jälkeen.

Kyllä se siitä, totesi jo aikoinaan edesmennyt tasavallan presidentti Mauno Koivisto. Toivotan kaikille Messilän jäsenille hyvää kevättä ja pelikautta.

Erkki Kortelainen

PS. muista korjata lyöntijäljen viheriöllä ja kentällä!

Reikäpeleihin ilmoittautuminen alkaa 1.4.2020 ja päättyy 24.5.2020 klo 21:00

Reikäpelikaaviot (max.32 pelaajaa), julkaistaan viimeistään 31.5.2020.  Jos koronavirukseen liittyvä ohjeistus muuttaa aikataulua, päivitämme tiedot tälle sivulle.

Sarjakohtaisesti pelaajia pitää olla vähintään 8 kpl. Jos määrä ei täyty, voidaan sarjoja yhdistää. Julkaisun jälkeen kaavioiden mukaiset kierrokset on pelattava alla olevan aikataulun mukaisesti.

 

Huom: mahd. karsinta peliaikaa 14.6.2020, jos kaaviossa alle 32 pelaajaa.

Kierros 1 peliaikaa 30.6.2020 klo.18.00 (tee aika) saakka.

Kierros 2 peliaikaa 31.7.2020 klo.18.00 (tee-aika) saakka.

Kierros 3 peliaikaa 31.8.2020 klo.18.00 (tee aika) saakka.

Kierros 4/mitalipelit peliaikaa 13.9.2020 klo.16.00 (tee-aika) saakka.

 

(Jos kaaviossa 32 pelaajaa, mitalipelit sarjoittain (sijat 1–4) peliaikaa 30.9.2020 klo 16.00 (tee aika) saakka.)

Pelaajat sopivat peliaikansa keskenään. Reikäpeliin ilmoittautuva myöntää samalla luvan caddiemasterille puhelin yhteystietonsa luovuttamiseen kanssapelaajalle. Suljetut lähdöt mahdollisia vain arkisin ennen klo 15.

Korkeamman tasoituksen omaava pelaaja ottaa yhteyttä alhaisemmalla tasoituksella pelaavaan.

Voittaja kirjaa klubilla olevaan kaavioon pelin tuloksen ja oman nimensä seuraavalle kierrokselle.

Jos toinen pelaajista jättää saapumatta yhdessä sovittuun tee-aikaan (odotusaika 5 min) voittajaksi merkitään teellä sovittuna aikana oleva pelaaja.

Pelin näin voittanut pelaaja kirjaa tapahtuman tekstiviestillä kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle (044-2879934).

Jos kaavioon merkittyä peliä ei ole jostain syystä saatu pelattua määräaikaan mennessä, voittaja arvotaan. Arvonnan suorittavat Kapteeni ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja.

Mitalipeleihin selvinneen pelaajan poisjääntiin vaaditaan lääkärintodistus tai äkillisissä sairaustapauksissa ilmoitus kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle.

Poisjäänti mitalipeleistä ilman edellä mainittuja toimia, käsitellään erikseen Messilä Golf ry johtokunnassa.

Kilpailutmk,
Joonas Ehrukainen

REIKÄPELIT 2020

Range auki – ohjeistus rangen käytöstä

Lisäämme turvallisuutta rangeharjoitteluun ottamalla maanantaista 30.3. alkaen rangepaikan Nexgolf ajanvarausohjelman käyttöön. Rangepaikka on varattavissa aina tunniksi kerrallaan, maksimissaan päivässä voi varata kaksi  tunnin vuoroa. Näin vältämme yli 10 hengen kokoontumisen ja turhan jonottamisen tuomat riskit.

Kirjaudu ajanvarausjärjestelmään Nexgolf-tunnuksin

 • Valitse Range–kenttä (oikealta ylhäältä)
 • Näkymä on jaettu siten, että jokainen varaustunti näkyy klo 8–20 välillä erikseen.
 • Valitse haluamasi tunti, ja valikon avauduttua vapaana oleva lyöntimatto 1–10. Lyöntimatto on merkitty esim: 8:01, 8:02, 8:03 – 8:10.  Esimerkissä luku 8 on aloitusaika ja kaksoispisteen jälkeen 01 lyöntipaikan numero.
 • Vaikka varausikkunan näkymässä on neljä pelaaja paikkaa, voit varata vain yhden.
 • Lyöntipaikat rangella numeroidaan siten, että paikka 1 on lähimpänä pallo–automaattia ja paikka 10 rangekatoksen viimeinen paikka.
 • Pallokorin ostaminen suoraan automaatista maksukortilla. Varaa oma pallokassi tai astia palloja varten.

Varausehdot:

 • Kumulatiivisten varausten määrä 2
 • Varauksen voi tehdä etukäteen: pelioikeuden haltijat ja green card kurssilaiset  1 vko, vieraspelaajat 1 pv
 • Varauksen voi vahvistaa aikaisintaan 120 min etukäteen
 • Varauksen voi perua viimeistään 20 min etukäteen
 • Rangelle voi puhelimitse tehdä varauksia päivittäin klo 15 – 18 välillä numerosta 041 807 9630

Rangen varausjärjestelmä on uusi toiminta ja parannamme sitä mahdollisten ongelmien ilmettyä. Ongelmatilanteissa yhteys arja.byman@messilagolf.fi

Pallokorin maksu suoraan automaatille:
Pallokorin hinta, 2.50 euroa kpl, veloitetaan automaattisesti kortilta maksupäätteellä oston yhteydessä.

2 m etäisyys antaa turvaa myös rangella – vältä lähikontakteja!

Rangen alueella on vältettävä lähikontakteja ja kättelyä. Suositeltava turvaetäisyys on 2 metriä, myös palloautomaatin jonossa!

Palloja kannattaa käsitellä hanskat kädessä. Pallokorit poistetaan Golfliiton ohjeistuksen mukaisesti 27.3. joten käytä omaa astiaa, kassia tai pussia pallokorin sijasta.

Omilla vapaaehtoisilla toimenpiteillämme voimme estää mahdollisen tartunnan molempiin suuntiin.

Noudattamalla annettuja ohjeita, joita päivitämme nettisivuillemme tilanteen kehittyessä ja eri toimintojen käynnistyessä, pelikausi on mahdollista käynnistää. Kannathan sinäkin oman vastuusi, että vältytään tartunnoilta ja golfin harrastaminen jatkuu Messilässä!

 

 

Rangepallojen e-range lataus käynnistyy klubilla, kun kenttä aukeaa ja caddiemaster–palvelupiste sen myötä.

Lataus vanhasta napista tulee ensin käyttää loppuun, koska nappi vaihtuu uuteen latauksen yhteydessä, eikä jäljellä olevaa saldoa voida siirtää.

Koronaviruksen takia vanha nappi jätetään palvelupisteen keräilyastiaan ja uusi nappi ladataan tilalle.

Napin jäljellä olevan saldon voi tarkastaa rangen pallokoneelta, klubilla tarkastuksia ei tehdä.

Pienin kerralla ladattavissa oleva määrä on 20 pallokoria. Toistaiseksi poletteja ei ole tarjolla.

 

 

 

 

Messilän Golf ry:n sääntömääräinen vuosikokous 26.3. klo 18 – 20

Esityslistan kohta 1. kokouksen avaus:
Yhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Varmavuo:
Hyvät Messiläläiset, arvoisa vuosikokousväki.
Tällä kertaa joudumme järjestämään sääntömääräisen Messilä Golf Ry:n vuosikokouksen poikkeavasti. Kaikille kokoukseen etukäteen ilmoittautuneille on informoitu mahdollisuus osallistua netin kautta alla olevalla linkillä. Klubitalolla ei kokoonnuta. Korona on nyt kaikkien keskustelujen keskiössä. Se koskettaa ja on jo koskettanut kaikkia ja myös meitä golffareita monin tavoin. Kokoukset ja tapaamiset on nyt kielletty, mutta sääntöjemme mukaan meidän tulee valita mm. uusi johtokunta, jotta voimme toimia ja tehdä töitä tulevan kauden eteen.
Toiset jäsenistämme jännittävät  tulevan golkauden avautumista ja mahdollisia karanteeneja tai niiden pituutta.
Osa jäsenistämme on jo nyt vapaaehtoisessa karanteenissa mm. ikäsuositusten takia.
Toiset Messiläläiset jännittävät puolestaan ulkomailla parhaillaan sitä, että milloin he pääsevät paluulennolla takaisin kotimaahan.
Kyllä se siitä, totesi jo aikoinaan edesmennyt tasavallan presidentti Mauno Koivisto.
Toivon mukaan kesän kynnyksellä ruohon vihertäessä pääsemme avaamaan pelikautta suunnitellun mukaisesti ja kaikki terveinä sekä hyvä voimaisina.
Viime kausi yhdistyksen toiminnassa meni pääosin vakiintuneiden käytäntöjen mukaan. Kausi sujui pääpiirteittäin suunnitellusti ja virkeästi toimineet toimikunnat ahkeroivat kiitettävästi pysyen budjettiensa raameissa. Siitä toimikunnille ja niiden vetäjille kiitos. Seuran kassatilanne on hyvä, vaikka mennyt kausi jäikin tulopuolen osalta  hieman odotetusta ja budjetoidusta. Tulevalle kaudelle saamme uusia toimikuntien vetäjiä johtokuntaan ja seuralle uuden pron. Viestikapuloiden vaihtamisen pitäisi sujua kaikinpuolin kitkattomasti. Panostamme edelleen jäsenistön viihtymiseen, uusjäsenhankintaan ja valmennukseen,  seniori- ja naistoimintaa unohtamatta. Luonnollisesti myös kilpailemme ja jännitämme uuden tasoitusjärjestelmän toimimista. Olkoon alkava golfkausi meille kaikille suostuisa.
Esityslistan kohdat 2 – 12: Tutustu ensin liitteenä olevaan kokousaineistoon ja avaa osallistumislinkki vasta sen jälkeen.
Jos sinulla on kokouksen aikana kysyttävää, voit liittyä keskusteluun klubille tämän skype-linkin kautta 

Skype yhteys kannattaa kuitenkin ottaa vain, jos sinulla on erityistä kysyttävää.

Ellet saa yhteyttä Skype-linkin kautta, voit soittaa myös puhelimitse, Arja Byman 044 504 3044 tai Ilkka Varmavuo 040 707 9767

KOKOUSAINEISTO:

Osakastiedote 2/2020

Poikkeukselliset olosuhteet talven ja kevään aikana ovat yllättäneet maailman laajuisesti ja tällä hetkellä tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Golf on kuitenkin laji, joka hyötyy aikaisesta keväästä ja jota voidaan harrastaa koronaviruksen rajoitteet huomioiden. Klubitapahtumien ja kokoontumisten järjestämisestä on luovuttava toistaiseksi, mutta normaali pelaaminen ja jopa kilpailut pystytään järjestämään.

Messilän range on avattu erikoisjärjestelyin siten, että pallokoreja voi ostaa maksukortilla suoraan palloautomaatista. Rangen alueella on vältettävä lähikontakteja ja kättelyä. Golfyhteisössämme on iäkkäitä jäseniä ja tämän vuoksi suositusta kahden metrin etäisyydestä on tärkeää kunnioittaa.

Jos kevään eteneminen jatkuu yhtä suotuisana, saadaan golfkenttä normaalia aikaisemmin auki. Tiedotamme tilanteesta nettisivuillamme. Voit kuitenkin itse vaikuttaa siihen, että omat oikeutesi ovat kunnossa heti kauden käynnistyessä.

Muistilista toimenpiteistä ennen pelikauden alkua:

 1. Jäsenmaksu kotikentälle on maksettu.
 2.  Osakkeen kausimaksua on maksettu vähintään lyhennysohjelman mukaisesti.
 3. Pelioikeus on nimetty:Jos sinulla on oma osake, voit nimetä pelioikeuden itsellesi tai toiselle henkilölle Nexgolfiin kirjautumalla: www.messilagolf.fi > ajanvaraus. Tarkemmat ohjeet pelioikeuden nimeämisestä ovat osakastiedotteessa 1/2020 ja vastikelaskun liitteessä.Tai ilmoita pelioikeuden käytöstä osoitteeseen caddiemaster@messilagolf.fi
 4. Olethan hakenut sovelluskaupasta kännykkääsi ilmaisen ebirdie -sovelluksen?
  Sovelluksesta löydät voimassa olevan tasoituksesi, Suomen Golfliiton viestit, Seuran omat viestit ja Golf GameBookin monipuoliset palvelut, kuten scorekortit kentille ja niiden kautta suoraan tasoituksen ylläpito.

Ylä–bägivarasto siirtyy vanhaan punaiseen rakennukseen. Uuden varaston bägipaikkojen vuokrauksen käynnistymisestä ilmoitamme erikseen.

Ala–bägivarasto pysyy ennallaan ja entinen varaus on voimassa kentän avauspäivästä kaksi viikkoa, jonka jälkeen lunastamaton paikka jaetaan jonotuslistalta terveydellisin perustein. Jonotuslistalle voi ilmoittautua osoitteeseen caddiemaster@messilagolf.fi, selvittämällä oman tilanteen. Tätä ohjeistusta päivitetään tarpeen mukaan heti kun bägivarastot on koronaohjeistuksen puitteissa mahdollista avata.

Golfautot otetaan keväällä käyttöön sään salliessa. Autoissamme on Visage–ohjausjärjestelmä. Autojen istuimet vaimentavat maaston tärinää, joka voi liikuntarajoitteiselle olla tärkeää. Odotamme vielä hallituksen päätöstä siitä, sallitaanko omien golfautojen ja muiden kulkulaitteiden käyttö Messilässä. Tästä tiedotetaan myöhemmin, toistaiseksi kauden käynnistyessä omien kulkuneuvojen käyttö on kielletty, paitsi lääkärin todistuksella.

Ravintolapalvelut ja 10-kioskin toiminta käynnistetään, kun kenttä avataan. Tarjonnassa huomioidaan koronaviruksen leviämistä ehkäisevät toimenpiteet. Vitriinitarjonta yksittäispakataan ja desinfiointiaineita järjestetään palvelupisteisiin. Lounastarjonta Messilän klubilla on jo ennestään turvallista, koska ruoka tarjoillaan annoksena keittiöstä suoraan asiakkaalle.

WC-tilojen ja pukuhuoneiden, sekä saunojen käytöstä annamme lisäohjeita myöhemmin.

Iloista kevättä ja alkavaa golfkautta,
tj Arja Byman

 

 

 

 

Kutsu Messilän Golf ry:n vuosikokoukseen 26.3.

Messilän Golf ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään suunnitelman mukaisesti klubitalolla 26.3. klo 18:00 alkaen. Emme siirrä kokousta, koska on tärkeää, että saamme vahvistettua seuran toimielimet ennen golf kauden alkua. Elämme koronaviruksen takia tällä hetkellä hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Ilmoittautumiset kokouskutsun mukaisesti 23.3. mennessä osoitteeseen caddiemaster@messilagolf.fi

Koronaviruksesta johtuvan rajoitteen vuoksi kokoukseen voi paikan päällä Messilän klubilla olla vain 10 osallistujaa saapumisjärjestyksessä.

Poikkeustilanteen vallitessa olemme järjestäneet mahdollisuuden kaikille muille osallistua kokoukseen nettilinkin kautta. Linkki avataan etusivulle kokouksen alkaessa klo 18 ja se on auki kaksi tuntia klo 20:een asti.

Nettilinkin kautta osallistutaan omalla nimellä, koska pöytäkirjan tarkastajien on pystyttävä varmistamaan jäsenyyden voimassaolo. Kaikki anonyymit, väärällä nimellä tai haitta tarkoituksessa lähetetyt osallistumis lomakkeet hylätään.

Kaikille 23.3. mennessä ilmoittautuneille lähetämme osallistumislinkin sähköpostitse. Kokousaineisto tiedoksi liitteissä.

Esityslista

Tilinpäätös ja liitetiedot tilikaudelta 2019

Toimintakertomukset 2019 ja toteutunut talous

Esitys johtokunnan jäsenistä kaudelle 2020

Toimintasuunnitelmat 2020 ja budjetit

Yhdistyksen sääntö

 

Suomen Golfliiton ohjeistus koskien koronavirusta

Avaa Suomen Golfliiton 20.3. päivitetty tiedote tästä

 

Golfin harrastajille

Ohjeistus golfin harrastajien COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi:

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
 • Terveydenhuollon yksiköihin ja Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu-palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.
 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.
 • Pelikentällä:
 • pidetään lipputanko aina reiässä. Nosta pallo varovasti reiästä, jotta reikä ei vaurioidu.
 • nosta vain oma pallosi reiästä.
 • älä lainaa pelikaverin mailoja.
 • nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!

Lisää ohjeita ja ajankohtaista tietoa saat THL:n sivuilta:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

 

Seniorit kulttuurimatkalla Reitzin säätiön museossa

Juna vei 4.3. senioreita räntäsateiseen Helsinkiin, jossa suuntasimme Elitessä vietetyn kahvihetken jälkeen Apollonkadulle nauttimaan taiteesta.

Reitzin säätiön museo esittelee erään aikansa merkittävimmän rakennusmestarin Lauri Reitzin taide- ja antiikkiesineiden kokoelman. Reitzien koti avattiin yleisölle museona 1971. Museossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen merkkiteoksia mm. seuraavilta taiteilijoilta: Helene Schjerfbeck, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Maria Wiik, Werner Holmberg ja Hugo Simberg. Lisäksi esillä on antiikkihuonekaluja sekä aseita, posliinia ja ainutlaatuinen kokoelma suomalaista hopeaa 1500-1800-luvuilta.

Kulttuurista oli tarkoitus nauttia myös oopperatanssiaisissa, mutta räntäsateen kastelemat kengät saivat meidät suuntaamaan kotia kohti.

Senioriterveisin, Pirkko Sani

Aurinko mukana senioreiden kevätriehassa!

Aurinkoisena sunnuntaina 23. helmikuuta parikymmentä seniorigolfaria kokoontui klubille kevätriehaan. Jukka Torstila kertoi aluksi yhtiökokouksen kuulumisia. Sen jälkeen kisailtiin joukkueittain neljässä lajissa, frisbeessä,puttauksessa, mölkyssä ja fortunassa. Voiton vei vakuuttavasti joukkue Airi ja pojat (Mikko ja Pauli). Tiukan kisailun päätteeksi maistui maukas hernekeitto ja letut. Ja kaikilla oli niin mukavaa…

Senioritmk,
Pirkko Sani

 

Senioritiedote 1/2020

Hyvät Seniorit! Hyvää alkanutta vuotta ja uuden pelikauden odotusta.

Lähiajan tulevista tapahtumista seuraavaa:

Rokkapileet, senioreiden perinteinen talvirieha, vietetään laskiaissunnuntaina 23.2. kello 11.00 alkaen klubilla.

Ohjelmaa on entiseen tapaan Karin ja Jukan järjestämänä, joten varatkaa säänmukaiset ulkoiluvarusteet. Jäljelle jäänyt rokka myydään halukkaille, järjestäjä varaa astiat. Ilmoittautumiset Messilän kotisivujen kautta 20.2. kello 12.00 mennessä. Osallistumismaksu on entiseen tapaan 7 euroa. Tervetuloa!

Torstaikahvit Cafe Idassa kello 14.00 jatkuvat aina 16.4. asti, jolloin aloitetaan kesätauko.

Vuosikokoukset tänä vuonna pidetään seuraavasti: MeG Oy 20.2.2020 kello 17.00 ja MeG Ry torstaina 26.3.  kello 18.00. Molempien kokousten pitopaikkana on klubi.

Kevään seniori-info on torstaina 23.4. kello 14.00 POP-Trion kerhohuoneella. Ohjelmassa on kahvitarjoilu, pankin puheenvuoro ja senioreiden tulevan kauden toiminnan esittely. Tilaisuuteen ei tarvitse ennakkoilmoittautua ja hissi aukeaa noin varttia ennen tilaisuuden alkua.

Tilaisuudessa otetaan ensimmäiset ilmoittautumiset Heinola kesäteatteriretkeen ja avataan tarvittaessa netti-ilmoittautuminen. Retken liput on varattu tiistaille 23.6. ja lähtö Messilän alaparkista tulee tapahtumaan kello 16.00.

Terveisin Kari ja Raija

Ystävänpäivänä Bondfoniaa, kaksi yhden hinnalla

BONDFONIAA

Ystävänpäivän klo 13 päiväkonserttiin *

KAKSI YHDEN HINNALLA

Pe 14.2. klo 13 *
Pe 14.2. klo 19 (lm) Sibeliustalo
BOND-KONSERTTI

Sinfonia Lahti
Antti Rissanen, kapellimestari

Diandra ja Geir Rönning, laulu

Toiminnan ja tunnelman musiikkia! Tule testaamaan salaisen agentin 007:n seikkailujen rytmi.
Shaken, not stirred! Lue lisää

 Liput:
*päiväkonsertti norm. 20-25 € / aik. ja eläk.

Lippu.fi TRIO
ma-pe klo 9-18, la 10-16
puh. 0600 393949 (2€/min+pvm)

Tarjousliput helposti ja nopeasti Lippu.fi verkkokaupasta:
https://www.lippu.fi/eventseries/2697508

Tervetuloa!

 

Kutsu Messilä Golf Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 20.2. klo 17:00

Aika             Torstaina 20.2.2020 klo 17.00

Paikka         Messilän golfklubi

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 15 § mainitut varsinaiset asiat, sekä päätös korotetun käyttömaksuosuuden rahastoinnista ennakkoratkaisun Nro 11EY1008 mukaisesti.

Tilinpäätösasiakirjoihin voi tutustua etukäteen Messilä Golf Oy:n toimistossa sopimalla ajan
+358 44 5043 044.

Pyydämme vahvistamaan osallistumisen 18.2 mennessä tarjoilujen ja paikkajärjestelyjen vuoksi:

caddiemaster@messilagolf.fi

Tervetuloa kokoukseen,
Messilä Golf Oy
hallitus

Yhtiökokouksen esityslista

Talousarvio 2020

 

 

                      

Senioreille kutsu Reitzin kotimuseoon 4.3.2020 Apollonkatu 23

Lähtö Lahdesta Z-junalla klo 10.20 . Esittelykierros alkaa klo 12.00 ja kestää noin tunnin . Tämän jälkeen lounas, jonka paikka vielä odottaa vahvistusta. Matkat ja lounas ovat omakustanteisia, esittelykierros on maksuton.
Mukaan mahtuu 25 ensin ilmoittautunutta. Sitovat ilmoittautumiset Helenalle 040-7569163.
Samalla reissulla on mahdollisuus osallistua Kansallisoopperan maksuttomiin teetansseihin klo 15.00 -17.00. Solistina Rethro Sisters.
Terveisin Helena

Kaudella 2020 käyttöön otettava WHS-tasoitusjärjestelmä mullistaa tasoituslaskennan.

1. Muutos on perusteellinen

Vaikka uusi tasoitusjärjestelmä yhdistelee ominaisuuksia nykyisin käytössä olevista kuudesta eri tasoitusjärjestelmästä, rakenteeltaan se perustuu pitkälti Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa voimassa olevaan USGA:n nykyjärjestelmään. Suomessa ja Euroopassa järjestelmän vaihtuminen tarkoittaa olennaista muutosta nykyisen tasoituslaskennan periaatteisiin.

WHS otetaan Suomessa käyttöön 19 helmikuuta 2020.

Karkeasti ottaen kysymys on seuraavasta: 19 helmikuuta 2020 alkaen tasoitus lasketaan pelaajan 20:n viimeksi pelatun tasoituskierroksen ajalta, kahdeksan parhaan kierroksen perusteella.

2. Kauden 2019 tasoituskierrokset vaikuttavat uuden tasoituksen muodostumiseen.

WHS-järjestelmään siirrytään 19 helmikuuta 2020 alkaen. Koska järjestelmän vaihtuessa tasoitus lasketaan uuden järjestelmän mukaisesti 20 edellisen tasoituskierroksen perusteella, uuden WHS-tasoituksen muodostumiseen vaikuttavat jo kauden 2019 kierrokset. Kuitenkin varsin pieni osa golfin harrastajista saa kauden aikana kokoon vähintään 20 tasoituskierrosta. Uutta tasoitusta laskettaessa pelaajan tasoitushistoriaa tarkastellaankin niin kauas aiemmille kausille, että 20 tasoituskierrosta saadaan kasaan.

Mikäli pelaajalle on kirjattu seurajärjestelmiin yhteensä alle 20 tasoituskierrosta, tasoitus voidaan laskea myös pienemmän kierrosmäärän mukaan, jopa yhden kierroksen perusteella tasoituksen oikaisutaulukon avulla.

3. Tasoitus on paremmin ajan tasalla.

Kun järjestelmä  vaihtuu, pelaajan tasoitus on sitä ajantasaisempi, mitä tuoreempia hänen viimeisimmät tasoituskierroksensa ovat.

WHS-järjestelmässä pelin tason vaihtelut heijastuvat herkemmin tasoitukseen kuin nykyisessä EGA-järjestelmässä. Tasoitus siis reagoi voimakkaammin pelaajan hyviin tai huonoihin kierroksiin tai pelijaksoihin. Etenkin jos pelitasosi on selvästi paranemassa, tai vaihtoehtoisesti heikentymässä, tällä kaudella on hyvä pelata runsaasti tasoituskierroksia.

4. Säännöt jo vaihtuivat – opettele kaikki kerralla.

Vaikka uudelle tasoitusjärjestelmälle ei vielä lupsauttaisi korvaansakaan, pohdittavaa golfareilla alkavalla kaudella joka tapauksessa riittää. Jokaisen golfin harrastajan on heti kauden alkumetreiltä asti opeteltava viime vuodenvaihteessa voimaan astuneet golfin uudet säännöt. Myös säännöissä moni asia uudistettiin perusteellisesti. Alkava kausi on arvatenkin edennyt jo pitkälle ennen kuin esimerkiksi uusien sääntöjen mukainen droppaaminen alkaa sujua golfareilta luontevasti.

Koska tasoitusjärjestelmäkin uudistuu merkittävästi, miksi et opettelisi sekä uusia sääntöjä että uuden tasoitusjärjestelmän perusteita kerralla? Silloin pääset aloittamaan ensi vuonna kauden puhtaalta pöydältä valmiimpana, uudet säännöt ja uuden tasoitusjärjestelmän perusteet omaksuneena golfarina. Kaudella 2020 golf näyttää kovin toisenlaiselta kuin miltä se näytti vielä kaudella 2018.

 

Näin WHS-laskenta toimii

WHS-tasoitusjärjestelmässä tasoitus lasketaan pelaajan 20:n viimeksi pelatun tasoituskelpoisen kierroksen ajalta. Laskennassa otetaan huomioon jakson kahdeksan parasta kierrosta, mutta suoraan kierrostuloksista tasoitusta ei vielä lasketa.

Varsinaiset kierrostulokset lasketaan ensi vuodesta alkaen lyöntipelituloksina nykyisen pistebogey-tuloksen sijaan. Ellei pelaaja onnistu tekemään reiällä vähintään nettobogia, hänen lyöntipelituloksensa kyseiseltä reiältä on nettotuplabogey eli alhaisin tulos, jolla pelaaja saisi nykyisessä järjestelmässä nolla pistebogey-pistettä

Uudistuksen hyötyjä:

 • Tasoitukset enemmän oikeita
 • Keskiarvolaskenta heijastaa nykyistä pelitaitoa paremmin.
 • Kaikkialla mahdollista pelata 9 reiän tasoituskierros.
 • Tasoitukset vertailukelpoisia maailmanlaajuisesti.


Mitkä ovat sitten hyväksytyt pelimuodot:

 • Lyöntipeli
 • Pistebogey
 • Maksimitulos
 • Par/bogey (peli kentän paria tai bogia vastaan)

Tasoituskierrosta ei tarvitse jatkossa rekisteröidä ennakkoon – toki merkkarille pitää kertoa ykkösen tiillä!
Kilpailut ovat automaattisesti tasoituskierroksia.

Tulosten syöttäminen onnistuu jatkossa ainoastaan reikäkohtaisesti!

 • Virallinen tasoitus lasketaan yön aikana.
 • Jos pelataan useampi kierros saman päivän aikana, niin tarvittaessa käytetään samaa tasoitusta.
 • Jos tasoitustulosta ei palauteta samana päivänä, niin virallinen tasoitus päivittyy heti.

Kaiken ydin: tasoitustulos

 • Mihin tulokseen pelaaja pelasi kierroksensa.
 • Lasketaan automaattisesti eBirdie-palvelussa.
 • Käytetään tasoituslaskennassa.

 

Keskiarvojärjestelmä, avaa malliesimerkki tästä

20 viimeisimmästä tasoitustuloksesta.
8 pienimmän keskiarvo pyöristettynä lähimpään kymmenykseen.


Pelaajien ei tarvitse opetella itse järjestelmää

Tulosta tarkastellaan nettolyöntipelituloksena pistebogeypisteet huomioiden. Eli niin, että reikäkohtaisesti määritetään maksimi lyöntipelitulos, joka on se tulos, jolla pelaaja ei saa reiältä enää yhtään pistebogeypistettä.


Esimerkkejä tasoituksen laskennasta Messilässä. Kaava siitä, miten järjestelmä laskee tasoituksen riippuen siitä, miltä tiiltä pelaaja pelaa:

Pelaaja mies pelaa tuloksen  87

Tii 70 113/143*(87-74,2) = 10,1

Tii 57 113/140*(87-72,8)  = 11,5

Tii 53 113/135*(87-70,5) = 13,8

Tii 48 113/130*(87-68) = 16,5


Pelaaja nainen pelaa tuloksen  100

Tii 57 113/142*(100-78,2) = 17,3

Tii 53 113/136*(100-75,4) = 20,4

Tii 48 113/130*(100-72,4) = 24,0

 

Iloista alkavaa golfkautta 2020,
Sääntötmk Erkki Kortelainen

Kohti hiilineutraalia golfkenttää

Messilä golf on nyt toisena suomalaisista golfkentistä selvittänyt hiilijalanjälkensä 2018, josta oheinen raportti. Tavoitteeseen kohti hiilineutraalia golfkenttää on tällä hetkellä ilmoittautunut kaikkiaan noin 35 kenttää, joten todennäköisesti jo kaudelta 2019 saadaan muiden kenttien vertailulukuja mukaan. Tärkeintä kuitenkin on seurata kehitystä vuositasolla oman kentän luvuissa.

Raportin sivulla 5 päästökokonaisuudet ovat luokiteltuna kolmeen ryhmään, joista ensimmäiseen voimme ehkä helpoiten vaikuttaa jatkuvilla valinnoilla.
Ryhmän 2 energiatuotannon osalta olemme Messilässä jo tehneet merkittäviä valintoja, kuten uuden 2014 rakennetun huoltohallin lämmöntuotanto, joka toteutetaan maalämmöllä (lämpökaivot ja tilakohtainen säätely). Klubitalomme on vanha rakennus ja alunperin rakennettu kesäkäyttöön. Rakennuksen eristystä parannettiin 2008–2010 saneerausten yhteydessä. Tällä hetkellä vaikuttava toimenpide on entistä tehokkaampi lämpötilavalvonta ja lämmityskeinot (nyt käytössä ovat ilmalämpöpumput, peruslämpö sähköllä). Kentän kasteluun tarvittavan sähkön kulutukseen vaikuttavat vuositasolla säävaihtelut. Veden ja sähkön kulutusta on vaikeampi pudottaa kentän laatutasoon vaikuttamatta. Kokonaisuudessaan kuitenkin tässä ryhmässä voidaan vaikuttaa siihen millä tavalla tuotettua energiaa käytetään.
Ryhmän 3 osuus on mielenkiintoinen ja myös eniten kuormittava. Materiaalihankintojen välimatkoissa voidaan tehdä valintoja, mutta selkeästi suurin yksittäinen kuormitus tulee pelaajien matkustamisesta kentälle. Kentän toiminnan hiilijalanjäljestä pelaajien liikkuminen aiheuttaa 72,5 %, joka näkyy sivun 7 piirakassa. Tämä on asia, johon voimme ehkä vaikuttaa markkinoinnin kautta positiivisella tavalla. Samalla tuo luku antaa mittasuhteet syytöksille golfkentän aiheuttamista ympäristöhaitoista, kun huomioidaan, että valtaosaan muistakin harraste lajeista siirrytään omalla autolla.
Sivun 8 piirakasta on jätetty pelaajien kulkemisen aiheuttama kuorma pois, jolloin muu kuormitus saa selkeämmin keskenään hahmottuvat mittasuhteet. Sähkö ja työkoneiden käyttö vievät kakusta suurimmat lohkot. Sähkön osalta tilanne todettu Ryhmän 2 kohdassa. Työkoneiden käytön optimointi on tärkeää, vaikka jo nykyisellään meillä on käytössä tarkat ja kirjatut leikkausohjeet väylien ja viheriöiden ajoon sekä väylien välillä siirtymiseen, eli leikkuujärjestykseen. Optimoimme jatkuvasti myös lannoitteiden ja kasvunsäätö aineiden käyttöä suhteessa työkoneiden-/henkilötyötuntien määrään ja vaikutusta kokonaiskustannuksiin/ haluttuun laatutasoon.
Sivun 9 avainluvut antavat tulevaisuudessa vertailuarvoja muiden kenttien lukuihin, sekä omaan kehitykseen vuosi vertailussa. Vuotuiset sään vaihteluiden aiheuttamat erot selittyvät varmasti jatkossa samansuuntaisia vertailussa muiden kenttien kanssa. Omassa vertailussa päästöjen vähennystä tavoitellaan edelleen saavutettavaksi päivittäistoiminnan valinnoilla.
Tässä kartoituksessa ei vielä oteta kantaa siihen, toimiiko golfkenttä toisin päin myös hiilinieluna? Varmasti sekin osuus saadaan tulevaisuudessa todennettua. Kuitenkin se, että lainat on maksettava takaisin, pätee myös luonnonvarojen käytössä. Kannetaan osaltamme vastuu siitä,
tj Arja Byman

 

Golfkentän hiilijalanjälki 2018 Messilä Golf

Kiitos kaudesta 2019, kenttä suljettu

Kausi avattiin keväällä 4.5. ja ensi lumi sulki kentän nyt syksyllä 27.10. Vaikka viime vuonna pelattiin vielä marraskuulle 18.11. asti, näyttää sääennuste nyt siltä ettei kenttää enää tälle kaudelle saada avattua.

Kierrosmäärä oli melkein sama kuin edellisellä kaudella, kasvua 700 kierrosta, kokonaismäärä reilut 28 000. Pääosan kierroksista pelasivat omat jäsenet 23 500 kierrosta. Vieraspelaajien osuus oli 4 500 kierrosta, sisältäen green feellä ja pelilipuilla ja kilpailumaksuilla pelatut kierrokset.

Kauden tapahtumista merkittävin oli nyt toista kertaa Messilässä pelattu kansainvälinen Letas, Viaplay Ladies Finnish Open, kesäkuun alussa. Kaudelle 2020 ei näin suurta tapahtumaa Messilään ole suunnitteilla, vaan pidetään ainakin yksi välivuosi isompien kisojen järjestelyissä.

Kenttä oli koko kauden erittäin hyvässä kunnossa. Keväällä ennen kauden alkua uusittiin nelosväylän viheriön pinta ja syksyllä parannettiin viheriön takana olevaa forea ja kumpua, sekä kaadettiin muutamia viheriötä varjostavia puita. Niin ikään väylän 17 viheriön oikealla puolella oleva fore ja sitä ympäröivä alue kumpuineen korjattiin syksyllä.

Kiitos kuluneesta kaudesta ja aktiivisuudesta lajin parissa, reipasta talvea kuntoilun merkeissä!

Messilä Golf ja henkilökunta,
Tj Arja Byman

Ensi viikolla siirrymme talvi viheriöille

Lämpötilat jatkuvat vielä tulevan viikonlopun yli plussan puolella ja kenttä on normaalisti auki. Myös caddiemaster palvelee molempina viikonlopun päivinä klo 9–16 (säävarauksella).

Maanantaina 28.10. siirrymme talvi viheriöille väylillä 1–9 (väylät 10–18 suljetaan).

Maanantaista eteenpäin kentän wc:t suljetaan, koska kentän vesiputkisto tyhjennetään ennen yöpakkasia. 28.10. alkaen vain klubitalon ja pukuhuoneiden wc:t ovat käytettävissä.

Golfautot poistetaan käytöstä 24.10.

Range on toistaiseksi käytössä normaalisti. Polettimyynti klubin cm-pisteessä, joka vielä 31.10. asti avoinna klo 9–17.

Nopea katsaus saatuun asiakaspalautteeseen

Suuri kiitos antamastanne palautteesta kaudelta 2019. Jäseniltämme palaute kerättiin kahdessa erässä, heinäkuussa ja syyskuussa. Jäsenkysely lähetettiin 862 jäsenelle ja palautteen määrä oli 283. Vieraspelaajakysely lähti kauden aikana 1403 pelaajalle ja palautteen määrä oli 268.

Omat jäsenemme sijoittivat Messilä golfin sijalle 42/92 golfyhteisön ja vieraspelaajat sijalle 15/78 golfyhteisön joukossa.

Lähettiläspistemäärä (NPS)  kertoo suosittelupistemäärän tärkeimmissä palvelutekijöissä. Luku muodostuu vähentämällä kielteisten lähettiläiden prosenttiosuus myönteisistä.

Jäsenten palautteessa tärkeimmät palvelutekijät ovat: mukava tunnelma golfyhteisössä, tuntee itsensä tervetulleeksi tapahtumiin, hyviä sosiaalisia tapahtumia seurassa, johto kuuntelee pelaajien ehdotuksia, sopiva määrä kilpailuja, hallitus tekee hyvää työtä, hyvä tiedotus seuran kilpailuista ja caddiemasterin palvelu on hyvää. Valtakunnallinen NPS–keskiarvo on 48. Tämä pistemäärä on meillä alhainen, 24. Kenttä kokonaisuutena saa kuitenkin jäsenistöltä erittäin hyvän arvosanan, samoin klubitalo. Sosiaalisen ympäristön viihtyvyyteen ja siihen, että tuntee olevansa tervetullut kilpailuihin ja tapahtumiin, nähtiin pientä pudotusta verrattuna edelliseen kauteen ja ravintolan tarjontaa toivottiin kehitettävän.  Erityisesti sanallisesta palautteesta nousee esiin toiveet yhtiöjärjestyksen nykyisellään tuottamien pelioikeusvaihtoehtojen kehittämiseen.

Vieraspelaajien antamassa lähettiläspistemäärässä tärkeimmät palvelutekijät ovat: mukava tunnelma golfyhteisössä, vieraspelaaja tuntee itsensä tervetulleeksi, kenttä on monipuolinen ja mielenkiintoinen, opasteet/ohjeet kentällä ovat hyviä, caddiemasterin palvelu on hyvää, väylät/fairwayt ovat hyviä, puhdasta ja siistiä klubitalossa ja kenttä on hieno ja hyvin hoidettu. Valtakunnallinen kokonaispalvelun NPS–keskiarvo on 49 ja meille annettu pistemäärä 48. Kenttä, harjoitusalueet, ravintola, klubitalo, johto ja palvelu saavat kaikki valtakunnallista keskiarvoa paremmat arvosanat. Sosiaalinen ympäristö koettiin lähelle valtakunnallisen keskiarvon. Positiiviseen suuntaan nousee myös kokemus pelituotteiden oikeasta hinnoittelusta suhteessa edelliseen kauteen.

Kokemus ravintolatoiminnasta on ehkä suurin, joka erottaa jäsenten ja vieraspelaajien väliset mielipiteet. Yleistä valtakunnallisesti on, että omat jäsenet ovat erittäin kriittisiä omaa ravintolatoimintaa kohtaan kaikilla kentillä. Valtakunnallinen keskiarvo, oman ravintolan suosittelu pistemäärä on 2, mutta vaihteluväli on -55 – +49. Messilässä jäsenten suosittelu pistemäärä on -19. Vieraspelaajien antama suosittelu pistemäärä Messilän klubiravintolalle on +59. Valtakunnallinen keskiarvo ravintoloille on +29 ja vaihteluväli -21 – +60. Vieraspelaajien mielestä Messilän klubiravintola on siten yksi parhaista.

Pelaaja Ensin -palautetta voidaan tarkastella sukupuoli-, ikä- ja tasoitusryhmä-, sekä pelaajaprofiilin kautta. Palautteeseen saadaan rinnalle edelliset vuodet ja näin nähdään yksittäisen toiminnan suunta myös pidemmällä aikavälillä. Kaikki saamamme palaute on arvokasta ja sitä tullaan syväluotaamaan tulevan toiminnan suunnittelussa ry:n johtokunnassa sekä palvelujen kehittämisen osalta osakeyhtiön hallituksessa ja palvelujen tuottajien oman toiminnan kehittämisessä.

Kiitos vielä kehitystyöhön osallistuneille ja hyvää syksyn jatkoa,
Tj Arja Byman

Senioreiden joulukinkuille osoitteet

Lauantaina 19.10. pelattiin Lihanhimo, eli senioreiden perinteinen kinkkukisa. Aluksi syksyisen kosteassa, mutta päivän mittaan ajoittain hieman jopa aurinkoisessa säässä pelatussa kisassa kinkkuja oli jaossa viisi. Ladyt kisasivat yhdestä ja herrat kolmesta kinkusta. Perinteen mukaan yksi kinkku arvottiin kaikkien osallistujien kesken.

Leidien voittaja ja kinkun haltija on Sinikka Lauronen-Hakanen. Herrojen sarjassa kinkut voittivat Asko Kankaanpää, Kari Toivonen ja Jorma Kuusivaara. Arvottu kinkku sai omistajansa Hannu Järvisestä. Onnea voittajille!

Kiitokset kaikille kisassa ja järjestelyissä mukana olleille.

Kinkut ovat noudettavissa Cafe Idassa torstaikahvien yhteydessä 19.12. 2019 kello 14.00.

Senioritoimikunta
Kari Rantanen

Siirtosääntö on voimassa 12.10.2019 alkaen

Siirtosääntö

 • Pelaajan pallon ollessa yleisenpelialueen osalla , joka on leikattu väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi, voi pelaaja vapautua ilman rangaistusta yhden kerran asettamalla alkuperäisen tai muun pallon seuraavanlaiselle vapautumisalueelle:
 • Vertailupiste: Alkuperäisen pallon paikka.
 • Vertailupisteestä mitattu vapautumisalueen koko: (15 cm) vertailupisteestä, mutta seuraavin rajoituksin:
 • Vapautumisalueen sijainnin rajoitukset:

Ei saa olla lähempänä reikää kuin vertailupiste, ja täytyy olla yleisellä pelialueella.

Toimiessaan tämän paikallissäännön mukaisesti pelaajan on valittava paikka, johon hän asettaa pallonsa ja toimittava pallon takaisin asettamisessa. Säännöissä 14.2b (2) ja 14.2e olevien toimintatapojen mukaisesti.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on yleinen rangaistus (kaksi lyöntiä lyöntipelissä ja reiän menetys reikäpelissä).  ”Jollei toisin mainita”

Ilmoittaudu mukaan Pro Timo Ruudan ryhmäopetukseen 13.1. alkaen

Tarjoan opetusta yli 15 vuoden kokemuksella aloittelijoista harrastepelaajiin ja kilpagolfareihin. Opetuksen apuvälineinä mm. Trackman, videointi sekä Skypro -puttianalysaattori.

Tarjoan myös laadukasta mailahuoltoa sisältäen grippien vaihdon, varsien vaihdon, varsien adapterien vaihdot sekä mailojen pidennykset ja lyhennykset. Mailojen loft- ja lie-kulmia on myös mahdollista tarkastaa sekä muuttaa.

PGA Golf Professional
Liikunnanohjaaja
TPI Certified fitness instructor
Trackam level 1 ja 2
040 518 7002
timo.ruuda@messilagolf.fi

Talven harjoitusryhmät

Harjoitukset käynnistyvät 13.1. alkavalla viikolla ja jatkuvat aina maaliskuun loppuun asti. Hiihtolomaviikolla 24.2.-1.3. ei ole harjoituksia. Talvikurssi sisältää yhteensä 10 oppituntia, ryhmän kokoonpano pysyy aina. Opetus toteutetaan 4-6 hlön pienryhmissä.

Ryhmät on tarkoitettu kaikentasoisille pelaajille, teemme monipuolisia harjoitteita, joita sovelletaan kunkin pelaajan tasoon sopiviksi. Opetuksen apuvälineinä mm. Trackman pallotutka. Harjoituspaikkana toimii Golfpoint Lahti, Saksalankatu 4-6.

Valitse alla olevista itsellesi sopiva päivä:
Torstain harjoitusryhmä klo 10-11
Perjantain harjoitusryhmä klo 18-19
Sunnuntain harjoitusryhmä klo 14-15

Hinta 250 €, sisältää harjoituspaikkamaksun ja pallot

Yksityistunnit Golfpointissa:
50 min 60 €
Lisähenkilöt + 10 € / hlö
3 x yksityistunti 150 €
Yksityistuntien hinnat eivät sisällä harjoituspaikkamaksua.

Varaukset ja lisätiedot:
Timo Ruuda
timo.ruuda@messilagolf.fi

040 518 7002

 

Yhdistyksen Plan-kummilapsi

Mariatu on Plan-kummilapsemme Sierra Leonissa, Port Lokon alueella. Hän on syntynyt 16.5.2005. Sukunimeä emme julkaise yksityisyyden suojaamiseksi.

 

Perhe: Isä, Marka, syntynyt 1958, pienviljelijä Tämän lisäksi taloudessa asuu muita sukulaisia, jotka katsotaan paikallisen kulttuurin mukaisesti perheenjäseniksi.

 

Asuminen: Mariatu perheineen asuu kivi- ja mutatalossa, jossa on metallikatto ja hiekkalattia. Perhe käyttää ruuanlaitossa energianlähteenä puuta.

 

Koulutus: 13-vuotias tyttö käy tällä hetkellä toisen asteen koulutusta. Koulumatka kestää noin 45 min.

 

Terveys: Mariatu on perheen antamien tietojen mukaan ollut terve, eikä ole kärsinyt vakavammista sairauksista.

 

Perheen saatavilla on: 
Vesi: Perhe saa vettä vuoden ympäri kaivosta, vedenhaku kestää enintään 30 min.
Käymälä: Perhe käyttää peruskäymälää.
Terveydenhoitopalvelut: Lähimmät terveyspalvelut sijaitsevat noin 45 min päässä. 

Messilän Golf ry:llä on vuosien varrella ollut useita Plan-kummilapsia, aina yksi kerrallaan, kunnes lapsi on täysi-ikäinen.

 

Kauden päätöskilpailun tunnelmia

Syksy saapuu ja sen myötä myös golfkausi alkaa tulla päätökseensä. Viikonloppuna 5.10. pelattiin Messilän perinteinen päätöskilpailu oktoberfest-hengessä. Viileästä säästä huolimatta kierrokselle lähti 96 varsin lämpimästi pukeutunutta golfaria. Kilpailun pelimuodoksi valikoitui tänä vuonna Texas scramble.

 

Onneksi sää lämpeni ja kilpailu päästiin aloittamaan sovitusti.

Aamulla tilanne näytti hieman huonolta tulevien kisojen kannalta.

 

 

 

 

Erja Salonaho ja Erja Toivonen olivat panostaneet pukeutumalla päivän teeman mukaisesti.

 

 

 

 

Kilpailun kolmanneksi pelasi joukkue jossa pelasivat Erja ja Rolle Salonaho sekä Erja ja Kari Toivonen. Heidän tuloksensa oli 62.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toiseksi samalla tuloksella sijoittuivat Juha ja Lina Lindqvistin sekä Karit Kuparinen sekä Turpeinen.

 

 

 

 

 

 

 

Voittajat palkintojenjaossa. Yksi joukkueen jäsen oli valitettavasti ehtinyt lähteä ennen kuvan ottamista.

 

 

 

 

Voittajajoukkueen tulos oli 61. Joukkueessa pelasivat Hokkanen Tomi, Lehtinen Olli, Nyman Pasi ja Rapo Rauli.

Onnea voittajille!

 

 

 

 

 

 

 

 

Markus Vatanen voitti kesän viikkokilpailun lp-sarjan ja voitti matkan Korineumiin, Kyprokselle. Pb-sarjassa matkaan lähtee Kari Munne. Onnea voittajille!

 

 

 

Illan mittaan huomioitiin myös tämän kesän Race To Korineum-viikkokilpailun scratch-sarjan voittaja Markus Vatanen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Illan kruunasi vielä Mamma Marian saksalainen herkkupöytä.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

 

 

 

 

 

Naisten kauden päätösjuhlassa jaettiin stipendejä ja palkintoja

Naisten kauden päättäjäiset vietettiin lauantaina 28.10. upeassa syyssäässä.

15 paria pelasi greensomea ja voittajaksi päivän kilpaiussa selvisi pari Eija Kettunen/Raija Lönnroth.

Saman tuloksen pelasi myös pari Katariina Martikainen / Mari Heino, toinen sija ratkesi slopen perusteella.

Kolmanneksi, vain pisteen huonommalla tuloksella sijoittui pari Tiina Väätäinen / Johanna Lehtinen.

Palkinnoksi kisasta parit kuittasivat syysgolfiin sopivia varusteita, sateenvarjoa, lämporukkasia ja sadehanskoja.

 

 

 

Tilaisuudessa palkittiin myös kesän ajan pelatussa Eclectic kisassa ansioituneet.

Ensimmäisen kerran tähän kisamuotoon tutustunut Carola Toikander-Kirsi teki pelaamallaan 8 kierroksella huikean bruttotuloksen 72. Nettotulos oli uskomaton 48 lyöntiä.

Koska Carolan hurjastelu oikeutti ykköspaikkaan molemmissa sarjoissa (scr ja hcp), palkittiin toisesta sarjasta kakkoseksi sijoittunut.

Koska pääsarjaa ei oltu määritelty, ja kakkonen oli molemmissa sarjoissa eri, palkinto päädyttiin arpomaan Tiina Väätäisen (75 / 57) ja Katariina Martikaisen (76 / 54) kesken. Näistä jälkimmäinen oli onnekkaampi ja kuittasi itselleen kakkospalkinnon.

 

Naistoimikunta on jo usean vuoden ajan myöntänyt stipendit kahdelle tyttöjuniorille, jotka ovat osallistuneet harjoituksiin aktiivisesti, kehittyneet omalla tasollaan ja ovat iloista peliseuraa. Stipendin saajat valitaan junioriohjaajien toimesta. Tänä vuonna stipendit saivat rookie-ryhmän Emilia Nykter ja peliryhmän Aino-Kaisa Hyvönen.

 

Tilaisuudessa palkittiin myös Vuoden Lady 2019.

Viime vuoden arvonimen haltija Anneli Lipponen ja naistoimikunta valitsivat yksimielisesti palkinnon saajaksi Anne Kortelaisen.

Anne on golfetiketin kruunaamaton kuningatar.

Hän hoitaa seuran edustustehtävät itselleen tyypillisellä eleganssilla ja on tehnyt kahden vuoden ajan järjestetyssä LETAS kilpailussa pyyteetöntä vapaaehtoistyötä ja pitkiä päivä, josta seura on erittäin kiitollinen.

 

Naistoimikunta kiittää lämpimästi kaikkia leidejä kaudesta ja toivottaa hyvää syksyä!

 

 

 

 

Operetti 4.10. – loistava tarjous osakkaille

Tervetuloa Sinfonia Lahden

OPERETTI- JA OOPPERAKONSERTTI
pe 4.10.2019 klo 13 ja 19 Sibeliustalo

Loistava tarjous Messilä Golfin osakkaille, 
kaksi lippua yhden hinnalla!
(liput norm. 25 eläk. / 30 € aik.)

Operetti- ja oopperasävelmät sopivat kaikille, sillä itse tarinaa ei välttämättä tarvitse tuntea voidakseen nauttia elämyksellisestä musiikista. Konserteissa kuullaan operetti- ja ooppera-aarioiden helmiä, jotka saavat unohtumattoman käsittelyn Sinfonia Lahden ja kapellimestari Alberto Hold-Garridon otteessa. Hurmaavia klassikoita tulkitsevat koloratuurisopraano Marika Hölttä ja maamme eturivin solisteihin lukeutuva Jyrki Anttila.

Kreivitär Maritza – Iloinen leski – Pajatso – Mustalaisruhtinatar – Lännen tyttö – Candide – La Traviata – Oopperan kummitus …

Tarjousliput merkillä ”GOLF”

Lippu.fi TRIO

Aleksanterinkatu 18 A (katutaso)
Avoinna ma-pe 9-18, la 10-16
puh. 0600 900 900 (2€/min+pvm)

Tarjousliput myös verkkokaupasta
vain oheisen linkin kautta:

Linkki verkkokauppaan

Tervetuloa konserttiin!

 

 

Vuoden 2019 senioriksi Eero Myllynen

Perinteen mukaisesti nimettiin vuoden seniori senioreiden kauden päätösjuhlassa 25.9.
Vuoden 2018 Seniori Lauri Ojapalo luopui viitastaan ja luovutti sen patsaan muodossa eteenpäin.
Vuoden 2019 Seniori on Eero Myllynen.
Hän on aktiivinen osallistuja Kelan porukoissa, senioreiden viikkokilpailuissa, Sixpäkissä  ja vastaavissa kisoissa.
Aina mukana, aina hyvällä  mielellä ja hyvin tuloksin.
Kiitos kuluneesta vuodesta ja isosti Onnea!

Kalle Hinneri FJT:lle 2020

Kalle Hinneri kertoo tämän vuoden karsintakisan olleen 3. kerta kun hän osallistui FJT (Finnish Junior Tour) karsintaan.
– Kisa on omana aikanani aina pidetty Kirkkonummella – Peuramaan Golf kentällä. Kisaan osallistui 78 poikaa ja jaossa oli 9 osallistumisoikeutta vuoden 2020 kiertueelle. Toivoin tietenkin hyvää lopputulosta mutta oma sijoitus – seitsemäs – oli kuitenkin iloinen yllätys, kertoo Kalle.
Iso kiitos tästä onnistumisesta menee Marko Kummille joka on valmentanut minua vuodesta 2014.

Palautteesi muokkaa tulevaisuuttamme – vuoden viimeinen Pelaaja Ensin jäsenkysely 24.9.

Hyvä asiakkaamme, teemme jatkuvasti parannuksia toimintaamme asiakkailtamme saadun palautteen avulla.

Mittaamme asiakaskokemustamme Pelaaja Ensin palvelulla. Palautetta kerätään vieraspelaajilta päivittäin ja jäseniltä kaksi kertaa kauden aikana. Syksyn jäsenkysely lähtee ensi tiistaina 24.9 ja se lähetetään heille, jotka eivät ole vielä kyselykutsua jäsenkyselyyn tämän kauden aikana saaneet. Äskettäin on ollut käynnissä myös Golflehden kenttäranking. Hienoa, jos olet siihen vastannut. Arvostaisimme, jos voisit siitä huolimatta antaa suoraa jäsenpalautetta myös seurallesi kyselyn kautta.

Olette meillä tärkeitä ja haluamme tietää millainen kokemus sinulla on asiakkuudestasi niiltä osin kuin olette viimeisen vuoden aikana olleet kanssamme. Sillä ei ole väliä miten aktiivisesti olet käyttänyt palveluitamme. Keräämme kyselyssä palautetta monipuolisesti, jotta tietäisimme mahdollisimman tarkasti miten voisimme tehdä sinun päivästäsi kentällä ja osana yhteisöämme entistä paremman.

Jos saat kyselykutsun, toivomme lämpimästi, että jaat mielipiteesi kanssamme. Ja muistakaa, että henkilökuntamme ottaa palautettanne vastaa joka päivä.

Kiitos siis etukäteen vastauksistasi!

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton kumppani, tanskalainen Players 1st.

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta muille osapuolille.

Ystävällisin terveisin
Mesilä Golf Oy

ja

Suomen Golfliitto

 

Syysmyrsky-kilpailusta hitti

Syysmyrsky kilpailu oli välitön hitti ja saavutti suursuosion heti ensimmäisellä kertaa. Matkaan lähti liki 100 pelaajaa. Pelimuotona oli nopea greensome, joten joukkueita lähti samalta tiiltä matkaan aina kolme. Sää suosi sunnuntain kilpailua ja pelaajat saivat pelata aurinkoisessa säässä alusta loppuun.

 

 

Syysmyrsky-kisa ei ollut nimensä veroinen.

Kisan jälkeen kilpailijoita odotti Mamma Marian lohibuffet.

 

Kilpailun kolmannelle sijalle pelasivat Hannele Forsman ja Kyösti Lampinen 33 pisteellä. Toinen sija pisteen erolla meni Taisto Lundgrenille ja Jaakko Temmekselle. Voittoisan tuloksen 35 pistettä, kerryttivät Alla ja Keijo Rouvinen.

Pariskunta kertoo pelaavansa aina yhdessä ja ovat hyvin yksimielisiä siitä, pelaavatko he aina yhtä hyvin yksiin kuin tänään:

– Ei.

– Ei koskaan.

He uskovat voiton irronneen tänään hyvällä lähipelillä ja kummankin vahvuudet täydensivät sitä.

– Minä chippasin tänään hyvin ja Keijo puttasi hyvin. Se ratkaisi koko pelin.

Vaikka peli kulkikin, voiton mahdollisuus ei käynyt pelatessa mielessä. Keijo puhisee oman lyöntinsä olleen sekaisin viikkokausia ja mukana oli paljon taitavia pelaajia ja nuorta intoa.

– Emme ole koskaan voittaneet parikisaa ennen tätä. Emme me yleensä ikinä voita mitään. Tavoite oli vain, ettei sada. Alla naurahtaa.

Greensome oli pelimuotona molemmille mieluisa kokemus. Peli sujui nopeasti ja hyvä sää vain lisäsi mukavaa fiilistä kentällä.

– Tämä pelimuoto on maailman paras. Se on nopea ja kiva. Voisi enemmänkin olla kisoja tällä pelimuodolla. Pelimuotona tämä on niin nopea, ettei kuusi pelaajaa samassa lähdössä haitannut yhtään, Alla kiittelee.

– Kyllä se aina vaikuttaa peliin, millainen ryhmä sattuu olemaan. Hyvä ja kannustava henki ryhmän sisällä on tärkeää, Keijo toteaa.

 

 

 

Syli täynnä palkintoja.

 

Kuvat ja teksti: Jenny Mäkinen

Senioritiedote 6/2019

Senioreiden Shoot-Out pelattiin lauantaina 14.9.2019. Naisten sarjan ykkönen oli Eeva Kolehmainen, toisena Stiina Jaakkola ja kolmantena Sirpa Hellman. Miesten sarjassa pokkasi voiton Risto Hakanen, hopeaa sai Esa Tiainen ja pronssia Jan Store. Onnittelut voittajille!

Jäähdyttely pelataan 23.9.kello 10.00 alkaen. Sarjoina ovat miehet ja naiset. Parhaat molemmista palkitaan. Osallistuminen on maksuton. Pelimuotona on pistebogey.

Päättäjäiset pidetään keskiviikkona 25.9.

Päättäjäiskisassa pelataan yhdeksän reikää parikilpailuna arvotuin parein ja pelimuotona on Best Ball. Osallistumismaksua ei ole. Peli aloitetaan tiiltä 1 kello 11.00. Pelimuodossa kumpikin pelaaja pelaa pistebogeytä omalla tasoituksellaan ja kultakin pelatulta väylältä jää parin parempi nettotulos voimaan.

Päättäjäistilaisuus aloitetaan klubilla kello 18.00 alkaen. Osallistumismaksu on 20 euroa. Ohjelmassa mm vuoden seniorin nimeäminen, kauden kilpailujen palkintojen jako ja Mamma Marian herkullinen ateria sekä arvontoja.

Kisaan ja päättäjäisiin ilmoittaudutaan samalla kertaa. Jos haluatte osallistua vain päättäjäispeliin, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Aikainen”. Jos osallistutte vain iltajuhlaan, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Myöhäinen”. Ilmoittautuminen ilman lähtöaikatoivetta on merkki osallistumisesta molempiin tilaisuuksiin.

Lihanhimo, eli kinkkukisa pelataan suunnitelmien ja sääolosuhteiden mukaan lauantaina 19.10. kello 12.00 alkaen. Pelimuotona on pistebogey. Etuoikeus osanottoon on kaikilla, jotka ovat kauden aikana osallistuneet kahteen tai useampaan seniorikisaan tai -tapahtumaan. Ilmoittautuminen kisaan omilla tunnuksilla. Ilmoittautumisaika päättyy torstaina 17.10. kello 12.00. Osallistumismaksu on 7 euroa.

Torstaikaffeet Kauppakeskus Valon Cafe Idassa aloitetaan torstaina 24.10 kello 14.00. Tervetuloa mukaan aina torstaisin, tilaisuudet ovat hyvin vähän virallisia.

 Lihanhimon voittokinkkujen jako tapahtuu torstaina 19.12. kello 14.00 torstaikahvien yhteydessä Cafe Idassa.

Kotikenttäetu jälleen valttia seuraottelussa

Sunnuntaina pelattu seuraottelu oli järjestyksessään jo 30. Tawast golfia vastaan. Ottelu päästiin pelaamaan poikkeuksellisen sateisissa merkeissä ja sen takia ottelu päätettiin pelata 9-reikäisenä ja ns. vanhalla etuysillä (1-4, 14-18). Ottelu käytiin myös pienemmillä joukkueilla, kun viivalle asettui totutun 16 hengen sijasta vain 14 pelaajaa per joukkue.

Ensimmäisten ryhmien saavuttua klubille tilanne oli kutkuttavan tasainen ja johtoasema vaihtui useaan otteeseen eron pysyessä hyvin pienenä. Ratkaisevat pisteet kotijoukkueelle toivat juniorisarjassa pelanneet Kalle Hinneri ja Saaga Nurmi, jotka kasvattivat Messilän pistepotin 7,5 pisteeseen ja varmistivat voiton Messilälle.

Loppulukemat kirjattiin 7,5-6,5 Messilälle ja kiertopalkinto jäi jälleen Messilään.

Kenttä kesti sateet hyvin ja keräsi kiitosta vierasjoukkueen jäsenistöltä.

 

Messilän joukkuetta edustivat:

Ili Varmavuo, 0
Jarkko Kella, 1
Satu Suihko, 0
Eija Kettunen, 0
Erkki Kortelainen, 1
Ere Alenius, 1
Anne Kortelainen, 0
Johanna Lehtinen, 1
J-P Vatanen, 1
Henri Vatanen, 0,5
Kalle Hinneri, 1
Saaga Nurmi, 1
Joonas Ehrukainen, 0
Markus Vatanen, 0

Onnittelut Messilän joukkueelle!

 

 

 

 

 

 

 

Race to Korineum voittajat

Race to Korineum viikko kilpailuissa kerättiin pisteitä 5/8 kilpailusta kesän aikana kahdessa sarjassa, LP (0–18,4) ja PB (18,5–54). Finaaliin tiensä selvittivät  kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä molemmista sarjoista. Sunnuntaina 8.9. pelatussa Finaalissa LP-sarjan kärkipaikan vei Markus Vatanen ja PB-sarjassa Kari Munne. Sarjojen voittajat matkaavat helmikuussa 2020 Korineumiin Kyprokselle.

Kilpailun järjestäjä GolfPoint onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia kilpailusarjaan osallistuneille!

Tervetuloa mukaan helmikuussa järjestettävälle matkalle, tai muille GolfPointin talvikauden matkoille, joista lisätietoa nettisivuillamme lähipäivinä.

 

 

Senioritiedote 5/2019

Shoot-Out kilpailu lauantaina 14.9.2019

Senioreiden viikkokilpailut on saatu päätökseen ja kausi huipentuu Shoot-Out kisaan, joka pelataan lauantaina 14.9.2019. Kisaan on mahdollista ilmoittautua kaikilla, jotka ovat kauden aikana osallistuneet seniorikisoihin. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 12.9. kello 12.00.

Karsinnat pelataan 14.9. kello 08.00 alkaen. Pelimuotona on tasoituksellinen pistebogey ja avaus tapahtuu tiiltä 10. Sarjajako ja karsintojen lähtöjärjestys julkaistaan ilmoittautumisen päätyttyä. Kunkin karsinnassa pelattavan sarjan kymmenen (10) parasta pääsevät varsinaiseen shoot-out kisaan.

Varsinainen Shoot-Out kisa aloitetaan kello 13.00 tiiltä 1 ja pelataan yhdeksän väylää. Lähdöt tapahtuvat sarjoittain noin 15 minuutin välein ja jokaisella pelattavalla väylällä putoaa yksi pelaaja.

Jäähdyttelykisa pelataan 23.9. kello 10.00 alkaen. Sarjoina ovat miehet ja naiset. Parhaat molemmista palkitaan. Osallistuminen on maksuton. Pelimuotona on pistebogey.

Päättäjäiset pidetään keskiviikkona 25.9.

 Päättäjäiskisassa pelataan yhdeksän reikää parikilpailuna arvotuin parein ja pelimuotona on Best Ball. Osallistumismaksua ei ole. Peli aloitetaan kello 11.00 tiiltä 1. Pelimuodossa kumpikin pelaaja pelaa pistebogeytä omalla tasoituksellaan ja kultakin pelatulta väylältä jää parin parempi nettotulos voimaan.

Päättäjäistilaisuus aloitetaan klubilla kello 18.00 alkaen. Osallistumismaksu on 20 euroa. Ohjelmassa mm vuoden seniorin nimeäminen, kauden kilpailujen palkintojen jako ja Mamma Marian herkullinen ateria.

Kisaan ja päättäjäisiin ilmoittaudutaan samalla kertaa. Jos haluatte osallistua vain päättäjäispeliin, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Aikainen”. Jos osallistutte vain iltajuhlaan, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Myöhäinen”. Ilmoittautuminen ilman lähtöaikatoivetta on merkki osallistumisesta molempiin tilaisuuksiin.

Ulla Pirhoselle N65 SM-hopeaa

Ensimmäiset viralliset reikäpelien SM-kisat vanhemmissa sarjoissa pelattiin Hirvihaarassa

Naiset N65 sarjassa Ulla Pirhoselle SM-hopea.

Ullan caddiena mukana olleen Saken tunnelmia kisoista:  “Kilpailun eka päivä pelattiin lohkopelinä 4-pelaajan lohkoissa. Pelit lähti hyvin käyntiin ja 3.matsissa tuli voitto lyöntipelin suomenmestarista ja siten lohkovoitto täysillä pisteillä. Perjantain eka peli oli tavallaan tärkein, koska siinä ratkesi mitalipeleihin pääsy ja se ratkesi vasta viimeisellä reiällä. Seuraava peli ratkesi vasta ekalla jatkoreijällä ja samalla vähintään hopeamitali. Mestaruusotteluun ei enää voimat riittäneet ja peli vähän hajosi, mutta sinniteltiin kuitenkin 17.reiälle. Kierros päättyi lukemiin 3/1. Suosittelen kaikille caddien hommia, on tosi jännittävää seurata pelin etenemistä lähietäisyydeltä. Lopputulos yllätti niin pelaajan kuin caddien, ottaen huomioon lähtökohdat.”

Miesten M60 sarjassa Messilän Erkki Soppela sijoittui neljänneksi ja M70 sarjassa niin ikään neljänneksi Markku Utti, viidennelle sijalle Erkki Kortelainen ja kuudentena Markku Koskela.

Kuvassa Ulla Pirhonen toinen vasemmalta.

Suomen Golfliitto myönsi viime talvena SM-arvon myös vanhempien mies senioreiden reikäpeleille. Kolme vuotta oli pelattu SGS:n mestaruudesta ja nyt siirryttiin uuteen aikakauteen. Pelaajat arvostivat suuresti Golfliiton hyväksyntää.

Naiset N65 aloittivat nyt pelaamalla ensi kerran SGS:n mestaruudesta.

Turnausmallina oli jo viime vuonna käytetty nk. lohkomalli, joskin taas hieman kehittyneempänä. Mallin etuna on, että kaikki saavat pelata vähintään kolme 9 reiän ottelua ensimmäisenä päivänä lohko-otteluissa. Kunkin lohkon kaksi parasta jatkaa TOP 8 otteluihin toiselle päivälle. Kaikki sijat 1-8 pelataan selväksi pelaamalla. Sijat 9-16 määräytyvät lohkopisteiden mukaan. Näin muodostuu Order of Merit – pisteet kaikille mukaan päässeille. Pieniä muutoksia tulen esittämään ensi vuodelle. Merkittävin on, että lohkopelien jälkeen tasapisteissä olevat pelaavat aina sudden death uusinnan. Nyt vielä keskinäinen ottelu ratkaisi. Hallinnollisesti lohkopelien osalta Golfbox-ohjelmaa tulee myös kehittää.

Hirvihaaran Golf oli luovuttanut kentän takaysin kokonaan senioreiden käyttöön. Kentän mittoja oli säädetty näille sarjoille sopivaksi ja esim. sarjat M60, M65 ja M70 -sarjoissa pelattiin 5 reikää takatiiltä 59 ja neljä reikää tiiltä 54. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja mm. griinien liukkaus juuri sopiva 9-9,5 jalkaa. Koko organisaatio toimi erinomaisesti tj. Ismo Piiran johdolla. Kiitokset tästä vielä kerran.

Naiset N65 aloittivat torstaina 12 pelaajalla. Lohkopelejä piti soveltaa sen verran, että jatkoon meni lohkon kaksi parasta ja kaksi parasta kolmosta. Finaalissa vastakkain olivat Tuula Merentie ja Ulla Pirhonen. Tuulalle voitto numeroin 3/1. Pronssin otti Tellervo Maunuksela voittamalla Kyllikki Puupon 3/2.

M60-sarjan nuorekkaat tykit jyskyttivät niin, että kenttää olisi varmaan pitänyt säätää vielä pitemmäksi. Mukana oli paljon M50 ja M55-sarjojen pelaajia ja siellä menestyneitä ja siis sitä kautta monia suosikkeja. Mestariksi pelasi hyvän kauden pelannut Juhani Fält voittaen finaalissa Peter Kasken 2/1. Peter oli 2 vuotta sitten M50-sarjan reikäpelimestari. Pronssiottelussa Jarmo Pyhälä voitti Erkki Soppelan viimeisellä reiällä. Jarmo oli uusi kasvo näissä piireissä. Kun kysyin, missä mies on piileksinyt, hänen vastauksensa oli, että töissä. Pertti Sallila oli M60  sijalla 16.

M70-sarjaan oli osallistuminen aktiivisinta, Order of Merit -listan 16:sta parhaasta vain 1 puuttui. Tasaisia otteluita käytiin paljon sekä lohko-otteluissa että pudotuspeleissä. Arto Jokinen osoitti varmaa kuntoa ja raivasi tien finaaliin ja kukisti lyöntipelin M70 Suomen mestarin Veikko Niemikorven 2/1. Pronssiottelussa olivat vastakkain Tapio Aalto ja kauden erinomaisesti pelannut Markku Utti. Ensimmäisellä jatkoreiällä Tapio otti voiton.

M 70 sarjassa Erkki Kortelainen 5 ja Markku Koskela 6

Ensi vuonna vastaavat kisat käydään Nevaksen Karppi-kentän 9 reiällä. Tourit ovat päättyneet ja jäljellä on Tourien finaalit 17.9 Linna Golfissa. Sinne päässeille ovat kutsut lähteneet.

Lahdessa 3.9.2019
Kari Hiukka

 

Race to Korineum Finalistit selvillä!

LP-sarjan tulokset, joista 8 parasta Finaaliin 31.8. tai 8.9.

PB-sarjan tulokset, joista 8 parasta Finaaliin 31.8. tai 8.9.

”Race to Korineum-viikkokisan finaalipäivämäärästä on ollut kahta tietoa Messilä Golfin sivuilla. Muutama kuukausi sitten muutettu finaalipäivämäärä on herättänyt viime viikkoina keskustelua. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjä Golfpoint yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa ovat päätyneet seuraavaan ratkaisuun:

Viikkokisafinaali järjestetään 31.8 lauantaina, sekä 8.9 sunnuntaina, jotta kaikille finalisteille tarjoutuu mahdollisuus pelata finaali päivämääräepäselvyyksistä huolimatta. Nexgolfissa voi ilmoittautua vain toiseen finaalipäivistä.

Mikäli haluat ilmoittautua 31.8 finaalipäivään, ilmoittaudu tähän omilla Nexgolf-tunnuksilla. Ilmoittautumisaikaa on 29.8 klo 21.00 asti. 8.9 finaalipäivän ilmoittautuminen sulkeutuu 6.9 klo 21.00.

Voittajat sarjoittain julkaistaan 8.9 finaalin jälkeen ja palkinnot jaetaan päätöskilpailun yhteydessä.”

Terveisin,
Kilpailutmk
Joonas Ehrukainen

Seuran lp scr mestaruudet 2019 ratkaistu

Seuran mestarit sarjoittain:

 

NAISET (avaa tulosluettelo)

 1. Emilia Ottela
 2. Saaga Nurmi
 3. Lina Lindqvist

 

SN50- (avaa tulosluettelo)

 1. Susanna Keskikylä
 2. Eija Kettunen
 3. Sirpa Ekola-Toivanen

 

MIEHET(avaa tulosluettelo)

 1. Henri Vatanen
 2. Joonas Ottela        (sijat 2–5 ratkaistiin pelaamalla uusinta 1 ja 18)
 3. Jari-Pekka Vatanen
 4. Viljami Laakso
 5. Kalle Hinneri

 

SM50- (avaa tulosluettelo)

 1. Eero Alenius
 2. Juha Lindqvist         (tasatulos ratkaistiin pelaamalla uusinta 1 ja 18)
 3. Jukka Humalainen

 

Juhlittiin myös kaudella 2019 kansallista ja kansainvälistä menestystä:

 

 

 

 

ONNEA VOITTAJILLE!

 

Meg–osakkaan etu Hyvinkäälle 25.8.

Ylimääräisenä etuna Meg–osakkaille on varattu mahdollisuus veloituksettomaan kierrokseen HyviGolfiin sunnuntaina 25.8.

Klo 13 – 14 lähdöille varauksen voi tehdä jo nyt ja muille ajoille normaalin green fee varausehdon mukaan alkaen 3 vrk etukäteen. Green fee -hinta veloitetaan mahdollisesta no show -varauksesta.

Tärkeää: Ilmoittautumisen yhteydessä on caddiemasterille näytettävä Meg -osakaskortti. Muistathan siis ottaa osakaskorttisi mukaan!

Siirry Hyvigolfin sivuille tästä

Sunnuntaina 18.8. n. klo 18:00 mitalikahvit klubilla, tervetuloa!

Tervetuloa mestaruuskilpailujen palkintojenjakoon heti miesten kolmannen kierroksen päätyttyä n. klo 18:00.

Tilaisuudessa juhlitaan EM– ja SM– menestystä kauden 2019 seuran mestareiden lisäksi kakkukahveilla:

 

 

 

Aulangon leidit ystävyysvierailulle Messilään 7.9.

Perinteinen Aulangon Leidien ystävyysvierailu järjestetään 7.9. Messilässä.

Tapahtumassa pelataan sekä seurojen välinen ottelu että parikilpailu. Parit muodostetaan niin, että niissä on pelaaja molemmista seuroista. Osallistujia tapahtumaan otetaan 10 / seura.

Pelien jälkeen on ruokailu ja palkintojen jako. Ilmoittautuminen on nyt avoinna Nexgolfissa ja kaikki Messilän Leidit ovat tervetulleita.

Avaa kutsu tästä

MEG–osakas ilta 28.8. /peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi

Tilaisuus perutaan vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi (8 hlöä).

 

Tervetuloa Meg–osakas iltaan 28.8.

Huoltohallilla avoimet ovet klo 15 – 17.00 ja osakkaillamme mahdollisuus tutustua tiloihin.

Klo 17.30 klubilla osakkaiden keskustelutilaisuus, alustajina pj Matti Hippi ja tj Arja Byman.

Ilmoittautuminen 23.8. mennessä nettitunnuksin tai arja.byman@messilagolf.fi

Tervetuloa mukaan!

Mestaruuskilpailujen 17.–18.8. aikataulu

Lähtöjärjestys lauantaina 17.8. on seuraava:

8:00–9:00 Miehet, cut 15 + tasatulokset

9:20–10:10 SN, ei cut rajaa, kaikki jatkavat sunnuntain kierrokselle.

10:40–13:20 SM, cut 36 + tasatulokset

13:30–13:40 Naiset, ei cut rajaa, kaikki jatkavat sunnuntain kierrokselle.

 

Lähtöjärjestys sunnuntaina 18.8. on käännetty:

8:00–8:40 Miehet

9:00–10:00 Seniorinaiset

10:20–12:10 Seniorimiehet

12:20–12:40 Naiset

13:00 > Miesten kierros 3

Sunnuntain kierroksille selvinneille tarjotaan lounas: Lasagne (jauheliha) tai Cannelon Ricotta e Spinachi (kasvis). Muut vaihtoehdot ovat omakustanteisia.

 

 

Kiitos osallistumisesta Aija Aleniuksen muistokilpailuun

Sunnuntaina 11.8. pelattiin seuramme aktiivisen toimijan ja kunniajäsenemme Aija Aleniuksen muistokilpailu. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 70 seuramme jäsentä ja Aijan ystävää.

Aija oli monipuolisesti mukana seuramme vapaaehtoistyössä seuran perustamisen alkuvuosista lähtien:

 • Messilän gollf ry:n johtokunta ja naisten kapteeni 1996–2003
 • Meg Juniorituki Oy:n hallitus 1999–2016
 • Messilä Golf Oy:n hallitus 2003–2005
 • Junioriohjaaja ja juniorivalmennustyö 1990–luvun alkuvuodet
 • SGL Lady tmk

Ansiomerkit ja nimitykset:

 • Kultainen ansiomerkki 2008
 • Messilän golf ry:n Kunniajäsen n:o 9 2017

Kiitollisuudella pyyteettömästä työstä, olemme kiinnittäneet muistolaatan kentälle, väylän 11 siirtymälle.

 

 

Erkki Kortelainen lausui tilaisuudessa muistopuheen ja naistoimikunnan silloiset jäsenet ja ystävät muistelivat puheessaan lämmöllä Aijaa.

Kiitollisuudella muistaen,
Messilän golfyhteisö

 

Veteraanisarjojen mestaruuskilpailut, hcp-sarjat

Maanantaina 12.8. pelattiin veteraanisarjojen hcp lp mestaruuskilpailu. Alla tulokset sarjoittain.

Scr-sarjojen toinen kierros pelataan tiistaina 13.8.

VN65- (avaa tuloslista tästä)
Tarja Komulainen
Leena-Margit Järvinen
Kaisa Sinivirta

VM65-69 (avaa tuloslista tästä)
Kari Toivanen
Mika Kaunomäki
Kari Kaijansinkko

VM70-79 (avaa tuloslista tästä)
Olavi Hellman
Taisto Lundgren
Pauli Saarinen

VM80- (avaa tuloslista tästä)
Pekka Eskola ja Jukka Torstila tasatuloksella
Ilkka Vainio-Mattila

Onnea voittajille!

 

Messilä Golfin Juha Sillman voitti EM-kultaa

ESGA M55 EM Wales Celtic Manor 31.7 – 3.8.2019

Walesissa pelatussa ESGA M55 mestaruuskilpailussa Suomi voitti Cup-joukkue (hcp) kultaa ja suomen Championship-joukkue saavutti kolmannen sijan.

Wales on varmaan yksi sateisimmista paikoista Englannissa mutta kisapäivien sää pysyi tasaisen hyvänä, vain viimeisenä kisapäivänä tuli muutama sadepisara. Juha Sillman kertoi molempien kisakenttien olleen moitteettomassa kunnossa ja että vaikeusastetta riitti. Roman Road -kentällä ei juuri tasaisia paikkoja löytynyt vaan ylä- ja alamäkeä oli tarjolla enemmän kuin olisi tarvetta. Ryder Cup kenttää “Twenty Ten”  monet vaativana  ja yhtenä upeimmista koskaan pelaamistaan kentistä. 

Ensimmäinen päivä sujui Suomelta erinomaisesti: Cup-joukkue (hcp) piti kärkipaikkaa yhdessä Espanjan kanssa tuloksella 285 lyöntiä, kolmantena oli Puolan joukkue kolme lyöntiä perässä. Toisena kisapäivänä Italia siirtyi kahden lyönnin johtoon Cup-sarjassa pelattuaan toisen päivän 9 lyöntiä paremmin kuin ensimmäisen. Suomen joukkue pelasi tasaisesti ja pysyi lähietäisyydellä kakkospaikalla kahden lyönnin päässä kärjestä. Kolmantena viiden lyönnin päässä Suomesta oli Itävalta. Viimeisenä päivänä kärkikolmikko pelasi samoissa ryhmissä ja tavoitteena oli laittaa painetta italialaisille. Suomen ryhmä jatkoi tasaista peliään ja paineen alla italialaiset tekivät virheitä ja myös itävaltalaiset hyytyivät paineen alla. Suomi nousi voittoon kolmella lyönnillä ohi Italian ja Itävalta pysyi kolmantena.

Suomen kultamitali joukkueessa pelasivat Seppo Hujanen (GP), Jaakko Malinen (LGV), Seppo Pakola (NG), Juha Sillman (MeG), Tapani Järvinen (PGK), ja Veijo Suomela (KG).

Suomen Championship-joukkue nousi hienosti kolmanneksi ja kirkasti viimevuotisen viidennen sijansa mitaliksi. Voiton vei ylivoimaisesti Iso-Britannia ennen Espanjaa. Suomen Championship-joukkueessa (scr) pelasivat: Peter Kaske (KGC), Ari Vauhkonen (SHG), Jukka Lehtonen (KGV), Risto Rautio (JG), Juha Selin (TawG) ja Jukka Pajunen (GPi).

Kisaterveisin, Juha S.

Messilälle M70 SM lyöntipelin joukkuemestaruus ja Kortelaiselle lp hopeaa

M70 tour SM lyöntipeli 24-25.7.2019 36r Ruuhikoski Golf

Kilpailun ensimmäisenä päivänä Veikko Niemikorpi otti johtopaikan 80:lla lyönnillä. Kaksi lyöntiä jäljessä oli Kortelainen, Liikanen, Mäntykorpi, Raunio ja siitä eteenpäin myös tiiviissä tuntumassa useita pelaajia. Kaikki ratkaisut siirtyivät toiselle päivälle mestaruuden ja mitalien suhteen. Toisena päivänä Niemikorpi pelasi vakuuttavasti koko ajan kasvattaen eroa. Lopussa ero oli 8 lyöntiä. Muista mitaleista käytiin tiukkaa taistelua ja Erkki Kortelainen nousi hopealle viimeisen reiän putilla. Näin palkittujen järjestys oli lopussa: Niemikorpi 154, Kortelainen 162, Liikannen 163, Mäntykorpi 165, Raunio 166 ja Rautio 167. Osallistujia kisassa oli 107, joista normaalia enemmän paikallisia pelaajia.

Joukkuekisa alkoi eka päivän osalta Messilän johdossa tuloksella 253 lyöntiä. Tarina golf oli toisena vain 2 lyöntiä jäljessä. Järjestävä seura EPG kolmantena 258 ja Lahden Golf neljäntenä 259. Toisena päivänä Messilän tulos oli jälleen 253 ja yhteistulos 506 lyöntiä (ka. 84,3), toiseksi nousi EPG 7 lyöntiä jäljessä (ka. 85,5). Mitali kolmikon täydensi Tarina golf 521 tuloksella (ka. 86,8). Messilän Markku Utille ja Erkki Kortelaiselle tämä oli kahdeksas joukkue mestaruus senioreiden eri ikäluokissa. Joukkuekilpailuun osallistui 18 joukkuetta.

Lue koko artikkeli tästä

 

Titleist Ball Education Messilän klubilla perjantaina 2.8 klo 11-15

Ball Education-tapahtumassa saat  kokeilla kaikkia Titleistin pallomalleja ja löytää itsellesi sopiva Titleistin palloasiantuntijan  avustuksella. Edustaja kertoo kattavasti Titleistin palloista ja niiden ominaisuuksista.  Saat vastauksen kysymyksiin miksi Titleist on #1 ball in Golf, mikä erottaa Titleistin muista ja miksi Titleist ei puhu mailanpäännopeudesta palloa valitessa.   Samalla  voit  halutessasi testata Scotty Cameronin puttereita.

Tervetuloa mukaan uudenlaiseen tapahtumaan !

Golfpoint,
Rolle Salonaho

 

Senioritiedote 4/2019

Mestaruuskisat veteraanisarjojen osalta ovat maanantaina 12.8. ja tiistaina 13.8.2018

Maanantaina 12.8. pelataan seuran mestaruuskisojen ensimmäinen kierros. Pelimuotona on tasoituksellinen (hcp) lyöntipeli. Avauksiin käytetään sarjan aikana vakiintuneita avaustiitä.

Maanantain ilmoittautumisen yhteydessä on varmistettava caddiemasterille pelaako tiistaina pelattavan mestaruuskisojen toisen kierroksen, jos sinne pääsee. Pääsyyn toiselle kierrokselle voi vaikuttaa myös mahdollinen katkaisuraja (cut).

Mestaruuskisoissa pelattavat sarjat määräytyvät osanottajamäärän mukaan siten, että sarja pelataan jos siinä on vähintään kahdeksan (8) pelaajaa. Muissa tapauksissa sarjoja saatetaan yhdistellä.

Maantain kisan lähtöjärjestys määräytyy mestaruuskisojen käytännön mukaisesti, eli sarjoittain paremmuusjärjestyksessä ja kolmen pelaajan ryhmissä. Ensimmäinen lähtöaika on kello 09.00. Sarjajärjestys on seuraava:  VN70, VN65, VM80, VM75, VM70 ja VM65.

Tiistaina 13.8. pelataan mestaruuskisojen toinen kierros sinne halukkuutensa ilmoittaneiden ja mahdollisen katkaisurajan läpäisseiden kesken. Pelimuotona on lyöntipeli ilman tasoituksia (scr).

Lähtöjärjestys on maanantain tulosten perusteella määräytyvä käänteinen järjestys. Pelataan kolmen pelaajan ryhmissä ja ensimmäinen lähtöaika on kello 09.00

Maanantain ensimmäisen kierroksen tulos muutetaan scr-tulokseksi ja lasketaan yhteen tiistain kierroksen kanssa, jonka perusteella määräytyy lopullinen paremmuusjärjestys.

Seuran mestaruuskisoissa voi osallistua vain yhteen sarjaan.

Tiistain kisan pelaajille tarjotaan lounas klubiravintolassa.

Mestaruuskilpailuissa veteraanisarjojen osalta palkitaan kunkin pelattavan sarjan kolme parasta sekä hcp- että scr- lyöntipelissä.

Seuran mestaruuskilpailut ovat kauden pelillinen kohokohta. Siksipä kaikki joukolla ilmoittautumaan mukaan yhteiseen tapahtumaan!

Terveisin Kari

HOLA Cup pelattu ensimmäistä kertaa

Sunnuntaina 28.7. pelattiin seurojen historian ensimmäinen HOLA Cup, joka on Ryder Cupin inspiroima Messilän ja Lahden Golfin naisten reikäpeliottelu. Ottelun sisällä pelattiin kolmea eri pelimuotoa.
Foursomea, jossa pari pelaa samaa palloa vuorotellen lyöden, Fourballia, jossa pari pelaa omia pallojaan ja parempi tulos huomioidaan, sekä perinteisiä Singles otteluita. Lahden Golf vei ottelun kotikenttäedun turvin luvuin 8-2 ja upea, Ryder Cup replica pokaali jäi Takkulaan vuodeksi.
Päivä oli aurinkoinen ja helteinen, ja huoltojoukot tekivät parhaansa pitääkseen pelaajat viileänä ja nesteytettyinä. Moni Messilän leideistä pääsi tutustumaan reikäpeleihin ensimmäistä kertaa ja gallupin perusteella kaikki pelaajat viihtyivät tässä pelimuodossa mainiosti. Ottelut olivat suurelta osin varsin tasaisia, vaikka lopulliset numerot antavatkin ymmärtää muuta.
Lämpimät kiitokset kaikille osallistuneille! Hienosti tsempattu raskaalla kelillä! Ensi vuonna kotikenttäetu on Messilän puolella, pyritään hyödyntämään se täysimääräisesti.
Tulokset:
Foursome
Ritva Karjalainen/Kaisa Sinivirta vs. Sanna Matilainen/EvaJare 4/2
Milla Rouvinen/Alla Rouvinen vs. Tarja Rusanen/Laura Mykkänen 2/0
Singles
Raija Saviniemi vs. Eija Viitala 4/3
Tiina Vaari vs. Anneli Pelkonen 1/0
Johanna Lehtinen vs. Ninni Lehman 2/0
Anne Kortelainen vs. Liisa Nurmi 1/0
Fourball
Piia Lindeman/Anu El-Ghaoui vs. Erica Kilponen/Kiia Lehtinen 4/3
Anneli Huhtala/Marketta Paldanius vs. Eija Ylioja/Leena Kella 5/3
Sari Lindgren/Maritta Suojärvi vs. Sari Lehtovirta/Seija Kiuru 1/0
Pirkko Sani/Maija-Liisa Lekander vs. Päivi Paakkari-Niemi/Tuula Maunula 7/6

Messilässä golfattiin junioreiden hyväksi

– Henri Satamalle voitto uusintareiän jälkeen
Messilässä jo neljättä vuotta peräjälkeen pelatussa Weststar Pro-Am Invitational ammattilaiskilpailussa nähtiin jälleen kova kattaus ammattilaisia. Helteisessä iltapäivässä lämpötila nousi yli kolmenkymmenen, mutta tulostaso painui reilusti pakkasen puolelle.
Tuloksella 67 (-5) parasta tulosta, ja Messilän kenttäennätystä sivuten, jakoivat Henri Satama sekä Joonas Granberg. Voittajaa ratkottiin ensimmäisellä uusintareiällä ja voittajaksi selviytyi Henri satama upottamalla lyhyen birdieputin, Joonaksen tyytyessä Par-tulokseen. Satama vei mukanaan 3000€:n palkintoshekin, kun toiseksi sijoittuneen Granbergin oli tyytyminen 1500€:n shekkiin. Kokoinaispotti Weststar Pro-Am Invitationalissa oli kaikkiaan 7000€.
 
Rahasijoille golfasivat myös: Jaakko Mäkitalo (-4), Janne Kaske (-3) sekä Tuomas Salminen, Teemu Putkonen ja Albert Eckhardt (-2)
– Peliin täytyy olla tyytyväinen, eikä tällaista tulosta huonolla pelillä saavutettu. Eniten kuitenkin mieltä lämmitti uusinnassa onnistuneet kaksi rautalyöntiä, joilla saavutettiin lyhyehkö eagle-putti. Kenttä ja keli oli jälleen timanttisessa kunnossa ja tällaisiin tapahtumiin on aina mukava ottaa osaa, kun samalla pääsee tukemaan juniorigolfia, summasi Henri Satama voittonsa jälkeen.
Ammattilaiskilpailun ohessa pelattiin myös amatööreistä ja ammattilaisista muodostettujen joukkueiden välinen mittelö. Joukkuekilpailun voittoon golfasi Team Pearcon joukkue tuloksella 87 joukkueella Sami Tevonen, Eero Heikkinen ja Joonas Granberg. Kilpailun jälkeen ammattilaiset pääsivät ottamaan vielä mittaa lähipelitaidoillaan klubin terassilta lyödyssä lähipelikilpailussa, jonka jälkeen illanviettoa tahditti Lahden oma kultakurkku Konsta Hietanen.
Weststar Pro-Am Invitational kilpailun taustalla häärineet Jarkko Kella ja Jani Perttilä kiittelivät vuolaasti yhteistyökumppaneita, ammattilaisia sekä mukana olleita joukkueita.
 
– Kyllä tällaisen tapahtuman aikaansaaminen vaatii monen asian loksahtamista kohdilleen ja tietysti näin loistavia yhteistyökumppaneita, joita ollaan saatu mukaan. Iso kiitos täytyy välittää kaikille mukana olleille, kiittelee Kella.
Tapahtuman tuotot ohjattiin jälleen lyhentämättömänä Messilän junioreiden hyväksi.
 
– Idean taustalla oli aikanaan antaa edes hieman takaisin sitä mitä on itse juniorina saanut olla kokemassa ja mahdollistamassa tuleville junioireille vähintään vastaavat olosuhteet harrastamiselle, kertoo Perttilä, joka Kellan tavoin on käynyt läpi Messilän juniorikoulun.
Juha Taskinen
0400 491 492
Kuvassa: Henri Satama
Kuvakredit: Juha Taskinen

Palautteesi muokkaa tulevaisuuttamme – Pelaaja Ensin jäsenkysely 30.7.

Hyvä asiakkaamme, tavoitteemme on jatkuva toimintamme kehittäminen saamamme asiakaspalautteen avulla. 

Mittaamme asiakaskokemusta Pelaaja Ensin palvelulla. Palautetta kerätään päivittäin vieraspelaajilta, sekä kahdessa osassa jäseniltä ja osakkailta  kauden aikana. Seuraavat kyselykutsut lähtevät tiistaina 30. toukokuuta. Jokainen jäsen saa yhden kyselykutsun jäsenkyselyyn kauden aikana (toinen kyselyerä toimitetaan syyskuussa). 

Jokainen jäsen ja osakas on meille tärkeä ja haluamme tietää millainen kokemus juuri sinulla on asiakkuudestasi Messilä golfissa. Keräämme kyselyssä palautetta monipuolisesti, jotta tietäisimme mahdollisimman tarkasti miten voisimme tehdä sinun päivästäsi kentällä ja osana yhteisöämme entistä paremman. 

Jos saat kyselykutsun, toivomme lämpimästi, että jaat mielipiteesi kanssamme. Mikäli arpa ei osunut tällä kertaa kohdalle, ei hätää. Palaamme asiaan syyskuun lopussa. Ja muistakaa, että henkilökuntamme ottaa palautettanne vastaa joka päivä. 

Kiitos siis etukäteen vastauksistasi!
Messilä Golf Oy

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton kumppani, tanskalainen Players 1st. 

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta muille osapuolille.

MAILADEMO 16.7.

Huomenna tiistaina 16.7. Messilän rangella klo 14–18 sinulla on hyvä tilaisuus tutustua Pingin uutuustuotteisiin.

Tule ja testaa maila räätälöinnin edelläkävijän wedget, rautamailat, hybridit, väyläpuut ja driverit!

Tervetuloa!
Rolle
GolfPoint

 

 

Juha Sillman Messilästä ESGA M55 EM-joukkueeseen

Pickalan osakilpailun jälkeen tehtiin valinta Suomen ESGA M55 EM-joukkueen pelaajista. Kisahan pelataan Walesin Celtic Manorissa elokuun ensimmäisellä viikolla. Paikka isännöi Euroopan ja USA:n Ryder Cup-ottelua vuonna 2010.

Cup-joukkueeseen (hcp)valittiin: Juha Sillman (MeG), Jaakko Malinen (LGV), Seppo Pakola (NG), Veijo Suomela (KG), Tapani Järvinen (PGK) ja Seppo Hujanen (GP).

Championship-joukkueeseen (scr) puolestaan valikoituivat: Peter Kaske (KGC), Ari Vauhkonen (SHG), Jukka Lehtonen (KGV), Risto Rautio (JG), Juha Selin (TawG) ja Jukka Pajunen (GPi).

 

Aija Aleniuksen muistokilpailu

Kesäkuussa Messilän golfyhteisön saavutti suru-uutinen. Kunniajäsenemme ja juniori- sekä naistoiminnan kantava voima, Aija Alenius, nukkui pois pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Kunnioittaaksemme Aijaa ja hänen pyyteetöntä työtään golfin hyväksi niin seura- kuin valtakunnallisellakin tasolla, pelaamme 11.8. muistojoukkuekilpailun.

Kilpailu on avoin ja toivommekin Aijan lukuisten ystävien lähiseuroista ja kauempaakin osallistuvan tapahtumaan. Joukkueet arvotaan ja pelimuoto on rento best ball. Vaikka kilpailu on sinänsä tapahtumassa sivuseikka, paras joukkue kuitenkin palkitaan. Tapahtumaan ilmoittautuminen on avattu Nexgolfiin  tai voit ilmoittautua tästä.  Osallistumismaksu sisältää ruokailun: Meg osakas 15 e, Meg jäsen 25 e, GKS-osakas 40 e, Vieraspelaaja 55 e.

Tervetuloa mukaan!

 

Messilässä 29.6. pelattu maratonin mestaruus Mikko Nuoraselle

Messilässä pelattiin 29.6 juniorituen hyväksi Avoin Maraton Mestaruuskilpailu Srixon Challenge by Golfpoint. Kolmen kierroksen maratonin kolmannelle sijalle ylsi Petri Hyvönen kokonaispistemäärällä 106. Toisiksi paras oli 110 pisteellä Pekka Kilpeläinen. Voittoon ylsi Mikko Nuoranen 114 pisteellä. Nuoranen ei ollut koskaan aikaisemmin osallistunut maratonina pelattuihin kilpailuihin.

– Kaksi kierrosta olen pelannut samana päivänä mutta en koskaan kolmea. Etukäteen jännitin, miten jaksan pelata kolme kierrosta, mutta hyvin meni Mamma Marian aamupalalla ja hyvällä nesteytyksellä. En valmistautunut kisaan muuten kuin otin vaihtovaatteet mukaan vaihdettavaksi toisen kierroksen jälkeen.

Nuoranen kehuu kokemusta hienoksi. Peliseura oli kannustavaa ja tieto seuraavista kierroksista vei tietyllä tapaa paineita pelistä.
– Alun perin lähdin mukaan kuntoilumielellä ilman paineita ja kolme kierrosta meni yllättävän helposti ilman ongelmia. Tietysti suuri kiitos kannustavalle peliseuralle JP Vataselle ja Pekka Kilpeläiselle. Ehkä lauantaina oli minun päivä, peli oli tasaista ja kun tuli huonoja lyöntejä jollain väylällä, niin oli helppo ajatella että voi yrittää parantaa seuraavalla kierroksella. Lauantaina oli paras mahdollinen peli-ilma. Haastetta olisi varmaan ollut paljon enemmän sadekelissä.

Nuoranen kertoo lähteneensä kisaan tukeakseen junioreita, mutta myös kuntoilumielessä haastaakseen itseään.
– Fiilis jälkikäteen on hyvä. Lähden mukaan myös ensi vuonna ja voin lämpimästi suositelle muille kunto-golfareille, varsinkin kun Suomen kesä ja kenttä ovat parhaimmillaan juhannuksen jälkeen.

Maraton-kisaan osallistumista miettiville Nuoranen antaa kaksi ohjetta:

– Hyvät kengät ja iloista mieltä mukaan!

Teksti: Jenny Mäkinen

Rangella tapahtuu! Demo 2.7.

Tiistaina 2.7. klo 13-17 Messilän rangella sinulla on hyvä tilaisuus testata Cobran ja Wilsonin uutuustuotteet.
Kesää on vielä paljon jäljellä, mikset pelaisi loppukauden juuri sinulle räätälöidyillä mailoilla?

Tervetuloa, 
GolfPoint, Rolle

 

Ladyt kolmen seuran ottelussa Hyvinkäällä 16.6.

Kolmatta kertaa pelattu Kolmen seuran ottelu (HyG-TawG-MeG) pelattiin 16.6. Hyvinkäällä kesäisessä säässä.  Pilvet toivat hiukan helpotusta paahteeseen, mutta varsin mäkinen kenttä yhdistettynä helteeseen vei parhaat mehut monesta pelaajasta ja tulostaso jäi keskimäärin vaatimattomaksi. Hienoja yksittäissuorituksia kuitenkin nähtiin. Pelimuoto oli pistebogey ja kunkin joukkueen 8 parhaan tulokset huomioitiin.

Hyvinkään naiset veivät kisassa voiton kotikenttäedun turvin. Messilä tuli toiseksi 10 pistettä voittajajoukkuetta jäljessä ja Tawastin naiset jäivät tällä kertaa kolmanneksi. Messilän leideistä parhaan tuloksen pelasi Suvi-Päivi Torvinen, 36p.  Kilpailussa nähtiin myös huikea eagle, kun Messilän Sirpa Ekola-Toivanen sujautti pallonsa kuppiin lähestymislyönnillään väylällä 17 (par 4). Onnittelut  vielä Suvi-Päiville ja Sirpalle!

Kentän kunto keräsi osallistujilta kiitosta, erityisesti viheriöt olivat kuin samettia. Samoin ravintolan loihtima raikas salaattipöytä virkisti ihanasti helteisen kierroksen jälkeen.

Kiitokset kaikille osallistujille! Ensi vuonna kolmen seuran mittelö järjestetään Hämeenlinnassa.

 

Avoin MARATON MESTARUUSKILPAILU Srixon Challenge by Golfpoint 29.6.

Kilpailussa pelataan 3 x 18 r, alkaen klo 6, klo 10 ja klo 14.

Kilpailumaksu: pelioikeuden haltija 50 e, muut 50 e + pelilippu. Ilmoittaudu mukaan nettitunnuksin tai tästä.

Päivä käynnistyy aamulla klo 5 alkaen aamupalalla ja päättyy kolmen kierroksen jälkeen ruokailuun ja palkintojen jakoon klubilla.

Kisan palkintojen lisäksi kilpailun haastajat JP Vatanen ja Pekka Kilpeläinen lupaavat: “Jokainen, joka voittaa meistä paremman scr-tuloksen, palkitaan erikseen”.

Kilpailun tuotoilla tuetaan Messilän junioritoimintaa.

Sponsorina mukana tukemassa tapahtumaa 250 euron summalla ovat:

M&N Markkinointi Oy
LTV Oy
Rantalainen Oy
Lahden Hirsityö Oy
Lahden Traktorivaruste Oy
Kuljetusliike Helokivi Oy
Henkilöstöpalvelu Heimo Oy
Lahden Pultti ja Työkalu Oy
Tenmark Service Oy

Avaa kutsu pdf-muodossa tästä.

 

Huom! kilpailukutsussa mainittuun Srixon Yöttömän Yön yhden kierroksen valopallokilpailuun, joka käynnistyy klo 2 samana aamuna, ilmoittautuminen nettitunnuksin tai tästä.

Hämeenmaa Openille toivottiin jatkoa ensivuodelle

Messilässä ensimmäistä kertaa järjestetty Hämeenmaa Open sai pelaajilta positiivisen vastaanoton. Kilpailuun otti osaa 84 pelaajaa. Kisassa pelattiin kaksi erikoiskilpailua joista pisimmän avauksen leiskautti Lina Linqvist. Lähimmäksi lippua pallonsa löi Tuuli Kilpeläinen.

Selkeästi parhaan Scratchin tuloksella 71 pelasi Lahden Golfin Emilia Torvinen. Toiseksi parhaan tuloksen 79 löi Juha Linqvist ja samalla määrällä kolmanneksi puolestaan Joonas Ehrukainen.

Pistebogey sarjaa dominoivat selvästi naiset. Kolmanneksi suurimman pistesaaliin 37 kokosi Aune Kuukasjärvi. Samalla pistemäärällä toiseksi sijoittui Pirjo Hämäläinen. Tiina Vaari nappasi 40 pisteellään selkeän voiton. Voitto oli Tiinalle täydellinen yllätys.

– Pelasin eilen puolikkaan kierroksen ja se meni ihan nätisti, mutta en todellakaan ajatellut, että voitan. Tein 14 väylälle ysin. Laskin, että menen nippa nappa tasoitukseeni.

Hämeenmaa Open oli Tiinalle kauden toinen avoin kilpailu. Voittoon saattoi siivittää tänään myös erilainen taktiikka mailojen suhteen.

– Olli piti minulle tiukan puhuttelun, että et koske puumailoihin vaan pelaat rautamailoilla ja 14 väylää lukuun ottamatta pelasinkin.

Osittain kisamenestystä saattoi auttaa puolison antama vinkki, sekä kannustavat kilpakumppanit.

– He kannustivat koko kierroksen ajan ja haluan kiittää heitä siitä.

Tiina sai palkintojenjaossa kilpailunjohtaja Olli Seliniltä suukon.

Lyöntipelisarjassa kolmannen sijan vei Kalle Hinneri. Toiseksi sijoittui Emilia Torvinen ja voiton vei Kari Kuparinen.  Hän oli omaan suoritukseensa osittain tyytyväinen, mutta näkee omassa pelissään edelleen myös paljon parannettavaa.

–  Alussa lähti ihan hyvin kulkemaan.  Löin 9 väylällä bunkkeriin, mutta sain sen ylös ja onnistuin tekemään bogeyn. Sen jälkeen peli lähti kulkemaan ihan hyvin.

Kuparinen kuvaili lähestymislyönneissä olleen tietynlaista epävarmuutta, koska hän on tehnyt lyöntiinsä muutoksia, mutta onnistumiset pelastivat tuloksen.

– Oli sellainen 3-4 huonompaa väylää. Peliseura ei olisi voinut olla tänään parempaa.

   Voitto oli Kari Kupariselle mieluisa yllätys.

Kalle Hinneri sijoittui lyöntipelisarjassa kolmanneksi.

 

Vapautuminen siirtonurmen saumoista voimassa 12.6. alkaen toistaiseksi

Vapautuminen siirtonurmen saumoista

Pelaajan pallon ollessa tai koskiessa siirtonurmen saumaa tai sauman haitatessa pelaajan aiotun svingin vaatimaa tilaa:
(a) Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b mukaisesti.
(a) Pallon ollessa viheriöllä. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1d mukaisesti. Mutta haittaamista ei ole, jos sauma haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa. Vapauduttaessa kaikkia siirtonurmialueella olevia saumoja käsitellään yhtenä ja samana saumana. Mikäli jokin sauma edelleen haittaa, kun pelaaja on pudottanut pallon, pelaajan täytyy jatkaa Säännön 14.3c(2) mukaisesti, vaikka pallo olisi yhden mailanmitan sisällä vertailupisteestä.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on yleinen rangaistus (kaksi lyöntiä lyöntipelissä ja reiän menetys reikäpelissä).  ”Jollei toisin mainita”

Kanava Golfin green fee tarjous Meg-jäsenille

Messilän golfkenttä on suljettu Letas-kilpailun ajan 3.6 – 8.6. klo 15 asti.

Kilpailuviikolla osakkaiden vaihtopäivien lisäksi kaikille Messilän golf ry:n jäsenille on tarjolla edullinen green fee Kanava golfissa.  Tarjous on voimassa keskiviikosta lauantaille, 5.6. – 8.6. Green fee hinta on 30 euroa. Etu on voimassa lähdöille koko päivän.

 

Messilän Leidien tapahtumakalenteri osa 1

Tänäkin kesänä naistoimikunta on ideoinut leideille erilaista tekemistä läpi kesän. Ohessa alkukesän tapahtumatarjontaa.

Valtakunnallisena Naisten Sunnuntaina 9.6. pelataan Aamuvirkut. Nautitaan yhdessä luonnon heräämisestä ja kentän rauhasta. Pelataan 18 reikää pariscramblena jonka jälkeen istahdetaan alas nauttimaan yhteinen brunssi. Osallistumismaksu on 10 euroa, ja se sisältää brunssin lisäksi eväspussin kierrokselle. Ilmoittautumiset perjantaihin 7.6. klo 21 mennessä. Jos sinulla ei ole paria, voit ilmoittautua cm-pisteeseen.

Kolmatta vuotta pelattava Kolmen seuran ottelu järjestetään tänä vuonna 16.6. Hyvinkään kentällä. Kunkin seuran joukkueessa pelaa kymmenen leidiä, joiden tuloksista 8 parasta huomioidaan seuraottelussa. Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna 9.6. klo 21 asti. Tapahtumaan mennään omilla kyydeillä, joita yhdistellään mahdollisuuksien mukaan. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan tähän ystävyysotteluun.

Anna Ladies Golf Tourin osakilpailu pelataan Messilässä 6.7. Valtakunnallisen kiertueen ilmoittautuminen tapahtuu kiertueen sivujen kautta (annagolf.fi) ja alkaa 12.6. klo 12. Mukaan halajavien kannattaa olla nopeita, nämä osakilpailut täyttyvät perinteisesti melkoisella vauhdilla. Pelimuotona on rento pistebogey 4/5 tasoituksilla. Voittajalle on tiedossa kutsu ulkomaan finaaliin, joka tänä vuonna pelataan eksoottisessa Marrakechissa. Osallistumismaksu (MeG jäsenet 35,- osakkaat 25,-) sisältää aamiaisen, lounaan sekä laadukkaan give away-paketin.

Perjantaina 12.7.  on Yökyöpelit –tapahtuman vuoro. Tällä kertaa lähdetään pelaamaan iltaa vasten (lähdöt klo 19 alkaen) ja nautitaan hiljalleen mailleen painuvasta auringosta. Tapahtuma pelataan yksilöpelinä kahden mailan ja putterin taktiikalla. Pelin jälkeen syödään porukalla pientä iltapalaa. Osallistumismaksu tapahtumaan on 5 euroa ja ilmoittautuminen on avoinna 10.7. klo 21 asti.

Sunnuntaina 21.7. lähdetään kenttävierailulle Master Golfiin. Perillä meitä on vastassa paikallisoppaina toimivia Masterin leidejä, joiden kanssa kierrämme Masterin Forest kentän. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan ennen kotiinlähtöä. Retken hinta on 60 euroa ja se sisältää green feen (normaalisti 100 euroa), ruokailun sekä edestakaisen bussikuljetuksen. Melkoisen hyvä diili, siis! Lähtö tapahtuu Messilän parkkipaikalta arviolta klo 8:00 aamulla ja paluu takaisin vastaavasti noin klo 18. Ilmoittautuminen retkelle avataan heti kun aikataulut ja järjestelyt perillä täsmentyvät.

Ethän unohda koko kesän pyöriviä pelikonsepteja Eclectic, Pelaa 100 ja Kierrä 20. Näistä löydät lisätietoa cm-pisteen vieressä olevasta kansiosta.

Loppukesän tapahtumista infoa myöhemmin.

 

 

Messilän seniorit EM–kisoihin

EM–kisat  23–28.6. 2019 Båstad golf Sweden

M70 SARJAN EM–JOUKKUE VALITTU RUOTSIN BÅSTADISSA PELATTAVIIN KISOIHIN!

Tämän vuoden ESGA:n EM–kisat pelataan Ruotsissa 23–28.6 juhannuksen jälkeisellä viikolla. Valintaperusteina olivat viime vuoden Order of merit–tilastot, joihin lisättiin tämän vuoden tourin ensimmäisessä osakilpailussa saavutetut pisteet.

Joukkueeseen nimettiin M70 sarjasta neljä pelaajaa sekä scr– että hcp–luokkaan. Vastaavasti M75 sarjasta kaksi pelaajaa kumpaakin luokkaan.

 

Scratch joukkue;

Markku Utti Messilä golf M70

Erkki Kortelainen Messilä golf M70

Veikko Niemikorpi Keimola golf M70 

Seppo Jolkkonen Kullo Golf M70 

Pekka Tolvanen Tammer Golf M75 

Seth–Veli Järvinen  Lahden Golf M75 

HCP joukkue:

Heikki Pekkinen Kerigolf M70

Matti Pihlajisto  Gumböle golf M70 

Ilkka Haaslahti Yyteri golf M70 

Martti Raunio Hyvinkää M70 

Matti Kilpeläinen Nurmijärvi  M75 

Veikko Kirjonen Aura golf  M75 

Senioreiden tourit käyntiin

Senioreiden kilpailukausi käynnistyi Messilän pelaajien osalta hienosti, kun heti ensimmäisessä kisassa kaksi pelaaja nousi palkintopallille.

M70 tourilla pelipaikkana oli upea Kultaranta Golf Resort Naantalissa. Kilpailun voitti Arto Jokinen tuloksella 75. Messilä miehitti seuraavat sijat, toisena  Markku Utti 76 lyönnillä, kolmantena Markku Koskela 77 lyönnillä. Muut mukana olleet Messilän pelaajat sijoittuivat, seitsemänneksi Erkki Kortelainen lyönneillä 81 ja sijalle 69. Seppo Vehka-aho.

M65 tourin järjestelyvuoro oli  Naantalin Aurinko golfilla. Kilpailun voittajana tuttuun tapaan Veijo Suomela tuloksella 76 lyöntiä. Messilä oli edustettuna 5 pelaajan voimin.  Jaetulla sijalla 11 Markku Koskela ja Pekka Laine, 80 lyöntiä, sijalla 15 Markku Utti 81 lyönnillä, sijalla 23 Erkki Kortelainen 83 lyönnillä ja sijalla 51 Eero Alenius 88 lyönnillä.

Seuraavat kilpailut:

M70 Hämeenlinna Everstin kenttä 13.5.
M 65 Hyvinkää 14.5

Ilmainen vinkki-ilta rangella!

Tule rangelle ilmaisiin vinkki iltoihin! Pro Marko antaa nopeita vinkkejä ja ideoita lyöntisi kehittämiseen.

Voit samalla keskustella ja kysyä yksityistunneista, ryhmäopetuksesta ja vaihtoehdoista, joilla räätälöidään juuri sinulle ja sinun aikataululle sopiva kehitysohjelma.

Kehitystavoitteen ei tarvitse tähdätä kilpagolfiin, vaan suurempaan peli-iloon taitojen kehittyessä, pois oppimalla toistuvat virheet.

10.6 klo 18–19
17.6 klo 17–18

Iloisiin näkemisiin rangella!

Pro Marko Kumm

Uusi estealue väyllällä 11

Uusi estealue väylälle 11 tulee viheriön vasemmalle puolelle. Estealueeksi merkitään lisäksi oikealla olevat rotkot, joista pelaaminen on melkein mahdotonta. Estealue nopeuttaa peliä,kun ei tarvitse lyödä varapalloa silloin, kun pallo menee este alueelle.

Estealueet paalutetaan  punaisilla paaluilla.

SÄÄNTÖ 17.1.D Vapautuminen pallon ollessa estealueella.

Jos pelaajan pallo on estealueella ja myös silloin, kun tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on estealueella, vaikka sitä ei ole löydetty, on pelaajalla seuraavat vapautumis vaihtoehdot käytössään, kaikki yhden lyönnin rangaistuksella:

(1) Lyönti ja lyöntimatka -vapautuminen. Pelaaja voi pelata alkuperäisen tai muun pallon paikasta, josta edellinen lyönti suoritettiin (ks. Sääntö 14.6).

(2)  Linjassa taaksepäin -vapautuminen. Pelaaja voi pudottaa alkuperäisen tai muun pallon (ks. Sääntö 14.3) vapautumisalueelle, joka perustuu vertailu linjaan, joka kulkee suoraan reiästä taaksepäin sen arvioidun pisteen kautta, jossa alkuperäinen pallo viimeksi leikkasi este alueen rajan.

(3) Sivuttainen vapautuminen (käytössä vain punaisella este alueella). Kun pallo ylitti viimeksi punaisen estealueen rajan, pelaaja voi pudottaa alkuperäisen tai muun pallon tälle sivuttaiselle vapautumisalueelle (ks. Sääntö 14.3).

Estealue otetaan käyttöön lähipäivinä, kun paalutus saatu valmiiksi.

 

 

Srixon Challenge by GolfPoint 29.6.

Srixon Challenge by GolfPoint on kolmen kierroksen haastekilpailu, jossa pelataan yhden päivän aikana 54 reikää. Tämä Messilän golfjunioreiden hyväksi pelattava kisa käynnistyy aamukuudelta ja päättyy palkintojen jakoon illalla klo 18.00. Ennen starttia pelaajille on tarjolla brunssi sekä kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen ruokailut klubilla.

Srixon Challenge by GolfPoint on jatkoa Jari-Pekka Vatasen ja Pekka Kilpeläisen monivuotiselle tempaukselle pelata golfia yhtä soittoa 24 h. Nyt kaksikko haastaa yritykset ja Messilän golfarit mukaan hyvän asian puolesta. Sen verran veljekset meidän muiden urakkaa helpottivat, että nyt pelataan ”vain” kolme kierrosta.

Kilpailumuoto on pistebogey. Myös paras scr -tulos palkitaan. Kilpailumaksu 50 eur (sis. brunssin ja kaksi ruokailua).

 

Tervetuloa Vappu Brunssille 1.5.

Messilä golfissa 1.5. perinteinen Vappu Brunssi, alkaen klo 11 klubilipun nostolla ja kapteeneiden avaus lyönneillä. Tunnelmassa mukana Miikka Kallio.

Ilmoittaudu mukaan Nexgolf–tunnuksin. Brunssin hinta Messilä golfin jäsenille 15 euroa ja vieraille 30 euroa.

Avaa menu tästä

 

Iloisiin näkemisiin!

Messilän golf ry ja klubitoimikunta

 

Info aukioloajoista ja kentän tilanteesta

Kentän ja palvelujen aukioloajat julkaistaan www.messilagolf.fi -etusivun oikeassa reunassa olevalla harmaa pohjaisella Info–palstalla. Gsm–näkymässä Info löytyy rullaamalla ajankohtaisten uutisten ohi.

Nopeaan tiedottamiseen käytämme uutta viestikanavaa ebirdien kautta. Avaa ebirdie–jäsenkortti > valitse näkymän alaosasta viestit > seuraavalta näkymältä oikealta yläosasta golfseurat ja kaikki Messilägolfista lähetetyt viestit löytyvät luettelona, viimeisin päällimmäisenä.

 

Bägipaikkojen jako 2019

Alavaraston entiset bägipaikat voi lunastaa aikavälillä 30.4–14.5. asioimalla caddiemaster-pisteellä. Lunastamattomat paikat jaetaan eteenpäin harkinnanvaraisesti (liikuntarajoitteet).

Yläbägivaraston merkkausjärjestelmä uudistettiin talven aikana ja tästä syystä kaikki paikat jaetaan uudelleen. Yläbägivarastossa on tilaa myös uusille asiakkaille.

Bägipaikan voi lunastaa itselleen ainoastaan asioimalla caddiemaster-pisteellä. Huomaathan, että hinnastoomme on tullut muutoksia.

Hinnasto:

55,-  Jäsenet (45,- osakkaat)  sähkökärrypaikan kausivuokra

30,-  Jäsenet (20, osakkaat-) bägipaikan kausivuokra

10,- kärrypaikka

Osakkaiden tulee esittää osakaskorttinsa oston yhteydessä.

Reikäpelikilpailun ohjeet 2019

Messilä golfin reikäpelikilpailun aikataulut ja toimintaohjeet 2019:

Reikäpeleihin ilmoittautuminen alkaa 13.5.2019 ja päättyy 26.5.2019 klo 21:00

Reikäpelikaaviot (max.32 pelaajaa), julkaistaan viimeistään 31.5.2019.

Sarjakohtaisesti pelaajia pitää olla vähintään 8 kpl. Jos määrä ei täyty, voidaan sarjoja yhdistää. Julkaisun jälkeen kaavioiden mukaiset kierrokset on pelattava alla olevan aikataulun mukaisesti.

Kierros 1 peliaikaa 30.6.2018 klo.18.00 (tee aika) saakka (Huom, karsinta 1: 15.6. mennessä)
Kierros 2 peliaikaa 31.7.2018 klo.18.00 (tee-aika) saakka.
Kierros 3 peliaikaa 15.8.2018 klo.18.00 (tee aika) saakka.
Mitalipelit 1-4 peliaikaa 31.8.2018 klo.18.00 (tee-aika) saakka.

Pelaajat sopivat peliaikansa keskenään. Reikäpeliin ilmoittautuva myöntää samalla luvan caddiemasterille puhelin yhteystietonsa luovuttamiseen kanssapelaajalle. Suljetut lähdöt mahdollisia vain arkisin ennen klo 15.

Korkeamman tasoituksen omaava pelaaja ottaa yhteyttä alhaisemmalla tasoituksella pelaavaan.

Voittaja kirjaa klubilla olevaan kaavioon pelin tuloksen ja oman nimensä seuraavalle kierrokselle.

Jos toinen pelaajista jättää saapumatta yhdessä sovittuun tee-aikaan (odotusaika 5 min) voittajaksi merkitään teellä sovittuna aikana oleva pelaaja.

Pelin näin voittanut pelaaja kirjaa tapahtuman tekstiviestillä kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle (044-2879934).

Jos kaavioon merkittyä peliä ei ole jostain syystä saatu pelattua määräaikaan mennessä, voittaja arvotaan.

Arvonnan suorittavat Kapteeni ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja.

Mitalipeleihin selvinneen pelaajan poisjääntiin vaaditaan lääkärintodistus tai äkillisissä sairaustapauksissa ilmoitus kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle.

Poisjäänti mitalipeleistä ilman edellä mainittuja toimia, käsitellään erikseen Messilä Golf ry johtokunnassa.

 

Messilä Golf

Joonas Ehrukainen
KILPAILUTOIMIKUNTA

Paikallissääntö 2020

PAIKALLISSÄÄNNÖT

Kentän ulkorajat

 • Pallo on ulkona, kun se on kentän rajaksi määritetyn aidan tai valkoisten tolppien päällä tai toisella puolella. Pallo on ulkona, vaikka se edellä mainitussa tilanteessa päätyisikin kentän toiselle osalle, jossa pelaaminen on sallittua.
 • Raja jatkuu kahden viimeisen paalun suunnassa eteenpäin, ellei sitä ole merkitty päättyväksi.
 • Rajan alkamista ja päättymistä osoittaa kaksoispaalu, josta raja kääntyy 90 asteen kulmassa kentästä poispäin.

Erityiset tai pakolliset vapautumismenettelyt

Vapautuminen pelilinjalla olevasta suoja-aidasta

 • Pelattaessa väylää 18 väylän 1 suoja-aidan ollessa pelaajan pelilinjalla: Pelaaja voi vapautua ilman rangaistusta pudottamalla pallon ja pelaamalla sitä väylän 18 DZ -pudottamisalueelta.

Vastaistutettujen puiden suojeleminen

 • Vastaistutetut/nuoret puut, jotka ovat tukipuin tuettuja, ovat kiellettyä pelialuetta. Jos pelaajan pallo on missä tahansa kentällä paitsi estealueella ja pallo koskettaa tällaista puuta tai tällainen puu haittaa pelaajan lyöntiasentoa tai aiotun svingin vaatimaa tilaa, täytyy pelaajan vapautua tästä säännön 16.1f mukaisesti.

Epänormaalit kenttäolosuhteet ja olennaiset rakenteet

Epänormaalit kenttäolosuhteet

 • Bunkkerissa olevat veden aiheuttamat syvät valumaurat ovat kunnostettavaa aluetta.
  Sepelillä tai hiekalla päällystetyt pintasalaojat.

Pelaaja saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.

Kielletyt pelialueet

 • Kukkaistutukset ja M-kirjain väylällä 6 ovat kiellettyä pelialuetta, joita käsitellään epänormaalina kenttäolosuhteena.

Pelaajan täytyy vapautua tästä Säännön 16.1f mukaisesti.

Kiinteät haitat lähellä viheriötä

 • Kiinteästä haitasta saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.
 • Kun kiinteät haitat ovat lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla, on  pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot.  
 • Pallon ollessa yleisellä pelialueella, pelaaja voi vapautua säännön 16.1b mukaisesti kiinteän haitan ollessa:
 • Pelilinjalla enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä ja  enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.
 • Poikkeus – Vapautumista ei sallita, jos pelilinja ei ole tarkoituksenmukainen. Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

Muurahaispesät

 • Kentällä olevat muurahaispesät ovat pelaajan valinnan mukaan joko irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 15.1 mukaisesti, tai kunnostettavia alueita, joista saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.

Kentällä olevat tiet ja polut

 • Kaikki kentällä olevat asfaltilla, murskeella tai kivituhkalla  päällystetyt tiet sekä latupohja ovat kiinteitä haittoja joista saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.

Kiinteät haitat kentällä

 • Rakennukset, katokset, mittamerkit, opaskyltit
 • Tee 27 (par 3) avauslyöntipaikkojen harjakset
 • Suoja-aidat viheriöiden ympärillä
 • Väylän 17 sähköpylväs ja sen tukivaijerit
 • Vapautuminen em. kiinteistä haitoista ilman rangaistusta on    mahdollista säännön 16.1 mukaisesti.
  Vapautumista ei sallita säännön 15.2 mukaisesti.

Kentän oleelliset osat

 • Puiden, pensaiden juurilla ja muualla oleva puuhake. Yksittäiset    hakkeen palat ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 15.1a mukaisesti.
 • Kunnostamattomat polut ja urat.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on yleinen rangaistus: kaksi lyöntiä lyöntipelissä ja reiän menetys reikäpelissä.

Paikallissääntö, siirry tästä sääntötoimikunnan sivulle

Senioritiedote 2/2019

Kevään seniori-info on torstaina 25.4. kello 14.00 alkaen. Pitopaikkana on Hennalan Upseerikerho. Ohjelmassa on Upseerikerhon maittava lounas, jonka jälkeen esitellään senioreiden alkavan kauden toimintaa ja tutustutaan lyhyesti Upseerikerhon ja Hennalan alueen historiaan. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ja se on maksuton.

Tilaisuudessa otetaan ensimmäiset ilmoittautumiset Heinolan kesäteatteriretkeen ja avataan tarvittaessa netti-ilmoittautuminen. Retken liput on varattu tiistaille 25.6. ja lähtö Messilän alaparkista tapahtuu entiseen tapaan kello 16.00. Näytelmässä seikkailee loistava, kaikkien tuntema Hyacint Buket. 

Kalenterin mukainen ohjelma lähtee käyntiin maanantaina 6.5. kello 10.00 ensimmäisellä lämmittelykisalla, joka on pistebogey. Toinen lämmittely on tasoituksellinen lyöntipeli maanantaina 13.5. kello 10.00. 

Molemmat lämmittelyt ovat maksullisia (6 euroa). Osallistumismaksun hinnalla jokainen osallistuja saa ensimmäisestä kisasta Mamma-Marian arkilounaan ja toisesta väliaikatarjoilun 10-kioskilla, eli kaikki voittavat, eikä erillisiä palkintoja jaeta.

Sikspäkin ensimmäinen osakilpailu on maanantaina 20.5. Messilässä. Joukkueeseen mahtuu 20 pelaajaa. Osallistumismaksu on osakkailta 25 euroa ja muilta 50 euroa. Ilmoittautuminen omilla tunnuksilla netin kautta. 

Seniorisarja alkaa lippukilpailulla maanantaina 27.5. kello 09.00. (Huom AIKA!) Se ei vaikuta tasoitukseen, kaikki seuraavat kisat vaikuttavat. Seniorisarjan osakilpailuihin ilmoittautuminen omilla tunnuksilla netin kautta.Ilmoittautuminen päättyy kisaa edeltävänä perjantaina kello 12.00., jonka jälkeen on arvonta. Osallistumismaksu on entinen, eli 6 euroa. Sarjojen voittajat palkitaan Mamma-Marian arkilounaalla.

Työssä käyvät seniorit voivat edelleen varata samaan ajankohtaan mennessä haluamansa lähtöajan kyseiselle maanantaille ja pelata kilpailukierroksen merkkarin kanssa.

Kaikki senioritapahtumat ovat seuran ”Kilpailut ja tapahtumat” kalenterissa jokaisen tavoitettavissa. Käykää katsomassa.

Seniorit osallistuvat kentän valvontaan alkavalla kaudella. Valvojan tehtävistä tarkemmin Materiaalipankin Seurakäsikirjan sivulla 14. Tehtävään halukkaille tullaan järjestämään erillistä koulutusta. Asiasta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana. 

Ladies Finnish Open on kauden huomattavin kilpailu Messilässä. Se pelataan 5.-8.6. (ke-la), ja varsinkin varsinaiset kilpailupäivät, jotka ovat 6.-8.6 (to-la), vaativat vapaaehtoisia toimitsijoita. Tarkistakaa allakkanne ja tulkaa mukaan tapahtumaan, mielellään koko ajaksi. Ilmoittautua voi netin kautta. Vapaaehtoiset saavat korvaukseksi muonituksen ja toimitsija-asun.

Kari

 

 

Kenttäkatsemus 3.4.

Kentällä on tällä hetkellä vielä paljon lunta. Lumen määrä on n. 40cm.
Kaikki viheriöt on nyt aurattu auki. Joissakin varjoisissa paikoissa on vielä hieman jäätä.
Rangelle levitimme eilen hiekkaa, jotta sen sulaminen nopeutuisi.
Väylille emme pysty vielä levittämään hiekkaa, koska meidän traktori ja hiekkavaunu eivät pysty etenemään tässä lumimäärässä.
Pieni vesisade tekisi hyvää. Palataan asiaan ja katsotaan tilanne uudelleen viikon päästä.
Terveisin kenttämestari Marko

 

Jäsenkortit kaudelle 2019

Digitaalinen jäsen- ja tasoituskortti passivoituu automaattisesti vuosittain kauden vaihtuessa, aina maaliskuun viimeisenä päivänä.

Korttien aktivointi kaudelle 2019 käynnistyy huhtikuun alusta lähtien. Varmistathan, että jäsenmaksusi on maksettu ja pelioikeus kaudelle 2019 nimetty.

Osakkeen omistaja voi nimetä pelioikeuden itselleen tai toiselle kirjautumalla ajanvaraukseen > Oma Nexgolf -sivun kautta, tai ilmoittamalla pelioikeuden käyttäjän sähköpostitse osoitteeseen caddiemaster@messilagolf.fi

 

 

 

Kehon- ja mielenhallinta, pro-illat Messilässä

Kevään aikana järjestetään kolme teema iltaa pro Marko Kummin ja Liisa Ruudan johdolla. Jokaisen kolmen illan teema on itsenäinen, mutta teemakokonaisuus yhteensä täydentää parhaiten kehon, mielen ja ajatustenhallinan yhteyttä pelisuorituksen onnistumiseen. Jokaiseen iltaan sisältyy luento-osuus ja käytännön treeni lähipelialueella (säävaraus).

Kouluttajat:

 • Marko Kumm, Messilä Golfin PGA-pro
 • Liisa Ruuda, golfopettaja, fysioterapeutti, positiivisen pedagogiikan kouluttaja

Aikataulut:

1) 23.4. klo 17–19

2) 29.4. klo 17–19

3) 14.5.   klo 17–19   
     Huom! aika on siirtynyt  (alkuperäisessä kutsussa oli 7.5.)

TEEMAT

1) Eväitä onnistuneeseen golfkierrokseen

 • Ajatus golfin kokonaisuudesta ja sen osa-alueista
 • Itsearviointi
 • Kohde/ fokus
 • TREENI: Lähipelin kautta fokus kohteessa (tähtäys)

2) Kierrokseen ja lyöntisuoritukseen valmistautuminen

 • Rutiinit ja niiden vaikutus ajatuksenhallintaan
 • Lyönnin suunnittelu ja toteutus
 • TREENI: Rutiinit (alkuasento/ ote)

3) Parempia suorituksia omaan kehoon vaikuttamalla

 • Kehon ja mielen yhteys sekä vaikutus suoritukseen
 • Ajatusten suuntaaminen pelin aikana
 • TREENI: Pelinomainen harjoittelu, suorituksiin reagointi

Osallistumismaksu 15 €/ kerta. Maksu suoritetaan käteisellä.

Ilmoittautuminen nexgolf–ajanvaraustunnuksin.

Lisätietoja:

marko.kumm@golfkoulu.fi                                            www.onnenliike.fi

 

 

Aloita golf, ilmoittaudu Green card -kurssille 2019

Green card -kurssiaikataulut ja ilmoittautumisohjeet kaudelle 2019 löytyvät tästä

Kurssin hinta on 139 euroa, sisältäen materiaalin ja välineet kurssin ajaksi, sekä Messilän golf ry:n jäsenyyden kaudelle 2019.

Kurssi kestää kaksi arki-iltaa (3 h per ilta), tai vaihtoehtoisesti sen voi suorittaa viikonloppuna, yhden päivän kurssina (5–6h).

Messilässä kaudella 2019 kurssin suorittavalle on tarjous viiden kierroksen pelipaketista hintaan 100 euroa. Tarjous edullisesta pelipaketista on voimassa 40:lle ensiksi ilmoittautuneelle.

Golf on terveyttä edistävä ja ylläpitävä harrastus kaikenikäisille. Tule mukaan ja kokeile!

 

 

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous 2019 ja jäsenmaksut

Messilän Golf Ry:n vuosikokous on tiistaina 26.3. klo 18:00 klubilla.

Jäsenmaksut kaudelle 2019 on laskutettu 22.1. eräpäivällä 4.2.2019. Laskun liitteenä on kutsu vuosikokoukseen, johon ilmoittautumiset pyydämme 22.3. mennessä osoitteeseen caddiemaster@messilagolf.fi

Jäsenmaksut ovat: alle 22 vuotiaat juniorit 50 euroa ja aikuiset 99 euroa. Liittymismaksu on 0 euroa.

Esityslista

 

 

Kauden 2019 avausinfo junioreille 6.5. – Tule mukaan!

Kauden avausinfo junioreille pidetään klubilla 6.5, alkaen klo 17.30. Illan tarkempi ohjelma päivitetään kevään aikana.

 

Kesäkausi starttaa rookie- ja peliryhmän junoireiden kanssa täydellä tohinalla siten, että ensimmäiset harjoitukset pidetään ohjelman mukaisesti 12.5. Kesän jälkeen kausi päättyy päättäjäisiltaan klubilla 16.9.

Kesän harjoitusaikataulut ja ohjelmat päivitetään tarkemmin www-sivuille kevään aikana.

 

Golfiin tutustuvat aloittelijat, eli Rookieryhmä harjoittelee kerran viikossa maanantaisin ja peliryhmä 2 kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin.

Peliryhmä harjoittelee joka kolmannet harjoitukset kentällä, pelaten ohjatusti 5 reikää. Tämä edellyttää green cardia ja kausimaksun lisäksi junioripelioikeuden hankintaa.

 

Meg Juniorituki Oy tarjoaa alle 26 -vuotiaille nuorille haettavaksi tuettuja junioripelioikeuksia kaudelle 2019:

100 € alle 12 v
200 € 12 – 17 v
250 € 18 – 21 v
400 € 22 – 25 v

Pelioikeuksia jaetaan Messilän golf ry:n junioreille yhteensä 54 kpl. Hae tuettua pelioikeutta vapaamuotoisella hakemuksella 30.4. mennessä sähköpostitse juha.ranivaara@messilagolf.fi

 

Rookieryhmän kausimaksu on 130 euroa ja peliryhmän 150 euroa. 

 

Tervetuloa uudet ja jo mukana olleet juniorit ja vanhemmat kauden avausinfoon kuulemaan lisää!

Junioritoimikunta,
pj Juha Ranivaara

 

 

Edustuspelaajasopimus 2019

Messilän Golf ry:n kilpailutoimikunta on julkaissut edustuspelaajasopimuksen ja kilpailukulukorvaussäännöt kaudelle 2019.

Avaa sopimus ja säännöt tästä.

Edustuspelaajaksi aikovan tulee jättää sopimus allekirjoitettuna 30.4. mennessä seuran toimistoon tai lähettää se scannattuna osoitteeseen kilpailu@messilagolf.fi.

Terveisin
Kilpailutoimikunta
pj Joonas Ehrukainen

 

 

 

Senioritiedote 1/2019

Hyvät Seniorit! Hyvää kuluvaa vuotta ja uuden pelikauden odotusta. Lähiajan tulevista tapahtumista seuraavaa: 

 

Rokkapileet, senioreiden perinteinen talvirieha, vietetään laskiaissunnuntaina 3.3. kello 11.00 alkaen klubilla.

Ohjelmaa on entiseen tapaan, joten varatkaa säänmukaiset ulkoiluvarusteet.
Jäljelle jäänyt rokka, ym myydään halukkaille, järjestäjä varaa astiat.
Ilmoittautumiset Messilän kotisivujen kautta 1.3. kello 12.00 mennessä.
Osallistumismaksu on entiseen tapaan 7 euroa.
Rokka ja letut on jo tilattu.
Tervetuloa joukolla mukaan!

 

Torstaikahvit Cafe Idassa kello 14.00 jatkuvat aina 18.4. asti, jolloin aloitetaan kesätauko.

 

Vuosikokoukset ovat tänä vuonna seuraavasti:
MeG Oy torstaina 28.2. kello 18.00 
MeG Ry tiistaina 26.3. myös kello 18.00.
Molempien kokousten pitopaikkana on klubi ja ilmoittautumisohjeet kutsussa.

 

Sääntökoulutus tänä vuonna uusiutuneista säännöistä on tiistaina 9.4. kello 17.30 klubilla.

Sääntöjä käy läpi Timo Huvinen.
Ilmoittautuminen Messilän kotisivujen kautta.
Paikkoja on tilan takia rajoitetusti, joten olkaa nopeita.

 

Kevään seniori-info on torstaina 25.4. kello 14.00.
Pitopaikkana tulee olemaan Hennalan Upseerikerho.
Asiasta tarkemmin seuraavassa tiedotteessa.

 

Terveisin, Kari

Ilmoittaudu mukaan Letas Pro-Am tapahtumaan 5.6.2019

Viaplay Ladies Finnish Open viikolla, keskiviikkona 5.6., Messilässä pelataan Pro-Am  -kilpailu.

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan kansainväliseen tunnelmaan!

Pro-Am -tapahtuma Messilä Golfissa on ainutlaatuinen tilaisuus päästä pelaamaan kierros golfia sekä Suomen että Euroopan kärkipelaajien kanssa.

Viaplay Ladies Finnish Open on yksi Let Access Seriesin osakilpailuista, joka pelataan Messilässä 6.6–8.6.2019. Tapahtuma kokoaa Ladies European Tourille pyrkivät pelaajat Suomeen jo kahdeksatta kertaa!

 

 

 

Ystävänpäivän tarjous voimassa 21.2. asti

Golfkoulu Marko Kumm heittää ystävänpäivän kunniaksi muhkean tarjouksen, joka on voimassa vain viikon verran.
Tule oppiin vielä ennen kevättä Golfpointin tiloihin Kauppakeskus Valoon, tai säästä lahjakortti kesään🏌🏾
2 hengen 3 tunnin paketti – 150e
Yksityistunti 3 tunnin paketti – 100e
HUOM. Tarjous on voimassa vain viikon, 21.2 asti!
Osta lahjakortti Golfpointista tai ota suoraan yhteyttä Markoon😊

Marko Kumm

Messilägolf

Kilpailu- ja tapahtumakalenteri 2019

Kilpailu- ja tapahtumakalenterin 2019 suunnittelu on käynnissä. Tapahtumakalenteri -osiossa näet suunnitelman tämänhetkisen tilanteen, jota päivitetään kilpailujen vahvistumisen myötä. Lopullinen kalenteri vahvistuu vasta maaliskuun aikana.

Letas Messilässä  6.-8.6.
Mestaruuskilpailut pelataan 17.-18.8.
Veteraanisarjojen mestaruudet pelataan 12.-13.8.

 

 

 

 

Tasoitusten HR–ajo 2019 suoritettu

HR–ajo on suoritettu 11.1.2019 ja todettu Sääntö- ja tasoitustoimikunnan toimesta.

Ajossa on 1044 pelaajan kauden 2018 suoritetut tasoituskierrokset.

Vahvistetut tasoitukset 437 pelaajaa

Vahvistamattomat tasoitukset 617 pelaajaa

Vahvistetuista tasoituksista muutoksia 19 pelaajalla

Nostavia tasoituksia 13 kpl

Laskevia tasoituksia 6 kpl

Hr–ajo vahvistaa tasoituksen kun pelaajalla on vähintään 4 tasoituskierrosta kauden aikana.

Tasoitusta ei vahvisteta, jos pelaajan tasoitukset ovat 3 tai pienemmät.

Vuonna 2020 tasoitus järjestelmä muuttuu, jonka jälkeen tasoituskierroksia tulee olla 20.

Näistä tasoitus lasketaan 8 parhaan keskiarvo.

Tarkemmat ohjeet saadaan vuoden 2019 aikana.

Pelijärjestys kaudella 2019

Syyskuussa Messilässä kokeiltiin vaihtoehtoista pelijärjestystä. Koko syksyn ajan kerättiin palautetta siitä, kumpaa järjestystä pelaajat kannattavat. Palautetta saatiin kiitettävän paljon ja hallitus on nyt työstänyt palautteen sisältöä. Vaikka kokeiltu järjestys oli monen mielestä mukavaa vaihtelua, ei selkeätä enemmistöä sen puolesta syntynyt.

Kaudella 2019 väylät pelataan entisessä, viime vuodet käytössä olleessa järjestyksessä. Vaihtelun vuoksi lähtötee voi toivomusten mukaan olla ajoittain myös 10–tee. Sanallisen palautteen ohessa saatiin muitakin toivomuksia. Lähtöväli muutetaan yhdeksästä minuutista kymmeneen, joka antaa hieman joustoa pelin etenemiseen. Ravintolapalveluissa huomioidaan toiveita kevyemmistä ja enemmän kokojyvää ja kuituja sisältävistä välipaloista. Kymppikioski pidetään normaalisti auki.

Messilä Golf Oy:n yhtiökokouspäivä on torstai 28.2.2019 klo 17:00. Hallitus esittelee yhtiökokouksessa kaudella 2018 käynnistetyn strategian päivitystyön tilannetta.

 

 

Sinfonia Lahden konsertti 13.12. osakkaan etuhintaan

TORSTAI TÄYTTYY MUSIIKISTA
– tervetuloa nauttimaan Beethoven-elämyksistä Sinfonia Lahden konserttiin!

Haluamme vielä ennen joulukiireitä tarjota piristykseksi Messilä Golfin osakkaille etuliput 13.12. konserttiin, jossa kuullaan Beethovenin 2. sinfonian riemukkaat sävelet. Illan valokeilassa loistavat nopean nousun Euroopan konserttitaloihin tehneet kapellimestari Anja Bihlmaier ja Eivind Ringstad, joka Bartókin alttoviulukonserton tulkinnallaan voitti vuoden 2012 Eurovision nuorten muusikoiden kilpailun.

Lue lisää tästä

HUIPPUTARJOUS
Sinfonia Lahden to 13.12. konserttiin:

liput 15 e / kpl
(norm. 30 € aik./25 € eläk.) 
Huom. lapset  8 €

 

 

Liput vain Sibeliustalon lipunmyynnistä osakaskortilla,
merkillä Beethoven:

puh. 0600 393949 (1,53 €/min+pvm)
(ma-pe klo 12-17, puhelinvaraukset klo 11-17)
Huom. Varatut liput voi lunastaa myös R-Kioskeista tai TRIO Lippu.fi -myyntipisteestä

Lämpimästi tervetuloa konserttiimme!

 

 

Kiitos kaudesta 2018

Hyvät Messiläläiset, tähän mennessä golfhistoriamme aurinkoisin ja helteisin golfkausi on ohi.  Kenttä avattiin 2.5. ja suljettiin 19.11. Pelipäiviä kertyi 200 ja kierroksia 27 645. Päivää kohti laskettuna kierrosten keskiarvo oli 138 kierrosta. Omat jäsenemme pelasivat 23 333 kierrosta ja vieraspelaajat 4 312. Lippukierroksia pelattiin yhteensä 3 157, joista B-lipuilla pelattiin 2 013 ja A-lipuilla 1 126 kierrosta.

Kaudella merkittävin tapahtumamme oli Letas, eli Viaplay Ladies Finnish Open, joka pelattiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tapahtuma vietiin läpi suurella menestyksellä lähes sadan talkoolaisen voimin. On selvää, että tämän suuruusluokan kilpailu vahvisti Messilän brändiä kilpailun järjestäjänä. Silti vapaaehtoisten määrällä ja vahvalla osallistumisella saattoi lopulta olla vieläkin suurempi merkitys brändiimme jäsenistömme sitoutumisen ja yhteisöllisyyden näkökulmasta tarkasteltuna. Letas–sopimus vahvistui kaksivuotisena ja kauden 2019 kilpailu pelataan samalla viikolla, eli 2.6. – 8.6.

Osakkaille suunnatut edut ja erityisesti vaihtopäivät GKS–kenttien välillä olivat suosittuja ja Messilän osakkaat koko GKS–alueen ahkerimmat edun käyttäjät. Kaudelle 2019 vaihtopäiväetu laajenee entisestään, kun pelikaudella yksi vapaa pelikierros per kenttä on käytettävissä arkipäivisin koko kauden toukokuun alusta kauden loppuun. Talvikaudella osakkaillemme on voimassa talviharjoitteluetuja ja muita etuja, joihin voi tutustua tästä.

Tulevan kauden pelijärjestyksestä ja muista tulevaa kautta koskevista päätöksistä tiedotamme erikseen talven aikana. Yhdistyksen puolella kauden 2019 tapahtuma- ja kilpailusuunnittelu on nyt käynnissä ja toivomme edelleen vapaamuotoisia kehitysideoita osoitteeseen kilpailu@messilagolf.fi.

Sydämellinen kiitos taakse jääneestä kaudesta ja iloista talvea kohti uutta,

Tj Arja Byman

 

 

 

 

Senioritiedote 7/2018

Torstaikahvit kauppakeskus Valon Cafe Idassa ovat alkaneet. Itsenäisyyspäivänä 6.12. juhlitaan kuitenkin itsenäisyyttä ja jätetään kahvit väliin.

Senior Lihanhimo -kilpailun palkinto-kinkkujen jako tapahtuu torstaina 20.12. kello 14.00, joka on samalla syyskauden viimeinen kahvitilaisuus. Kahvit jatkuvat jälleen loppiaisen jälkeen 10.1.2019.

Seuraava tapahtuma onkin sitten rokkapileet laskiaissunnuntaina, mutta sitä ennen:

Kiitos kuluneesta kaudesta, Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Vuotta 2019!

Kari

Junioreiden talven golfharjoitukset

Yhdistetyt peli- ja rookieryhmän talven golfharjoitukset alkavat kauppakeskus Valossa, golfpointin tiloissa tiistaisin klo 17.00 – 18.00.
Ensimmäiset harjoitukset 8.1 ja ne jatkuvat säännöllisesti tiistaisin 26.3 saakka.
Ohjatuissa harjoituksissa kerrataan golfin perustaitoja ja ylläpidetään jo opittuja taitoja.
Harjoitusten hinta 150 euroa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
tai

Osakkaan vaihtopäiväedut entistä laajemmat 2019

GKS–kenttien välinen yhteistyö jatkuu tulevalla kaudella 2019.

Kilpailut:

ViisLeideistä ja Sikspäki -kilpailusarjoja jatketaan entisin ehdoin. Teerenpeli Tourin osalta kahdeksan vuotta kypsynyt viskitynnyri jaettiin scr–voittajien kesken. Uuden kenttien välisen kilpailusarjan kohtalo on vielä tällä hetkellä avoin. Muissa GKS–kenttien järjestämissä avoimissa kilpailuissa osakkaan etu säilyy alhaisen kilpailumaksun muodossa, 35 euroa, ellei kilpailukutsussa ole mainittu toisin (ulkopuolisen järjestäjän ehdot).

Vaihtopäivät:

GKS–kentän osakkaalla on oikeus yhteen vapaaseen pelikierrokseen kauden aikana jokaisella GKS–kentällä. Etu on voimassa 1.5. alkaen. Uutena asiana on, että etu on voimassa arkipäivisin (ma–pe) koko pelikauden.  Etu koskee omalla pelioikeudella pelaavia osakkaita niillä kentillä, joilla pelioikeus voidaan jättää kokonaan aktivoimatta ja kaikkia osakkaita niillä kentillä, joilla on pakkovastike.

Talviharjoittelu 2018 – 2019

Syksyn tullen on hyvä laittaa svingi remonttiin ja lyönti kuntoon kesän jäljiltä. Talviharjoittelun suosio on noussut viime vuosina hurjasti, kun pelaajat ovat ymmärtäneet toistuvalla harjoittelulla saavutetun hyödyn ja pelitaidossa keväällä näkyvät tulokset. Talvi on erinomaista aikaa hioa svingitekniikkaa, sillä varsinaisen pelikauden ulkopuolella voi keskittyä pelkästään harjoitteluun.

Talvikaudella on tehokkainta pitkäjänteinen harjoittelu ja opetus. Yleensä talviharjoittelu kestää minimissään viiden tunnin paketista aina neljän kuukauden, kerran viikossa jaksoon. Lähipeli paranee talviharjoittelussa huomaamatta, kun sisätiloissa sitä tulee harjoiteltua huomattavasti enemmän jo pelkästään tilojen rajallisuuden takia.

Golfkoulu MK järjestää jälleen mahdollisuuden liittyä ryhmiin tai perustaa oman ryhmän. Myös yksityistunti–paketit ovat suosittuja.

Paikkana kauppakeskus Valo ja erittäin loistavat Golfpointin tilat keskellä kaupunkia!!

Ryhmäopetus:

1 kerta viikossa – 10 kertaa ajanjaksolla tammikuu – maaliskuu

Aika:              Maanantai    klo 18–19.15 ja 19.15–20.30

                      Tiistai            klo 17–18.15 ja 18.15–19.30

                      Keskiviikko   klo 18–19.15 ja 19.15–20.30

                      Torstai           klo 19–20.15

Paikka:          Valokeskus Golfpoint

Hinta:            300 e (sis.alv) ja mattomaksun, eli kurssi hinta 250e + mattomaksu 50e (mattomaksu maksetaan suoraan Golfpointtiin)

 

Yksityistuntipaketit:

5h paketti      250e (norm. 300 e) + mattomaksu

10h paketti    500e (norm. 600 e) + mattomaksu

Trackman + 10 e/h

Varaa mahdollisimman pian paikkasi tai tee ryhmäsi, koska paljon varauksia jo tehty!!

 

Varaukset:

marko.kumm@golfkoulu.fi

+358 405425393

PGA Pro Golfkoulu Marko Kumm

Kiitos Pelaaja Ensin -palautteesta

Pelaaja Ensin -asiakastyytyväisyyskysely suoritettiin kaudella 2018 kolmessa osassa jäsenistölle ja vastanneiden määrä oli yhteensä 268. Vieraspelaajille kysely lähetettiin aina kierroksen jälkeen seuraavana päivänä. Vieraspelaajavastauksia saatiin yhteensä 262.

Palvelualueiden yleisarvosanat olivat lähellä valtakunnallisia keskiarvoja. Palvelualueet oli jaettu seuraaviin kokonaisuuksiin: kenttä, sosiaalinen ympäristö, ravintola, klubitalo, harjoitusalueet, proshop, johto ja palvelu, hinnat ja tuotteet.

Kentän osalta tiiauspaikat, väylät, karheikot, kentän hoitotaso ja mielenkiintoisuus saivat sekä omalta jäsenistöltä, että vieraspelaajilta keskiarvoa paremmat pisteet. Viheriöiden tasalaatuisuus ja kentän valvonta arvostettiin hieman keskitason alle.

Sosiaalinen ympäristö peilaa tunnelmaa golfyhteisössä, sekä klubitapahtumien ja kilpailujen määrää ja laatua. Tämä arvosana ei missään kohtaa ylittänyt valtakunnallista keskiarvoa, vaikka pisteet olivat kauttaaltaan hyvin lähellä niitä. Varmasti positiivisella tavalla toimintaamme uudistaa se, että Messilän golf ry on heti kauden jälkeen käynnistänyt tapahtuma- ja kilpailutoiminnan päivitystyön ja pyytää ideoita toiminnan kehittämiseen jäseniltä osoitteeseen kilpailu@messilagolf.fi.

Ravintolapalvelun pisteet olivat täysin samat kuin valtakunnallinen keskiarvo. Pieni ero oli kuitenkin siinä, että vieraspelaajien käyrä oli tasaisempi. Osa omista jäsenistä koki ongelmalliseksi ravintolapalvelun keskittämisen pelkästään klubille syyskuun aikana, kun uutta pelijärjestystä kokeiltiin. Kokeilusta tehtiin erillinen kysely, johon vastauksia saatiin kiitettävästi.  Muun muassa ravintolalta toivottiin terveellisempiä välipaloja. Palautteet huomioidaan kauden 2019 tarjontaa suunniteltaessa. Joissakin palautteissa ravintolan aukioloaikoja toivottiin pidennettävän. Kannattavuuden näkökulmasta toive on haasteellinen toteuttaa, mutta sekin on pohdittavana.

Klubitalo sai hyvät arvosanat kauttaaltaan. Terassit, pukuhuoneet ja suihkutilat, wc:t, sekä niiden puhtaus ja siisteystaso todettiin hyväksi.

Harjoitusalueissa range sai keskiarvoa paremmat pisteet. Lähipelialue puolestaan hieman keskiarvoa huonommat.

Proshop arvosteltiin lähelle keskiarvoa aukioloaikojen, tuotteiden saatavuuden ja hintatason osalta.

Johto ja tiedotus saivat jäsenistöltä kouluarvosanan 7,4, kun valtakunnallinen keskiarvo oli 8. Arvosanaa pudotti eniten uskomus siitä, ettei johto kuuntelisi riittävästi pelaajien ehdotuksia tai uusia ideoita. Tähän asiaan on reagoitu jo aikaisemmankin palautteen pohjalta sekä oy:n hallituksessa, että ry:n johtokunnassa. Toimialalla tapahtuvat suuret muutokset pakottavat tavoitteiden ja toimintamallien uudelleenarviointiin. Jopa yhtiöjärjestys ehtoineen on tarkastelun alla. Hallitus on hyvin tietoinen golfalan muutospaineista ja tarkastelee toimintoja sen mukaisesti. Messilässä kaikki perusasiat ovat onneksi kunnossa, talous, kenttä, jonka maa-alueen omistamme, hyvät huoltotilat ja kentän hoitokoneet, sekä aktiivinen seuratoiminta. Osakkeet vaihtavat omistajaa reilun kolmenkymmenen siirron vuosivauhtia. Osakkaan edut ovat hyvät ja asema etuoikeutettu kaikessa päätöksenteossa. Kun uusia toimintamalleja tutkitaan, vakaa tilanteemme antaa aikaa perusteelliseen perehtymiseen ja arviointityöhön ennen muutostoimenpiteisiin ryhtymistä. Tarvitsemme yhteisesti hyväksytyn päämäärän, uudet ehdot ja strategiat toimintojen päivittämiseksi. Tämä työ on parhaillaan käynnissä. Kuten jo todettiin, johtokunta käy osaltaan syksyn aikana kaikki jäsen- ja tapahtumatarjonnan muodot läpi, kuunnellen jäsenten antamia ideoita.

Tiedottaminen ja toimivien tiedotuskanavien löytäminen on jatkuva haaste. www.messilagolf.fi -sivusto on tiedottamisemme pääkanava, jota ylläpidetään jatkuvasti. Tämän lisäksi lähetetään Uutiskirjeitä. Gsm-viestintää käytetään nopeiden pienten infojen lähettämiseen, tosin kustannussyistä harvemmin. Some-kanavien kautta aktiivinen tiedottaminen on haasteellista. Tiedottamisen kehittäminen ja tehokkaiden kanavien löytäminen on yksi hallituksen tarkastelun kohteena olevista asioista.

Oikean hinta-laatusuhteen löytäminen on jatkuvaa tasapainottelua. Pelaamisen hintaan vaikuttavat kentän ja puitteiden sovittu hoitotaso sekä investoinnit, jotka rasittavat myös pelituotteiden hintoja niiden rahoitusajan. Sijoituimme hyvin lähelle keskiarvoa myös tässä arviossa. Messilässä vuodesta 2014 samana pysynyt pelioikeuden kausivastike on ollut 630 euroa verollisena. 90 euron korotusosuudella hoidetaan huoltohalli-investoinnin lainaa tasalyhennyksin vuoteen 2029. Pelioikeuden vuotuinen 720 euron kokonaiskustannus on vertailussa varsin kohtuullinen.

Suuri kiitos, että vastasit Pelaaja Ensin -kyselyyn, jossa arvioimme kulunutta golfkautta.

Kiitämme konkreettisesta palautteesta ja ideoista joita saimme ja joita keräämme edelleen kilpailu@messilagolf.fi -postilaatikkoon. Johtokunta käsittelee ensimmäisen kerran seura- ja kilpailutoimintaan liittyvää palautetta 29.10. kokouksessaan. Pidämme postilaatikon auki koko syksyn ja sinne ovat tervetulleita uudistusideat kaikkeen toimintaamme liittyen.

Tj Arja Byman

 

Kehitä kanssamme seuran tapahtumatarjontaa kaudelle 2019

Upea golfkesä taittuu syksyyn, mutta johtokunnassa draivi on päällä ja suunta jo seuraavan kauden suunnitteluun. Kaikki seuran toiminnat käydään läpi ja päivitetään nykyistä toimintaympäristöä entistä paremmin palvelevaksi.

Messilässä seuralla ja talkootyöllä on aina ollut vahva rooli toiminnan järjestämisessä ja pitkä historia täynnä upeita tapahtumia. Nyt on johtokunnassa kuitenkin herätty kyseenalaistamaan oman toiminnan kehityspolku. Onko nojattu liikaa perinteisiin klubitapahtumiin ja toistettu liian kauan samoja kaavoja, uudistumatta? Kilpailutoiminta ja klubitapahtumat ovat yksi hyvä esimerkki vuosien varrella muuttuneesta kysynnästä.  Osallistujamäärät yksilökilpailuihin ovat selkeästi laskeneet, samalla kun pari- ja joukkuetapahtumat näyttäisivät lisäävän suosiota.

Millaista seuratoimintaa toivotaan?

Toivotaanko enemmän jäsenille järjestettyjä tapahtumapäiviä, yhdessä tekemistä ja elämyksiä, niin että kilpailu on vain yksi osa päivän sisällöstä? Nyt on hyvä hetki esittää ideoita. Kerro millaisia tapahtumia sinä toivoisit?

Entä talvikausi? Onko yleisesti tarvetta kehittää enemmän tapahtumia myös talvikaudelle? Jos, niin millaisia?

Seuratoiminta on segmentoitunut vahvasti seniori-, nais-, juniori-, klubi- ja kilpailutoimintaan. Onko toiminnassa huomioitu kaikki pelaajaryhmät riittävästi?

Kesän aikana kerätty Pelaaja Ensin -palaute antaa meille kuvan siitä, kuinka tyytyväisiä nykytoimintaan ollaan. Palaute ei kuitenkaan anna konkreettista tietoa siitä, millaisella muutoksella toiminnan sisältöä saataisiin entistä mielenkiintoisemmaksi?

Kerro toiveistasi kaudelle 2019. Kirjoita omat ideasi ja toiveesi sähköpostilla osoitteeseen kilpailu@messilagolf.fi  Anna selkeitä kehitysehdotuksia sille toiminnan alueelle, jonka koet omaksesi ja jonka toimintaa kehittämässä haluat olla mukana.

Annathan palautetta Messilän Golf ry:n johtokunnan seuraavaan kokoukseen, 29.10, mennessä.

 

Yhteistyöstä etukäteen kiittäen,
Messilän Golf ry:n johtokunnan puolesta,
Arja Byman

Kiitos syyskuun pelijärjestystä koskevasta palautteesta!

Syyskuun alusta lähtien on kokeiltu vaihtoehtoista pelijärjestystä ja kerätty vapaamuotoista pelaajapalautetta. Iso kiitos siitä, että palautetta ja ideoita saatiin paljon.

 

Kokeillusta vaihtoehdosta:

Itse pelijärjestys koettiin usein kivana vaihteluna. Mielipiteitä siitä, tulisiko uuteen järjestykseen siirtyä pysyvästi, oli sekä puolesta, että vastaan. Käyn seuraavassa läpi lähinnä sellaisia toiveita, joita palautteesta nousi esiin useammin kuin yhden kerran.

Ravintola- ja kahvilapalvelujen toimivuus koettiin uudessa järjestyksessä ongelmaksi. Vaikka hyväksi koettiin se, että etuysin jälkeen wc ja klubitalo olivat lähellä, oli matka kuitenkin liian pitkä ysiltä klubille ja edelleen kymppitiille. Yhdeksän minuutin tauko ei riittänyt välipalan nauttimiseen ja aiheutti kiireen tunteen, jonka vuoksi moni jätti kahvilapalvelut väliin ja siirtyi suoraan 10-tiille odottamaan vuoroaan.

Epätietoisuutta kymppitiin tilanteesta voidaan parantaa merkkivaloin, mutta siirtymää ei saada lyhyemmäksi ja tauon pidentämistä ei toivottu, koska se pidentäisi kokonaispeliaikaa entisestään. Jos tähän pelijärjestykseen päädytään, on sekin vaihtoehto olemassa, että kymppikioski pidetään normaalisti auki, jolloin se palvelisi myös kierroksen päättyessä.

Samassa yhteydessä kantaa otettiin myös ravintolan välipalatarjontaan, jota toivottiin kehitettävän entistä terveellisempään suuntaan. Selkeä kesän hittituote on ollut grilli- ja höyrymakkara ja lihapitoista grillimakkaraa tarjotaan varmasti jatkossakin. Vaaleiden leipien ja sämpylöiden sijasta toivotaan tummia ja täysjyvätuotteita, smoothiet ja sokerittomat juomat entistä paremmin esille.

 

Vai paluu entiseen, mutta ysit toisinpäin:

Ehdotettiin entistä väyläjärjestystä ja sen pelaamista toisin päin, eli niin että lähtötee olisi väylä 10. Tämän pelijärjestyksen etuna olisi, että etuysi päättyisi jälleen klubille ja kymppiväylälle (=väylä 1) siirtyminen olisi luonteva.  Tauolla aikaa ei kuluisi siirtymiseen ja klubilta voisi seurata edellisen ryhmän lähtöä rauhassa kahvitellen.

Suurin ongelma olisi aloitusväyläksi muutetun kymppiväylän sokko avaus. Jo nyt valitettiin sitä, että edellä menevän ryhmän eteneminen ei näy ja torniin on hankala kiivetä. Tämä asia on ratkaistavissa peilein tai valomerkein, tai nostamalla teealueen pinta korkeammalle.

Vieraspelaajille epämukavuutta aiheuttaisi se, että ensin on parkkipaikalta käveltävä klubille ja sieltä takaisin lähtöteelle. Valtaosa omista pelioikeudella pelaavista pääsisi kuitenkin suoraan parkkipaikalta teelle, kuittaamalla kierroksen gsm-yhteydellä.

 

Entä jos on kaksi erillistä kenttää:

Toivottiin, että kentän molemmat puoliskot pelattaisiin omina kenttinä siten, että startin voisi varata kummalle puolelle haluaa. Näin saisi vaihtelua ysireikäisiin kierroksiin ja 18 r kierroksella etulenkin jälkeen tauon mitan pituuteen voisi itse vaikuttaa.

Nexgolf ohjelmaan on tulossa uusi toiminta, jota on tällä kaudella jo testattu yhdellä kentällä. Nexgolf -näkymään muodostuu kaksi erillistä 9 r kenttää ja yhdeksän reikää voidaan varata kummalta puolelta tahansa. Jos valitsee 18 reikää, ehdottaa ohjelma automaattisesti erikseen määritellyn aikavälin vapaita aikoja toiselta puoliskolta. Valinta jälkipuoliskolle tehdään esimerkiksi aikaväliltä 2 h 10 min – 2 h 40 min itselle sopivan mittaisella tauolla.

Tämän kauden tilastoista voidaan kertoa, että tähän mennessä n. 26000:sta pelatusta kierroksesta 4500 oli jo alun perin varattu yhdeksän reikäisenä. Tämä muutos tasaisi kentän käyttöä ja puoltaisi näin kentän jakamista kahteen.

Tässä nopeat palautteista pinnalle nousseet asiat. Palaute on nyt kokonaisuudessaan jaettu hallitukselle, joka työstää asiaa eteenpäin. Mitään selkeää enemmistökannatusta ei noussut, mutta kaikki vaihtoehdot varmasti punnitaan läpi tarkasti, ennen ensi kaudelle tehtäviä päätöksiä.

 

Kiitos mielipiteistä ja hyvästä yhteistyöstä,

Tj Arja Byman

 

Meg Juniorituki Oy onnistui tavoitteessaan

Viime keväänä seuralta Messilä Golf Oy:n omistukseen siirtyneen Meg Juniorituki Oy:n ensimmäinen kausi tuotti toivotun tuloksen, kun junioreille suunnattuja edullisia pelioikeuksia aktivoitiin käyttöön lähes 40. Messilä Golf Oy:n antama taustatuki mahdollisti junioreillemme aiempaa huomattavasti alhaisemmat hinnat, jotka ikäryhmittäin porrastettuna tarjosivat tuetun pelioikeuden aina 25 -vuoden ikään saakka. Tämän lisäksi tukea on suunnattu junioreiden ohjaus-, harjoittelu- ja kilpailukuluihin.

Meg Juniorituki Oy:n tulonhankinta koostui yritysyhteistyöstä, saadusta sponsorituesta, mainospaikka myynnistä, yrityskilpailujen järjestelystä ja erilaisista tukitempauksista, joista kaudella merkittävimmät olivat MeG 30 v ProAm, 24H ja Weststar ProAm. Näillä tuotoilla koko tukitoiminta pystyttiin kattamaan.

Tavoitteena on jatkossakin huolehtia junioritoiminnan taloudesta rasittamatta sillä emoyhtiön kassaa. Sponsorivarojen hankintaan liittyy kuitenkin aina riski, jonka jakaminen on vakavaraisen Messilä Golf Oy:n tytäryhtiönä entistä turvallisempaa. Junioritoimintaan panostaminen on sijoittamista golfin ja erityisesti myös kilpagolfin tulevaisuuteen, josta jokaisen golfyhteisön tulee kantaa vastuuta.

Kiitos kaikille tukitoimintaan osallistuneille!

tj Arja Byman

 

Jäisellä ja huurteisella kentällä pelaaminen kielletty

Yöpakkasten jälkeen kentälle ei pääse pelaamaan, koska jäisellä tai huurteisella nurmella käveleminen tuhoaa kasvin solukkoa ja sen seuraukset näkyvät ruskeina jalanjälkinä vielä pitkään.

Pakkasyön jälkeen kenttä on suljettu ja avataan vasta kun lämpötila on noussut riittävästi ja huurre sulanut pois. Pyydämme huomioimaan aamulähdöissä peruuntumisriskin. Pyrimme ilmoittamaan peruuntuneista lähtöajoista gsm-viestillä jo etukäteen, aina kun mahdollista. Tiedotamme tilanteesta myös nettisivuillamme.

 

 

Tule mukaan kauden Päätöskilpailuun ja -juhlaan 6.10.

Kauden päätöskilpailuun ilmoittautuminen on käynnissä. Kokoa joukkue ja ilmoittaudu mukaan Nexgolf -tunnuksin. Voit ilmoittautua myös yksin ilman joukkuetta tästä, jolloin lisäämme sinut täältä käsin joukkueeseen.

Ilmoittautuminen on kaikissa tapauksissa mahdollista myös cm-pisteeseen caddiemasterille.  Vain iltajuhlaan osallistuvat ilmoittautuvat cm-pisteeseen. Hinta on 15 euroa per osallistuja (Meg-jäsen).

Avaa kilpailukutsu tästä.

 

 

Kilpailutoimikunnan vetäjäksi Joonas Ehrukainen

Kilpailutoiminnan vetovastuussa vuodesta 2009 toiminut Olli Selin on esittämässä kilpailutoiminnan puheenjohtajan vastuun siirtämistä vuonna 2019 Joonas Ehrukaiselle. Joonas on ennestään mukana toiminnassa kilpailutoimikunnan jäsenenä ja tietää ja tuntee nykyisen toimintamme hyvin. Puheenjohtajuus tarkoittaa samalla paikkaa Messilän Golf ry:n johtokunnassa.

Virallinen valinta ja tehtävän vahvistaminen tapahtuu vasta keväällä yhdistyksen vuosikokouksessa. Yhdistyksessä siirryttiin jo vuosia sitten tavoitteeseen kasvattaa seuraava toiminnan vetäjä toimikunnan sisältä, jotta vastuun ottava henkilö on perillä tehtäväkuvan laajuudesta ja voi olla mukana suunnittelemassa jo ensimmäisen tehtävä kautensa tapahtumia. Siinä suhteessa kapula on jo heitetty Joonakselle, että hänellä on vapaat kädet vaikuttaa kilpailutoiminnan suunnitteluun kaudelle 2019.

Jos sinulla on aikaa ja innostusta tulla mukaan seuratoimintaan, kannattaa nyt syksyn aikana ottaa yhteyttä sen toimikunnan puheenjohtajaan, jonka toiminta voisi olla lähellä omia tavoitteitasi. Toimikuntatyössä mukana olemalla pääset vaikuttamaan toiminnan suuntaan ja kehittämään seuramme toimintaa eteenpäin. Toimikuntatyön kautta on luonnollinen reitti edetä myös johtokuntaan.

Kuvassa Joonas Ehrukainen.

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Messilä golfissa on ollut tänä vuonna käytössä Pelaaja Ensin –palautekysely. Siitä saatava palautteenne antaa meille mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn tuotannosta vastaa Golfliitto ja sen teknisestä toteutuksesta liiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st.

Suurin osa teistä on jo saanut kutsun jäsenkyselyyn joko toukokuun tai heinäkuun lopussa. Haluamme jo tässä vaiheessa lämpimästi kiittää kaikkia vastanneita arvokkaasta palautteestaanne!  Kyselykerrat ovat valikoituneet satunnaisotannalla 1/3 jäsenistä per kerta.

Lopuille teistä tulee ensi viikon tiistaina kyselykutsu sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne.

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

Ystävällisin terveisin,
Messilä golf

PRO MARKO KUMM – kaikille jäsenille ilmainen klinikkailta!

Klubilla to 27.9 klo 17.30 – 19.00

Illan meininki tulee olemaan rento. Teoriaopetusta, Markon opetusvinkkejä ja vuoropuhelua Markon esityksen pohjalta. Kysymyksiä ja kommentteja sekä opetustoiminnan kehitysideoita.

Markon klinikkaillan teemoja:

LÄHIPELI
Teoriaosuuden jälkeen Marko näyttää klubin edessä chippi- ja lähilyöntejä ja lentoradat käytännössä.

MENTTAALIN MERKITYS
Kuinka ammattilaisen ja klubipelaajan mentaali ajattelumalli poikkeaa toisistaan?
Jokainen klubipelaajakin voi omalla mentaalipanostuksellaan parantaa oman pelikorttinsa lopputulosta. Mielenkiintoista!

PALJON KYSYTTYÄ
– Markon talviharjoitteluopetus Valossa. Talvi on aikaa, jolloin rakennetaan tulevaan kauteen paremmat valmiudet nauttia omasta golfista. Tule mukaan ryhmäopetukseen tai yksityistunnille.
– Opetusmatkojen idea. Jäsenille räätälöidyillä opetusmatkoilla on etelän lämmössä rento meininki, peliä ja opetusta sopivassa suhteessa.

LUVASSA KESÄLLE 2019 !
Marko pitää joka toinen tiistai-ilta ILMAISEN VINKKIKLINIKAN JÄSENILLE rangella  tai lähipelialueella klo 17.30-19.00.

TERVETULOA  Markon ILMAISEEN vinkki-iltaan tortaina 27.9  klubiravintolaan klo 17.30 -19.00. Ilmoittautuminen tästä tai Nexgolf–ajanvaraustunnuksin kuten kilpailuun, tai klubin cm-pisteeseen. Mukaan mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta.

Juniorikauden 2018 päättäjäiset

 

Messilän junioreiden kauden päättäjäiset pidettiin sateisessa ja muutenkin koleassa syyssäässä Messilän lähipelialueella ja klubilla. Huono sää ei kuitenkaan haitannut innokkaita junioreitamme.

Päättäjäiset käynnistyivät shoot out puttikilpailulla. Sateessa nähtiin monia hienoja suorituksia ja lopulta tiukan kilpailun voittajaksi tuli peliryhmässä harjoitteleva Matilda Rippon.

Kisan jälkeen siirryttiin klubille nauttimaan Mamma Marian loihtimasta ruoasta ja tietenkin herkullisista jäätelöistä.

Ruokailun jälkeen oli vuorossa vielä loppupuheet ja palkitsemiset.

 

Tällä kaudella palkitut juniorit:

Rookie:

Kauden tyttögolfari: Frida Ranivaara

Kauden kehittyjä: Mikael Sykkö

Mukava golfkaveri: Otto Haataja

 

Peli:

Kauden tyttögolfari: Eeva Aaltonen

Kauden kehittyjä: Lina Lindqvist

Mukava golfkaveri: Onni Hinneri

 

Kilpa:

Kauden tulokkaan palkinto: Emil Hämäläinen

Kauden tasoituksen pudottaja: Lina Lindqvist

Antin Malja: Saga Nurmi

Teknisesti kehittynein: Tuuli Kilpeläinen

Golf lahjakkuus: Teemu Tiainen

 

Kanava Golfissa Catmandon kisan yhteydessä pelattu juniorimestaruus. (Lyöntipeli hcp)

 1. Saana Hyvönen
 2. Emil Hämäläinen
 3. Kalle Hinneri

 

Kiitos säiden puolestakin erittäin suosiollisesta golfkesästä 2018 Messilässä kaikille innokkaille junioreille, heidän vanhemmilleen ja aktiivisille ohjaajille.

Katso päättäjäiskuvia galleriasta

LETAS 2019 Messilässä

Ensi vuonna jatketaan

Ensimmäisestä Messilässä pelatusta LETAS-kilpailusta jäi positiiviset tunnelmat. Kilpailijat olivat järjestelyihin erittäin tyytyväisiä. Myös kenttä ja sen sijainti sai kovasti kiitosta. Parasta kuitenkin oli talkoohenki, joka syntyi lähes sadan Messilä golfin jäsenen hoitaessa kilpailun järjestelyjä. Vuoden 2019 talkoisiin saatiin heti kilpailuviikon jälkeen jo useita ilmoittautumisia. Ilmoittautumiskanavat 2019 avataan jälleen Nexgolfiin hyvissä ajoin.

LETAS Viaplay Ladies Finnish Open pelataan  6.-8.6.2019

 

Kauden viimeinen mailademo 16.9.

GolfPoint järjestää ensi sunnuntaina 16.9 klo 10-13 vielä yhden mailademon rangella.
Testattavana ovat mm TaylorMade- ja  Cobra-mailat (drivereitä,väyläpuita ja hybridejä). Mailoja löytyy sekä naisille että miehille, myös useita varsivaihtoehtoja.
Testauksessa apuvälineenä käytetään TrackMan-analysaattoria. GolfPointista on paikalla Mikko Lehtovuori ja Rolle Salonaho. Mailat saa heti mukaansa ja maksu tapahtuu paikan päällä.
Nyt on hyvä tilaisuus hankkia vaikkapa ensi kauden peleihin laatumailoja valtakunnan parhaaseen hintaan.
Tervetuloa !
Rolf Salonaho
GolfPoint
Saksalankatu 4-6
15100 Lahti

0500 315 111

Kiertopalkinto jäi Tawastin haltuun

Lauantaina 8.9 pelattiin järjestyksessään jo 29. seuraottelu Tawast golfia vastaan Hämeenlinnassa. 16-henkiset joukkueet starttasivat aurinkoisessa syyssäässä klo 11 puheenjohtajien johdolla kilpaladulle.

Päivä jatkoi lämpenemistään samalla, kun ottelut etenivät tilanteiden vaihdellessa jatkuvasti. Ensimmäisen ryhmän saavuttua klubille oli tieto muista otteluista saavuttanut jo kärkiryhmän. Messilä hallitsi hienoisesti kenttätapahtumia, mutta muutaman hetken jälkeen alkoi kotijoukkueelle ropista pisteitä ja ottelu tasoittui tilanteeseen 4-4.

Ottelun ratkeamista saatiin odottaa aina viimeisiin ryhmiin saakka, jonka jälkeen tiukan ottelun voittajaksi 9-7 lukemin julistettiin kotijoukkue Tawast.

Kotijoukkueet ovat nyt 5 vuotta putkeen vieneet ottelun nimiinsä. Ensi vuotta ajatellen tuota putkea on lähdettävä jatkamaan, kun pelataan seuraottelun 30-vuotisjuhlakilpailu Messilässä.

Otteluvoitot ennen 30. ottelua:

Messilä 16
Tawast 12
Tasapeli 1
Messilän joukkueessa pelasivat:
Ili Varmavuo
Jarkko Kella
Satu Suihko
Raija Saviniemi
Erkki Kortelainen
Harri Seroff
Ritva Karjalainen
Alla Rouvinen
Ville Lagerblom
Riku Eve
Tomi Kaitarinne
Milla Rouvinen
Joonas Ehrukainen
Tuomo Saarijärvi
Reijo Koivisto
Ville Väkeväinen

Terveisin Messilän joukkue ja kapteeni Jarkko Kella

Messilään jälleen kultaa ja pronssia

SM 70 Reikäpelit pelattiin Espoo Golfin kentällä 31.8 ja 1.9. Uuden mallin mukaisesti järjestetyt kilpailut toimivat hyvin.

Perjantaina pelattiin neljässä, neljän pelaajan, lohkossa ensin siten, että jokainen pelasi kaikkia lohkon pelaajia vastaan 9 reiän ottelun. Tämän jälkeen lohkojen voittajat pelasivat toisen lohkon kakkosta vastaan ja näistä edelleen voittajat jatkoon mitali otteluihin. Lohkon 3 voitti Teuvo Salento, toisena Messilän Markku Koskela.  Lohkon 4 voitot veivät Messilän Markku Utti, toisena Erkki Kortelainen. Peliparit, Markku Utti vastaan Markku Koskela, ottelun voitti Markku Koskela. Teuvo Salento vastaan Erkki Kortelainen, voitto Erkille.

Lauantaina Koskela ja Kortelainen vastakkain, ottelu päättyen Kortelaisen voittoon. Sitten odoteltiin vastustajia lohkoista 1 ja 2. Koskelalle pronssi otteluun vastajapariksi Seppo Jolkkonen, joka ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta viimeisellä reiällä Markun eduksi. Kultamitali otteluun Erkki Kortelainen sai vastapariksi Heikki Hallanoron. Tässäkin ottelussa tilanteet vaihtelivat matkan varrella. Alussa Kortelainen oli hätää kärsimässä, 7 reiän jälkeen 3 reikää tappiolla, mutta sen jälkeen suunta kääntyi ja mentiin pitkään tasatilanteessa, kunnes 15 reiällä ensimmäistä kertaa johtoon, joka pitikin sitten loppuun saakka.

Kilpailun päätyttyä 70 v -sarjassa yleinen mielipide oli, että kyllä kaksi päiväinen kilpailu, 36 reikää per päivä, tuntuu kropassa! GPS mittarin mukaan tuli kahtena päivänä käveltyä yhteensä 45 km.

Tulokset:

1  Erkki Kortelainen

3  Markku Koskela

5  Markku Utti

Onnea voittajille!

Viis Leidit -finaalissa Messilälle mestaruus

 

Viis Leideistä finaaliin (1.9.) lähdettiin Messilässä reilussa pistejohdossa jota seuran naisten sateisen päivän supersuoritukset vain kasvattivat. Finaalikilpailussa tuloslistan 6 ensimmäistä sijaa menivät Messilän leideille, ja tämä viimeistään sinetöi kiertueen seuramestaruuden. Piste-ero seuraavaan seuraan (LG) oli lopulta 98 pistettä! Upea suoritus, josta kiitos kuuluu kaikille kilpailusarjaan osallistuneille.

Erikoiskilpailuista palkittiin Emmi Krohn pisimmästä draivista (ja mojova paukku olikin) sekä Heidi Rintala lähimmäs lippua lyödystä avauksesta, josta syntyi helppo birdie.

Kilpailun henkilökohtaisessa sarjassa nähtiin finaalipäivänä melkoinen jännitysnäytelmä. Läpi kauden hienosti pelanneet Arja Lindqvist ja Suvi-Päivi Torvinen lähtivät yhden pisteen erolla viimeiseen osakilpailuun. Suvi-Päivi tasoitti pisteet osakilpailun voitollaan, ja vei henkilökohtaisen sarjan tasapistein, mutta pienemmällä slopella.

Myös seuraavista sijoista käytiin tiukka taistelu. Messilän Mirja Keskitalo oli tiukasti kiinni kolmanessa sijassa, mutta joutui taipumaan Hartolan Helena Kivijakolalle. Hekin päätyivät tasapisteisiin, mutta Mirjan slope oli suurempi ja näin hän jäi niukasti palkintojen ulkopuolelle.

Kiitos jokaiselle Viis Leideistä osakilpailuihin osallistuneelle! Vahvuutemme perustuu juuri siihen, että meiltä on lähes aina mukana maksimimäärä osallistujia. Arvostan sitä valtavasti! Näin onnistumisia osuu joukkoon varmemmin. Toivotaan, että peli-into jatkuu uudelle kaudellekin vähintään yhtä vahvana.

Terveisin,
Satu

Uusi pelijärjestys syyskuun alusta kokeiluun!

Messilä Golf Oy:n hallituksen päätöksellä kokeilemme ainakin syyskuun ajan kentällämme vaihtoehtoista pelijärjestystä. Kokeiltava pelijärjestys on ollut jo aikaisemmin käytössä, ennen nykyistä. Kokeilu poistaa kaksi peräkkäin olevaa par 3 -väylää ja kierroksen päätösväyläksi vaihtuu nykyinen väylä 9. Puoliskojen par–luvut eivät ole tasavertaiset 36/36,  sillä etuysin par on 37 ja takaysin 35. Näin on tilanne monella kentällä, vaikka tavoite on tietenkin saada puoliskoista tasavertaiset. Väylien vaikeusaste, eli hcp– järjestys säilyy kokeilun ajan nykyisenä, mutta se tullaan joka tapauksessa tarkastamaan reikätilastojen kautta seuraavan kauden alkuun mennessä.

Kierros aloitetaan normaalisti väylältä 1 eteenpäin, mutta väylältä 4 siirrytään väylälle 14.  Kulkureitti ohjataan vitosen tiialueen ohi oikealle johtavaa polkua.

Väylät 14–18 pelataan normaalijärjestyksessä (= uudet 5–9).

Yhdeksän reiän jälkeen on 9 min tauko klubilla ja kierros jatkuu normaalisti väylät 10–13, jolta siirtyminen väylille 5–9 (= uudet 14–18).

Kokeiltavan pelijärjestyksen uudet siirtymät ovat lyhyet ja ne ohjataan opastein. Väylätaulujen numerointi korjataan uutta pelijärjestystä vastaavaksi ja score–kortit painetaan kokeiltavan järjestyksen mukaiseksi.

Tässä kokeiluajan scorekortti–malli

Kenttäkartta

Pelijärjestyksen muutoskokeilu perustuu pelaajapalautteissa saatuihin toivomuksiin. Palautteissa pelijärjestysmuutosta on perusteltu pelillisesti paremmaksi ja toisaalta on nähty mahdollisuus keskittää ravintolapalvelut kustannustehokkaammin yhteen pisteeseen.

Kokeilun ajaksi 10-kioski suljetaan ja kaikki ravintolapalvelut keskitetään klubitalolle.

Palautteesi syyskuun kokeilusta on meille tärkeä. Keräämme vapaamuotoista palautetta kaikesta kokeiluun liittyvästä, sähköpostiosoitteeseen kilpailu@messilagolf.fi

Kerro mielipiteesi pelijärjestykseen, yhtä hyvin kuin ravintolan toimintaan ja taukopalveluihin liittyen.

 

Palautteesta jo etukäteen kiittäen,

Messilä Golf Oy

 

 

Messilän Mestarit 2018

Seuran Mestaruuskilpailut pelattiin 18.-19.8. Cutin jälkeen sunnuntaina jatko kierroksille selvisi kaikkiaan 61 pelaajaa. Miesten sarjassa pelattiin kolmen kierroksen yhteistulos, muissa sarjoissa kahden.

 

Messilän golf ry:n Mestarit 2018:

 

Miehet:  Jarkko Kella (240), Henri Vatanen (251), Jari-Pekka Vatanen (256)
Naiset:  Tuuli Kilpeläinen (168), Saaga Nurmi (181), Olivia Niskanen (188)
Seniorimiehet: Jukka Humalainen (154), Juha Lindqvist (160), Pekka Laine (168)
Seniorinaiset: Susanna Keskikylä (182), Alla Rouvinen (197), Suvi-Päivi Torvinen (199)

 

 

Kuvassa vasemmalta Jari-Pekka Vatanen, Juha Lindqvist, Jukka Humalainen, Pekka Laine, Henri Vatanen, Jarkko Kella, Tuuli Kilpeläinen, Olivia Niskanen, Susanna Keskikylä, Alla Rouvinen.

 

Lisää kuvia galleriassa, siirry tästä

 

Onnea voittajille!

 

 

Kultamitalistit antavat kiitosta kotikentälle

“SM kisa M70 koti–kisana. Siinä meillä oli haaste. Kilpailullinen tulos oli hyvä. Kaksi kultaa ja pronssi! Kolmannen kullan sai Messilä hienoista järjestetyistä ja kilpa–areenasta. Voimme kaikki täällä pelaavat olla ylpeitä kentästämme. Se on haastava, hyvin hoidettu ja esteettisesti kaunis.”

 

Messilää edustaneet pelaajat Eki, Pekka ja Make, kiittävät kaikkia kisan hyväksi panoksensa antaneita!

 

30–vuotiasta onnittelemassa, Me, jo 7–kymppiset

SM M70 kilpailussa Messilälle tuplakulta

M70 Tourin kolmas osakilpailu ja SM M70 lp kilpailu pelattiin Messilässä 14.–15.8. Mukana oli kaikkiaan 117 pelaajaa.  Kilpailu pelattiin hyväkuntoisella kentällä loistavissa sääolosuhteissa.

Messilän Markku Utti piti kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, eikä toisen päivän kierros jäänyt yhtään huonommaksi. Utin saaliina kultamitali kokonaistuloksella +13, 157 lyöntiä. Toiseksi henkilökohtaisessa kilpailussa Jussi Olkinuora, tuloksella +16 ja kolmantena jälleen Messilän oma mies, Pekka Laine, tuloksella +17.

Henkilökohtaisen kilpailun palkitut kuvassa vasemmalta: Markku Utti, Jussi Olkinuora, Pekka Laine, Veikko Niemikorpi, Heikki Hallanoro ja Pertti Lehtinen.

M70 tulokset

 

Toinen kulta Messilään saatiin joukkuekilpailussa (kuvassa Erkki Kortelainen,  Pekka Laine ja Markku Utti) kokonaislyöntimäärällä 488,
kun hopealle pelanneen Keimola golfin joukkue löi 519 lyönnin tuloksen.

M70 joukkue tulokset

 

Onnea voittajille! Hieno saavutus kilpailun järjestäneelle Messilän golfseuralle!

 

 

Messilä golf 30 v. Juhlakilpailu 4.8.

Messilä golf tarjoaa jäsenilleen ja osakkailleen 30 v. Juhlakilpailun. Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa maanantaina 16.7. klo 12:00.

Kilpailu pelataan pb foursome -kilpailuna kahden hengen joukkuein.  Joukkueet muodostetaan tapahtuman luonteen mukaisesti arpomalla.  Kilpailussa pelaaja 1 lyö avauslyönnin parittomilla ja pelaaja 2 parillisilla väylillä. Aloituslyöntien jälkeen yhteistä palloa lyödään vuorotellen reikään asti.

Matkaan lähdetään yhteislähtönä noin klo 14. Saavuthan paikalle hyvissä ajoin!  Kilpailun jälkeen tarjolla on italialainen antipastipöytä (Tavola degli antipasti) ja mukavaa ohjelmaa.

Juhlakilpailussa ei ole kilpailumaksua. Mukaan mahtuu 144 ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa mukaan, avaa kutsu tästä!

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely 2/3 jäsenille 24.7.

Hyvät jäsenemme,

pyrkimyksemme on jatkuvasti kehittää Messilä golfin toimintaa. Ymmärtääksemme asiakkaidemme toiveita, teemme yhteistyötä  Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

“Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Raw Milk. Vastaukset käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietoja käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

1/3 jäsenistämme on jo kyselyn saanut ja seuraava kolmannes saa sen 24.7. Viimeiselle satunnaisesti vailitulle kolmannekselle kysely lähtee syyskuussa. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan vain yhden kyselykutsun kauden aikana. Kiitos jo etukäteen vastauksistanne,

Ystävällisin terveisin,
Messilä Golf Oy,
psta tj Arja Byman

 

 

 

 

Nexgolf-mobiilisovelluksen Basic-taso tämän kauden kokeilukäytössä

Hei,

olemme ottaneet kentällemme koko jäsenistön käyttöön NexGolf-mobiilisovelluksen Basic-tason. Basic tason sovellus on koekäytössä tämän kauden, jonka jälkeen sovellus, tämän hetkisen tiedon mukaan, muuttuu maksulliseksi golfyhteisölle. Seuraamme kuluvan kauden aikana pelaajiemme halukkuutta käyttää sovellusta ja teemme jatkosopimuksen, mikäli käyttöaste on riittävä.

NexGolf App Basic -tasolla pääsette käyttämään NexGolf-mobiilisovellusta ajanvaraukseen, kotiklubin kisoihin ilmoittautumiseen sekä erittäin kätevää mobiilituloskorttia harjoitus- ja tasoituskierrosten tulosten syöttämiseen.

Basic-tason mobiilisovelluksen käyttöönotto:

NexGolf-mobiilisovelluksen saat ladattua puhelimeesi sovelluskaupasta NexGolf-hakusanalla.

Sovellukseen kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin seuramme ajanvaraukseen eli jäsennumerolla, salasanalla ja seuratiedollamme.

Ohessa linkki Google Playn kautta sovelluksen lataukseen https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.nexgolf&hl=fi
Ohessa linkki App Storen kautta sovelluksen lataukseen https://itunes.apple.com/fi/app/nexgolf-premium/id1041379124

NexGolf Appin Premium-taso on edelleen normaalisti pelaajan itse hankittavissa, ja se tuo sitten mukanaan mm. väylän tapahtumien tilastoinnit, My Tour -kaverikisat sekä ajanvaraukseen ns. omat, värikoodatut pelaajalistat sekä -kommentit, sekä ajanvarauksen kommentti-mahdollisuuden.Toiminnaltaan laajempi Premium-taso on hankittavissa kahden viikon kokeilujaksolla ja sen kausihinta on 19,90 (sovellus ostettavissa kirjautumalla ajanvaraus ohjelmaan Nexgolf-tunnuksin).

WestStar Pro Am Invitational 13.7. Messilässä

Suomen kärkiammattilaiset kokoontuvat jälleen Messilään perjantaina 13.7 kisaamaan 5000 euron palkintopotista. Nyt sinulla tai yritykselläsi on tilaisuus olla mukana tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa ja samalla tukemassa Messilän juniorityötä. Kilpailu pelataan Pro-Am -muotoisena joukkue- kisana, jossa joukkueen muodostaa yksi ammattilainen ja kaksi amatööriä. Samalla ammattilaiset pelaavat oman henkilökohtaisen kisan.

Ohjelma

10.30 Ruokailu Messilässä
11.00 Kisainfo ja pelaajien esittely
11.30 Range/lämmittelyt
12.15 Yhteislähtö
17.15 Ammattilaisten lähimmäksi lippua -kisa harjoitusviheriöllä. Powered by Golfpoint. 17.30 Sauna
18.30 Illallinen ja palkintojenjako

Hinta

Tapahtuman hinta on 750 + alv. (2 henkilöä + pro).

Hintaan sisältyy kilpailulähdöt, give awayt, harjoituspallot, ruokailu ennen peliä, illallinen pelin jälkeen, virvokkeet ja miedot alkoholijuomat ennen jatkobileitä. Palkintojenjaon jälkeen iltaa jatketaan Messilässä. Jatkobilessä järjestetään perinteinen huutokauppa ja illan esiintyjänä on Konsta Hietanen.

Tarjoamme pelaajille majoitusmahdollisuutta erikoishintaan. Majoitustarpeesta toivomme tietoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestäjänä toimii Meg Juniorituki Oy.
Kilpailun tuotto ohjataan lyhentämättömänä Messilä Golfin juniorityölle.

Lisätietoa

Jani Perttilä 040 533 1049, jani@jpgolf.fi
Jarkko Kella 040 589 5008, jarkko.kella@messilagolf.fi www.jpgolf.fi/weststarproam.html

Tervetuloa mukaan viettämään unohtumaton päivä ja ilta!

Tiedotustoimikunta

Juha Taskinen, pj
juha@houston.fi
+358 400 4914 92

Ilkka Varmavuo

Arja Byman

 

Tilaa uutiskirje

Uutisarkisto

Arkistot

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });