Tiedotustoimikunta tiedottaa 


Senioritiedote 6/2019

Senioreiden Shoot-Out pelattiin lauantaina 14.9.2019. Naisten sarjan ykkönen oli Eeva Kolehmainen, toisena Stiina Jaakkola ja kolmantena Sirpa Hellman. Miesten sarjassa pokkasi voiton Risto Hakanen, hopeaa sai Esa Tiainen ja pronssia Jan Store. Onnittelut voittajille!

Jäähdyttely pelataan 23.9.kello 10.00 alkaen. Sarjoina ovat miehet ja naiset. Parhaat molemmista palkitaan. Osallistuminen on maksuton. Pelimuotona on pistebogey.

Päättäjäiset pidetään keskiviikkona 25.9.

Päättäjäiskisassa pelataan yhdeksän reikää parikilpailuna arvotuin parein ja pelimuotona on Best Ball. Osallistumismaksua ei ole. Peli aloitetaan tiiltä 1 kello 11.00. Pelimuodossa kumpikin pelaaja pelaa pistebogeytä omalla tasoituksellaan ja kultakin pelatulta väylältä jää parin parempi nettotulos voimaan.

Päättäjäistilaisuus aloitetaan klubilla kello 18.00 alkaen. Osallistumismaksu on 20 euroa. Ohjelmassa mm vuoden seniorin nimeäminen, kauden kilpailujen palkintojen jako ja Mamma Marian herkullinen ateria sekä arvontoja.

Kisaan ja päättäjäisiin ilmoittaudutaan samalla kertaa. Jos haluatte osallistua vain päättäjäispeliin, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Aikainen”. Jos osallistutte vain iltajuhlaan, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Myöhäinen”. Ilmoittautuminen ilman lähtöaikatoivetta on merkki osallistumisesta molempiin tilaisuuksiin.

Lihanhimo, eli kinkkukisa pelataan suunnitelmien ja sääolosuhteiden mukaan lauantaina 19.10. kello 12.00 alkaen. Pelimuotona on pistebogey. Etuoikeus osanottoon on kaikilla, jotka ovat kauden aikana osallistuneet kahteen tai useampaan seniorikisaan tai -tapahtumaan. Ilmoittautuminen kisaan omilla tunnuksilla. Ilmoittautumisaika päättyy torstaina 17.10. kello 12.00. Osallistumismaksu on 7 euroa.

Torstaikaffeet Kauppakeskus Valon Cafe Idassa aloitetaan torstaina 24.10 kello 14.00. Tervetuloa mukaan aina torstaisin, tilaisuudet ovat hyvin vähän virallisia.

 Lihanhimon voittokinkkujen jako tapahtuu torstaina 19.12. kello 14.00 torstaikahvien yhteydessä Cafe Idassa.

Kotikenttäetu jälleen valttia seuraottelussa

Sunnuntaina pelattu seuraottelu oli järjestyksessään jo 30. Tawast golfia vastaan. Ottelu päästiin pelaamaan poikkeuksellisen sateisissa merkeissä ja sen takia ottelu päätettiin pelata 9-reikäisenä ja ns. vanhalla etuysillä (1-4, 14-18). Ottelu käytiin myös pienemmillä joukkueilla, kun viivalle asettui totutun 16 hengen sijasta vain 14 pelaajaa per joukkue.

Ensimmäisten ryhmien saavuttua klubille tilanne oli kutkuttavan tasainen ja johtoasema vaihtui useaan otteeseen eron pysyessä hyvin pienenä. Ratkaisevat pisteet kotijoukkueelle toivat juniorisarjassa pelanneet Kalle Hinneri ja Saaga Nurmi, jotka kasvattivat Messilän pistepotin 7,5 pisteeseen ja varmistivat voiton Messilälle.

Loppulukemat kirjattiin 7,5-6,5 Messilälle ja kiertopalkinto jäi jälleen Messilään.

Kenttä kesti sateet hyvin ja keräsi kiitosta vierasjoukkueen jäsenistöltä.

 

Messilän joukkuetta edustivat:

Ili Varmavuo, 0
Jarkko Kella, 1
Satu Suihko, 0
Eija Kettunen, 0
Erkki Kortelainen, 1
Ere Alenius, 1
Anne Kortelainen, 0
Johanna Lehtinen, 1
J-P Vatanen, 1
Henri Vatanen, 0,5
Kalle Hinneri, 1
Saaga Nurmi, 1
Joonas Ehrukainen, 0
Markus Vatanen, 0

Onnittelut Messilän joukkueelle!

 

 

 

 

 

 

 

Race to Korineum voittajat

Race to Korineum viikko kilpailuissa kerättiin pisteitä 5/8 kilpailusta kesän aikana kahdessa sarjassa, LP (0–18,4) ja PB (18,5–54). Finaaliin tiensä selvittivät  kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä molemmista sarjoista. Sunnuntaina 8.9. pelatussa Finaalissa LP-sarjan kärkipaikan vei Markus Vatanen ja PB-sarjassa Kari Munne. Sarjojen voittajat matkaavat helmikuussa 2020 Korineumiin Kyprokselle. 

Kilpailun järjestäjä GolfPoint onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia kilpailusarjaan osallistuneille! 

Tervetuloa mukaan helmikuussa järjestettävälle matkalle, tai muille GolfPointin talvikauden matkoille, joista lisätietoa nettisivuillamme lähipäivinä.

 

 

Senioritiedote 5/2019

Shoot-Out kilpailu lauantaina 14.9.2019

Senioreiden viikkokilpailut on saatu päätökseen ja kausi huipentuu Shoot-Out kisaan, joka pelataan lauantaina 14.9.2019. Kisaan on mahdollista ilmoittautua kaikilla, jotka ovat kauden aikana osallistuneet seniorikisoihin. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 12.9. kello 12.00.

Karsinnat pelataan 14.9. kello 08.00 alkaen. Pelimuotona on tasoituksellinen pistebogey ja avaus tapahtuu tiiltä 10. Sarjajako ja karsintojen lähtöjärjestys julkaistaan ilmoittautumisen päätyttyä. Kunkin karsinnassa pelattavan sarjan kymmenen (10) parasta pääsevät varsinaiseen shoot-out kisaan.

Varsinainen Shoot-Out kisa aloitetaan kello 13.00 tiiltä 1 ja pelataan yhdeksän väylää. Lähdöt tapahtuvat sarjoittain noin 15 minuutin välein ja jokaisella pelattavalla väylällä putoaa yksi pelaaja.

Jäähdyttelykisa pelataan 23.9. kello 10.00 alkaen. Sarjoina ovat miehet ja naiset. Parhaat molemmista palkitaan. Osallistuminen on maksuton. Pelimuotona on pistebogey.

 

Päättäjäiset pidetään keskiviikkona 25.9.

 Päättäjäiskisassa pelataan yhdeksän reikää parikilpailuna arvotuin parein ja pelimuotona on Best Ball. Osallistumismaksua ei ole. Peli aloitetaan kello 11.00 tiiltä 1. Pelimuodossa kumpikin pelaaja pelaa pistebogeytä omalla tasoituksellaan ja kultakin pelatulta väylältä jää parin parempi nettotulos voimaan.

Päättäjäistilaisuus aloitetaan klubilla kello 18.00 alkaen. Osallistumismaksu on 20 euroa. Ohjelmassa mm vuoden seniorin nimeäminen, kauden kilpailujen palkintojen jako ja Mamma Marian herkullinen ateria.

Kisaan ja päättäjäisiin ilmoittaudutaan samalla kertaa. Jos haluatte osallistua vain päättäjäispeliin, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Aikainen”. Jos osallistutte vain iltajuhlaan, valitkaa lähtöaikatoiveeksi ”Myöhäinen”. Ilmoittautuminen ilman lähtöaikatoivetta on merkki osallistumisesta molempiin tilaisuuksiin.

Ulla Pirhoselle N65 SM-hopeaa

Ensimmäiset viralliset reikäpelien SM-kisat vanhemmissa sarjoissa pelattiin Hirvihaarassa

Naiset N65 sarjassa Ulla Pirhoselle SM-hopea.

Ullan caddiena mukana olleen Saken tunnelmia kisoista:  ”Kilpailun eka päivä pelattiin lohkopelinä 4-pelaajan lohkoissa. Pelit lähti hyvin käyntiin ja 3.matsissa tuli voitto lyöntipelin suomenmestarista ja siten lohkovoitto täysillä pisteillä. Perjantain eka peli oli tavallaan tärkein, koska siinä ratkesi mitalipeleihin pääsy ja se ratkesi vasta viimeisellä reiällä. Seuraava peli ratkesi vasta ekalla jatkoreijällä ja samalla vähintään hopeamitali. Mestaruusotteluun ei enää voimat riittäneet ja peli vähän hajosi, mutta sinniteltiin kuitenkin 17.reiälle. Kierros päättyi lukemiin 3/1. Suosittelen kaikille caddien hommia, on tosi jännittävää seurata pelin etenemistä lähietäisyydeltä. Lopputulos yllätti niin pelaajan kuin caddien, ottaen huomioon lähtökohdat.”

Miesten M60 sarjassa Messilän Erkki Soppela sijoittui neljänneksi ja M70 sarjassa niin ikään neljänneksi Markku Utti, viidennelle sijalle Erkki Kortelainen ja kuudentena Markku Koskela.

Kuvassa Ulla Pirhonen toinen vasemmalta.

Suomen Golfliitto myönsi viime talvena SM-arvon myös vanhempien mies senioreiden reikäpeleille. Kolme vuotta oli pelattu SGS:n mestaruudesta ja nyt siirryttiin uuteen aikakauteen. Pelaajat arvostivat suuresti Golfliiton hyväksyntää.

Naiset N65 aloittivat nyt pelaamalla ensi kerran SGS:n mestaruudesta.

Turnausmallina oli jo viime vuonna käytetty nk. lohkomalli, joskin taas hieman kehittyneempänä. Mallin etuna on, että kaikki saavat pelata vähintään kolme 9 reiän ottelua ensimmäisenä päivänä lohko-otteluissa. Kunkin lohkon kaksi parasta jatkaa TOP 8 otteluihin toiselle päivälle. Kaikki sijat 1-8 pelataan selväksi pelaamalla. Sijat 9-16 määräytyvät lohkopisteiden mukaan. Näin muodostuu Order of Merit – pisteet kaikille mukaan päässeille. Pieniä muutoksia tulen esittämään ensi vuodelle. Merkittävin on, että lohkopelien jälkeen tasapisteissä olevat pelaavat aina sudden death uusinnan. Nyt vielä keskinäinen ottelu ratkaisi. Hallinnollisesti lohkopelien osalta Golfbox-ohjelmaa tulee myös kehittää.

Hirvihaaran Golf oli luovuttanut kentän takaysin kokonaan senioreiden käyttöön. Kentän mittoja oli säädetty näille sarjoille sopivaksi ja esim. sarjat M60, M65 ja M70 -sarjoissa pelattiin 5 reikää takatiiltä 59 ja neljä reikää tiiltä 54. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja mm. griinien liukkaus juuri sopiva 9-9,5 jalkaa. Koko organisaatio toimi erinomaisesti tj. Ismo Piiran johdolla. Kiitokset tästä vielä kerran.

Naiset N65 aloittivat torstaina 12 pelaajalla. Lohkopelejä piti soveltaa sen verran, että jatkoon meni lohkon kaksi parasta ja kaksi parasta kolmosta. Finaalissa vastakkain olivat Tuula Merentie ja Ulla Pirhonen. Tuulalle voitto numeroin 3/1. Pronssin otti Tellervo Maunuksela voittamalla Kyllikki Puupon 3/2.

M60-sarjan nuorekkaat tykit jyskyttivät niin, että kenttää olisi varmaan pitänyt säätää vielä pitemmäksi. Mukana oli paljon M50 ja M55-sarjojen pelaajia ja siellä menestyneitä ja siis sitä kautta monia suosikkeja. Mestariksi pelasi hyvän kauden pelannut Juhani Fält voittaen finaalissa Peter Kasken 2/1. Peter oli 2 vuotta sitten M50-sarjan reikäpelimestari. Pronssiottelussa Jarmo Pyhälä voitti Erkki Soppelan viimeisellä reiällä. Jarmo oli uusi kasvo näissä piireissä. Kun kysyin, missä mies on piileksinyt, hänen vastauksensa oli, että töissä. Pertti Sallila oli M60  sijalla 16.

M70-sarjaan oli osallistuminen aktiivisinta, Order of Merit -listan 16:sta parhaasta vain 1 puuttui. Tasaisia otteluita käytiin paljon sekä lohko-otteluissa että pudotuspeleissä. Arto Jokinen osoitti varmaa kuntoa ja raivasi tien finaaliin ja kukisti lyöntipelin M70 Suomen mestarin Veikko Niemikorven 2/1. Pronssiottelussa olivat vastakkain Tapio Aalto ja kauden erinomaisesti pelannut Markku Utti. Ensimmäisellä jatkoreiällä Tapio otti voiton.

M 70 sarjassa Erkki Kortelainen 5 ja Markku Koskela 6

Ensi vuonna vastaavat kisat käydään Nevaksen Karppi-kentän 9 reiällä. Tourit ovat päättyneet ja jäljellä on Tourien finaalit 17.9 Linna Golfissa. Sinne päässeille ovat kutsut lähteneet.

Lahdessa 3.9.2019
Kari Hiukka

 

Race to Korineum Finalistit selvillä!

LP-sarjan tulokset, joista 8 parasta Finaaliin 31.8. tai 8.9. 

PB-sarjan tulokset, joista 8 parasta Finaaliin 31.8. tai 8.9.

”Race to Korineum-viikkokisan finaalipäivämäärästä on ollut kahta tietoa Messilä Golfin sivuilla. Muutama kuukausi sitten muutettu finaalipäivämäärä on herättänyt viime viikkoina keskustelua. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjä Golfpoint yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa ovat päätyneet seuraavaan ratkaisuun:

Viikkokisafinaali järjestetään 31.8 lauantaina, sekä 8.9 sunnuntaina, jotta kaikille finalisteille tarjoutuu mahdollisuus pelata finaali päivämääräepäselvyyksistä huolimatta. Nexgolfissa voi ilmoittautua vain toiseen finaalipäivistä.

Mikäli haluat ilmoittautua 31.8 finaalipäivään, ilmoittaudu tähän omilla Nexgolf-tunnuksilla. Ilmoittautumisaikaa on 29.8 klo 21.00 asti. 8.9 finaalipäivän ilmoittautuminen sulkeutuu 6.9 klo 21.00.

Voittajat sarjoittain julkaistaan 8.9 finaalin jälkeen ja palkinnot jaetaan päätöskilpailun yhteydessä.”

Terveisin,
Kilpailutmk
Joonas Ehrukainen

Seuran lp scr mestaruudet 2019 ratkaistu

 

Seuran mestarit sarjoittain:

 

NAISET (avaa tulosluettelo)

 1. Emilia Ottela
 2. Saaga Nurmi
 3. Lina Lindqvist

 

SN50- (avaa tulosluettelo)

 1. Susanna Keskikylä
 2. Eija Kettunen
 3. Sirpa Ekola-Toivanen

 

MIEHET(avaa tulosluettelo)

 1. Henri Vatanen
 2. Joonas Ottela        (sijat 2–5 ratkaistiin pelaamalla uusinta 1 ja 18)
 3. Jari-Pekka Vatanen
 4. Viljami Laakso
 5. Kalle Hinneri

 

SM50- (avaa tulosluettelo)

 1. Eero Alenius
 2. Juha Lindqvist         (tasatulos ratkaistiin pelaamalla uusinta 1 ja 18)
 3. Jukka Humalainen

 

Juhlittiin myös kaudella 2019 kansallista ja kansainvälistä menestystä:

 

 

 

 

ONNEA VOITTAJILLE!

 

Meg–osakkaan etu Hyvinkäälle 25.8.

Ylimääräisenä etuna Meg–osakkaille on varattu mahdollisuus veloituksettomaan kierrokseen HyviGolfiin sunnuntaina 25.8.

Klo 13 – 14 lähdöille varauksen voi tehdä jo nyt ja muille ajoille normaalin green fee varausehdon mukaan alkaen 3 vrk etukäteen. Green fee -hinta veloitetaan mahdollisesta no show -varauksesta.

Tärkeää: Ilmoittautumisen yhteydessä on caddiemasterille näytettävä Meg -osakaskortti. Muistathan siis ottaa osakaskorttisi mukaan!

Siirry Hyvigolfin sivuille tästä

Sunnuntaina 18.8. n. klo 18:00 mitalikahvit klubilla, tervetuloa!

Tervetuloa mestaruuskilpailujen palkintojenjakoon heti miesten kolmannen kierroksen päätyttyä n. klo 18:00.

Tilaisuudessa juhlitaan EM– ja SM– menestystä kauden 2019 seuran mestareiden lisäksi kakkukahveilla:

 

 

 

Aulangon leidit ystävyysvierailulle Messilään 7.9.

Perinteinen Aulangon Leidien ystävyysvierailu järjestetään 7.9. Messilässä.

Tapahtumassa pelataan sekä seurojen välinen ottelu että parikilpailu. Parit muodostetaan niin, että niissä on pelaaja molemmista seuroista. Osallistujia tapahtumaan otetaan 10 / seura.

Pelien jälkeen on ruokailu ja palkintojen jako. Ilmoittautuminen on nyt avoinna Nexgolfissa ja kaikki Messilän Leidit ovat tervetulleita.

Avaa kutsu tästä

MEG–osakas ilta 28.8. /peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi

Tilaisuus perutaan vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi (8 hlöä).

 

Tervetuloa Meg–osakas iltaan 28.8.

Huoltohallilla avoimet ovet klo 15 – 17.00 ja osakkaillamme mahdollisuus tutustua tiloihin.

Klo 17.30 klubilla osakkaiden keskustelutilaisuus, alustajina pj Matti Hippi ja tj Arja Byman.

Ilmoittautuminen 23.8. mennessä nettitunnuksin tai [email protected]

Tervetuloa mukaan!

Mestaruuskilpailujen 17.–18.8. aikataulu

Lähtöjärjestys lauantaina 17.8. on seuraava:

8:00–9:00 Miehet, cut 15 + tasatulokset

9:20–10:10 SN, ei cut rajaa, kaikki jatkavat sunnuntain kierrokselle.

10:40–13:20 SM, cut 36 + tasatulokset

13:30–13:40 Naiset, ei cut rajaa, kaikki jatkavat sunnuntain kierrokselle.

 

Lähtöjärjestys sunnuntaina 18.8. on käännetty:

8:00–8:40 Miehet

9:00–10:00 Seniorinaiset

10:20–12:10 Seniorimiehet

12:20–12:40 Naiset

13:00 > Miesten kierros 3

Sunnuntain kierroksille selvinneille tarjotaan lounas: Lasagne (jauheliha) tai Cannelon Ricotta e Spinachi (kasvis). Muut vaihtoehdot ovat omakustanteisia.

 

 

Kiitos osallistumisesta Aija Aleniuksen muistokilpailuun

Sunnuntaina 11.8. pelattiin seuramme aktiivisen toimijan ja kunniajäsenemme Aija Aleniuksen muistokilpailu. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 70 seuramme jäsentä ja Aijan ystävää.

Aija oli monipuolisesti mukana seuramme vapaaehtoistyössä seuran perustamisen alkuvuosista lähtien:

 • Messilän gollf ry:n johtokunta ja naisten kapteeni 1996–2003
 • Meg Juniorituki Oy:n hallitus 1999–2016
 • Messilä Golf Oy:n hallitus 2003–2005
 • Junioriohjaaja ja juniorivalmennustyö 1990–luvun alkuvuodet
 • SGL Lady tmk

Ansiomerkit ja nimitykset:

 • Kultainen ansiomerkki 2008
 • Messilän golf ry:n Kunniajäsen n:o 9 2017

Kiitollisuudella pyyteettömästä työstä, olemme kiinnittäneet muistolaatan kentälle, väylän 11 siirtymälle.

 

 

Erkki Kortelainen lausui tilaisuudessa muistopuheen ja naistoimikunnan silloiset jäsenet ja ystävät muistelivat puheessaan lämmöllä Aijaa.

Kiitollisuudella muistaen,
Messilän golfyhteisö

 

Veteraanisarjojen mestaruuskilpailut, hcp-sarjat

Maanantaina 12.8. pelattiin veteraanisarjojen hcp lp mestaruuskilpailu. Alla tulokset sarjoittain.

Scr-sarjojen toinen kierros pelataan tiistaina 13.8.

VN65- (avaa tuloslista tästä)
Tarja Komulainen
Leena-Margit Järvinen
Kaisa Sinivirta

VM65-69 (avaa tuloslista tästä)
Kari Toivanen
Mika Kaunomäki
Kari Kaijansinkko

VM70-79 (avaa tuloslista tästä)
Olavi Hellman
Taisto Lundgren
Pauli Saarinen

VM80- (avaa tuloslista tästä)
Pekka Eskola ja Jukka Torstila tasatuloksella
Ilkka Vainio-Mattila

Onnea voittajille!

 

Messilä Golfin Juha Sillman voitti EM-kultaa

ESGA M55 EM Wales Celtic Manor 31.7 – 3.8.2019

Walesissa pelatussa ESGA M55 mestaruuskilpailussa Suomi voitti Cup-joukkue (hcp) kultaa ja suomen Championship-joukkue saavutti kolmannen sijan.

Wales on varmaan yksi sateisimmista paikoista Englannissa mutta kisapäivien sää pysyi tasaisen hyvänä, vain viimeisenä kisapäivänä tuli muutama sadepisara. Juha Sillman kertoi molempien kisakenttien olleen moitteettomassa kunnossa ja että vaikeusastetta riitti. Roman Road -kentällä ei juuri tasaisia paikkoja löytynyt vaan ylä- ja alamäkeä oli tarjolla enemmän kuin olisi tarvetta. Ryder Cup kenttää ”Twenty Ten”  monet vaativana  ja yhtenä upeimmista koskaan pelaamistaan kentistä. 

Ensimmäinen päivä sujui Suomelta erinomaisesti: Cup-joukkue (hcp) piti kärkipaikkaa yhdessä Espanjan kanssa tuloksella 285 lyöntiä, kolmantena oli Puolan joukkue kolme lyöntiä perässä. Toisena kisapäivänä Italia siirtyi kahden lyönnin johtoon Cup-sarjassa pelattuaan toisen päivän 9 lyöntiä paremmin kuin ensimmäisen. Suomen joukkue pelasi tasaisesti ja pysyi lähietäisyydellä kakkospaikalla kahden lyönnin päässä kärjestä. Kolmantena viiden lyönnin päässä Suomesta oli Itävalta. Viimeisenä päivänä kärkikolmikko pelasi samoissa ryhmissä ja tavoitteena oli laittaa painetta italialaisille. Suomen ryhmä jatkoi tasaista peliään ja paineen alla italialaiset tekivät virheitä ja myös itävaltalaiset hyytyivät paineen alla. Suomi nousi voittoon kolmella lyönnillä ohi Italian ja Itävalta pysyi kolmantena.

Suomen kultamitali joukkueessa pelasivat Seppo Hujanen (GP), Jaakko Malinen (LGV), Seppo Pakola (NG), Juha Sillman (MeG), Tapani Järvinen (PGK), ja Veijo Suomela (KG).

Suomen Championship-joukkue nousi hienosti kolmanneksi ja kirkasti viimevuotisen viidennen sijansa mitaliksi. Voiton vei ylivoimaisesti Iso-Britannia ennen Espanjaa. Suomen Championship-joukkueessa (scr) pelasivat: Peter Kaske (KGC), Ari Vauhkonen (SHG), Jukka Lehtonen (KGV), Risto Rautio (JG), Juha Selin (TawG) ja Jukka Pajunen (GPi).

Kisaterveisin, Juha S.
 
 

Messilälle M70 SM lyöntipelin joukkuemestaruus ja Kortelaiselle lp hopeaa

M70 tour SM lyöntipeli 24-25.7.2019 36r Ruuhikoski Golf

Kilpailun ensimmäisenä päivänä Veikko Niemikorpi otti johtopaikan 80:lla lyönnillä. Kaksi lyöntiä jäljessä oli Kortelainen, Liikanen, Mäntykorpi, Raunio ja siitä eteenpäin myös tiiviissä tuntumassa useita pelaajia. Kaikki ratkaisut siirtyivät toiselle päivälle mestaruuden ja mitalien suhteen. Toisena päivänä Niemikorpi pelasi vakuuttavasti koko ajan kasvattaen eroa. Lopussa ero oli 8 lyöntiä. Muista mitaleista käytiin tiukkaa taistelua ja Erkki Kortelainen nousi hopealle viimeisen reiän putilla. Näin palkittujen järjestys oli lopussa: Niemikorpi 154, Kortelainen 162, Liikannen 163, Mäntykorpi 165, Raunio 166 ja Rautio 167. Osallistujia kisassa oli 107, joista normaalia enemmän paikallisia pelaajia.

Joukkuekisa alkoi eka päivän osalta Messilän johdossa tuloksella 253 lyöntiä. Tarina golf oli toisena vain 2 lyöntiä jäljessä. Järjestävä seura EPG kolmantena 258 ja Lahden Golf neljäntenä 259. Toisena päivänä Messilän tulos oli jälleen 253 ja yhteistulos 506 lyöntiä (ka. 84,3), toiseksi nousi EPG 7 lyöntiä jäljessä (ka. 85,5). Mitali kolmikon täydensi Tarina golf 521 tuloksella (ka. 86,8). Messilän Markku Utille ja Erkki Kortelaiselle tämä oli kahdeksas joukkue mestaruus senioreiden eri ikäluokissa. Joukkuekilpailuun osallistui 18 joukkuetta.

Lue koko artikkeli tästä

 

Titleist Ball Education Messilän klubilla perjantaina 2.8 klo 11-15

Ball Education-tapahtumassa saat  kokeilla kaikkia Titleistin pallomalleja ja löytää itsellesi sopiva Titleistin palloasiantuntijan  avustuksella. Edustaja kertoo kattavasti Titleistin palloista ja niiden ominaisuuksista.  Saat vastauksen kysymyksiin miksi Titleist on #1 ball in Golf, mikä erottaa Titleistin muista ja miksi Titleist ei puhu mailanpäännopeudesta palloa valitessa.   Samalla  voit  halutessasi testata Scotty Cameronin puttereita.

Tervetuloa mukaan uudenlaiseen tapahtumaan !

Golfpoint,
Rolle Salonaho

 

Senioritiedote 4/2019

Mestaruuskisat veteraanisarjojen osalta ovat maanantaina 12.8. ja tiistaina 13.8.2018

Maanantaina 12.8. pelataan seuran mestaruuskisojen ensimmäinen kierros. Pelimuotona on tasoituksellinen (hcp) lyöntipeli. Avauksiin käytetään sarjan aikana vakiintuneita avaustiitä.

Maanantain ilmoittautumisen yhteydessä on varmistettava caddiemasterille pelaako tiistaina pelattavan mestaruuskisojen toisen kierroksen, jos sinne pääsee. Pääsyyn toiselle kierrokselle voi vaikuttaa myös mahdollinen katkaisuraja (cut).

Mestaruuskisoissa pelattavat sarjat määräytyvät osanottajamäärän mukaan siten, että sarja pelataan jos siinä on vähintään kahdeksan (8) pelaajaa. Muissa tapauksissa sarjoja saatetaan yhdistellä.

Maantain kisan lähtöjärjestys määräytyy mestaruuskisojen käytännön mukaisesti, eli sarjoittain paremmuusjärjestyksessä ja kolmen pelaajan ryhmissä. Ensimmäinen lähtöaika on kello 09.00. Sarjajärjestys on seuraava:  VN70, VN65, VM80, VM75, VM70 ja VM65.

Tiistaina 13.8. pelataan mestaruuskisojen toinen kierros sinne halukkuutensa ilmoittaneiden ja mahdollisen katkaisurajan läpäisseiden kesken. Pelimuotona on lyöntipeli ilman tasoituksia (scr).

Lähtöjärjestys on maanantain tulosten perusteella määräytyvä käänteinen järjestys. Pelataan kolmen pelaajan ryhmissä ja ensimmäinen lähtöaika on kello 09.00

Maanantain ensimmäisen kierroksen tulos muutetaan scr-tulokseksi ja lasketaan yhteen tiistain kierroksen kanssa, jonka perusteella määräytyy lopullinen paremmuusjärjestys.

Seuran mestaruuskisoissa voi osallistua vain yhteen sarjaan.

Tiistain kisan pelaajille tarjotaan lounas klubiravintolassa.

Mestaruuskilpailuissa veteraanisarjojen osalta palkitaan kunkin pelattavan sarjan kolme parasta sekä hcp- että scr- lyöntipelissä.

Seuran mestaruuskilpailut ovat kauden pelillinen kohokohta. Siksipä kaikki joukolla ilmoittautumaan mukaan yhteiseen tapahtumaan!

Terveisin Kari

HOLA Cup pelattu ensimmäistä kertaa

Sunnuntaina 28.7. pelattiin seurojen historian ensimmäinen HOLA Cup, joka on Ryder Cupin inspiroima Messilän ja Lahden Golfin naisten reikäpeliottelu. Ottelun sisällä pelattiin kolmea eri pelimuotoa. 
Foursomea, jossa pari pelaa samaa palloa vuorotellen lyöden, Fourballia, jossa pari pelaa omia pallojaan ja parempi tulos huomioidaan, sekä perinteisiä Singles otteluita. Lahden Golf vei ottelun kotikenttäedun turvin luvuin 8-2 ja upea, Ryder Cup replica pokaali jäi Takkulaan vuodeksi. 
 
Päivä oli aurinkoinen ja helteinen, ja huoltojoukot tekivät parhaansa pitääkseen pelaajat viileänä ja nesteytettyinä. Moni Messilän leideistä pääsi tutustumaan reikäpeleihin ensimmäistä kertaa ja gallupin perusteella kaikki pelaajat viihtyivät tässä pelimuodossa mainiosti. Ottelut olivat suurelta osin varsin tasaisia, vaikka lopulliset numerot antavatkin ymmärtää muuta. 
 
Lämpimät kiitokset kaikille osallistuneille! Hienosti tsempattu raskaalla kelillä! Ensi vuonna kotikenttäetu on Messilän puolella, pyritään hyödyntämään se täysimääräisesti.
 
Tulokset:
 
Foursome
Ritva Karjalainen/Kaisa Sinivirta vs. Sanna Matilainen/EvaJare 4/2
Milla Rouvinen/Alla Rouvinen vs. Tarja Rusanen/Laura Mykkänen 2/0
 
Singles
Raija Saviniemi vs. Eija Viitala 4/3
Tiina Vaari vs. Anneli Pelkonen 1/0
Johanna Lehtinen vs. Ninni Lehman 2/0
Anne Kortelainen vs. Liisa Nurmi 1/0
 
Fourball
Piia Lindeman/Anu El-Ghaoui vs. Erica Kilponen/Kiia Lehtinen 4/3
Anneli Huhtala/Marketta Paldanius vs. Eija Ylioja/Leena Kella 5/3
Sari Lindgren/Maritta Suojärvi vs. Sari Lehtovirta/Seija Kiuru 1/0
Pirkko Sani/Maija-Liisa Lekander vs. Päivi Paakkari-Niemi/Tuula Maunula 7/6
 

Messilässä golfattiin junioreiden hyväksi

– Henri Satamalle voitto uusintareiän jälkeen
 
Messilässä jo neljättä vuotta peräjälkeen pelatussa Weststar Pro-Am Invitational ammattilaiskilpailussa nähtiin jälleen kova kattaus ammattilaisia. Helteisessä iltapäivässä lämpötila nousi yli kolmenkymmenen, mutta tulostaso painui reilusti pakkasen puolelle.
Tuloksella 67 (-5) parasta tulosta, ja Messilän kenttäennätystä sivuten, jakoivat Henri Satama sekä Joonas Granberg. Voittajaa ratkottiin ensimmäisellä uusintareiällä ja voittajaksi selviytyi Henri satama upottamalla lyhyen birdieputin, Joonaksen tyytyessä Par-tulokseen. Satama vei mukanaan 3000€:n palkintoshekin, kun toiseksi sijoittuneen Granbergin oli tyytyminen 1500€:n shekkiin. Kokoinaispotti Weststar Pro-Am Invitationalissa oli kaikkiaan 7000€.
 
Rahasijoille golfasivat myös: Jaakko Mäkitalo (-4), Janne Kaske (-3) sekä Tuomas Salminen, Teemu Putkonen ja Albert Eckhardt (-2)
– Peliin täytyy olla tyytyväinen, eikä tällaista tulosta huonolla pelillä saavutettu. Eniten kuitenkin mieltä lämmitti uusinnassa onnistuneet kaksi rautalyöntiä, joilla saavutettiin lyhyehkö eagle-putti. Kenttä ja keli oli jälleen timanttisessa kunnossa ja tällaisiin tapahtumiin on aina mukava ottaa osaa, kun samalla pääsee tukemaan juniorigolfia, summasi Henri Satama voittonsa jälkeen.
Ammattilaiskilpailun ohessa pelattiin myös amatööreistä ja ammattilaisista muodostettujen joukkueiden välinen mittelö. Joukkuekilpailun voittoon golfasi Team Pearcon joukkue tuloksella 87 joukkueella Sami Tevonen, Eero Heikkinen ja Joonas Granberg. Kilpailun jälkeen ammattilaiset pääsivät ottamaan vielä mittaa lähipelitaidoillaan klubin terassilta lyödyssä lähipelikilpailussa, jonka jälkeen illanviettoa tahditti Lahden oma kultakurkku Konsta Hietanen.
Weststar Pro-Am Invitational kilpailun taustalla häärineet Jarkko Kella ja Jani Perttilä kiittelivät vuolaasti yhteistyökumppaneita, ammattilaisia sekä mukana olleita joukkueita.
 
– Kyllä tällaisen tapahtuman aikaansaaminen vaatii monen asian loksahtamista kohdilleen ja tietysti näin loistavia yhteistyökumppaneita, joita ollaan saatu mukaan. Iso kiitos täytyy välittää kaikille mukana olleille, kiittelee Kella.
Tapahtuman tuotot ohjattiin jälleen lyhentämättömänä Messilän junioreiden hyväksi.
 
– Idean taustalla oli aikanaan antaa edes hieman takaisin sitä mitä on itse juniorina saanut olla kokemassa ja mahdollistamassa tuleville junioireille vähintään vastaavat olosuhteet harrastamiselle, kertoo Perttilä, joka Kellan tavoin on käynyt läpi Messilän juniorikoulun.
 
Juha Taskinen
0400 491 492
 
 
Kuvassa: Henri Satama 
Kuvakredit: Juha Taskinen
 
 
 

Palautteesi muokkaa tulevaisuuttamme – Pelaaja Ensin jäsenkysely 30.7.

Hyvä asiakkaamme, tavoitteemme on jatkuva toimintamme kehittäminen saamamme asiakaspalautteen avulla. 

Mittaamme asiakaskokemusta Pelaaja Ensin palvelulla. Palautetta kerätään päivittäin vieraspelaajilta, sekä kahdessa osassa jäseniltä ja osakkailta  kauden aikana. Seuraavat kyselykutsut lähtevät tiistaina 30. toukokuuta. Jokainen jäsen saa yhden kyselykutsun jäsenkyselyyn kauden aikana (toinen kyselyerä toimitetaan syyskuussa). 

Jokainen jäsen ja osakas on meille tärkeä ja haluamme tietää millainen kokemus juuri sinulla on asiakkuudestasi Messilä golfissa. Keräämme kyselyssä palautetta monipuolisesti, jotta tietäisimme mahdollisimman tarkasti miten voisimme tehdä sinun päivästäsi kentällä ja osana yhteisöämme entistä paremman. 

Jos saat kyselykutsun, toivomme lämpimästi, että jaat mielipiteesi kanssamme. Mikäli arpa ei osunut tällä kertaa kohdalle, ei hätää. Palaamme asiaan syyskuun lopussa. Ja muistakaa, että henkilökuntamme ottaa palautettanne vastaa joka päivä. 

Kiitos siis etukäteen vastauksistasi!
Messilä Golf Oy 

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton kumppani, tanskalainen Players 1st. 

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta muille osapuolille.

MAILADEMO 16.7.

Huomenna tiistaina 16.7. Messilän rangella klo 14–18 sinulla on hyvä tilaisuus tutustua Pingin uutuustuotteisiin.

Tule ja testaa maila räätälöinnin edelläkävijän wedget, rautamailat, hybridit, väyläpuut ja driverit!

Tervetuloa!
Rolle
GolfPoint

 

 

Juha Sillman Messilästä ESGA M55 EM-joukkueeseen

Pickalan osakilpailun jälkeen tehtiin valinta Suomen ESGA M55 EM-joukkueen pelaajista. Kisahan pelataan Walesin Celtic Manorissa elokuun ensimmäisellä viikolla. Paikka isännöi Euroopan ja USA:n Ryder Cup-ottelua vuonna 2010.

Cup-joukkueeseen (hcp)valittiin: Juha Sillman (MeG), Jaakko Malinen (LGV), Seppo Pakola (NG), Veijo Suomela (KG), Tapani Järvinen (PGK) ja Seppo Hujanen (GP).

Championship-joukkueeseen (scr) puolestaan valikoituivat: Peter Kaske (KGC), Ari Vauhkonen (SHG), Jukka Lehtonen (KGV), Risto Rautio (JG), Juha Selin (TawG) ja Jukka Pajunen (GPi).

 

Aija Aleniuksen muistokilpailu

Kesäkuussa Messilän golfyhteisön saavutti suru-uutinen. Kunniajäsenemme ja juniori- sekä naistoiminnan kantava voima, Aija Alenius, nukkui pois pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Kunnioittaaksemme Aijaa ja hänen pyyteetöntä työtään golfin hyväksi niin seura- kuin valtakunnallisellakin tasolla, pelaamme 11.8. muistojoukkuekilpailun.

Kilpailu on avoin ja toivommekin Aijan lukuisten ystävien lähiseuroista ja kauempaakin osallistuvan tapahtumaan. Joukkueet arvotaan ja pelimuoto on rento best ball. Vaikka kilpailu on sinänsä tapahtumassa sivuseikka, paras joukkue kuitenkin palkitaan. Tapahtumaan ilmoittautuminen on avattu Nexgolfiin  tai voit ilmoittautua tästä.  Osallistumismaksu sisältää ruokailun: Meg osakas 15 e, Meg jäsen 25 e, GKS-osakas 40 e, Vieraspelaaja 55 e.

Tervetuloa mukaan!

 

Messilässä 29.6. pelattu maratonin mestaruus Mikko Nuoraselle

Messilässä pelattiin 29.6 juniorituen hyväksi Avoin Maraton Mestaruuskilpailu Srixon Challenge by Golfpoint. Kolmen kierroksen maratonin kolmannelle sijalle ylsi Petri Hyvönen kokonaispistemäärällä 106. Toisiksi paras oli 110 pisteellä Pekka Kilpeläinen. Voittoon ylsi Mikko Nuoranen 114 pisteellä. Nuoranen ei ollut koskaan aikaisemmin osallistunut maratonina pelattuihin kilpailuihin.

– Kaksi kierrosta olen pelannut samana päivänä mutta en koskaan kolmea. Etukäteen jännitin, miten jaksan pelata kolme kierrosta, mutta hyvin meni Mamma Marian aamupalalla ja hyvällä nesteytyksellä. En valmistautunut kisaan muuten kuin otin vaihtovaatteet mukaan vaihdettavaksi toisen kierroksen jälkeen.

Nuoranen kehuu kokemusta hienoksi. Peliseura oli kannustavaa ja tieto seuraavista kierroksista vei tietyllä tapaa paineita pelistä.
– Alun perin lähdin mukaan kuntoilumielellä ilman paineita ja kolme kierrosta meni yllättävän helposti ilman ongelmia. Tietysti suuri kiitos kannustavalle peliseuralle JP Vataselle ja Pekka Kilpeläiselle. Ehkä lauantaina oli minun päivä, peli oli tasaista ja kun tuli huonoja lyöntejä jollain väylällä, niin oli helppo ajatella että voi yrittää parantaa seuraavalla kierroksella. Lauantaina oli paras mahdollinen peli-ilma. Haastetta olisi varmaan ollut paljon enemmän sadekelissä.

Nuoranen kertoo lähteneensä kisaan tukeakseen junioreita, mutta myös kuntoilumielessä haastaakseen itseään.
– Fiilis jälkikäteen on hyvä. Lähden mukaan myös ensi vuonna ja voin lämpimästi suositelle muille kunto-golfareille, varsinkin kun Suomen kesä ja kenttä ovat parhaimmillaan juhannuksen jälkeen.

Maraton-kisaan osallistumista miettiville Nuoranen antaa kaksi ohjetta:

– Hyvät kengät ja iloista mieltä mukaan!

Teksti: Jenny Mäkinen

Rangella tapahtuu! Demo 2.7.

Tiistaina 2.7. klo 13-17 Messilän rangella sinulla on hyvä tilaisuus testata Cobran ja Wilsonin uutuustuotteet.
Kesää on vielä paljon jäljellä, mikset pelaisi loppukauden juuri sinulle räätälöidyillä mailoilla?

Tervetuloa, 
GolfPoint, Rolle

 

Ladyt kolmen seuran ottelussa Hyvinkäällä 16.6.

Kolmatta kertaa pelattu Kolmen seuran ottelu (HyG-TawG-MeG) pelattiin 16.6. Hyvinkäällä kesäisessä säässä.  Pilvet toivat hiukan helpotusta paahteeseen, mutta varsin mäkinen kenttä yhdistettynä helteeseen vei parhaat mehut monesta pelaajasta ja tulostaso jäi keskimäärin vaatimattomaksi. Hienoja yksittäissuorituksia kuitenkin nähtiin. Pelimuoto oli pistebogey ja kunkin joukkueen 8 parhaan tulokset huomioitiin.

Hyvinkään naiset veivät kisassa voiton kotikenttäedun turvin. Messilä tuli toiseksi 10 pistettä voittajajoukkuetta jäljessä ja Tawastin naiset jäivät tällä kertaa kolmanneksi. Messilän leideistä parhaan tuloksen pelasi Suvi-Päivi Torvinen, 36p.  Kilpailussa nähtiin myös huikea eagle, kun Messilän Sirpa Ekola-Toivanen sujautti pallonsa kuppiin lähestymislyönnillään väylällä 17 (par 4). Onnittelut  vielä Suvi-Päiville ja Sirpalle! 

Kentän kunto keräsi osallistujilta kiitosta, erityisesti viheriöt olivat kuin samettia. Samoin ravintolan loihtima raikas salaattipöytä virkisti ihanasti helteisen kierroksen jälkeen. 

Kiitokset kaikille osallistujille! Ensi vuonna kolmen seuran mittelö järjestetään Hämeenlinnassa. 

 

Avoin MARATON MESTARUUSKILPAILU Srixon Challenge by Golfpoint 29.6.

Kilpailussa pelataan 3 x 18 r, alkaen klo 6, klo 10 ja klo 14.

Kilpailumaksu: pelioikeuden haltija 50 e, muut 50 e + pelilippu. Ilmoittaudu mukaan nettitunnuksin tai tästä.

Päivä käynnistyy aamulla klo 5 alkaen aamupalalla ja päättyy kolmen kierroksen jälkeen ruokailuun ja palkintojen jakoon klubilla.

Kisan palkintojen lisäksi kilpailun haastajat JP Vatanen ja Pekka Kilpeläinen lupaavat: ”Jokainen, joka voittaa meistä paremman scr-tuloksen, palkitaan erikseen”.

Kilpailun tuotoilla tuetaan Messilän junioritoimintaa.

Sponsorina mukana tukemassa tapahtumaa 250 euron summalla ovat:

M&N Markkinointi Oy
LTV Oy
Rantalainen Oy
Lahden Hirsityö Oy
Lahden Traktorivaruste Oy
Kuljetusliike Helokivi Oy
Henkilöstöpalvelu Heimo Oy
Lahden Pultti ja Työkalu Oy
Tenmark Service Oy

Avaa kutsu pdf-muodossa tästä.

 

Huom! kilpailukutsussa mainittuun Srixon Yöttömän Yön yhden kierroksen valopallokilpailuun, joka käynnistyy klo 2 samana aamuna, ilmoittautuminen nettitunnuksin tai tästä.

Hämeenmaa Openille toivottiin jatkoa ensivuodelle

Messilässä ensimmäistä kertaa järjestetty Hämeenmaa Open sai pelaajilta positiivisen vastaanoton. Kilpailuun otti osaa 84 pelaajaa. Kisassa pelattiin kaksi erikoiskilpailua joista pisimmän avauksen leiskautti Lina Linqvist. Lähimmäksi lippua pallonsa löi Tuuli Kilpeläinen.

Selkeästi parhaan Scratchin tuloksella 71 pelasi Lahden Golfin Emilia Torvinen. Toiseksi parhaan tuloksen 79 löi Juha Linqvist ja samalla määrällä kolmanneksi puolestaan Joonas Ehrukainen.

Pistebogey sarjaa dominoivat selvästi naiset. Kolmanneksi suurimman pistesaaliin 37 kokosi Aune Kuukasjärvi. Samalla pistemäärällä toiseksi sijoittui Pirjo Hämäläinen. Tiina Vaari nappasi 40 pisteellään selkeän voiton. Voitto oli Tiinalle täydellinen yllätys.

– Pelasin eilen puolikkaan kierroksen ja se meni ihan nätisti, mutta en todellakaan ajatellut, että voitan. Tein 14 väylälle ysin. Laskin, että menen nippa nappa tasoitukseeni.

Hämeenmaa Open oli Tiinalle kauden toinen avoin kilpailu. Voittoon saattoi siivittää tänään myös erilainen taktiikka mailojen suhteen.

– Olli piti minulle tiukan puhuttelun, että et koske puumailoihin vaan pelaat rautamailoilla ja 14 väylää lukuun ottamatta pelasinkin.

Osittain kisamenestystä saattoi auttaa puolison antama vinkki, sekä kannustavat kilpakumppanit.

– He kannustivat koko kierroksen ajan ja haluan kiittää heitä siitä.

Tiina sai palkintojenjaossa kilpailunjohtaja Olli Seliniltä suukon.

Lyöntipelisarjassa kolmannen sijan vei Kalle Hinneri. Toiseksi sijoittui Emilia Torvinen ja voiton vei Kari Kuparinen.  Hän oli omaan suoritukseensa osittain tyytyväinen, mutta näkee omassa pelissään edelleen myös paljon parannettavaa.

–  Alussa lähti ihan hyvin kulkemaan.  Löin 9 väylällä bunkkeriin, mutta sain sen ylös ja onnistuin tekemään bogeyn. Sen jälkeen peli lähti kulkemaan ihan hyvin.

Kuparinen kuvaili lähestymislyönneissä olleen tietynlaista epävarmuutta, koska hän on tehnyt lyöntiinsä muutoksia, mutta onnistumiset pelastivat tuloksen.

– Oli sellainen 3-4 huonompaa väylää. Peliseura ei olisi voinut olla tänään parempaa.

   Voitto oli Kari Kupariselle mieluisa yllätys.

Kalle Hinneri sijoittui lyöntipelisarjassa kolmanneksi.

 

Vapautuminen siirtonurmen saumoista voimassa 12.6. alkaen toistaiseksi

Vapautuminen siirtonurmen saumoista

Pelaajan pallon ollessa tai koskiessa siirtonurmen saumaa tai sauman haitatessa pelaajan aiotun svingin vaatimaa tilaa:
(a) Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b mukaisesti.
(a) Pallon ollessa viheriöllä. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1d mukaisesti. Mutta haittaamista ei ole, jos sauma haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa. Vapauduttaessa kaikkia siirtonurmialueella olevia saumoja käsitellään yhtenä ja samana saumana. Mikäli jokin sauma edelleen haittaa, kun pelaaja on pudottanut pallon, pelaajan täytyy jatkaa Säännön 14.3c(2) mukaisesti, vaikka pallo olisi yhden mailanmitan sisällä vertailupisteestä.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on yleinen rangaistus (kaksi lyöntiä lyöntipelissä ja reiän menetys reikäpelissä).  ”Jollei toisin mainita”

Kanava Golfin green fee tarjous Meg-jäsenille

Messilän golfkenttä on suljettu Letas-kilpailun ajan 3.6 – 8.6. klo 15 asti.

Kilpailuviikolla osakkaiden vaihtopäivien lisäksi kaikille Messilän golf ry:n jäsenille on tarjolla edullinen green fee Kanava golfissa.  Tarjous on voimassa keskiviikosta lauantaille, 5.6. – 8.6. Green fee hinta on 30 euroa. Etu on voimassa lähdöille koko päivän.

 

Messilän Leidien tapahtumakalenteri osa 1

Tänäkin kesänä naistoimikunta on ideoinut leideille erilaista tekemistä läpi kesän. Ohessa alkukesän tapahtumatarjontaa. 

Valtakunnallisena Naisten Sunnuntaina 9.6. pelataan Aamuvirkut. Nautitaan yhdessä luonnon heräämisestä ja kentän rauhasta. Pelataan 18 reikää pariscramblena jonka jälkeen istahdetaan alas nauttimaan yhteinen brunssi. Osallistumismaksu on 10 euroa, ja se sisältää brunssin lisäksi eväspussin kierrokselle. Ilmoittautumiset perjantaihin 7.6. klo 21 mennessä. Jos sinulla ei ole paria, voit ilmoittautua cm-pisteeseen.

Kolmatta vuotta pelattava Kolmen seuran ottelu järjestetään tänä vuonna 16.6. Hyvinkään kentällä. Kunkin seuran joukkueessa pelaa kymmenen leidiä, joiden tuloksista 8 parasta huomioidaan seuraottelussa. Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna 9.6. klo 21 asti. Tapahtumaan mennään omilla kyydeillä, joita yhdistellään mahdollisuuksien mukaan. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan tähän ystävyysotteluun.

Anna Ladies Golf Tourin osakilpailu pelataan Messilässä 6.7. Valtakunnallisen kiertueen ilmoittautuminen tapahtuu kiertueen sivujen kautta (annagolf.fi) ja alkaa 12.6. klo 12. Mukaan halajavien kannattaa olla nopeita, nämä osakilpailut täyttyvät perinteisesti melkoisella vauhdilla. Pelimuotona on rento pistebogey 4/5 tasoituksilla. Voittajalle on tiedossa kutsu ulkomaan finaaliin, joka tänä vuonna pelataan eksoottisessa Marrakechissa. Osallistumismaksu (MeG jäsenet 35,- osakkaat 25,-) sisältää aamiaisen, lounaan sekä laadukkaan give away-paketin.

Perjantaina 12.7.  on Yökyöpelit –tapahtuman vuoro. Tällä kertaa lähdetään pelaamaan iltaa vasten (lähdöt klo 19 alkaen) ja nautitaan hiljalleen mailleen painuvasta auringosta. Tapahtuma pelataan yksilöpelinä kahden mailan ja putterin taktiikalla. Pelin jälkeen syödään porukalla pientä iltapalaa. Osallistumismaksu tapahtumaan on 5 euroa ja ilmoittautuminen on avoinna 10.7. klo 21 asti.

Sunnuntaina 21.7. lähdetään kenttävierailulle Master Golfiin. Perillä meitä on vastassa paikallisoppaina toimivia Masterin leidejä, joiden kanssa kierrämme Masterin Forest kentän. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan ennen kotiinlähtöä. Retken hinta on 60 euroa ja se sisältää green feen (normaalisti 100 euroa), ruokailun sekä edestakaisen bussikuljetuksen. Melkoisen hyvä diili, siis! Lähtö tapahtuu Messilän parkkipaikalta arviolta klo 8:00 aamulla ja paluu takaisin vastaavasti noin klo 18. Ilmoittautuminen retkelle avataan heti kun aikataulut ja järjestelyt perillä täsmentyvät.

Ethän unohda koko kesän pyöriviä pelikonsepteja Eclectic, Pelaa 100 ja Kierrä 20. Näistä löydät lisätietoa cm-pisteen vieressä olevasta kansiosta. 

Loppukesän tapahtumista infoa myöhemmin.

 

 

Messilän seniorit EM–kisoihin

EM–kisat  23–28.6. 2019 Båstad golf Sweden

M70 SARJAN EM–JOUKKUE VALITTU RUOTSIN BÅSTADISSA PELATTAVIIN KISOIHIN!

Tämän vuoden ESGA:n EM–kisat pelataan Ruotsissa 23–28.6 juhannuksen jälkeisellä viikolla. Valintaperusteina olivat viime vuoden Order of merit–tilastot, joihin lisättiin tämän vuoden tourin ensimmäisessä osakilpailussa saavutetut pisteet.

Joukkueeseen nimettiin M70 sarjasta neljä pelaajaa sekä scr– että hcp–luokkaan. Vastaavasti M75 sarjasta kaksi pelaajaa kumpaakin luokkaan.

 

Scratch joukkue;

Markku Utti Messilä golf M70      

Erkki Kortelainen Messilä golf M70 

Veikko Niemikorpi Keimola golf M70 

Seppo Jolkkonen Kullo Golf M70 

Pekka Tolvanen Tammer Golf M75 

Seth–Veli Järvinen  Lahden Golf M75 

 

HCP joukkue:

Heikki Pekkinen Kerigolf M70

Matti Pihlajisto  Gumböle golf M70 

Ilkka Haaslahti Yyteri golf M70 

Martti Raunio Hyvinkää M70 

Matti Kilpeläinen Nurmijärvi  M75 

Veikko Kirjonen Aura golf  M75 

Senioreiden tourit käyntiin

Senioreiden kilpailukausi käynnistyi Messilän pelaajien osalta hienosti, kun heti ensimmäisessä kisassa kaksi pelaaja nousi palkintopallille.

M70 tourilla pelipaikkana oli upea Kultaranta Golf Resort Naantalissa. Kilpailun voitti Arto Jokinen tuloksella 75. Messilä miehitti seuraavat sijat, toisena  Markku Utti 76 lyönnillä, kolmantena Markku Koskela 77 lyönnillä. Muut mukana olleet Messilän pelaajat sijoittuivat, seitsemänneksi Erkki Kortelainen lyönneillä 81 ja sijalle 69. Seppo Vehka-aho.

M65 tourin järjestelyvuoro oli  Naantalin Aurinko golfilla. Kilpailun voittajana tuttuun tapaan Veijo Suomela tuloksella 76 lyöntiä. Messilä oli edustettuna 5 pelaajan voimin.  Jaetulla sijalla 11 Markku Koskela ja Pekka Laine, 80 lyöntiä, sijalla 15 Markku Utti 81 lyönnillä, sijalla 23 Erkki Kortelainen 83 lyönnillä ja sijalla 51 Eero Alenius 88 lyönnillä.

Seuraavat kilpailut:

M70 Hämeenlinna Everstin kenttä 13.5.
M 65 Hyvinkää 14.5

Ilmainen vinkki-ilta rangella!

Tule rangelle ilmaisiin vinkki iltoihin! Pro Marko antaa nopeita vinkkejä ja ideoita lyöntisi kehittämiseen.

Voit samalla keskustella ja kysyä yksityistunneista, ryhmäopetuksesta ja vaihtoehdoista, joilla räätälöidään juuri sinulle ja sinun aikataululle sopiva kehitysohjelma.

Kehitystavoitteen ei tarvitse tähdätä kilpagolfiin, vaan suurempaan peli-iloon taitojen kehittyessä, pois oppimalla toistuvat virheet.

10.6 klo 18–19
17.6 klo 17–18

Iloisiin näkemisiin rangella!

Pro Marko Kumm

Uusi estealue väyllällä 11

Uusi estealue väylälle 11 tulee viheriön vasemmalle puolelle. Estealueeksi merkitään lisäksi oikealla olevat rotkot, joista pelaaminen on melkein mahdotonta. Estealue nopeuttaa peliä,kun ei tarvitse lyödä varapalloa silloin, kun pallo menee este alueelle.

Estealueet paalutetaan  punaisilla paaluilla.

SÄÄNTÖ 17.1.D Vapautuminen pallon ollessa estealueella.

Jos pelaajan pallo on estealueella ja myös silloin, kun tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on estealueella, vaikka sitä ei ole löydetty, on pelaajalla seuraavat vapautumis vaihtoehdot käytössään, kaikki yhden lyönnin rangaistuksella:

(1) Lyönti ja lyöntimatka -vapautuminen. Pelaaja voi pelata alkuperäisen tai muun pallon paikasta, josta edellinen lyönti suoritettiin (ks. Sääntö 14.6).

(2)  Linjassa taaksepäin -vapautuminen. Pelaaja voi pudottaa alkuperäisen tai muun pallon (ks. Sääntö 14.3) vapautumisalueelle, joka perustuu vertailu linjaan, joka kulkee suoraan reiästä taaksepäin sen arvioidun pisteen kautta, jossa alkuperäinen pallo viimeksi leikkasi este alueen rajan.

(3) Sivuttainen vapautuminen (käytössä vain punaisella este alueella). Kun pallo ylitti viimeksi punaisen estealueen rajan, pelaaja voi pudottaa alkuperäisen tai muun pallon tälle sivuttaiselle vapautumisalueelle (ks. Sääntö 14.3).

Estealue otetaan käyttöön lähipäivinä, kun paalutus saatu valmiiksi.

 

 

Srixon Challenge by GolfPoint 29.6.

Srixon Challenge by GolfPoint on kolmen kierroksen haastekilpailu, jossa pelataan yhden päivän aikana 54 reikää. Tämä Messilän golfjunioreiden hyväksi pelattava kisa käynnistyy aamukuudelta ja päättyy palkintojen jakoon illalla klo 18.00. Ennen starttia pelaajille on tarjolla brunssi sekä kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen ruokailut klubilla.

Srixon Challenge by GolfPoint on jatkoa Jari-Pekka Vatasen ja Pekka Kilpeläisen monivuotiselle tempaukselle pelata golfia yhtä soittoa 24 h. Nyt kaksikko haastaa yritykset ja Messilän golfarit mukaan hyvän asian puolesta. Sen verran veljekset meidän muiden urakkaa helpottivat, että nyt pelataan ”vain” kolme kierrosta.

Kilpailumuoto on pistebogey. Myös paras scr -tulos palkitaan. Kilpailumaksu 50 eur (sis. brunssin ja kaksi ruokailua).

 

Tervetuloa Vappu Brunssille 1.5.

Messilä golfissa 1.5. perinteinen Vappu Brunssi, alkaen klo 11 klubilipun nostolla ja kapteeneiden avaus lyönneillä. Tunnelmassa mukana Miikka Kallio.

Ilmoittaudu mukaan Nexgolf–tunnuksin. Brunssin hinta Messilä golfin jäsenille 15 euroa ja vieraille 30 euroa.

Avaa menu tästä

 

Iloisiin näkemisiin!

Messilän golf ry ja klubitoimikunta

 

Info aukioloajoista ja kentän tilanteesta

Kentän ja palvelujen aukioloajat julkaistaan www.messilagolf.fi -etusivun oikeassa reunassa olevalla harmaa pohjaisella Info–palstalla. Gsm–näkymässä Info löytyy rullaamalla ajankohtaisten uutisten ohi.  

Nopeaan tiedottamiseen käytämme uutta viestikanavaa ebirdien kautta. Avaa ebirdie–jäsenkortti > valitse näkymän alaosasta viestit > seuraavalta näkymältä oikealta yläosasta golfseurat ja kaikki Messilägolfista lähetetyt viestit löytyvät luettelona, viimeisin päällimmäisenä.

 

Bägipaikkojen jako 2019

Alavaraston entiset bägipaikat voi lunastaa aikavälillä 30.4–14.5. asioimalla caddiemaster-pisteellä. Lunastamattomat paikat jaetaan eteenpäin harkinnanvaraisesti (liikuntarajoitteet).

Yläbägivaraston merkkausjärjestelmä uudistettiin talven aikana ja tästä syystä kaikki paikat jaetaan uudelleen. Yläbägivarastossa on tilaa myös uusille asiakkaille.

Bägipaikan voi lunastaa itselleen ainoastaan asioimalla caddiemaster-pisteellä. Huomaathan, että hinnastoomme on tullut muutoksia.

Hinnasto:

55,-  Jäsenet (45,- osakkaat)  sähkökärrypaikan kausivuokra

30,-  Jäsenet (20, osakkaat-) bägipaikan kausivuokra

10,- kärrypaikka

Osakkaiden tulee esittää osakaskorttinsa oston yhteydessä.

Reikäpelikilpailun ohjeet 2019

Messilä golfin reikäpelikilpailun aikataulut ja toimintaohjeet 2019:

Reikäpeleihin ilmoittautuminen alkaa 13.5.2019 ja päättyy 26.5.2019 klo 21:00

Reikäpelikaaviot (max.32 pelaajaa), julkaistaan viimeistään 31.5.2019.

Sarjakohtaisesti pelaajia pitää olla vähintään 8 kpl. Jos määrä ei täyty, voidaan sarjoja yhdistää. Julkaisun jälkeen kaavioiden mukaiset kierrokset on pelattava alla olevan aikataulun mukaisesti.

Kierros 1 peliaikaa 30.6.2018 klo.18.00 (tee aika) saakka (Huom, karsinta 1: 15.6. mennessä)
Kierros 2 peliaikaa 31.7.2018 klo.18.00 (tee-aika) saakka. 
Kierros 3 peliaikaa 15.8.2018 klo.18.00 (tee aika) saakka.
Mitalipelit 1-4 peliaikaa 31.8.2018 klo.18.00 (tee-aika) saakka.
 

Pelaajat sopivat peliaikansa keskenään. Reikäpeliin ilmoittautuva myöntää samalla luvan caddiemasterille puhelin yhteystietonsa luovuttamiseen kanssapelaajalle. Suljetut lähdöt mahdollisia vain arkisin ennen klo 15.

Korkeamman tasoituksen omaava pelaaja ottaa yhteyttä alhaisemmalla tasoituksella pelaavaan.

Voittaja kirjaa klubilla olevaan kaavioon pelin tuloksen ja oman nimensä seuraavalle kierrokselle.

Jos toinen pelaajista jättää saapumatta yhdessä sovittuun tee-aikaan (odotusaika 5 min) voittajaksi merkitään teellä sovittuna aikana oleva pelaaja.

Pelin näin voittanut pelaaja kirjaa tapahtuman tekstiviestillä kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle (044-2879934).

Jos kaavioon merkittyä peliä ei ole jostain syystä saatu pelattua määräaikaan mennessä, voittaja arvotaan.

Arvonnan suorittavat Kapteeni ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja.

Mitalipeleihin selvinneen pelaajan poisjääntiin vaaditaan lääkärintodistus tai äkillisissä sairaustapauksissa ilmoitus kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle.

Poisjäänti mitalipeleistä ilman edellä mainittuja toimia, käsitellään erikseen Messilä Golf ry johtokunnassa.

 

Messilä Golf

Joonas Ehrukainen
KILPAILUTOIMIKUNTA

Paikallissääntö 2019

PAIKALLISSÄÄNNÖT

Kentän ulkorajat

 • Pallo on ulkona, kun se on kentän rajaksi määritetyn aidan tai valkoisten tolppien päällä tai toisella puolella. Pallo on ulkona, vaikka se edellä mainitussa tilanteessa päätyisikin kentän toiselle osalle, jossa pelaaminen on sallittua.
 • Raja jatkuu kahden viimeisen paalun suunnassa eteenpäin, ellei sitä ole merkitty päättyväksi.
 • Rajan alkamista ja päättymistä osoittaa kaksoispaalu, josta raja kääntyy 90 asteen kulmassa kentästä poispäin.

Erityiset tai pakolliset vapautumismenettelyt

Vapautuminen pelilinjalla olevasta suoja-aidasta

 • Pelattaessa väylää 18 väylän 1 suoja-aidan ollessa pelaajan pelilinjalla: Pelaaja voi vapautua ilman rangaistusta pudottamalla pallon ja pelaamalla sitä väylän 18 DZ -pudottamisalueelta.  

Vastaistutettujen puiden suojeleminen

 • Vastaistutetut/nuoret puut, jotka ovat tukipuin tuettuja, ovat kiellettyä pelialuetta. Jos pelaajan pallo on missä tahansa kentällä paitsi estealueella ja pallo koskettaa tällaista puuta tai tällainen puu haittaa pelaajan lyöntiasentoa tai aiotun svingin vaatimaa tilaa, täytyy pelaajan vapautua tästä säännön 16.1f mukaisesti.

Epänormaalit kenttäolosuhteet ja olennaiset rakenteet

Epänormaalit kenttäolosuhteet

 • Bunkkerissa olevat veden aiheuttamat syvät valumaurat ovat kunnostettavaa aluetta.
  Sepelillä tai hiekalla päällystetyt pintasalaojat.

Pelaaja saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.

Kielletyt pelialueet

 • Kukkaistutukset ja M-kirjain väylällä 6 ovat kiellettyä pelialuetta, joita käsitellään epänormaalina kenttäolosuhteena.

Pelaajan täytyy vapautua tästä Säännön 16.1f mukaisesti.

Kiinteät haitat lähellä viheriötä

 • Kiinteästä haitasta saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.
 • Kun kiinteät haitat ovat lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla, on  pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot.  
 • Pallon ollessa yleisellä pelialueella, pelaaja voi vapautua säännön 16.1b mukaisesti kiinteän haitan ollessa:
 • Pelilinjalla enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä ja  enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.
 • Poikkeus – Vapautumista ei sallita, jos pelilinja ei ole tarkoituksenmukainen. Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

Muurahaispesät

 • Kentällä olevat muurahaispesät ovat pelaajan valinnan mukaan joko irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 15.1 mukaisesti, tai kunnostettavia alueita, joista saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.

Kentällä olevat tiet ja polut

 • Kaikki kentällä olevat asfaltilla, murskeella tai kivituhkalla  päällystetyt tiet sekä latupohja ovat kiinteitä haittoja joista saa vapautua säännön 16.1 mukaisesti.

Kiinteät haitat kentällä

 • Rakennukset, katokset, mittamerkit, opaskyltit
 • Tee 27 (par 3) avauslyöntipaikkojen harjakset
 • Suoja-aidat viheriöiden ympärillä
 • Väylän 17 sähköpylväs ja sen tukivaijerit
 • Vapautuminen em. kiinteistä haitoista ilman rangaistusta on    mahdollista säännön 16.1 mukaisesti.
  Vapautumista ei sallita säännön 15.2 mukaisesti.

Kentän oleelliset osat

 • Puiden, pensaiden juurilla ja muualla oleva puuhake. Yksittäiset    hakkeen palat ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 15.1a mukaisesti.
 • Kunnostamattomat polut ja urat.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on yleinen rangaistus: kaksi lyöntiä lyöntipelissä ja reiän menetys reikäpelissä.

Paikallissääntö, siirry tästä sääntötoimikunnan sivulle

Senioritiedote 2/2019

Kevään seniori-info on torstaina 25.4. kello 14.00 alkaen. Pitopaikkana on Hennalan Upseerikerho. Ohjelmassa on Upseerikerhon maittava lounas, jonka jälkeen esitellään senioreiden alkavan kauden toimintaa ja tutustutaan lyhyesti Upseerikerhon ja Hennalan alueen historiaan. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ja se on maksuton.

Tilaisuudessa otetaan ensimmäiset ilmoittautumiset Heinolan kesäteatteriretkeen ja avataan tarvittaessa netti-ilmoittautuminen. Retken liput on varattu tiistaille 25.6. ja lähtö Messilän alaparkista tapahtuu entiseen tapaan kello 16.00. Näytelmässä seikkailee loistava, kaikkien tuntema Hyacint Buket. 

Kalenterin mukainen ohjelma lähtee käyntiin maanantaina 6.5. kello 10.00 ensimmäisellä lämmittelykisalla, joka on pistebogey. Toinen lämmittely on tasoituksellinen lyöntipeli maanantaina 13.5. kello 10.00. 

Molemmat lämmittelyt ovat maksullisia (6 euroa). Osallistumismaksun hinnalla jokainen osallistuja saa ensimmäisestä kisasta Mamma-Marian arkilounaan ja toisesta väliaikatarjoilun 10-kioskilla, eli kaikki voittavat, eikä erillisiä palkintoja jaeta.

Sikspäkin ensimmäinen osakilpailu on maanantaina 20.5. Messilässä. Joukkueeseen mahtuu 20 pelaajaa. Osallistumismaksu on osakkailta 25 euroa ja muilta 50 euroa. Ilmoittautuminen omilla tunnuksilla netin kautta. 

Seniorisarja alkaa lippukilpailulla maanantaina 27.5. kello 09.00. (Huom AIKA!) Se ei vaikuta tasoitukseen, kaikki seuraavat kisat vaikuttavat. Seniorisarjan osakilpailuihin ilmoittautuminen omilla tunnuksilla netin kautta.Ilmoittautuminen päättyy kisaa edeltävänä perjantaina kello 12.00., jonka jälkeen on arvonta. Osallistumismaksu on entinen, eli 6 euroa. Sarjojen voittajat palkitaan Mamma-Marian arkilounaalla.

Työssä käyvät seniorit voivat edelleen varata samaan ajankohtaan mennessä haluamansa lähtöajan kyseiselle maanantaille ja pelata kilpailukierroksen merkkarin kanssa.

Kaikki senioritapahtumat ovat seuran ”Kilpailut ja tapahtumat” kalenterissa jokaisen tavoitettavissa. Käykää katsomassa.

Seniorit osallistuvat kentän valvontaan alkavalla kaudella. Valvojan tehtävistä tarkemmin Materiaalipankin Seurakäsikirjan sivulla 14. Tehtävään halukkaille tullaan järjestämään erillistä koulutusta. Asiasta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana. 

Ladies Finnish Open on kauden huomattavin kilpailu Messilässä. Se pelataan 5.-8.6. (ke-la), ja varsinkin varsinaiset kilpailupäivät, jotka ovat 6.-8.6 (to-la), vaativat vapaaehtoisia toimitsijoita. Tarkistakaa allakkanne ja tulkaa mukaan tapahtumaan, mielellään koko ajaksi. Ilmoittautua voi netin kautta. Vapaaehtoiset saavat korvaukseksi muonituksen ja toimitsija-asun.

Kari

 

 

Kenttäkatsemus 3.4.

Kentällä on tällä hetkellä vielä paljon lunta. Lumen määrä on n. 40cm.
Kaikki viheriöt on nyt aurattu auki. Joissakin varjoisissa paikoissa on vielä hieman jäätä. 
Rangelle levitimme eilen hiekkaa, jotta sen sulaminen nopeutuisi.
Väylille emme pysty vielä levittämään hiekkaa, koska meidän traktori ja hiekkavaunu eivät pysty etenemään tässä lumimäärässä.
Pieni vesisade tekisi hyvää. Palataan asiaan ja katsotaan tilanne uudelleen viikon päästä.
 
Terveisin kenttämestari Marko
 

 

Jäsenkortit kaudelle 2019

Digitaalinen jäsen- ja tasoituskortti passivoituu automaattisesti vuosittain kauden vaihtuessa, aina maaliskuun viimeisenä päivänä.

Korttien aktivointi kaudelle 2019 käynnistyy huhtikuun alusta lähtien. Varmistathan, että jäsenmaksusi on maksettu ja pelioikeus kaudelle 2019 nimetty.

Osakkeen omistaja voi nimetä pelioikeuden itselleen tai toiselle kirjautumalla ajanvaraukseen > Oma Nexgolf -sivun kautta, tai ilmoittamalla pelioikeuden käyttäjän sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

 

 

 

Kehon- ja mielenhallinta, pro-illat Messilässä

Kevään aikana järjestetään kolme teema iltaa pro Marko Kummin ja Liisa Ruudan johdolla. Jokaisen kolmen illan teema on itsenäinen, mutta teemakokonaisuus yhteensä täydentää parhaiten kehon, mielen ja ajatustenhallinan yhteyttä pelisuorituksen onnistumiseen. Jokaiseen iltaan sisältyy luento-osuus ja käytännön treeni lähipelialueella (säävaraus).

Kouluttajat:

 • Marko Kumm, Messilä Golfin PGA-pro
 • Liisa Ruuda, golfopettaja, fysioterapeutti, positiivisen pedagogiikan kouluttaja

Aikataulut:

1) 23.4. klo 17–19

2) 29.4. klo 17–19

3) 14.5.   klo 17–19   
     Huom! aika on siirtynyt  (alkuperäisessä kutsussa oli 7.5.)

TEEMAT

1) Eväitä onnistuneeseen golfkierrokseen

 • Ajatus golfin kokonaisuudesta ja sen osa-alueista
 • Itsearviointi
 • Kohde/ fokus
 • TREENI: Lähipelin kautta fokus kohteessa (tähtäys)

2) Kierrokseen ja lyöntisuoritukseen valmistautuminen

 • Rutiinit ja niiden vaikutus ajatuksenhallintaan
 • Lyönnin suunnittelu ja toteutus
 • TREENI: Rutiinit (alkuasento/ ote)

3) Parempia suorituksia omaan kehoon vaikuttamalla

 • Kehon ja mielen yhteys sekä vaikutus suoritukseen
 • Ajatusten suuntaaminen pelin aikana
 • TREENI: Pelinomainen harjoittelu, suorituksiin reagointi

Osallistumismaksu 15 €/ kerta. Maksu suoritetaan käteisellä.

Ilmoittautuminen nexgolf–ajanvaraustunnuksin.

Lisätietoja:

[email protected]                                            www.onnenliike.fi

 

 

Aloita golf, ilmoittaudu Green card -kurssille 2019

Green card -kurssiaikataulut ja ilmoittautumisohjeet kaudelle 2019 löytyvät tästä

Kurssin hinta on 139 euroa, sisältäen materiaalin ja välineet kurssin ajaksi, sekä Messilän golf ry:n jäsenyyden kaudelle 2019.

Kurssi kestää kaksi arki-iltaa (3 h per ilta), tai vaihtoehtoisesti sen voi suorittaa viikonloppuna, yhden päivän kurssina (5–6h).

Messilässä kaudella 2019 kurssin suorittavalle on tarjous viiden kierroksen pelipaketista hintaan 100 euroa. Tarjous edullisesta pelipaketista on voimassa 40:lle ensiksi ilmoittautuneelle.

Golf on terveyttä edistävä ja ylläpitävä harrastus kaikenikäisille. Tule mukaan ja kokeile!

 

 

Kauden 2019 avausinfo junioreille 6.5. – Tule mukaan!

Kauden avausinfo junioreille pidetään klubilla 6.5, alkaen klo 17.30. Illan tarkempi ohjelma päivitetään kevään aikana.

 

Kesäkausi starttaa rookie- ja peliryhmän junoireiden kanssa täydellä tohinalla siten, että ensimmäiset harjoitukset pidetään ohjelman mukaisesti 12.5. Kesän jälkeen kausi päättyy päättäjäisiltaan klubilla 16.9.

Kesän harjoitusaikataulut ja ohjelmat päivitetään tarkemmin www-sivuille kevään aikana.

 

Golfiin tutustuvat aloittelijat, eli Rookieryhmä harjoittelee kerran viikossa maanantaisin ja peliryhmä 2 kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin.

Peliryhmä harjoittelee joka kolmannet harjoitukset kentällä, pelaten ohjatusti 5 reikää. Tämä edellyttää green cardia ja kausimaksun lisäksi junioripelioikeuden hankintaa.

 

Meg Juniorituki Oy tarjoaa alle 26 -vuotiaille nuorille haettavaksi tuettuja junioripelioikeuksia kaudelle 2019:

100 € alle 12 v
200 € 12 – 17 v
250 € 18 – 21 v
400 € 22 – 25 v

Pelioikeuksia jaetaan Messilän golf ry:n junioreille yhteensä 54 kpl. Hae tuettua pelioikeutta vapaamuotoisella hakemuksella 30.4. mennessä sähköpostitse [email protected]

 

Rookieryhmän kausimaksu on 130 euroa ja peliryhmän 150 euroa. 

 

Tervetuloa uudet ja jo mukana olleet juniorit ja vanhemmat kauden avausinfoon kuulemaan lisää!

Junioritoimikunta,
pj Juha Ranivaara

 

 

Senioritiedote 1/2019

Hyvät Seniorit! Hyvää kuluvaa vuotta ja uuden pelikauden odotusta. Lähiajan tulevista tapahtumista seuraavaa: 

 

Rokkapileet, senioreiden perinteinen talvirieha, vietetään laskiaissunnuntaina 3.3. kello 11.00 alkaen klubilla.

Ohjelmaa on entiseen tapaan, joten varatkaa säänmukaiset ulkoiluvarusteet.
Jäljelle jäänyt rokka, ym myydään halukkaille, järjestäjä varaa astiat.
Ilmoittautumiset Messilän kotisivujen kautta 1.3. kello 12.00 mennessä.
Osallistumismaksu on entiseen tapaan 7 euroa.
Rokka ja letut on jo tilattu.
Tervetuloa joukolla mukaan!

 

Torstaikahvit Cafe Idassa kello 14.00 jatkuvat aina 18.4. asti, jolloin aloitetaan kesätauko.

 

Vuosikokoukset ovat tänä vuonna seuraavasti:
MeG Oy torstaina 28.2. kello 18.00 
MeG Ry tiistaina 26.3. myös kello 18.00.
Molempien kokousten pitopaikkana on klubi ja ilmoittautumisohjeet kutsussa.

 

Sääntökoulutus tänä vuonna uusiutuneista säännöistä on tiistaina 9.4. kello 17.30 klubilla.

Sääntöjä käy läpi Timo Huvinen.
Ilmoittautuminen Messilän kotisivujen kautta.
Paikkoja on tilan takia rajoitetusti, joten olkaa nopeita.

 

Kevään seniori-info on torstaina 25.4. kello 14.00.
Pitopaikkana tulee olemaan Hennalan Upseerikerho.
Asiasta tarkemmin seuraavassa tiedotteessa.

 

Terveisin, Kari

Ilmoittaudu mukaan Letas Pro-Am tapahtumaan 5.6.2019

Viaplay Ladies Finnish Open viikolla, keskiviikkona 5.6., Messilässä pelataan Pro-Am  -kilpailu.

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan kansainväliseen tunnelmaan!

Pro-Am -tapahtuma Messilä Golfissa on ainutlaatuinen tilaisuus päästä pelaamaan kierros golfia sekä Suomen että Euroopan kärkipelaajien kanssa.

Viaplay Ladies Finnish Open on yksi Let Access Seriesin osakilpailuista, joka pelataan Messilässä 6.6–8.6.2019. Tapahtuma kokoaa Ladies European Tourille pyrkivät pelaajat Suomeen jo kahdeksatta kertaa!

 

 

 

Ystävänpäivän tarjous voimassa 21.2. asti

Golfkoulu Marko Kumm heittää ystävänpäivän kunniaksi muhkean tarjouksen, joka on voimassa vain viikon verran.
 
Tule oppiin vielä ennen kevättä Golfpointin tiloihin Kauppakeskus Valoon, tai säästä lahjakortti kesään🏌🏾
 
2 hengen 3 tunnin paketti – 150e
Yksityistunti 3 tunnin paketti – 100e
 
HUOM. Tarjous on voimassa vain viikon, 21.2 asti!
 
Osta lahjakortti Golfpointista tai ota suoraan yhteyttä Markoon😊
 

Marko Kumm

Messilägolf
 

Kilpailu- ja tapahtumakalenteri 2019

Kilpailu- ja tapahtumakalenterin 2019 suunnittelu on käynnissä. Tapahtumakalenteri -osiossa näet suunnitelman tämänhetkisen tilanteen, jota päivitetään kilpailujen vahvistumisen myötä. Lopullinen kalenteri vahvistuu vasta maaliskuun aikana.

Letas Messilässä  6.-8.6.
Mestaruuskilpailut pelataan 17.-18.8.
Veteraanisarjojen mestaruudet pelataan 12.-13.8.

 

 

 

 

Tasoitusten HR–ajo 2019 suoritettu

HR–ajo on suoritettu 11.1.2019 ja todettu Sääntö- ja tasoitustoimikunnan toimesta.

Ajossa on 1044 pelaajan kauden 2018 suoritetut tasoituskierrokset.

Vahvistetut tasoitukset 437 pelaajaa

Vahvistamattomat tasoitukset 617 pelaajaa

Vahvistetuista tasoituksista muutoksia 19 pelaajalla

Nostavia tasoituksia 13 kpl

Laskevia tasoituksia 6 kpl

Hr–ajo vahvistaa tasoituksen kun pelaajalla on vähintään 4 tasoituskierrosta kauden aikana.

Tasoitusta ei vahvisteta, jos pelaajan tasoitukset ovat 3 tai pienemmät.

Vuonna 2020 tasoitus järjestelmä muuttuu, jonka jälkeen tasoituskierroksia tulee olla 20.

Näistä tasoitus lasketaan 8 parhaan keskiarvo.

Tarkemmat ohjeet saadaan vuoden 2019 aikana.

Pelijärjestys kaudella 2019

Syyskuussa Messilässä kokeiltiin vaihtoehtoista pelijärjestystä. Koko syksyn ajan kerättiin palautetta siitä, kumpaa järjestystä pelaajat kannattavat. Palautetta saatiin kiitettävän paljon ja hallitus on nyt työstänyt palautteen sisältöä. Vaikka kokeiltu järjestys oli monen mielestä mukavaa vaihtelua, ei selkeätä enemmistöä sen puolesta syntynyt.

Kaudella 2019 väylät pelataan entisessä, viime vuodet käytössä olleessa järjestyksessä. Vaihtelun vuoksi lähtötee voi toivomusten mukaan olla ajoittain myös 10–tee. Sanallisen palautteen ohessa saatiin muitakin toivomuksia. Lähtöväli muutetaan yhdeksästä minuutista kymmeneen, joka antaa hieman joustoa pelin etenemiseen. Ravintolapalveluissa huomioidaan toiveita kevyemmistä ja enemmän kokojyvää ja kuituja sisältävistä välipaloista. Kymppikioski pidetään normaalisti auki.

Messilä Golf Oy:n yhtiökokouspäivä on torstai 28.2.2019 klo 17:00. Hallitus esittelee yhtiökokouksessa kaudella 2018 käynnistetyn strategian päivitystyön tilannetta.

 

 

Sinfonia Lahden konsertti 13.12. osakkaan etuhintaan

TORSTAI TÄYTTYY MUSIIKISTA
– tervetuloa nauttimaan Beethoven-elämyksistä Sinfonia Lahden konserttiin!

Haluamme vielä ennen joulukiireitä tarjota piristykseksi Messilä Golfin osakkaille etuliput 13.12. konserttiin, jossa kuullaan Beethovenin 2. sinfonian riemukkaat sävelet. Illan valokeilassa loistavat nopean nousun Euroopan konserttitaloihin tehneet kapellimestari Anja Bihlmaier ja Eivind Ringstad, joka Bartókin alttoviulukonserton tulkinnallaan voitti vuoden 2012 Eurovision nuorten muusikoiden kilpailun.    

Lue lisää tästä

HUIPPUTARJOUS
Sinfonia Lahden to 13.12. konserttiin:

liput 15 e / kpl
(norm. 30 € aik./25 € eläk.) 
Huom. lapset  8 €

 

 

Liput vain Sibeliustalon lipunmyynnistä osakaskortilla,
merkillä Beethoven:

puh. 0600 393949 (1,53 €/min+pvm)
(ma-pe klo 12-17, puhelinvaraukset klo 11-17)
Huom. Varatut liput voi lunastaa myös R-Kioskeista tai TRIO Lippu.fi -myyntipisteestä

Lämpimästi tervetuloa konserttiimme!

 

 

Kiitos kaudesta 2018

Hyvät Messiläläiset, tähän mennessä golfhistoriamme aurinkoisin ja helteisin golfkausi on ohi.  Kenttä avattiin 2.5. ja suljettiin 19.11. Pelipäiviä kertyi 200 ja kierroksia 27 645. Päivää kohti laskettuna kierrosten keskiarvo oli 138 kierrosta. Omat jäsenemme pelasivat 23 333 kierrosta ja vieraspelaajat 4 312. Lippukierroksia pelattiin yhteensä 3 157, joista B-lipuilla pelattiin 2 013 ja A-lipuilla 1 126 kierrosta.

Kaudella merkittävin tapahtumamme oli Letas, eli Viaplay Ladies Finnish Open, joka pelattiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tapahtuma vietiin läpi suurella menestyksellä lähes sadan talkoolaisen voimin. On selvää, että tämän suuruusluokan kilpailu vahvisti Messilän brändiä kilpailun järjestäjänä. Silti vapaaehtoisten määrällä ja vahvalla osallistumisella saattoi lopulta olla vieläkin suurempi merkitys brändiimme jäsenistömme sitoutumisen ja yhteisöllisyyden näkökulmasta tarkasteltuna. Letas–sopimus vahvistui kaksivuotisena ja kauden 2019 kilpailu pelataan samalla viikolla, eli 2.6. – 8.6.

Osakkaille suunnatut edut ja erityisesti vaihtopäivät GKS–kenttien välillä olivat suosittuja ja Messilän osakkaat koko GKS–alueen ahkerimmat edun käyttäjät. Kaudelle 2019 vaihtopäiväetu laajenee entisestään, kun pelikaudella yksi vapaa pelikierros per kenttä on käytettävissä arkipäivisin koko kauden toukokuun alusta kauden loppuun. Talvikaudella osakkaillemme on voimassa talviharjoitteluetuja ja muita etuja, joihin voi tutustua tästä.

Tulevan kauden pelijärjestyksestä ja muista tulevaa kautta koskevista päätöksistä tiedotamme erikseen talven aikana. Yhdistyksen puolella kauden 2019 tapahtuma- ja kilpailusuunnittelu on nyt käynnissä ja toivomme edelleen vapaamuotoisia kehitysideoita osoitteeseen [email protected].

Sydämellinen kiitos taakse jääneestä kaudesta ja iloista talvea kohti uutta,

Tj Arja Byman

 

 

 

 

Senioritiedote 7/2018

Torstaikahvit kauppakeskus Valon Cafe Idassa ovat alkaneet. Itsenäisyyspäivänä 6.12. juhlitaan kuitenkin itsenäisyyttä ja jätetään kahvit väliin.

Senior Lihanhimo -kilpailun palkinto-kinkkujen jako tapahtuu torstaina 20.12. kello 14.00, joka on samalla syyskauden viimeinen kahvitilaisuus. Kahvit jatkuvat jälleen loppiaisen jälkeen 10.1.2019.

Seuraava tapahtuma onkin sitten rokkapileet laskiaissunnuntaina, mutta sitä ennen:

Kiitos kuluneesta kaudesta, Hyvää Joulua ja Menestyksekästä Vuotta 2019!

Kari

Junioreiden talven golfharjoitukset

Yhdistetyt peli- ja rookieryhmän talven golfharjoitukset alkavat kauppakeskus Valossa, golfpointin tiloissa tiistaisin klo 17.00 – 18.00.
 
Ensimmäiset harjoitukset 8.1 ja ne jatkuvat säännöllisesti tiistaisin 26.3 saakka.
 
Ohjatuissa harjoituksissa kerrataan golfin perustaitoja ja ylläpidetään jo opittuja taitoja.
 
Harjoitusten hinta 150 euroa.
 
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
 
[email protected] (050-3049235)
 
tai
 
[email protected] (040-5425393)

Osakkaan vaihtopäiväedut entistä laajemmat 2019

GKS–kenttien välinen yhteistyö jatkuu tulevalla kaudella 2019.

Kilpailut:

ViisLeideistä ja Sikspäki -kilpailusarjoja jatketaan entisin ehdoin. Teerenpeli Tourin osalta kahdeksan vuotta kypsynyt viskitynnyri jaettiin scr–voittajien kesken. Uuden kenttien välisen kilpailusarjan kohtalo on vielä tällä hetkellä avoin. Muissa GKS–kenttien järjestämissä avoimissa kilpailuissa osakkaan etu säilyy alhaisen kilpailumaksun muodossa, 35 euroa, ellei kilpailukutsussa ole mainittu toisin (ulkopuolisen järjestäjän ehdot).

Vaihtopäivät:

GKS–kentän osakkaalla on oikeus yhteen vapaaseen pelikierrokseen kauden aikana jokaisella GKS–kentällä. Etu on voimassa 1.5. alkaen. Uutena asiana on, että etu on voimassa arkipäivisin (ma–pe) koko pelikauden.  Etu koskee omalla pelioikeudella pelaavia osakkaita niillä kentillä, joilla pelioikeus voidaan jättää kokonaan aktivoimatta ja kaikkia osakkaita niillä kentillä, joilla on pakkovastike.

Talviharjoittelu 2018 – 2019

Syksyn tullen on hyvä laittaa svingi remonttiin ja lyönti kuntoon kesän jäljiltä. Talviharjoittelun suosio on noussut viime vuosina hurjasti, kun pelaajat ovat ymmärtäneet toistuvalla harjoittelulla saavutetun hyödyn ja pelitaidossa keväällä näkyvät tulokset. Talvi on erinomaista aikaa hioa svingitekniikkaa, sillä varsinaisen pelikauden ulkopuolella voi keskittyä pelkästään harjoitteluun.

Talvikaudella on tehokkainta pitkäjänteinen harjoittelu ja opetus. Yleensä talviharjoittelu kestää minimissään viiden tunnin paketista aina neljän kuukauden, kerran viikossa jaksoon. Lähipeli paranee talviharjoittelussa huomaamatta, kun sisätiloissa sitä tulee harjoiteltua huomattavasti enemmän jo pelkästään tilojen rajallisuuden takia.

Golfkoulu MK järjestää jälleen mahdollisuuden liittyä ryhmiin tai perustaa oman ryhmän. Myös yksityistunti–paketit ovat suosittuja.

Paikkana kauppakeskus Valo ja erittäin loistavat Golfpointin tilat keskellä kaupunkia!!

Ryhmäopetus:

1 kerta viikossa – 10 kertaa ajanjaksolla tammikuu – maaliskuu

Aika:              Maanantai    klo 18–19.15 ja 19.15–20.30

                      Tiistai            klo 17–18.15 ja 18.15–19.30

                      Keskiviikko   klo 18–19.15 ja 19.15–20.30

                      Torstai           klo 19–20.15

Paikka:          Valokeskus Golfpoint

Hinta:            300 e (sis.alv) ja mattomaksun, eli kurssi hinta 250e + mattomaksu 50e (mattomaksu maksetaan suoraan Golfpointtiin)

 

Yksityistuntipaketit:

5h paketti      250e (norm. 300 e) + mattomaksu

10h paketti    500e (norm. 600 e) + mattomaksu

Trackman + 10 e/h

Varaa mahdollisimman pian paikkasi tai tee ryhmäsi, koska paljon varauksia jo tehty!!

 

Varaukset:

[email protected]

+358 405425393

PGA Pro Golfkoulu Marko Kumm

Kiitos Pelaaja Ensin -palautteesta

Pelaaja Ensin -asiakastyytyväisyyskysely suoritettiin kaudella 2018 kolmessa osassa jäsenistölle ja vastanneiden määrä oli yhteensä 268. Vieraspelaajille kysely lähetettiin aina kierroksen jälkeen seuraavana päivänä. Vieraspelaajavastauksia saatiin yhteensä 262.

Palvelualueiden yleisarvosanat olivat lähellä valtakunnallisia keskiarvoja. Palvelualueet oli jaettu seuraaviin kokonaisuuksiin: kenttä, sosiaalinen ympäristö, ravintola, klubitalo, harjoitusalueet, proshop, johto ja palvelu, hinnat ja tuotteet.

Kentän osalta tiiauspaikat, väylät, karheikot, kentän hoitotaso ja mielenkiintoisuus saivat sekä omalta jäsenistöltä, että vieraspelaajilta keskiarvoa paremmat pisteet. Viheriöiden tasalaatuisuus ja kentän valvonta arvostettiin hieman keskitason alle.

Sosiaalinen ympäristö peilaa tunnelmaa golfyhteisössä, sekä klubitapahtumien ja kilpailujen määrää ja laatua. Tämä arvosana ei missään kohtaa ylittänyt valtakunnallista keskiarvoa, vaikka pisteet olivat kauttaaltaan hyvin lähellä niitä. Varmasti positiivisella tavalla toimintaamme uudistaa se, että Messilän golf ry on heti kauden jälkeen käynnistänyt tapahtuma- ja kilpailutoiminnan päivitystyön ja pyytää ideoita toiminnan kehittämiseen jäseniltä osoitteeseen [email protected].

Ravintolapalvelun pisteet olivat täysin samat kuin valtakunnallinen keskiarvo. Pieni ero oli kuitenkin siinä, että vieraspelaajien käyrä oli tasaisempi. Osa omista jäsenistä koki ongelmalliseksi ravintolapalvelun keskittämisen pelkästään klubille syyskuun aikana, kun uutta pelijärjestystä kokeiltiin. Kokeilusta tehtiin erillinen kysely, johon vastauksia saatiin kiitettävästi.  Muun muassa ravintolalta toivottiin terveellisempiä välipaloja. Palautteet huomioidaan kauden 2019 tarjontaa suunniteltaessa. Joissakin palautteissa ravintolan aukioloaikoja toivottiin pidennettävän. Kannattavuuden näkökulmasta toive on haasteellinen toteuttaa, mutta sekin on pohdittavana.

Klubitalo sai hyvät arvosanat kauttaaltaan. Terassit, pukuhuoneet ja suihkutilat, wc:t, sekä niiden puhtaus ja siisteystaso todettiin hyväksi.

Harjoitusalueissa range sai keskiarvoa paremmat pisteet. Lähipelialue puolestaan hieman keskiarvoa huonommat.

Proshop arvosteltiin lähelle keskiarvoa aukioloaikojen, tuotteiden saatavuuden ja hintatason osalta.

Johto ja tiedotus saivat jäsenistöltä kouluarvosanan 7,4, kun valtakunnallinen keskiarvo oli 8. Arvosanaa pudotti eniten uskomus siitä, ettei johto kuuntelisi riittävästi pelaajien ehdotuksia tai uusia ideoita. Tähän asiaan on reagoitu jo aikaisemmankin palautteen pohjalta sekä oy:n hallituksessa, että ry:n johtokunnassa. Toimialalla tapahtuvat suuret muutokset pakottavat tavoitteiden ja toimintamallien uudelleenarviointiin. Jopa yhtiöjärjestys ehtoineen on tarkastelun alla. Hallitus on hyvin tietoinen golfalan muutospaineista ja tarkastelee toimintoja sen mukaisesti. Messilässä kaikki perusasiat ovat onneksi kunnossa, talous, kenttä, jonka maa-alueen omistamme, hyvät huoltotilat ja kentän hoitokoneet, sekä aktiivinen seuratoiminta. Osakkeet vaihtavat omistajaa reilun kolmenkymmenen siirron vuosivauhtia. Osakkaan edut ovat hyvät ja asema etuoikeutettu kaikessa päätöksenteossa. Kun uusia toimintamalleja tutkitaan, vakaa tilanteemme antaa aikaa perusteelliseen perehtymiseen ja arviointityöhön ennen muutostoimenpiteisiin ryhtymistä. Tarvitsemme yhteisesti hyväksytyn päämäärän, uudet ehdot ja strategiat toimintojen päivittämiseksi. Tämä työ on parhaillaan käynnissä. Kuten jo todettiin, johtokunta käy osaltaan syksyn aikana kaikki jäsen- ja tapahtumatarjonnan muodot läpi, kuunnellen jäsenten antamia ideoita.

Tiedottaminen ja toimivien tiedotuskanavien löytäminen on jatkuva haaste. www.messilagolf.fi -sivusto on tiedottamisemme pääkanava, jota ylläpidetään jatkuvasti. Tämän lisäksi lähetetään Uutiskirjeitä. Gsm-viestintää käytetään nopeiden pienten infojen lähettämiseen, tosin kustannussyistä harvemmin. Some-kanavien kautta aktiivinen tiedottaminen on haasteellista. Tiedottamisen kehittäminen ja tehokkaiden kanavien löytäminen on yksi hallituksen tarkastelun kohteena olevista asioista.

Oikean hinta-laatusuhteen löytäminen on jatkuvaa tasapainottelua. Pelaamisen hintaan vaikuttavat kentän ja puitteiden sovittu hoitotaso sekä investoinnit, jotka rasittavat myös pelituotteiden hintoja niiden rahoitusajan. Sijoituimme hyvin lähelle keskiarvoa myös tässä arviossa. Messilässä vuodesta 2014 samana pysynyt pelioikeuden kausivastike on ollut 630 euroa verollisena. 90 euron korotusosuudella hoidetaan huoltohalli-investoinnin lainaa tasalyhennyksin vuoteen 2029. Pelioikeuden vuotuinen 720 euron kokonaiskustannus on vertailussa varsin kohtuullinen.

Suuri kiitos, että vastasit Pelaaja Ensin -kyselyyn, jossa arvioimme kulunutta golfkautta. 

Kiitämme konkreettisesta palautteesta ja ideoista joita saimme ja joita keräämme edelleen [email protected] -postilaatikkoon. Johtokunta käsittelee ensimmäisen kerran seura- ja kilpailutoimintaan liittyvää palautetta 29.10. kokouksessaan. Pidämme postilaatikon auki koko syksyn ja sinne ovat tervetulleita uudistusideat kaikkeen toimintaamme liittyen.

Tj Arja Byman

 

Kehitä kanssamme seuran tapahtumatarjontaa kaudelle 2019

Upea golfkesä taittuu syksyyn, mutta johtokunnassa draivi on päällä ja suunta jo seuraavan kauden suunnitteluun. Kaikki seuran toiminnat käydään läpi ja päivitetään nykyistä toimintaympäristöä entistä paremmin palvelevaksi.

Messilässä seuralla ja talkootyöllä on aina ollut vahva rooli toiminnan järjestämisessä ja pitkä historia täynnä upeita tapahtumia. Nyt on johtokunnassa kuitenkin herätty kyseenalaistamaan oman toiminnan kehityspolku. Onko nojattu liikaa perinteisiin klubitapahtumiin ja toistettu liian kauan samoja kaavoja, uudistumatta? Kilpailutoiminta ja klubitapahtumat ovat yksi hyvä esimerkki vuosien varrella muuttuneesta kysynnästä.  Osallistujamäärät yksilökilpailuihin ovat selkeästi laskeneet, samalla kun pari- ja joukkuetapahtumat näyttäisivät lisäävän suosiota.

Millaista seuratoimintaa toivotaan?

Toivotaanko enemmän jäsenille järjestettyjä tapahtumapäiviä, yhdessä tekemistä ja elämyksiä, niin että kilpailu on vain yksi osa päivän sisällöstä? Nyt on hyvä hetki esittää ideoita. Kerro millaisia tapahtumia sinä toivoisit?

Entä talvikausi? Onko yleisesti tarvetta kehittää enemmän tapahtumia myös talvikaudelle? Jos, niin millaisia?

Seuratoiminta on segmentoitunut vahvasti seniori-, nais-, juniori-, klubi- ja kilpailutoimintaan. Onko toiminnassa huomioitu kaikki pelaajaryhmät riittävästi?

Kesän aikana kerätty Pelaaja Ensin -palaute antaa meille kuvan siitä, kuinka tyytyväisiä nykytoimintaan ollaan. Palaute ei kuitenkaan anna konkreettista tietoa siitä, millaisella muutoksella toiminnan sisältöä saataisiin entistä mielenkiintoisemmaksi?

Kerro toiveistasi kaudelle 2019. Kirjoita omat ideasi ja toiveesi sähköpostilla osoitteeseen [email protected]  Anna selkeitä kehitysehdotuksia sille toiminnan alueelle, jonka koet omaksesi ja jonka toimintaa kehittämässä haluat olla mukana.

Annathan palautetta Messilän Golf ry:n johtokunnan seuraavaan kokoukseen, 29.10, mennessä.

 

Yhteistyöstä etukäteen kiittäen,
Messilän Golf ry:n johtokunnan puolesta,
Arja Byman

Kiitos syyskuun pelijärjestystä koskevasta palautteesta!

Syyskuun alusta lähtien on kokeiltu vaihtoehtoista pelijärjestystä ja kerätty vapaamuotoista pelaajapalautetta. Iso kiitos siitä, että palautetta ja ideoita saatiin paljon.

 

Kokeillusta vaihtoehdosta:

Itse pelijärjestys koettiin usein kivana vaihteluna. Mielipiteitä siitä, tulisiko uuteen järjestykseen siirtyä pysyvästi, oli sekä puolesta, että vastaan. Käyn seuraavassa läpi lähinnä sellaisia toiveita, joita palautteesta nousi esiin useammin kuin yhden kerran.

Ravintola- ja kahvilapalvelujen toimivuus koettiin uudessa järjestyksessä ongelmaksi. Vaikka hyväksi koettiin se, että etuysin jälkeen wc ja klubitalo olivat lähellä, oli matka kuitenkin liian pitkä ysiltä klubille ja edelleen kymppitiille. Yhdeksän minuutin tauko ei riittänyt välipalan nauttimiseen ja aiheutti kiireen tunteen, jonka vuoksi moni jätti kahvilapalvelut väliin ja siirtyi suoraan 10-tiille odottamaan vuoroaan.

Epätietoisuutta kymppitiin tilanteesta voidaan parantaa merkkivaloin, mutta siirtymää ei saada lyhyemmäksi ja tauon pidentämistä ei toivottu, koska se pidentäisi kokonaispeliaikaa entisestään. Jos tähän pelijärjestykseen päädytään, on sekin vaihtoehto olemassa, että kymppikioski pidetään normaalisti auki, jolloin se palvelisi myös kierroksen päättyessä.

Samassa yhteydessä kantaa otettiin myös ravintolan välipalatarjontaan, jota toivottiin kehitettävän entistä terveellisempään suuntaan. Selkeä kesän hittituote on ollut grilli- ja höyrymakkara ja lihapitoista grillimakkaraa tarjotaan varmasti jatkossakin. Vaaleiden leipien ja sämpylöiden sijasta toivotaan tummia ja täysjyvätuotteita, smoothiet ja sokerittomat juomat entistä paremmin esille.

 

Vai paluu entiseen, mutta ysit toisinpäin:

Ehdotettiin entistä väyläjärjestystä ja sen pelaamista toisin päin, eli niin että lähtötee olisi väylä 10. Tämän pelijärjestyksen etuna olisi, että etuysi päättyisi jälleen klubille ja kymppiväylälle (=väylä 1) siirtyminen olisi luonteva.  Tauolla aikaa ei kuluisi siirtymiseen ja klubilta voisi seurata edellisen ryhmän lähtöä rauhassa kahvitellen.

Suurin ongelma olisi aloitusväyläksi muutetun kymppiväylän sokko avaus. Jo nyt valitettiin sitä, että edellä menevän ryhmän eteneminen ei näy ja torniin on hankala kiivetä. Tämä asia on ratkaistavissa peilein tai valomerkein, tai nostamalla teealueen pinta korkeammalle. 

Vieraspelaajille epämukavuutta aiheuttaisi se, että ensin on parkkipaikalta käveltävä klubille ja sieltä takaisin lähtöteelle. Valtaosa omista pelioikeudella pelaavista pääsisi kuitenkin suoraan parkkipaikalta teelle, kuittaamalla kierroksen gsm-yhteydellä.

 

Entä jos on kaksi erillistä kenttää:

Toivottiin, että kentän molemmat puoliskot pelattaisiin omina kenttinä siten, että startin voisi varata kummalle puolelle haluaa. Näin saisi vaihtelua ysireikäisiin kierroksiin ja 18 r kierroksella etulenkin jälkeen tauon mitan pituuteen voisi itse vaikuttaa.

Nexgolf ohjelmaan on tulossa uusi toiminta, jota on tällä kaudella jo testattu yhdellä kentällä. Nexgolf -näkymään muodostuu kaksi erillistä 9 r kenttää ja yhdeksän reikää voidaan varata kummalta puolelta tahansa. Jos valitsee 18 reikää, ehdottaa ohjelma automaattisesti erikseen määritellyn aikavälin vapaita aikoja toiselta puoliskolta. Valinta jälkipuoliskolle tehdään esimerkiksi aikaväliltä 2 h 10 min – 2 h 40 min itselle sopivan mittaisella tauolla.

Tämän kauden tilastoista voidaan kertoa, että tähän mennessä n. 26000:sta pelatusta kierroksesta 4500 oli jo alun perin varattu yhdeksän reikäisenä. Tämä muutos tasaisi kentän käyttöä ja puoltaisi näin kentän jakamista kahteen.

Tässä nopeat palautteista pinnalle nousseet asiat. Palaute on nyt kokonaisuudessaan jaettu hallitukselle, joka työstää asiaa eteenpäin. Mitään selkeää enemmistökannatusta ei noussut, mutta kaikki vaihtoehdot varmasti punnitaan läpi tarkasti, ennen ensi kaudelle tehtäviä päätöksiä.

 

Kiitos mielipiteistä ja hyvästä yhteistyöstä,

Tj Arja Byman

 

Meg Juniorituki Oy onnistui tavoitteessaan

Viime keväänä seuralta Messilä Golf Oy:n omistukseen siirtyneen Meg Juniorituki Oy:n ensimmäinen kausi tuotti toivotun tuloksen, kun junioreille suunnattuja edullisia pelioikeuksia aktivoitiin käyttöön lähes 40. Messilä Golf Oy:n antama taustatuki mahdollisti junioreillemme aiempaa huomattavasti alhaisemmat hinnat, jotka ikäryhmittäin porrastettuna tarjosivat tuetun pelioikeuden aina 25 -vuoden ikään saakka. Tämän lisäksi tukea on suunnattu junioreiden ohjaus-, harjoittelu- ja kilpailukuluihin.

Meg Juniorituki Oy:n tulonhankinta koostui yritysyhteistyöstä, saadusta sponsorituesta, mainospaikka myynnistä, yrityskilpailujen järjestelystä ja erilaisista tukitempauksista, joista kaudella merkittävimmät olivat MeG 30 v ProAm, 24H ja Weststar ProAm. Näillä tuotoilla koko tukitoiminta pystyttiin kattamaan.

Tavoitteena on jatkossakin huolehtia junioritoiminnan taloudesta rasittamatta sillä emoyhtiön kassaa. Sponsorivarojen hankintaan liittyy kuitenkin aina riski, jonka jakaminen on vakavaraisen Messilä Golf Oy:n tytäryhtiönä entistä turvallisempaa. Junioritoimintaan panostaminen on sijoittamista golfin ja erityisesti myös kilpagolfin tulevaisuuteen, josta jokaisen golfyhteisön tulee kantaa vastuuta.

Kiitos kaikille tukitoimintaan osallistuneille!

tj Arja Byman

 

Jäisellä ja huurteisella kentällä pelaaminen kielletty

Yöpakkasten jälkeen kentälle ei pääse pelaamaan, koska jäisellä tai huurteisella nurmella käveleminen tuhoaa kasvin solukkoa ja sen seuraukset näkyvät ruskeina jalanjälkinä vielä pitkään. 

Pakkasyön jälkeen kenttä on suljettu ja avataan vasta kun lämpötila on noussut riittävästi ja huurre sulanut pois. Pyydämme huomioimaan aamulähdöissä peruuntumisriskin. Pyrimme ilmoittamaan peruuntuneista lähtöajoista gsm-viestillä jo etukäteen, aina kun mahdollista. Tiedotamme tilanteesta myös nettisivuillamme.

 

 

Tule mukaan kauden Päätöskilpailuun ja -juhlaan 6.10.

Kauden päätöskilpailuun ilmoittautuminen on käynnissä. Kokoa joukkue ja ilmoittaudu mukaan Nexgolf -tunnuksin. Voit ilmoittautua myös yksin ilman joukkuetta tästä, jolloin lisäämme sinut täältä käsin joukkueeseen.

Ilmoittautuminen on kaikissa tapauksissa mahdollista myös cm-pisteeseen caddiemasterille.  Vain iltajuhlaan osallistuvat ilmoittautuvat cm-pisteeseen. Hinta on 15 euroa per osallistuja (Meg-jäsen).

Avaa kilpailukutsu tästä.

 

 

Kilpailutoimikunnan vetäjäksi Joonas Ehrukainen

Kilpailutoiminnan vetovastuussa vuodesta 2009 toiminut Olli Selin on esittämässä kilpailutoiminnan puheenjohtajan vastuun siirtämistä vuonna 2019 Joonas Ehrukaiselle. Joonas on ennestään mukana toiminnassa kilpailutoimikunnan jäsenenä ja tietää ja tuntee nykyisen toimintamme hyvin. Puheenjohtajuus tarkoittaa samalla paikkaa Messilän Golf ry:n johtokunnassa.

Virallinen valinta ja tehtävän vahvistaminen tapahtuu vasta keväällä yhdistyksen vuosikokouksessa. Yhdistyksessä siirryttiin jo vuosia sitten tavoitteeseen kasvattaa seuraava toiminnan vetäjä toimikunnan sisältä, jotta vastuun ottava henkilö on perillä tehtäväkuvan laajuudesta ja voi olla mukana suunnittelemassa jo ensimmäisen tehtävä kautensa tapahtumia. Siinä suhteessa kapula on jo heitetty Joonakselle, että hänellä on vapaat kädet vaikuttaa kilpailutoiminnan suunnitteluun kaudelle 2019.

Jos sinulla on aikaa ja innostusta tulla mukaan seuratoimintaan, kannattaa nyt syksyn aikana ottaa yhteyttä sen toimikunnan puheenjohtajaan, jonka toiminta voisi olla lähellä omia tavoitteitasi. Toimikuntatyössä mukana olemalla pääset vaikuttamaan toiminnan suuntaan ja kehittämään seuramme toimintaa eteenpäin. Toimikuntatyön kautta on luonnollinen reitti edetä myös johtokuntaan.

Kuvassa Joonas Ehrukainen.

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Messilä golfissa on ollut tänä vuonna käytössä Pelaaja Ensin –palautekysely. Siitä saatava palautteenne antaa meille mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen. 

Kyselyn tuotannosta vastaa Golfliitto ja sen teknisestä toteutuksesta liiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st. 

Suurin osa teistä on jo saanut kutsun jäsenkyselyyn joko toukokuun tai heinäkuun lopussa. Haluamme jo tässä vaiheessa lämpimästi kiittää kaikkia vastanneita arvokkaasta palautteestaanne!  Kyselykerrat ovat valikoituneet satunnaisotannalla 1/3 jäsenistä per kerta.

Lopuille teistä tulee ensi viikon tiistaina kyselykutsu sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne. 

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille. 

Ystävällisin terveisin,
Messilä golf

PRO MARKO KUMM – kaikille jäsenille ilmainen klinikkailta!

Klubilla to 27.9 klo 17.30 – 19.00

Illan meininki tulee olemaan rento. Teoriaopetusta, Markon opetusvinkkejä ja vuoropuhelua Markon esityksen pohjalta. Kysymyksiä ja kommentteja sekä opetustoiminnan kehitysideoita.

Markon klinikkaillan teemoja:

LÄHIPELI
Teoriaosuuden jälkeen Marko näyttää klubin edessä chippi- ja lähilyöntejä ja lentoradat käytännössä.

MENTTAALIN MERKITYS
Kuinka ammattilaisen ja klubipelaajan mentaali ajattelumalli poikkeaa toisistaan?
Jokainen klubipelaajakin voi omalla mentaalipanostuksellaan parantaa oman pelikorttinsa lopputulosta. Mielenkiintoista!

PALJON KYSYTTYÄ
– Markon talviharjoitteluopetus Valossa. Talvi on aikaa, jolloin rakennetaan tulevaan kauteen paremmat valmiudet nauttia omasta golfista. Tule mukaan ryhmäopetukseen tai yksityistunnille.
– Opetusmatkojen idea. Jäsenille räätälöidyillä opetusmatkoilla on etelän lämmössä rento meininki, peliä ja opetusta sopivassa suhteessa.

LUVASSA KESÄLLE 2019 !
Marko pitää joka toinen tiistai-ilta ILMAISEN VINKKIKLINIKAN JÄSENILLE rangella  tai lähipelialueella klo 17.30-19.00.

TERVETULOA  Markon ILMAISEEN vinkki-iltaan tortaina 27.9  klubiravintolaan klo 17.30 -19.00. Ilmoittautuminen tästä tai Nexgolf–ajanvaraustunnuksin kuten kilpailuun, tai klubin cm-pisteeseen. Mukaan mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta.

Juniorikauden 2018 päättäjäiset

 

Messilän junioreiden kauden päättäjäiset pidettiin sateisessa ja muutenkin koleassa syyssäässä Messilän lähipelialueella ja klubilla. Huono sää ei kuitenkaan haitannut innokkaita junioreitamme.

Päättäjäiset käynnistyivät shoot out puttikilpailulla. Sateessa nähtiin monia hienoja suorituksia ja lopulta tiukan kilpailun voittajaksi tuli peliryhmässä harjoitteleva Matilda Rippon.

Kisan jälkeen siirryttiin klubille nauttimaan Mamma Marian loihtimasta ruoasta ja tietenkin herkullisista jäätelöistä.

Ruokailun jälkeen oli vuorossa vielä loppupuheet ja palkitsemiset.

 

Tällä kaudella palkitut juniorit:

Rookie:

Kauden tyttögolfari: Frida Ranivaara

Kauden kehittyjä: Mikael Sykkö

Mukava golfkaveri: Otto Haataja

 

Peli:

Kauden tyttögolfari: Eeva Aaltonen

Kauden kehittyjä: Lina Lindqvist

Mukava golfkaveri: Onni Hinneri

 

Kilpa:

Kauden tulokkaan palkinto: Emil Hämäläinen

Kauden tasoituksen pudottaja: Lina Lindqvist

Antin Malja: Saga Nurmi

Teknisesti kehittynein: Tuuli Kilpeläinen

Golf lahjakkuus: Teemu Tiainen

 

Kanava Golfissa Catmandon kisan yhteydessä pelattu juniorimestaruus. (Lyöntipeli hcp)

 1. Saana Hyvönen
 2. Emil Hämäläinen
 3. Kalle Hinneri

 

Kiitos säiden puolestakin erittäin suosiollisesta golfkesästä 2018 Messilässä kaikille innokkaille junioreille, heidän vanhemmilleen ja aktiivisille ohjaajille.

Katso päättäjäiskuvia galleriasta

 

Reikäpelin 2018 Mestarit

Reikäpelisarjat ja voittajat 2018:

Miehet:
1. Henri Vatanen
2. Mohamed El Ghaoui
3. Miikka Kallio
 
M50-64:
1. Seppo Kouvonen
2. Jukka Humalainen
3. Pasi Kilpinen
 
M65-74:
1. Rauli Rapo
2. Kari Forsström
3. Arto Ollila
 
M75-:
1. Jukka Torstila
2. Lauri Ojapalo
3. Raimo Viljanen

Onnea voittajille!
 

LETAS 2019 Messilässä

Ensi vuonna jatketaan

Ensimmäisestä Messilässä pelatusta LETAS-kilpailusta jäi positiiviset tunnelmat. Kilpailijat olivat järjestelyihin erittäin tyytyväisiä. Myös kenttä ja sen sijainti sai kovasti kiitosta. Parasta kuitenkin oli talkoohenki, joka syntyi lähes sadan Messilä golfin jäsenen hoitaessa kilpailun järjestelyjä. Vuoden 2019 talkoisiin saatiin heti kilpailuviikon jälkeen jo useita ilmoittautumisia. Ilmoittautumiskanavat 2019 avataan jälleen Nexgolfiin hyvissä ajoin.

LETAS Viaplay Ladies Finnish Open pelataan  6.-8.6.2019

 

Kauden viimeinen mailademo 16.9.

GolfPoint järjestää ensi sunnuntaina 16.9 klo 10-13 vielä yhden mailademon rangella.
 
Testattavana ovat mm TaylorMade- ja  Cobra-mailat (drivereitä,väyläpuita ja hybridejä). Mailoja löytyy sekä naisille että miehille, myös useita varsivaihtoehtoja.
 
Testauksessa apuvälineenä käytetään TrackMan-analysaattoria. GolfPointista on paikalla Mikko Lehtovuori ja Rolle Salonaho. Mailat saa heti mukaansa ja maksu tapahtuu paikan päällä.
 
 
Nyt on hyvä tilaisuus hankkia vaikkapa ensi kauden peleihin laatumailoja valtakunnan parhaaseen hintaan.
 
Tervetuloa !
 
Rolf Salonaho
GolfPoint
Saksalankatu 4-6
15100 Lahti

0500 315 111

 

Kiertopalkinto jäi Tawastin haltuun

Lauantaina 8.9 pelattiin järjestyksessään jo 29. seuraottelu Tawast golfia vastaan Hämeenlinnassa. 16-henkiset joukkueet starttasivat aurinkoisessa syyssäässä klo 11 puheenjohtajien johdolla kilpaladulle.

Päivä jatkoi lämpenemistään samalla, kun ottelut etenivät tilanteiden vaihdellessa jatkuvasti. Ensimmäisen ryhmän saavuttua klubille oli tieto muista otteluista saavuttanut jo kärkiryhmän. Messilä hallitsi hienoisesti kenttätapahtumia, mutta muutaman hetken jälkeen alkoi kotijoukkueelle ropista pisteitä ja ottelu tasoittui tilanteeseen 4-4.

Ottelun ratkeamista saatiin odottaa aina viimeisiin ryhmiin saakka, jonka jälkeen tiukan ottelun voittajaksi 9-7 lukemin julistettiin kotijoukkue Tawast.

Kotijoukkueet ovat nyt 5 vuotta putkeen vieneet ottelun nimiinsä. Ensi vuotta ajatellen tuota putkea on lähdettävä jatkamaan, kun pelataan seuraottelun 30-vuotisjuhlakilpailu Messilässä.

Otteluvoitot ennen 30. ottelua:

Messilä 16
Tawast 12
Tasapeli 1
 
Messilän joukkueessa pelasivat:
Ili Varmavuo
Jarkko Kella
Satu Suihko
Raija Saviniemi
Erkki Kortelainen
Harri Seroff
Ritva Karjalainen
Alla Rouvinen
Ville Lagerblom
Riku Eve
Tomi Kaitarinne
Milla Rouvinen
Joonas Ehrukainen
Tuomo Saarijärvi
Reijo Koivisto
Ville Väkeväinen
 

 
Terveisin Messilän joukkue ja kapteeni Jarkko Kella
 

Messilään jälleen kultaa ja pronssia

SM 70 Reikäpelit pelattiin Espoo Golfin kentällä 31.8 ja 1.9. Uuden mallin mukaisesti järjestetyt kilpailut toimivat hyvin. 

Perjantaina pelattiin neljässä, neljän pelaajan, lohkossa ensin siten, että jokainen pelasi kaikkia lohkon pelaajia vastaan 9 reiän ottelun. Tämän jälkeen lohkojen voittajat pelasivat toisen lohkon kakkosta vastaan ja näistä edelleen voittajat jatkoon mitali otteluihin. Lohkon 3 voitti Teuvo Salento, toisena Messilän Markku Koskela.  Lohkon 4 voitot veivät Messilän Markku Utti, toisena Erkki Kortelainen. Peliparit, Markku Utti vastaan Markku Koskela, ottelun voitti Markku Koskela. Teuvo Salento vastaan Erkki Kortelainen, voitto Erkille.

Lauantaina Koskela ja Kortelainen vastakkain, ottelu päättyen Kortelaisen voittoon. Sitten odoteltiin vastustajia lohkoista 1 ja 2. Koskelalle pronssi otteluun vastajapariksi Seppo Jolkkonen, joka ottelu oli tasainen ja ratkesi vasta viimeisellä reiällä Markun eduksi. Kultamitali otteluun Erkki Kortelainen sai vastapariksi Heikki Hallanoron. Tässäkin ottelussa tilanteet vaihtelivat matkan varrella. Alussa Kortelainen oli hätää kärsimässä, 7 reiän jälkeen 3 reikää tappiolla, mutta sen jälkeen suunta kääntyi ja mentiin pitkään tasatilanteessa, kunnes 15 reiällä ensimmäistä kertaa johtoon, joka pitikin sitten loppuun saakka.

Kilpailun päätyttyä 70 v -sarjassa yleinen mielipide oli, että kyllä kaksi päiväinen kilpailu, 36 reikää per päivä, tuntuu kropassa! GPS mittarin mukaan tuli kahtena päivänä käveltyä yhteensä 45 km.

Tulokset:

1  Erkki Kortelainen

3  Markku Koskela

5  Markku Utti

Onnea voittajille!

Viis Leidit -finaalissa Messilälle mestaruus

 

Viis Leideistä finaaliin (1.9.) lähdettiin Messilässä reilussa pistejohdossa jota seuran naisten sateisen päivän supersuoritukset vain kasvattivat. Finaalikilpailussa tuloslistan 6 ensimmäistä sijaa menivät Messilän leideille, ja tämä viimeistään sinetöi kiertueen seuramestaruuden. Piste-ero seuraavaan seuraan (LG) oli lopulta 98 pistettä! Upea suoritus, josta kiitos kuuluu kaikille kilpailusarjaan osallistuneille.

Erikoiskilpailuista palkittiin Emmi Krohn pisimmästä draivista (ja mojova paukku olikin) sekä Heidi Rintala lähimmäs lippua lyödystä avauksesta, josta syntyi helppo birdie.

Kilpailun henkilökohtaisessa sarjassa nähtiin finaalipäivänä melkoinen jännitysnäytelmä. Läpi kauden hienosti pelanneet Arja Lindqvist ja Suvi-Päivi Torvinen lähtivät yhden pisteen erolla viimeiseen osakilpailuun. Suvi-Päivi tasoitti pisteet osakilpailun voitollaan, ja vei henkilökohtaisen sarjan tasapistein, mutta pienemmällä slopella.

Myös seuraavista sijoista käytiin tiukka taistelu. Messilän Mirja Keskitalo oli tiukasti kiinni kolmanessa sijassa, mutta joutui taipumaan Hartolan Helena Kivijakolalle. Hekin päätyivät tasapisteisiin, mutta Mirjan slope oli suurempi ja näin hän jäi niukasti palkintojen ulkopuolelle.

Kiitos jokaiselle Viis Leideistä osakilpailuihin osallistuneelle! Vahvuutemme perustuu juuri siihen, että meiltä on lähes aina mukana maksimimäärä osallistujia. Arvostan sitä valtavasti! Näin onnistumisia osuu joukkoon varmemmin. Toivotaan, että peli-into jatkuu uudelle kaudellekin vähintään yhtä vahvana.

Terveisin,
Satu

Uusi pelijärjestys syyskuun alusta kokeiluun!

Messilä Golf Oy:n hallituksen päätöksellä kokeilemme ainakin syyskuun ajan kentällämme vaihtoehtoista pelijärjestystä. Kokeiltava pelijärjestys on ollut jo aikaisemmin käytössä, ennen nykyistä. Kokeilu poistaa kaksi peräkkäin olevaa par 3 -väylää ja kierroksen päätösväyläksi vaihtuu nykyinen väylä 9. Puoliskojen par–luvut eivät ole tasavertaiset 36/36,  sillä etuysin par on 37 ja takaysin 35. Näin on tilanne monella kentällä, vaikka tavoite on tietenkin saada puoliskoista tasavertaiset. Väylien vaikeusaste, eli hcp– järjestys säilyy kokeilun ajan nykyisenä, mutta se tullaan joka tapauksessa tarkastamaan reikätilastojen kautta seuraavan kauden alkuun mennessä.

Kierros aloitetaan normaalisti väylältä 1 eteenpäin, mutta väylältä 4 siirrytään väylälle 14.  Kulkureitti ohjataan vitosen tiialueen ohi oikealle johtavaa polkua.

Väylät 14–18 pelataan normaalijärjestyksessä (= uudet 5–9).

Yhdeksän reiän jälkeen on 9 min tauko klubilla ja kierros jatkuu normaalisti väylät 10–13, jolta siirtyminen väylille 5–9 (= uudet 14–18).

Kokeiltavan pelijärjestyksen uudet siirtymät ovat lyhyet ja ne ohjataan opastein. Väylätaulujen numerointi korjataan uutta pelijärjestystä vastaavaksi ja score–kortit painetaan kokeiltavan järjestyksen mukaiseksi.

Tässä kokeiluajan scorekortti–malli

Kenttäkartta

Pelijärjestyksen muutoskokeilu perustuu pelaajapalautteissa saatuihin toivomuksiin. Palautteissa pelijärjestysmuutosta on perusteltu pelillisesti paremmaksi ja toisaalta on nähty mahdollisuus keskittää ravintolapalvelut kustannustehokkaammin yhteen pisteeseen.

Kokeilun ajaksi 10-kioski suljetaan ja kaikki ravintolapalvelut keskitetään klubitalolle.

Palautteesi syyskuun kokeilusta on meille tärkeä. Keräämme vapaamuotoista palautetta kaikesta kokeiluun liittyvästä, sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Kerro mielipiteesi pelijärjestykseen, yhtä hyvin kuin ravintolan toimintaan ja taukopalveluihin liittyen.

 

Palautteesta jo etukäteen kiittäen,

Messilä Golf Oy

 

 

Messilän Mestarit 2018

Seuran Mestaruuskilpailut pelattiin 18.-19.8. Cutin jälkeen sunnuntaina jatko kierroksille selvisi kaikkiaan 61 pelaajaa. Miesten sarjassa pelattiin kolmen kierroksen yhteistulos, muissa sarjoissa kahden.

 

Messilän golf ry:n Mestarit 2018:

 

Miehet:  Jarkko Kella (240), Henri Vatanen (251), Jari-Pekka Vatanen (256)
Naiset:  Tuuli Kilpeläinen (168), Saaga Nurmi (181), Olivia Niskanen (188)
Seniorimiehet: Jukka Humalainen (154), Juha Lindqvist (160), Pekka Laine (168)
Seniorinaiset: Susanna Keskikylä (182), Alla Rouvinen (197), Suvi-Päivi Torvinen (199)

 

 

Kuvassa vasemmalta Jari-Pekka Vatanen, Juha Lindqvist, Jukka Humalainen, Pekka Laine, Henri Vatanen, Jarkko Kella, Tuuli Kilpeläinen, Olivia Niskanen, Susanna Keskikylä, Alla Rouvinen.

 

Lisää kuvia galleriassa, siirry tästä

 

Onnea voittajille!

 

 

Kultamitalistit antavat kiitosta kotikentälle

”SM kisa M70 koti–kisana. Siinä meillä oli haaste. Kilpailullinen tulos oli hyvä. Kaksi kultaa ja pronssi! Kolmannen kullan sai Messilä hienoista järjestetyistä ja kilpa–areenasta. Voimme kaikki täällä pelaavat olla ylpeitä kentästämme. Se on haastava, hyvin hoidettu ja esteettisesti kaunis.”

 

Messilää edustaneet pelaajat Eki, Pekka ja Make, kiittävät kaikkia kisan hyväksi panoksensa antaneita!

 

30–vuotiasta onnittelemassa, Me, jo 7–kymppiset

 
 
 
 

SM M70 kilpailussa Messilälle tuplakulta

M70 Tourin kolmas osakilpailu ja SM M70 lp kilpailu pelattiin Messilässä 14.–15.8. Mukana oli kaikkiaan 117 pelaajaa.  Kilpailu pelattiin hyväkuntoisella kentällä loistavissa sääolosuhteissa.

Messilän Markku Utti piti kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, eikä toisen päivän kierros jäänyt yhtään huonommaksi. Utin saaliina kultamitali kokonaistuloksella +13, 157 lyöntiä. Toiseksi henkilökohtaisessa kilpailussa Jussi Olkinuora, tuloksella +16 ja kolmantena jälleen Messilän oma mies, Pekka Laine, tuloksella +17.

Henkilökohtaisen kilpailun palkitut kuvassa vasemmalta: Markku Utti, Jussi Olkinuora, Pekka Laine, Veikko Niemikorpi, Heikki Hallanoro ja Pertti Lehtinen.

M70 tulokset

 

Toinen kulta Messilään saatiin joukkuekilpailussa (kuvassa Erkki Kortelainen,  Pekka Laine ja Markku Utti) kokonaislyöntimäärällä 488,
kun hopealle pelanneen Keimola golfin joukkue löi 519 lyönnin tuloksen.

M70 joukkue tulokset

 

Onnea voittajille! Hieno saavutus kilpailun järjestäneelle Messilän golfseuralle!

 

 

Messilä golf 30 v. Juhlakilpailu 4.8.

Messilä golf tarjoaa jäsenilleen ja osakkailleen 30 v. Juhlakilpailun. Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa maanantaina 16.7. klo 12:00.

Kilpailu pelataan pb foursome -kilpailuna kahden hengen joukkuein.  Joukkueet muodostetaan tapahtuman luonteen mukaisesti arpomalla.  Kilpailussa pelaaja 1 lyö avauslyönnin parittomilla ja pelaaja 2 parillisilla väylillä. Aloituslyöntien jälkeen yhteistä palloa lyödään vuorotellen reikään asti.

Matkaan lähdetään yhteislähtönä noin klo 14. Saavuthan paikalle hyvissä ajoin!  Kilpailun jälkeen tarjolla on italialainen antipastipöytä (Tavola degli antipasti) ja mukavaa ohjelmaa.

Juhlakilpailussa ei ole kilpailumaksua. Mukaan mahtuu 144 ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa mukaan, avaa kutsu tästä!

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely 2/3 jäsenille 24.7.

Hyvät jäsenemme,

pyrkimyksemme on jatkuvasti kehittää Messilä golfin toimintaa. Ymmärtääksemme asiakkaidemme toiveita, teemme yhteistyötä  Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen. 

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Raw Milk. Vastaukset käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietoja käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

1/3 jäsenistämme on jo kyselyn saanut ja seuraava kolmannes saa sen 24.7. Viimeiselle satunnaisesti vailitulle kolmannekselle kysely lähtee syyskuussa. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan vain yhden kyselykutsun kauden aikana. Kiitos jo etukäteen vastauksistanne,

Ystävällisin terveisin,
Messilä Golf Oy,
psta tj Arja Byman

 

 

 

 

Nexgolf-mobiilisovelluksen Basic-taso tämän kauden kokeilukäytössä

Hei,

olemme ottaneet kentällemme koko jäsenistön käyttöön NexGolf-mobiilisovelluksen Basic-tason. Basic tason sovellus on koekäytössä tämän kauden, jonka jälkeen sovellus, tämän hetkisen tiedon mukaan, muuttuu maksulliseksi golfyhteisölle. Seuraamme kuluvan kauden aikana pelaajiemme halukkuutta käyttää sovellusta ja teemme jatkosopimuksen, mikäli käyttöaste on riittävä. 

NexGolf App Basic -tasolla pääsette käyttämään NexGolf-mobiilisovellusta ajanvaraukseen, kotiklubin kisoihin ilmoittautumiseen sekä erittäin kätevää mobiilituloskorttia harjoitus- ja tasoituskierrosten tulosten syöttämiseen.

Basic-tason mobiilisovelluksen käyttöönotto:

NexGolf-mobiilisovelluksen saat ladattua puhelimeesi sovelluskaupasta NexGolf-hakusanalla.

Sovellukseen kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin seuramme ajanvaraukseen eli jäsennumerolla, salasanalla ja seuratiedollamme.

Ohessa linkki Google Playn kautta sovelluksen lataukseen https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.nexgolf&hl=fi
Ohessa linkki App Storen kautta sovelluksen lataukseen https://itunes.apple.com/fi/app/nexgolf-premium/id1041379124

NexGolf Appin Premium-taso on edelleen normaalisti pelaajan itse hankittavissa, ja se tuo sitten mukanaan mm. väylän tapahtumien tilastoinnit, My Tour -kaverikisat sekä ajanvaraukseen ns. omat, värikoodatut pelaajalistat sekä -kommentit, sekä ajanvarauksen kommentti-mahdollisuuden.Toiminnaltaan laajempi Premium-taso on hankittavissa kahden viikon kokeilujaksolla ja sen kausihinta on 19,90 (sovellus ostettavissa kirjautumalla ajanvaraus ohjelmaan Nexgolf-tunnuksin).

WestStar Pro Am Invitational 13.7. Messilässä

Suomen kärkiammattilaiset kokoontuvat jälleen Messilään perjantaina 13.7 kisaamaan 5000 euron palkintopotista. Nyt sinulla tai yritykselläsi on tilaisuus olla mukana tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa ja samalla tukemassa Messilän juniorityötä. Kilpailu pelataan Pro-Am -muotoisena joukkue- kisana, jossa joukkueen muodostaa yksi ammattilainen ja kaksi amatööriä. Samalla ammattilaiset pelaavat oman henkilökohtaisen kisan.

Ohjelma

10.30 Ruokailu Messilässä
11.00 Kisainfo ja pelaajien esittely
11.30 Range/lämmittelyt
12.15 Yhteislähtö
17.15 Ammattilaisten lähimmäksi lippua -kisa harjoitusviheriöllä. Powered by Golfpoint. 17.30 Sauna
18.30 Illallinen ja palkintojenjako

Hinta

Tapahtuman hinta on 750 + alv. (2 henkilöä + pro).

Hintaan sisältyy kilpailulähdöt, give awayt, harjoituspallot, ruokailu ennen peliä, illallinen pelin jälkeen, virvokkeet ja miedot alkoholijuomat ennen jatkobileitä. Palkintojenjaon jälkeen iltaa jatketaan Messilässä. Jatkobilessä järjestetään perinteinen huutokauppa ja illan esiintyjänä on Konsta Hietanen.

Tarjoamme pelaajille majoitusmahdollisuutta erikoishintaan. Majoitustarpeesta toivomme tietoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestäjänä toimii Meg Juniorituki Oy.
Kilpailun tuotto ohjataan lyhentämättömänä Messilä Golfin juniorityölle.

Lisätietoa

Jani Perttilä 040 533 1049, [email protected]
Jarkko Kella 040 589 5008, [email protected] www.jpgolf.fi/weststarproam.html

Tervetuloa mukaan viettämään unohtumaton päivä ja ilta!

TaylorMade demo 15.6.

Perjantaina 15.6. TaylorMade demo rangelle klo 15–19.

Kaikki kauden 2018 uutuusmailat testattavissa!

Demon aikana myös hyviä TaylorMade -tuotetarjouksia, tervetuloa

Juhannuksen aukioloajat

Perjantai 22.6. – sunnuntai 24.6. caddiemaster on auki klo 10–14.

Ravintola on kiinni, mutta virvoitusjuomia on saatavana caddiemaster -pisteestä sen aukioloaikoina.

10-kioski on päivittäin auki klo 10–14 pelaajatilanteen mukaan.

Vieraspelaaminen on mahdollista pelilipulla, kirjaus etukäteen, tai aukioloajat huomioiden cm-pisteessä.

Pelikierroksen varaus on aina tehtävä ennen kierrosta Nexgolfin tai Teetimen kautta. Jäsenkortin näyttövelvollisuus valvojalle.

Hyvää ja lämmintä Juhannusta,

Messilä golf

 

 

 

 

 

Saksalaiskomennossa toiselle kierrokselle

Messilä Golfin kentällä Hollolassa pelattava LETAS Viaplay Ladies Finnish Open käynnistyi tuulisissa merkeissä. Puuskittainen, vähintäänkin kahden mailan tuuli piti tulokset Salpausselänharjulla inhimillisinä, eikä suuria eroja kärkipelaajien välillä juurikaan syntynyt. Par tuloksen alitti 132 pelaajasta vain kuusi. Kilpailun kärkipaikalle golfasi aamupäivällä kierrokselleen startannut Saksan Laura Fuenstueck. Ensimmäistä vuottaan kiertueella pelaava saksalainen iski kierroksellaan neljän bogeyn, kuuden birdien ja yhden eaglen myötä pöytään tuloksen 68 (-4). Ilman voimassa ollutta siirtosääntöä tulos sivuaisi Messilän uusitun kentän kenttäennätystä.

”Pidän kentästä tosi paljon. Etuysi on hieman konstikkaampi kuin kentän jälkimmäinen puolisko, mutta siellä tuloksen tekemiseen riittää, kun vaan tietää mihin pallo on parasta sijoittaa. Eilen mietimme pitäisikö täällä pelata varman päälle, vai aggressiivisesti. Valitsin niistä jälkimmäisen ja ainakin tänään se kannatti”, myhäili Fuenstueck. 

Toisena, lyönnin saksalaisesta jääneenä golfaa Ruotsin Emma Nilsson (69, -3).

”Mailan valinta oli tänään kovan tuulen vuoksi välillä aika hankalaa, mutta puttaaminen sen sijaan sujui tänään hyvin”, kiitteli kierroksellaan 27 kertaa putteriaan käyttänyt Ruotsalainen. Nilssonin avauskierroksen tuloskorttiin kirjattiin kuuden birdien lisäksi kolme bogia.

Kolmantena toiselle kierrokselle starttaa kisan paras suomalainen, vielä amatööristatuksella pelaava Krista Junkkari. Tyttöjen maajoukkueen edustuspaikkaa kärkkyvä lukiolainen kiersi Messilän kentän torstaina (-2) 70 lyönnillä. 

”Mikään osa-alue ei tänään ehkä loistanut, mutta kaikki toimi kuitenkin riittävän hyvin. Messilä on tarkkuutta vaativa kenttä ja sain pidettyä pallon hyvin pelissä”, summasi Junkkari kierrostaan. 

Neljättä sijaa tässä palkintoarvoltaan 40 000 euron turnauksessa jakavat Ruotsin Julia Engstrom, Italian Francesca Cuturi sekä Espanjan Noemi Jimenez. Kolmikko jatkaa toiselle kierrokselle tilanteessa -1. Par-tulokseen ylsi avauskierroksella seitsemän pelaajaa. Heistä yksi oli kilpailun voittoa puolustava Ursula Wikström.  

”Sen verran oli haastavat olosuhteet, että hereillä piti olla koko ajan. Tällaisella kelillä pienistä virheistä tulee helposti suuria. Birkutkin olivat tänään tiukassa, mutta onneksi kierroksen loppu tuli vähän paremmin”, totesi väylille 16 ja 17 birdiet upottanut Wikström.

Karsintaraja on tällä hetkellä +5 

 

 Kiertueen johtaja Diane Barnard vieraili Messilässä

Perjantaina Messilässä nähtiin mieluisa vieras, kun LET Accsess -kiertueen johtaja Diane Barnard kävi henkilökohtaisesti tutustumassa uuteen LETAS -perheen kenttään. Itsekin yli 20 vuotta ammattilaisgolfia pelannut Barnard piti näkemästään. Erityisesti hän oli mielissään vapaaehtoisten suuresta määrästä ja heidän sitoutumisestaan tapahtumaan. Messilä Golfin toimitusjohtaja Arja Bymanin kanssa tehdyllä lyhyellä kenttäkierroksella keskustelun aiheeksi nousi myös naisgolfarien suuri määrä suomessa. ”Meillä Englannissa heitä on klubeilla suhteessa huomattavasti vähemmän kuin täällä. Eikä meillä ole klubeilla naisjohtajiakaan juuri ollenkaan”, sanoi Barnard.

”Kenttä ja järjestelyt täällä ovat kunnossa ja on hienoa saada Messilä mukaan LETAS -kenttien joukkoon. LETAS -kilpailut ovat tärkeä ponnahduslauta aloittaville ammattilaisille ja eri maiden parhaille amatööreille. Tänä vuonna meillä on 13 kilpailua ja tavoite on saada niitä ensivuodeksi muutama lisää”, päätti jo perjantaina lentokentälle suunnannut Barnard. 

 Tulokset

Viaplay Finnish Ladies Open  (1/3 päivä), 
Messilä Golf,  (par 72), Hollola 

1) Laura Fuenstueck , Saksa (-4)

2) Emma Nilsson, Ruotsi (-3)
3) Krista Junkkari, Suomi (-2)

T 4) Julia Engstrom, Ruotsi (-1)

T 4) Francesca Cuturi, Italia (-1)

T 4) Noemi Jimenez, Suomi (-1)

Suomalaisten sijoituksia

T 7) Ursula Wikström (par)

T 7) Elina Saksa (a) (par)  
T 7) Emilia Tukiainen (a) (par) 

Kaikki tulokset ja perjantain lähtöajat

Lehdistökuvat

Pelaajien kuvat uutisointia varten ovat vapaasti ladattavissa osoitteesta 

Kuvien kuvakredit: Juha Taskinen

Yhteys

Juha Taskinen

‭+358 40 049 1492‬

 

 

Tule katsomaan huippugolfia Messilään

LETAS Viaplay Ladies Finnish Open -viikko starttasi tiistaina Messilä Golf 30 v pro-amin merkeissä. Perinteisestä suomalaisesta kesäsäästä huolimatta tapahtuma oli onnistunut ja joukkueita kipparoineet suomalaisammattilaiset peukuttivat kenttää ja sen kuntoa. Keskiviikon pro-am kilpailua isännöi Golfliitto ja silloin kilpailuareenalle pääsevät ulkomaiset pelaajat.

Varsinainen kilpailu käynnistyy torstaina vauhdikkaasti, sillä pelaajat lähtevät matkaan kahdelta tiiltä kolmen hengen ryhmissä. Klo 8.00 alkavat aamupäivän lähdöt kestävät klo 11 saakka ja iltapäiväryhmät starttaavat puolestaan kierrokselleen klo 13 alkaen. Kilpailussa pelataan kolme kierrosta, joista viimeiselle pääsee mukaan 48 parasta ja samalla tuloksella olevaa pelaajaa.

Suomalaisia kilpailun 132 pelaajasta on 33 ja heistä nimekkäimpinä naisten Eurooppa Touria työkseen kiertävät Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker ja Sanna Nuutinen. 

Letas kiertueen suomalaispelaajista tiille astelevät Linda Henriksson, Tiia Koivisto, Leena Makkonen, Elina Nummenpää, Oona Vartiainen, Marika Voss, Niina Liias sekä Jenna Mäihäniemi.

Kilpailun palkintopotti on 40 000 euroa, josta voittaja vie 6400 euroa. Kilpailun viimevuotista voittoa puolustaa kokenein naisammattilaisemme Ursula Wikström. ”Nykymuotoisena Messilän kenttä on minulle käytännössä ihan uusi, sillä pelasin täällä amatöörinä reilut 15 vuotta sitten”.

”Viheriöt olivat jo nyt melko nopeita ja väylät ovat paria kohtaa lukuun ottamatta hienossa kunnossa”, kiitteli Wikström proam kierroksensa jälkeen. Myös Messilän iloinen ja innostunut talkoohenki sai Unskilta kiitosta.

Messilässä nähdään muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta koko kiertueen Order of Merit listan kärkikymmenikkö, joten kirittäjiäkin Wikströmillä riittää. Paikallisten huomio kiinnittyy varmasti viime vuotisen kilpailun parhaaseen amatööriin, 11:ttä sijaa jakaneeseen Kanava Golfin Anna Backmaniin sekä nykyään Lahden Golfia edustavaan ja kilpailuun villin kortin saaneeseen Emilia Torviseen.

Kilpailua voi tulla vapaasti seuraamaan jokaisena pelipäivänä. Ravintola ja kymppikioski palvelevat aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Autot sen sijaan tulee jättää Markkinaravintolan taakse varatulle parkkialueelle.

Kahden ensimmäisen päivän lähtöajat näet täältä.  Lähtöajat julkaistaan 6.5. heti kun kaikki pelaajat rekisteröity.

Kilpailun arvioitu päättymisajankohta ja palkintojen jako on lauantaina n. klo 14.

Pelaajille kenttä avautuu klo 15 ja lähdöt ajalle 15–17.30 on varattavissa Nexgolfin kautta.

– juha

 

 

Letas player info

The tournament office opens on Monday 4.6. at 12:00 am. The office is situated next to golf clubhouse.

5.6.–6.6. the clubhouse opens at 7.30 am. Breakfast buffet is available the both mornings 7.30–9.30 (price 10 €).

7.6–9.6. the clubhouse opens at 6.30 am. No breakfast buffet, but all coffee shop products are available, rolls, breads etc.

Driving range is open free of charge for Letas players:

4.6. 12:00–21:00

5.6.  7:00–21:00

6.6.  7:00–21:00

7.6.  6:30–21:00

8.6.  6:30–21:00

9.6   6:30–

In case of any inconvenience, please contact Arja Byman, +358 44 5043 044.

Welcome to Messilä golf!

 

 

Ursula Wikström viides Ranskassa

Ursula Wikströmin ensimmäinen Eurooppa Tour voitto jäi vielä odottamaan itseään. Kahden kierroksen jälkeen LET:n ja LETAS:n yhteiskilpailua, Jabra Ladies Openia johtanut Wikström pelasi päätöspäivänä 74 (+3) lyönnin kierroksen ja putosi voittotaistelusta jakamaan viidettä sijaa. Vantaalaisen kolmen kierroksen yhteistulos Evian Resort Golf Clubin kentällä oli 210 (-3). 
 
Wikströmin päätöskierroksen värikäs tuloskortti sisälsi parien lisäksi kaksi birdietä, neljä bogia ja yhden tuplabogeyn. 
 
– Ihan hirveä päivä. Pallon lyöminen oli tänään ajoittain aivan järjetöntä, eikä epävarmat putitkaan pelastanut tilannetta yhtään, tuskaili Wikström kilpailun päätyttyä. 
 
Tilastot vahvistavat Wikströmin kommentit. Kun eilen väyläosumia kirjattiin 11, kertyi niitä tänään vain kuusi. Viheriölle Unski osui lähestymislyönneillään kymmenen kertaa eilisen 15:n sijaan. Putteja kertyi 31, viisi enemmän kuin perjantaina. 
 
Jabra Ladies Openin voitto ratkesi vasta ensimmäisellä uusinta reiällä, jossa Ranskan Astrid Vayson De Pradenne kukisti Saksan Karolin Lamperin upealla birdiellään. Varsinaisessa kilpailussa kaksikko päätyi tulokseen 206 (-7). Kolmas oli lauantaina kilpailun parhaan tuloksen, seitsemän alle (64) hurjastellut Ruotsin Kajsa Persson 208 (-5). 
 
Muut kilpailun finaalikierrokselle selvinneet suomalaiset, Noora Komulainen (par), Sanna Nuutinen (+6) ja Elina Nummenpää (+8) jakoivat sijoja 15, 36 ja 43. 
 
Seuraavaksi nelikko ja muut suomalaisammattialaiset nähdään ensiviikolla kotimaassa viheriöillä, kun LET Access Tourin Suomen osakilpailu Viaplay Ladies Finnish Open pelataan Messilä Golfissa 7.–9. kesäkuuta.
 
 
Terveisin
Juha Taskinen
 
 

Letas viikon aikatauluja

Kenttä on suljettu  Letas–kilpailuviikolla

Messilän kenttä on suljettu maanantaista  4.6. lauantaille 9.6. klo 15.00 asti.

9.6 klo 15–17.30 välille lähdöt ovat varattavissa Nexgolfin kautta 1– tai 10–tiiltä.

Varauskirjalla 1–teen lähdöt ovat esim. 15:00, 15:10, 15:20 tasaminuutein ja 10–tiiltä 15:01,15:11,15:21 jne.

Vahtopäivät GKS–kentillä ovat voimassa osakaskortilla arkipäivisin 4.6.–8.6.

Letas -kilpailijoiden pelaaminen

Kilpailuun osallistuu 132 pelaajaa, joista n. 40 on suomalaisia. Kilpailijat majoittuvat 3.6. alkaen Lahden alueella:

Virallisesti harjoituskierrokset alkavat maanantaina 4.6., jolloin myös kilpailutoimisto avataan ilmoittautumisille. Kilpailutoimisto sijaitsee kurssitilassa.

Tiistaina ja keskiviikkona 5.–6.6. kilpailijoille on varattu vapaat lähtöajat klo 15–18, 1 + 10 teeltä.

Tiistaina 5.6. aamupäivällä pelataan lisäksi Messilä golf ProAm ja keskiviikkona 6.6. SGL ProAm kilpailut.

Talkootyö kilpailuviikolla

Kilpailun järjestelyissä on mukana lähes 100 vapaaehtoista Messilän golfaria.

Vapaaehtoistyöhön ilmoittautuneet käyttävät kilpailun ajan sovittua työasua. Asut on mahdollista noutaa jo  maanantaina 4.6. klo 13–17 väisellä ajalla klubilta. Tämän jälkeen lunastus on mahdollista vapaaehtoisten ruokailuteltalta (yläparkkialueella) kilpailuaamuina 7.6. alkaen.

Ruokailuteltassa on kahvia tarjolla kilpailuaamuina klo 7.00 alkaen ja lounastarjoilu päivittäin klo 11.–15.

Talkoolaisten pysäköintipaikka omille autoille on Messilän Markkinaravintolan takana oleva parkkialue.

Pysäköintialueet kilpailuviikolla

Yläparkkialue on kokonaan suljettu kilpailupäivinä, 7.–9.6. ( 9.6. n. klo 14:30 asti). 

Alaparkki on varattu kilpailijoiden ja vieraiden käyttöön. 

Kilpailun tuomareille ja kilpailun johtajille on varattu parkkipaikka rangen ja huoltohallin alueelle.

Parkkitilaa on runsaasti käytettävissä  alaparkkipaikalta eteenpäin ajettaessa Messilän hotellialueelle.

Ravintola Mamma Marian  lounastarjoilu 5.–8.6.

Maanantaina 4.6. on normaali viikkolistan mukainen lounas.

Tiistaista lauantaille 4.–8.6. klubiravintolassa on tarjolla buffet–lounas klo 11–15 päivittäin.

Asiakaspaikoitus on kilpailupäivinä 7.–9.6 alaparkissa tai Messilä hotellin parkkialueilla.

 

 

 

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

pyrkimyksenämme on jatkuvasti kehittää Messilä Golfia. Siksi olemme pelaajiemme edun vuoksi päättäneet jatkaa yhteistyötä Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st.

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta muille osapuolille.

 Tulette saamaan kauden aikana kyselykutsun sähköpostiinne, johon toivomme lämpimästi vastaavanne. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan yhden kyselykutsun kauden aikana.
Jäsenistö on jaettu satunnaisesti kolmeen ryhmään, joista ensimmäiselle kyselykutsut lähetetään 29.5.

Ystävällisin terveisin,
Messilä Golf Oy

 

 

 

Pro:n varauskalenteri työn alla

Nettisivuillemme rakennetaan varauskalenteria pro:n opetustunneille. Tällä hetkellä kalenteri on ajoittain näkyvissä sivun oikeassa alareunassa.

Kalenteri on tällä hetkellä testausvaiheessa, eikä sen kautta vielä voi varata tunteja. Pahoittelemme, että ohjelman testaaminen ja loppuun rakentaminen edellyttää kalenterin näyttämistä julkisella puolella. Varauskalenteri saadaan toimintaan noin viikon sisällä ja tiedotamme sen käyttöönotosta heti kun saamme sen toimintaan.

Tällä hetkellä pron tunteja voi varata puhelimitse 040 5425 393 tai sähköpostilla [email protected]

 

 

Cobran mailademo

Kauden ensimmäinen mailademo rangella maanantaina 14.5 klo 14-18. Tervetuloa testaamaan Cobran uutuusmailat! Testipäivänä hyviä tarjouksia Cobran mailoista.

Messilän kenttä auki 2.5. klo 10 alkaen

Messilän kenttä avataan 2.5, ensin talvi viheriöille. Ajanvaraus toimii Nexgolf -tunnuksin 25.4 klo 10:30 alkaen.

Ravintolapalvelut käynnistyvät normaalisti 2.5 alkaen. Uusi lounaslista on jo päivitetty sivuillemme.

Pyydämme huomioimaan, että kausivastikkeen viimeinen erä, 240 euroa erääntyy maksettavaksi 10.5. Jos maksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä, lukkiutuu pelioikeuden käyttöoikeus eräpäivän jälkeen ja avautuu uudelleen suorituksesta kahden pankkipäivän sisällä.

Tervetuloa pelaamaan ja iloista kauden alkua!

Messilä golf, tj

Bägipaikan lunastus 11.5 mennessä

Viime kaudella voimassa olleen bägipaikan voi lunastaa cm-pisteestä 11.5 mennessä, jonka jälkeen vahvistamattomat paikat luovutetaan eteenpäin.

Ala bägivaraston paikat luovutetaan ensisijaisesti liikuntarajoitteiselle pelaajalle.
Ylä bägivarastossa on tilaa myös uusille asiakkaille.

Bägipaikan lunastusajat cm-pisteestä ovat:

ma 23.4 – pe 27.4 klo 14–18.
la 28.4 – su 29.4 klo 10–14.
2.5  alkaen cm-piste on jo normaalisti auki arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 8–16

Lunastamatta jääneistä paikoista saamme tiedon 11.5 jälkeen.

 

Range auki, mutta kentän avaamista saamme vielä hetken odottaa

Messilän range on avattu 19.4 ja poletteja voi ostaa klubin cm-pisteestä aukioloaikoina. Aukioloajat on ilmoitettu www.messilagolf.fi -etusivulla.

Poletin hinta on kaksi euroa ja irto polettien lisäksi myynnissä on ladattava nappi, jonka hinta on kuusi euroa (pantti). Minimilatausmäärä per kerta on 10 kpl.
Viime vuonna ladatun napin käyttöä voi jatkaa ilman päivitystoimenpiteitä.

Meg osakkaan etukortilla latauksesta saa -50 % alennuksen. Osakkaan etukorttien käyttö jatkuu entisellään, eikä korttia tarvitse vaihtaa, eikä päivittää.

Kentän osalta emme vielä pysty kertomaan avauspäivää. Kenttä on vielä osittain jäässä ja tilannetta seurataan päivittäin. Ensimmäisessä vaiheessa on mahdollista, että avaamme yhdeksän reikää talviviheriöille. Asiasta tiedotetaan nettisivuillamme heti kun päätös tehty.

Kuten alla olevista kenttämestarin ottamista  kuvista näkyy, lunta kentällä on vielä 19.4 paikoittain.

 

 

Ratkaisu yhteislähtö -kilpailupäivien muulle pelaamiselle:

Yhteislähtönä järjestetty kilpailu sulkee kentän muilta pelaajilta usein pidemmäksi ajaksi kuin 1-tee lähtönä järjestetty kilpailu. Yhteislähtö on kuitenkin usein kilpailun sponsorin ja pelaajien toivoma, koska kilpailupäivä ei veny palkintojen jaon ja järjestelyjen kannalta kohtuuttoman pitkäksi

Kokeilemme tulevalla kaudella uutta pelitapaa yhteislähtökilpailun jälkeen. Kenttä on suljettu klo 14.59 asti kilpailulle, mutta klo 15 alkaen lähdöt ovat varattavissa kahdelta tiiltä 2,5 tunnin ajan.

Käytännössä ajanvaraus toimii normaalisti nettiajanvarauksen kautta.

Lähdöt ovat 10-minuutin välein siten, että lähdöt 15:00, 15:10, 15:20, 15:30 jne ovat 1-teeltä.

Varauskirjalla lähdöt 15:01, 15:11, 15:21 jne. ovat 10-teeltä.

Lähtötee on merkitty varauskirjan info -ruutuun tiedoksi!

Puolikkaan kierroksen ja 2,5 h jälkeen on mahdollista automaattisesti jatkamaan jälkipuoliskolle, koska varauksia otetaan kilpailupäivinä vain 2,5 tuntia kummallekin lähtö teelle, eli klo 17.30 asti.

Toivomme tämän järjestelyn helpottavan kilpailupäivien pelivaraustilannetta. Kaudella 2018 järjestely on voimassa yhteislähtönä pelattavien kilpailujen jälkeen.

 

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin maanantaina 19.3.

Yhdistyksen vuosikokouksessa vahvistettiin Tilinpäätös 2017, sekä Toimintakertomukset 2017 ja Toimintasuunnitelmat 2018 alla esitetyn mukaisina.

Uutena Naistoimikunnan puheenjohtajan ja -kapteenin tehtävässä aloittaa Satu Suihko. Puheenjohtaja Ilkka Varmavuo, kapteeni Jarkko Kella ja johtokunnan muut jäsenet Kari Rantanen, Erkki Kortelainen, Juha Taskinen, Juha Ranivaara, Olli Selin ja Kimmo Lempinen jatkavat tehtävissään.

Yhdistyksen vuosikokous teki yksimielisen päätöksen Meg Juniorituki Oy -nimisen tytäryhtiönsä myynnistä Messilä Golf Oy:lle, jonka mahdollisuudet tukea ja kehittää junioritoimintaa ovat yhdistystä vahvemmat.

Messilän Golf ry
Johtokunta

2017 Tilinpäätös

2017 Toimintakertomus

2018 Toimintasuunnitelma

 

 

 

 

Messilä Golf Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin tiistaina 20.2.

Kokouksessa käsiteltiin yhtiöjärjestyksen 15 § mainitut varsinaiset
asiat, sekä päätös korotetun käyttömaksuosuuden rahastoinnista
ennakkoratkaisun Nro 11EY1008 mukaisesti.

Kokouksessa esiteltiin hallituksen ehdollinen päätös Meg Juniorituki Oy:n ostamisesta Messilä Golf Oy:n tytäryhtiöksi.

2017 Tase

2017 Tuloslaskelma

2018 Talousarvio

Osakastiedote 1/2018 käyttömaksut, pelioikeudet nimeäminen

Yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti käyttömaksu, sisältäen huoltohallin investointilainan lyhennykset ja korot, on 720 euroa per pelioikeus.  Kausimaksun voi maksaa kolmessa erässä: 10.3, 10.4 ja 10.5 à 240 euroa per pelioikeus.

Olethan mukana Bulletin/Uutiskirjeemme jakelussa? Ellet saanut Uutiskirjettämme 1/2018, liity mukaan jakeluun www.messilagolf.fi, etusivun alaosassa.

 

 

 

 

 

Kiitos asiakaspalautteesta

Olimme mukana Suomen Golfliiton Players1st -asiakastyytyväisyys kyselyssä. Kauden aikana vieraspelaajakyselyjä lähetettiin 1207 (vastanneita 22 %) ja jäsenkyselyjä 909 (vastanneita 31 %).

Vieraspelaajien palautteissa korkeimmat arvosanat saimme caddiemasterin palvelusta, tavoitettavuudesta sekä helposta ja nopeasta kierrokselle ilmoittautumisesta. Kenttä koettiin mielenkiitoiseksi, monipuoliseksi ja hyvin hoidetuksi. Ravintolapalvelumme arvostettiin valtakunnallista keskiarvoa korkeammalle. Klubitalossa on puhdasta ja siistiä.

Positiivisin muutos edelliseen kyselyyn verrattuna oli vieraspelaajien mielestä viihtyisät pukeutumis- ja suihkutilat sekä kotisivujen selkeytyminen.

Vieraspelaajien palautteessa alimman arvosanan listalla olivat korkeat green fee hinnat, lähtöaikojen saatavuus, etäisyysmerkinnät kentällä, olosuhteet rangella (matka), sekä viheriöiden yhdenmukaisuus ja tasaisuus. Vieraspelaajat eivät aina tunteneet itseään tervetulleeksi golfyhteisön omien jäsentemme joukkoon.

Jäsenpalautteessa korkeimmat arvosanat tulivat kentän monipuolisuudesta ja mielenkiintoisuudesta, kenttä on hyvin hoidettu, väylät/fairwayt ovat hyvät, klubitalossa on puhdasta ja siistiä ja palvelu ravintolassa on hyvää. Suurin positiivinen muutos on lähipelialue, range, tiiauspaikat, karheikot kokonaisuudessaan nyt tyydyttäviä ja lähtöaikojen saatavuus hyvä.

Jäsenpalautetteessa kauden aikana tapahtunutta kehitystä verrattaessa, caddiemasterin tavoitettavuus ja palvelu, kotisivujen sisältö, seuran tiedottamisen taso, hallituksen ja operatiivisen johdon työ olivat kaikki kokonaisuudessaan kasvusuuntaisia koko kauden, vaikka syyskuussa kauden loppua kohti käyriin tuli pieni notkahdus alaspäin siinä kohtaa, kun palveluja alettiin vetää alas.

Sanallisessa palautteessa tulee esiin jonkin verran yhtiöjärjestyksen ehtoihin liittyvää tyytymättömyyttä, joka koetaan toiminnan jäykkyytenä mm. pelilippujen käyttömahdollisuuksien osalta. Valitettiin siitä, että vuokrapelaaja voi saada pelioikeuden yhtiövastiketta alemmalla hinnalla. Toivottiin toimenpiteitä osakkeen arvon nostamiseksi. Golfyhteisön sisäistä toimintaa moitittiin sisäänpäin lämpiäväksi ja seuran eri toimikuntiin toivottiin lisää vapaaehtoisia. Toivottiin myös, että kapteeni/caddiemaster muistuttaisivat useammin pelaajia lyöntijälkien korjaamisesta, sekä siitä, että siirtymisestä toiseen lähtöön tulee aina ilmoittaa etukäteen caddiemasterille. Valvontaa ja pelin sujuvuutta toivottiin parannettavan. Junioritoimintaan ja nuoriin panostamista toivottiin entistä enemmän. Yksittäisiä kommentteja oli paljon ja moni niistä myös positiivisia, nykytilanteeseen tyytyväisiä ja kannustavia.

Kokonaisuudessaan palautteesta jää mielikuva, ettei kaikilta osin ehkä ole huomioitu yhtiöjärjestyksen asettamia rajoitteita hallituksen ja johdon toiminnalle. Yhtiöjärjestys määrittelee pelioikeuksien käytön osakesarjoittain, eikä toimitusjohtajalla sen enempää kuin hallituksellakaan ole mahdollisuutta poiketa näistä säännöistä. Yhtiöjärjestys rajoittaa mm. pelilippujen käyttömahdollisuuksia. Sen mukaan A- ja B- sarjan pelilippu on voimassa yhden pelipäivän, eikä lipun käyttöä voi jakaa kahdelle eri päivälle.

Perikunnalle jäävän golfosakkeen hoitaminen on toinen tärkeä kysymys, johon mietitään ratkaisua. Kun yhtiöjärjestys ei nykyisellään tarjoa vaihtoehtoa, voidaanko yhtiöjärjestystä muuttaa, tai voidaanko menettelymahdollisuuksia miettiä esimerkiksi tytäryhtiön kautta?

Vastikkeen hinta on asia, joka jakaa mielipiteitä. Kentän hoidon materiaalikustannukset kasvavat vuosittain. Suunnitelmallisuudella, hoitoprosessin jatkuvalla kehitystyöllä ja työvaiheita tehostamalla on kuitenkin vuosittain saatu säästöjä aikaan. Hoitovastike on ollut vuodesta 2014 sama, 572 euroa + alv 10%. Huoltohallin lainan lyhennysosuus 70 euroa per pelioikeus ja korko on peritty tämän lisäksi vuosittain korotusosuutena. Kentän ja palvelujen parantaminen on ollut suunnitelmallista ja jatkuvaa. Kun teemme vertailuja eri kenttien vastikkeiden välillä, tulee vertailussa huomioida investointien rahoitusmenetelmät, jotka eivät välttämättä sisälly kausimaksuun, kuten meillä. Ne voidaan periä erillisenä rahoitusvastikkeena tai jopa kertakorvauksena, osakkaiden tahtotilan mukaan.

Osakkeen ja vuokrapelioikeuden markkinahintaan vaikuttaa moni, myös ulkopuolinen tekijä. Golfyhtiön toimesta voidaan vaikuttaa itse tuotteen laatuun ja sisältöön ja sitä kautta sen kysyntään. Osakkeen markkinahintaan ja sen kysyntään vaikuttavat kuitenkin kokonaistarjonnan määrä, suhdanteet, kilpailuasema muiden harrastelajien kanssa jne. Tällä hetkellä eri golfkentillä on valtavia eroja kehityskaaren tilassa ja talouden hallinnassa. Golfosaketta ostavan pelaajan tulisi osata huomioida nämä tekijät. Messilässä asiat ovat kunnossa, kentän perusparannustyöt tehty ja osakkaan edut jo niin huomattavat, että pelkästään ne ovat viime vuosien aikana johtaneet osakkeen ostopäätökseen. On hyvä muistaa, että te omistajat päätätte vuokrapelioikeuden hinnan, myös sen, jos vuokrahinta on alle vastikearvon. Entä jos te osakkeenomistajat tekisitte yhteisen päätöksen nostaa vuokrapelioikeuden hinta 900 euroon keväällä 2018? Voisiko päätös samalla vauhdittaa myös osakkeen ostohalukkuutta?

Yhdistystoiminnan puolella toimikuntiin toivottiin lisää vapaaehtoisia. Kyselyn yhteydessä saimme listalle 30 uutta ilmoittautujaa eri toimikuntien tehtäviin, kiitos kiinnostuksesta! Olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin kevään aikana, mutta voitte myös itse ottaa yhteyttä suoraan ensisijaisen kiinnostuksenne kohteena olevaan toimikunnan vetäjään. Tehtävää löytyy varmasti kaikille halukkaille. Itse olen yhteydessä kaikkiin kentän valvontatehtävästä kiinnostuneisiin ja minulle voi ilmoittautua edelleen, jos kentän valvonta kiinnostaa. Sitoutua ei tarvitse kuin sovituille päiville, jotka kirjaamme kalenteriin. Myös junioritoimintaan haetaan jatkuvasti uusia ohjaajia. Ole yhteydessä minuun tai Juha Ranivaaraan, jos ohjaustyö kiinnostaa. Nettisivuillamme on kaikkien toimikuntien yhteystiedot.

Junioritoimintaan panostamiseen liittyen, Meg Juniorituki Oy:n toimintaa on tulevan talven aikana tarkasteltava kriittisesti ja mietittävä, voidaanko sen toiminta saada nykyistä tehokkaammaksi.

Kiitos kaikille asiakaspalautteeseen vastanneille. Palaute on työkalu, jota voimme hyödyntää tulevan kauden suunnittelussa.

Terveisin,
Tj Arja Byman

 

 

Golfliitto: Maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä otetaan käyttöön 2020

Uusi järjestelmä poikkeaa huomattavasti Suomessa nykyisin käytössä olevasta järjestelmästä. Jotta tasoitus olisi siirtymävaiheessa mahdollisimman oikea, kannattaa tulevilla kausilla jättää tuloskortteja aktiivisesti.

Golfia pelataan koko maailmassa yksillä säännöillä ja vuodesta 2020 alkaen myös tasoistusjärjestelmä on maailmanlaajuinen.

Muutos on merkittävä, sillä tällä hetkellä käytössä on kuusi järjestelmää: eurooppalainen, yhdysvaltalainen, brittiläinen (CONGU), australialainen, eteläafrikkalainen ja argentiinalainen malli.

Lajin kattojärjestöt ovat käytännössä päättäneet uuden järjestelmän käyttöönotosta, vaikka viimeisteltävää ja sovittavia yksityiskohtia on vielä valtavasti.

Suomessa nykyisin käytössä olevaa, EGA:n hallinnoimaa tasoitusjärjestelmää ajatellen muutos on radikaali. Perusperiaatteeltaan uusi järjestelmä on lähempänä Yhdysvalloissa käytössä olevaa järjestelmää kuin eurooppalaista.

Tasoitus mukailee pelaajan tämänhetkistä pelitasoa paremmin kuin nyt käytössä oleva järjestelmä.

Jatkossa tasoitus muodostuu 20 viimeisen tasoituskortin perusteella siten, että kahdeksan parasta tulosta huomioidaan. Tasoitus on siis kahdeksan parhaan tuloksen keskiarvo. Aikaa 20 kortin jättämiselle on 24 kuukautta.

Ainakin siirtymävaiheessa voidaan huomioida myös kahta vuotta vanhemmat tuloskortit, mutta vanhempien merkitystä todennäköisesti vähennetään painottamalla niille vähemmän arvoa. Siirtymävaiheen käytännöt tulevat tarkentumaan ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa.

Rautalankamallina: Jos kahdeksan parhaan kierroksen tulos voimassa oleva tasoitus, slope-rating ja PCA (nykyistä CBA:ta vastaava laskutoimenpide) huomioiden on kuusi lyöntiä yli parin, on tasoituksesi 6,0.

Tasoituksen nousemiselle, mahdollisesti myös laskemiselle, tullaan todennäköisesti asettamaan yläraja. Tällä hetkellä pöydällä on ehdotus mallista, jossa tasoitus voisi nousta 12kk aikana korkeintaan 5,0 lyöntiä.

Vain 48% suomalaisten tasoituksista on aktiivisia.

Tasoitus mukailee pelaajan tämänhetkistä pelitasoa paremmin kuin nyt käytössä oleva järjestelmä, jossa kortteja on kahden vuoden aikana jätettävä minimissään kahdeksan ja vuodessa minimissään vain kolme.

”Jotta pelaaja saisi mahdollisimman oikean ja nykyhetkeä kuvaavan tasoituksen, kun uusi järjestelmä otetaan käyttöön 2020, olisi hänen hyvä jättää kortteja aktiivisesti. Mahdollisimman paljon siis kortteja sisään”, kehottaa asiantuntija Mika Wikström Golfliitosta.

”Korttien jättämisessä olisi monen syytä aktivoitua muutenkin. Tällä hetkellä ainoastaan 48% suomalaisten golfareiden tasoituksista on aktiivisia, eli he ovat jättäneet vähintään kolme korttia kuluvan kauden aikana. Jatkossa kortteja on joka tapauksessa jätettävä paljon enemmän”, Wikström kertoo.

Tulosta tarkastellaan nettolyöntipelituloksena pistebogeypisteet huomioiden. Eli niin, että reikäkohtaisesti määritetään maksimi lyöntipelitulos, joka on se tulos, jolla pelaaja ei saa reiältä enää yhtään pistebogeypistettä.

Otetaan esimerkki: Jos tasoituksesi on kuusi ja pelaat kentän viidenneksi vaikeimmaksi luokitellulla väylällä (par 4) tuloksen 8, huomioidaan nettilyöntipelituloksessa tulos seitsemän. Tasoituksesi ansiosta bogey (viisi lyöntiä) olisi tuottanut sinulle kyseisellä reiällä kaksi pistettä ja tuplabogey (kuusi lyöntiä) yhden. Seitsemällä lyönnillä et enää saa pisteitä, joten se huomioidaan nettotuloksessasi.

Slope-järjestelmä pidetään voimassa ja kilpailuissa käytetään edelleen PCA-muuntotaulukkoa (nykyistä CBA:ta vastaava laskutoimenpide). Tasoitusjärjestelmään tulee myös vuositarkastusmekanismi, joka on käytössä tälläkin hetkellä.

”Slouppausta ajatellen tilanne on ongelmallisin Englannissa, jossa ns. miesten tiipaikkoja ei ole sloupattu lainkaan. Naisten tiipaikat sentään on. Ja Englannissahan riittää kenttiä”, Wikström taustoittaa.

Tasoitusryhmiä ei jatkossa tule olemaan. Yhdeksän reiän kierrosten huomioiminen tasoituksessa on edelleen selvityksen alla. Todennäköisesti ne tullaan huomioimaan, mutta yksityiskohdat tulevat vielä tarkentumaan.

Uutta järjestelmää on valmisteltu vuosien ajan ja työ jatkuu edelleen. Perusperiaatteiden on kuitenkin oltava tiedossa jo ensi vuoden alussa, sillä järjestelmätoimittajien, Suomessa GolfBoxin ja NexGolfin, on kyettävä kehittämään omat ohjelmistonsa vastaamaan uutta järjestelmää.

Viime vuosikymmenten aikana pelaaminen ulkomailla on entisestään kasvanut ja lisännyt osaltaan painetta maailmanlaajuiselle tasoitusjärjestelmälle. Uutta järjestelmää on kehitelty kulisseissa pitkään. Kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ei ole ollut helppo saada aikaiseksi, sillä olemassa olevat järjestelmät eroavat toisistaan merkittävästi. Nyt ollaan kuitenkin niin pitkällä, että uuden järjestelmän käyttöönotto on käytännössä varmaa.

”Ajatus maailmanlaajuisesta tasoitusjärjestelmästä ei ole mikään uusi keksintö. Siitä puhuttiin jo 1986”, Wikström sanoo.

Pelaaja Ensin -tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Golfyhteisössämme on ollut tänä vuonna käytössä Pelaaja Ensin –palautekysely. Siitä saatava palautteenne antaa meille mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn tuotannosta vastaa Golfliitto ja sen teknisestä toteutuksesta liiton projektikumppani, tanskalainen Players 1st.

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

Suurin osa teistä on jo saanut kutsun jäsenkyselyyn heinäkuun lopussa. Haluamme jo tässä vaiheessa lämpimästi kiittää kaikkia vastanneita arvokkaasta palautteestaanne!

Lopuille teistä tulee ensi viikon tiistaina kyselykutsu sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne.

Ystävällisin terveisin,
Messilä Golf Oy

 

 

 

 

Jani Perttilä takaa-ajajana Lappajärvellä

Messilä Golfia edustava Jani Perttilä (141, -7) starttaa Lappajärvellä käynnissä olevassa Kivitippu Pro Am Invitationallin päätöskierrokselle seitsemänneltä sijalta. Tänä vuonna tämä ammattilaisten keskuudessa varsin arvostettu kutsukilpailu on myös osa yhteispohjoismaista Nordic Leaqueta. Kilpailun palkintopotti on tänä vuonna 30 000 euroa, josta voittaja kuittaa n. 8000 euroa. Perttilän avauskierros Järviseudun Golfseuran isännöimässä kilpailussa sujui par tahdissa 72 lyönnillä. Tänään lauantaina Perttilä löi tauluun tuloksen kolme alle, 69.
– Molempina päivinä startit ovat olleet vähän nihkeitä, mutta kierroksen edetessä olen saanut pelistä paremmin kiinni. Huomenna kannattaisi painaa kovaa heti alusta alkaen, mikäli mielii mukaan kärkikarkeloihin, suunnitteli turnauksen vuonna 2014 voittanut Perttilä.
Kilpailun kärkipaikalla jatkaa perjantaina hurjan 65 lyönnin kierroksen hurjastellut  Mikael Salminen tuloksellaan (-10). Ari Savolainen (-7) on toisena ja kolmatta sijaa tuloksessa -5 jakavat Kristian Kulokorpi ja Niklas Dahlgren.
Perttilän lauantain tuloskorttiin kirjattiin parien lisäksi viisi birdietä ja kaksi bogia. Tilastot kertovat miehen osuneen avauksillaan väylille vain kuusi kertaa ja lähestymislyönneillään viheriöille 13 kertaa. Putteja kirjattiin 28.
 

Peter Erofejeff sivusi kenttäennätystä WestStar Pro-Am Invitationalissa Messilässä

Peter Erofejeff sivusi kenttäennätystä Messilässä pelatussa WestStar Pro-Am Invitationalissa. Eurooppa Tourillakin useasti esiintynyt Erofejeff löi tauluun 68 (-4) lyöntiä ja kuittasi 2000 euron ykköspalkinnon. Patu vei nimiinsä myös kilpailun jälkeisen ammattilaisten kesken pidetyn lähimmäksi lippua kilpailun. Siitä saamansa 300 euron shekin hän lahjoitti avokätisesti Messilän junioreille. WestStar Pro-Am Invitationalin toisen sijan jakoivat Aasiassa ammattilaiskilpailuja kiertävä Janne Kaske ja Mikael Salminen kaksi alle tuloksella 70. Neljännen sijan tasasivat puolestaan Messilän loistavakuntoisen kentän paria sivuten 72 lyönnillä kiertäneet Tuomas Tuovinen, Peter Puhakka ja Henri Satama.

”Mahtava päivä jälleen kerran. Kenttä oli loistavassa kunnossa ja onhan Messilässä on aina nasta pelata”, totesi viime vuonna kisassa toiseksi sijoittunut Erofejeff. ”On ilo ja etuoikeus saada olla mukana näin hienosti järjestetyssä tapahtumassa keräämässä rahaa junioreille. Kiitoksen ansaitsevat siis myös Messilän puolesta järjestelyistä vastanneet Jani Perttilä ja Jarkko Kella, kiitteli Erofejeff.

Joukkuekilpailun ykköseksi golfasi Lahden Kevytrakenteen joukkue Mikko LumajaToni Ilonen pronaan Mikael Salminen

Prot vasemmalta oikealle: Tuomas Tuovinen, Henri Satama, Peter Puhakka, Mikael Salminen; Janne Kaske, Peter Erofejeff sekä Jarkko Kella ja Jani Perttilä

Ohessa päivästä tehdyt videot:  

 

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Pyrkimyksenämme on jatkuvasti kehittää golfyhteisömme palveluja ja kenttäolosuhteita Messilä golfissa. Siksi olemme pelaajiemme edun vuoksi päättäneet jatkaa yhteistyötä Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Raw Milk.

Vastaukset käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietoja käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

Tulette saamaan tämän vuoden aikana kyselykutsun sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan yhden kyselykutsun kauden aikana. Seuraavat kyselykutsut lähetetään heinäkuun 25. päivä.

Ystävällisin terveisin,

Messilä Golf Oy

 

 

Helteinen Kevytrakenne Open pelattiin 17.6.

Kevytrakenne Open ja kauniin helteinen sää houkutteli Messilän kentälle mukavasti pelaajia. Pelaajat palkittiin vain yhdessä sarjassa paremman sijoituksen mukaan.

Scratchin voittoon ylsi Pasi Kilpinen tuloksella 75. Toisena samoin lukemin Erkki Soppela ja kolmanneksi suoriutui Juha Lindqvist tuloksella 80.

Tasoituksellisen lyöntipelisarjan korkeimmalle palkintopallille kiipesi Juha Ranivaara tuloksella 65. Toiseksi tiensä selvitti Kari Nurminen tuloksella 69 ja kolmanneksi Joonas Ehrukainen tuloksellaan 73. Juha Ranivaaralla oli onnistumisia jo ennen tämän päivän kilpailun voittoa. Eilen Messilän neljänneltä väylältä saaliina Hole-in-one.

– Se oli itseasiassa jo toinen. Tein aikanaan Jyväskylässä ensimmäisen. En tiedä johtuiko hyvä pelifiilis tänään holarista, mutta meillä oli hyvä ryhmä ja sattui sellainen pöljä päivä,  että tänään onnistui kaikki. Tietysti tällaisella kelillä, kun tulee kentälle, niin onhan se kivempaa kuin vesisateella.

Tänään 9,2:een tasoituksensa tiputtanut Ranivaara luonnehtii, ettei ole koskaan osallistunut kummempiin kisoihin ja voitto on tämän tason kisoissa hänen ensimmäisensä. Kovin montaa osallistumista avoimiin kilpailuihin ei miehen tasoitushistoriasta löydy. Joukkuekilpailuna pelattava Mid Night golf by Golfpoint -juhannuskilpailu tulevalla viikolla on seuraava etappi.

Pistebogey voiton vei Teemu Häyrinen pisteillä 44. Toisena Petri Hyvönen pisteillä 40 ja kolmantena Iiro Summa 39.

Naisten pistebogeysarjan voittoon löi Sirpa Ekola-Toivanen pisteillä 36, samalla tuloksella toisena Helena Koivula ja kolmantena Marja Heino tuloksella 33. Sirpa Ekola-Toivanen kertoo lähteneensä kisaan mukaan hieman yllättäen vasta tänä aamuna. Hän kertoo, että olo tuntui alusta asti hyvältä.

– Voi olla, että se siivitti sellaiseen tasaiseen tulokseen. Tänä kesänä en ole kyennyt pelaamaan omaan tasoitukseeni, mutta nyt siihen pystyin ja olen kyllä tyytyväinen

Ekola-Toivanen ei ole ensikertalainen kilpakentillä ja menestystä on tullut aiemminkin, mutta viimeisimmästä voitosta on ehtinyt kulua hieman aikaa.

– Olen osallistunut kisoihin vuosikausia silloin tällöin ja aion edelleen. Senioriliiton naisten 60/70V sarjan kilpailu on täällä Messilässä 11.7  ja siihen aion osallistua. Toivoisin, että sinne tulisi muitakin messiläläisiä.

Ekola-Toivanen kertoo harjoitelleensa viime viikolla Vierumäellä lähipeliään ja arvelee sen edesauttaneen tämän päivän menestystä.

– Huomasin, että lähipeli kulki hyvin. Kehittymisen varaa minulla olisi mentaalipuolella, että saisi säilymään sellaisen tasaisen hyvän fiiliksen koko kierroksen ajan.

Palkintojen jaossa läsnä olleiden kesken arvottiin vielä tapahtuman päätteeksi yllätyspalkintona Matkapoikien lahjoittama 200 euron lahjakortti ja tällä kertaa onni suosi Mohamed El-Ghaouita.

Teksti ja kuvat Jenny Mäkinen

Uusi messilagolf.fi -sivusto avattu

Nettisivustomme on uudistunut. Uuden WordPress –pohjaisen sivuston etusivulla ovat ajankohtaiset asiat, uutiset ja toimikuntien viimeisimmät päivitykset. Yläpalkin valikkojen järjestys noudattaa pääosin samaa tuttua logiikkaa kuin entisillä sivuillamme oli, joten moni asia löytyy ennestään tutun otsikon alta.

Uutta etusivuilla on oikean reunan 4-kuvavalikko, josta pääset siirtymään suoraan osakkaan, golfopetuksen, junioreiden tai ravintolan osioihin..

Sivun vasemmassa yläosassa on viime syksynä kuvattu esittelyvideo kentästä ja sen alapuolella suorat linkit Nexgolf kalenteriin Tapahtumat –otsikosta ja samoin suora linkki ajanvarausjärjestelmään.

Yläpalkista Messilä golfin alta avautuvat golfyhteisömme omat toimijat, toiminnan kuvaukset sekä vastuuhenkilöt. Täältä löytyvät myös Messilän golfyhteisölle määritellyt arvot, historia sekä ympäristöohjelma. Uutena toimintona on materiaalipankki, josta voi ladata mm. seuran ja eri toimikuntien logot sekä matkustusohjesäännön.

Toimikunnat –sivuilta löytyvät jatkossa kaikki toimikunnan julkaisemat tiedotteet, sekä toimikuntien puheenjohtajien yhteystiedot ja toimikunnan kaikki jäsenet. Julkaistut tiedotteet näkyvät myös uutisfeedinä etusivulla..

Etusivun alaosasta tai yläpalkista Pelaamisen alta löytyvät palvelujen aukioloajat sekä kentän päivittäiset tiedot. Kenttä osioon tulee tieto myös kentällä tehtävistä hoitotoimenpiteistä, jotka pelaajan on hyvä tietää.

Sivun alaosasta voit tilata Uutiskirjeen, mikäli et vielä ole ollut jakelulistalla. Messilä golfin Facebook sivun uusimmat uutiset päivittyvät etusivun oikeaan reunaan.

Käyttäjien palautetta otamme mielellämme vastaan sivuston edelleen kehittämiseksi. Suora palautelinkki löytyy Yhteystiedot –sivulta.

Tiedotustoimikunta

 

Toimintasuunnitelma 2017

Kokoonpano

Juha Taskinen (pj), Ilkka Varmavuo ja Arja Byman

Tavoitteet

Tiedostustoimikunnan tavoitteena kaudella 2017 on olla tarvittaessa apuna eri toimikuntien tapahtuma tiedottamiseen liittyvissä asioissa sekä pyrkiä dokumentoimaan kauden tapahtumia. Toimikunnan tavoitteena on kokoontua kauden aikana vähintään kaksi kertaa.

Golffari Bulletin – Uutiskirje

Seuran sisäinen tiedotus toteutetaan viime vuotiseen tapaan sähköisellä Golfari Bulletin – uu- tiskirjeellä. Tavoitteena on, että kaikille seuran jäsenille suunnattuja uutiskirjeitä toimitetaan kauden aikana vähintään neljä ja pelkästästään naisille suunnattuja uutiskirjeitä vähintään kaksi. Tietotustoimikunta vastaa myös heinäkuussa pelattavan myös Seiväs Pro Am -ammatti- laiskilpailun tiedotuksesta.

Internet sivusto

Päivitysten tekemistä ja uutisointia seuramme kotisivuille jatketaan entiseen tapaan. Tarkoituksena on myös edelleen aktivoida yhdessä juniortoimikunnan kanssa junioreiden omaehtoista tiedottamista Messillä Juniors –sivustolle.

Jatketaan keskustelua verkkosivujen kehittämisestä yhdessä MeG Oy:n kanssa.

Ilmoitustaulut

Tiedotustoimikunta jatkaa edelleen ilmoitustaulujen sekä ykköstiin info-taulun päivitystä ja ylläpitoa, sekä huolehtii osaltaan niiden siisteydestä sekä ajan tasalla pitämisestä.

Uutisointi paikallisesti ja valtakunnallisesti

Toimikunta vastaa myös jatkossa seuramme jäsenten kansallisen ja kansainvälisen golfmenestyksen sekä Messilässä järjestettävien arvokilpailujen uutisoinnista paikallislehtiin, Greeniä Koko Seutu -sivustolle sekä valtakunnalliseen golfmediaan.

Koulutustila

Tiedotustoimikunta tekee esityksen rmiten seuran historiaa voitasiin dokumentoida juuri remontoidun koulutus- ja kokoustilan seinillä.

Tiedotustoimikunnan puolesta

Juha Taskinen

 

Tiedotustoimikunta 2017

Tällä sivulla tiedotustoimikunta julkaisee uutisia golfkilpailuista ja tapahtumista kauden aikana.

Tiedotustoimikunta: Juha Taskinen (pj), Ilkka Varmavuo ja Arja Byman

Tavoitteet: Tiedostustoimikunnan tavoitteena kaudella 2017 on olla tarvittaessa apuna eri toimikuntien tapahtumatiedottamiseen liittyvissä asioissa sekä pyrkiä dokumentoimaan kauden tapahtumia.

Golffari Bulletin – Uutiskirje: Seuran sisaäinen tiedotus toteutetaan viime vuotiseen tapaan sähköisellä Golfari Bulletin -uutiskirjeellä.

Internet sivusto: Päivitysten tekemistä ja uutisointia seuramme kotisivuille jatketaan entiseen tapaan.

Ilmoitustaulut: Tiedotustoimikunta jatkaa edelleen ilmoitustaulujen sekä ykköstiin info-taulun päivitystä ja ylläpitoa, sekä huolehtii osaltaan niiden siisteydestä sekä ajan tasalla pitämisestä.

Uutisointi paikallisesti ja valtakunnallisesti: Toimikunta vastaa myös jatkossa seuramme jäsenten kansallisen ja kansainvälisen golfmenestyksen sekä Messilässä järjestettävien arvokilpailujen uutisoinnista paikallislehtiin, Greeniä Koko Seutu -sivustolle sekä valtakunnalliseen golfmediaan.

Tiedotustoimikunnan puolesta,
Juha Taskinen

Tiedotustoimikunta

Juha Taskinen, pj
[email protected]
+358 400 4914 92

Ilkka Varmavuo

Arja Byman

 

Tilaa uutiskirje

Uutisarkisto

Arkistot