Lämpötila Messilässä alkoi tiistai-iltapäivän aikana kohota, ja tunnelmat sen myötä. Pelaajaryhmiä lähti harjoituskierrokselle tasaiseen tahtiin, ja kilpailutoimikunta teki omia valmistelujaan. Kaikki alkoi iltaan mennessä olla valmista keskiviikkoaamun pro-amia varten.

Yksi aamupäivän ensimmäisistä kentälle lähtijöistä oli Lahden Golfin nuori Emilia Torvinen. Team Finlandin tyttöjen valmennusryhmään kuuluva Torvinen on alkukaudesta tehnyt hyvää jälkeä Finnish Junior Tourilla.

”Griinit ovat paljon nopeammat kuin Lahden seudulla yleensä”, kuului kommentti kesken kierroksen.

Koski-Golfin Krista Junkkari, yksi naisten amatööriryhmän jäsenistä, löytyi aamupäivällä driving rangelta. Muistot viime vuodelta ovat hyviä, sillä Junkkari oli avauskierroksen jälkeen aivan kärjen tuntumassa 70 lyönnillä. Lopputuloksissa sijoitus oli jaettu 14:s tila.

”Tälle kaudelle ei vielä ole tullut täysosumia, mutta peli on tuntunut hyvältä. Kaikki on enää pienestä kiinni”, Junkkari kuvaili tuntemuksiaan kilpailun edellä.

Pallo lähti terävästi liikkeelle pienellä draw-kierteellä.

”Draw on peruslyöntini, mutta taitan kyllä palloa molempiin suuntiin tarvittaessa.

Krista Junkkari laittaa pallon terävästi matkaan.

Miamista Suomeen

Kanavagolf Vääksyä edustava Anna Backman on kotiutunut Suomeen ensimmäisen Miamin yliopistossa vietetyn college-lukukauden jälkeen. Backman löi läpi vasta 14-vuotiaana vietyään nimiinsä kesän 2013 Finnish Amateur Openin. 

Arkea Floridassa Backman kuvaa työntäyteiseksi. 

”Aamulla on heti vuorossa kolmen ja puolen tunnin golftreeni. Iltapäivä menee kurssien parissa, ja päivän päätteeksi on vielä tehtävä töitä opintojen eteen. Suomalaiseen lukioon verrattuna eroa on melkoisesti.” 

Syksyllä Backman uskoo olevansa college-elämään taas hieman valmiimpi.

”Hauska ensimmäinen puoli vuotta on nyt takana. Se oli aika lailla sitä, mitä olin odottanutkin. Syksyllä on helpompi palata, kun tietää, mitä on luvassa. Hienoa, että myös Daniela Barrett aloittaa silloin samassa collegessa.”

Backmanin college-kausi alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun ensimmäinen voitto tuli jo helmikuussa. Sen jälkeen peliin on tullut enemmän hakemista.

”Aika vaihtelevaa on ollut. Tämän viikon kilpailuun lähden ilman suuria odotuksia. Tarkoitus on pelata ilman paineita ja yrittää osua mahdollisimman moniin väyliin ja griineihin. Putissa on viime aikoina ollut hyvä fiilis.”

Amatööreille loistava näytön paikka

Suomen Golfliiton tyttöjen ja naisten amatööriryhmien valmennuksesta vastaa Jussi Pitkänen. Pitkänen ei pääse seuraamaan suojattiensa edesottamuksia Messilään, sillä hän suuntaa loppuviikosta Pohjois-Irlantiin. Maineikkaalla Royal County Downin kentällä pelataan ensi viikolla arvostettu Womens Amateur Championship.

”Lähden kartoittamaan kenttää ja tekemään pelikirjan valmiiksi. Osa pelaajista pääsee lentämään paikalle vasta sunnuntaina Messilän kilpailun jälkeen, joten on hyvä että taustatyöt on siihen mennessä jo valmiiksi tehty.”

Naisten haastajakiertueen jatkoa Suomessa Pitkänen pitää erittäin tärkeänä kansallisen kilpagolfin kehityksen kannalta.

”Messilän kilpailu on amatööreille erinomainen tilaisuus mitata omaa tasoa ammattilaisia vastaan. On hienoa, että tällainen mahdollisuus kokemusten kartuttamiseen on tarjolla nimenomaan kotimaassa.”

Varsinaisia tavoitteita Pitkänen ei ole kilpailuun asettanut.

”Ei minulla ole varsinaisia odotuksia tai tavoitteita. Viime vuosi oli jo hyvä osoitus siitä, että amatööritkin voivat yltää korkealle tuloslistalla. Kaikki valmennusryhmän pelaajat pystyvät hyvänä päivänä esittämään laadukasta golfia. Hyvä viikko voi tuoda tullessaan mitä vain.”

Missä kansallinen kilpagolf naisten puolella Pitkäsen mielestä tällä hetkellä menee?

”Pyrkimys on jatkuvasti kohti kärkeä. Muiden vauhdissa pysyminen vaatii kuitenkin koko ajan kovaa työtä ja ammattimaista asennetta.”